DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

108 Pages « < 24 25 26 27 28 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.

Kramer
post 21 Feb 2005, 08:24
Post #751

Membru autentic

Group: Members
From: Brasov

QUOTE(BogdanXX @ 21 Feb 2005, 00:47)
am si eu o problema .maine trebuie sa se duca taicamiu sa plateasca loganu integral . ce ziceti ? e bun cursu de saptamana asta sau sa mai astepte pana marti cand se schimba. poate sa fie mai bun cursu de saptamana viitoare , adica cel stabilit martia din cate am inteles eu din posturile anterioare .
*

Din pacate se pot face speculatii cel mult pentru cursul BNR, dar Dacia foloseste alt curs de schimb. Saptamana asta de exemplu cursul BNR a fost 35,515 iar cursul Dacia 37,469.

Adevarul e ca eu nu prea imi dau seama de ce le spune Euro, eu le-as fi zis UMD = Unitate Monetara Dacia, pentru ca moneda aia NU ESTE EURO. Nu este nici macar Euro evaluat la cursul unei alte banci decat BNR, cum mai fac alti dealeri. Este pur si simplu o unitate monetara proprie, iar cursul ei de saptamana asta este:
1UMD = 1.055Euro
1UMD = 1.368USD

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MoneyTalks
post 21 Feb 2005, 12:22
Post #752

-

From: Ireland

Terminati cu discutiile contradictorii si contre. Aveti PM pentru asta! mad.gif

Toate posturile cu impunsaturi care le-am gasit au ajuns la gunoi! Si vor ajunge in continuare! excl.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
cosmin_m
post 22 Feb 2005, 09:22
Post #753

Membru autentic

From: Bucuresti

Salut ,

Ieri diferenta de curs era 1625 lei / eur . Adica la un Ambition cu de toate pierdeai numai din diferenta de curs 14.105.000

Cursul Dacia pentru saptamana aceasta este 36023 lei/eur . Adica diferenta de curs s-a redus la 179 lei/eur , adica la acelasi ambition 1.553.720

Evident , nici o banca nu iti cumpara euroii la cursul BNR , deci pierzi mai mult de fapt .
De ce oare nu se poate plati direct in euro ???

Cosmin

--------------------
Lada / Logan 1200 / 1.6 8v ABS - B-NN-MMM
+
DigitalPimp
post 22 Feb 2005, 11:47
Post #754

Membru incepator

From: Earth

Am intrebat astazi la banca (BRD) unde o sa am creditul, daca pot face plata ratei lunare in valuta (am optat pentru un credit in euro).

Raspuns:

1. Pentru plata creditului se deschide un cont in euro deci, pot plati direct in valuta (asa ca este ok)
2. Cursul de schimb al creditului este cel BNR.

Asa ca am avut de pierdut din cursul de schimb doar la avans.

Bafta

--------------------
Dacia Logan
+
G.R.
post 22 Feb 2005, 12:18
Post #755

Membru autentic

Doar ca te va fraierii la acordarea creditului, cand sa zicem ca din cei 4000 de EUR datorati iti scade CASCO in EUR, comision 4% in EUR, iar suma in EUR ce iti ramane ii vinzi bancii ca sa-i transformi in Lei, si va trebui sa platesti o diferenta maricica pentru a suplimenta suma in Lei primita la suma in Lei ce apare pe factura de la dealer. Eu am avut de platit CASCO 227 EUR + comision 160 EUR si a trebuit sa suplimentez suma in Lei cu 16 800 000. Daca plateam separat cei 387 EUR socotit cu 40000 ROL/EUR fac 15 480 000 Lei. Dar daca n-ai bani, legea o fac cei care au. Succes si la mai bine!

--------------------
Dacia Logan 1.6 Preferance - CV 03 XXJ
+
loki
post 22 Feb 2005, 15:53
Post #756

Membru incepator

Stiu ca s-a mai discutat pe forum, dar eu as vrea, daca este cineva care si-a achizitionat loganul cu credit Moderato sa ma lamureasca in doua probleme:

1. Pe factura pro-forma (sau informare ce-o fi aia) scrie asa:
val - 8,377 Eur
avans - 2,100 Eur (25%)
credit - 6,280 Eur

dar apoi scrie:

val : 322.514.500 (la cursul de 38.500 lei/euro - cursul din ziua cand am platit avansul de 50 mil lei)
avans: aprox 82 mil
credit 240 mil, si ca valoarea in euro a creditului nu poate depasi cei 240 mil lei.

Intrebare: daca cursul scade (de ex 36.000 lei /euro) eu va trebui sa imprumut mai multi euro???
2. avansul platit: 50 mil adica 1,250 euro (la cursul zilei) se recalculeaza in momentul cand vine masina, la cursul din ziua respectiva (care poate sa fie mai mic sau mai mare decat cel de 38,500)???
Multumesc,

--------------------
+
octa74
post 22 Feb 2005, 16:28
Post #757

Membru incepator

From: Brasov

Dupa cum am vazut si eu pe factura de la Dacia, avansul de 50 mil ramane acelasi, nu se calculeaza in functie de euro. Pentru cei ce iau credite in euro, banca va da credit in euro in functie de valoare in lei de pe avizul de plata si de cursul leu/euro al BANCII. Acest curs poate diferi cu mult de cel al dealerului (cursul Dacia) si astfel cei ce iau credite in euro pot avea surpriza de a trebui sa plateasca in plus o suma in lei deloc neglijabila.

--------------------
Logan Ambiance (cu servo) - BV-xx-NEW
+
loki
post 23 Feb 2005, 13:02
Post #758

Membru incepator

Chiar nu stie nimeni??

--------------------
+
Manuel
post 23 Feb 2005, 13:16
Post #759

Membru autentic

From: VASLUI

La pct. 2 ti-a raspuns octa74: avansul nu se recalculeaza, ramane 1.250 euro.
La 1: da, trebuie sa imprumuti mai multi euro ca sa acoperi diferenta de curs.

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
chiriac.costin
post 23 Feb 2005, 18:42
Post #760

Membru incepator

From: Constanta

excl.gif Am gasit cea mai avantajoasa oferta de CASCO pentru Logan.Mi-am luat un Logan Ambition si am platit 190 Euro(integral) cu fransiza 10% in caz de furt la Generali.E pe departe cel mai bun pret avand in vedere ca Omniasig cere 350 euro,Allianz 358,Ardaf 272,Asiban 292,Astra 220,Interamerican 238,Omniasig 352,5 !!!,Unita 475 !!!.Mi se pare aberanta diferenta asta de preturi care este exagerat de mare. biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan Ambition - CT 01 POL
+
ursul-alb
post 23 Feb 2005, 18:52
Post #761

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(chiriac.costin @ 23 Feb 2005, 18:42)
excl.gif Am gasit cea mai avantajoasa oferta de CASCO pentru Logan.Mi-am luat un Logan Ambition si am platit 190 Euro(integral) cu fransiza 10% in caz de furt la Generali...
*

10 % fransiza e imens... practic trebuie sa-ti fure toata masina ca sa dea si ei ceva, evidetn 90% din ea... Sper ca macar la avarii te-ai uitat sa nu ai frasiza, ca altfel e groasa...

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 egee - IS XX xxx
+
Sony
post 23 Feb 2005, 19:02
Post #762

Membru autentic

From: Ban Land

QUOTE(chiriac.costin @ 23 Feb 2005, 18:42)
excl.gif Am gasit cea mai avantajoasa oferta de CASCO pentru Logan.Mi-am luat un Logan Ambition si am platit 190 Euro(integral) cu fransiza 10% in caz de furt la Generali.E pe departe cel mai bun pret avand in vedere ca Omniasig cere 350 euro,Allianz 358,Ardaf 272,Asiban 292,Astra 220,Interamerican 238,Omniasig 352,5 !!!,Unita 475 !!!.Mi se pare aberanta diferenta asta de preturi care este exagerat de mare. biggrin.gif
*

Mie mi-a recomandat o cunstinta care lucreaza la Generali sa imi fac asigurare in alt loc!

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
chiriac.costin
post 24 Feb 2005, 15:39
Post #763

Membru incepator

QUOTE(ursul-alb @ 23 Feb 2005, 18:52)
10 % fransiza e imens... practic trebuie sa-ti fure toata masina ca sa dea si ei ceva, evidetn 90% din ea... Sper ca macar la avarii te-ai uitat sa nu ai frasiza, ca altfel e groasa...
*

Fransiza 10% inseamna ca in caz de furt compania de asigurari iti da doar 90% din valoarea autoturismului si la avarii te despagubeste 100%.Documenteaza-te te rog inainte de a face afirmatii gratuite. excl.gif

PS: 90% din politele de asigurarile casco incheiate sunt cu fransiza 10%

--------------------
+
Slider
post 24 Feb 2005, 15:50
Post #764

Membru autentic

From: Cernavoda

DECI, sa intreb si eu ceva....daca iau credit de la BRD o sa platesc casco pe anul asta ...din mina sa zicem. Dar la anul? Tot asa? Nu intra in rate? Si daca nu mai vreau sa-i fac casco? ratele le platesc la timp dar nu mai vreau sa platesc casco. Ce se intimpla?

PS: Asta-i un scenariu asa...SF.

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
chiriac.costin
post 24 Feb 2005, 15:53
Post #765

Membru incepator

QUOTE(Sony @ 23 Feb 2005, 19:02)
Mie mi-a recomandat o cunstinta care lucreaza la Generali sa imi fac asigurare in alt loc!
*

Acum depinde foarte mult de conducerea si angajatii filialei respective.In Constanta sunt foarte seriosi si serviabili.M-am uitat si la faptul ca este o firma foarte veche (1831) cu o reputatie buna in lume.Pentru mine este de ajuns si avand in vedere ca am semnat un contract pe care l-am citit inainte de a-l semna nu vad cum ar putea sa-mi traga clapa.

--------------------
+
vv
post 24 Feb 2005, 15:54
Post #766

dilbert.com

Exista si fransiza in caz de furt partial - daca aia e 10% ai pus-o, chiar ca e enorm.
Si spune-mi si miede unde ai scos-o pe asta cu '90% din politele CASCO'? Ai niste date concrete? Ca toti prietenii mei fug de fransiza ca dracul de tamaie, nu cred ca stiu nici unul care sa aiba CASCO cu fransiza.
P.S. Datorita recentelor scumpiri de la Dacia, prcatic eu am fransiza de 2.5% la furt total desi am platit ca sa nu am nici un fel de fransiza sad.gif

This post has been edited by vv: 24 Feb 2005, 15:55

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
cosmin_m
post 24 Feb 2005, 15:59
Post #767

Membru autentic

La reprezentata din Floreasca e un tip de la intercam (broker)
Zica ca imi da asigurare FULL CASCO , fara nici un fel de fransiza , acopera si vandalism , in 11.800.000 pentru un Ambition , cu valabilitate din momentul semnarii .
Nu am vazut contractul inca , dar stiam de la un colistas care lucreaza in domeniu ca nu exista full casco in romania .

Ah ,asigurarea e la Omniasig , care au contract cu service-urile Dacia cu decontare directa .

Cosmin

--------------------
+
chiriac.costin
post 24 Feb 2005, 16:08
Post #768

Membru incepator

QUOTE(vv @ 24 Feb 2005, 15:54)
Exista si fransiza in caz de furt partial - daca aia e 10% ai pus-o, chiar ca e enorm.
Si spune-mi si miede unde ai scos-o pe asta cu '90% din politele CASCO'? Ai niste date concrete? Ca toti prietenii mei fug de fransiza ca dracul de tamaie, nu cred ca stiu nici unul care sa aiba CASCO cu fransiza.
P.S. Datorita recentelor scumpiri de la Dacia, prcatic eu am fransiza de 2.5% la furt total desi am platit ca sa nu am nici un fel de fransiza sad.gif
*

Am "scos-o" din telefoanele care le-am dat la toate firmele de asigurari agreate de banca mea.Nu vad cu ce ma deranjeaza ca-mi da daca mi-o fura cu 10% mai putin adica 857euro mai putin.Doar sa nu mi-o fure in prima zi cand cumpar masina...atunci a fi o problema.De fransiza la reparatii fuge toata lumea si nu de fransiza in caz de furt total.Fransiza la reparatii este cu adevarat o tampenie.Eu zic sa incheiem polemica asta pentru ca eu doar am aratat alegerea facuta de mine.Cine nu vrea fransiza poate plati 20-30 euro in plus si tot e cea mai ieftina alegere.

--------------------
+
chiriac.costin
post 24 Feb 2005, 16:16
Post #769

Membru incepator

QUOTE(cosmin_m @ 24 Feb 2005, 15:59)
La reprezentata din Floreasca e un tip de la intercam (broker)
Zica ca imi da asigurare FULL CASCO , fara nici un fel de fransiza , acopera si vandalism , in 11.800.000 pentru un Ambition , cu valabilitate din momentul semnarii .
Nu am vazut contractul inca , dar stiam de la un colistas care lucreaza in domeniu ca nu exista full casco in romania .

Ah  ,asigurarea e la Omniasig , care au contract cu service-urile Dacia cu decontare directa .

Cosmin
*

La Omniasig este intr-adevar si cu fransiza 0 dar de la 190 euro(7.000.000) cat am platit eu tot pentru Ambition pana la 11.800.000 cat ti-a cerut tie mi se pare o bataie de joc diferenta de pret mai ales ca se lauda ca au contract cu Dacia.La CASCO toate firmele au decontare directa cu service-ul,nu cu toate e adevarat,dar cu reprezentantele au mai toate firmele care se respecta cat de cat.

--------------------
+
chiriac.costin
post 24 Feb 2005, 16:25
Post #770

Membru incepator

QUOTE(Slider @ 24 Feb 2005, 15:50)
DECI, sa intreb si eu ceva....daca iau credit de la BRD o sa platesc casco pe anul asta ...din mina sa zicem. Dar la anul? Tot asa? Nu intra in rate? Si daca nu mai vreau sa-i fac casco? ratele le platesc la timp dar nu mai vreau sa platesc casco. Ce se intimpla?

*

Sa-ti spun cum e la mine.La Libra Bank primul an sunt obligat sa platesc integral polita iar in al doilea an platesc cum vreau eu atata timp cat platesc.Tu te obligi prin contractul cu banca sa ai asigurare CASCO pe toata durata contractului.Fiind clauza contractuala tu te obligi sa o respecti asa cum te ogligi sa platesti si rata masinii.

--------------------
+
cosmin_m
post 24 Feb 2005, 16:59
Post #771

Membru autentic

Am sunat acum la Omniasig (agentie) si mi-au oferit 370 euro cu 10% franciza la furt total . Adica mai mult ?
De unde ai luat tu cu 7 milioane Casco ?

Cosmin

--------------------
+
chiriac.costin
post 24 Feb 2005, 17:18
Post #772

Membru incepator

QUOTE(cosmin_m @ 24 Feb 2005, 16:59)
Am sunat acum la Omniasig (agentie) si mi-au oferit 370 euro cu 10% franciza la furt total . Adica mai mult ?

Cosmin
*

Generali 190euro (achitat integral) fransiza 10% in caz de furt si 0% in caz de accident.Mai era si la Astra tot cam asa parca dar nu am avut incredere in ei.

This post has been edited by chiriac.costin: 24 Feb 2005, 17:21

--------------------
+
tonyX
post 24 Feb 2005, 18:05
Post #773

Membru

From: Timisoara

QUOTE(cosmin_m @ 24 Feb 2005, 20:59)

Cosmin
*

Mie mi-au impus astia de la BRD sa fac asco la ASIBAN unde costa 252 €. smile.gif

--------------------
Logan Laureate 1.6 - TM
Mama timpitzilor e tot timpul gravida
+
Sony
post 24 Feb 2005, 18:20
Post #774

Membru autentic

From: Ban Land

QUOTE(Slider @ 24 Feb 2005, 15:50)

*

Foarte probabil este ca banca sa nu iti accepte, deoarece creditul este girat cu masina. Daca tu distrugi masina, nu iei nici-un leu de la casco si nu mai vrei sa platesti rate de la credit, banca de unde recupereaza datoria?

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
n.vasiliu
post 24 Feb 2005, 18:47
Post #775

Membru

Group: Banned

QUOTE(tonyX @ 24 Feb 2005, 18:05)
Mie mi-au impus astia de la BRD sa fac asco la ASIBAN unde costa 252 €. smile.gif
*

la Asiban am facut-o eu si m-a costat 335 Euro.

--------------------
DACIA/Renault LOGAN Ambition 1.6 - -
+
Cliff
post 24 Feb 2005, 20:51
Post #776

Membru incepator

QUOTE(n.vasiliu @ 24 Feb 2005, 18:47)
la Asiban am facut-o eu si m-a costat 335 Euro.
*

La ASIBAN procentul este de 3,25% din valoarea masinii (cu francize 0), asta pentru autoturisme LOGAN. Nu stiu daca e numai daca faci si creditul la BRD sau nu.

This post has been edited by Cliff: 24 Feb 2005, 20:52

--------------------
Logan Laureate 1.6 MPI - ____________
+
asybo2002
post 25 Feb 2005, 07:57
Post #777

Membru autentic

conf contractului iti opreste automat din ratele de credit ratele de casco...citeste pentru siguranta contractul...

--------------------
DACIA Duster 4x4, 1.5 dCi 2010 Laureate - B
"Merge si asa" ... Drama sau inventivitate !?
+
Slider
post 25 Feb 2005, 08:04
Post #778

Membru autentic

From: Cernavoda

Aha, deci se include casco in rata de credit.

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
mirceacd
post 25 Feb 2005, 11:57
Post #779

Membru incepator

Stimati pagubiti Dacia de ce nu depuneti o reclamatie la OCP. Eu am fost azi sa reclam cursul fraudulos al Dacia si obligativitatea acceptarii oricaror modificari in conditiile de garantie (apare in contract).
Cei care inca nu s-au prins de miscarea Dcaia cu cursul va spun ca daca aveti ghinion puteti plati pentru un Ambition in loc de 8200 EURO 9000 de EURO.
Daca observam chestia asta mai repede pe cuvantul meu ca imi comandam o Fabia sau un Cielo. Insa fiind foarte bucuros ca am reusit sa comand masina intr-o zi fara cozi si probleme nu am observat diferenta de curs la achitarea avansului.
Avansul se calculeaza in EURO in momentul sosirii autoturismului si nu in momentul platii avansului (nu eu zic asta am intrebat la BRD).
In prezent astept raspunsul OPC si sper sa se faca ceva cat mai repede pentru ca imi vine masina in jur de 7 martie. Daca nu, macar vor beneficia cei care prefera sa se dea cu capul de pereti intr-un forum pe net decat sa se miste pana la OPC si sa faca ceva. Din pacate suntem o tara de "las' ca merge si asa" sau "bine ca nu m-au pacalit mai tare".
Acum va rog la modul serios faceti si voi o reclamatie ca dureaza 10 minute si sunt foarte amabili. Ei mi-au spus ca nimeni nu a reclamat pana acum cursul fraudulos la Dacia (sunt din Targu Mures).

--------------------
Dacia Logan Pref. 1,4 - MS xxx
+
klaus
post 25 Feb 2005, 12:12
Post #780

步步

Group: Moderatori

Stimate mirceacd, referitor la clauza abuziva la contract, dacia va schimba incepand martie contractul in urma reclamatiei adresate de mine la ANPC. Vezi http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=13894
Oricum, ma bucur ca nu sunt singurul care am observat acea mojicie din contract.
Referitor la cursul Dacia, nu stiu daca e mare lucru de facut (nu m-am documentat pe subiect), insa eu cred ca sansele sunt sub 50% sa se poata face ceva.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
108 Pages « < 24 25 26 27 28 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 21:43
Forum Renault