Masina de.. start - ce sa-mi iau ?, 1300, 1310, altele ?
![]() ![]() ![]() |
Masina de.. start - ce sa-mi iau ?, 1300, 1310, altele ?
Laurentziu83 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
|
|||
Gheorghedracu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
Nu. Dealerii pot sa vinda, insa masina nu e inmatriculata! Sfatul meu era sa nu cumpere masina neinmatriculata. Daca o cumperi neinmatriculata, poti avea surprize mari, sau circuli cu ea pe camion pina la destinatie!
This post has been edited by Gheorghedracu: 10 Sep 2007, 11:22 |
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|
borkanel |
![]()
|
![]() XXX Group: Members Posts: 404 Joined: 11 January 07 ![]() |
din experienta pot sa va spun ca Oltcitul nu e deloc mai sportiv decat Lada 1500. Am avut in familie 2 Dacia 1300, am condus si Dacii mai noi dar in final ca masina personala mi-am ales o Lada 1500. O tin ca imi place masina dar o si chiunui aproape zilnic prin Bucuresti.
Va zic doar, desi unora le-as putea rani orgoliul, ca Lada e mult mai masina decat Dacia si intre ea si o Dacia Berlina pana in 1999 e o mare diferenta. Probabil pt un incepator o Dacie ar fi o alegere mai inspirata dar eu nu m-am supus acestei reguli ![]() |
--------------------
BMW
E36 compact
1995 - in use BMW E30 316 1987 - sold
Mercedes W123 300D 1979 - sold Mercedes W123 200D 1978 - sold Mercedes W115 200D 1971 - sold Lada 1200 & 1500 1980 - sold |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Poti sa o repeti de enspe mii de ori, tot pe daciaclub esti.
Si asta cu tractiunea spate...eu nu stiu daca am mers un metru pe gheata iarna trecuta...Poti sa-i pui 4 cauciucuri de iarna si ai rezolvat problema. Nu te pune nimeni sa mergi cu 80 pe gheata. |
--------------------
.
.
.
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Laurentiu83: citi km ai condus iarna, cu o masina cu tractiune pe spate (in special una fara controlul tractiunii)? Din ei, citi au fost pe anvelope de iarna?
Sa ne intelegem: intr-adevar o masina cu tractiune pe spate e in general mai placuta la condus, in special pe trasee sinuoase. Dar am asa senzatia ca nu ai prea multa experienta; si din cauza asta sentintele pe care le emiti mi se par deplasate. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Eu am condus Lada fara cauciucuri de iarna sau de vara. In toate conditiile! Am impresia ca voi inca sunteti speriati de unele mituri. Masina se conduce usor.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Cea mai misto faza am patit-o cand patina pe drum drept, am bagat-o in a-ntaia, m-am dat jos si am miscat-o de c.r ca sa prinda aderenta.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(os @ 10 Sep 2007, 22:12) Laurentiu83: citi km ai condus iarna, cu o masina cu tractiune pe spate (in special una fara controlul tractiunii)? Din ei, citi au fost pe anvelope de iarna? Sa ne intelegem: intr-adevar o masina cu tractiune pe spate e in general mai placuta la condus, in special pe trasee sinuoase. Dar am asa senzatia ca nu ai prea multa experienta; si din cauza asta sentintele pe care le emiti mi se par deplasate. Recunosc ca n-am condus masina cu tractiune pe spate pe gheata, dar altii au condus si au ajuns pana la urma acasa, n-a mai murit nimeni din asta. Cum au putut pe vremuri, eu zic ca se mai poate si acum. Nu mi se pare un criteriu esential in alegerea dintre dacie si lada. Pana la urma te inveti sa o controlezi, sa pleci de pe loc, etc, etc, mai greu, dar te inveti. Decat sa-ti clantane dintii in masina de frig, mai bine mergi mai cu grija, la caldurica. Daca as avea de facut toata tara vreo 3000 de km, iarna, cu zapada pe jos, pe munte sau la campie, intre o dacie si o lada as alege lada fara discutii, si asta pentru climatizarea pe care o are si siguranta ca nu mi se strica nici un rahat, nu-mi sare vreun cablu de la climatizare, nu mi se oxideaza vreun papuc pe la semnalizare, nu-mi huruie ventilatorul si nu stau sa schimb platina cand imi sufla crivatu-n k*r. As echipa-o cu cauciucuri de iarna, eventual si niste lanturi si as pleca la drum. Pana la urma, daca vad ca e drumul nasol, nu ma pune nimeni sa ma infund acolo. Ma intorc si gata. Da gandu ca as sta cu fesul si cu pufoaica pe mine la -10 grade in dacie si ar bate vantul pe la geamul care din fabrica nu se ridica pana sus (cand in Matiz stateam la pulover la -17) imi da fiori. Experienta de condus am doar vreo 100 de mii de km in 5 ani de soferie, aproape zilnic de vreo 2 ani si jumatate, am condus si in orase aglomerate bara la bara sau plecand cu scart in intersectiile aglomerate, pe autostrazi cu 180 la ora, pe drumuri de pamant, in noroaie (am avut si noroi pe cupola), pe gheata cu cauciucuri Montana putrede, in nameti, m-am si blocat, dar impins am iesit de acolo, etc, etc, cam pe unde merge orice sofer roman in atatia km. N-am pretentia de sofer bun, eticheta sa mi-o puna altii, sofer bun voi spune la 70 de ani cand mi se va retrage permisul, sa dea domnul sa ajung la acest moment. This post has been edited by Laurentziu83: 10 Sep 2007, 22:41 |
--------------------
.
.
.
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Dar Loganul parintilor ce are ? La inceput foloseste-l pe asta pana mai strangi ceva bani.
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Eu am condus cuu tractiunea pe spate in toate conditiile. Si motorul era tot pe spate, caci era un R10. Excelenta masina. Prima mea masina. Atita distractie la un pret minuscul nu cred ca mai e de gasit in ziua de azi. Am avut masina patru ani in care timp am mers peste tot cu ea. Cea mai distractiva excursie a fost la cota 1400 iarna (zapada batuta cu un strat subtire afinat deasupra). DIstractia cea mai tare a fost sa ajung acolo intr-un derapaj continuu, ca la drifting, si mai misto ca n-am avut nevoie sa folosesc frina de mina. Cind am ajuns sus, masina mea era cea mai veche din parcare si singura care nu era 4x4. Erau vreo cinci cu totul, sa nu mai spunem. Una din cele mai frumoase zile din viata mea. Imi venea sa o iau in jos si sa mai urc o data. E drept ca daca ar mai fi fost careva pe drum mi-ar fi stricat toata distractia ca daca ma opream nu cred ca o mai luam din loc sau nu in sus, in orice caz. Secretul e sa nu pierzi aderenta transmisiei (adica chiar daca fundul face stinga-dreapta, rotile sa nu se suprainvirta serios, doar un pic de rupere de aderenta, cit e inevitabil) si o controlezi din volan, si dozarea farmaceutica a acceleratiei. Ar trebui sa existe o competitie pe drumul ala speciala, iarna, sa fie inchis drumul si sa fie concurs, ca la japonezi de drifting, dar pe zapada. Si nu cred ca am depasit 40km/h tot drumul, da eram prea excitat sa ma uit la bord.
Inca o data, superba masina, asa de usor de derapat si controlat cum n-am mai vazut. Totul numai din acceleratie si volan, uiti total de frina, indiferent pe zapada, ploaie sau asfalt uscat (la 40km/h derapa pe uscat in curbe de 90 de grade). |
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
R10 era "totul in spate", renumite ca imbatabile la rulajul in conditii de iarna. Lada are motor fata si tractiune spate, soluti "clasica", in care puntea spate e cam descarcata, dar cu un sac de nisip deasupra puntii se rezolva din inconveniente.
A, si ca mi-am amintit ca injurati Lada. Daca voia omu vreun Bemveu de prin 90 si ceva, cu tractiune spate si fara sisteme electronice, dar altfel in stare perfecta, la fel i-ati fi recomandat sa aleaga dacia? ![]() This post has been edited by Laurentziu83: 12 Sep 2007, 08:20 |
--------------------
.
.
.
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Mi se pare ca am fost inteles gresit. De aceea explic: postarea mea este mai degraba anti-sentinte-emise-precipitat (si anti-sentinte in general) decit anti-tractiune-pe-spate.
Ca sa raspund la intrebarea lui Laurentiu83: sa stii ca si BMW fara automatul electronic de tractiune poate sa faca probleme pe drum alunecos (chiar mai mult decit o masina ceva mai slab motorizata). Dar sa lasam omul sa-si cumpere ce are bani si ce-i pare bun. Eu nu-s de acord cu ideea "la inceput o gioarsa ca oricum o strica"; asa ca eu zic asa: 1. Cea mai buna masina pentru care are buget. 2. Daca n-are buget decit de o gioarsa, mai bine mai asteapta. 3. Daca nu poate/nu vrea sa mei astepte vezi 1. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
zeusreddog |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 9 August 07 From: Bucuresti ![]() |
Probabil va fi o dacia 1310 full-option. Tabla sa fie buna, restu' se rezolva.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate 1.5 dCi
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Cred ca os a bunghit-o. Mai bun sfat de atita nu cred ca se poate.
Desi eu lui fi-meu nu i-as da pe mina o masina buna. |
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(zeusreddog @ 12 Sep 2007, 10:34) Eu zic sa nu iti cumperi masina ca vad ca nu ai bani. Mergi cu ce ai acasa si intre timp mai strangi de avans. Daca nu ai un venit suficient lunar nu te apuca sa iti iei o masina veche ca tehnologie si ca ani vechime. S-au terminat vremurile cand romanii reparau in fata blocului. Nu mai exista timp pentru asa ceva. Toata lumea munceste de dimineata pana seara. Ma rog faci ce vrei. Eu unul nu as face mutarea asta. Mai bine mai strangi bani pentru o masina mai buna. This post has been edited by ionutctn: 12 Sep 2007, 11:04 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(ionutctn @ 12 Sep 2007, 12:02) ...S-au terminat vremurile cand romanii reparau in fata blocului. Nu mai exista timp pentru asa ceva. Toata lumea munceste de dimineata pana seara. Ma rog faci ce vrei. Ehh, nu e chiar asa. Unii se mai chinuie din rasputeri sa tina in viata "moda" asta. Avem chiar cateva exemple pe aici pe forum. Kruger cred ca s-ar incadra perfect in categoria asta... |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
reparatiile in garaj propriu se pun?
![]() De exemplu, de ce sa dau 50 de lei sa-mi schimb placutele si sabotii la service, cand eu stiu si sunt dispus sa fac singur treaba asta si am program la munca pana la ora 15 !? |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Una is operatiile de intretinere/revizie si altele is reparatiile la lonjeroane in fata blocului.....
Bine, oricum societatea de consum ne invata ca e nevoie sa mergem la service si pentru a umple pisatoarea de parbriz, dar oricum, macar esti mai "rebel" daca incalci putin aceste ... "noi standarde".... This post has been edited by driverx: 12 Sep 2007, 11:12 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
eu i-am umplut vecinei pisatoarea de parbriz, capota a deschis-o dar mai departe s-a pierdut
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(argon @ 12 Sep 2007, 12:13) Good. Poti sa iti deschizi service. Esti apt. Desi trebuie sa fi atent, ca incet incet pierzi din clienti pentru asemenea operatii. De ce? Pai uite, pana si aia a invatat totusi sa deschida capota. Totusi de umplut pisatoarea nu a fost in stare, probabil inca nu ajunsese la capitolul 2. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
adită |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.161 Joined: 25 June 07 From: BUCURESTI ![]() |
[quote=Slider,7 Sep 2007, 13:53]
[quote=zeusreddog,7 Sep 2007, 10:30] Da mai dar totusi.. am gasit atatea masini pe la 1000-1500 RON care arata binisor (ma refer la 1300 sau 1310 model mai vechi). Eu eram absolut convins ca la 3000 (hai 4000 fortat) gasesc o masina care sa fie departe de a cadea tablele de pe ea.. ![]() Lasa-le naibii de harburi ca o sa-ti mananci zilele (si banii) cu ele. O sa ti se faca scarba sa mai si conduci...asculta un om care s-a chinuit cu 2 harburi de dacii 1300... ori iti iei ceva mai de doamne ajuta ori renunta. [/quote] asa e! si eu am avut un harb timp de 4 ani! la inceput eram fericit ca aveam masina!timp de o juma de an nu am bagat nimic dar dupa mi-am blestemat zilele! treaba nasoala e ca nu ai bani pt una mai buna! mai bine mai stai si mai strange! stiu ca deabea astepti sa iti iei masina dar mai stai decat sa iti para rau mai tarziu ca sigur o sa iti para rau! te salut |
--------------------
--------------
-------------
-------------
- BUCURESTI -------------------------
|
|
zeusreddog |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 9 August 07 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc pt sfaturi baieti! Cred ca pana la urma o sa mai strang niste bani si o sa-mi iau o SuperNova Clima.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate 1.5 dCi
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
spor la strans banii si al gasit o Snova buna
totusi, dragi co-forumisti care ati aprticipat la acest topic: daca o dacia 1100 , 1300, 1310 sau o Lada1500 sunt intretinute bine, si din punct de vedere al caroseriei, si din punct de vedere al motorului, atunci masina va merge bine si iti va fi drag sa o conduci indiferent de ce nume poarta, uneori chiar daca are 30-40 sau 60 de ani |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Mai adaug ca, prima masina iti va ramane cea mai draga si cu ea vei avea cele mai multe amintiri.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
QUOTE(zeusreddog @ 12 Sep 2007, 18:01) Multumesc pt sfaturi baieti! Cred ca pana la urma o sa mai strang niste bani si o sa-mi iau o SuperNova Clima. E o alegere inteleapta daca nu vrei sa inveti mecanica. Motorul si cutia de viteze de supernova sunt mult peste cele de berlina. Si pretul e mult mai mare, dar si avantajele. Supernova e o masina destul de puternica; mie imi place foarte mult cum se conduce. Cred ca la varsta ta nu te vor deranja zgomotele pe care le face (si de care nu prea ai cum sa scapi in totalitate), mai ales ca daca dai muzica mai tare nu prea se mai aud. Daca iti place cum merge loganul, iti va placea si supernova (in special faptul ca nu trebuie sa "amesteci" in cutia de viteze ![]() Am sa ma abtin in privinta pretului supernovei, ca iar incepe lumea sa se certe pe aici. P.S. A mea nu are aer conditionat si mi-am jurat ca urmatoarea masina va fi cu aer conditionat, deci e bine ca te gandesti la clima. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 14:22 |