DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Sensuri giratorii, Brasov, Split din Civilizatia pe sosele

FireChief
post 22 Sep 2007, 09:08
Post #91

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

Group: Members
From: Bucuresti

€ 7. Intersectii si obligatia de a ceda trecerea

Art. 54. - Intersectiile sunt:

a) cu circulatie nedirijata;

B cu circulatie dirijata. În aceasta categorie sunt incluse si intersectiile în care circulatia se desfasoara în sens giratoriu.

Art. 55. - La apropierea de o intersectie conducatorul de vehicul trebuie sa circule cu o viteza care sa îi permita oprirea, pentru a acorda prioritate de trecere participantilor la trafic care au acest drept.

Art. 56. - (1) La intersectiile cu circulatie nedirijata conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreapta.

(2) La intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare, semafoare sau de catre agenti de circulatie conducatorul de vehicul este obligat sa respecte semnificatia sau indicatiile acestora.

(3) În intersectiile cu sens giratoriu vehiculele care circula în interiorul acestora au prioritate fata de cele care urmeaza sa patrunda în intersectie.

This post has been edited by FireChief: 22 Sep 2007, 09:08

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
TheFastOne
post 22 Sep 2007, 20:35
Post #92

Membru cu TDI

From: Brasov

QUOTE(Lord Hades @ 21 Sep 2007, 17:31)
M-am uitat in cod dar nu m-am lamurit prea tare. Poate nu m-am uitat unde trebuie.
Mai nou alta belea pe cap! Cine a trecut recente pe Iuliu Maniu (intre sensul din livada si piata sfatului)? Au plantat un semafor de pietoni in zona, si niste"bumpere" versiunea 2 (adica imbunatatite) dar astea sunt CRIMINALE! LA 10 km/h ziic ca se rupe masina cu totul! Of! Sunt niste semisfere puse pe 2-3 randuri si oricum ai face tot incasezi 2 sfere/roata! Bumperul vechi e mic copil pe langa astea! sad.gif

PS: ceva activitate pe topic baieti ca altfel ne trezim cu el inchis biggrin.gif
Bafta!
*

Unde anume si cand? Joi nu erau.

--------------------
VolksWagen Golf Mk4 Variant Highline 2004 1.9 TDI 131 CP - BV 11 WUW
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
+
horry_bv
post 22 Sep 2007, 22:30
Post #93

Membru incepator

au pus semafor si in intersectia aia din fata de la ITC... era si cazul, dar ar putea si ei sa avertizeze mai bine cand pun un semafor nou macar cateva zile, sa se obisnuiasca oamenii care trec zilnic pe acolo cu el biggrin.gif

cu giratoriile e de c..naspa ca le dau in functiune si lucreaza dupaia inca mult si bine la ele..pe calea bucuresti inca sunt denivelari mari la intrare si iesire.... ala din centru e super fain si util..

am inteles ca in planul de refacere al drumurilor in bv sunt incluse foarte multe sensuri unice... o sa mergem numai pe sensuri unice si o sa ocolim o gramada, si o sa ametim in giratorii cool.gif

This post has been edited by horry_bv: 22 Sep 2007, 22:34

--------------------
vw, dacia golf, lgn 1990, 2006 - XX-XX-XXX
a friend with weed is a friend indeed
+
Shush
post 22 Sep 2007, 22:32
Post #94

٩(Ś̯Ś)۶

De mult asteptam semaforul ala happy.gif

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
TheFastOne
post 22 Sep 2007, 22:38
Post #95

Membru cu TDI

Eu nu. Totusi nu se poate pune semafor la fiecare intersectie. Acolo se putea rezolva altfel.

--------------------
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
+
Shush
post 22 Sep 2007, 22:42
Post #96

٩(Ś̯Ś)۶

Era de doua ori sa o patesc acolo din cauza "smecherilor" care merg noaptea fara lumini.

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
horry_bv
post 22 Sep 2007, 22:43
Post #97

Membru incepator

QUOTE(TheFastOne @ 23 Sep 2007, 02:38)
Eu nu. Totusi nu se poate pune semafor la fiecare intersectie. Acolo se putea rezolva altfel.
*

cu un giratoriu laugh.gif ?

sau asa:

This post has been edited by horry_bv: 22 Sep 2007, 22:44

Attached thumbnail(s)
Motorway_intersection_after.png ( Size: 50.16k ) Number of downloads: 43

--------------------
+
deconectat
post 22 Sep 2007, 23:01
Post #98

Membru cu avatar de sezon

Aproape au terminat pe calea Bucuresti! Acum nu mai sunt craterele alea in sens si nici nu mai e diferenta de nivel intre benzi.

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
TheFastOne
post 23 Sep 2007, 07:22
Post #99

Membru cu TDI

QUOTE(horry_bv @ 22 Sep 2007, 22:43)
cu un giratoriu laugh.gif ?

sau asa:
*

Nu cu un giratoriu. Nu stiu, am cam lipsit la cursurile de trafic rutier de la facultate dar, se putea face sens unic pe branduselor cu iesire de pe hasdeu si de pe straduta aia care e aproape de intersectia vlahuta cu harmanului....
Probabil s-au gandit mai mult la pietoni. Oricum, pe ruta Astra-Gara sunt deja prea multe semafoare.
Parerea mea wink.gif

--------------------
+
horry_bv
post 23 Sep 2007, 11:07
Post #100

Membru incepator

stiu ca sunt cam multe sad.gif sad.gif
oricum nu prea fac astia nimic calumea. si giratoriul de la gara nu ajuta prea mult, mai deloc, cat timp a ramas semafor la faget si la intersectia garii cu harmanului...astea 3 intersectii sunt mult prea apropiate, cu trafic naspa, .... sa se faca ocolitoarea aia odata macar sa nu mai vad tiruri prin zona asta...

--------------------
+
TheFastOne
post 23 Sep 2007, 11:40
Post #101

Membru cu TDI

A mai crescut primarul nostru in ochii mei de cand am vazut un buldozer si 3 basculante care amenajeaza o parcare in fata blocului. Incepuse deja sa-mi fie groaza sa mai vin acasa cu masina. Toti pietarii parcau aici. De-abia astept sa-mi infig un trepied cu lacat acolo biggrin.gif

--------------------
+
Lord Hades
post 23 Sep 2007, 13:11
Post #102

Memento Mori

QUOTE(FireChief @ 22 Sep 2007, 10:08)
(3) În intersectiile cu sens giratoriu vehiculele care circula în interiorul acestora au prioritate fata de cele care urmeaza sa patrunda în intersectie.
*

Asta stiam stimabile. Problema noastra e cum se circula in INTERIORUL intersectiei? Adica daca imi vine o masina din spate pe banda din dreapta mea si eu vreau sa ies din intersectie, ma intersectez cu respectivul daca el isi continua drumul. Cine are prioritate la faza asta? wacko.gif

23 Sep 2007, 14:13:
QUOTE(valentin.dumitran @ 23 Sep 2007, 00:01)
Aproape au terminat pe calea Bucuresti! Acum nu mai sunt craterele alea in sens si nici nu mai e diferenta de nivel intre benzi.
*

Intr-adevar. Acum se mai poate circula pe acolo, dar inca nu e gata. Oricum era crima inainte. Acum cea mai mare problema e la iesirea de pe Carpatilor unde pe 2 benzi din 3 e un crater imens, si mai toata lumea se inchesuie pe prima banda sad.gif

23 Sep 2007, 14:15:
QUOTE(TheFastOne @ 23 Sep 2007, 08:22)
Nu stiu, am cam lipsit la cursurile de trafic rutier de la facultate...
*

Mosule ai facut AR-ul? tongue.gif
Nu stiu cand au amplasat bumperele alea nenorocite. Saptamana asta le-au pus (pe muresenilor) si mai e si u nsemafor pt pietoni. Ce e bine e ca sunt 2 benzi la dus si 1 la intors (asta nu era inainte).

23 Sep 2007, 14:17:
QUOTE(Shush @ 22 Sep 2007, 23:32)
De mult asteptam semaforul ala happy.gif
*

Eu fentez toata zona aia ca am invatat drumul pe varianta mica, dar sunt 2-3 guri de canal supar inaltate si noaptea e nasol ca nu stiu exact pe unde sunt. Iar la trecerea pe sub podul de la Zizin e drumul rau, si urmeaza si 2 bumpere. Acum tre sa invat cum sa ies pe la pod sa o iau pe varianta mare cool.gif

23 Sep 2007, 14:19:
QUOTE(TheFastOne @ 23 Sep 2007, 12:40)
A mai crescut primarul nostru in ochii mei de cand am vazut un buldozer si 3 basculante care amenajeaza o parcare in fata blocului. Incepuse deja sa-mi fie groaza sa mai vin acasa cu masina. Toti pietarii parcau aici. De-abia astept sa-mi infig un trepied cu lacat acolo biggrin.gif
*

Te lasa sa iti pui trepied? Parca e doar noaptea parcarea ta. Sau ma insel?
La mine au ras doar garajele si au trantit 2 mormane de pamant si au plecat sa lucreze in alte parti sad.gif sad.gif sad.gif nu mia pup eu parcare anul asta mad.gif

This post has been edited by Lord Hades: 23 Sep 2007, 13:19

--------------------
OOOO A3 2010 / Vorsprung Durch Technik - BV03:-)
"Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
+
TheFastOne
post 23 Sep 2007, 15:00
Post #103

Membru cu TDI

Pai nu numai ca te lasa, dar iti monteaza ei asa ceva. Uita-te pe strada Apolo, Venus si Neptun. Peste tot au montat asa ceva.
Dai un ban dar vii de la servici si ai locul liber.
Si nu, chestia aia cu doar noaptea se aplica in Bucuresti. La noi nu e cazul. Va fi locul meu 24/24, 365/365 smile.gif
Platesc pentru ca sa-mi salvez nervii. M-am saturat, sincer va spun.
Si da, am facut si AR-ul smile.gif

--------------------
+
horry_bv
post 23 Sep 2007, 15:04
Post #104

Membru incepator

QUOTE(Lord Hades @ 23 Sep 2007, 17:11)
Asta stiam stimabile. Problema noastra e cum se circula in INTERIORUL intersectiei? Adica daca imi vine o masina din spate pe banda din dreapta mea si eu vreau sa ies din intersectie, ma intersectez cu respectivul daca el isi continua drumul. Cine are prioritate la faza asta?  wacko.gif

<span class='edit'>23 Sep 2007, 14:13:</span>

Te lasa sa iti pui trepied? Parca e doar noaptea parcarea ta. Sau ma insel?
La mine au ras doar garajele si au trantit 2 mormane de pamant si au plecat sa lucreze in alte parti  sad.gif  sad.gif  sad.gif nu mia pup eu parcare anul asta mad.gif
*

1. pai e ca si cum circuli pe un drum drept pe banda a 2-a si vrei sa faci dreapta pe o alta straduta, dar pe banda 1 mai e cineva...nu? doar ca tre sa fii mai atent ca drumul nu e drept si vezi mai prost in oglinzi...
nu cred sa existe o alta regula de schimbare a benzii din giratoriu, e ca peste tot cand schimbi banda

2. nu te lasa sa pui trepied, locul acela de parcare e al primariei, tie doar ti-l inchireaza pe timp de noapte!!!

+LE: a, asa poate, daca iti monteaza ei da..din cum ai scris mai sus se intelegea ca tu vrei sa montezi unul...
apropo daca zici ca le blocheaza ei, locuri pentru musafiri au facut? si cam cate?

This post has been edited by horry_bv: 23 Sep 2007, 15:08

--------------------
+
TheFastOne
post 23 Sep 2007, 15:14
Post #105

Membru cu TDI

Deocamdata de-abia au inceput sa sape. Pensionari nemultumiti, copaci scosi din radacina....
Unde scrie ca treuie sa faca locuri pentru musafiri ? N-am prea vazut pe nicaieri pe unde au facut.
Locurile se inchiriaza full-time la fel ca peste tot in Brasov. Nu exista ca in Bucuresti doar noaptea. Am informatii precise in acest sens.

--------------------
+
horry_bv
post 23 Sep 2007, 17:49
Post #106

Membru incepator

blink.gif pai cum sa nu faca pentru musafiri? daca te duci in vizita la cineva si parcarea blocului e cu locuri blocate, unde lasi masina?

cred ca o sa fie probleme mari cu parcarile astea unsure.gif . o cunostinta de a mea si-a luat un borcan in parbriz ca a parcat pe locul vecinului wacko.gif

--------------------
+
Lord Hades
post 23 Sep 2007, 19:08
Post #107

Memento Mori

QUOTE(TheFastOne @ 23 Sep 2007, 16:14)
Unde scrie ca treuie sa faca locuri pentru musafiri ? N-am prea vazut pe nicaieri pe unde au facut.
Locurile se inchiriaza full-time la fel ca peste tot in Brasov. Nu exista ca in Bucuresti doar noaptea. Am informatii precise in acest sens.
*

Si eu stiam la fel ca locul e al tau doar noaptea. In timpul zilei e parcare publica. personal ma enerveaza la culme astia care isi pun blocatoare dinalea in parcare. De multe ori ma duc la prietena mea si stau 5 minute sa o astept si nu am unde parca din cauza blocatoarelor improvizate (bolovani sau alte tampenii).
Iar daca vine unu strain ce face cu masina? SA o lase in cealalta parte a orasului? huh.gif

PS: daca ai terminat in 2006 inseamna ca suntem colegi de generatie biggrin.gif

23 Sep 2007, 20:10:
QUOTE(horry_bv @ 23 Sep 2007, 16:04)
1. pai e ca si cum circuli pe un drum drept  pe banda a 2-a si vrei sa faci dreapta pe o alta straduta, dar pe banda 1 mai e cineva...nu? doar ca tre sa fii mai atent ca drumul nu e drept si vezi mai prost in oglinzi...
*

Pai tocmai treaba asta ma nedumereste pe mine. Scrie clar prin legislatie cum se procedeaza? Daca ma loveste careva cine e de vina? Daca respectam regula "in intersectia cu sens giratoriu se aplica prioritate de stanga", atunci eu am prioritate nu cel din spate, caci ii vin din stanga cand virez, si trebuie sa ma lase sa trec. rolleyes.gif

This post has been edited by Lord Hades: 23 Sep 2007, 19:10

--------------------
+
FireChief
post 24 Sep 2007, 05:17
Post #108

QUOTE(Lord Hades @ 23 Sep 2007, 14:11)
Asta stiam stimabile. Problema noastra e cum se circula in INTERIORUL intersectiei? Adica daca imi vine o masina din spate pe banda din dreapta mea si eu vreau sa ies din intersectie, ma intersectez cu respectivul daca el isi continua drumul. Cine are prioritate la faza asta?  wacko.gif

*

pai stimabile,e la fel cind esti pe banda trei si vrei sa faci dreapta
trebuie sa te incadrezi din timp,pe banda corespunzatoare,intentiei de mers
bineinteles ca la orice schimbare de banda trebuie sa dai prioritate
e o regula elementara...stimabile wink.gif

--------------------
+
C@talin
post 24 Sep 2007, 07:56
Post #109

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

Pai se mai poate aplica si prioritatea de smecher wink.gif,taiat fata 04.gif .Mie acia imi place sa ma milogesc de cate unu sa ma lase tongue.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
skywalker
post 24 Sep 2007, 08:18
Post #110

Calator printre stele

in brasov, in fata garii, mai e si prioritatea de tabla, avand in vedere ca pe acolo circula si tirurile. La fel,cei cu autobuzele sunt un pic cam tupeisti, dar nu te poti pune cu ei....

--------------------
Dacia Logan Prestige 2006 - RFC
Kawasaki ZZR 500 BV SKY
BMW R1100 RT BV SKY
+
diaconuliviu
post 24 Sep 2007, 10:20
Post #111

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(Lord Hades @ 23 Sep 2007, 19:08)
[...]
Pai tocmai treaba asta ma nedumereste pe mine. Scrie clar prin legislatie cum se procedeaza? Daca ma loveste careva cine e de vina? Daca respectam regula "in intersectia cu sens giratoriu se aplica prioritate de stanga", atunci eu am prioritate nu cel din spate, caci ii vin din stanga cand virez, si trebuie sa ma lase sa trec. rolleyes.gif

Aici se greseste: NU EXISTA prioritate de stinga, poate la englezi.
Exista prioritatea celor din interiorul sensului fata de cei ce vor sa intre, atit. Care, da, circula din stinga. A, la intrare, o masina aflata in sens va trece mai intii de intrarea din stinga ta, caz in care, normal, daca cel din stinga e pe faza, intra primul.
Dar asta e o prioritate "de stinga" conjuncturala.
In interiorul sau, la schimbarea benzilor se procedeaza cu asigurare, semnalizare, incadrare.

This post has been edited by diaconuliviu: 24 Sep 2007, 10:27

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
Lord Hades
post 24 Sep 2007, 17:09
Post #112

Memento Mori

QUOTE(FireChief @ 24 Sep 2007, 06:17)
pai stimabile,e la fel cind esti pe banda trei si vrei sa faci dreapta
trebuie sa te incadrezi din timp,pe banda corespunzatoare,intentiei de mers
bineinteles ca la orice schimbare de banda trebuie sa dai prioritate
e o regula elementara...stimabile wink.gif
*

OK Chief-ule! Am cam inteles situatia. Deci prioritatea de stanga e doar la intrare in intersectie. Bine ca o lamurisi si pe asta biggrin.gif

QUOTE(skywalker @ 24 Sep 2007, 09:18)
in brasov, in fata garii, mai e si prioritatea de tabla, avand in vedere ca pe acolo circula si tirurile. La fel,cei cu autobuzele sunt un pic cam tupeisti, dar nu te poti pune cu ei....
*

Tre sa recunosc ca e adevarat 100%. Functioneaza de minune regula "esti mare te bagi" icon_mrgreen.gif

This post has been edited by Lord Hades: 24 Sep 2007, 17:10

--------------------
+
FireChief
post 24 Sep 2007, 18:58
Post #113

baroane,poate ma lamuresti si pe mine cu prioritatea asta de stinga...ca deja ma doare capul
unde scrie de ea si in ce consta... ohmy.gif

--------------------
+
horry_bv
post 24 Sep 2007, 20:55
Post #114

Membru incepator

eeeh.. defapt au prioritate aia care sunt deja in intersectie fata de aia care intra...da na..toti aia care sunt deja vin din stanga celui care vrea sa intre...si se mai zice in limbaj mioritic prioritate de stanga

(sau se refera la prioritate de ștangă? laugh.gif laugh.gif )

--------------------
+
xcss
post 24 Sep 2007, 21:01
Post #115

Born to Be Epic

Discutia tocmai s-a complicat. De prioritate de ștangă chiar n-am auzit... smile.gif

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
TheFastOne
post 24 Sep 2007, 21:44
Post #116

Membru cu TDI

Am terminat in 2007 smile.gif Pentru mine e a doua facultate.
In legatura cu locurile de parcare. Mergeti pe strazile Apolo, Venus si Neptun. Daca nu mergeti pe Poarta Schei. Toate locurile de parcare sunt dotate cu astfel de trepiede cu lacat. Este si normal pentru ca acei oameni platesc chirie pentru acele locuri. Cat priveste locurile neinchiriate si blocate cu bolovani/alte prostii, nici eu nu sunt de acord dar ii inteleg. Si va spun si de ce.
Pe strada pe care locuiesc nu existau nici un fel de locuri de parcare. Doar langa trotuar puteam parca. De partea cealalta a trotuarului crescusera niste boscheti de ingrijirea carora nu s-a ocupat nimeni. Crescusera atat de mult incat nu mai puteam deschide usile de la masina sa ne dam jos/urcam, asa ca ne-am apucat mai multi vecini si-am scot boschetii respectivi si am facut curatenie in jurul blocului. Nu va spun ca nici nu terminaseram si deja venea cate unu sa-si parcheze rabla ca el are treaba in piata si n-are chef el dom'le sa dea acolo 5 mii la parcare. Am expediat cati am putut dar nu puteam sa stam acolo toata ziua sa pazim locul. La fel se intampla si acum. Vin acasa si stau in masina si astept cate un amator din asta de cumparaturi sa vina sa-si mute rabla. Nu mi se pare normal. Daca as putea mi-as bloca locul meu de parcare sa nu mai parcheze nimeni. E cel putin frustrant sa vii acasa si sa nu gasesti loc de parcare doar pentru ca unii nu au chef sa cheltuie 5 mii pentru asta.
De-abia astept sa termine locurile de parcare. Voi licita cat va fi nevoie de mult pentru un loc asigurat. M-am saturat pana-n gat.

--------------------
+
TheFastOne
post 26 Sep 2007, 17:14
Post #117

Membru cu TDI

De cand au marcat benzile la semaforul de la gemenii se circula mult mai prost. Oare de ce ?

--------------------
+
Lord Hades
post 26 Sep 2007, 17:52
Post #118

Memento Mori

Nu stiam ca au marcat. Poate ca acum stau civilizati la coada doar pe 3 randuri nu pe 7 cum era fara marcaj tongue.gif

Referitor la parcare, crede-ma ca nu vei licita chiar "oricat" La mine spar sa nu fie cazul de licitare ca ar fi naspa. Dupa ce ca platesc impozit pe masina (desi nu produc bani cu ea) mai trebuia sa platesc si locul de parcare. Sa imi faca asigurare antifurt daca le dau bani si sa imi plateasca daunele daca o gasesc lovita in parcare. Asa as da bani cu placere. Mama lor de HOTI!

PS: poate ca marcajul ii deruteaza, le intra in ochi biggrin.gif

--------------------
+
TheFastOne
post 26 Sep 2007, 21:59
Post #119

Membru cu TDI

Chiar oricat nu, dar as fi dispus sa platesc undeva pe la 400-500 de ron pe an doar sa stiu ca vin acasa si locul e liber. Habar nu ai ce trafic si nesimtire e in zona asta.
Si de chestia cu marcajul benzilor, vorbesc serios, e nenorocire. Cand stateau pe 5-6 randuri la semafor nu era asa de aglomerata. Iar semaforul de la branduselor ne-a nenorocit.

--------------------
+
aditab
post 27 Sep 2007, 13:15
Post #120

Membru cu titlu personalizat

From: Brașov

Da băi, așa e... au turnat un asfalt mișto de sus de la Carrefour până jos la gară și nu putem să ne dăm în voie cu mașinile. Când să iau și io viteză, tre' să opresc la semafoare ca să intre toți melcii în fața mea; și cu marcajele noi e mai greu să mă strecor... Mama lui de primar!

This post has been edited by aditab: 27 Sep 2007, 13:15

--------------------
Dacia Logan 2007 - Ambition
Honi soit qui mal y pense!
+
10 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th July 2025 - 14:27
Forum Renault