DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

108 Pages « < 27 28 29 30 31 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.

GABI_
post 8 Mar 2005, 10:37
Post #841

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

am facut si eu casco la asirom pe 1 an de zile (logan laureat 1,4 - cu banu' jos)
avarii si furt pe teritoriul Romaniei si avarii in afara teritoriului Romaniei
(prin furt se intelege si furt partial)

330 euro (fransiza 0) in 10 rate

33 euro fiecare rata pana in decembrie

--------------------
Renault Megane 1,5 dci 100 CP 2006 CE - B 71
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vladan34
post 8 Mar 2005, 20:19
Post #842

Membru incepator

si pentru un logan laureate de 7150 pe firma ,cam cit e full casco?si ce societate e mai buna?

--------------------
Logan Laureate 1,4 Mpi - BH-07-NzL
+
osirus
post 9 Mar 2005, 00:26
Post #843

Milionar de week-end

Group: Banned
From: Salajan

Sati linistit ca si atunci cind euro era peste 41 mii,cursul Dacia era un pic peste!Asa ca nu conteaza ce curs e la BNR ca astia il fac cum vor ei si nu cred ca sunt singurii!

--------------------
Dacia/Skoda Logan ambition - Octavia L&K
vreau o rabla de masina ca sa-i rup kilometraju s-o petarda buna rau sa-i dau jos ambalaju
................"Fac sport extrem cu dacia/Cu ochii inchisi o calc/I-mi place senzatia!"...............
+
MoneyTalks
post 9 Mar 2005, 09:44
Post #844

-

From: Ireland

QUOTE(mirceacd @ 2 Mar 2005, 13:39)
  In concluzie cursul de la Dacia poate fi si 750.000 lei daca asa vor ei si daca noua nu ne convine sa nu cumparam produsul (asta cu a nu cumpara produsul mi-au spus-o ei in fata adica in telefon).
  Sa traim bine.......in Congo, ca poate acolo pe un produs care scrie 6300 Euro vei plati 6300 Euro si nu 6500 sau orice alta suma. Fraieri ar fi cei de la Dacia daca nu ne-ar pacali la legile pe care le avem noi.

Exact asta am spus si eu, dar s-au gasit isteti care sa sara in sus tongue.gif

Nu iti convine cursul, NU CUMPERI! PUNCT

Daca totusi cumperi, inseamna ca iti convine cursul, iti convine faptul ca esti furat fara pic de bun simt, asa ca NU ai dreptul sa te plingi ca o baba.

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
vv
post 9 Mar 2005, 10:29
Post #845

dilbert.com

Money, asa este, dar parca intotdeauna suna mai bine cand o spui tu tongue.gif

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
bomicabomic
post 9 Mar 2005, 12:35
Post #846

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(chiriac.costin @ 8 Mar 2005, 01:05)
Mi-a zis ca astia de la Dacia isi stabilesc saptamanal cursul leu-euro in functie de preturile materiilor prime,furnizori etc. fara sa aiba vreo legatura directa cu cursul oficial stabilit de banca centrala si ca este un lucru cat se poate de normal.
*

Cred ca a glumit, cine ti-a spus asta. excl.gif
Aprovizionare cu componente se face cu cel putin 2 saptamini in urma, ca daca s-ar face strict la saptamina in curs, ar scoate 10 masini pe zi.
Oferta unui furnizor e valabila cel putin 30 zile.
Relatia Dacia-furnizor, nu e similara cu tranzactionarea la burse.

--------------------
x x - x
+
cosmin_m
post 9 Mar 2005, 13:58
Post #847

Membru autentic

QUOTE(calmar @ 7 Mar 2005, 21:36)
Mai oameni buni, pentru a clarifica o problema rog pe colegii car "sustin" varianta Dacia sa imi raspunda la 1 intrebare:
Ce clauza contractuala imi garanteaza mie ca modalitatea de calcul a pretului in lei la plata acontului este una si aceeasi la plata restului?

Daca imi raspunde cineva il serversc cu o bere (naveta)!!! Pe cuvant!!!!!!!!
*

Cum a mai spus si klaus nici una .
Dar te poti feri de variatiile pietei valutare ( care vor fi mari , caci bnr a dat drumul la specula pentru nerezidenti ) , platind toata masina in avans , cand iti convine cursul .
Adicatalea monitorizezi cursul Dacia care e valabil o saptamana si cursul de pe piata valutara . Cand al doilea este peste primul , te duci , comanzi masina , ceri proforma , o achiti si asta este.

Am mai spus niste metode pe sus dar mi-am racit gura de pomana ...

--------------------
Lada / Logan 1200 / 1.6 8v ABS - B-NN-MMM
+
stoianco
post 9 Mar 2005, 14:26
Post #848

Membru

Dacia este din Romania, cu oameni Romani(si aici unii ar spune...da dar conducerea e de la Renault, francezi....poatedar au stat aici si s-au imbolnavit si ei). Cum sa nu fie si relatia cu clientul de tip romanesc. De ce sa nu mai scoata si ei un banut "cinstit" daca se poate...Surse neoficiaele spuneau ca in perioadele in care cursul Euro/Leu nu convenea uzinei nu prea mai ieseau masini de la Dacia !!! Chiar as vrea sa vad o situatie pe saptamani a lirarilor de Logan...Aceiasi carcotasi de mai sus ar spune ... ok, dar de unde stiau ei ca saptamana viitoare nu va fi cursul si mai in defavoarea Uzinei. Raspunsul este simplu: uzina asteapta pana vineri sau luni cand afla cursul de saptamana viitoare. daca este mai bun decat cel din saptamana in curs, pleaca acasa. Daca este in defavoarea lor atunci se pun pe facturat si factureaza cat mai multe masini posibil...va rog sa verificati data facturilor...in cele mai dese cazuri sunt zile de vineri si luni.

La capitolul furnizori: sa ma scuze Dacia daca nu o cred ca furnizorii factureaza dupa cum ii taie capul... totusi contractele sunt contracte. In mod normal, in tara asta, facturile se fac la cursul BNR din ziua facturari pentru toate produsele care au ca pret de referinta altceva decat Leul. Daca ei au facut contracte in defavoarea lor, sa cada capetele care ai luat "comisionul" nu sa factureze clientilor diferentele.

Pana la urma sa fie Loganul fiabil si toate cele petele negre se spala...corect?

--------------------
Dacia Logan PRESTIGE 2006
+
grio
post 9 Mar 2005, 14:33
Post #849

Membru incepator

QUOTE(cosmin_m @ 9 Mar 2005, 14:58)
Cum a mai spus si klaus nici una .
Dar te poti feri de variatiile pietei valutare ( care vor fi mari , caci bnr a dat drumul la specula pentru nerezidenti ) , platind toata masina in avans , cand iti convine cursul .
Adicatalea monitorizezi cursul Dacia care e valabil o saptamana si cursul de pe piata valutara . Cand al doilea este peste primul , te duci , comanzi masina , ceri proforma , o achiti si asta este.

Am mai spus niste metode pe sus dar mi-am racit gura de pomana ...
*

Este prima data cand intru pe acest forum. Salutare la toata lumea!
Si totusi, stie cineva cum stabilesc cei de la Dacia cursul? Eu am fost anuntat azi de dealer ca mi-a sosit masina si mi s-a spus ca trebuie sa o platesc in lei, la o partitate de 1 euro = 36.351 lei. Daca ar fi fost dupa cum au scris mai multi in acest topic, trebuia ca partitatea sa fie de 1 euro = 36.180 lei (cursul BNR stabilit luni 7.03.2005, valabil pentru ziua de marti).
Scuzati, am reluat mesajul fiindca prima data am gresit paritatea de luni 7.03.2005

This post has been edited by grio: 9 Mar 2005, 14:36

--------------------
Dacia 1310, berlina - SV.02.ADM
+
Sony
post 9 Mar 2005, 16:42
Post #850

Membru autentic

From: Ban Land

vladan34, citeste mesajele postate in cele 6 pagini, inainte de a pune o intrebare!

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
G.R.
post 9 Mar 2005, 17:00
Post #851

Membru autentic

Te iei dupa ce-ti spune dealerul. Vezi ca trebuie sa aiba afisat cursul cu care se lucreaza in saptamana actuala.

This post has been edited by G.R.: 10 Mar 2005, 08:31

--------------------
Dacia Logan 1.6 Preferance - CV 03 XXJ
+
jonnylow31
post 10 Mar 2005, 08:24
Post #852

Membru incepator

From: Iasi

salutare. oamenu buni, ati auzit ceva de genul ca s-a scumpit iar loganul?

--------------------
vreau logan . - .
+
mirceacd
post 10 Mar 2005, 08:40
Post #853

Membru incepator

Surpriza surprizelor:

Ma suna ieri OPC-ul sa ma informeze ca totusi cei de la Dacia nu procedeaza corect pentru ca ar trebui sa afiseze un curs stabilit de o banca nu de muschii lor. Acel curs ar trebui mentionat si in contract.
Acum ma roaga sa le duc toate actele de cumparare a autoturismului sa faca o verificare la Dacia. Sincer ma gandesc sa renunt la reclamatie pentru ca am descoperit din discutii cu colegii ca si alte firme din diferite domenii fac acelasi lucru, iar romanii tac si platesc. Eu mi-am luat masina, sunt super multumit de ea si nu mai am nici un motiv sa mai umblu si sa-mi creez probleme in plus. rolleyes.gif

Loganul intradevar s-a scumpit vezi www.adras.ro

--------------------
Dacia Logan Pref. 1,4 - MS xxx
+
G.R.
post 10 Mar 2005, 08:41
Post #854

Membru autentic

Stie cineva daca dupa expirarea CASCO la masina luata cu credit prin BRD, se poate schimba societatea de asigurare? Ma gandesc ca mi-a fost impus de banca sa fac CASCO la ASIBAN, dar fiind agent de asig. la alta societate as vrea sa fac CASCO acolo. Sa fiu sincer, de ce sa incaseze altul comisionul, cand pot s-o incasez eu.
Si nu am inteles de ce BRD m-a obligat sa achit taxa pe un an intreg, cand orice societate de asigurari, chiar si ASIBAN, accepta si plata trimestriala. Inteleg ca in caz de avarie totala banca este beneficiara despagubirii, dar exista posibilitatea mentionarii acestui fapt in orice contract CASCO.

--------------------
Dacia Logan 1.6 Preferance - CV 03 XXJ
+
vladan34
post 10 Mar 2005, 11:08
Post #855

Membru incepator

QUOTE(Sony @ 9 Mar 2005, 17:42)
vladan34, citeste mesajele postate in cele 6 pagini, inainte de a pune o intrebare!
*

greu cu netul meu! sad.gif

--------------------
+
Kramer
post 10 Mar 2005, 12:32
Post #856

Membru autentic

From: Brasov

Ultima scumpire (care e si pe site adras) este de pe la jumatatea lui Februarie. Dar oricum, daca asta e trendul in curand va ajunge din urma Skoda Fabia, macar la pret.

--------------------
+
klaus
post 10 Mar 2005, 14:05
Post #857

步步

Group: Moderatori

QUOTE(mirceacd @ 10 Mar 2005, 08:40)
Surpriza surprizelor:

Ma suna ieri OPC-ul sa ma informeze ca totusi cei de la Dacia nu procedeaza corect pentru ca ar trebui sa afiseze un curs stabilit de o banca nu de muschii lor. Acel curs ar trebui mentionat si in contract.
  Acum ma roaga sa le duc toate actele de cumparare a autoturismului sa faca o verificare la Dacia. Sincer ma gandesc sa renunt la reclamatie pentru ca am descoperit din discutii cu colegii ca si alte firme din diferite domenii fac acelasi lucru, iar romanii tac si platesc. Eu mi-am luat masina, sunt super multumit de ea si nu mai am nici un motiv sa mai umblu si sa-mi creez probleme in plus. rolleyes.gif

Loganul intradevar s-a scumpit vezi www.adras.ro
*

1. Cred ca aici este punctul vulnerabil al celor de la dacia...Intr-adevar eu zic ca pe aceasta idee ar trebui actionat (de cine este nemultumit si interesat, nu mai asteptati sa vina fat frumos sa va dea ciocolata si sa rezolve problemele!!...). Pe ideea pretului mai mare decat cel stabilit (dacia a stabilit 7500 sa zic, din curs ia 7700 de fapt, si reclamatia se face pe faptul ca dacia a schimbat banii la cursul bancii nu la cursul ei si a luat de fapt 7700 cand trebuia sa ia 7500 cum s-a stabilit... Ei stabilesc astfel un curs care "tepuieste" - mi s-a parut ca formularea"inseala" nu ar fi prea bine inteleasa - clientul). Este ceea ce se cheama in drept "imbogatire fara justa cauza".
Din experienta mea cu ANPC-ul si cu dacia, eu cred ca pe baza acestei idei intr-adevar s-ar putea face ceva.

2. Il sfatuiesc pe Mirceacd sa duca copii dupa actele cerute de ANPC, caci are sanse sa ia ceva bani inapoi.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
chiriac.costin
post 10 Mar 2005, 14:59
Post #858

Membru incepator

From: Constanta

Ii indreptatesc pe producatori sa aiba propriul curs dar mi se pare bataie de joc faptul ca a trebuit sa aflu asta cu cateva zile inainte de livrarea masinii.De ce atunci cand am intrebat cat costa masina nu mi-a spus dealerul 8575 euro la cursul Dacia??? Apropos,stie cineva cat a fost la Dacia cursul euro saptamana trecuta?

P.S.:Este exact aceeasi situatie ca si cu Exchange Office-urile cu comision "opt la suta".Au tot dreptul sa puna ce comision vor dar si tu ai dreptul sa fii informat corect inainte.Mai este si exemplul cu frimele care vand electronice in rate si care afiseaza o dobanda mai mica decat cea platita efectiv de client,folosindu-se de niste "inginerii" financiare.(mi se pare ca au reglementat ulterior problema asta)

This post has been edited by chiriac.costin: 10 Mar 2005, 21:49

--------------------
Dacia Logan Ambition - CT 01 POL
+
allcris
post 10 Mar 2005, 22:26
Post #859

Membru incepator

QUOTE(klaus @ 10 Mar 2005, 14:05)
1. [............]
Intr-adevar eu zic ca pe aceasta idee ar trebui actionat (de cine este nemultumit si interesat, nu mai asteptati sa vina fat frumos sa va dea ciocolata si sa rezolve problemele!!...).
[..................]
2. Il sfatuiesc pe Mirceacd sa duca copii dupa actele cerute de ANPC, caci are sanse sa ia ceva bani inapoi.
*

Domnu'....domnu' KLAUS daca suferiti de amnezie, in momentul in care mai dati sfaturi ''justitiare'' pe banii altora amintiti-va ce ati scris AICI . Daca nu ma mai tineti minte ma gasiti AICI

Pentru chiriac.costin:

Curs 1 Euro=36.604 lei saptamana 01.03-07.03.2005

Pentru altii:

Saptamana asta cursul dACIA cica ar fi : Curs BNR anuntat luni pt. marti (36.180) x 0.5 % (pe incercate)

--------------------
La cat ma pricep eu la fotbal,despre Valencia pot sa va spun ca sunt periculosi atunci cand au mingea.
-Jiji Becali ganditoru' lu' Steaua-
+
chiriac.costin
post 10 Mar 2005, 22:40
Post #860

Membru incepator

From: Constanta

Merci!

--------------------
Dacia Logan Ambition - CT 01 POL
+
sisturix
post 11 Mar 2005, 02:05
Post #861

Membru incepator

From: Iasi

Hello.

Imi cer scuze daca s-a mai discutat problema, dar am o mare dilema.

Cand merg la dealer sunt intampinat de oferta de creditare prin BRD. Exista un soi de exclusivitate pentru BRD (se mai obisnuia la magazinele de electrocasnice, iti dadea in rate numai printr-o banca agreata de ei), sau pot sa fac credit si prin alta banca (spre exemplu Volksbank). Daca da, are e procedura, ca banuiesc ca e diferita de cea pt. credit BRD (oamenii de la dealer nu mai au legatura directa cu banca, etc.).

In alta ordine de idei nu inteleg de ce la dealer se insista pe ideea ca avansul minim e 20 % (cu girant), in timp ce pe site pe BRD (www.brd.ro), la creditul Moderato, spune clar ca e 15 %, si chiar pe site-ul dacia, la simulare rate, tot 15 % apare. Ori imi scapa mie ceva, ori personalul de la dealer nu stie ce vorbeste (cred ca e exclus la cate masini vand pe zi).

Multumesc.

--------------------
Logan Ambition
+
L O G A N
post 11 Mar 2005, 09:10
Post #862

Membru

From: craiova

din cate stiu eu avans trebuie sa dai minim 25% ca sa nu-ti mai trebuiasca giranti...

--------------------
LOGAN PREFERENCE 1,4MPI - DJ-YY-XXX
+
Slider
post 11 Mar 2005, 09:11
Post #863

Membru autentic

From: Cernavoda

Stii bine!

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
cosmin_m
post 11 Mar 2005, 09:15
Post #864

Membru autentic

QUOTE(sisturix @ 11 Mar 2005, 02:05)
Hello.

Imi cer scuze daca s-a mai discutat problema, dar am o mare dilema.

In alta ordine de idei nu inteleg de ce la dealer se insista pe ideea ca avansul minim e 20 %  (cu girant), in timp ce pe site pe BRD (www.brd.ro), la creditul Moderato, spune clar ca e 15 %, si chiar pe site-ul dacia, la simulare rate, tot 15 % apare. Ori  imi scapa mie ceva, ori personalul de la dealer nu stie ce vorbeste (cred ca e exclus la cate masini vand pe zi).

Multumesc.
*

Eu zic sa vb. direct la banca . Probabil ca dealer-ul confunda avansul care trebuie sa-l dai pentru credit cu avansul care se da pentru masina .

--------------------
Lada / Logan 1200 / 1.6 8v ABS - B-NN-MMM
+
vv
post 11 Mar 2005, 09:55
Post #865

dilbert.com

@sisturix - se poate face credit prin alta banca, discuta direct cu banca, pe formularul de comanda catre Dacia va aparea 'plata cash' si nu 'credit' (spune-i dealerului prin ce banca vrei credit, vezi ca unele banci au o relatie 'privilegiata' cu unii dealeri, de ex. Volksbank cu Cobalcescu si alti cativa pe care nu-i stiu).

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
klaus
post 11 Mar 2005, 11:33
Post #866

步步

Group: Moderatori

pentru allcris: Avand in vedere cele mentionate de mirceacd (lucru la care eu nu m-am gandit pana acum), parerea mea s-a schimbat in ce priveste acest aspect, si consider ca intr-adevar are dreptate. Ca sa citez din Iorga (sper sa nu ma insel asupra autorului), numai boul este consecvent. Eu am capacitatea de a pune in balanta ipotezele noi si a vedea daca concluzia initiala mai este sau nu valabila.
Atrag a doua oara atentia, desi nu-mi face mare placere, referitor la sfaturile jutitiare pe banii altora, ca eu sunt unii dintre foarte putinii de pe acest forum care intr-adevar am obtinut oarece lucruri de la dacia, inclusiv si pentru alti clienti dacia. Asa ca afirmatia dvs este, in opinia mea, cam deplasata, asta ca sa fiu elegant. Mi-a mai zis cineva pe aici, referitor la alta diferenta de curs, ca sunt un fraier ca aia de la dacia mi-au tras-o cu acea diferenta, insa eu urmare a unor demersuri pe ici pe colo am obtinut inapoi diferenta de la Dacia (mi s-au dat banii inapoi, poate nu se intelege), dar stimabilul de m-a facut fraier (sa pe aproape) a ramas in aceeasi stare ca si inainte (tot de... fraier)
Referitor la cursul folosit acum de dacia, pe mine treaba nu ma intereseaza ca eu am luat masina la un curs cu diferenta sub 1% fata de cursul BNR, insa cei pe care ii intereseaza poate ca ar trebui sa depuna ei eforturi sa-si apere drepturile nu sa astepte pe altii sa o faca pentru ei.

Din eminescu as cita treaba cu usurinta de a face versuri cand nimic nu ai a spune, iar din proverbele populare as cita treaba cu "e usor a barfi lumanarea, mai greu e sa faci lumina in intuneric". Adevaru' adevarat e ca de la matale eu unul personal nu am vazut nici o "lumina"...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Sony
post 11 Mar 2005, 18:27
Post #867

Membru autentic

From: Ban Land

Asiromul, de exemplu, mi-a asigurat masina cu 3.7% din valoare. Cat despre partea cu cea mai buna asigurare e greu de emis o parere absoluta.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
vladan34
post 11 Mar 2005, 22:25
Post #868

Membru incepator

QUOTE(Sony @ 11 Mar 2005, 19:27)
Asiromul, de exemplu, mi-a asigurat masina cu 3.7% din valoare. Cat despre partea cu cea mai buna asigurare e greu de emis o parere absoluta.
*

ok,multumesc.si eu tot la asirom ma oprisem.inca o chestie cum asigur si persoanele din masina?

--------------------
+
vladan34
post 13 Mar 2005, 15:30
Post #869

Membru incepator

intre timp am mai gasit o oferta .ce stiti de Garanta?
am vazut un contract de la ei si nu e rau.
2,7% din valoarea masinii + fransiza 10% + asigurare in caz de deces,
cam 5 milioane ,anul trecut ,in 4 rate ,la o slz confort

--------------------
+
logany
post 13 Mar 2005, 23:37
Post #870

Membru incepator

From: Braila

pe mine m-a costat 3,75 % din valoarea loganului (cu vopseaua metalizata +garantie extinsa) pe primul an , cu fransiza 0%, polita incheiata cu asiban,apoi in al 2-lea an la reinoire ,conform contractullui, tariful se reduce cu 15%, al 3-lea cu 25%,al 4-lea cu 35% si al 5-lea cu 40%,cu o conditie: sa nu fi solicitat despagubiri.

--------------------
renault megane prestige 2008/1,6/16V/110 CP - BR-64-xxx
logan ambition 2005/1,6/90 CP
+
108 Pages « < 27 28 29 30 31 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th July 2025 - 17:04
Forum Renault