Vreau sa-mi cumpar bicicleta.
![]() ![]() ![]() |
Vreau sa-mi cumpar bicicleta.
VladG |
![]()
|
||
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|||
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
OK, m-ati cam convins, ce mai
![]() @Serpico - multumesc mult pentru link @Stefan, bine ca vrei cu cadru de 18, ca eu vreau de 20, sa nu ne luam unul altuia bicicleta ![]() Ca un ultim aspect - de playbike.ro ce stiti, sunt ok? De incredere? ati mai luat de la ei? Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 12 Feb 2010, 20:57 |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Serpico |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(VladG @ 12 Feb 2010, 20:53) Nu luati inainte chei! Ca nu stiti de care or sa se potriveasca. Acum se merge pe imbusi in general, chiar si la pedale. Au o scobitura in ax si bagi acolo imbusul... Sunt destul de sigur ca pedalele de la Kona Fire Mountain Deluxe nu se strang cu inbus. Asa ceva vezi la pedalele mai scumpe. @Andy_ACS Era sa uit: pedala din stanga are filet pe stanga. Ai grija care pedala, unde si cum o infiletezi. Daca le pui invers (dreapta in stanga si stanga in dreapta), distrugi filetele din bratele pedalelor si o sa ai nevoie de alt angrenaj (au existat cazuri, nu e doar ipotetic). Eu am cumparat de doua ori de la playbike.ro. Coletele au venit in regula. Dar nu am avut probleme de garantie, deci nu stiu sa zic in ce masura ar rezolva eventualele probleme aparute la o bicicleta cumparata de la ei. This post has been edited by Serpico: 12 Feb 2010, 21:27 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4MPI 2007
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Baieti, va anunt ca datorita voua am primit impulsul necesar sa ma hotarasc.
Drept urmare tocmai am depus comanda online. Sper sa fie totul ok si sa (re)devin biciclist ![]() Multumesc frumos! |
--------------------
-
-
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Gen Truvativ Holzfeller ? Castigul este la suprafata "utila a pedalei" care-i mai mare cu cca 1 cm spre bratul angrenajului. In practica conteaza destul de mult
![]() Pentru cine are macar o mana dreapta, un set de chei cat de cat complet este binevenit, nu trebuie sa mergi la service pentru orice nimic. Angrenajele se schimba rar, si de multe ori monoblocul angrenajului de fata necesita 2 persoane si multa forta, pe langa cheile potrivite. Cand l-am schimbat in vara imi venea sa iau flexu si sa tai cadrul ![]() Setul minim de scule consta intr-un set bun de imbusuri, o periuta pentru lantz, spray lubrefiant pentru lant. Ma tot repet, dar multi neglijeaza intretinerea angrenajelor si asa se uzeaza prematur. Felicitari Andy ![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Marty @ 12 Feb 2010, 08:54) Chiar Baiuiul ziceam ![]() Visule, sambata asta dorm, am avut o saptamana...Plus ca ma bate nevasta ca e juma de casa demolata. Dar sa moara CICI, daca W-E viitor sunt in oras, de nu dam o tura de parc! Bine, daca nu s-o fi sudat lantu de foaie ca saraca, a fost plouata o saptamana inainte sa ma mut si apoi aruncata in balcon de atunci. Mi-e asa mila de ea... Tare mi-e ca primul drum o sa fie la doctor! BTW, pelerina o mai ai? Ca la ce e afara, ne trebuie peste geaca iar la pantaloni, cred ca ma imbrac cu folie d-aia de ambalat! This post has been edited by Altis: 12 Feb 2010, 22:19 |
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
Serpico |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 12 Feb 2010, 21:58) Gen Truvativ Holzfeller ? Castigul este la suprafata "utila a pedalei" care-i mai mare cu cca 1 cm spre bratul angrenajului. In practica conteaza destul de mult ![]() Daca la postul meu te refereai, e vorba de pedala ce are in ax un locas hexagonal. Uite de exemplu o pedala Shimano PD-M540: Pedala_cu_locas_hexagonal_in_ax.JPG ( Size: 96.44k ) Number of downloads: 542 Detaliu: Detaliu.jpg ( Size: 54.69k ) Number of downloads: 561 This post has been edited by Serpico: 12 Feb 2010, 22:28 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
"Locas"
![]() ![]() Pedalele bine facute se strang cu imbus, flatties sau SPD, nu conteaza. Poza-i la obiect ![]() @VladG: trebuie sa leg camera de bike si sa-i fac o poza sa vezi cum o prind. In afara de zgomotul transmis de cadru de care nu ai cum sa scapi, sta super stabil. Uite cum sta pe o coborare mai accidentata (n-am sarit nici unde de 40 kmh, ca-s cam fricos prin padure ![]() This post has been edited by dr_mKe: 12 Feb 2010, 22:44 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
@dr_mKe - dar stiu ca dai in saraca bicicleta nu gluma
![]() Ma mir cum mai are cercurile intregi dupa asa curse. Iar printre copacii aia trebuie sa fii ori expert ori foarte curajos ![]() Edit: Bad news! M-a sunat in dimineata asta un tip de la playbike. Cica nu mai au de 20", s-a dat ultima ieri. Mai au de 18" dar nu vreau sa fac un compromis (atentie Stefan ca mai poti lua, mai au de 18"). Tipul a fost de treaba, mi-a propus sa imi monteze piesele de pe un Delux de 18 pe un cadru de Kona Fire Mountain normal de 20". I-am zis ca ma mai gandesc, insa nu cred ca imi convine. Asta e, nu a fost sa fie, maybee next time ![]() Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 13 Feb 2010, 10:34 |
--------------------
-
-
|
|
Serpico |
![]()
|
In afara de culoarea diferita si de numele scris pe el, cred ca este acelasi cadru. Ar ramane problema daca poti sa fi sigur ca intr-adevar au schimbat toate piesele diferite. Iti inteleg reticienta in a cumpara in cazul asta.
Kona Fire Mountain Deluxe 2009 Kona Fire Mountain 2009 Ar fi de schimbat (dupa poze si dupa listele de componente): - furca; - angrenajul; - butucul pedalier; - lantul; - pinioanele (mai simplu sa schimbe rotile spate intre ele - in afara de pinioane, par exact aceleasi componente la cele doua roti spate; poate totusi ca anvelopa si/sau janta sa difere); - la fel, sa schimbe rotile fata intre ele (la varianta Deluxe apar doua modele de jata, dar nu e specificat daca e fata/spate sau unele au un model la ambele roti, iar alte biciclete au celalalt model, in functie de lot); - derailleur fata; - derailleur spate; - manete schimbatoare de viteze. This post has been edited by Serpico: 13 Feb 2010, 11:37 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Mda. Cam bulangii.
![]() ![]() Tu de ce crezi ca am luat-o io p-asta fara sa ma uit la ea? Era in cutie, mi-a zis cam ce e de ea, i-am spus c-o cumpar, m-am dus dupa bani si-am plecat cu ea acasa. AQm tot timpul din lume sa-i fac upgrade-uri daca o fi cazul. PS. De ce sa nu-ti convina oferta lor? ![]() This post has been edited by Victoras2001: 13 Feb 2010, 11:23 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Serpico |
![]()
|
@Andy_ACS
Ar mai fi fost si varianta sa cumperi Kona Fire Mountain (1.420 lei) si sa faci upgrade la furca. O varianta de upgrade la furca Dart 1 de pe Kona Fire Mountain ar fi Tora 318 U-Turn (885 lei), cu conditia sa nu setezi cursa la mai mult de 100mm. Furca asta insa nu e disponibila la playbike.ro decat la comanda. O furca Dart 1 noua costa in jur de 250-300 de lei. Poate ti-ar reduce pretul bicicletei cu 150-200 de lei in cazul upgrade-ului la Tora 318. Ti-ar iesi bicicleta Kona Fire Mountain upgrade-ata cu furca Tora 318 undeva in jur de 2.100 de lei. Ar fi o bicicleta 8-speed, dar cu o furca mult mai buna chiar decat Dart 2 cu TurnKey de pe Kona Fire Mountain Deluxe. Daca te uiti la Mountain Bike-uri, o sa vezi ca pana pe la 3.000 de lei (pretul bicicletei) toate au furci de nivel Dart 3 sau mai slab. Ierarhia furcilor de Cross-Country (XC) de la Rock Shox ar fi urmatoarea (in ordine crescatoare, de la slab la bun): - Dart 1 - Dart 2 - Dart 2 cu TurnKey si Rebound - Dart 3 - versiunile de Tora fara Motion Control (Motion Control fara Floodgate ajustabil) - versiunile de Recon fara Motion Control (Motion Control fara Floodgate ajustabil) ------------------------------------------------- ¦ De aici in jos incep furcile ce merita ¦ luate in calcul in cazul unui upgrade. ------------------------------------------------- - versiunile de Tora cu Motion Control (Motion Control fara Floodgate ajustabil) - versiunile Recon cu Motion Control (Motion Control fara Floodgate ajustabil) - Reba (in diverse versiuni) cu Motion Control (Motion Control cu Floodgate ajustabil) In cazul unui upgrade al furcii, noua furca trebuie sa aiba aceeasi ACD/ACL (Axle to Crown Distance/Length) ca cea veche sau foarte apropiata. In general, daca furca are aceeasi cursa, atunci are si aceeasi ACD/ACL. This post has been edited by Serpico: 13 Feb 2010, 13:51 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 12 Feb 2010, 22:56) Da, mi-a zis si mie ca nu mai are decat de 18. Imi pare rau. Am dat comanda, cica vine luni. Cum am scris mai sus am vrut sa ma duc pana la brasov, dar cand mi-a zis ca mai are numai una, iar eu nu pot sa ajung decat luni, am si dat comanda pe net. Sper ca nu facui o greseala - as fi vrut s o ncerc |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
dr_mKe |
![]()
|
Pana se uzeaza functioneaza perfect si piesele respective. Mai ieftin ar fi sa ia un bike mai scump de la inceput, care are si componente mai bune.
Cine a folosit un Deore de acum 5 ani si unul de 2010 n-ar cum sa nu observe calitatea mult scazuta, mai precis pana la XT sunt toate cam la fel. |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 12 Feb 2010, 22:56) Bad news! Cica nu mai au de 20", s-a dat ultima .. eu as lua un cannondale 862_2008_can_f6.jpg ( Size: 148.59k ) Number of downloads: 403 sau un specialized. Upgrade poti face oricand |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nici Cannondale nu mai e ce-a fost. Mai nou le vopsesc cu acuarela.
|
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
Serpico |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Va vad vorbind cu atat pasiune despre furci super bengoase de 1000 ron + .. fratilor .. la ce vreti sa folositi bicicleta ?
Eu am o amarata de furca SR Suntour XCR (300 ron) si in 3000Km nu a prins joc deloc, amortizeaza acceptabil si a suferit saraca cu bordurile din Bucuresti si ceva off-road. Nu vad motivul sa dai multe milioane pe o furca decat daca chiar ai de gand sa ii folosesti caracteristicile minunate pe care le are. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Serpico |
![]()
|
Pentru oras nici Mountain Bike nu are rost sa cumperi.
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
Serpico |
![]()
|
Nu gasesti biciclete noi care sa aiba schimbatoare Deore XT si furca Reba, iar in rest sa fie echipate ca una de 1.500 de lei. Au si angrenaj mai bun, butuci la roti mai buni, frane hidraulice de obicei, etc. Un hardtail echipat asa costa incepand de pe la 4.500 de lei in sus.
Dar aici se discuta de alegerea intre biciclete echipate Altus/Acera/Alivio si biciclete echipate Deore. Si cu furci SR Sountur XCM sau Rock Shox Dart. Poti sa verifici singur cat ar costa un upgrade. Ia doua modele de bicicleta (de exemplu Kona Fire Mountain si kona Fire Mountain Deluxe, ca tot s-a discutat aproape exclusiv despre ele in ultimele pagini de aici), vezi ce piese difera (am pus lista mai sus), cauta-le la playbike.ro de exemplu si fa calculul. O sa vezi ca depasesti cu mult cei 200 de lei diferenta de pret intre biciclete. This post has been edited by Serpico: 13 Feb 2010, 14:07 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
zanzie |
![]()
|
Eu nu contest pretul componentelor de calitate. Ideea e ca suntem pe langa discutie.
Andy_ACS nu dispune de 4500 lei sa-i dea pentru o bicicleta. |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
Serpico |
![]()
|
Si ce, i-am spus eu sa cumpere bicicleta de 4.500 de lei? Tu ai intrebat cat costa o bicicleta cu schimbatoare Deore XT si furca Reba, nu el.
Vezi ca am editat postul anterior si am adus unele clarificari. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
zanzie |
![]()
|
Pai nu ziceai tu sa faca upgrade imediat la furca de 800 lei?
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
Serpico |
![]()
|
Da, eu ziceam si am argumentat de ce ar fi o optiune de luat in calcul daca magazinul i-ar face reducere in contul furcii cu care vine bicicleta.
Nu am spus sa se apuce sa faca upgrade la toata transmsia sau mai stiu eu ce. La un upgrade ulterior (acum nu vorbesc doar de upgrade la furca) ramai cu piese pe care nu stiu cat de usor si la ce pret le mai vinzi. This post has been edited by Serpico: 13 Feb 2010, 14:26 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
zanzie |
![]()
|
Corect, si cred ca oricine doreste sa faca upgrade la bicicleta personala. Si eu as vrea spre exemplu sa trec pe full Deore XT (schimbatoare+manete schimbatoare) sau pe furca Rock Shox Recon.
Dar aici conteaza si banii de care dispune fiecare. PS: http://playbike.ro/produs.php?id_produs=3004 This post has been edited by zanzie: 13 Feb 2010, 14:36 |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Am fost putin dezamagit de dimineata cand m-au sunat, ma si vedeam dand o tura. Insa nu vreau sa fac smecheria cu schimbatul cadrelor. In prumul rand ei sunt in Brasov, eu in Craiova. Daca nu imi schimba toate piesele ce mai pot face, o iau in mana cum s-ar zice. Apoi pe garantie ce imi trec - bicicleta facuta din bucati, poate imi pun piese SH, cine stie, poate oamenii sunt chiar bine intentionat, insa nu risc. Mai bine sa ia Stefan bicicleta cu cadru de 18", stiu cum e sa ti-o doresti, decat sa o dezmembreze pentru mine
![]() Asta e, parerea mea e ca nici cand le-am dat mailul (vineri la 17:30) nu o mai aveau pe 20", dar nu sunt sigur. E foarte putin probabil ca de vineri la 17:30 (in conditiile in care la 18 inchid) pana sambata de dimiteata la 10 sa se fi vandut. Eu am plasat comanda vineri seara. Nu-i nimic, nu ma grabesc, oricum nu o foloseam o luna. Acum o sa astept sa vad ce apare din modelele noi 2010, si mai ales LA CE PRET. Daca vor fi prea scumpe cred ca ma voi reorienta spre un SH. Multumesc mult tuturor pentru ajutor, oricum in luna asta cat m-am documentat cred ca am invatat multe (la nivel teoretic) de la voi, ma bucur ca biciclistii sunt in general deschisi si amatori, gata sa mai primeasca pe unul in randurile lor. O sa raman cu ochii pe topic si daca se iveste vreo ocazie tentanta cine stie... ![]() Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
Stefan |
![]()
|
Asta cu luatul pieselor de pe deluxe si puse pe firemountain mi-au propus-o si mie ce-i de la bikexpert (de pe cadru de 22 pe unul de 18). Stiu ca e acelasi cadru, dar culoarea aia albastra m-ar enerva in fiecare zi in care m-as sui pe ea.
Ar fi putin mai scumpa varianta asta - 1848 ron - au reducere 19% fata de ce e pe site. Da-le un telefon. http://www.marosbike.ro/preturi_BICICLETE_..._2009-1571.html Si mai vad un model 2010 interesant: http://www.marosbike.ro/preturi_BICICLETE_..._2010-2194.html Nu stiu cat de corecta e oferta asta - deraior spate deore xt la bicla de 1899... Imi place cadrul. |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Prima bicicleta Fuck'us are pedalele sub sa...
![]() @Andy_ACS Daca mai gasesti Kona cu cadru de 20, model 2009, la pret ok, IA-O!! A mea are echipare Altus, frane V-brake si merge impecabil. Pana se uzeaza piesele astea de pe ele oricum mai trece ceva timp si vezi si tu cu ce se mananca biclele astea noi. Eu am luat un WD-40 pentru lant si angrenaje (dar n-am apucat sa dau decat putin pe lant si am mai dat pe labalamalele de la usi de prin casa ![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 13:45 |