DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 3 4 5 6 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ploua in portbagaj

canea_dragos
post 27 May 2010, 10:30
Post #121

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

am reusit si am dat jos cele 2 tablite cu torx de 20

am desfacut cele 2 suuburi apoi cu un cutter am taiat masticul ce tinea lipita tablita de tabla apoi am scos-o...daca ai T20 e foarte simpla operatia...atentia cand trageti de tablita sa nu fortati ca se stramba foarte usor

cand le-am dat jos nu am gasit nici o gaura...ci doar un pumn de mizerie...frunze...dude...etc

le-am scos de acolo...am dat cu vaselina pe surubul ce prinde balamaua de masina, am scos tot siliconul bagat acolo de mine si le-am pus la loc...momentan nu a mai plouat, dar mi-a zis un prieten ca mi-e imi baga apa pe la acel surub de la balama avand in vedere ca era foarte multa mizerie pe acolo apa urca si ajungea la surub

acum astept prima ploaia bineinteles cu carpa in contraripa...inca nu sunt convins ca nu mai intra pana nu vad cu ochii mei:D

--------------------
DACIA SOLENZA 2004 Confort - PH 88 CDM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ramsen
post 27 May 2010, 14:45
Post #122

My Solenza

From: Pitesti - ARGES

pune furtunul cu apa pe ea ca trebuie sa intre...

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
+
cristio_79
post 27 May 2010, 18:57
Post #123

Membru autentic

From: CONSTANTA

Un silicon bun pentru auto este acesta: http://www.denbraven.ro/dbr/ro/prez_produs...%20Sealant'

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
canea_dragos
post 30 May 2010, 19:04
Post #124

Membru autentic

ieri a plouat serios...azi m-am uitat in portbagaj...era complet uscat...asa sper sa ramana de aici in colo:)

--------------------
+
ovidiu87
post 1 Jun 2010, 15:19
Post #125

Membru autentic

From: Resita

pentru cei ce mai aveti probleme cu apa in portbagaj, incercati sa udati aripa stanga spate cu apa multa si va uitati la gura de ventilatie din portbagaj.La mine azi dupa indelungi cautari am descoperit.se prelinge apa printre aripa si spoiler(pe exterior) si intra fix prin gura aia de ventilatie.dar intra calumea daca torn un bidon de 5 l de apa pe suprafata aripii, ~1,5 l de apa intra in portbagaj
Cand e cald o sa desfac spoileru si o sa sigilez gaura aia de jur imprejur , sau caut o solutie sa o salvez dar sa nu mai intre apa...

Bafta.

--------------------
Dacia Solenza Rapsodie 2003 - Numar de Caras
"In aceasta lume nimic nu este sigur in afara de moarte si taxe"
+
canea_dragos
post 1 Jun 2010, 17:16
Post #126

Membru autentic

in cazul meu nu intra pe acolo deloc deoarece am noua acea gura de ventilatie ci pe la surubul de la sus de la balama...momentan de cateva zile de cand tot ploua nu a mai intrat apa...asa sper sa ramana de aici in colo!

--------------------
+
provirus
post 1 Jun 2010, 17:55
Post #127

Membru incepator

pt canea_dragos
......surubul de balama comunica in interior astfel incât apa sa se poate prelinge in portbagaj, via contraaripa? am vizualizat locul, fără să dau nimik jos -e curat fara mizerii-depuneri-etc, si nu reusesc sa inteleg de unde ajunge apa pe contraaripa!!!

--------------------
Dacia Solenza 2003 Confort 1.4 MPI - bn 03 xxx
+
CIPTUNING
post 1 Jun 2010, 19:45
Post #128

Membru autentic

Sigur sub acea tablita, in partea dinspre exteriorul masinii, nu este o gaura ce corespunde cu locul din spatele corpului centurii de siguranta?

Attached thumbnail(s)
indhuvgfgex.jpg ( Size: 92.92k ) Number of downloads: 759

--------------------
SLZ SCALA - BZ 04 XLZ
"Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug"
Eminescu- Imparat si proletar ;)
+
canea_dragos
post 1 Jun 2010, 21:49
Post #129

Membru autentic

un prieten care m-a ajutat mi-a zis ca pe la acel surub apa intra in masina si ajunge in contraaripa...cand am dat tablita jos nu am vazut nici o gaura cu exceptia celei in care era insurubat surubul de la balama...se vedea doar sudura unde erau imbinate aripa cu santul unde se scurge apa si cred ca si plafonul...imbinarea este facuta exact pe santul unde se scurge apa...imi pare rau ca nu am mai facut poze...dar m-am grabit ca aveam ceva treaba atunci si nu am stat langa el mult

eu am asistat doar la desfacerea tablitei din partea dreapta cand a fost data jos deoarece am avut ceva treaba si am lasat masina prietenului care a desfacut tablitele si m-am dus s-o iau cand a terminat

--------------------
+
Wr3tch
post 4 Jul 2010, 15:28
Post #130

Membru incepator

salutare! imi intra apa in stanga fata si dreapta uneori, depinde de pozitia in care o parchez. Gasesc apa pe cheder jos(sub boxa) se scurge pe mocheta .. si tot asa ... nu stiu ce sa`i mai fac. A mai patit cineva ?
Pe la luneta m`a speriat .. dar macar stiu de unde e si o dau jos saptamana asta

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition
+
djasu82
post 4 Jul 2010, 15:39
Post #131

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

cheder de logan montat la usi .

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
canea_dragos
post 4 Jul 2010, 16:36
Post #132

Membru autentic

mie si acuma imi intra foarte putina apa pe la surubul de la balama din dreapta banuiesc...apa o gasesc in contraripa dreapta...am pusa o carpa acolo care se uda putin a o ploaie serioasa...daca e parcata sub un copac si de bot in jos nu intra deloc

--------------------
+
ramsen
post 4 Jul 2010, 20:26
Post #133

My Solenza

QUOTE(Wr3tch @ 4 Jul 2010, 15:28)
salutare! imi intra apa in stanga fata si dreapta uneori, depinde de pozitia in care o parchez. Gasesc apa pe cheder jos(sub boxa) se scurge pe mocheta .. si tot asa ... nu stiu ce sa`i mai fac. A mai patit cineva ?
Pe la luneta m`a speriat .. dar macar stiu de unde e si o dau jos saptamana asta
*

ti-am trimis un PM dar nu cred ca il poti citi ca nu ai postari...apa in fatza verifica aerisitoarele de scurgere a apei de sub usa...

--------------------
+
Wr3tch
post 8 Jul 2010, 19:57
Post #134

Membru incepator

astazi am curatat aerisitoarele de scurgere de sub usa ... a iesit la inceput pamant asa ... apoi noroi ... sper sa numai intre apa in ea. Credeti k mai trebuie sa pun in spatele boxei punga ? am vazut k vorbeati de acea punga intr`un alt topic

This post has been edited by Wr3tch: 8 Jul 2010, 19:58

--------------------
+
djasu82
post 8 Jul 2010, 21:12
Post #135

MEMBRU DACIA CLUB

vezi ca daca ai trase firele de difuzoare prin orificiile din tocul usilor se prelinge apa in interior pe fir asa de frumos ... te convingi cand vei pune furtunul pe interior pe langa aripa langa parbriz.
In spatele difuzorului se pune punga asta e protejezi bobina difuzorului de apa.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
Wr3tch
post 9 Jul 2010, 00:20
Post #136

Membru incepator

am inteles ... dar nush ce sa`i mai fac.. masina am avut`o de vanzare numai din cauza asta, logan am vrut sa`mi cumpar si daca nu o rezolv cumva o vand ... crede`ma e buna din toate pct de vedere pt o solenza, dar apa m`a dat peste cap.

--------------------
+
dede_alex_87
post 9 Jul 2010, 08:38
Post #137

Membru

From: Rm. Vilcea

schimba chederul la haion, aceeasi problema am avut-o si eu si dupa ce l-am schimbat totul bine

iar pe fata, ridici capota, scoti protectia de plastic care o strabate iei un betigas de pe jos si scoti toata mazga de frunze si mizerie din furtunasele de scurgere, le vei observa usor:)

This post has been edited by dede_alex_87: 9 Jul 2010, 08:40

--------------------
Dacia Solenza 2003
+
Wr3tch
post 9 Jul 2010, 16:46
Post #138

Membru incepator

alea nu sunt infundate .. pe spate schimb chederul` zilele astea ... pe la usi imi intra apa, dar acum n`a mai plouat...astept sa ploua sa vedem daca mai intra k am mai desfundat yo ceva scurgeri

--------------------
+
canea_dragos
post 9 Jul 2010, 17:53
Post #139

Membru autentic

eu nu am avut niciodata problema cu apa prin usi si am acea folie rupta in dreptul boxelor...in schimb am mici probleme pe la hayon...din cand in cand mai baga putin apa de o gasesc in contraaripa dreapta...inca nu i-am dat de cap exact pe unde intra...doar banuiesc surubul de pe dreapta de la hayon

This post has been edited by canea_dragos: 9 Jul 2010, 17:54

--------------------
+
djasu82
post 9 Jul 2010, 18:12
Post #140

MEMBRU DACIA CLUB

si eu care credeam ca doar in super nova intra apa tongue.gif deci nici chederele de solenza la usi nu-si fac bine treaba raman chederele de logan pentru usi .
Eu unu am taiat chederul in trei locuri pentru a se scurge apa care se prelinge de sus pana la baza usilor.

--------------------
+
ramsen
post 9 Jul 2010, 22:23
Post #141

My Solenza

si acum sa va dau pe spate...la mine nu intra picatura de apa in masina...nici pe la usa nici pe la hayon...de ce???este mult de scris...

--------------------
+
cristio_79
post 9 Jul 2010, 22:27
Post #142

Membru autentic

From: CONSTANTA

Si a mea a trecut testul si anul acesta. Dupa ploile din ultimele zile nici o picatura. Nici nu i-am facut absolut nimic.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
ramsen
post 9 Jul 2010, 22:31
Post #143

My Solenza

la usii am desfunda aerisitoarele ,la hayon i-am bagat peste tot silicon la chederul lunetei...inclusiv pe la acele gaurele de scurgere a apei din coltul lunetei...in rest este ok...o am asa cred ca de 1 an jumatate si nici o picatura de apa in masina

--------------------
+
canea_dragos
post 11 Jul 2010, 17:14
Post #144

Membru autentic

poi nici eu nu am probleme cu apa in afara de portiunea din contraaripa dreapta

sunt mai mult ca sigur ca problema este de la surubul care tine balamaua hayonului, cel de sub acea tablita

daca masina este de spate lasata sau de patea stanga mai in jos cand ploua gasesc putina apa in contraaripa dreapta(cat se se ude putin carpa de acolo), daca e lasata de bot in jos sau drept nu intra pic de apa

cred ca o sa mai desfac acel surub sa-i bag niste silicon apoi sa-l strang la loc

--------------------
+
ramsen
post 11 Jul 2010, 19:06
Post #145

My Solenza

corect...asa si trebuia de la inceput sa faci

--------------------
+
djasu82
post 11 Jul 2010, 19:44
Post #146

MEMBRU DACIA CLUB

la mine la sn intra pe la suruburile care tine bordul si dau in compartimentul aeroterma si pe la garniturile de la aeroterma din compartiment in habitaclu.
Am dat jos pus silicon negru de garnituri si am stopat intrarea apei.
Pe la usi intra daca sunt burdufurile de la usi sparte taiate.

--------------------
+
canea_dragos
post 12 Jul 2010, 09:45
Post #147

Membru autentic

am sa fac saptamana asta...cred :-D

--------------------
+
canea_dragos
post 14 Jul 2010, 20:47
Post #148

Membru autentic

astazi dupa-masa la Ploiesti a plouat cu galeata vreo ora...dupa m-am dus repede sa vad ce helesteu s-o mai fi facut in masina

am avut placuta surpriza sa gasesc portbagajul uscat complet

masina e parcata de bot in jos si putin spre dreapta lasata, astfel apa nu a mai intrat pe la surubul din dreapta ce tine balamaua de la hayon...sa vad cand o fi sa-l desfac sa-i bag putin silicon

--------------------
+
canea_dragos
post 29 Aug 2010, 16:11
Post #149

Membru autentic

Revin cu o noua problema: baga apa pe la usa de la sofer exact in dreptul boxei, mai exact pe la coltul boxei, cea spre motor nu spre usa spate.

Gasesc mereu apa pe cheder in colt, cu usa inchisa este cam sub boxa. Cineva mi-a zis ca pe la coltul triunghiului oglinzii cu chederul geamului e un mic luft si pe acolo intra. Chestia e ca intr-adevar, la usa de la sofer este un luft de juma de cm, se vede binisor gaura, cu geamul lasat daca apas usor pe cheder cu degetul se vede foarte clar, in schimb la usa din dreapta chederul geamului este mai lung, si nu exista acel luft, chederul intra sub triunghiul oglinzii, pe cand la usa de la sofer abia ajunge pana in dreptul triunghiului.

As incerca sa pun silicon, dar e cam nasol de pus acolo, mai ales ca trebuie cumva fixat si nu e nici loc, nici de ce sa-l fixez ca poate pica in santul geamului.

La hayon iara am gasit carpa uda, culmea ca ieri am bagat silicon la surubul ce tine hayonul de sub tablita. Culmea e ca strict doar carpa e uda(am putut sa o storc foarte putin), in rest e complet uscat, chiar si pasla din portbagaj e uscata. E posibil sa faca asa de mult condens? Acum nu am pus nici o carpa, desi a mai burat inca e uscat.

Maine am sa pun poze cu ceea ce se afla sub tablita pentru cei doritori.

--------------------
+
horea86
post 29 May 2012, 20:53
Post #150

Membru incepator

Am citit tot,dar sa va spun sincer la mine se scurge apa pe undeva pe sus si se prelinge pana jos si se oreste undeva indreptul capacului de la benzina si curge in interior,dupa care se scurge prin spatele banchetei pana la podea in spatele pasagerlui in partea dreapta.
Astept sfaturi mai utile daca e posibil.

--------------------
Dacia Solenza 2004 clima 1.4 - Mures
+
6 Pages « < 3 4 5 6 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 06:55
Forum Renault