Centrale termice, sfat achizitionare
![]() ![]() ![]() |
Centrale termice, sfat achizitionare
kato |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
|
||
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|||
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
mulțumesc frumos pentru efort însă din păcate nu mă ajută.
![]() |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Atunci da-i la Contact Us si roaga-i frumos sa-ti dea un pdf pe mail
24 Nov 2012, 19:59: Vezi acum,iar pentru semne compara cu ala in croata This post has been edited by daniM: 24 Nov 2012, 18:59 Attached File(s) ![]() |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Ba nene, o facui. Satul sa vad ca nu exista pe stoc ce caut eu m-am suit in cazan si m-am dus sa vad ce si cum. N-avea nimeni nimic, pe nicaieri, in orasul asta. Ba se dadusera, ba n-au avut asa ceva in viata lor desi pe site scrie ca au, d-astea...
Zic sa merg si la magazinul de la care am luat centrala. Ca aia mi-au si montat-o. Am gasit acolo un UPS pe care nu-l mai vazusem pe net. Initial am fost tentat sa renunt momentan si sa astept sa apara alea de-mi placeau mie. Da m-am gandit ca nici eu nu stiu de ce-mi plac atata timp cat sunt cu cel putin 200 de lei mai scumpe si nu fac mare lucru in plus. Daca vreau 1,2...9 becuri, le pot pune si pe asta. In rest imi iau generator. Numai ca eu aveam nevoie de ceva pentru centrala. Asa ca am dat 400 si ceva de lei pe asta 4.JPG ( Size: 814.98k ) Number of downloads: 635 1.JPG ( Size: 881.64k ) Number of downloads: 667 5.JPG ( Size: 860.5k ) Number of downloads: 628 Are si doua prize. ![]() Dar cireasa de pe tort a fost asta 3.JPG ( Size: 844.54k ) Number of downloads: 649 care-mi face viata intr-adevar usoara. ![]() Apoi am luat elefantul asta 2.JPG ( Size: 796.72k ) Number of downloads: 645 si uite asa am ramas fara 10 milioane. ![]() Acum au inceput problemele. In instructiuni scrie ca UPS-ul merge numai intre -5 si 40 de grade si ca nu trebuie sa intre praf in el. Pai aici sunt si -20, ca sa nu mai zic ca-n magazie e cel mai mare praf din lume. Ma gandeam sa tai firele si sa le trec prin perete, sa montez matocareala in casa. Cablurile de la termostat sunt multifilare. Ziceam sa le cositoresc. E vreo problema daca tai cablul de la senzorul care trebuie lipit undeva pe tur? Ca altfel nu vad cum o scot la capat. This post has been edited by Victoras2001: 24 Nov 2012, 20:57 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Taie tot ce vrei, liniștit
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Plateste grecu.
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.732 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Te-as sfatui sa nu tai cablul de la senzor. Aveam mai demult un termometru cu doua zone de temperatura (inauntru si in afara), cu senzorul exterior conectat prin cablu. In instructiunile de utilizare scria sa nu prelungesc sau sa scurtez cablul senzorului pentru ca indicatiile nu vor mai fi in pragul de toleranta de +/-10%.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Pai atunci trebuie sa asfaltez 50 mp de magazie, s-o izolez, eventual sa-i pun si-un calorifer. Daca ma iau dupa instructiunile lor.
Ideea e ca nu prelungesc cu mult cablul de la senzor. Probabil in jur de 1m si ceva. Ma rog, se pare ca daca-l prelungesc cu 1m ii dublez lungimea. ![]() This post has been edited by Victoras2001: 24 Nov 2012, 21:39 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.732 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Poti sa incerci sa-l tai. Vezi cum se comporta dupa aia. Uita-te si in instructiunile de folosire, daca scrie despre adaugat/taiat cablul senzorului. Daca e ceva senzor digital, poti prelungi/scurta cablul in limite destul de mari, fara sa-i afectezi functionarea. Daca e analogic, e cu cantec.
<span class='edit'>24 Nov 2012, 21:41:</span> LE: un lucru nu inteleg. De ce nu lasi termostatul in magazie, cu cablul de la senzor intact, si sa prelungesti firele de la partea de comanda pana in casa, la UPS. Teoretic, alea n-au nici pe dracu daca le prelungesti si cu vreo 10-20 de metri. This post has been edited by marksman: 24 Nov 2012, 21:55 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Ce efect ar putea avea prelungirea cablului, daca faci legaturile corect, daca cablul are aceeasi sectiune si daca lungimea suplimentara nu e prea mare?
This post has been edited by paul_p: 24 Nov 2012, 21:43 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
marksman |
![]()
|
@paul_p: cresterea/scaderea rezistentei cu temperatura (daca e un senzor de tip PTC sau NTC) nu va mai respecta intervalele de toleranta in care a fost prevazut sa opereze termostatul. Daca se astepta o valoare in intervalul [a,d], prelungirea cablului va avea ca efect modificarea intervalului in [a+b, d+b], unde b este rezistenta suplimentara introdusa de bucata adaugata. Poate sa fie neglijabila sau dimpotriva.
This post has been edited by marksman: 24 Nov 2012, 21:47 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Nu stiu ce efect are, d-asta intreb. Am si zis ca il cositoresc.
Dar mai am o varianta. Sistemul e in felul urmator. UPS intra in priza, termostatul intra in UPS, pompa intra in termostat. Asadar as putea lasa termostatul afara (vad ca singura conditie la montare este sa nu depaseasca temperatura exterioara 40 C, normal, pleaca pompa). Si atunci tai doar alimentarea termostatului, conditia fiind sa-l scot din priza vara daca sunt temperaturi prea mari afara. Asta n-ar fi chiar o problema. Poate ca e mai buna varianta asta. habar n-am cum sa fac, ca d-aia va intreb. Plus ca daca e termostat special conceput pentru cazanele de lemne, poate ca au luat in calcul faptul ca nu toti isi monteaza cazanul de 400 kg in baie. Ala totusi scoate fum, e logic sa stea afara. This post has been edited by Victoras2001: 24 Nov 2012, 21:52 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
marksman |
![]()
|
Pune te rog daca poti o poza cu instructiunile de folosire pentru termostat, ca sa vad cum anume se leaga.
Din ce zici tu, daca "termostatul intra in UPS", atunci e vorba de partea de comanda, pe care poti sa o prelungesti linistit, lasi termostatul in magazie (ce nu mi-e clar e ce anume masoara, temperatura ambianta sau temperatura apei de tur) si gata. LE: bou is. Am citit din nou, iti masoara temperatura apei. Prelungeste partea de comanda (care intra in UPS), lasa cablul senzorului intact, monteaza termostatul in magazie. This post has been edited by marksman: 24 Nov 2012, 21:59 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Pai asa ma gandeam sa fac.
Are unsenzor ca un supozitor, numai ca mult mai subtire. Ala cica se leaga de tur sau se baga chiar sub capacul cazanului, sub vata. Daca-l legi de tur, afara, trebuie izolat termic. La pompa se conecteaza renuntand la cordonul de alimentare al pomei si legand in locul lui cablul termostatului. asa ca-l las afara, leg pompa si senzorul si bag prin perete doar cablul de alimentare al termostatului. In casa urmeza sa stea cuminti UPS-ul si acumulatorul. Asa banuiesc ca prelungesc si viata acumulatorului FARA GARANTIE pt ca n-am avut de unde sa scot o masina cu motor de cel putin 1.9 ![]() http://www.price.ro/specificatii_euroster_...00_e_376496.htm 52640_1.jpg Sub senzor apar firele care trebuie conectate in locul alimentarii pompei. This post has been edited by Victoras2001: 24 Nov 2012, 22:11 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
QUOTE(marksman @ 24 Nov 2012, 22:46) @paul_p: cresterea/scaderea rezistentei cu temperatura (daca e un senzor de tip PTC sau NTC) nu va mai respecta intervalele de toleranta in care a fost prevazut sa opereze termostatul. Daca se astepta o valoare in intervalul [a,d], prelungirea cablului va avea ca efect modificarea intervalului in [a+b, d+b], unde b este rezistenta suplimentara introdusa de bucata adaugata. Poate sa fie neglijabila sau dimpotriva. Daca termistorul are sa zicem 270 ohm la 25 grade, si firele suplimentare introduc o rezistenta suplimentara de 0.1 ohm, efectul este absolut neglijabil. Ar fi fost o problema daca traductorul era o termocupla, nu un termistor. |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
marksman |
![]()
|
@paul_p: de acord cu tine. Insa te rog reciteste ce am scris cu privire la termometrul pe care l-am avut. Mi-am amintit de asta si i-am recomandat sa nu taie cablul pentru ca nu se cunoaste natura senzorului respectiv. Nu e mai bine sa prelungeasca partea de forta, unde se stie ca tolerantele sunt muuuult mai mari?
24 Nov 2012, 22:20: QUOTE(Victoras2001 @ 24 Nov 2012, 22:01) Si pe alea le poti prelungi linistit, si pe alea care se termina cu stecher la fel. This post has been edited by marksman: 24 Nov 2012, 22:20 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Pai da, da n-am de ce atata timp cat nu prelungesc senzorul. O sa prelungesc doar cordonul de alimentare.
Sa vezi maine ce lucrare fac de nici cainii n-o mananca. Cica UPS ul are o setare pentru simularea penei de curent ca sa vad daca functioneaza. Dar nu scrie nicaieri ce si cum. ![]() This post has been edited by Victoras2001: 24 Nov 2012, 22:34 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
marksman |
![]()
|
Vezi ca e un buton "Test" pe undeva. Il apesi pe ala si incepe distractia. Sau daca nu-l gasesti, scoti cablul din priza, cum ai zis
![]() |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
@kato: am avut si eu cronotermostat dintr-ala. Da-i jos capacul ala glisant si pe spate ar trebui sa aiba instructiuni in italiana, se intelege destul de bine. Eu asa am invatat sa-l folosesc...
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
kato |
![]()
|
gasit......acu incerc sa fac o traducere
![]() ![]() ![]() |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
daniM |
![]()
|
Cu aia care ti-am tradus-o in romaneste,in pdf, nu te descurci?
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
kato |
![]()
|
nu prea......insa multumesc mult pentru implicare.
![]() |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
Victorase, de la Cyberpower ai ajuns la cu totul altceva vad...
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Pe saiturile pe care am incercat nu exista pe stoc, iar in oras nu-l avea nimeni (incercati saptamana viitoare, poate aducem, nu stim. Rahat...). Plus ca era aproape 700 lei in comparatie cu asta care a fost 400. Asta-i luat de la firma care mi-a vandut si centrala. Ma gandesc ca nu le-ar fi comercializat daca erau proaste. Nu-i oprea nimeni sa aduca unele mai bune. mai ales ca nici nu-s chiar ieftini.
Da-o dracu', cu 1300 de lei ma incalzesc doua ierni. Nici chiar asa. Cum mi-o fi norocul. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
E mai bine ca te-ai hotarat sa prelungesti cablul de alimentare al termostatului si sa tii UPS-ul si acumulatorul in casa. In felul asta protejezi si acumulatorul/ ups-ul de frig si mai ales auzi cand incepe sa tipe ups-ul la o cadere de curent ca sa poti lua masurille necesare in camera tehnica.
Dar nu inteleg, tu nu aveai termostat care sa comande pompa DE LOC inainte de asta? Oricum ar fi, iti recomand sa legi senzorul cu un colier sau doua de retur, sa fie in contact cat mai bun cu acesta si sa pui si ceva termoizolatie peste. La mine Daca masor temperatura turului cu un termocuplu conectat la un multimetru imi indica cu aproape 10 grade mai putin decat daca il introduc in teaca destinata termometrului in imersie, pentru ca se raceste, contactul fiind foarte redus. cat ai dat pe acumulator? E foarte OK (pentru masini). Cu asa ceva vreau sa-mi schimb si eu varta mea obosita din 2007, doar ca o sa iau unul mai mic, am auzit ca daca am unul mare golit complet unele UPS-uri de comp cum am eu nici nu se apuca sa-l incarce, ca nu-i detecteaza prezenta sssau asa ceva... fiind invatate cu curenti mici de incarcare... EDIT: Sorry, pe TUR termostatul, merci, ai fost rapid ![]() This post has been edited by Victorine: 25 Nov 2012, 20:21 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
|
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Am legat senzorul cu doua coliere de cel mai apropiat loc de cazan. Apoi l-am izloat. N-am vrut sa-l bag sub capacul cazanului. Nu stiu de ce, da cred ca am procedat bine. Cand imi arata termostatul 17 grede, pe ceasul de la cazan erau 18. Acum imi arata termostatul 16,iar ceasul de la cazan 17. Inseamna ca e ok.
DSC05532.JPG ( Size: 802.37k ) Number of downloads: 121 DSC05533.JPG ( Size: 685.92k ) Number of downloads: 120 DSC05534.JPG ( Size: 847.93k ) Number of downloads: 117 Nu aveam termostat pentru pompa. D-aia m-am si luat de aia. "Bai, am luat cazanul de la voi, l-am instalat cu voi, am luat totul de la voi, de ce nu mi-ati spus ca exista asa ceva? mai ales ca ati plecat si cu 100 de lei in buzunar, plus gratare si-o lada de bere la fata locului si cu 5l de vin acasa (doua zile a durat toata treaba). Se uitau tamp unul la celalalt. Pe acumulator am dat 345 lei, fara garantie. Acum sa va spun cat de grav sunt prost. M-am chinuit intr-un hal fara hal sa schimb alimentarea pompei cu firele de la termostat. Se prindeau cu forta si ieseau daca trageai de niste clapete. Mi-a iesit o clapeta, m-am chinuit o ora s-o prind, aventuri. Nasol e ca nu incapeam intre cazan si perete. ![]() Rezolv toate problemele, acumulatorul si UPS-ul in casa, termostatul afara, fac toate legaturile, dau drumul, URAAAAAAAAAAAAAAAA!!! merge ca la carte. Ma uit pe afisajul UPS-ului, imi arata 100% bateria. Da pleaca culeru'. Zic Hait, asta-mi face-n cap asa non-stop. Apere bateria la 95%, zic las' ca abia acum a citit-o corect, o incarca si tace. Ce vorbesti frate. Dupa vreo 2 ore apare bateria 90%. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sper sa termine cu incarcatul si sa taca. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.235 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
@kato: seitron am si eu, nu stiu daca "nicetime"; baga o poza, si daca-i ca al meu iti zic ce vrei sa stii.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
Victoras2001 ai facut bine ca-i izolat senzoru pe teava.....
|
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 04:45 |