DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

47 Pages « < 6 7 8 9 10 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Sfaturi camere foto digitale SLR, NUMAI despre dSLR

mil
post 28 Apr 2005, 11:59
Post #211

ocupat

Group: Members
From: x

859 chiar in Fr:

www.rueducommerce.fr

nu mai, vorbeam de valoarea deschiderii (cifra) cu cat cifra e mai mai mare, deschiderea (fanta prin care intra lumina cand declansezi) e mai mica. E o chestie invers proportionala (1/deschidere=suprafata fantei). Perechea dechiderii e timpul de expuinere (cu cat e fanta mai mica, timpul e mai lung compensand lumina mai putina care intra prin fanta). Teoria spune ca pozele ar trebui sa iasa mai profunde pe timp de expunere lung si cu deschidere mica (repet, cifra mare), detaliilefind mai ascutite...asa stiam eu,

Ei la kitul asta de lentile e taman invers, cu cat fortografiezi cu o deschidere mai mare (valoare mica) deci cu untimp de expunere mai scurt...pozele ies mai bine smile.gif

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GeorgeB
post 28 Apr 2005, 12:04
Post #212

the 7 stars of Pleiades constellation

From: Bucuresti

astia livreaza si in romania ? smile.gif ca as vrea si eu un card de memorie biggrin.gif

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
Barbu Mihai
post 28 Apr 2005, 14:41
Post #213

Membru incepator

QUOTE(adso @ 28 Apr 2005, 10:26)
Numai in state sad.gif

mai e piata libera (okazii.ro, bursa.rol.ro etc) unde un kit de 350D e cam $1250. Pretul mi se pare destul de fair, avand in vedere ca in state kitul e cam 1000$. Daca nu il iei direct de acolo, cu transportul si restul, cred ca te apropii de suma asta.

Oricum, daca il iei, vrem neaparat impresii first-hand. si eu tot la ala ma uit, dar deocamdata sad.gif
*

EI, stai asa ca nici eu nu prea am toti banii!!! Unde mai pui ca nici nu sunt 100% hotarat pe asta (cam 90% tot sunt). Oricum, daca se intampla ceva, va tin la curent.

QUOTE(mil @ 28 Apr 2005, 13:59)
859 chiar in Fr:
nu mai, vorbeam de valoarea deschiderii (cifra) cu cat cifra e mai mai mare, deschiderea (fanta prin care intra lumina cand declansezi) e mai mica. E o chestie invers proportionala (1/deschidere=suprafata fantei). Perechea dechiderii e timpul de expuinere (cu cat e fanta mai mica, timpul e mai lung compensand lumina mai putina care intra prin fanta). Teoria spune ca pozele ar trebui sa iasa mai profunde pe timp de expunere lung si cu deschidere mica (repet, cifra mare), detaliilefind  mai ascutite...asa stiam eu,

Ei la kitul asta de lentile e taman invers, cu cat fortografiezi cu o deschidere mai mare (valoare mica) deci cu untimp de expunere mai scurt...pozele ies mai bine smile.gif
*

Intrebarea este, daca schimbi lentila, se mai atenueaza din problema?

--------------------
+
adso
post 28 Apr 2005, 14:43
Post #214

Membru autentic

mil, timp mare de expunere inseamna zgomot.

--------------------
Call me Ishmael...
+
MoneyTalks
post 28 Apr 2005, 14:53
Post #215

-

From: Ireland

Nu neaparat zgomot, ci folosirea unui trepied.

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
adso
post 28 Apr 2005, 15:25
Post #216

Membru autentic

asta, neaparat smile.gif

--------------------
Call me Ishmael...
+
mil
post 28 Apr 2005, 15:35
Post #217

ocupat

zgomotul vine de la ISO mai mare, respectiv amplificarea electronica a luminii intrate prin fanta...dupa ce scrie si vad acolo zgomotul e aproape nul pana la 400 ISO ba chiar si la 1600 arata maia cceptabil decat la minolta mea la 400 ISO

george, nu stiu daca livreaza in Ro, scrie-le...
www.grosbill.com acolo au si magazin in buric de Paris deci puteti sa le luati personal!

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
MoneyTalks
post 9 May 2005, 22:16
Post #218

-

QUOTE(MoneyTalks @ 28 Apr 2005, 10:05)
Un kit 350D este cam 900 euro.
*

Simbata am vazut un update de pret... vreo 780 euro un kit 350D... Iar un kit D70 era vreo 860 euro...

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
mil
post 14 May 2005, 13:15
Post #219

ocupat

La mine e invers kitul de nikon a ajuns la 789 cel de canon 879

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
MoneyTalks
post 14 May 2005, 19:40
Post #220

-

Mil >> Vezi ca exista si kit de Nikon cu lentila Sigma de 18-50 parca... Si aici e cam 800 euro un astfel de kit. Sa nu fie vorba despre acel kit (deci nu cel cu lentila Nikkor)

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
JOHNy
post 15 May 2005, 08:27
Post #221

QUOTE(Barbu Mihai @ 27 Apr 2005, 23:59)
Cu toate astea, cred ca 350D-ul este cea mai buna alegere dintre 300D, D70, D70s, D50 si 350D.

Apropos, stie cineva de unde pot cumpara un 350D la un pret bun (ca in State, de ex.)?  Nu am pe nimeni pe-afara ca sa-mi cumpere la un pret competitiv si pe-aici pe la noi, te cam jupoaie magazinele...
*

Nu stiu cum ai facut tu aprecierea asta ca 350D ar fi cel mai bun dar daca faci o comparatie pe www.dpreview.com sau pe steve digicams ai sa observi ca d70 e cu mult mai sus in multe puncte de vedere, trecand peste faptul ca 350D-ul este un model mai nou. Uita-te si in topurile din revistele foto si ai sa vezi unde se situeaza d70-ul.
D50-ul este si el un aparat bun, mai redus ca dimensiuni ca d70-ul, dar dupa parerea mea are un dezavantaj major, foloseste card SD, cred ca prin asta au reusit sa il faca si mai mic.

--------------------
+
Kunzite
post 15 May 2005, 09:49
Post #222

Membru incepator

Dezavantajul ala major s-ar putea transforma intr-un trend, D50 fiind al doilea DSLR care foloseste doar carduri SD - primul fiind desigur Pentax *istDS (da, exista aparate care folosesc atat SD cat si CF). Daca nu ai un teanc de CF-uri si nici nu ai/vei cumpara in curand un aparat care sa foloseasca CF si nu SD, nu vad nici un dezavantaj aici.

Cea mai buna alegere? Nu exista... adica nu se poate da un verdict absolut. Eu de exemplu nu ma impac cu "ergonomia" 350D-ului, e un aparat pe care l-as ura. Ei, nici D70-ul nu-i perfect, nu ma vad carandu-l cu mine oriunde (de ex.). De fapt, alegerea mea s-ar indrepta spre un cu totul alt aparat (DSLR entry-level), care nici nu se regaseste in acea lista wink.gif

--------------------
Oltena 12TRS
+
mil
post 15 May 2005, 12:28
Post #223

ocupat

money, kit nikon complet D70 =789 euros
kunzite, care dom'le?

apropo SLR Olympus E300 = 745 euros...ce stiti de asta?

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
Kunzite
post 15 May 2005, 14:11
Post #224

Membru incepator

Pentax *istDS, of course! wink.gif
E300? Eu m-as gandi bine inainte de a intra intr-un astfel de sistem... au oare toate obiectivele pe care mi le-as dori? Cu accesoriile si suportul 3rd-party cum stau? Sigur, lucrurile se imbunatatesc cu repeziciune (are Oly grija de asta smile.gif ) dar intrebarile raman. Nici Pentax de altfel nu sta extraordinar de bine, insa are avantajul unui sistem vechi de cand lumea (ei, nu chiar atat de vechi...)
Si-n primul rand as intra intr-un magazin si m-as "juca" nitel cu aparatul/aparatele pe care vreau sa le cumpar. Nici un review nu-ti poate spune cum te vei simti cu el in mana.

--------------------
Oltena 12TRS
+
MoneyTalks
post 15 May 2005, 20:54
Post #225

-

QUOTE(Kunzite @ 15 May 2005, 08:49)
D50 fiind al doilea DSLR care foloseste doar carduri SD - primul fiind desigur Pentax *istDS Daca nu ai un teanc de CF-uri si nici nu ai/vei cumpara in curand un aparat care sa foloseasca CF si nu SD, nu vad nici un dezavantaj aici.

Pai tocmai asta e problema, daca ai SD, iti trebuie o sacosa de carduri cu tine... tongue.gif La CF au aparut de curind si de 8GB. E adevarat ca sint inca scumpe, dar doua de 4GB iti satisfac toate dorintele. Eu folosesc in prezent 2 carduri de 2GB fiecare si inca nu am reusit sa le umplu intre 2 reprize de fotografiere fara sa am acces la computer... De ce crezi ca TOATE aparatele dSLR high-end folosesc NUMAI CF?

O fi Pentax bun la aparate cu film (desi NU cel mai bun), dar mai au mult pina departe in ceea ce priveste dSLR... smile.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
Kunzite
post 15 May 2005, 21:41
Post #226

Membru incepator

TOATE aparatele dSLR high-end folosesc NUMAI CF

Ar fi cazul sa revizuiesti nitel afirmatia asta... aparatele high-end Canon nu folosesc numai CF tongue.gif
http://www.dpreview.com/articles/canoneos1dsmkii/page2.asp
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos1dmkii/page2.asp

SD cat ofera in prezent? 2GB? Deci OK, din cate spuneai chiar tu wink.gif

Si n-am prea inteles de ce crezi ca Pentax nu-s buni la DSLR-uri? Ca nu au inca ceva profesional? (btw: profesional = format mediu, in viziunea Pentax. Film sau digital.) E ceva in neregula cu *ist-urile digitale?

--------------------
Oltena 12TRS
+
Barbu Mihai
post 16 May 2005, 11:01
Post #227

Membru incepator

QUOTE(JOHNy @ 15 May 2005, 10:27)
Nu stiu cum ai facut tu aprecierea asta ca 350D ar fi cel mai bun dar daca faci o comparatie pe www.dpreview.com sau pe steve digicams ai sa observi ca d70 e cu mult mai sus in multe puncte de vedere, trecand peste faptul ca 350D-ul este un model mai nou. Uita-te si in topurile din revistele foto si ai sa vezi unde se situeaza d70-ul.
  D50-ul este si el un aparat bun, mai redus ca dimensiuni ca d70-ul, dar dupa parerea mea are un dezavantaj major, foloseste card SD, cred ca prin asta au reusit sa il faca si mai mic.
*

Iti dai seama ca nu detin adevarul absolut, numai ca dupa parerea mea 350D este o solutie mai buna decat D70 fie si prin simplul fapt ca firma Canon are reprezentanta in Romania si Nikon nu.
Ar mai fi si pretul lentilelor, care pentru Canon este mai mic decat cele folosite de Nikon.
Crede-ma ca am studiat si eu dpreview si steve-digicams, si nu numai atat. In ceea ce mai priveste, am ajuns la concluzia ca 350D este mai bun. Asta nu inseamna ca D70-ul nu este la fel de bun, dar conteaza si cum iti place la prima vedere, prima atingere, primele fotografii...
...e doar parerea mea.

--------------------
+
adso
post 16 May 2005, 12:52
Post #228

Membru autentic

reprezentanta canon in romania e o gluma. nu recunosc nici macar garantia internationala.

nikon este o solutie intr-adevar mai scumpa, dar e clar superioara lui canon. gandeste-te numai la luminozitatea obiectivelor canon sad.gif

350D mie mi se pare intr=adeva best buy. adica te gandesti si la buzunar cand il cumperi.

cu feelingul "cum te intelegi cu el" sunt si eu intru totul de acord.

--------------------
Call me Ishmael...
+
Woland
post 22 May 2005, 20:37
Post #229

Membru autentic

Tocmai mi-am luat un 350XT + EF 28-105 mm 3,5-4,5 USM II. (1170 EUR)
Aparatul este mult peste 300D, insa hai sa fim seriosi, nu e un 20D (desi e destul de aproape).

Am ezitat intre aceasta configuratie si un Nikon D70s + AF-S DX 18-70 mm 3,5-4,5 G IF-ED (1199 EUR). Le-am incercat pe amindoua insa pentru mine D70s-ul are probleme evidente la focalizare. 5 puncte AF, dispuse foarte prost, focalizarea in centru este foarte buna insa imediat ce incerci sa focalizezi pe un alt punct rezultatele sunt slabe. Cele 4 puncte ne-centrale sunt dispuse in pozitii imposibile.

Un sfat pentru cei care vor 350XT: pe cit posibil nu-l luati in kit cu 18-55mm II. Nu sunt lentile rele pentru pretul respectiv, insa nu se compara nici macar cu ce-am luat eu (care e un zoom ieftin intre noi fie vorba).

--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala
+
mr.fred
post 22 May 2005, 21:30
Post #230

QUOTE(Woland @ 22 May 2005, 20:37)
Un sfat pentru cei care vor 350XT: pe cit posibil nu-l luati in kit cu 18-55mm II. Nu sunt lentile rele pentru pretul respectiv, insa nu se compara nici macar cu ce-am luat eu (care e un zoom ieftin intre noi fie vorba).
*

Pe cat e posibil incercati sa luati obiectivul din kit. E un obiectiv mai mult decat extraordinar pentru banii dati si daca nu va luat un wide o sa plangeti in spatii mici, unde cu o focala 28 de mm e cea mai nepotrivita alegere. Luati obiectivul din kit, are cel mai bun raport pret/caliitate wide.

--------------------
+
MoneyTalks
post 23 May 2005, 00:09
Post #231

-

QUOTE(Woland @ 22 May 2005, 19:37)
pentru mine D70s-ul are probleme evidente la focalizare. 5 puncte AF, dispuse foarte prost, focalizarea in centru este foarte buna insa imediat ce incerci sa focalizezi pe un alt punct rezultatele sunt slabe. Cele 4 puncte ne-centrale sunt dispuse in pozitii imposibile.

De aici rezulta ca TU nu te pricepi la focalizare tongue.gif NU aparatul... smile.gif D70 e chiar foarte bun, eu cel putin NU l-as schimba cu un 350D, indiferent de ce lentila ar avea 350D-ul... tongue.gif
QUOTE(Woland @ 22 May 2005, 19:37)
Nikon D70s + AF-S DX 18-70 mm 3,5-4,5 G IF-ED (1199 EUR).

Unde ai gasit un kit asa de scump??? Un kit D70 costa 860 de euro MAXIM, ala e pret de acum 9 luni. Chiar si un 350D costa sub 900 euro blink.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
Woland
post 23 May 2005, 08:14
Post #232

Membru autentic

QUOTE(MoneyTalks @ 23 May 2005, 02:09)
De aici rezulta ca TU nu te pricepi la focalizare tongue.gif NU aparatul... smile.gif D70 e chiar foarte bun, eu cel putin NU l-as schimba cu un 350D, indiferent de ce lentila ar avea 350D-ul... tongue.gif

Unde ai gasit un kit asa de scump??? Un kit D70 costa 860 de euro MAXIM, ala e pret de acum 9 luni. Chiar si un 350D costa sub 900 euro blink.gif
*

Hai sa nu intram in dispute despre dispunerea punctelor de focalizare la D70 smile.gif
Daca tie iti place cum detecteaza subiectul off-center, e OK. Mie nu mi-a placut.

Nu discutam de D70 ci de D70s. Kiturile de D70s momentan costa exact atit cit iti spun eu, cel putin la Fnac in Franta cu ochii mei l-am vazut acum 2 zile.
Exista preturi mai bune, cam cu 100 EUR mai jos, insa la cumpararea pe Internet sau in orasele mari, acolo unde am fost eu astea erau preturile.

QUOTE(mr.fred @ 22 May 2005, 23:30)
Pe cat e posibil incercati sa luati obiectivul din kit. E un obiectiv mai mult decat extraordinar pentru banii dati si daca nu va luat un wide o sa plangeti in spatii mici, unde cu o  focala 28 de mm e cea mai nepotrivita alegere. Luati obiectivul din kit, are cel mai bun raport pret/caliitate wide.
*

NU este un obiectiv extraordinar pentru banii dati. Un obiectiv extraordinar pentru banii dati este 50 mm/1,8 II, prime lens, daca intr-adevar discutam de raport calitate/pret.
18-55 este un obiectiv bunicel, insa pentru banii mei nu mi-am permis sa iau kit-ul si apoi inca 2 obiective ca sa atenuez problemele kit-lensului (deschidere prea mica, sharpness discutabil), am preferat din start un zoom cu o treapta mai sus calitativ.
In plus, nu m-a interesat deocamdata wide-ul.

Exista insa un motiv serios de a lua kitul: daca vreti sa vindeti ulterior aparatul cu lentilele kit si sa pastrati lentilele mai bune cumparate ulterior.

--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala
+
mr.fred
post 23 May 2005, 08:36
Post #233

QUOTE(Woland @ 23 May 2005, 08:23)
In plus, nu m-a interesat deocamdata wide-ul.
*

Nu vei fotografia niciodata in interior?

--------------------
+
Woland
post 23 May 2005, 08:50
Post #234

Membru autentic

Inteleg ce spui tu, Mr.Fred, insa undeva trebuie sa faci o alegere (cel putin la gama actuala de lentile Canon utilizabile cu dSLR): un obiectiv mai slabut care are si wide sau un obiectiv mai bun calitativ care are numai zoom. Eu am ales a doua varianta si mai mult ca sigur in spatii mici o sa ma chinui cu 45 mm minim-ul pe zoomul meu. Insa cred-ma ca am facut poze comparative cu kit-lensul si cu obiectivul meu si nu e aceeasi calitate, nici pe departe, nici la sharpness, nici la luminozitatea lentilei.
Pe de alta parte, problema wide-ului este generala la dSLR, un obiectiv bun din toate punctele de vedere ar fi fost un 17-85 mm 4-5,6 IS USM dar la pretul respectiv (700 EUR) nu-mi permit.

--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala
+
mr.fred
post 23 May 2005, 09:01
Post #235

Nu stiu unde ai auzit ca 17-85 IS ar fi un obiectiv bun, dar am avut ocazia sa-l probez si am fost extrem de dezamagit de calitatea extrem de salba a lui. Plus ca netul e plin de posesori care se vaita si sunt nemultumiti

Un obiectiv wide bun e 10-22 dar pretul e intr-adevar mare (800 EUR). M-am indragostit de el de cum l-am pus pe aparat. Ne iubim in secret pentru ca probabil nu mi-l voi permite prea curand.

E adevarat, fiecare are un anumit stil de fotografiere. Eu de ex. folosesc in 95% din cazuri 50mm 1.8. Dar nu pot spune decat ca in cele 5% din cazuri ramase obiectvul din kit s-a dovedit de nepretuit. Si pentru inca 100$ in plus pentru un wide mi se pare ca nu e chiar o problema de viata si de moarte.

Il folosesc suficient de rar sa nu simt nevoia de altul mai bun si suficient de des incat sa nu fi luat apartul fara el.

This post has been edited by mr.fred: 23 May 2005, 09:02

--------------------
+
adso
post 23 May 2005, 09:48
Post #236

Membru autentic

intr-adevar, obiectivul din kit este, din punctul meu de vedere, super acceptabil la banii lui.

wide este foarte bun, mai bun (a se citi mai folosit) ca un teleu cu focala uriasa. ca solutie super low-budget, pentru o focala mai mare se pot folosi convertoare (1.4x sau chiar 2x) cu pierderi evidente de luminozitate.

--------------------
Call me Ishmael...
+
Kunzite
post 23 May 2005, 10:50
Post #237

Membru incepator

"Acceptabil" e cuvantul. Extraordinar? Nici gand... n-am vazut un obiectiv cu o constructie mai proasta; in plus nici optica nu-i grozava.
Insa tot e mai bun decat nimic.

--------------------
Oltena 12TRS
+
Woland
post 23 May 2005, 11:51
Post #238

Membru autentic

Sau altfel spus, ca sa il bucur pe Moneytalks biggrin.gif : kit-lensul de la 350D este clar mai slab decit cel de la Nikon D70s (18-70 mm 3,5-4,5 G IF-ED)

--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala
+
mil
post 23 May 2005, 20:07
Post #239

ocupat

obiectivul e mai prost fara discutie la Canon...pana la urma ce sa mai vorbim...Canon a evoluat vizibil, a scos un aparat mai destept, mai rapid, mai mic si mai ieftin decat predecesorul, la optica nu au avansat...insa la Nikon progresul e cam subtire, e drept ca era un aparat superior din toate punctele de vedere lui Canon, dar seria noua nu seduce prin nimic...pe cand 350D e absolut mortal

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
MoneyTalks
post 24 May 2005, 16:37
Post #240

-

QUOTE(Barbu Mihai @ 16 May 2005, 10:01)
dupa parerea mea 350D este o solutie mai buna decat D70 fie si prin simplul fapt ca firma Canon are reprezentanta in Romania si Nikon nu.

Cu asta chiar ca m-ai dat pe spate... icon_mrgreen.gif Adica, de exemplu, urmind logica ta, Dacia este mai buna decit Rolls Royce numai pentru ca... are reprezentanta in Romania... 168.gif radmasa.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
47 Pages « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 21:15
Forum Renault