Euro in crestere
![]() ![]() ![]() |
Euro in crestere
DMP |
![]()
|
||
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|||
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Cu ceva luni în urmă € era pe la 42.000 ROL. A urmat o perioadă de scădere. V-ați întrebat atunci de ce scade?
Mi se pare absolut normal să crească acum. Mă tem că va trece de 4 RON curând. Și nu mă bucur de asta, doar încerc să nu mă îmbăt cu apă rece. |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
cateva luni in urma sunt mai bine de 3 ani - atunci a fost maximul de 41.000-42.000 rol pt un euroi.
|
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
4,2 era un curs artificial marit.
Insa tendinta naturala a cursului de schimb intre 2 economii cu diferenta la rata inflatiei este sa creasca cursul monezii din economia mai puternica. Cum inflatia in UE respectiv SUA este mai mica decat cea din Romania, e normal ca si Euroiul/USD-ul sa se intareasca fata de leu. Anormal e invers. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Mai exact in dec 2003 - ian 2004 - 41 117 si oct.04 - 41 069,33
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Eu cred că mai degrabă decât supraevaluat euro la 4,2 era subevaluat la 3,3;
avem o balanță comercială catastrofală, avem o inflație încă mare și care nu vrea nici de-al naibii să scadă, pârghii de control la guvern și BNR destul de reduse, an electoral cu pomeni grupa mare... mai vorbim la vară. |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Eu as fi vrut sa cada guvernul nostru, si sa fim condusi direct de la Bruxelles. Cei de acolo ar fi conduce in asa fel tara incat sa creeze teren propice sa aduca firmele la mana de lucru ieftina de la noi, adica infrastructura buna, dupa aceea diverse firme si-ar deschide la noi fabrici, etc. Si asta ar face-o spre interesul lor, si tot ar fi mai bine. Asa, cu guvernul asta care doar te impinge spre emigrare...
This post has been edited by Laurentziu83: 11 Jan 2008, 21:07 |
--------------------
.
.
.
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 11 Jan 2008, 22:07) Cei de acolo ar fi conduce in asa fel tara incat sa creeze teren propice sa aduca firmele la mana de lucru ieftina de la noi, adica infrastructura buna, dupa aceea diverse firme si-ar deschide la noi fabrici, etc. Si asta ar face-o spre interesul lor, si tot ar fi mai bine. s-ar putea sa te surprinda dar mina de lucru de pe la noi nu mai e chiar asa de ieftina asa ca respectivele firme probabil ar prefera moldova, ucraina sau asia |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
3,7106
Da cineva mai mult? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
in conditiile in care inteligentii care conduc tara au reusit o depasire a tintei de inflatie cu 30 % cursul asta vioi spre 4 lei e o consecinta fireasca....din pacate
![]() This post has been edited by FireChief: 14 Jan 2008, 17:05 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
nestor |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 3 December 06 ![]() |
se alege prafu'!
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- B 00 XXX
|
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Azi o sa scada putin
|
--------------------
*
*
* Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
|
|
wo_name |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 10 August 04 From: Timisoara ![]() |
De ce? Sa-si faca avant?
|
--------------------
Dacia
Logan MCV Laureate 1.6 8v
2011
- TM ?? ??? Parerea mea ...
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Vad ca a si scazut oleaca, la 3.6978
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
manelistu romantic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 15 June 07 ![]() |
Mare belea cu leul asta de coco. Ne ducem de rapa cu totii.Totusi mai sunt ciumpalaci care preconizeaza ca leul isi va reveni pe la jumatea anului pe la 3,4 3,5. O mai fi posibil asa ceva? Sau e un drum fara intoarcere?
|
--------------------
Logan
MCV
2007
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(kaspersky @ 11 Jan 2008, 21:18) s-ar putea sa te surprinda dar mina de lucru de pe la noi nu mai e chiar asa de ieftina asa ca respectivele firme probabil ar prefera moldova, ucraina sau asia Mda, dar e si mult mai proasta. Dupa ultimele vizite din service-uri m-am convins de asta. Mai, dar banii capsunarilor adusi de sarbatori chiar nu s-au regasit pe nicaieri in cursul valutar? ![]() De fapt in tara asta nu se aplica nici un mecanism din cele invatate la economia politica din anul 1, asa ca nu ma mira. This post has been edited by Laurentziu83: 16 Jan 2008, 21:01 |
--------------------
.
.
.
|
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Azi a sarit calu
![]() |
--------------------
*
*
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 16 Jan 2008, 22:00) Mai, dar banii capsunarilor adusi de sarbatori chiar nu s-au regasit pe nicaieri in cursul valutar? ![]() Pai daca am cumparat la greu produse importate normal ca nu si-au mai facut efectul... |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Sa nu...
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
D-FENS |
![]()
|
![]() ___________________ Group: Members Posts: 403 Joined: 18 February 07 ![]() |
Oare prin vara va mai scadea?
|
--------------------
Prestige
16v Ph
2+GPL
|
|
Funny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.272 Joined: 7 October 04 ![]() |
Da,prin vara lui 2025 cand toate bursele se vor prabusi iar "noua ordine" va fi instaurata de catre grupurile de interese..........Suna cam a "Terminator 10" dar asta e situatia!
|
--------------------
Dividae
et
impera! Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
|
|
zodrac |
![]()
|
Vad ca de la deschiderea bursei euro este tot in crestere.
Acuma pe la 10:00 AM se tranzactioneaza pana la 3.7899 lei. This post has been edited by zodrac: 22 Jan 2008, 10:02 |
--------------------
*
*
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
nu e deloc bine.
BVB-ul a deschis cu - 5% pe BET-C, aproape - 7% pe BET si cu - 6% pe BET-FI. Iar ROTX era pe la - 7%. Daca bursa tot scade e clar ca mari fonduri de pe afara vand la greu si de aici euro creste la greu. Poate intervine BNR-ul pe vanzare de euro ... LE: la 10.25 BET e pe - 8,08% This post has been edited by daniel_p: 22 Jan 2008, 10:25 |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
E panica pe la burse, pe toate, si voi vreti sa nu creasca euro .. Acum ar fi momentul bun de cumparat actiuni, intrebarea e cand exact ..
![]() Sunt curios ce masura va lua BNR pe termen lung. Oare ar fi posibil sa nu mai rezonam in halul asta la vibratiile burselor externe ? (99% sanse ca nu). Suntem economie emergenta, daca aici nu se investesc bani, atunci unde .. Acum se vede ca leul a fost supraapreciat si ca preturile la imobiliare (aici si in USA, deopotriva) nu au avut o crestere pe baza reala. BNR ar face bine sa tempereze de-binelea creditarea, ca altfel avem toate sansele sa incasam o inflatie, din cauza deficitului aluia de cont curent. This post has been edited by hash: 22 Jan 2008, 10:42 |
--------------------
-
-
-
|
|
DMP |
![]()
|
Inca nu e panica pe bursa de la noi. Si, oricum, la panica vand, de regula, micii investitori. Rechinii actioneaza mult mai bine in conditii de panica. Ei cam stiu cand sa cumpere pe panica si dupa ce intra ei pe cumparare au si forta de a intoarce piata.
Mai nasol e ca acum multe burse sunt pe scaderi importante. Acum multe actiuni sunt la niste preturi care cu greu puteau fi imaginate in 2007. Cei cu un orizont de timp de asteptare de peste 8 - 12 luni cred ca pot cumpara linistiti pentru ca, chiar daca piata se va mai duce in jos o perioada, eu sunt convins ca intr-un an piata va ajunge aproape de nivelurile din 2007. Suntem o economie deschisa si de aceea preluam socuri din afara. Daca nu vrem sa le mai preluam nu avem decat sa revenim la ce a fost prin anii 90. Dar nu cred ca e o solutie ... Tocmai din faptul ca suntem o economie cu un grad mare de deschidere BNR nu prea poate sa reduca creditarea pe valuta. Bancile exporta creditele in bilanturile bancilor lor mama de afara si astfel acele credite nu mai intra sub incidenta BNR. Iar deficitul de cont curent, in conditiile in care banii pe investitii mai mult ies decat intra in Romania, e un fel de bomba cu ceas pentru cursul EUR/RON Plus ca nici pe partea de buget anul trecut nu am stat bine ... 2008 e an electoral ... |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Frumos topic...
Prima problema.. Multi dintre noi avem credite si vad ca destui se plang ca le-a crescut rata, etc... Dar problema intervine ca noi romanii dupa o groaza de timp ne putem permite sa cumparam una alta pentru ca nu am avut si am stat cu destu'n gura si salivam de ex. la nustiuce harb de masina care nu era dacie si nu era produsa in Ro... Reactia romanului pana la urma e normala, insa sunt destui care au si ei un amarat de salariu la vreo firma care se intrevede sa dea faliment, sau stau cu fundu pe scaune in institutii de stat si NU PRODUC NIMIC... Fara productie nu ai de unde salarii, dar noi vrem salarii... Cum se da o marire ceva, romanu' nu stie decat sa calculeze sa vada ce credit ar mai putea face si ce sa mai cumpere, desi poate nu are nevoie... Fiind forum de masini zic de ex. ca are un logan si vrea ceva reno, sau are ceva reno si vrea audi, sau are audi si vrea un gipan, etc... Desi scopul e sa te misti de colo colo, romanul se caliceste.. Pe langa faptul ca se caliceste multi sunt si fraieri ptr. ca nu conteaza ce comisioane plateste la banca, sau in ce valuta are creditul, sau chiar e asa de orbit de acel viitor lucru pe care doreste sa-l cumpere, ca nu se uita la contract/comision... In felul asta multi s-au imprumutat in valuta (euro/dolari/franci/etc) si nu i-a interesat ca totusi in romania SE PLATESTE IN LEI...indiferent ca pretul afisat e in euro/usd/etc...Banu' dat e in lei! Foarte multi au salarii in lei, dar se crediteaza in alte valute, iar acum cand a crescut cursul, vai ca ce se fac, vai ca e rau, vai ca e criza, vai ...etc... Acestia suporta consecintele actiunilor proprii si nu are rost sa se planga de cat de "neatenti" au fost... A doua problema.. Odata cu cresterea cursului f. multe firme/institutii si chiar statul prin accize, vor mari pretul traiului zilnic... Va creste intretinerea la bloc, gazul, lumina, benzina, halalea de baza, etc... Totusi ce ma enerveaza pe mine e ca atata timp cat a scazut euro si a fost stabil, nimeni nu se plangea, nimeni nu dadea pretul inapoi si majoritatea au iesit cu un profit baban... Acuma ar trebui doar sa-si modifice marja de profit, dar nuuuuu n-o sa vezi la romanii nostri hapsani... Vor mari preturile... Poate va fi ceva temporar, dar preturile nu vor scade in veci... Pana la urma in momentul asta platim pretul globalizarii, si a faptului ca avem o economie fragila, iar administratorul statului (primul ministru) il doare in cot ca si pe TOTI ceilalti guvernanti si nu vor lua nici macar o masura de protectie prin parghiile lor (printre care si BNR-ul). Anul acesta e an electoral iar noi vom avea cel mai mult de suferit, ptr ca pe langa toate cele expuse mai sus, vor fi si alte cheltuieli bugetare pe care TOTI dintre noi le platim... Si ca veni vorba...in 4 ani de guvernare a maretei aliante, s-au construit efectiv doar 17km de autostrada.....nu vorbim dat in folosinta ce se facea deja... Si vor veni altii si vor spune ca astia nu au facut bine si iar o lalalie, iar euroiu nostru va continua nestingherit catre ceruri, iar noi o sa facem spume la gura de pomana si asa mai departe...THE END... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
Si cu 3,72 euro am ajuns sa platesc 4290 lei in plus la masina noua
![]() ![]() |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
D-FENS |
![]()
|
![]() ___________________ Group: Members Posts: 403 Joined: 18 February 07 ![]() |
O loja,doua loji...
|
--------------------
Prestige
16v Ph
2+GPL
|
|
DMP |
![]()
|
O economie nu poate avea o moneda puternica in raport cu moneda altei economii atata timp cat performantele sale nu sunt superioare celor din economia cu care se compara.
Leul nu se poate intari in raport cu euro daca noi avem o inflatie mai mare decat in zona euro, daca productivitatea muncii la noi este sub cea din zona euro, daca valoarea adaugata a produselor pe care le exportam noi este mai mica decat cea a produselor importate, daca ansamblul de politici de dezvlotare economica de la noi nu au rezultatele celor din zona euro, etc. Statul (Guvernul, BNR-ul, etc) trebuie sa actioneze printr-un mix de politici astfel incat sa se obtina atingerea sau situarea cat mai aproape de tintele pentru niste obiective (crestere economica, inflatie, deficit bugetar, deficit de cont curent, somaj, etc) stabilite astfel incat sa se asigure un nivel de trai cat mai ridicat poporului. Asta ar cam fi, in mare, teoria …. Realitatea o cunoastem toti … Spre exemplu, daca ne uitam la structura importurilor, se poate observa ca nu se importa doar masini, utilaje, tehnologii care folosite/implementate in Romania sa asigure o crestere de productivitate si o dezvoltare a unor sectoare astfel incat aceste sectoare sa produca bunuri care sa fie competitive pe pietele externe si astfel sa avem exporturi mai mari. Se poate observa ca se importa la greu produse electronice, electrocasnice, autoturisme (aici Romania detine primul loc la importul unor marci extrem de scumpe in comparatie cu Polonia, Ungaria, Slovenia, Cehia – tari mai dezvoltate decat noi), etc care nu prea concorda cu stadiul actual de dezvoltare a tarii. (Deh, am telefon de 1.500 RON dar ma strang la pasta de dinti si sapun ca sa imi platesc ratele la el. Si masina de 40.000 EUR dar stau in 2 camere la bloc, si plasma cat tot peretele luata cu rate cu dobanda zero ![]() Sunt multe, multe de spus …. Chiar daca poate fi si cazul cu o loja, doua loji, de ce sa nu incercam noi ca tara sa fim cu un pas in fata altor tari care merg in directii trasate de loji??? Adica de ce sa nu ne straduim sa fie loja noastra mai tare ca a lor? |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 13:25 |