TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.
![]() ![]() ![]() |
TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.
Kramer |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Terminati cu discutiile contradictorii si contre. Aveti PM pentru asta!
![]() Toate posturile cu impunsaturi care le-am gasit au ajuns la gunoi! Si vor ajunge in continuare! ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Salut ,
Ieri diferenta de curs era 1625 lei / eur . Adica la un Ambition cu de toate pierdeai numai din diferenta de curs 14.105.000 Cursul Dacia pentru saptamana aceasta este 36023 lei/eur . Adica diferenta de curs s-a redus la 179 lei/eur , adica la acelasi ambition 1.553.720 Evident , nici o banca nu iti cumpara euroii la cursul BNR , deci pierzi mai mult de fapt . De ce oare nu se poate plati direct in euro ??? Cosmin |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
DigitalPimp |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 15 February 05 From: Earth ![]() |
Am intrebat astazi la banca (BRD) unde o sa am creditul, daca pot face plata ratei lunare in valuta (am optat pentru un credit in euro).
Raspuns: 1. Pentru plata creditului se deschide un cont in euro deci, pot plati direct in valuta (asa ca este ok) 2. Cursul de schimb al creditului este cel BNR. Asa ca am avut de pierdut din cursul de schimb doar la avans. Bafta |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
G.R. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 266 Joined: 17 December 04 ![]() |
Doar ca te va fraierii la acordarea creditului, cand sa zicem ca din cei 4000 de EUR datorati iti scade CASCO in EUR, comision 4% in EUR, iar suma in EUR ce iti ramane ii vinzi bancii ca sa-i transformi in Lei, si va trebui sa platesti o diferenta maricica pentru a suplimenta suma in Lei primita la suma in Lei ce apare pe factura de la dealer. Eu am avut de platit CASCO 227 EUR + comision 160 EUR si a trebuit sa suplimentez suma in Lei cu 16 800 000. Daca plateam separat cei 387 EUR socotit cu 40000 ROL/EUR fac 15 480 000 Lei. Dar daca n-ai bani, legea o fac cei care au. Succes si la mai bine!
|
--------------------
Dacia
Logan 1.6 Preferance
- CV 03 XXJ
|
|
loki |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 23 September 04 ![]() |
Stiu ca s-a mai discutat pe forum, dar eu as vrea, daca este cineva care si-a achizitionat loganul cu credit Moderato sa ma lamureasca in doua probleme:
1. Pe factura pro-forma (sau informare ce-o fi aia) scrie asa: val - 8,377 Eur avans - 2,100 Eur (25%) credit - 6,280 Eur dar apoi scrie: val : 322.514.500 (la cursul de 38.500 lei/euro - cursul din ziua cand am platit avansul de 50 mil lei) avans: aprox 82 mil credit 240 mil, si ca valoarea in euro a creditului nu poate depasi cei 240 mil lei. Intrebare: daca cursul scade (de ex 36.000 lei /euro) eu va trebui sa imprumut mai multi euro??? 2. avansul platit: 50 mil adica 1,250 euro (la cursul zilei) se recalculeaza in momentul cand vine masina, la cursul din ziua respectiva (care poate sa fie mai mic sau mai mare decat cel de 38,500)??? Multumesc, |
-------------------- |
|
octa74 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 14 December 04 From: Brasov ![]() |
Dupa cum am vazut si eu pe factura de la Dacia, avansul de 50 mil ramane acelasi, nu se calculeaza in functie de euro. Pentru cei ce iau credite in euro, banca va da credit in euro in functie de valoare in lei de pe avizul de plata si de cursul leu/euro al BANCII. Acest curs poate diferi cu mult de cel al dealerului (cursul Dacia) si astfel cei ce iau credite in euro pot avea surpriza de a trebui sa plateasca in plus o suma in lei deloc neglijabila.
|
--------------------
Logan
Ambiance (cu servo)
- BV-xx-NEW
|
|
loki |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 23 September 04 ![]() |
Chiar nu stie nimeni??
|
-------------------- |
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
La pct. 2 ti-a raspuns octa74: avansul nu se recalculeaza, ramane 1.250 euro.
La 1: da, trebuie sa imprumuti mai multi euro ca sa acoperi diferenta de curs. |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
chiriac.costin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 26 January 05 From: Constanta ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- CT 01 POL
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(chiriac.costin @ 23 Feb 2005, 18:42) ![]() 10 % fransiza e imens... practic trebuie sa-ti fure toata masina ca sa dea si ei ceva, evidetn 90% din ea... Sper ca macar la avarii te-ai uitat sa nu ai frasiza, ca altfel e groasa... |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
QUOTE(chiriac.costin @ 23 Feb 2005, 18:42) ![]() ![]() Mie mi-a recomandat o cunstinta care lucreaza la Generali sa imi fac asigurare in alt loc! |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
chiriac.costin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 26 January 05 From: Constanta ![]() |
QUOTE(ursul-alb @ 23 Feb 2005, 18:52) 10 % fransiza e imens... practic trebuie sa-ti fure toata masina ca sa dea si ei ceva, evidetn 90% din ea... Sper ca macar la avarii te-ai uitat sa nu ai frasiza, ca altfel e groasa... Fransiza 10% inseamna ca in caz de furt compania de asigurari iti da doar 90% din valoarea autoturismului si la avarii te despagubeste 100%.Documenteaza-te te rog inainte de a face afirmatii gratuite. ![]() PS: 90% din politele de asigurarile casco incheiate sunt cu fransiza 10% |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- CT 01 POL
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
DECI, sa intreb si eu ceva....daca iau credit de la BRD o sa platesc casco pe anul asta ...din mina sa zicem. Dar la anul? Tot asa? Nu intra in rate? Si daca nu mai vreau sa-i fac casco? ratele le platesc la timp dar nu mai vreau sa platesc casco. Ce se intimpla?
PS: Asta-i un scenariu asa...SF. |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
chiriac.costin |
![]() ![]()
|
QUOTE(Sony @ 23 Feb 2005, 19:02) Acum depinde foarte mult de conducerea si angajatii filialei respective.In Constanta sunt foarte seriosi si serviabili.M-am uitat si la faptul ca este o firma foarte veche (1831) cu o reputatie buna in lume.Pentru mine este de ajuns si avand in vedere ca am semnat un contract pe care l-am citit inainte de a-l semna nu vad cum ar putea sa-mi traga clapa. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- CT 01 POL
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Exista si fransiza in caz de furt partial - daca aia e 10% ai pus-o, chiar ca e enorm.
Si spune-mi si miede unde ai scos-o pe asta cu '90% din politele CASCO'? Ai niste date concrete? Ca toti prietenii mei fug de fransiza ca dracul de tamaie, nu cred ca stiu nici unul care sa aiba CASCO cu fransiza. P.S. Datorita recentelor scumpiri de la Dacia, prcatic eu am fransiza de 2.5% la furt total desi am platit ca sa nu am nici un fel de fransiza ![]() This post has been edited by vv: 24 Feb 2005, 15:55 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
La reprezentata din Floreasca e un tip de la intercam (broker)
Zica ca imi da asigurare FULL CASCO , fara nici un fel de fransiza , acopera si vandalism , in 11.800.000 pentru un Ambition , cu valabilitate din momentul semnarii . Nu am vazut contractul inca , dar stiam de la un colistas care lucreaza in domeniu ca nu exista full casco in romania . Ah ,asigurarea e la Omniasig , care au contract cu service-urile Dacia cu decontare directa . Cosmin |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
chiriac.costin |
![]()
|
QUOTE(vv @ 24 Feb 2005, 15:54) Exista si fransiza in caz de furt partial - daca aia e 10% ai pus-o, chiar ca e enorm. Si spune-mi si miede unde ai scos-o pe asta cu '90% din politele CASCO'? Ai niste date concrete? Ca toti prietenii mei fug de fransiza ca dracul de tamaie, nu cred ca stiu nici unul care sa aiba CASCO cu fransiza. P.S. Datorita recentelor scumpiri de la Dacia, prcatic eu am fransiza de 2.5% la furt total desi am platit ca sa nu am nici un fel de fransiza ![]() Am "scos-o" din telefoanele care le-am dat la toate firmele de asigurari agreate de banca mea.Nu vad cu ce ma deranjeaza ca-mi da daca mi-o fura cu 10% mai putin adica 857euro mai putin.Doar sa nu mi-o fure in prima zi cand cumpar masina...atunci a fi o problema.De fransiza la reparatii fuge toata lumea si nu de fransiza in caz de furt total.Fransiza la reparatii este cu adevarat o tampenie.Eu zic sa incheiem polemica asta pentru ca eu doar am aratat alegerea facuta de mine.Cine nu vrea fransiza poate plati 20-30 euro in plus si tot e cea mai ieftina alegere. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- CT 01 POL
|
|
chiriac.costin |
![]()
|
QUOTE(cosmin_m @ 24 Feb 2005, 15:59) La reprezentata din Floreasca e un tip de la intercam (broker) Zica ca imi da asigurare FULL CASCO , fara nici un fel de fransiza , acopera si vandalism , in 11.800.000 pentru un Ambition , cu valabilitate din momentul semnarii . Nu am vazut contractul inca , dar stiam de la un colistas care lucreaza in domeniu ca nu exista full casco in romania . Ah ,asigurarea e la Omniasig , care au contract cu service-urile Dacia cu decontare directa . Cosmin La Omniasig este intr-adevar si cu fransiza 0 dar de la 190 euro(7.000.000) cat am platit eu tot pentru Ambition pana la 11.800.000 cat ti-a cerut tie mi se pare o bataie de joc diferenta de pret mai ales ca se lauda ca au contract cu Dacia.La CASCO toate firmele au decontare directa cu service-ul,nu cu toate e adevarat,dar cu reprezentantele au mai toate firmele care se respecta cat de cat. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- CT 01 POL
|
|
chiriac.costin |
![]()
|
QUOTE(Slider @ 24 Feb 2005, 15:50) DECI, sa intreb si eu ceva....daca iau credit de la BRD o sa platesc casco pe anul asta ...din mina sa zicem. Dar la anul? Tot asa? Nu intra in rate? Si daca nu mai vreau sa-i fac casco? ratele le platesc la timp dar nu mai vreau sa platesc casco. Ce se intimpla? PS: Asta-i un scenariu asa...SF. Sa-ti spun cum e la mine.La Libra Bank primul an sunt obligat sa platesc integral polita iar in al doilea an platesc cum vreau eu atata timp cat platesc.Tu te obligi prin contractul cu banca sa ai asigurare CASCO pe toata durata contractului.Fiind clauza contractuala tu te obligi sa o respecti asa cum te ogligi sa platesti si rata masinii. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- CT 01 POL
|
|
cosmin_m |
![]()
|
Am sunat acum la Omniasig (agentie) si mi-au oferit 370 euro cu 10% franciza la furt total . Adica mai mult ?
De unde ai luat tu cu 7 milioane Casco ? Cosmin |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
chiriac.costin |
![]()
|
QUOTE(cosmin_m @ 24 Feb 2005, 16:59) Am sunat acum la Omniasig (agentie) si mi-au oferit 370 euro cu 10% franciza la furt total . Adica mai mult ? De unde ai luat tu cu 7 milioane Casco ? Cosmin Generali 190euro (achitat integral) fransiza 10% in caz de furt si 0% in caz de accident.Mai era si la Astra tot cam asa parca dar nu am avut incredere in ei. This post has been edited by chiriac.costin: 24 Feb 2005, 17:21 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- CT 01 POL
|
|
tonyX |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 11 January 05 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Logan Laureate 1.6
- TM Mama timpitzilor e tot timpul gravida
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
QUOTE(Slider @ 24 Feb 2005, 15:50) DECI, sa intreb si eu ceva....daca iau credit de la BRD o sa platesc casco pe anul asta ...din mina sa zicem. Dar la anul? Tot asa? Nu intra in rate? Si daca nu mai vreau sa-i fac casco? ratele le platesc la timp dar nu mai vreau sa platesc casco. Ce se intimpla? PS: Asta-i un scenariu asa...SF. Foarte probabil este ca banca sa nu iti accepte, deoarece creditul este girat cu masina. Daca tu distrugi masina, nu iei nici-un leu de la casco si nu mai vrei sa platesti rate de la credit, banca de unde recupereaza datoria? |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
n.vasiliu |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 119 Joined: 12 February 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA/Renault
LOGAN Ambition 1.6
- -
|
|
Cliff |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 27 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Logan
Laureate 1.6 MPI
- ____________
|
|
asybo2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 13 October 04 From: Bucuresti ![]() |
conf contractului iti opreste automat din ratele de credit ratele de casco...citeste pentru siguranta contractul...
|
--------------------
DACIA
Duster 4x4, 1.5 dCi
2010 Laureate
- B "Merge si asa" ... Drama sau inventivitate !?
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Aha, deci se include casco in rata de credit.
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
mirceacd |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 6 October 04 ![]() |
Stimati pagubiti Dacia de ce nu depuneti o reclamatie la OCP. Eu am fost azi sa reclam cursul fraudulos al Dacia si obligativitatea acceptarii oricaror modificari in conditiile de garantie (apare in contract).
Cei care inca nu s-au prins de miscarea Dcaia cu cursul va spun ca daca aveti ghinion puteti plati pentru un Ambition in loc de 8200 EURO 9000 de EURO. Daca observam chestia asta mai repede pe cuvantul meu ca imi comandam o Fabia sau un Cielo. Insa fiind foarte bucuros ca am reusit sa comand masina intr-o zi fara cozi si probleme nu am observat diferenta de curs la achitarea avansului. Avansul se calculeaza in EURO in momentul sosirii autoturismului si nu in momentul platii avansului (nu eu zic asta am intrebat la BRD). In prezent astept raspunsul OPC si sper sa se faca ceva cat mai repede pentru ca imi vine masina in jur de 7 martie. Daca nu, macar vor beneficia cei care prefera sa se dea cu capul de pereti intr-un forum pe net decat sa se miste pana la OPC si sa faca ceva. Din pacate suntem o tara de "las' ca merge si asa" sau "bine ca nu m-au pacalit mai tare". Acum va rog la modul serios faceti si voi o reclamatie ca dureaza 10 minute si sunt foarte amabili. Ei mi-au spus ca nimeni nu a reclamat pana acum cursul fraudulos la Dacia (sunt din Targu Mures). |
--------------------
Dacia
Logan Pref. 1,4
- MS xxx
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Stimate mirceacd, referitor la clauza abuziva la contract, dacia va schimba incepand martie contractul in urma reclamatiei adresate de mine la ANPC. Vezi http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=13894
Oricum, ma bucur ca nu sunt singurul care am observat acea mojicie din contract. Referitor la cursul Dacia, nu stiu daca e mare lucru de facut (nu m-am documentat pe subiect), insa eu cred ca sansele sunt sub 50% sa se poata face ceva. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 21:43 |