TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.
![]() ![]() ![]() |
TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.
maxx |
![]()
|
||
![]() Megane Renault Sport 2.0 Turbo 225hp, 6 speed, 0 - 100 6,5s Group: Members Posts: 401 Joined: 26 September 04 From: Bucuresti - Tei ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
- B 62 DRB ---- RENAULT -- NISSAN -- DACIA ----
|
|||
vad |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
logan
laureate 1.6
- bz xx vad iaca si eu pe aici ma bag in seama ... poate invat si eu cate ceva de la cineva ... sau mai invata si altii de la mine!
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
Nu vad de ce in cazul asta nu apelati la ASIBAN... chiar daca nu aveti credit BRD...
Am citit tot contractul, in afara de faptul ca nu acopera vandalismul, in rest e absolut OK (si cu fransiza 0 in orice situatie!). La credit BRD (moderato) e 2,6% (deci am dat putin peste 200 €), in rest in nici un caz nu cred ca ajunge la valorile vehiculate aici... Si nu o sa stau cu o ranga pe volan nici de-al dracului... si nici alarma nu cred ca o sa-mi pun... ce sa fure? RCS ala amarat sau vreun scaun? No thanks! Parerea mea |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
maxx |
![]()
|
![]() Megane Renault Sport 2.0 Turbo 225hp, 6 speed, 0 - 100 6,5s Group: Members Posts: 401 Joined: 26 September 04 From: Bucuresti - Tei ![]() |
corect !!!
alarma o pui pt copii, aia cand vor sa fure nu stau ei de alarme... si plus d-asta mie nu mi-a placut modul in care lucrau unii, multe cabluri, multe gauri, trase in graba, umblat la comp (culmea un pusti de 17 ani c-un patent in mana imi monta mie alarma...) ![]() |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
|
|
Tania |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 4 January 05 ![]() |
QUOTE(maxx @ 6 Jan 2005, 21:49) corect !!! alarma o pui pt copii, aia cand vor sa fure nu stau ei de alarme... si plus d-asta mie nu mi-a placut modul in care lucrau unii, multe cabluri, multe gauri, trase in graba, umblat la comp (culmea un pusti de 17 ani c-un patent in mana imi monta mie alarma...) ![]() Si atunci ce ramane, fara alarma, fara ranga pe volan. Eu una nici macar inchidere centralizata n-am din fabricatie... |
--------------------
Dacia
Logan Ambiance 1.4
- inca nu le am
|
|
fbatran |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 181 Joined: 13 March 03 From: Timisoara ![]() |
ei, nu exagerati, io am alarma de 5 ani ... nu mi-a deschis nimeni masina
al meu tata nu are ... in fiecare luna o cauta careva .. da nu are ce lua ... si sunt parcate aproape in aceleasi conditii alarma te apara macar de gainari .... ca de hoti adevarati oricum nu te poate apara treaba cu "ranga pe volan" e naspa! ![]() ![]() |
--------------------
Dacia si Audi
LGN si mai nou A4
2005
- BFO
|
|
maxx |
![]()
|
aceleasi masini ???
ca asa ti-o las si yo pe-a mea (1310) deschisa 10 zile si nu umbla nimeni la ea... |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
|
|
fbatran |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 181 Joined: 13 March 03 From: Timisoara ![]() |
sigur, aceleasi masini, ambele D 1310/1999, da una boboc (a mea) cealalta tractor (a lu tata)
![]() io imi voi pune alarma pe LGN, indiferent de asigurare incerc sa aflu 100% cum e cu franciza la ASIROM, la cei 320E cat ii cer (cu 15% reducere - reducere pe care probabil ca o dau la toata lumea ![]() This post has been edited by fbatran: 7 Jan 2005, 09:46 |
--------------------
Dacia si Audi
LGN si mai nou A4
2005
- BFO
|
|
Wolfman |
![]()
|
![]() The Fastest Group: Members Posts: 483 Joined: 9 July 04 From: Murciélagos ![]() |
QUOTE(fbatran @ 6 Jan 2005, 15:35) Si cum ti-au facut calculu? Tanti care imi face mie asigurarile e cam .... cum sa zic ... inaintata in varsta .. si nu prea am incredere in cat stie si cum stie .... Pai la o valoare asigurata de 3200 euro (conform catalogului) prima de asigurare ajungea la 9 milioane; am obtinut reducere 10% din partea directorului firmei de brokeraj si inca 10% pt. plata cash si am platit in final cam 6,5 miloane pentru masina din avatar. Subscriu la ce a spus skoda, este super sa ao CASCO facut printr-un broker, am avut dauna vara trecuta de 60 milioane si n-am dat un telefon macar la service, ci brokerul meu m-a sunat sa ma tina la curent cu stadiul reparatiilor... |
--------------------
Opel
MOKKA X
1.4 T 2019 "Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
|
|
Tania |
![]()
|
Cred ca o sa merg si eu pe ideea cu brokerul de asigurari daca nu ma costa prea mult. In privinta alarmei as alege una mai desteapta care sa opreasca alimentarea sau motorul la o eventuala spargere...
|
--------------------
Dacia
Logan Ambiance 1.4
- inca nu le am
|
|
maxx |
![]()
|
poti sa-ti pui cea mai smechera alarma...
i-a furat unuia BMW seria 5 adus din germ cu alarma si toate alea(si alarma nu era de 100$ ![]() si-l a luat inapoi, erau cunoscuti...furasera gresit ![]() This post has been edited by maxx: 7 Jan 2005, 10:48 |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
|
|
Tania |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan Ambiance 1.4
- inca nu le am
|
|
skoda |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 10 October 04 ![]() |
La AllianzT ca sa inchei asigurarea la ei, trebuie sa ai alarma pe masina obligatoriu (nu conteaza de care).
Ranga aia galbena pe volan si bord dureaza 10 sec sa o descui, dat la 90 de grade fierul, rotit cheia la loc pe pozitia incuiat si aruncat jos sub scaun. La incuiere doar o rotesti la loc si face "tzac" (5 secunde). Sunt 15 secunde cu totul si dracia costa sub 200.000 lei. Ideea este ca si cei mai profesionisti hoti, cand o vad montata, nu se baga, prefera sa aleaga o alta masina de alaturi care nu are asa ceva ![]() Deci eu ma bucur ca toata lumea nu isi pune ranga. Daca intreaga parcare ar fi plina de asa ceva, avantajul psihologic s-ar diminua complet, pana la disparitie .... Casco merita la noi in Ro pentru ca din Logan si SLZ ti se fura casetofonul din fabrica instant (+spart geam) mai ales daca locuiesti sau te duci prima data in zone rau famate. Cu despagubirea probabil o iti iei unul mai bun (MP3) si cu butoane detasabile ca sa nu repeti figura. Apoi vine la rand vandalismul si zgarieturile din parcare (din vina ta sau a unei blonde neatente, nu mai conteaza). Astea doua chestii sunt extrem de frecvente si dormi mult mai stresat fara sa stii ca esti acoperit in caz de ceva. Pentru accidente este apoi urmatorul nivel de confort psihologic, dar asta dupa parerea mea e mai subtire ca oricum mergi cat poti de atent, dar daca te stii incepator sau nervos si repezit in conducere, mai ales in oras s-ar putea sa ai nevoie foarte mare de asa ceva la tamponari usoare. Furtul total cred ca este ultimul lucru la care trebuie sa te gandesti daca iti permiti 15 secunde din pretiosul tau timp, pe care l-ai pierdut sau il vei petrece probabil cativa ani muncind pentru banii dati pe masina.... |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4
- Toreador
|
|
Tania |
![]()
|
Concluzia ar fi ca fara alarma si CASCO nu poti dormi linistit, tocmai de aceea am inceput acest topic. Cred ca totusi, nici una dintre cele doua nu te fereste de elementul surpriza neplacuta, sau ghinion!
|
--------------------
Dacia
Logan Ambiance 1.4
- inca nu le am
|
|
tazzz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 26 August 04 From: Iasi - Romania ![]() |
skoda: poti sa faci casco si full si fara franciza la Allianz si daca n-ai alarma...doar ca daca ai alarma ai reducere...eu am vorbit prima data pentru masina fara alarma ca vroiam alta decat aia dacia si pana la urma am hotarat sa o montez pe-aia dacia direct la ridicarea masinii si mi-au micsorat suma de plata...
deci eu vroiam sa merg cu masina o bucata de vreme pana sa montez alarma...obtii reducere si confort psihologic ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.6
- IS XX TAZ si aici ar fii semnatura nu? :)
|
|
skoda |
![]()
|
Tazzz, nu stiu cum e in Iasi, dar in Buc m-am interesat bine de tot. Dupa ce am ascultat oferta agentilor, am sunat anonim si la societatea mama si i-am verificat pe toti. Am aflat astfel si ce comision primesc si care este mai serios si care incerca sa ma duca de nas prin omisiuni sau prezentari inflorite ale situatiei.
Mai mult, acum am contractul in fata si de fapt nu este o reducere pentru alarma, ci o penalizare daca nu o ai. La calcularea primei, pe ultima pagina exista o caseta in care scrie "Autovehicolul nu are sistem antifurt" si la mine e lasat liber, adica daca nu ai alarma incasezi o mica crestere la procent, nu invers ![]() De fapt, asa se calculeaza toata valoarea pe care o platesti la final. O serie de inmultiri cu factori sub (reduceri) sau supra unitari (penalizari sau indexari pentru scoateri francize), in functie de dotarile masinii si procentajele alese. Ele sunt bazate pe un calcul statistic propriu societatii de asigurari, facute in asa fel incat firma mama sa fie sigura ca nu-si asuma nici nu risc neachitat de tine. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4
- Toreador
|
|
pick73 |
![]()
|
Membru incepator Group: Validating Posts: 52 Joined: 11 November 04 From: --- ![]() |
azi am fost si eu la o firma de brokeraj in asigurari sa-mi faca o oferta de asigurare pentru loganul care trebuie sa-mi soseasca prin 29 ian. Pentru suma asigurata 7400 euro (masina are alarma+garaj), franciza = 0%, franciza furt partial = 0% mi-au calculat o prima de asigurare = 328euro (plata intr-o singura rata). Asigurarea e facuta la Allianz. Mai are cineva asigurare la Allianz in conditiile descrise de mine? pentru ca imi pare ca prima e putin umflata!
|
--------------------
---
---
1900
|
|
skoda |
![]()
|
Da pick73, cam ala e pretul corect pt Allianz-T la valoarea de 7400Eu, cu francize 0% la tot (pentru care in primul an iti trebuie fie o alta asigurare la ei, fie sa inchei printr-un brooker bazat care iti poate oferi asa ceva direct).
Se calculeaza asa : Allianz-T : 4.165 % - cotatie de baza inmultire cu 1.1 % - fara fransiza furt total inmultire cu 1.15 % - fara fransiza la furt partial inmultire cu 0.95 % - plata integrala inmultire cu 0.9 % - persoana fizica Deci cotatie finala = 4.5 % Sper ca e clar ca plata integrala si persoana fizica sunt reduceri. Prima de asigurare 4.5% din 7400 = 333 euro/an Pentru 328 Euro am impresia ca ti-a luat valoarea de nou 7260Eu (Laureate 1.4 cu vopsea metalizata) Nu e umflata, este full casco pe bune la cea mai buna firma de asigurari din Ro din punctul unora de vedere. Exista si variante mai ieftine, cu francize sau la alte firme. Daca vrei cu francize (adica nu mai inmultesti procentajele supraunitare) o sa vezi ca iti iese un procent de 3.56%, adica o prima de asigurare de 260 Euro / an. Sunt convins ca multi au asa si isi inchipuie ca tot FULL CASCO scrie si pe contractul lor, pana o sa aiba un furt partial de 7 mil si vor afla ca primesc doar 1 mil de la asigurator (2% din 7300Euro inseamna primii 146Euro paguba ta la fiecare eveniment). E drept ca avariile totale si partiale (accidente) au 0% in ambele variante, macar atata esti acoperit orice ar fi. This post has been edited by skoda: 7 Jan 2005, 22:43 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4
- Toreador
|
|
catalin1paul |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 5 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Salut la toata lumea
Am si eu o intrebare la voi... Pentru cei care au credit cu BRD-ul, li s-a cerut sa incheie asigurare casco pe intreaga perioada de creditare sau nu am inteles eu bine din oferta de creditare a celor de la BRD? ![]() |
--------------------
Logan
Laureat 1.4
- B12XXX Sa nu uitam!!! "TRAIM IN ROMANIA"
|
|
asybo2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 13 October 04 From: Bucuresti ![]() |
asigurarea se incheie pe intreaga perioada de asigurare si prima se plateste anual...
|
--------------------
DACIA
Duster 4x4, 1.5 dCi
2010 Laureate
- B "Merge si asa" ... Drama sau inventivitate !?
|
|
asybo2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 13 October 04 From: Bucuresti ![]() |
a si obligatoriu e la Asiban pana acum cu un procent bun, de la 1.1.05 s-a marit..
This post has been edited by asybo2002: 10 Jan 2005, 22:30 |
--------------------
DACIA
Duster 4x4, 1.5 dCi
2010 Laureate
- B "Merge si asa" ... Drama sau inventivitate !?
|
|
bg_cris |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 25 December 04 From: x ![]() |
QUOTE(asybo2002 @ 10 Jan 2005, 21:20) Ma bag si eu in vorba... Adica daca iau credit de la BRD, nu mi se permite sa fac CASCO unde vreau? PS: skoda, m-ai ajutat cel mai mult! Multam...si cred ca o te contactez " si eu prin PM" la un moment dat pentru un sfat... |
--------------------
LOGAN
Ambition
- B - XX - UNU
|
|
DSA |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 18 June 04 ![]() |
La Raiffeisen au afisat deja DAE-urile. Poatae o sa le urmeze exemplul si altii.
http://www.raiff.ro/rom/avizier%20DAE.pdf |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- 1.6
|
|
sebica79 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 29 September 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Salutare, am si eu nevoie de niste lamuriri. Am de gand sa cumpar un Ambition prin BRD, creditul Moderato sau cum se numeste. Vreau sa stiu cum procedeaza banca in momentul in care imi ve4rifica bonitatea. De exemplu eu am de gand sa platesc eu anumit avans, sa zicem un avans care sa includa toate taxele dupa care sa ramana pentru credit o suma fixa de 5000 euro. In momnetul in care banca imi verifica bonitatea, trebuie sa le comunici ca ai de gand sa platesti avansul sau ei iti calculeaza tot timpul pentru 25% (am de gand fara giranti) din valoarea masini. La dealer pt comnanda trebuie dat 50 mil sau singura posibilitate este sa dai avansul pe care il odresti doar in momentul comenzii?! Sper ca am fost inteles si as dori, daca se poate cateva lamuriri. Va multumesc! |
-------------------- Doesn't matter how fast you drive, is matter how you drive fast !!!
|
|
G.R. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 266 Joined: 17 December 04 ![]() |
QUOTE(bg_cris @ 11 Jan 2005, 20:49) Ma bag si eu in vorba... Adica daca iau credit de la BRD, nu mi se permite sa fac CASCO unde vreau? PS: skoda, m-ai ajutat cel mai mult! Multam...si cred ca o te contactez " si eu prin PM" la un moment dat pentru un sfat... NU. Au o intelegere cu ASIBAN, conf. careia valoarea asigurata nu scade in fiecare an, ca la alte firme de asigurare. |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 Preferance
- CV 03 XXJ
|
|
Mr.Symbol |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 14 October 04 From: Constanta ![]() |
Maine merg sa-mi platesc masina si din cate am inteles de la dealer azi...CASCO la ASIBAN s-a marit...sau mai exact nu mai au reducerea aia ptr. LGN...
Deci este de 3.75% din valoarea masinii... Ptr. mine 273 Euro, fata de 215 cat mi-a zis inainte.... ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- CT-31-SYM
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(sebica79 @ 13 Jan 2005, 12:45) Vreau sa stiu cum procedeaza banca in momentul in care imi ve4rifica bonitatea. De exemplu eu am de gand sa platesc eu anumit avans, sa zicem un avans care sa includa toate taxele dupa care sa ramana pentru credit o suma fixa de 5000 euro. In momnetul in care banca imi verifica bonitatea, trebuie sa le comunici ca ai de gand sa platesti avansul sau ei iti calculeaza tot timpul pentru 25% (am de gand fara giranti) din valoarea masini. La dealer pt comnanda trebuie dat 50 mil sau singura posibilitate este sa dai avansul pe care il odresti doar in momentul comenzii?! OK...sper sa te pot ajuta... 1. se merge la dealer...acolo se completeaza un formular dat de BRD in care scrii ce si cum doreste... pretul masinii in euro din ziua respectiva, cu optiune 25% avans si restul credit se convertesc in LEI la acea data si se trimite un fax la banca pentru preacceptare... acesta este in LEI!!!!!...asta-i important deoarece banca va acorda un credit care convertit in lei sa nu depaseasca acea valoare!!!... cu alte cuvinte, bonitatea si limita de creditare se stabilesc in lei nu in euro iar evolutia ulterioara e pe riscul tau! Pentru a intelege mai bine mecanismul, te sfatuiesc sa mergi intai la BRD si apoi la dealer....insa la BRD sa nu faci decat sa te interesezi! 2. avansul, la momentul comenzii este de 50 mil lei..ATAT!... restul pana la cei 25% (sau mai mult) ii achiti cand vine masina si tot atunci semnezi cotnractul de credit ...atunci se face de fapt calculul final si vei sti cat ai de platit! 3. atentie: pe langa avansul care va fi >=25% vei mai plati 4% din credit comision BRD, 3,65% din valoare masinii CASCO ASIBAN, diferenta de curs valutar intre cursul Dacia si cel de schimb valutar al bancii... pentru acest ultim aspect e bine sa te nimeresti intr-o saptamana cu curs crescator de luni catre finalul saptamanii... 4. exemplul meu...LGN Laur 1,4 = 7261 euro: la data comenzii (1 euro= 41150 lei): masina= 298.789.299 lei => aport 76.579.299 lei + credit 222.210.000 lei (5400 euro) ... adica mai mult de 25% avans. la data livrarii (1 euro = cca 38700lei): masina = 283.989.706 lei => acoperit de: avans initial 50 mil. RECALCULAT (50 mil/curs comanda=euro scazuti acum iar restul reconvertit in lei) + credit acordat diminuat in lei dar crescut in euro 5468 euro, schimbat la cursul bancii de 38050= ... + rest de plata 6.730.000 lei. La acel moment puteam spune bancii ca vreau sa conserv 5400 euro credit!....era ok deoarece cursul fiind mai scazut decat cel de la data aprobarii/comenzii, rezulta oricum o diminuare si nu o crestere la valoarea aprobata in lei! Insa nu am spus si ei au marit creditul (doar e interesul lor) cu 68 euro... 5. pentru cei 4% si pentru CASCO e bine sa ai la tine EURO...plata o vei face in EURO!!!!!.... daca ai valuta nu schimba in lei deoarece vei fi nevoit sa-i schimbi iat in euro...eu am avut noroc ca aveam la mine euro neschimbati...altfel pierdeam si acolo ceva bani... sper ca se intelege ceva din ce am scris.... concluzia este: atat Dacia cat si BRD isi vad doar intelesul propriu si muta toate riscurile in ograda clientului..... astfel ca socoteala simpla, de acasa, nu se va potrivi niciodata cu cea din targ... trebuie urmarite evolutiile si inteles mecanismul.... pentru a sti dimensiunea "surprizei" la momentul platii masinii.... |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
ckristi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 4 June 04 From: botosani ![]() |
Sunt in situatia de a comanda un LGN (in urmatoarele 2-3 zile)
Daca am inteles eu bine: 1.Poti sa dai numai 50 milioane avans, iar restul pana la suma dorita drept avans o poti achita atunci cand soseste masina (cand vii si cu noile adeverinte de venit, avand in vadere faptul ca durata de asteptare la un LGN este mai mare decat valabilitatea adeverintelor-30 zile) 2.Cele 50 milioane (avans minim) raman 50 milioane (adica nu xxx euro) ---> este de preferat sa dai numai 50 milioane avans pentru introducerea masinii in fabricatie. 3.Daca ai niste euro, este bine sa nu-i schimbi, pentru ca-ti vor trebui pentru asigurare. In plus, am o intrebare: ce curs euro se ia in considerare (la calculul creditului, precum si la plata ratelor): cursul BNR (eventual+xx%) sau cursul de vanzare euro al bancii? |
--------------------
Laureate 1.4 Nu-i masina ca Loganul decat, poate, doar Mertanul. Sau ..invers ??
|
|
mig |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 21 September 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
1. Avansul este 50 de milioane. Restul pana la suma dorita o achiti cand iti soseste masina.
2. Cele 50 de milioane se tranforma in euro la cursul de marti (cel anuntat luni de BNR pentru ziua de marti) 3. nu stiu, ca am avut reducere la asigurare. |
--------------------
DACIA
LOGAN AMBITION
|
|
Asterix |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 13 October 04 ![]() |
QUOTE(ckristi @ 14 Jan 2005, 12:42) In plus, am o intrebare: ce curs euro se ia in considerare (la calculul creditului, precum si la plata ratelor): cursul BNR (eventual+xx%) sau cursul de vanzare euro al bancii? La calculul creditului se ia in calcul cursul bancii.... Dacia emite catre banca o factura in lei (transformata din valoarea in euro la cursul Dacia) care se transforma in euro de catre banca, pentru a-ti da creditul in euro. La plata ratei, nu conteaza nici un curs, atata timp cat te poti duce sa depui direct euro... ii iei de unde gasesti un pret mai bun. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6
- B-79-LAP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 21:26 |