Sensuri giratorii, Brasov, Split din Civilizatia pe sosele
![]() ![]() ![]() |
Sensuri giratorii, Brasov, Split din Civilizatia pe sosele
Alydor |
![]()
|
||
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|||
aditab |
![]()
|
![]() Membru cu titlu personalizat Group: Members Posts: 42 Joined: 17 August 05 From: Brașov ![]() |
Cocoasele au fost puse tocmai pentru a feri ceilalti participanti la trafic (pietoni si soferi) de specimene de genul Fast & Furious (mai bine i-am numi Fast & Idiot) - scopul acestora este TOCMAI in a-i obliga pe respectivii sa reduca viteza. Se poate observa ca majoritatea celor ce se plang de aparitia lor se lauda cu vitezele obtinute prin alte parti ale forumului. Se mai plang si de "disconfort" personal sau uzura masinii. Stati linistiti, o masina (normala, nu un sicriu pe roti) nu pateste nimic la trecerea peste astfel de denivelari - ma gandesc ca miliardele alea investite in cercetare n-au fost degeaba. Cat despre confortul personal, incercati sa treceti cu diferite viteze peste cocoase (de la 5 la 50 km/h) si veti gasi viteza optima in functie de suspensii, greutatea masinii, numarul de oua transportate si afectiunile avute la coloana vertebrala...
Asta imi aminteste de o intamplare de acum cativa ani: veneam de la Bucuresti, bineinteles in coloana, dar in ambele sensuri. Pe la Busteni l-am remarcat cu totii (la viteza aia nu era prea greu sa admiri peisajul) pe unul iute ( ![]() ![]() Pe cei ce nu se descurca cu sensurile giratorii ii rog sa studieze codul circulatiei rutiere si sa-si aminteasca (sau sa-si inchipuie ca i-au avut) de cei 7 ani de acasa si data viitoare cand vor ajunge intr-un giratoriu vor realiza ca pot trece in cel mult 20 de secunde de piedica respectiva. Eu unul personal nu am stat mai mult de atat, nici langa McDonalds, nici la gara, nici la Livada Postei - ajuta mult sa te incadrezi pe banda corecta si sa semnalizezi schimbarea directiei de mers ca si cum ar fi o intersectie "normala". Imi pare rau, dar n-am gasit decat o poza cu un sens giratoriu pe stanga, dar daca folositi o oglinda va descurcati UK_Roundabout_8_Cars.gif Pentru detractorii sensurilor giratorii studiati aici: http://www.roundaboutsusa.com/design.html Special pentru cei Fast & Id... Furious, un link direct Modern Roundabouts - When to use Them: A Comparison with Traffic Signals. Sau si mai bine: Roundabout vs. Traffic Signal CODE Item Roundabout Traffic Signal Low Crash Severity Excellent Poor Low Vehicle Speeds Excellent Poor Pedestrian Safety Good Fair Bicycle Safety Good Fair Aesthetics Excellent Poor |
--------------------
Dacia
Logan
2007 - Ambition Honi soit qui mal y pense!
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Repet : si la noi s-ar circula foarte bine prin sensurile giratorii daca lumea ar invata sa semnalizeze intrarea si iesirea din sens
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(TheFastOne @ 12 Sep 2007, 22:36) nu cred ca e cazul sa arunci cu noroi intr-o marca de masina adevarata, recunoscuta ca atare pentru calitatea si fiabilitatea modelelor sale. Suma...... Ma scuzi, am auzit niste chestii foarte interesante despre marca asta de care vorbesti tu. Nu mai retin exact, ceva cu un consum excesiv de ulei sau ceva de genu' asta. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
TheFastOne |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 18 Joined: 28 December 06 From: Brasov ![]() |
Ai auzit bine. Motoarele de 2,0 TDI de 140 si 170 CP au un consum mare de ulei in primii 5 mii de kilometri. Nu exista vreo explicatie oficiala in acest sens, dar se specifica in manualul de utilizare acest lucru.
Eu nu am acel motor. Am 1,9 ASZ, care consuma si asta ulei cam 100 de grame de la schimb la schimb, adica in 10 mii de km. E un lucru normal pentru motoarele pompe dusse. Numai bine ! Din pacate, unii dintre voi sunt orbiti de marca propriilor masini. Le straluceste in ochi prea tare cand se uita la ea. Este absolut normal sa aruncati cu noroi in orice alta marca de masina pe care nu scrie Dacia. Doar e forum Dacia. ![]() This post has been edited by TheFastOne: 13 Sep 2007, 19:22 |
--------------------
VolksWagen
Golf Mk4 Variant Highline
2004 1.9 TDI 131 CP
- BV 11 WUW STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
|
|
Alydor |
![]()
|
Bai za ala uan... de ce nu meri tu in p...anonia ta sa ne lasi pe noi cu daciile noastre. Nu noi suntem aia care ridicam in slavi masina ca fiind a mai perfecta, cea mai buna , za oan of za car....De ce nu faci tu un pustiu de bine sa meri pe forumul VW??? Aaaa , acolo nu te baga nimeni in seama? Pai nici aci... deci nu e mare diferenta...Cand iti spune unu ca esti beat il lasi in pace da' cand iti spun 3 ca esti beat pai meri si te culca...Spre informarea ta masinile de care suntem orbiti NU consuma ulei asa de'ampoolea....Asa ca las-o mai moale cu za car of za car... Ti-am mai spus VW nu mai e ce a fost in anii 80-90....
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(TheFastOne @ 13 Sep 2007, 20:20) Ai auzit bine. Motoarele de 2,0 TDI de 140 si 170 CP au un consum mare de ulei in primii 5 mii de kilometri. Nu exista vreo explicatie oficiala in acest sens, dar se specifica in manualul de utilizare acest lucru. Eu nu am acel motor. Am 1,9 ASZ, care consuma si asta ulei cam 100 de grame de la schimb la schimb, adica in 10 mii de km. E un lucru normal pentru motoarele pompe dusse. Numai bine ! 1. I have bad news for you: consuma la fel de mult si dupa 5 mii. ![]() 2. I have good news for you: exista o explicatie oficiala pentru aceste fenomen si anume tipul de honuire. Honuirea cilindrilor nu se mai face-n mod clasic, cu masina de honuit, ci se face prin bombardare cu particule (plasma). Si mai e si foarte oficiala si universal cunoscuta treaba asta. Numai tu nu stii. ![]() 3. Mi se fringe mie despre ce motor ai tu pe masina! Ai adus in discutie MARCA masinii tale (si nu motorul cu care-i echipata) si ai ridicat-o pe un piedestal intangibili, vorbind despre fiabilitatea marcii. Cu alte cuvinte, nu cred ca s-a legat cineva de masina ta in particular ci ti s-a raspuns strict la ce ai spus tu acolo. QUOTE Din pacate, unii dintre voi sunt orbiti de marca propriilor masini. Le straluceste in ochi prea tare cand se uita la ea. Este absolut normal sa aruncati cu noroi in orice alta marca de masina pe care nu scrie Dacia. Doar e forum Dacia. ![]() Vezi ca n-am ridicat nicio marca-n slavi pe topicu' asta si nici Dacia n-am. ![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
TheFastOne |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 18 Joined: 28 December 06 From: Brasov ![]() |
Hai sa fiti sanatosi cu daciile voastre
![]() Beat nu sunt in mod sigur, doar ca sunt un alb intre negri, sau mai bine zis Guliver in tara piticilor, daca mi-este permisa comparatia. Cu ce sunt eu de vina daca vreau mai mult de la o masina decat sa ma duca de la punctul A la punctul B ? Vreau si io sa simt ca merg cu masina nu cu caruta. Ma simt foarte bine in scaunul meu sport cu incalzire si reglaj lombar si pe inaltime. Hai noroc si drumuri bune ! Bine ma Marty, ai cautat si tu niste informatii pe softpedia forum si-acuma vii sa ne dai lectii. ![]() Parca discutam despre cocoase si sensuri giratorii. De unde tendinta asta permanenta de off-topic ? Apropo, nici dacia nu mai e ce era prin anii 80'. Dacia lu' bunicu e din 70 si cand a livit-o n-a aparut rugina unde s-a desprins vopseaua a doua zi ca la golan. Dacia acum condusa de francezi care au venit in romania sa faca masini cel putin la fel de proaste precum le fac la ei in tara si fac bani din prostia si incapatanarea romanilor. This post has been edited by TheFastOne: 13 Sep 2007, 22:36 |
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
- BV 11 WUW STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Pun eu pancarta:
![]() Revenind on topic, mai ziceti si voi ceva de sensuri giratorii... |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
TheFastOne |
![]()
|
Hai sa revenim on topic xcss. Saluta-l pe reprezentatul ala al grupului vag din partea mea si transmite-i sa-si monteze doar bucse originale nu de producator. In alta ordine de idei eu le-am schimbat pentru prima oara la 100 de mii si inca mai mergeau.
Prin sensul giratoriu de la mac e jale mare. Am vazut aseara pe unul cu un audi care si-a spart baia de ulei acolo. |
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
|
|
Alydor |
![]()
|
Cam groasa treaba cu spartu' baii.. Eu am trecut azi dimineata pe acolo si nu era nici urma de ulei pe carosabil... Asta e daca a vrut masina straina... CU loganu nu ai nici o sansa sa iti spargi baia. Si nici sa iti uzezi ambreiajul...Zafustoan vrei sa zici ca ai cu cotetu din dotare peste 100 de mii in cateva luni??? Las-o jos ca macane...
Suma respectelor, pentru neprietenii lui Pinnochio |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
xcss |
![]()
|
Cand vorbeam de "reprezentant" nu ma refeream la o persoana care reprezinta VAG, ci la o masina care face parte din vasta gama a concernului... un VW Golf IV 1,9 TDI 90 CP (nu ma pricep la motoare de nici un fel, da' e troaca rau la cum merge si cum nu trage...). Bucse i-a pus posesorul numai de la mama lor fauveu... so...
Nu stiu giratoriul de la Mac - o fi ala de pe Calea Bucuresti? Daca ala e, cum mama saraciei a reusit unu' sa-si sparga baia de ulei acolo? A luat-o drept prin mijloc? |
--------------------
-
-
|
|
TheFastOne |
![]()
|
Cand se sparge baia la una din masinile astea nu curge uleiu asa cum crezi tu. Au scut majoritatea celor diesel pentru praf si izolare fonica. Evident plasticul fiind mai maleabil nu s-a spart si a retinut pentru o scurta perioada uleiul scurs in baie. Nici tipu n-a vazut imediat, altfel s-ar fi oprit. I-a facut cineva semne disperate ca-i curge ceva de sub masina.
@xcss, stii zona aia dinspre mijloc unde este mai ridicat asfaltul ? Acolo a reusit. A coborat cu roata din dreapta ceva mai brusc, masina s-a lasat si asa a reusit sa-si sparga baia. @Alydor, cred ca esti totusi om serios. Doar nu ai pretentia sa-si cumpere toata lumea logan nu ? N-am facut suta de mii in cateva luni. Evident ca nu. Masina a fost SH, altfel la dotarile astea ajungea peste 20 de mii de euro. In alta ordine de idei sa stii ca la pret a fost undeva la pretul unui MCV mai chel. |
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
|
|
Alydor |
![]()
|
Sa o folosesti sanatos si fara incidente. Dar ai macar bunul simt si nu considera VW "za car of za car"... Este o masina ca oricare alta...
Suma respectelor, se pare ca esti pe drumul cel bun.. |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
xcss |
![]()
|
N-am mai trecut pe acolo de 2 saptamani. Nu locuiesc in Brasov, dar trec oarecum frecvent pe acolo, de asta m-am bagat in discutie. Cand am trecut ultima data prin sensul ala giratoriu, e drept ca era ceva diferenta de nivel intre benzi... dar lucrau baietii de zor fix la zona centrala a sensului, prin urmare nu cunosc configuratia lui actuala.
|
--------------------
-
-
|
|
TheFastOne |
![]()
|
Pai iti spun eu. Pe o raza de latimea unei benzi in afara sensului au pus asfalt mai inalt cu 10-12 cm fata de restul drumului. Omu' a intrat in zona asta mai inalta din cauza unui sofer de autobuz care a fortat intrarea in sens. Eu eram cam la 50 de metri in spatele lui. Nu am auzit nimic dar am vazut cum s-a inclinat masina. Cel din spatele lui i-a facut semn ca-i curge ceva de sub masina. Noroc ca l-a oprit ala, altfel in 5-6 km facea praf motorul.
|
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
|
|
xcss |
![]()
|
OK, mersi, cred ca mi-am facut o imagine.
|
--------------------
-
-
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(aditab @ 13 Sep 2007, 13:39) Imi pare rau, dar n-am gasit decat o poza cu un sens giratoriu pe stanga, dar daca folositi o oglinda va descurcati UK_Roundabout_8_Cars.gif Cum, asa? ![]() gireb3.gif |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
xcss |
![]()
|
![]() |
--------------------
-
-
|
|
TheFastOne |
![]()
|
Nu stiu, ca si gif animat mi se pare ok, adica in animatia asta nu se razgandeste niciunul si nici nu e aglomeratie cum se face la Calea Bucuresti. Realitatea din pacate e diferita.
Un lucru bun totusi. La orele de varf nu mai este chiar atat de aglomerata intersectia. Singura problema ar fi ca nu se mai termina lucrarile in zona. Parca ar fi platiti la ora muncitorii. |
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(TheFastOne @ 14 Sep 2007, 23:39) Cel din spatele lui i-a facut semn ca-i curge ceva de sub masina. Noroc ca l-a oprit ala, altfel in 5-6 km facea praf motorul. Daca n-are scut metalic... ![]() Nu stiu ce mama naibii fac astia cu senesul ala de la MAC ca am trecut saptamana asta pe acolo pe la orele 24 si cum ploua din plin era totul lac de acumulare, nici nu stiam pe unde sa o iau ca sa virez la stanga. Eu veneam dinspre oras si vroiam sa virez spre Carpatilor. Totul numai LAC la dreapta, si cum stiu ca lucreaza imi era frica sa nu ma urc pe vreo bordura sau sa iau vreo gaura de canal. Of! La intoarcere am intentionat sa ies pe Saturn, aceeasi poveste. Partea dinspre DN1 numai apa, mergeam in treapta 1 cu motorul la relanti aproape, vine un destept cu o dubita si ii da talpa, mi-a facut un dus instant. Si eu mergeam incet sa nu ma stopesc ![]() 15 Sep 2007, 19:50: QUOTE(TheFastOne @ 14 Sep 2007, 23:57) Nu stiu, ca si gif animat mi se pare ok, adica in animatia asta nu se razgandeste niciunul si nici nu e aglomeratie cum se face la Calea Bucuresti. Realitatea din pacate e diferita. Daca nu ma insel inclusiv in interiorul intersectiei se aplica prioritatea de stanga, asadar problema e rezolvata. Daca vreau sa virez dreapta, si vine un vitezist din spate care intentioneaza sa se mai plimbe prin sens nitel, va trebui sa imi dea prioritate de stanga daca se intersecteaza cu traiectoria mea. Adica semnalizez si ma bag pe banda lui linistit. Ii vin din stanga, deci am prioritate. Sau poate ma insel? ![]() 15 Sep 2007, 19:52: La gara nu inteleg de ce au facut ditamai placinta si au lasat 2 benzi inghesuite pe sens. Sau parca sunt 3? totusi nu inteleg de ce fac rondeul atat de mare si inghesuie masinile doar pe 2-3 benzi, desi se intra si se iese pe 4 benzi?! Totousi o veste buna! Se lucreaza de zor la scoaterea liniei de cale ferata de pe Bd-ul Garii IEEE, adica in imediata vecinatate a intersectiei Garii+Harmanului+Aurel Vlaicu ![]() 15 Sep 2007, 19:54: Mosule in poza ta e un mistake ![]() ![]() This post has been edited by Lord Hades: 15 Sep 2007, 18:54 |
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Bre, lordule, unde anume in Codul Rutier e definita prioritatea aia de stanga?
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
PRioritate de stanga
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
TheFastOne |
![]()
|
QUOTE(Lord Hades @ 15 Sep 2007, 18:46) Daca n-are scut metalic... ![]() NU se monteaza scut metalic din fabrica decat la cerere si este un optional. Cred ca masina era cumparata din DE. La nemti nu se pune problema de gropi, denivelari sau alte asemenea. Ei isi pun problema poluarii sonore si de aceea monteaza scuturi din plastic. Dupa intamplarea nefericita m-am gandit si eu serios sa-mi montez unul. |
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
quote=TheFastOne,16 Sep 2007, 09:40]NU se monteaza scut metalic din fabrica decat la cerere si este un optional. Cred ca masina era cumparata din DE. La nemti nu se pune problema de gropi, denivelari sau alte asemenea. Ei isi pun problema poluarii sonore si de aceea monteaza scuturi din plastic.
Dupa intamplarea nefericita m-am gandit si eu serios sa-mi montez unul. [/quote] Stiam treaba cu scutul din plasti. Dar mi se pare o mare greseala sa nu iti montezi in romania asa ceva. Oare al meu e din tabla? Tre sa verific sa nu ma trezesc ca nu e asa. La dacia mea veche (1976) aveam un scut de zici ca era furat de la spartani. Nici aia nu aveau ceva atat de "strong" ![]() <span class='edit'>16 Sep 2007, 11:00:</span> Bre Sony&C@talin am sa scotocesc prin cod si va informez. Eu asa imi aduc aminte, ca in giratorii se aplica prioritatea de stanga. De altfel indicatoarele imi dau dreptate. Ca oricum din dreapta nu prea iti vine nimeni. Poate doar vreun british? ![]() This post has been edited by Lord Hades: 16 Sep 2007, 18:42 |
--------------------
OOOO
A3
|
|
Sony |
![]()
|
Poate ca din dreapta iti vin cei care intra.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
TheFastOne |
![]()
|
Ar fi o treaba sa ai dreptate cu prioritatea de stanga, dar asta presupune sa se creeze acolo un haos total. Adica ala din spatele celui care iti da tie prioritate stie ca e in sens si ca are prioritate si nu se asteapta ca cel din fata lui sa opreasca si e posibil sa-l pupe-n....
![]() |
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
|
|
Lord Hades |
![]()
|
QUOTE(Sony @ 16 Sep 2007, 11:06) Pai iti vine bre, ai dreptate. Sunt uituc ![]() ![]() In concluzie nu prea ma uit in dreapta, ma uit doar in stanga. In dreapta am sa ma uit cat am masina inca noua si "virgina" (a se citi ne f...a de cretinii din serviceuri ![]() ![]() 16 Sep 2007, 19:41: Promit sa scotocesc in codul rutier sa ma informez cu sensurile astaea. Pana atunci bafta. PS: azi iar am trecut prin mizeria aia de la mac. Frate astia chiar nu mai au de gand sa termine odata lucrarile acolo? Azi am vazut un crater, o gura de canal, o bordura care data trecuta erau complet sub apa. Bine ca am fost inspirat si am ales drumul bun. Jumatate de metru in dreapta ma baga in canal. OF! This post has been edited by Lord Hades: 16 Sep 2007, 18:41 |
--------------------
OOOO
A3
|
|
Lord Hades |
![]()
|
M-am uitat in cod dar nu m-am lamurit prea tare. Poate nu m-am uitat unde trebuie.
Mai nou alta belea pe cap! Cine a trecut recente pe Iuliu Maniu (intre sensul din livada si piata sfatului)? Au plantat un semafor de pietoni in zona, si niste"bumpere" versiunea 2 (adica imbunatatite) dar astea sunt CRIMINALE! LA 10 km/h ziic ca se rupe masina cu totul! Of! Sunt niste semisfere puse pe 2-3 randuri si oricum ai face tot incasezi 2 sfere/roata! Bumperul vechi e mic copil pe langa astea! ![]() PS: ceva activitate pe topic baieti ca altfel ne trezim cu el inchis ![]() Bafta! |
--------------------
OOOO
A3
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th July 2025 - 19:52 |