DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

108 Pages « < 10 11 12 13 14 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.

DigitalScribe
post 6 Nov 2004, 21:10
Post #331

Scribul Digital

Group: Members
From: Iasi

QUOTE(modream @ 6 Nov 2004, 20:19)
Saptamana viitoare trebuie sa ma duc sa-mi achit Loganu (1.4 Laureate). Bun asa, numai ca de cand euro s-a micsorat cu 1000 de lei imi scapara si mie okii de un "castig"... am vb cu dealerul (LatinEFE) si cica ei au un curs pe care-l tin fix o sapt (de luni pana luni inclusiv - mi se pare cam ciudat 8 zile, si abia de marti se schimba - fff ciudat). Sapt viitoare (de pe 8 nov ) cica este luni 40800 lei/EURO. Asa ca m-am gandit sa platesc marti wink.gif. Cica atunci il schimba si ies si eu cu fo 7 mil mai ieftin.... nu? Faza e ca s-ar putea sa ma duc marti si sa-mi zica tot de acelasi curs... Stie cineva exact cum calculeaza ei cursul asta? Sau e numai o abureala, mai ales acum cu scaderea euro, ca sa-ti ia maximul de bani?? Mie mie se pare ca vor sa traga si eu cat mai mult la ei... si eu la fel pt mine...
*

Stati voi linistiti ca urca inapoi cursul. Din ce am citit prin presa BNR sta cu ochiu pe curs si cum sare din schema cum intervine. Oricum l-a lasat mai lejer decat era inainte. Chipurile intra multa valuta (trimit cei din strainatate bani la astia de acasa) care se schimba in lei (ca nah... cu asta ne cumparam painea si celelalte) prin urmare vorba nush cui "e multa valuta care alearga dupa leu". O situatie temporara, nimic mai mult.

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe D-Max 2022 - n/a
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CristiZ
post 6 Nov 2004, 22:13
Post #332

Membru autentic

Pun din nou acest topic care ma intereseaza si am sa va arat mai jos de ce (ce zice Vocea Clientului) dar in primul rand as ruga user-ii de rand ca mine care vor sa discute despre ceva ce nu e legat de subiect sa nu posteze aici.

As mai ruga pe moderatori, poate acum vor face ceea ce e corect, sa taie, cenzureze, etc. pe toti cei care nu scriu aici la subiect si sa nu imi mute mie topicul drept pedeapsa pt ce fac altii.

Ma intereseaza, deci, la ce curs de schimb leu-euro cumparati sau, daca stiti, veti cumpara voi Logan-ul pentru ca noi in acest forum, pana la urma, discutam despre raportul calitate/pret la masina asta. Eu am primit urmatorul raspuns de la V.C.:

"Am dori sa va asiguram ca dumneavoastra sunteti protejat de efectele inflatiei pe toata perioada de asteptare a vehiculului: avansul plătit ca acont pentru cumpărarea unui autoturism Logan se transformă în euro la cursul de schimb din săptămâna în care se efectuează plata , valoare ce este conservata pana la plata diferentei finale."

Diacriticile nu stiu de ce nu sunt dar sunt sigur ca va dati deama despre ce e vorba.

Asadar, va rog sa scrieti la ce curs ati cumparat masina sau o veti achizitiona. Au mai fost cativa utilizatori care au dat un raspuns in topicul precedent mutat la Cafenea carora le multumesc.

--------------------
Duster ph2 Green Olive 2014
+
hyperyon
post 7 Nov 2004, 00:49
Post #333

Membru incepator

deocamdata ...luand in considerare ca am luato de 4 zile....nu am facut decat asigurarile (RCA la Sabini direct mi-a facut....am platit pentru numere provizorii si autorizatie drum....vreo 900.000 tot la Sabini)... Casco la Asiban (213 euro...mi se pare cea mai rentabile oferta).
astept sa imi vina fisa masinii....cica in 10 zile....si pe urma incepe stresul...RAR, politie (o sa vreau numere preferentiale..deci mai dau eu bani un pik...)
cand o sa intru in aceste perioade...adik cam peste vreo saptamana....o sa anunt...ce si cum am intampinat...

--------------------
Mazda CX5 2017 - 2.0 Revolution - B985HYP
+
modream
post 7 Nov 2004, 10:00
Post #334

Membru

From: Bucuresti

Treaba este ca delaerii mentin o sapt intreaga un curs fix pe care ei il aleg (nu stiu exact dupa ce criterii). La adras este 40807 (de martea trecuta) pana pe 9 nov - ciudat - 8 zile nu 7 cate are o sapt. Sapt viitoare se va schimba in mod normal cursul, devenind cel de la inceputul sapt 8 - 14 nov. Cel putin asa zice latin EFE. Mai zice ca pretul se calculeaza asa: val masinii * curs euro la achitate finala = val totala. Din asta scad 50 mil (avans) si rezulta cat mai am de dat. Nici vorba ca se calculeaza cursul din ziua avansului.... desi ei asa mi-au zis la inceput.
Eu as vrea sa profit de scaderea EURO de 1000 de lei ca sa-mi iau mai ieftin masina... 7 mil si ceva nu sunt chiar "maruntis"... zic eu. Cred ca si ei insa trag cu dintii de cursul "mare" pana se va redresa euro, ceea ce nu cred ca este fair-play, ba chiar tzeapa. Am vb la tel cu ei si tot o dau la intors, nu vor sa spuna nimic concret, doar generalitati "ca se va schimba, dar nu stim cat, veniti sa achitati cat mai repede"... etc. Voi ce credeti?

--------------------
Logan Opel Astra H 1.9 cdti 190 CP - B-94-MMT
+
Sony
post 7 Nov 2004, 10:33
Post #335

Membru autentic

From: Ban Land

QUOTE(modream @ 6 Nov 2004, 21:19)
Stie cineva exact cum calculeaza ei cursul asta? Sau e numai o abureala, mai ales acum cu scaderea euro, ca sa-ti ia maximul de bani?? Mie mie se pare ca vor sa traga si eu cat mai mult la ei... si eu la fel pt mine...
*

Fiecare dealer ia ca referinta cursul BNR dintr-o anumita zi a saptamanii. Unii iau lunea, alti martea. Daca ai noroc ca in ziua de referinta cursul sa fie unul mai mic ai facut ceva economii.
BNR, din cate stiu, fac cursul in functie de valoarea tranzactiilor din ziua precedenta.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
modream
post 7 Nov 2004, 12:54
Post #336

Membru

Da, asa mi-au zis si mie, si o sa ma duc marti sa-mi platesc masina smile.gif. Initial am vrut luni, dar daca asa sta treaba, mai pun si eu un ban departe.... oricum ,parere din ce in ce mai proasta pt delaerul meu (Latin EFE)....

--------------------
+
Sony
post 7 Nov 2004, 15:44
Post #337

Membru autentic

Cursul BNR de marti 2 noiembrie: 1 euro=40.577 lei. Nu cred sa fie mare diferenta saptamana asta.

--------------------
+
modream
post 7 Nov 2004, 16:43
Post #338

Membru

Dar de ce consideri cursul de pe 2 nov si nu cel de pe 8 nov, ca eu pe 9 nov ma duc sa platesc.... si ala e 39814. Sau nu asa iau si ei? Din ce am inteles de la dealer, cursul valabil in sapt 2-8 nov e cel de pe 2 nov, iar incepand de pe 9 nov se schimba, si ar trebui sa fie cel de pe 8 sau 9 nov. care este mai mic cu aproape 1000 de lei. Sau nu zic eu bine?

--------------------
+
Sony
post 7 Nov 2004, 17:08
Post #339

Membru autentic

QUOTE(modream @ 7 Nov 2004, 17:43)
Dar de ce consideri cursul de pe 2 nov si nu cel de pe 8 nov, ca eu pe 9 nov ma duc sa platesc.... si ala e 39814. Sau nu asa iau si ei? Din ce am inteles de la dealer, cursul valabil in sapt 2-8 nov e cel de pe 2 nov, iar incepand de pe 9 nov se schimba, si ar trebui sa fie cel de pe 8 sau 9 nov. care este mai mic cu aproape 1000 de lei. Sau nu zic eu bine?
*

Pentru ca se ia in calcul un singur curs pe saptamana, iar ala este cel de marti. Ghinionul tau! Regula e veche, nu e facuta zilele astea.

--------------------
+
modream
post 7 Nov 2004, 20:07
Post #340

Membru

Stai asa ca nu prea inteleg. Si 9 nov este tot marti. Nu se ia in fiecare sapt cursul din acea sapt? Am inteles ca pt sapt 2-8 nov s-a luat cursul de pe 2 nov iar pt sapt 9-15 nov se va lua cursul de pe 9 nov. Care inca nu e stiut, dar oricum, nu cred ca o sa fie cu 1000 de lei mai mare decat cel de pe 8 nov (39814). Asa ca s-ar putea sa am noroc.
Gresesc eu undeva?

--------------------
+
leuzzo
post 8 Nov 2004, 08:52
Post #341

Membru incepator

QUOTE(hyperyon @ 7 Nov 2004, 01:49)
deocamdata ...luand in considerare ca am luato de 4 zile....nu am facut decat asigurarile (RCA la Sabini direct mi-a facut....am platit pentru numere provizorii si autorizatie drum....vreo 900.000 tot la Sabini)... Casco la Asiban (213 euro...mi se pare cea mai rentabile oferta).
astept sa imi vina fisa masinii....cica in 10 zile....si pe urma incepe stresul...RAR, politie (o sa vreau numere preferentiale..deci mai dau eu bani un pik...)
cand o sa intru in aceste perioade...adik cam peste vreo saptamana....o sa anunt...ce si cum am intampinat...
*

Multam mult!

--------------------
DACIA LOGAN Ambition - Cameleon - IS-##***
Frate roata se invarte ... shi tzine minte...!
+
mimunku
post 8 Nov 2004, 13:35
Post #342

Membru de rezervă

From: Românica

QUOTE(modream @ 7 Nov 2004, 20:07)
Stai asa ca nu prea inteleg. Si 9 nov este tot marti. Nu se ia in fiecare sapt cursul din acea sapt? Am inteles ca pt sapt 2-8 nov s-a luat cursul de pe 2 nov iar pt sapt 9-15 nov se va lua cursul de pe 9 nov. Care inca nu e stiut, dar oricum, nu cred ca o sa fie cu 1000 de lei mai mare decat cel de pe 8 nov (39814). Asa ca s-ar putea sa am noroc.
Gresesc eu undeva?
*

Treaba sta cam asa: cursul la dealeri este un curs calculat de Dacia (nu cunosc criteriile si algoritmul). In fiecare marti se schimba acest curs independent de cursul mediu BNR. Pentru Modream: cursul dat de tine (39.814) s-ar putea sa fie acelasi cu cel dat de Dacia. Va tin la curent maine ce curs va avea dealerul pentru intervalul 9-16 nov.

This post has been edited by mimunku: 8 Nov 2004, 13:40

--------------------
Dacia Săndel de Brasil 2009
Daca n-ar fi proștii, deștepții ar muri de foame (Camil Petrescu)
+
algor
post 8 Nov 2004, 15:51
Post #343

Membru

From: iassy

Io am dat comanda pe 13 august pentru un preferance de 1.4(6300 E). avansul pe care l-am dat era de 4300 de euro, care bineinteles la banca i-a transformat in lei. au iesit 173 mil.
Firesc, pe 10 octombrie cind mi-a venit masina...m-am pregatit cu 2000k de euro. Teapa......atunci mi-au calculat valoarea masinii de 6300 de euro la cursul valutar din 10 octombrie. Din 6301 mi-au scazut avansul si a mai ramas sa achit 85 de mil. adica 2100 de euro si nu 2000 cit am prognozat eu.
cursul brd in 13 august de schimb a fost de aprx. 40200
in 10 octombrie a fost de aprox.40400.
nu am chitantele acum la mine, dara daca e nevoie am sa va dau datele exacte.
in concluzie din diferenta de schimb valutar am iesit in gaura cu 4 mil, si m-am ales si fara triungiuri si trusa medicala. Daca o luam in noiembrie.....cred ca iesieam in avantaj cu cel putin o suta de euro.

--------------------
LOGAN PREFERANCE - Tico SL
Sa traiti - bine!
+
teduro
post 9 Nov 2004, 09:04
Post #344

Membru incepator

From: Undeva in Bucuresti

Dupa toate calculele care le-am facut a iesit ca e mai bine sa dai avans minim (50 mil) si sa ti banii in euro pana la data cand masina a venit la dealer si trebuie ridicata! Chestia asta cu euro slab nu o sa tina si in ianuarie o sa sara in aer.

--------------------
Logan 1.6 Logan Ambition - VL 04 TBS
+
mimunku
post 9 Nov 2004, 12:53
Post #345

Membru de rezervă

From: Românica

Cursul euro pentru saptamana care vine este de 40.659, adica este cursul valutar de luni. Nu e mare branza, si eu care ma pregateam sa achit toata suma ca sa profit... blush.gif

--------------------
Dacia Săndel de Brasil 2009
Daca n-ar fi proștii, deștepții ar muri de foame (Camil Petrescu)
+
badxzy
post 9 Nov 2004, 12:57
Post #346

Membru incepator

Am si eu citeva nelamuriri.Ma poate ajuta cineva ?

Daca iau credit de la BRD ma va obliga sa fac Casco la Asiban sau pot sa aleg eu societatea de asigurare? Polita Casco se incheie pe toata perioada de creditare ( 4 ani de ex. )sau se face pe fiecare an separat?Daca masina e condusa de alta persoana decit proprietarul si se intimpla un accident e valabil Casco?

Va multumesc

--------------------
daewoo cielo - ab99ozn
+
maxx
post 9 Nov 2004, 13:04
Post #347

Megane Renault Sport 2.0 Turbo 225hp, 6 speed, 0 - 100 6,5s

From: Bucuresti - Tei

si eu am tot la BRD credit...
banca are o lista cu firmele agreate si restul depinde de clauzele din respectiva polita de asigurare...

--------------------
DACIA Logan Ambition Perla - B 62 DRB
---- RENAULT -- NISSAN -- DACIA ----
+
luxxxian
post 9 Nov 2004, 14:32
Post #348

Membru

From: Cluj-Napoca

Salutare
Postez si eu aici pretul unei asigurari FULL CASCO ( 0% fransiza) Alianz-Tiriac, deoarece n-am gasit pe nimeni s-o faca inainte, si ma interesa.
Pentru Logan Ambition 8000 EUR, asigurarea este de 380 EUR / an, iar daca este platita integral coboara la 360 EUR/an.
Eu imi voi face asigurare la ei, pentru ca se pare ca sant cei mai seriosi, si nu fac figuri la despagubiri.

--------------------
Dacia Logan
+
vv
post 9 Nov 2004, 14:38
Post #349

dilbert.com

luxxxian, cum ai reusit?

QUOTE(Allianz-Tiriac)
Casco
Riscuri acoperite: conform conditii generale Casco Allianz Tiriac
Suma asigurata: 8.160 EUR (pretul platit pentru garantia extinsa nu este inclus in suma asigurata)
Prima de asigurare anuala: 306 EUR (am luat in calcul faptul ca autoturismul va fi inmatriculat pe persoana fizica)
Plata primei de asigurare: 4 rate egale
Fransize: 20% din suma asigurata pentru furt total si 2% din suma asigurata pentru furt partial; fransizele sunt deductibile din fiecare dauna

Precizari: riscurile mentionate de dumneavoastra ("vandalism")sunt  acoperite prin asigurare.

si in al doilea mail....

QUOTE(Allianz-Tiriac)
b ) Cat costa sa scot fransizele?

Pentru primul an de asigurare fransizele sunt obligatorii. Incepand cu al doilea an de asigurare, daca autoturismul dumneavoastra nu va inregistra daune si in functie de celelalte asigurari pe care le veti incheia cu societatea noastra, se poate discuta eliminarea fransizelor obligatorii, in schimbul unui supliment de prima.

This post has been edited by vv: 9 Nov 2004, 14:39

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
modream
post 9 Nov 2004, 14:46
Post #350

Membru

Incorect: au fost ei jmecheri, cursul de marti e 40649, luni a fost 39814 smile.gif
Asa ca au luat p-ala mai mare, de marti

--------------------
+
luxxxian
post 9 Nov 2004, 14:57
Post #351

Membru

Am intrebat o cunostinta mai indepartata care este agent de asigurare (cred ca asa se numeste) Allianz - Tiriac.
Ii voi mai da un telefon mai tarziu sa imi confirme ca nu sant probleme cu primul an, asa cum apare in mesajul anterior.

--------------------
Dacia Logan
+
mariachi
post 9 Nov 2004, 15:17
Post #352

Membru autentic

asiban 6.086.769 lei/an pentru logan ambiance 1,4

--------------------
Dacia Logan 1,5 dCI 2006 - nr de CJ
+
mihai.valcea
post 9 Nov 2004, 16:50
Post #353

Membru incepator

care ar fi o varianta optima pentru achizitia unei masini noi ?
adica ce banca ofera conditii avantajoase fata de altele si ce capcane se ascund in spatele ofertelor de creditare ?
Cum e sursa de creditare oferita de BRD (moderato) pentru logan in comparatie cu altor banci tot pentru masini noi ?

multumesc

--------------------
+
vv
post 9 Nov 2004, 17:13
Post #354

dilbert.com

vezi ca e un topic 'creditare si casco Dacia Logan' - http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=5938.
Cel mai avantajos credit (daca ti-l permiti = daca ai venitul net pe familie mare) este VolksBank.

This post has been edited by vv: 9 Nov 2004, 17:16

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
asybo2002
post 9 Nov 2004, 17:32
Post #355

Membru autentic

QUOTE(badxzy @ 9 Nov 2004, 12:57)
Daca iau credit de la BRD ma va obliga sa fac Casco la Asiban sau pot sa aleg eu societatea de asigurare? Polita Casco se incheie pe toata perioada de creditare  ( 4 ani de ex. )sau se face pe fiecare an separat?Daca masina e condusa de alta persoana decit proprietarul si se intimpla un accident e valabil Casco?

1. Te obliga Brd la Asiban
2. Pe toata perioada creditului o singura polita
3. E valabil

--------------------
DACIA Duster 4x4, 1.5 dCi 2010 Laureate - B
"Merge si asa" ... Drama sau inventivitate !?
+
Sage
post 9 Nov 2004, 22:00
Post #356

Membru

From: la birou in Bucuresti

2 chestiuni:

Loganul s-a scumpit; am fost ieri la Dacia pe Floreasca pentru a face comanda si am aflat ca Ambition costa acum 8200 euro (nu, nu e vorba de vopsea)
Magaria mi se pare imensa si se aplica la toate modelele, probabil pentru a compensa fluctuatia monedei europene. Ma indoiesc ca se va mai ieftinii prea curand.
Dacia a sistat comenzile pentru doua saptamani pentru a putea sa respecte termenele de livrare stabilite.

Practic eu am facut o precomanda, urmand a face comanda si a plati avansul dupa 20 noiembrie.

Eu voi tine banii in lei, in depozite de o luna pana la plata finala. O sa platesc avansul minim.

--------------------
Renault Laguna Navi Dynamique 180 CP/Megane Estate GT 2011/2018
Jurnal de Laguna III - 180 CP http://www.reno.ro/index.php?showtopic=219603&st=0
+
hyperyon
post 9 Nov 2004, 23:00
Post #357

Membru incepator

360 si ti se pare ca e cel mai bun?
ok cum consideri.....
la asiban e 215 si singurul lucru care nu il cuprinde e vandalismul...insa a zis ca in unele cazuri poti sa le numesti incidente in parcare....si sunt asigurate
si franciza 0%

--------------------
Mazda CX5 2017 - 2.0 Revolution - B985HYP
+
luxxxian
post 10 Nov 2004, 09:57
Post #358

Membru

QUOTE(hyperyon @ 10 Nov 2004, 00:00)
360 si ti se pare ca e cel mai bun?
ok cum consideri.....
la asiban e 215 si singurul lucru care nu il cuprinde e vandalismul...insa a zis ca in unele cazuri poti sa le numesti incidente in parcare....si sunt asigurate
si franciza 0%
*

Am citit de Asiban destule lucruri proaste pe alte topic-uri (da si tu o cautare cu Asiban).. Clienti ai Asiban (care au si avut probleme, nu au mers la ei numai sa plateasca ratele) recomandau celorlalti sa nu isi faca asigurare la Asiban.

This post has been edited by luxxxian: 10 Nov 2004, 09:58

--------------------
Dacia Logan
+
DSA
post 10 Nov 2004, 13:42
Post #359

Membru incepator

E sigura treaba cu scumpirea? Ar fi super nasol.

--------------------
Dacia Logan Ambition - 1.6
+
JohnyBe
post 12 Nov 2004, 13:56
Post #360

Membru autentic

From: Brasov

Eu am facut credit la Raiffeisen pe 5 ani.
Nu au cerut venit minim de XXXEUR.

Valoarea maxima a fost calculata in functie de salarii.
Conditia era sa ai jumatate de an in locul de munca.

In cazul meu, la salarii ~ 11mil (damn papers) mi-au acceptat credit de 3750 EUR.
Rata lunara fixa este de 76 EUR.
In fiecare an percep un comision de 2% din sold pentru administrare cont sau nu mai stiu ce.

--------------------
SLZ Clima LGN Laureate 1.4 - BV 09 UDY
+
108 Pages « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th July 2025 - 10:02
Forum Renault