Marsul suporterilor
![]() ![]() ![]() |
Marsul suporterilor
kaspersky |
![]()
|
||
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|||
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.937 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
mitica de la liga doreste, cred, stadioane ca in UK.
poate o sa reuseasca in provincie ca in B slabe sanse. dezamagit de viola Kasperski cand scandau la violenta impotriva arbritilor. mai aveau si ei scapari cand jucau cu aradul dar.........au trecut si ei in extrem. Realitatea din RO pe care ati vazut-o in filmuletele postate de FC se regasesc si in EU. chiar acum 3-4 luni am vazut un reportaj despre galeria lui LAtio. fereasca d-zeu sa te prinda aia. am vazut si despre galeriile din UK la fel. asta este. cand nu o sa ne mai injuram in trafic, cand o sa cedam locul pe scaun unei batrane in tramvai, cand patronul nu o sa-si mai bata joc de angajat si invers, (.........sapte pagini A3),atunci poate o sa putem merge cu sotiile si copii pe stadioane. Legea o sa fie promulgata atunci cand va muri cineva pe stadioane, si atunci se va face ceva. sudsemnatu- mai bine ai deschide un topic despre basarabia, sa facem un miting ceva ca aici ai calcat pe bec. iti consumi energia degeaba This post has been edited by wolfin: 10 Sep 2007, 22:55 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(wolfin @ 10 Sep 2007, 23:50) am calcat dar nu s-a spart ! si eu consider acelasi lucru....ca ma strofoc degeaba...dar imi doresc un fotbal romantic..asa cum era el inainte! Impotriva fotbalului MODERN! This post has been edited by Sudsemnatu: 11 Sep 2007, 07:11 |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
avathan |
![]()
|
eu. Group: Banned Posts: 586 Joined: 16 March 05 From: Buc ![]() |
QUOTE Cred ca tu lucrezi la Institutul National de Statistica de esti asa bine informat.Sau cumva la Isomar? Interesante afirmatii faci. Nu doar vad ce se intampla pe stadion si langa stadion,locuiesc fix langa unul,trec pe langa altul in drum spre munca si am locuit in zona unui alt stadion.Nici o deosebire aceiasi jandarmi speriati de sefi sa nu provoace,aceleasi animale omenesti care fac si desfac o gramada de lucruri. Si nu stiu daca ma poate "intoxica" presa cu imaginile in direct cu scaune zburand sau date foc etc.. QUOTE Si DA ..locul huliganilor e la sectii pe timpul meciurilor..dar doar al huliganilor! Ma bucur ca suntem de accord. Un mare offtopic aici si eu ma opresc daca vrei putem continua legat de subiectele de mai jos in alta parte sau pe privat nu ma deranjeaza. Am zis "Domnul Vadim vrea capital electoral din pacate." ai ai raspuns ... QUOTE ...Poate ca asa e ...dar din fericire e un om cu capul pe umeri Nu vreau sa intru intr-o disputa de genul asta,chiar nu-si are rostul...poate sunt de accord poate nu dar chiar nu conteaza pt. ca discutam de altceva. "Sa fi fost altcineva in locul patronului de la Steaua de ce nu ar fi pus un pret modic de 5000 de euro /bilet in special pentru membrii cunoscuti ai galeriei.personal nu-l apreciez pe acel patron din multe puncte de vedere,dar la el acasa niste retardati neispraviti , pe banii lui isi permiteau sa-l provoace." QUOTE Dar totusi nu ESTI.si e bine ca pastram proportiile .Ai niste hiperbole in tine...care nici eu la matematica nu le puteam face asa bine ca tine.Auzi 5000 de euro...=)) mai bine ia-ti un golf. Deocamdata nu sunt.Referitor la treaba cu hiperbolele imi cer scuze dar nu am inteles-o , se referea la idei nu ? ca sa stiu daca mai dau o data report sau nu ... Golf nu-mi iau,pentru ca masinile din grupul VAG cu exceptia Audi mi se par extraordinar de scumpe in raport cu dotarile si calitatea lor,si nu isi justifica pretul,personal prefer Renault.Si ca sa-ti tai din avant acum conduc o masina care nu e Renault. QUOTE Pentru mine ...personal harta aceea inca exista.Daca te mai uiti din cand in cand la televizor ...de 1 decembrie mare parte din populatia basarabiei ( in special din scoli) au sarbatorit Ziua Romaniei.Dar asta este o alta problema..care cu tine cred ca nu am cum sa o discut.Mai bine te-ai duce pe insula serpilor si te-ai documenta despre procentele de huligani din galerii....aaaa am uitat insula serpilor nu mai e a noastra.Ups..nu mai e de actualitate... Imi pare rau sa te anunt dar nu este de actualitate.Bucata aia din harta este parte a teritoriului unu alt stat. poate va fi din nou vreodata poate nu, e o chestie politica,si sincer momentan nu ma preocupa subiectul nu stiu de ce ai luat-o drept atac. Insula Serpilor este obiect de disputa la Tribunalul de Arbitraj International Intre Romania si Ucraina si este alta mancare de peste. This post has been edited by avathan: 11 Sep 2007, 10:43 |
--------------------
a
Rosu
1800
- @ unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
|
|
andreiutzu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
Dați-ne fotbalu-napoi,/ Ăsta este un gunoi!,/ Peluze-nchise, stadioane goale,/ Prea mulți ultrași în spitale,/ Jucăm acasă-n deplasare,/ Fenomenul nu dispare
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
am dreptul sa merg la stadion fara sa-mi fie frica
am dreptul sa ma imbrac in culorile echipei favorite fara sa fiu linsat de membrii galeriei adverse am dreptul sa merg la stadion si sa incurajez echipa mea impreuna cu copii mei,fara sa ascultam mizeriile si oligofreniile sexuale scandate de retardati am dreptul sa merg in tramvai sau autobuz fara ca acesta sa fie devastat am dreptul sa merg pe strada in zi de mare meci fara sa pic in interiorul unor lupte de strada DE CE IMI INCALCATI ACESTE DREPTURI???...VOI CARE SPUNETI CA SUNTETI "OPRIMATI" SI CARE VORBITI DE LIBERTATI... VOI VA PLINGETI, VOI PROTESTATI???? LIBERTATILE NOASTRE ALE SUPORTERILOR OBISNUITI SUNT CALCATE IN PICIOARE...DE ULTRASII LUI PESTE This post has been edited by FireChief: 11 Sep 2007, 21:43 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
andreiutzu |
![]()
|
si eu am dreptul sa intru pe stadion cu un steag, cu o japoneza, sta stau lanaga un prieten de-al meu pe alt loc decat cel ce este inscris pe bilet, am dreptul sa aprind o torta sau o fumigena!
de ce militianul de dragomir vrea sa imi ia aceste drepturi! si sa nu imi spuna mie cineva ca nu a ainjurat cand a fost pe stadion! la stadion nu este la teatru! nu stiu cand s-au intamplat lupte de strada intre suporteri in Romania(cu exceptia meciului rapid-steaua).apoi si in vest daca esti reperat cu tricoul rivalei pe tine 101% te "fardeaza" baietii! nu mai fiti ipocriti si nu mai dati cu noroi pt ca peste tot este la fel! |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu ..serios, sefule de pompieri ..tu cu cine te certi ?
Crezi ca e cineva de pe forumul asta care nu vrea ceea ce vrei si tu? Daca citesti posturile mele si ale celorlalti, nimeni nu vrea violenta pe stadioane sau in afara lor...vrem doar sa se respecte unele lucruri normale..astfel ca nu toti suporterii obisnuiti sa aiba de suferit. Eu sincer...unul nu vreau Stadioane ca la teatru ..vreau spectacol in tribune .dar asta nu inseamna ca nu imi doresc ceea ce ai zis si tu in postul tau. E dreptul fiecaruia sa isi ceara drepturile ! Altfel nu ar mai fi democratie. |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
stimate domn...pina cind vom deveni prieteni ,si eu iti voi permite sa-mi zici intr-un anumit fel,glumet dupa parerea ta,deci ,pina atunci foloseste username meu fara a-l maltrata
nu imi aduc aminte ca eu sa fi avut asemenea adresari vis a vis de persoana dumneavoastra ca sa iti lamuresc nedumeririle nu ma cert cu nimeni ...imi expun gindurile si punctele mele de vedere ce doresti tu si ultrasii ceilalti e una si ce se intimpla pe strazi si in stadioane e alta atit timp cit violenta verbala si fizica au atins cote periculoase e normal sa se ia niste masuri drastice atunci,cind aceste masuri se preconizeaza a fi luate ,campionii dreptatii protesteaza ca le sunt incalcate drepturile de a injura ,de a sparge capete ,de a devasta tot ce intilnesc si de a teroriza lumea pe strazile pe unde calca pina una alta ...nimeni nu vrea violente ...dar ea exista din plin ...proliferata de o anumita categorie de suporteri.... atita timp cit vor exista scandari rasiste,injuraturi,scaune aruncate ,petarde pietre si steaguri folosite ca arme,atit timp cit vor exista incaierari de strada si asalturi in tribune asupra galeriilor adverse,atit timp cit vor exista devastari de autobuze,tramvaie ,metrouri.... atit timp cit astea exista ca urmare a actiunilor voastre... NU AVETI DREPTUL SA VORBITI! This post has been edited by FireChief: 11 Sep 2007, 21:32 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
andreiutzu |
![]()
|
@FireChief ceea ce sustii in ultimul post, sunt probleme care exista doar in Romania??
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
FireChief |
![]()
|
daca altii sunt prosti,nu trebuie sa fiu si eu
daca in america se impusca elevii in scoli ,nu trebuie sa accept asta ca asa e in america |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
andreiutzu |
![]()
|
sa inteleg ca aceste probleme sunt cam pe toate stadioanele din Europa. si atata timp cat in celelalt tari europene membre ale Uniunii Europene nu se propun astfel de legi nu vad de ce noi am fi mai catolici decat Papa! atata timp cat in Italia au murit nu stiu cati suporteri si anul acesta un carabiier si nu s-a adoptat o lege asa drastica, nu vad de ce noi trebuie sa adoptam o asemenea lege!
corect nu trebuie sa accepti asa ceva, nu sunt pentru actiunile violente alte celor din peluze dar nu vad de ce anumite drepturi sa fie ingradite printr-o lege propusa de un fost puscarias! |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
FireChief |
![]()
|
deci pe logica ta...daca ai fi banat pe forum trei zile,dupa ispasirea pedepsei ,nu ar mai trebui sa ai dreptul moral sa scrii pe aici...
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
andreiutzu |
![]()
|
pai nu prea e aceiasi situatie...nu poti propune o lege prin care cineva sa faca puscarie daca tu ai facut puscarie! mie mi se pare normal!
inca o data te mai intreb, numai in Romania su rup scaune, se bat suporterii intre ei, se aud scandari cu tenta rasiala? |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
FireChief |
![]()
|
ti-am raspuns mai sus
nu conteaza cine face legea...toti avem dreptul la initiativa legislativa....altfel daca ii interzici cuiva acest drept ,sau il contesti ...inseamna discriminare si voi sunteti campionii dreptatii...nu? important e daca proiectul de lege e aprobat de parlament si daca devine lege sper din inima si aia cu libertate pentru suporteri..e cam asa voi scandati incurajari in tribune si va umfla jandarmii? voi folositi steagurile pentru a le flutura doar si nu ca arme si jandarmii va salta degeaba? mergeti linistiti pe strada fara a deranja linistea si ordinea publica si singerosii jandarmi din senin va iau la omor? libertate pentru suporteri...nu dragule LA PUSCARIE CU INFRACTORII! |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
andreiutzu |
![]()
|
ok deci toti avem dreptul la intiativa legislatia am inteles!
printre multele intalniri cu scantei dintre ultrasi si jandarmi sunt f multe cazuri cand ultrasii sunt umflati degeaba! sper ca poate o data si o data sa-mi raspunzi la intrebare! |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(FireChief @ 11 Sep 2007, 22:02) am dreptul sa merg in tramvai sau autobuz fara ca acesta sa fie devastat am dreptul sa merg pe strada in zi de mare meci fara sa pic in interiorul unor lupte de strada si cum va rezolva legea lui mitica problemele astea? Daca vor te vor injura si pe strada (si nu numai). Si care e problema? Trebuie o lege separata in cazul in care fanii unei echipe te injura pe strada sau intra sub incidenta altor legi? Nu stiu de ce am impresia ca ca cei care sint pentru legea lui mitica nu prea au fost pe stadioane ca simplii spectatori sau sustinatori ai unei echipe la TM cind galeriile (gazde sau oaspete) incep sa scandeze m&*e sau alte cuvinte grele ceilalti spectatori ii huiduie si acestia inceteaza @pastrama: Dracula Squad - vampirii albastrii This post has been edited by kaspersky: 11 Sep 2007, 22:30 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
kaspersky: uite, eu unul sunt contra legii lui Mitica - fiindca o consider, cum am spus mai inainte, superflua.
Tot cum am spus mia inainte, de fapt _nu se doreste_ lichidarea acestor manifestari: ia sa primeasca echipa in cauza niste puncte in minus in clasament (de exemplu incepind de la vreo 6) si sa joace fara spectatori (masuri organizatorice) si, daca se oproduc violente de strada -> FireChief cu tulumba, sa vezi cum se linisteste lumea. Nu va lasati orbiti de diareea cerebrala a unor bisnitari care orin afaceri murdare si-au "tras" locuri in parlament. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
kaspersky |
![]()
|
@os: nu cred ca penalizarea echipei este de dorit, deoarece jucatorii au prime in functie de locul ocupat in clasament sau de numarul de puncte acumulate. Ar fi nedrept sa li se ia din bani deoarece anumite persoane nu respecta legea. Solutia cred ca ar fi investitiile in sistemele de supraveghere. Cluburile dau o circa de bani pentru respectarea ordinii pe stadioane jandarmilor sau societatilor de paza si protectie. La TM sint camere de supraveghere, din cite stiu si pe Ghencea s-au montat camere, ar trebui ca acestea sa fie instalate pe toate stadioanele echipelor din Liga I si in sectoarele in care se observa tulburari sa se intervina punctual si sa se elimine huliganii. Sa-i scoata de pe stadion, sa-i bage la arest, sa-i acuze sa-i condamne, sa nu-i mai lase niciodata pe stadion, etc, treaba lor.
Legat de torte, daca se respecta anumite reguli acestea nu cred ca ar produce daune. Am vazut torte aprinse in mijlocul a mii de oameni, daca cei care dirijeaza coregrafia ii indruma pe cei care au tortele sa nu le arunce in multime si sa aiba grija de ele nu se intimpla nimic rau. Fumul si mirosul dispar in citeva minute. This post has been edited by kaspersky: 11 Sep 2007, 22:49 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Dupa cum ai spus deja, unele categorii de public (aici tu ai dat ca exemplu Timisoara) se dovedesc a fi capabile sa descurajeze manifestarile huliganice.
Aceasta chestie trebuieste stimulata - si eu cred ca, daca de exemplu s-ar interzice accesul publicuui la unul, doua, trei... jocuri publicul care vrea la meci (si nu la cafteala) ar fi suficient de motivat sa interzica/descurajeze manifestarile violente mai mult sau mia putin izolate. Daca treaba se ingroasa (caci se poate foarte bine sa se adune o suta-doua de derbedei beti) -> tulumba (si "fenomenele" care o insotesc de obicei hi hi). Stiu ca multe (toate?) cluburile investesc in ceea ce ei numesc securitate; dar mai stiu (dinauntru) ca au totusi grija sa nu-i supere pe suporteri (ce-i aia, domle, "seful galeriei"???). Asadar, eu concluzionez ca in aceasta directie cluburile ar putea face mult mai mult - daca ar dori cu adevarat. Cum oare sa le facem sa doreasca? Ca ar fi penalizati jucatorii - asa, si? Cu atit mia mult acestia (jucatorii) ar fi stimulati sa-si aleaga cluburi care nu sunt penalizate deci cluburi la ale caror jocuri nu au loc violente. Cu alte cuvinte ar avea cistig cluburile care fac ordine in ograda proprie. Nu asta vrem? |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
andreiutzu |
![]()
|
http://www.romanianultras.net/wordpress/?p=129#more-129
foarte tare: Atunci când și ai tăi te dezamăgesc… Din categoria: Opinii — admin @ 9:09 pm Am 27 de ani, dintre care majoritatea din cei care contează petrecuți pe un (sau în jurul unui) stadion. Am început timid. Am continuat constant. Firesc, totul s-a transformat într-un mod de viață. Totul: prieteni, senzații, vise cu ochii deschiși, vise în timpul nopții, nopți albe, n-au contat prietenele, n-a contat școala, n-a contat nici serviciul. Apoi târziu de tot am înțeles și am acceptat: nu sunt un om normal. Sunt un ,,maniac”, un așa zis,, suporter”. Sunt unul dintre aceia care nu vor putea fi niciodată înțeleși de oamenii normali. De-a lungul timpului m-au stăpânit sentimente diverse: clubul meu e cel mai tare din țară, galeria noastră e cea mai frumoasă din țară, suntem cei mai buni la bătaie etc. ©Romanian UltrasToate aceste sentimente nu au fost false. Pur și simplu erau adevărate la acel moment(lucru recunoscut și de adversari). Dar știti și voi cum se întamplă…aceste lucruri sunt trecătoare. Dar despre ceea ce vreau să vă vorbesc acum… dezamăgirile. Bine, la un moment dat, te cam aștepți să se întâmple. Echipa nu poate să câștige mereu - ești dezamăgit. Oamenii mai vechi sau mai bătrâni decid să se retraga - ești dezamăgit. Dar cu cât stai mai mult ,,în joc” parcă mai multe se întamplă. Te mărești, ajungi să înțelegi anumite lucruri. Nu mai ești puștan, dispare și entuziasmul. Brusc nu mai ai 18-19 ani, brusc îți aduci aminte că ai mai făcut acești 600 km de vreo 6-7 ori și parcă nu-ți mai arde să te înghesui pe culoarele unui tren aglomerat. Dar ești cu ai tăi și treci și peste asta. Dar ce te faci când afli că ,,ai tai” au interese separate ?!? Brusc nu-i mai recunoști! Întâi apar zvonurile cărora, normal, nu le dai crezare: ,, Fugi mă de aici ca nu poate el să faca asta …!” sau ,, Și ce dacă are banii ăia, are un serviciu mai bun” Apoi îți dai seama că ceva nu e în regulă: ,, Dar ce caută el pe la club, joi la ora 13:00 ? Și nu a zis la nimeni…” ,,De ce nu mai vrea să strigăm de președintele ăla jegos? ” ,, Cum vine asta, a dat Gigi la toți să bem ?” ,, Deplasarea până în capătul lumii costă doar 30 de Euro ?!? ” Și atunci începi să înțelegi: el nu mai e la fel. Îl știi de mic, v-ați bătut împreună de atâtea ori. Ați luptat împreună pentru același ideal. Împreună cu ai voștri vă simțeați invincibili, erați tot timpul la știri. Vă opreau puștii pe stradă să vă felicite sau să vă întrebe ”Ce facem cu…?” Îți aduci aminte din ce în ce mai multe lucruri din trecut. Îți aduci aminte de ăia mai mari pe care îi știai tu prin galerie de când erai tu puștan. Unde sunt? De ce nu mai sunt? S-au săturat… Ei înțeleseseră…. Dar nu-i nimic, încă mai ești tânăr, refuzi să te dai batut. Mai găsești câțiva ca tine și hotărăști să faci ceva. Doar este datoria ta sfântă să iei atitudine, ești dator moral măcar să încerci să schimbi ceva. Ești nebun, așa ceva nu s-a mai făcut până acum dar o faci…cu toate riscurile: faci o nouă peluză. Una nouă, pură, idealistă și gata de luptă. Cu toți și cu toate. O vreme e bine…lupta e aprigă, nu ți se alătură atâta lume pe cât ai sperat. Dar parcă cu fiecare luptă, noua organizare se consolidează, deveniți puternici și respectați de (aproape) toată lumea. Se pare ca visul tău a reușit. Le-ai dovedit tuturor că se poate și așa, fără compromisuri ! Dar se pare că nimic bun nu este menit să dureze. Vechile obiceiuri revin, sau poate nu au dispărut niciodată: hai să mai furăm câte ceva de pe undeva, că de…..pretexte se găsesc mereu. Hai să suferim de unele haine, hai să ne dăm de dreapta că suntem văzuți bine, dar parcă mai tare e petrecerea pe manele. Hai să mergem și cu conducerea la un șpriț că ,,fără ei nu se poate” . Deplasările sunt grele, nu are lumea bani. Nu avem bilete în derby etc. Alte pretexte, în general ,,majoritatea conduce”. Cred ca multă lume o să se inflameze citind acest articol. De ce oare? Pentru că se recunosc. Alții se vor grabi să râdă, tocmai pentru că ,,uită” să se mai recunoască în aceste fapte. Adevărul e crud: peste tot în România e la fel… Prea mulți oameni vrednici au plecat steagul. Prea mulți oameni care odată erau exemple s-au retras… Ce pot să mai zic…exemplele sunt multe….triste și foarte variate: odată nu ne-am strâns destui oameni ca să facem un amărât de microbuz pentru o deplasare, altă dată ,,majoritatea” a încuviințat tacit ca unii să plece într-o deplasare cu cei cu care ne-am batut 2 ani de zile! Alții din cauză ,,de băieție” au decis să mai poarte fularele unui defunct grup, stiți voi care…acel grup care mai este venerat și astazi de toată România. Alții s-au decis să nu mai vină la meciuri vreo 6 luni după o bătaie din care au ieșit cam șifonați. Bineînțeles că nu mai contează cei care au fost prin pușcării sau prin spitale. Alții iau o pauza de meciuri de vreo 2 ani, se întorc și sunt conducători de grupuri. Alții au luat bani în trecut de la conducere și au pretenții de a ,,coloniza” peluze. Valorile, idealurile…? dă-le în morții lor! Noi să fim băieți, să iasă caterinca. Ce dacă echipa ta a pierdut al 3-lea meci consecutiv, noi să bem și să facem caterincă. Moda, trădări, perversitate, comoditate, lipsă totală de mentalitate și coloană vertebrală, și câte și mai câte…îndurăm și de astea. Ne batem cu dușmani de toate felurile: de la ziariști și jandarmi până la adversari și conducătorii propriului tău club. De multe ori ieși învins sau umilit. Dar parcă nimic nu doare mai mult decât dezamăgirea provocată de ,,ai tăi”… Laurentiu ©Romanian Ultras |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
Deci acum fara nici o caterinca !
Scuza-ma sau scuzati-ma ca v-am zis " Sefule De Pompieri" si nu am zis FireChief..dar eu unul nu suport toate apelativele astea si am preferat sa ma exprim intr-un limbaj romanesc....nu vad unde te-am jignit cand ti-am zis asa...daca tu insuti te numesti FireChief. Scuze inca o data..fara nici o urma de ironie. |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
mi s-a facut greata citind articolul ala al ultrasilor...auzi....idealuri, dusmani...
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
@ Andreiutzu,trist si adevarat.
Nu sunt si n-am sa fiu niciodata 'ultras',dar sa stii ca ,caterinca nu inseamna, bataie cu oricine[rivali,jandarmi sau intre voi],furturi din magazine,devastari de trenuri si alte mijloace de transport ,betie cat cuprinde,eventual droguri. Am fost la multe meciuri,am fost si in deplasari si am vazut ce inseamna pt.voi 'caterinca'. Am vazut'ultrasi'care au venit la meci pe brate si au dormit tot meciul de beti ce erau. Am vazut certuri si batai pe locuri in tren sau autocar,am murit de foame si de sete cu banii in buzunar ,,pt ca din cauza unora ca voi nu puteam sa intru intr-un magazin sa cumpar ceva[daca gaseam unul deschis in ziua meciului langa stadion],si asta 99%in deplasari. Am luat si bulane de la jandarmi,nevinovat si spray in ochi,toate astea doar pt.ca aveam un fular la gat si venisem sa-mi sustin echipa CIVILIZAT!!! Inghesuiala,imbranceli,tipete,injuraturi,jandarmi,bulane,sprayuri,cozi la bilete,banuieli,ca sa iti iei bilet sau abonament trebuie sa stii istoria clubului altfel esti catalogat drept adversar si poate iti mai iei si vreo doua dupa ceafa,sunt prea mult pt. mine. La 11-12 ani nu le intelegeam,credeam ca asa trebuie sa fie,asa-i la meci. Desi stau langa stadion,n-am mai fost demult la meciuri,prefer sa le vad la televizor,de deplasari nici nu poate fi vorba si pana nu se schimba ceva nici nu mai calc la meciuri. Sper ca am fost destul de clar si pe intelesul domniilor voastre 'ultrasilor', si cred ca toti suporterii adevarati indiferent de echipa cu care simpatizeaza sunt de acord cu mine. Scuze pt. postul lung. HAI RAPIDU'!!!! |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
andreiutzu |
![]()
|
@puiu82 poate ca daca citeai ceva postuiri in urma ale mele ai fi vazut ca nu sunt adeptul libertatii absolute pe stadioane. am stat in peluza pana la 18-19 ani pana am deschis ichii si am vazut ce se intampla. am mers in destule deplasari, am facut foamea pt ca asa cum ai spus tu unii dintre noi facusera ce facusera si a trebuit sa suferim toti pentru ei!
daca ma duc in deplasare nu ma duc sa ma fac praf ca asa e in trend, ma duc sa-mi sustin echipa! din pacate pot multi care se duc in deplasari mai important e sa te duci in deplasare sa te faci praf, sa te iei de unu cu 4 clase care e in uniforma bleu-marin si care si asa nu are nicio treaba! treaba cu stiutul istoriei clubului in momemntul in care iti achizitionezi bilet sau abonament numai la voi la rapidisti se intampla! fratele meu are un coleg de facultate si sezonu trecut a fost sa-si ia bilet la rapid-steaua, bineinteles omu n-a dorit sa stea cu suporterii stelei si a preferat sa se infiltreze intre rapidisti. a scapat repede de intrebarea legata de fotbalistii, fusese intrebat cine poarta nr 23 de la rapid, spre norocul lui a stiut. fiind linistit astepta la rand sa-si ia biletul mult dorit si cand mai era in fata lui o singura persoana i-a sunat telefonul, iar tonul de apel era Scooter- Maria. ccea ce a urmat cred ca banuiti omu a plecat in chiloti acasa, doar pt ca tonul de apel era scooter - maria! ccea ce contesta ultrasii sunt anumite prevederi din legea aia, astfel si o simpla curea poate fi considerata arma alba nu numai un bat de steag! |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
@ Andreiutzu,trebuie sa stii sa te pazesti
![]() Crezi ca eu daca am imnul Rapidului setat ca ton de apel si stau sa iau bilete la un meci steaua-Rapid sau dinamo-Rapid si suna telefonul nu iau peste ochi? 'Ultrasii' sa demonstreze ca pot sa-si sustina CIVILIZAT echipa,si aceasta lege nu-si are rostul,corect? |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
QUOTE(andreiutzu @ 12 Sep 2007, 11:11) ... i-a sunat telefonul, iar tonul de apel era Scooter- Maria. ccea ce a urmat cred ca banuiti omu a plecat in chiloti acasa, doar pt ca tonul de apel era scooter - maria! Nu te supara, dar amicul tau ori e prost, ori inganfat, ori amandoua! (era cumva gabi safta? ![]() Legea aia pe care o vor suporterii de televizor, cu mitica in frunte zice ceva si de provocari? Daca eu ma duc la unul in casa si incep sa injur de mama nu se cheama libertate de exprimare ![]() |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
povestea aia cu scooter -maria am auzit-o dar credeam ca e doar un mit .asa povesti la gura sobei.
deci pana la urma e adevarata! lol Oricum subscriu la ce a zis Puiu82.Sunt mult prea multi suporteri care au de suferit de pe urma catorva derbedei care nu vin la meci sa sustina echipa...vin sa se bata..vin ca asa e trendy...vin ca asa au vazut la televizor..frustrati care gasesc in spiritul de turma un refugiu . Intr-adevar ..in cele mai multe cazuri jandarmii sunt provocati.Dar sunt destule cazuri in care si ei provoaca sau reactioneaza mai mult decat violent.De aceea legea aceasta le-ar da mai mult frau si ar lovi in oameni nevinovati.In fine... Tot ce vor ei or sa faca cu legea...oricat am discuta noi! FireChief ..iti dau urmatoarea situatie: 5 decembrie 2005 sau 2004 ( nu mai tin minte exact).Iesi frumos cu prietena de la meci si incerci sa te indrepti spre casa.Alaturi de tine alt prieten cu prietena lui.Tocmai iesiti pe poarta stadionului infrigurati si cu gandul de a ajunge spre casa.Turul campionatului tocmai se terminase. Deodata un puhoi de jandarmi alearga spre tine.te opresti si te uiti la ei cum vin.Nu stii ce se intampla.Apropiindu-te de tine..incep sa imparta bastoane in stanga si in drepata..inclusiv tie .Primesti o casca in cap...cazi la pamant..Cand sa te ridici ..piciorul de sprijin iti este din nou lovit ..cazi din nou.Bastoanele continua sa curga .Te ridici intr-un final si reusesti sa fugi..Tipand la ei ca ce au de te lovesc...Te injura si dau in continuare.Incepi sa ii injuri si tu si fugi cum nu ai mai fugit niciodata in viata. ta. Prietena ta nu mai e.Incerci sa o suni.Reteaua e ocupata.Nu stii nici macar daca e in spate la bastoane sau a fugit.Intr-un final dai de ea...luase doar unul..maxim 2 .Pe ea o iertasera.Te indrepti spre casa resemnat si intrebat oare ce s-a intamplat.Oamenii toti injura ..jandarmeria. A doua zi afli de la stiri despre macel.Te vezi inclusiv pe tine la televizor in bataia bastoanelor.Aflii ca un grup de suporteri aruncasera inainte cu pietre in ei.Motivul lovirii? Au incercat sa restabileasca linistea si ordinea. Ajungi acasa .Dupa 2 zile ..dupa un dush parintele iti vede urmele de bastoane pe spate si rana de pe picior cauzata de ei.Isi da seama ...si iti spune..CE AI CAUTAT ACOLO? Da..asa e ..ce am cautat acolo..la meci sa stau linistit? Detalii: Nu porti nici macar un fular cu echipa la gat.Ai stat tot meciul si ai spart seminte undeva sus in tribuna. Si stai sa te gandesti? pe cine sa ai ura? pe jandarmi sau pe "ultrasi"..Pe amandoi probabil dar mai mult pe cel care te-a lovit .Diferenta mare e ca ala care te-a lovit e platit din banii tai si ar trebui sa te apere ...nu sa te loveasca gratuit. Binenteles tie niciodata nu are cum sa ti se intample asa ceva..ca doar ai o uniforma ..si cei in uniforma sunt mereu protejati. Dar gandeste-te ca sunt sute de victime colaterale care au de suferit. Ps.Intamplarea este reala This post has been edited by Sudsemnatu: 12 Sep 2007, 12:54 |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 21:16 |