DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

108 Pages « < 25 26 27 28 29 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.

Rigor
post 25 Feb 2005, 12:13
Post #781

Membru autentic

Group: Members
From: Iasi

Stimabile,
Deja eu am facut o reclamatie online dar nu am primit nici un raspuns.
Cred ca mi-au clasificat mail-ul drept spam!!!!!!

--------------------
ZKR Preferat - IS-01
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Rigor
post 25 Feb 2005, 12:16
Post #782

Membru autentic

Ti-au dat vreun raspuns tie?

--------------------
ZKR Preferat - IS-01
+
MoneyTalks
post 25 Feb 2005, 12:20
Post #783

-

From: Ireland

In legaura cu cursul fraudulos al celor de la Dacia, singura sansa este de a NU mai cumpara Logan in aceste conditii. Daca lumea va refuza sa mai cumpere vreo Dacie, isi vor schimba atitudinea. Dar atita timp cit lumea se repede cu gura cascata si accepta orice mirsavie, nici o sansa sa se schimbe ceva.

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
mirceacd
post 25 Feb 2005, 12:48
Post #784

Membru incepator

QUOTE(MoneyTalks @ 25 Feb 2005, 12:20)
In legaura cu cursul fraudulos al celor de la Dacia, singura sansa este de a NU mai cumpara Logan in aceste conditii. Daca lumea va refuza sa mai cumpere vreo Dacie, isi vor schimba atitudinea. Dar atita timp cit lumea se repede cu gura cascata si accepta orice mirsavie, nici o sansa sa se schimbe ceva.
*

Cred ca nu asta e solutia sa nu cumparam Loganuri. Eu zic ca trebuie sa le aratam ca nu-i lasam sa ne trateze ca pe niste fraieri. Singura solutie este sa mergem fiecare la OPC sa facem reclamatie. Am facut reclamatie si pe e-mail dar cred ca deplasarea la sediu si reclamatia scrisa este mai sigura. Miercuri au spus ca ma suna.
Un coleg la locul de munca a luat un ambiance pe cand era 5700 Euro. A platit 5900 si a crezut ca a platit aceasta suma pentru ca s-au scumpit. Diferenta de 200 Euro era suma cu care Dacia vrea sa ne fraiereasca.
Nu cu mult timp in urma plateam toti la banci "comisoanelor ascunse" dar unii s-au saturat si au facut reclamatii. Acum macar bancile trebuie sa afiseze comisioanele. Eu cred ca daca vrem cu adevarat putem schimba ceva.
Am scapat si de PSD-isti, deci se poate.

--------------------
Dacia Logan Pref. 1,4 - MS xxx
+
mirceacd
post 25 Feb 2005, 12:51
Post #785

Membru incepator

QUOTE(klaus @ 25 Feb 2005, 12:12)
Stimate mirceacd, referitor la clauza abuziva la contract, dacia va schimba incepand martie contractul in urma reclamatiei adresate de mine la ANPC. Vezi http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=13894

Oricum, ma bucur ca nu sunt singurul care am observat acea mojicie din contract.
Referitor la cursul Dacia, nu stiu daca e mare lucru de facut (nu m-am documentat pe subiect), insa eu cred ca sansele sunt sub 50% sa se poata face ceva.
*

Excelent. Ma bucura sa vad ca exista oameni care chiar schimba ceva. Prea ma simteam singur.

50% sanse sunt suficiente pentru mine. Am reusit lucruri la care sansa de reusita era dupa parerea tuturor 0,(0)%

This post has been edited by mirceacd: 25 Feb 2005, 12:54

--------------------
+
AL
post 25 Feb 2005, 13:32
Post #786

Member

From: Bucuresti

QUOTE(loki @ 22 Feb 2005, 15:53)
Stiu ca s-a mai discutat pe forum, dar eu as vrea, daca este cineva care si-a achizitionat loganul cu credit Moderato sa ma lamureasca in doua probleme:

1. Pe factura pro-forma (sau informare ce-o fi aia) scrie asa:
val - 8,377 Eur
avans - 2,100 Eur (25%)
credit - 6,280 Eur

dar apoi scrie:

val : 322.514.500 (la cursul de 38.500 lei/euro - cursul din ziua cand am platit avansul de 50 mil lei)
avans: aprox 82 mil
credit 240 mil, si ca valoarea in euro a creditului nu poate depasi cei 240 mil lei.

Intrebare: daca cursul scade (de ex 36.000 lei /euro) eu va trebui sa imprumut mai multi euro???
2. avansul platit: 50 mil adica 1,250 euro (la cursul zilei) se recalculeaza in momentul cand vine masina, la cursul din ziua respectiva (care poate sa fie mai mic sau mai mare decat cel de 38,500)???
Multumesc,
*

idea este ca banca iti acorda de fapt creditul in euro dar bonitatea ti-o calculeaza in lei...adica la valoarea de 240 mil lei rezultata la data aceea... daca cursul scade nu-i bai deoarece si valoarea masinii la momentul ridicarii va scade!... singurul lucru pe care il platesti in toate cazurile este diferenta curs banca-curs Dacia... probleme de suplimentare credit ai putea avea daca cursul ar creste mult fata de momentul lansarii comenzii si calcularii bonitatii tale (care s-a facut in lei)...in acest caz banca ti-ar diminua valoarea in euro a creditului!

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
loki
post 25 Feb 2005, 13:59
Post #787

Membru incepator

QUOTE(AL @ 25 Feb 2005, 14:32)
idea este ca banca iti acorda de fapt creditul in euro dar bonitatea ti-o calculeaza in lei...adica la valoarea de 240 mil lei rezultata la data aceea... daca cursul scade nu-i bai deoarece si valoarea masinii la momentul ridicarii va scade!... singurul lucru pe care il platesti in toate cazurile este diferenta curs banca-curs Dacia... probleme de suplimentare credit ai putea avea daca cursul ar creste mult fata de momentul lansarii comenzii si calcularii bonitatii tale (care s-a facut in lei)...in acest caz banca ti-ar diminua valoarea in euro a creditului!
*

a, uite ca faza asta cu bonitatea calculata la lei n-o stiam!
Acum am inteles: brd-ul face o "incadrare" si creditul in eoro nu poate sa depasesca, la momentul cand vine masina, suma corespunzatoare in lei (240 mil - calculata la momentul cand au facut ei calculele de bonitate)

Acum sa-nteleg mai bine:
1. Val facturii Dacia va fi 8,377*X
x- cursul la mementul cand vine masina (care este diferit de cel BNR???!!!)
care valoare va fi deci diferita de cea dupa factura aia pro-forma pe care o am (322 mil lei)?
2. cum vad diferenta dintre cursul Dacia si cursul BNR?

--------------------
+
delfinut
post 25 Feb 2005, 15:57
Post #788

Membru incepator

From: Mainz

QUOTE(Slider @ 25 Feb 2005, 08:04)
Aha, deci se include casco in rata de credit.
*

NU, nu a zis asta!!!

A zis (ceea ce scrie si in contract) ca daca nu platesti CASCO iti ia din banii de rata, anterior tragerii sumei reprezentand rata, de unde rezulta ca o sa fii restantier la rata; BANCA TREBUIE SA FIE SIGURA CA IN CAZ DE CEVA NU SE ALEGE CU PRAFUL DE PE TOBA!

@chiriac.costin

Mister, inainte de a folosi tonuri de superioritate, ar fi bine sa dai toate detaliile; faptul ca ai spus ca ai 10% fransiza nu indica in nici un caz ca e doar la FURT TOTAL! Nu neg ca in cazul tau poate asa o fi, dar asta nu inseamna ca asta e regula.

All the best

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4, 2005
+
chiriac.costin
post 25 Feb 2005, 17:33
Post #789

Membru incepator

From: Constanta

QUOTE(delfinut @ 25 Feb 2005, 15:57)
@chiriac.costin

Mister, inainte de a folosi tonuri de superioritate, ar fi bine sa dai toate detaliile; faptul ca ai spus ca ai 10% fransiza nu indica in nici un caz ca e doar la FURT TOTAL! Nu neg ca in cazul tau poate asa o fi, dar asta nu inseamna ca asta e regula.
*

Imi cer scuze daca nu m-am facut inteles.Daca te uitai ceva mai atent ai fi observat ca am specificat "cu 10% fransiza in caz de furt".Imi pare sincer rau daca ti s-a parut ca "am vorbit de sus" nu era asta intentia mea.

Apropo vreau sa-mi cer scuze ca v-am informat eronat asupra pretului asigurarii la Generali pentru Ambition.Era vorba de 275 euro si nu de 190 euro cum am spus.Imbecilii mi-au calculat gresit pentru ca Logan nu intra la categoria Dacie,ca sunt piesele mai scumpe si si-au cerut scuze asa cum si eu mi-am cerut scuze ca nu mai pot semna cu ei atata timp cat comit astfel de "erori" care m-au pus pe drumuri degeaba.A fost si greseala mea pentru ca nu am asteptat sa ma vad cu chitanta in mana.Imi pare rau daca am pus pe cineva pe drumuri dar asta e...Romania. down.gif down.gif

--------------------
Dacia Logan Ambition - CT 01 POL
+
cosmin_m
post 25 Feb 2005, 17:53
Post #790

Membru autentic

In urma investigatiilor facute de mine s-ar parea ca pretul la Omniasig este 320 euro pentru ambition cu vopsea metalizata (8450 euro) , full-casco . Am cerut contractul pe e-mail si sper sa am timp sa-l citesc in week-end .
Pe de alta parte se pare ca cei de la Omniasig sunt mai chitrosi cand vine vorba de dat bani . Poate auzim si niste patiti pe aici .

La Alliantz nu iti fac full-casco fara fransiza decat daca mai ai si o alta asigurare la ei . Mi mi-a propus tipa o asigurare de casa de 100 euro + 30 euro bunuri in valoare de 5000 euro nenominalizate !
In aceste conditii casco pe masina este 400 euro . In total , 530 , dar ai si casa asigurata .
De asemenea urmeaza sa primesc contractul pe mail , va anunt care e situatia .

Mai astept oferte de la Asirom , sunt curios ...

Masina o iau luni dupa-amiaza , si uitandu-ma pe lista postata de Klaus ma gandesc cu groaza ce o sa faca daca descopar ceva in neregula . Masina am platit-o , pentru ca mi-a convenit cursul ( si mi-o aduc in 7 zile de la comanda )

Cosmin

--------------------
Lada / Logan 1200 / 1.6 8v ABS - B-NN-MMM
+
chiriac.costin
post 25 Feb 2005, 19:45
Post #791

Membru incepator

From: Constanta

QUOTE(cosmin_m @ 25 Feb 2005, 17:53)
Masina am platit-o , pentru ca mi-a convenit cursul ( si mi-o aduc in 7 zile de la comanda )
*

La ce curs ai achitat-o?

--------------------
Dacia Logan Ambition - CT 01 POL
+
cosmin_m
post 25 Feb 2005, 21:10
Post #792

Membru autentic

Eu am creditul in euro , adica banca imi da euro , iar eu la dacia trebuie sa dau in lei . E totul invers pentru cei care au lei , asa ca atentie !
Pei luni 21.02 cursul Dacia era 37.469 , cursul euro 35.850 . La diferenta de curs pierdeam 14 milioane lei . In ziua aia am dat comanda , si mi-au zis ca o aduc in max. 1 saptamana .
Marti , Dacia a stabilit cursul la 36.023 , iar cursul euro a fluctuat intre 35.950 si 36.550 . Eu am prins un moment si am schimbat pe la 36.180 (deh , mergea si mai sus , dar si riscul) , deci am castigat aprox. un milion :-)
Saptamana asta cursul a ajuns si la 37.250 pe unele varfuri , deci puteai sa castigi inspre 14 mil din diferenta de curs . Asta e acuma , ce sa faci :-))

Referitor la asigurari , ca asta e topicul , desi agentii de lla Omniasig si Alliantz au promis ca imi trimit contractul pe mail , nu au facut-o ... poate ma ajuta Asybo .
Omniasig se pare ca e o tzeapa , caci au modificat normele pe 20 si ceva ianuarie si pentru daune partiale le despagubesc doar pentru "evenimente rutiere cu autor necunoscut recunoscute de politia rutiera " . Adica daca arunca vecinul necunoscut ghiveciul pe masina ( am patit asa ceva ) , NU TE DESPAGUBESC .

In momentul de fata inclin cel mai mult sa-mi fac asigurarea la Alliantz, au referinte foarte bune ( vopsesc toata bara daca e doar zgaraiata de exemplu ) . Asigurarea Casco Full iti poti face daca mai asiguri ceva, eu am asigurat bunuri din casa in valoare de 5000 euro , si in total costa 430 euro .

E o varza in lumea asta a asigurarilor , si agentii iti ofera preturi f. diferite pentru Omniasig . De ex. , cel din showroom-ul dacia ia 320 pt. ceea ce zice el ca e full casco ( dar n-am vazut contractul ) , pe cand agent de la Omniasig centrala imi da 397 full casco ?! Adica e mai ieftin la un broker decat la sursa ?!

O sa mai studiez piata , dar pana duminica tb. sa ma hotarasc .
Treaba asta cu asigurarile e f. importanta si vad ca unii o trateaza cu f. mare usurinta . Orice soc. de asigurari te pupa in fund cand iti ia banii , cele bune sunt alea care te si platesc cand ai incidente . Pana acum , am auzit vreo 20 de pareri si toti recomanda Alliantz .

Cosmin

This post has been edited by cosmin_m: 25 Feb 2005, 21:11

--------------------
+
radian
post 25 Feb 2005, 21:16
Post #793

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Contract CASCO full option, 7,4 mil lei la ASIRAG. logan ambition.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
allcris
post 25 Feb 2005, 23:01
Post #794

Membru incepator

QUOTE(MoneyTalks @ 25 Feb 2005, 12:20)
*

Faptul ca faci parte din categoria''moderatori'' nu inseamna ca ai si monopolul sfaturilor supercompetente.Daca te-ai fi uitat aici,ai fi vazut ca dACIA a schimbat modalitatea de a calcula cursul in timpul derularii contractului incheiat in momentul achitarii avansului.Asta inseamna ca daca un timp indelungat cursul dACIA s-a stabit in functie de cursul BNR anuntat in ziua de luni pentru saptamana respectiva,iar eu bazandu-ma pe aceasta relativa stabilitate(avand drept siguranta un curs etalon-cel al BNR) am comandat aceasta masina,inseamna ca din aceasta tranzactie eu am iesit ''si fu**t, si cu banii luati''.
Acum stau si ma (va) intreb:Pot sa-mi recuperez avansul achitat in momentul in care nu stiam ca dACIA schimba regulile in timpul jocului ?

--------------------
La cat ma pricep eu la fotbal,despre Valencia pot sa va spun ca sunt periculosi atunci cand au mingea.
-Jiji Becali ganditoru' lu' Steaua-
+
cataiff
post 26 Feb 2005, 23:49
Post #795

Membru incepator

Loki :
Socoteala e simpla, tre sa achiti la ridicarea masinii, diferenta dintre 50 milioane si 25% din valoarea masinii (calculata la pretul zile de cumpare). Asta in cazu in care ceilalti 75%+dobanda de rigoare ti se dau credit (mai putin euro credit inseamna ca atita meriti, dupa remuneratie biggrin.gif ).

Raspunsul e valabil si pentru baiatu care nu are inca bani dar vrea sa comande... parca Marian20. Pai bine omule, daca n-ai bani intri in restaurant?

Pentru cei cu CASCO (chiriac):
Mare atentie la franșiză (NU franciză). Asta daca nu vrei sa scoti bani din buzunar la fiece accident. Valoarea banului propriu este fix cit reprezinta franșiza. Adica, la o reparatie de 10 milioane si o franșiza de 10%, tu pui 1 mulion si restu societatea. Calculeaza ce inseamna la un furt... Doamne fere...
Asta e si motivul cu care ti-a luat ochii si platesti mai putin. Mai uite-te pe contractul pe care l-ai semnat si spune care e suma asigurata.

This post has been edited by cataiff: 26 Feb 2005, 23:51

--------------------
Logan Laureate 1,4 - B 82 MLD
urasc mirc'u....
+
Rigor
post 27 Feb 2005, 09:27
Post #796

Membru autentic

QUOTE(allcris @ 26 Feb 2005, 01:01)
    Acum stau si ma (va) intreb:Pot sa-mi recuperez avansul achitat in momentul in care nu stiam ca dACIA schimba regulile in timpul jocului ?
*

Nu cred, in cel mai bun caz, in care Dacia este presata de ANPC, poti plati masina la cursul euro/leu stabilit de BNR in ziua achitarii masinii.

De fapt eu asta si doresc!!!

--------------------
ZKR Preferat - IS-01
+
cosmin_m
post 27 Feb 2005, 10:38
Post #797

Membru autentic

La banci cursul leu/euro se schimba in functie de piata de mai multe ori in timpul unei zile . In plus , bancile pun mai multe instrumente de schimb la dispozitia clientilor , stiu sigur ca unele iti permit chiar sa specifici cursul ... daca in timpul zilei se ajunge la acel curs ,ti-l executa, daca nu , atunci mai incerci o data .
Ca idee generala am observat ca desi fluctuatiile de curs sunt destul de mari , in jur de ora 11 este piata cel mai activa , si ai sanse sa prinzi un euro/leu cat mai mare .
Au fost zile in care cursul a fluctuat cu 1.500 lei .
Eu zic sa incercati sa vorbiti la banca sa vedeti ce puteti obtine ( ca instrumente de schimb valutar)

--------------------
+
Rigor
post 27 Feb 2005, 11:17
Post #798

Membru autentic

Si cum faci asta? Lasi banii la banca si ea tii schimba sau cum?

--------------------
ZKR Preferat - IS-01
+
cosmin_m
post 27 Feb 2005, 11:25
Post #799

Membru autentic

Pei la banca poti sa schimbi daca ai cont in euro si cont in lei . Apoi faci FX de pe un cont pe celalalt .
Tu ai credit un euro , eu iti vireaza banii in contul de euro, faci FX , apoi faci OP catre Dacia de pe contul de lei :-)
Eu zic sa vb. la banca la care iti tii banii , te lamuresc cei de acolo cum poti sa nu iesi tepit din cauza cursului Dacia ;-)
Ca sa schimbi cash de obicei mergi la casele de schimb valutar , care de asemenea modifica cursul de mai multe ori pe zi , iar la sume de 8000 euro e posibil sa fie si comisionul negociabil. Eu unul insa nu prea am incredere in casele de schimb .

Cosmin

This post has been edited by cosmin_m: 27 Feb 2005, 11:28

--------------------
+
Rigor
post 27 Feb 2005, 12:03
Post #800

Membru autentic

Da ce e asta FX????

Nu as vrea sa confund cu YX sau cu ZX !!!

--------------------
ZKR Preferat - IS-01
+
collinro2
post 27 Feb 2005, 13:16
Post #801

Membru autentic

Eu spun aici ceea ce stiu eu ca trebuie sa fac (si ceea ce am acceptat deja sa fac, fara mofturi) si va rog sa imi spuneti daca ma pestesc:
-comanda laureate 1,6 metalizat: 7750 euro
-plata avans pentru inceperea productiei: 60 milioane lei pe 21.01.2005, adica la cursul de atunci, 1580 euro
-credit auto in euro la brd, in valoare de 2700 euro
-deci, rest de plata la venirea masinii: 3470 euro. Acesti 3470 euro ii achit la venirea masinii, la cursul Dacia din saptamina respectiva. ASA E SAU NU?!

--------------------
renault megane 2.2 2006 1,5dCi 80CP - IS-05-GP?
We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
+
allcris
post 27 Feb 2005, 14:11
Post #802

Membru incepator

QUOTE(collinro2 @ 27 Feb 2005, 13:16)
Eu spun aici ceea ce stiu eu ca trebuie sa fac (si ceea ce am acceptat deja sa fac, fara mofturi) si va rog sa imi spuneti daca ma pestesc:
*

Daca te ce?

--------------------
La cat ma pricep eu la fotbal,despre Valencia pot sa va spun ca sunt periculosi atunci cand au mingea.
+
allcris
post 27 Feb 2005, 18:33
Post #803

Membru incepator

Treaba sta cam asa :
60 mil lei in 21.01.2005= 1592 Euro ( curs dACIA =37.679 Lei/Euro)
Nu stiu cursul dACIA de saptamana viitoare dar sa luam ca exemplu saptamana asta ziua de vineri 25.02.2005:
Curs dACIA 36.023 Lei/Euro
Curs BNR 36.218 Lei/Euro
Rezulta o diferenta de 195 lei care de data asta ii castigi, adica:
195 leix 6158 euro= 1.200.810 lei.
Dar din pacate asta numai pe hartie pentru ca daca ai banii in euro trebuie sa-i schimbi in lei (pentru ca desi masina se plateste in lei ea este evaluata in euro, o hotie) .
Asa ca 6158 euro x 35.900 lei (curs Banc Post) = 221.072.200 lei
Asta inseamna, transformat in euro la curs dACIA din saptamana la care faci plata,
221.072.200 lei/36.023 lei= 6137 euro.
Diferenta pe care urma sa o achiti era de 6158 euro.
Rezulta ca la cursurile date exemplu mai sus pierzi numai 21 euro (6158-6137 ). E un caz fericit.
Link-uri ajutatoare:
CURS BNR
CURS CASE DE SCHIMB
CURS DACIA

--------------------
+
collinro2
post 27 Feb 2005, 20:46
Post #804

Membru autentic

multumesc pentru efortul depus, serios vorbesc. "daca ma peștesc" e o expresie; inseamna "daca o sa iau plasa", "daca ma pacalesc" si alte variante.

--------------------
renault megane 2.2 2006 1,5dCi 80CP - IS-05-GP?
We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
+
cosmin_m
post 27 Feb 2005, 21:33
Post #805

Membru autentic

QUOTE(calmar @ 27 Feb 2005, 12:03)
Da ce e asta FX????

Nu as vrea sa confund cu YX sau cu ZX !!!
*

Sorry , e Foreign eXchange , adica schimb valutar .

Va mai spun inca o data ca aceste cursuri pe care le dau bancile variaza in timpul zilei , iar cursul BNR e orientativ . Cursul la care iti schimba banca poate fi peste el sau sub el , depinde de cum merge piata.
Nu mergeti sa schimbati mii de euro ca atunci cand mergi sa-ti platesti dardanalele, ca diferente de 1-2 ore in plasarea comenzii de schimb valutar pot insemna la 8000 euro si diferente de 10-12 milioane de lei .

Cosmin

--------------------
+
dantes
post 28 Feb 2005, 15:59
Post #806

Membru

From: Tzaranoaia

Iata ca revin cu noi modalitati de a achizitiona o masina...sau orice doriti dvs...

De curand, la BCR a aparut creditul DIVERS BCR cu urmatoarele caracteristici...

Moneda: LEI
Perioada: 10 ani
Dobanda: 18,5% variabila, 22% fixa
Garantarea creditului: cu salariul si polita de asigurare de deces si incapacitate de munca
Giranti: Nu
Avans: Nu
Comision analiza: 20€
Comision gestiune (o singura data se plateste): 1.75% din credit, o puteti include in credit
Comision retragere numerar (daca ii scoateti cash): 0.5%
Comision plata in avans: 2%

Exemplu:
Credit de 300.000.000 lei (adica aprox. un Ambition cu toti banii cu credit)
Rata: 5.502.497 lei/luna
Durata: 10 ani
Polita asigurare, se plateste o singura data pe toata durata creditului: aprox. 8.000.000
Comision analiza: 20€
Comision gestiune: 5.250.000
Plata cu OP...

Iata deci o alta modalitate de a lua o masina...de mentionat ca este un credit pe nevoi personale...deci se poate orice cumpara...

De ex. am depus ptr. un astfel de dosar, iar in Cta (unde e buletinul) eram primul client...nici nu primisera normele...
Multa bafta...

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
cosmin_m
post 1 Mar 2005, 23:48
Post #807

Membru autentic

Revin cu completari , ca acum ca mi-am luat masinuta m-am mai linistit si eu tongue.gif
De cand a scazut euroiul asta nenorocit asa de mult si nu mai intra BNR-ul pe piata sa stabilizeze cursul , acesta (cursul) a inceput sa aiba oscilatii foarte mari . Asta se poate vedea si pe site-ul BNR , la statistica .
Acolo se vede cursul de referinta , care se da pe la ora 14:00 a unei zile pentru ziua urmatoare . Piata fluctueaza in momentul de fata cu +- 5% fata de cursul BNR in timpul unei zile , ceea ce inseamna o diferenta de curs de pana la 10% in diverse momente ale zilei . Bineinteles , acestea sunt cazuri nefericite , de obicei diferentele sunt undeva pe la 2-4%.
De ex. cand a intrat BNR-ul pe piata si a ridicat euro , in ziua aia euro a inceput pe la 9 dimineata sub 36.000 si a urcat pana la 38.000
Daca luam cazul in care s-a schimbat suma din euro in lei la 2% sub piata ( caz fericit ), inseamana 2% din 36.023 ( ex.) X 8500 eur = 6.123.910lei , fix o rata sau banii de alarma . La un schimb facut la 10% sub piata suma sare deja pe undeva pe la 30.000.000
Ideal este sa prinzi un curs de schimb peste cel dat de Dacia , in felul asta nu pierzi nimic , poate mai castigi ceva wink.gif

This post has been edited by cosmin_m: 1 Mar 2005, 23:50

--------------------
+
mariusdumitru
post 2 Mar 2005, 09:36
Post #808

Membru incepator

Are idee cineva conditiile in care NU se plateste taxa de gaj?

--------------------
Logan Laureate 1,4 - DB 20 AMD
+
mirceacd
post 2 Mar 2005, 14:39
Post #809

Membru incepator

mad.gif

Dragilor, am primit raspuns de la OPC. Mi-au comunicat ca ceea ce face Dacia si multi altii este perfect legal pentru ca cursul stabilit de BNR este doar orientativ si fata de acest curs toata lumea din aceasta tara poate sa-si faca propriul curs. La cat de amabil au raspuns ma bucur ca nu m-au amendat. Mi s-a promis si raspuns scris.
In concluzie cursul de la Dacia poate fi si 750.000 lei daca asa vor ei si daca noua nu ne convine sa nu cumparam produsul (asta cu a nu cumpara produsul mi-au spus-o ei in fataadica in telefon).
Sa traim bine.......in Congo, ca poate acolo pe un produs care scrie 6300 Euro vei plati 6300 Euro si nu 6500 sau orice alta suma. Fraieri ar fi cei de la Dacia daca nu ne-ar pacali la legile pe care le avem noi.
Ma mir ca mai exista BNR-ul sa stabileasca cursuri la Euro ca oricum acestea nu sunt luate in considerare.
Acum sper sa nu-mi dea dealerul vreo teapa ca l-am reclamat. Identitatea reclamantului nu este confidentiala.

--------------------
+
bunicu
post 2 Mar 2005, 14:57
Post #810

Membru autentic

pe 28 feb am achitat integral Logan Laureate 1,4 + vopsea + garantie extinsa 272.914.573. cursul a fost de 36.023

din cite am vazut eu pe siteul dacia si acest lucru a fost confirmat de 2 dealeri diferiti dacia foloseste o saptamana intreaga acelasi curs, de marti pina luni inclusiv. cursul folosit este cursul comunicat vineri de BNR.

de exemplu, eu mi-am luat masina pe 28 feb. in perioada 22-28 feb siteul dacia si toti dealerii au afisat cursul 36.023 care a fost cursul comunicat de BNR vineri 18 feb, deci valabil luni 21.

daca sinteti atenti puteti face economii frumoase. eu am asteptat si am luat masina cu 11 mil mai putin decit daca o luam cu o saptamana inainte si cu 4,4 mii mai putin daca as fi luat masina ieri sau azi (1-2 martie )

--------------------
Renault Megane 2.1 Estate 1,5 dci 101 CP comfort expression
+
108 Pages « < 25 26 27 28 29 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th July 2025 - 03:37
Forum Renault