trebuie schimbata ditributia ?, neaparat la 60 mii km ???
![]() ![]() ![]() |
trebuie schimbata ditributia ?, neaparat la 60 mii km ???
nh1980ro |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
|
||
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|||
wind |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 630 Joined: 19 January 07 From: bucuresti ![]() |
sonycu: ultima oara cand am sunat eu la dacoserv mi-au spus 500 ron doar distributia, in fine poate s-a mai ieftinit...
![]() Deci in concluzie garantie la manopera are aceeasi perioada de 3 luni indiferent ca vii cu piesele sau le cumperi de la ei. sa ne spui si noua impresiile din service ca acolo vreau sa ma duc si eu(am 63k deja) |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
![]() Alpinist de weekend !! Group: Members Posts: 612 Joined: 3 July 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 19 Oct 2007, 10:08) Eu zic sa te pregatesti si de o pompa de apa. Mai bine o schimbi acum daca are ceva probleme, ca sa nu fii nevoit sa mai schimbi o data cureaua de distributie cand o crapa si pompa. (alta curea si alta manopera). cum anume imi dau seama daca exista probleme la pompa de apa? ca nu ma pricep.. si nu in ultimul rand cat mai costa si pompa asta? QUOTE(iulian222x @ 19 Oct 2007, 10:16) sonycu: ultima oara cand am sunat eu la dacoserv mi-au spus 500 ron doar distributia, in fine poate s-a mai ieftinit... ![]() Deci in concluzie garantie la manopera are aceeasi perioada de 3 luni indiferent ca vii cu piesele sau le cumperi de la ei. sa ne spui si noua impresiile din service ca acolo vreau sa ma duc si eu(am 63k deja) precizeaza cand ai vorbit tu ultima oara la dacoserv militari.. nu cred ca se aplica aceeasi garantie.. daca cumperi piesele de la ei de la service te duce mai scump dar cred ca si garantia e mai mare.. daca vii insa cu piese de afara iti acorda doar 3 luni garantie la manopera ca la piese ai 1 an daca le montezi in service dacia.. dupa ce o schimb tot ce trebuie va voi relata impresiile.. cu stima, cristi |
--------------------
Ex Dacia
Solenza, Echiparea Scala,
An 2004 Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
La mine pe factura de la Dacoserv scrie garantie la lucrarea cu piesele luate de la ei e 24 de luni. LUCRAREA banuiesc ca include si manopera si piesele nu doar piesele.
Atentie la cuvinte! @sonycu Pompa de apa o sa o vezi dupa ce iti desface cureaua de distributie. Daca se observa scurgeri de antigel pe acolo tre sa o schimbi (cel mai adesea tre sa te uiti pe sub roata ai dintata care invarte pompa de apa). Daca ai antigelul original ai sa vezi ca e ca o pasta de culoare rozalie cand curge (nu inteleg de ce se face asa ca doar el e verde ![]() This post has been edited by nh1980ro: 19 Oct 2007, 10:53 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 19 Oct 2007, 10:08) Eu zic sa te pregatesti si de o pompa de apa. Mai bine o schimbi acum daca are ceva probleme, ca sa nu fii nevoit sa mai schimbi o data cureaua de distributie cand o crapa si pompa. (alta curea si alta manopera). Adica pompa de apa e consumabila? se schimba preventiv, sau ce prostie mai e si asta? ![]() ![]() This post has been edited by argon: 19 Oct 2007, 10:53 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai la berlina crapa unele pompe inainte de revizia de 60.000km
![]() Nu e consumabil, dar de obicei crapa dupa 4 ani/60.000km si daca mergi cu ea asa risti sa strici mai multe. Pompa de apa se schimba doar daca prezinta scurgeri. La Solenza mea din pacate pompa avea scurgeri si am schimbat-o. Inca 200RON, dar acum stau linistit inca 2 ani cel putin (ca am garantie). This post has been edited by nh1980ro: 19 Oct 2007, 10:59 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
![]() Alpinist de weekend !! Group: Members Posts: 612 Joined: 3 July 07 From: Bucuresti ![]() |
mda.. vad ca va "certati" amical..
nu ati raspuns insa la una din intrebarile mele.. cat anume mai costa si pompa asta? ca sa stiu ce ma asteapta daca e cazul sa fie "crapata".. 200 de ron? scump rau.. offf.. ce bani cheltui si cu masina asta.. vorba unui biciclist de ieri care circula pe calea victoriei pe cand noi restul stateam.. ca deh trafic.. zicea la modul general si la toata lumea: "lasa masina si ia bicicleta" This post has been edited by sonycu: 19 Oct 2007, 11:05 |
--------------------
Ex Dacia
An 2004 Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Refresh
![]() La revizia de 4 ani am lasat 1600RON aproape ![]() P.S: Si imi caut si bicicleta ![]() This post has been edited by nh1980ro: 19 Oct 2007, 11:06 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Argon, nici eu n-am inteles faza asta cu pompa de apa, insa am ramas surprins cand am vazut ca si la masini adevarate se schimba pompa de apa la schimbarea distributiei. Asa ca e "consumabila", se pare ..., iti dau un indiciu: 1.9 TDI (PD sau non PD), orice masina care poate fi echipata cu motorul asta.
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Daca distributia e pe lant, are ceva daca picura pompa?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.086 Joined: 11 February 04 ![]() |
Argoane, la tine pompa de apa e afara, poti sa o schimbi cand doreste muschiuletul lui matale (si sa nu zici ca nu ai schimbat-o niciodata la Estateul lui matale), dar asta la SLZ si LGN sta pitita dupa zona de acces la distributie si e antrenata de cureaua de distributie. Ca sao schimbi trebuie sa dai jos cureaua de distributie si de aceea se prefera sa fie schimbata daca are mici scurgeri.
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Argon, te referi la masina ta sau in general ?
Din ce mi-ai spus tu mai devreme cu defectarea pompei dupa intinderea curelei, cred ca era vorba si de o uzura accentuata a pompei (semering, rulment, etc). Eu am "intins" o gramada de curele de berlina, dar n-am reusit sa rup niciodata o pompa. Ce-i drept, am schimbat o data una, insa aia avea joc mare in ax si era si destul de batrana. This post has been edited by cristi.r: 20 Oct 2007, 10:12 |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
gagalin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 11 September 07 ![]() |
salut baieti , am o rapsodie cu 58 de mii de km , am o intrebare , pe langa la 60 o sa schimb distributia , dar mai tre sa fac si revizia intreaga cum arata in cartea ei de garantie cu schimb de ulei si ce o mai scrie acolo >ESTE OBLIGATORIU SA SCHIMB SI RESTUL IN AFARA DE DISTRIBUTIE
mai mentionez ca fostul propietar a facut la fiecare 10 mii, revizia cum este in cartea de garantie va multumesc si astept si eu un raspuns |
--------------------
dacia
solenza
2003 rapsodie
- B - 74 - BMO nu stiu ce sa pun la semnatura :(
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu inteleg intrebarea ta. "Obligatoriu" nu este nimic la o masina: poti sa nu schimbi nici uleiul si sa mergi cu ea pana se gripeaza motorul, sau crapa altceva...
Este bine insa (parerea mea...), ca la 60000 km sa ii schimbi cureaua de distributie, cureaua alternatorului si cureaua accesoriilor (daca este cazul), precum si uleiul motor si filtrele - asa cum zici ca a facut si vechiul proprietar. Sfatul meu este sa ii schimbi si uleiul din cutia de viteze. Te va costa ceva, dar nu vei avea probleme in exploatare. This post has been edited by Batrânul: 24 Oct 2007, 08:33 |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
nh1980ro |
![]()
|
..si antigelul si ce mai scrie prin cartea ei de intretinere. (ar mai putea fi pompa de apa, placute de frana, saboti de frana, etc.)
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.448 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Argoane, daca crapa pompa de apa, mai platesti de vreo 3 ori pretul ei ca sa inlocuiesti curelele. Pompa nu se schomba ca pies mentionata in revizie, dar la o anumita vrasta te poti astepta la probleme. Un rulment gripa la pompa de apa poate rupe cureaua de distributie, cu toate problemele aferente, situatie in care garantia curelei nu te ajuta cu absolut nimic.
La passatul din genreatia anterioara, cu motor longitudinal, schimbarea distributriei era crima si pedeapsa la capitoul manopera, noroc ca era pe lant! |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(cristi.r @ 20 Oct 2007, 10:11) Argon, te referi la masina ta sau in general ? Din ce mi-ai spus tu mai devreme cu defectarea pompei dupa intinderea curelei, cred ca era vorba si de o uzura accentuata a pompei (semering, rulment, etc). Eu am "intins" o gramada de curele de berlina, dar n-am reusit sa rup niciodata o pompa. Ce-i drept, am schimbat o data una, insa aia avea joc mare in ax si era si destul de batrana. nu crapa la propriu, crapa adica s'a dus naibii, datorita inderii prea mari, in scurt timp huruia, si apoi curgea, cureaua trebuie intinsa cu un diapazon, sau daca mecanicul se pricepe, o scoate si din mana. Multi o intind ca berbecii ca "si asa se lasa" , asta a fost odata in 1980, curele actuale nu prea se mai lasa. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
salutare..
bun.. am zis ca revin cu impresii dupa "vizita" la dacoserv militari.. ieri dimineata la ora 7.30 eram la ei.. s-au apucat oamenii de treaba.. bun.. m-au lasat fara nici un fel de discutii sa stau langa masina.. prin urmare am putut urmari pas cu pas ce au facut.. erau 2 care se ocupau de masina.. nu prea erau ei vorbareti dar lucrau cu spor.. mi-am permis sa ii mai intreb una alta si mi-au raspuns.. curelele (ac, alternator si distributie) le-am avut eu (cumparate din magazinul dacia de la apusului).. ok.. am factura langa mine.. manopera pentru schimbul celor 3 curele m-a costat exact 127 de ron (cu TVA) am mai schimbat (pentru ca era defect) semeringul.. cursese foarte mult ulei de la servodirectie pe acolo.. era multa multa mizerie acumulata si mecanicii mi-au spus ca din aceasta cauza cureaua de la distributie s-a inmuiat.. si ca nu m-ar mai fi tinut mult.. pretul semeringului luat de la ei (pentru ca nu am stiu ca voi avea nevoie sa il schimb) a fost de 29 de ron (cu TVA) iar manopera pentru schimbul lui a fost de 13 ron.. mi-au pus la materiale un spray degresant pe care l-a folosit din abundenta prin locurile pe unde a curs ulei si pe unde au fost curelele.. un total al facturii ar fi de 190 de ron.. am mai "dat" insa la mecanici niste banuti (20 si 20) eu sunt multumit de cum au lucrat.. acum am insa o mica nelamurire dar voi discuta cu ei.. la turatii mici se aude un sunet care nu exista inainte.. la turatii mari nu prea se mai aude.. parerea mea este ca se aude rola intinzatoare.. dar nu pot fi sigur.. oricum e putin deranjant si ma gandesc sa nu existe vreo problema pe undeva.. hai ca inchei ca mai am si de lucru pe aici pe la servici.. cu stima, cristi ps1. am stat exact 3 ore in service iar in acest timp am efectuat: schimb distributie + rola intinzatore, schimb curea ac, schimb curea alternator, reglaj timonerie, reglaj faruri, reglaj presiune roti.. ps2. spre bucuria mea nu a fost necesara schimbarea pompei de apa deoarece se prezenta intr-o "forma" de zile mari.. absolut nici o scurgere.. This post has been edited by sonycu: 25 Oct 2007, 08:19 |
--------------------
Ex Dacia
|
|
wind |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 630 Joined: 19 January 07 From: bucuresti ![]() |
si garantia ? 3 luni ?
pt cureaua de distributie cum au facut intinderea ? |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
QUOTE(iulian222x @ 25 Oct 2007, 09:32) garantia la manopera este de 3 luni.. garantia la piese e de 12 luni (pentru ca sunt piese de origine si pentru ca sunt montate in service dacia) daca as fi cumparat piese de la ei "beneficiam" de o garantie "extinsa" de cca 12 luni.. atat la piese cat si la manopera.. dar m-ar fi costat mai mult piesele.. deh.. adaosul comercial.. la curea de distributie au facut intinderea cu diapazonul.. au masurat intinderea si pentru ca nu era perfecta din prima au mai reglat-o.. cu stima, cristi |
--------------------
Ex Dacia
|
|
andreip |
![]()
|
spiderman Group: Members Posts: 94 Joined: 1 February 05 ![]() |
QUOTE am mai schimbat (pentru ca era defect) semeringul. cursese foarte mult ulei de la servodirectie pe acolo. Te referi la semeringul de la pompa de servodirectie? Parca nu prea se gasea/nu prea se schimba si trebuia sa schimbi pompa cu totul daca ai probleme cu el si pierzi lichid. |
--------------------
Dacia
Logan
2005
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
QUOTE(andreip @ 25 Oct 2007, 10:37) Te referi la semeringul de la pompa de servodirectie? Parca nu prea se gasea/nu prea se schimba si trebuia sa schimbi pompa cu totul daca ai probleme cu el si pierzi lichid. semeringul care se afla in spatele curelei de distributie.. de la servodirectie.. ei bine uite ca se gaseste separat.. mecanicii nu au pomenit nimic de schimbarea pompei de servo.. in fond doar semeringul era stricat, nu toata pompa.. ma indoiesc ca daca asa ar fi fost cazul nu ar fi spus.. |
--------------------
Ex Dacia
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Bravo.
Sa mai urmaresti nivelul antigelului din cand in cand. Si sa fii atent daca ai vreo pierdere de putere, ca era cineva pe aici caruia i s-a blocat rola intinzatoare. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
QUOTE(nh1980ro @ 25 Oct 2007, 11:23) Bravo. Sa mai urmaresti nivelul antigelului din cand in cand. Si sa fii atent daca ai vreo pierdere de putere, ca era cineva pe aici caruia i s-a blocat rola intinzatoare. eu am ajuns la pragul celor 60.000 de km.. nu am vrut insa sa fac revizia in service.. prin urmare tot ce am schimbat la ei a fost distributia.. restul: ulei motor, filtru de ulei, ulei cutie de viteze, filtru de aer, filtru de polen, bujii, curatare senzor de turatie, reglare ambreiaj, schimbul bucselor pe toata masina, schimbul chederelor pe toata masina, schimbul discurilor si placutelor, schimbul ferodourilor, reglaj faruri, reglaj presiune, echilibrare, geometrie, completat antigel si alte mici detalii au fost facute deja.. pierdere de putere nu am, din contra, parca simt ca trage mai bine.. am insa acel zgomot care inainte nu exista, la turatie mica cand bag in viteza si plec se aude ceva jos la motor.. si cand bag a 2-a la fel.. ce o fi?? |
--------------------
Ex Dacia
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Vezi sa nu ai vreo curea care atinge pe undeva (cea de accesorii sau cea de la alternator). Sau poate sunt stranse prea tare sau prea putin.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
|
--------------------
Ex Dacia
|
|
Trofin Liviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 17 May 06 ![]() |
Kitul de distributie este acelasi si pentru diesel? Am mai trecut odata prin asta dar eram in garantie si nu am dat importanta...
|
--------------------
Renault
Megane
2007
- Cl-02-xxx
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu tot nu am inteles prea bine care semering de la servo din spatele curelei de distributie, dar daca lumea a inteles despre ce e vorba, nu mai conteaza...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
QUOTE(klaus @ 26 Oct 2007, 11:09) Eu tot nu am inteles prea bine care semering de la servo din spatele curelei de distributie, dar daca lumea a inteles despre ce e vorba, nu mai conteaza... man.. iti voi explica.. pe cat posibil.. in dreapta jos e o rotita zimtata (nu rola intinzatoare) care invarte curea de distributie, am observat ca mecanicii au scos-o de acolo.. era cu ulei pe ea (de la servo) au spus.. au curatat-o si inainte sa o monteze la loc au montat in acel spatiu respectivul semering (nou) daca m-am exprimat gresit imi cer scuze dar am precizat exact ce mi-au comunicat mecanicii.. cu stima, cristi |
--------------------
Ex Dacia
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st May 2025 - 20:16 |