DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Kit XENON H4, Ce trebuie sa stii cind alegi ?

unEL
post 21 Mar 2008, 14:53
Post #91

Loganist cu multi km.

Group: Members
From: in ultimul loc unde ai cautat

Am facut-o cu releul ... si un terocontractant.
E mai safe, si nu mai imi prajesc degetele pe rezistenta.
Merge frumos si chiar nu am avt nevoie sa reglez farurile.
Multumesc tuturor.

--------------------
Dacia LOGAN 1,5 DCI 85CP+ 2008 Ambition - CT 31 ___
Led & sound tuning.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Blackmonk
post 2 Apr 2008, 20:51
Post #92

Membru incepator

From: Cernavoda

Hello!Am instalat azi, in colaborare cu un amic, respectivul kit xenon, vertex, parca.Ma rog, 35W, 6000K. Ma declar multumit. Acum 10 minute am venit de pe un drum de 30Km prin ploaie si este altceva, parca nici nu mai ai nevoie sa dai tot timpul din stergatoare, soseaua se vede clar si alb, ceea ce contrasteaza foarte bine cu negrul gropilor si te ajuta mult sa le eviti!Mama lor... mad.gif Oricum, ce voiam sa spun este ca problema cu schimbatul fazelor am rezolvat-o cu un releu de incrucisare (banalul releu de schimbat fazele de la vechea dacie...) pe care am alimentat doar bobina. Schema este desenata pe el, astfel e foarte greu sa ratezi respectivele contacte, iar ca pret, am dat pe el 7RON. Eu zic ca e o solutie eleganta si la indemana oricui. Bafta multa si multi kilometri in siguranta! smile.gif

--------------------
VW PASSAT CL 1,9 TDI 2008 - don't know yet
+
marius80_eugen
post 7 Apr 2008, 23:26
Post #93

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(octav83 @ 1 Dec 2007, 13:40)
Fane merci pentru reply-ul pertinent. Din ce spui tu inteleg ca e de bine alegerea xenoanelor 6000k intrucat au tenta cea mai apropiata de halogenurile din fabrica.

Inca o chestie, mentiunea din talon de care pomenesti: 55/60w este cu caracter de limitare? Adica pot pune becuri de maxim 60 w? Sau trebuie sa pun NUMAI 55 ori 60?
*

4100 - 4300 au nuanta cea mai apropiata de albul normal ! Apoi 55/60 w reprezinta puterea pe faza scurta/lunga a becului halogen ! Exista bixenon pe 35 si pe 55 w .

QUOTE(micu @ 21 Dec 2007, 15:33)
salutare ! deci in primul rand omologare a produsului inseamna ca producatorul are licentiere de a fabrica si comercializa ceva de gen iso 9000, si omologare pe masina inseamna ca producatorul autoturismului isi da acceptu ca pe masina lui sa se poata monta dispozitivul respectiv. acum cei de rar stiu treaba asta cu ce dispozitive sunt omologate de catre ( in cazul nostru dacia ) producator si nu fac gat, dar la o razie daca te trage pe dreapta si o purica iti scoate lista si iti arata ca instalatia xenon de care o fi el nu este omologata pe masina respectiva de catra PRODUCATORUL EI . iar la faza cu passat-urile sunt modele care vin din fabrica echipate cu bec normal si doar la cererea cumparatorului i se monteaza xenoane pe faruri dar se schimba tot farul care e o chestie mai complexa decat ce gasim noi pe piata , tot farul arata altfel .nu cred ca cel de pasat avea xenon din fabrica si nu avea lupe pe faza pe care erau montate.
de ce stiu asta ???? pai e simplu . sunt marius si lucrez la Meteor auto . importator de piese de import . firma pe care o sa o vedeti in toate orasele mari din tara si ca sigla pe  casete luminoase (- reclame)  a distribuitorilor
*

Poate ca esti Marius si lucrezi la Meteor Auto , dar deocamdata kiturile Xenon NU sunt omologate , deci sunt ilegale ! Nu conteaza ca au certificate TUV sau altele pe ele pentru ca masinile noastre nu sunt prevazute cu suport pentru aceste kituri si aici ma refer la reglare automata a nivelului de iluminare si spalator de faruri . Spalatorul nu este un moft , ci o nevoie , pentru ca un far cu xenon fara spalator este chior daca sticla este murdara , lumineaza mult mai prost decat un halogen cu sticla murdara apoi xenonul avand o putere luminoasa mai mare daca este prost reglat te orbeste din fata si disipa haotic lumina . Nu uita ca nu avem suspensii sport toti , ca masina face ca barca la gropi si denivelari si este de ajuns o fractiune de secunda sa-l orbesti pe cel de pe contra-sens , cat sa faca o prostie . Unii nu au nici macar reglare electronica a farurilor , unii nici pe cea manuala nu o au functionabila ... deci sa dea liber la montat Xenoane pe masini mie personal mi s-ar parea o prostie din partea RAR-ului .

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
dan.gutu
post 8 Apr 2008, 18:29
Post #94

Membru autentic

From: Europa

Poate nu ati aflat inaca,dar este interzisa montarea becurilor cu xenon ,chiar daca aceste kituri sunt omologate,daca respectivul autovehicul nu a fost prevazut cu asa ceva din fabrica,mai ales in farul cu oglinda.Cand achizitionati asemenea kituri cereti si omologarea R.A.R. ,va spun eu ca 90% nu pot sa va ofere asa ceva.

--------------------
TOYOTA COROLLA & AURIS HSD 2009 & 2012
+
marius80_eugen
post 8 Apr 2008, 20:59
Post #95

Membru autentic

Ce gluma ... pai care 90% , poate 99,99% nu pot sa-ti ofere pentru ca RAR-ul nu si-a pus stampila si acordul pe NICI un astfel de kit si ce vin ca piese pentru masinile straine in nici un caz nu ajung pe la RAR si pe orice kit complet venit pentru o masina care ar avea din fabrica scrie clar pe ele sa NU se monteze pe alte masini sau modele altele decat cele specificate de producator !

Pur si simplu se intampla cum s-a intamplat cu stingatoarele turcesti sau rusesti pe care scriau TUV si restul de standarde ale tarilor respective unde erau produse , dar RAR-ul nu avea stampila decat pentru cele romanesti si cum romanasii nu produs si xenoane ... mai avem de asteptat pana cand va apare prima Dacie sau cum s-o numi peste 100 de ani cu Xenon . icon_mrgreen.gif

Sunt curios daca acele faruri cu lupa si cu angel eyes care sunt "tunate" pentru Logan daca au certificat RAR , ca e clar ca nu sunt produse la noi si nu se stie daca au fost proiectate corect ca sa si lumineze corect , nu numai sa arate bine .
Oare becurile cu led-uri sunt legale ?

--------------------
+
ga!nusha
post 12 Apr 2008, 11:12
Post #96

Still here

From: Paris

te rog sa nu imi mai aduci aminte de stingatoare.... cand eu am incercat sa explic asta toti au sarit pe mine....

iar la partea cu xenon te inseli din mai multe puncte de vedere.... xenonul nu trebuie sa fie produs in romania ca sa aibe certificare rar.(cel putin asa e la stingatoare biggrin.gif )

PS: ai probleme cu el?

--------------------
Mazda 3 MPS ex: Logan Preference+AC 1.6 2oo8
+
unEL
post 16 Apr 2008, 15:59
Post #97

Loganist cu multi km.

Mai zilele trecute am vb cu un politai.
Am dezbatut problema xenoanelor.
Conform legii sint ilegale
Dar din experienta lui, daca sint reglate cu bun simt nu o sa te opreasca nimeni. Dar daca ai tobe, jante,basi, stroboscoape ... atunci ti le baga pe git.
Referitor la instalatia de spalare a farurilor prevazute cu xenon va zic ca nu e chiar asa cum ziceti voi.
E un lucru care ajuta dar nu e obligatoriu.
Ca ex. m-am uitat la 2 ML-uri si nu aveau nici o instalatie de spalat farul si aveau xenon stock.
Si daca ai si proiectoare cu xenon unde baga instalatia ca eu nu am vazut niciodata.
Eu mi-am comandat si pt. proiectoare(H11) si o sa le montez curand.
Ideia e ca daca iesi din tara atunci sar putea sa ai probleme. Mai ales in Bavaria(cine a fost stie).
Ca o recomandare, mergeti si reglati farurile decent si nu o sa aveti probleme.
Va salut.

--------------------
Led & sound tuning.
+
speed_fane
post 16 Apr 2008, 17:12
Post #98

Prefer sa tac daca nu stiu.....

asta incercam sa explicam mai multi posesori de xenoane doar ca ne-au sarit in cap "unii altii" blink.gif .

in totalitate d acord cu unEl smile.gif

p.s. trebuie sa apara acum un gica contra..... 100% biggrin.gif

la cat mai multi kilometrii fara evenimente, evitand teribilismele cool.gif

--------------------
VW PASSAT /Ex:Logan 1.9 TDI / 1.5dci HL / Preferance - B 220 FUG /Ex:B51FUG
+
dan.gutu
post 16 Apr 2008, 22:52
Post #99

Membru autentic

QUOTE(marius80_eugen @ 8 Apr 2008, 21:59)
Ce gluma ... pai care 90% , poate 99,99%  nu pot sa-ti ofere pentru ca RAR-ul nu si-a pus stampila si acordul pe NICI un astfel de kit si ce vin ca piese pentru masinile straine in nici un caz nu ajung pe la RAR si pe orice kit complet venit pentru o masina care ar avea din fabrica scrie clar pe ele sa NU se monteze pe alte masini sau modele altele decat cele specificate de producator !

Pur si simplu se intampla cum s-a intamplat cu stingatoarele turcesti sau rusesti pe care scriau TUV si restul de standarde ale tarilor respective unde erau produse , dar RAR-ul nu avea stampila decat pentru cele romanesti si cum romanasii nu produs si xenoane ... mai avem de asteptat pana cand va apare prima Dacie sau cum s-o numi peste 100 de ani cu Xenon .  icon_mrgreen.gif

Sunt curios daca acele faruri cu lupa si cu angel eyes care sunt "tunate" pentru Logan daca au certificat RAR , ca e clar ca nu sunt produse la noi si nu se stie daca au fost proiectate corect ca sa si lumineze corect , nu numai sa arate bine .
Oare becurile cu led-uri sunt legale ?
*

Farurile cu lupa pt. Logan au certificare R.A.R ,la fel si lampile spate cu led, cele care se vand in METRO nu au certificare. Becurile astea cu led cum sunt, ca nu am vazut pana acum ! unsure.gif

--------------------
+
madcos
post 18 Apr 2008, 12:08
Post #100

Membru autentic

From: CONSTANTA

mah, daca este sa ne luam dupa ce este legal sau nu...jumatate din masini nu ar trebui sa circule.
referitor la xenoane...teoretic sunt ilegale, dar cum spunea cineva mai sus, daca se apeleaza la bunul simt al fiecaruia..nu sunt probleme. si inca o chestie. eu de curand vand xenoane ( a se vedea in semnatura) si in cartea lor scrie ca dupa montare, datorita luminii mai puternice a becului xenon, este recomandata reglarea farurilor. eu mi-am pus pe motocicleta xenon, si nu am nici sistem de reglare, nici spalator, si nu am deranjat pe nimeni. totul este sa le reglezi corect, si sa nu fii meltean...

ca o ultima recomandare, cumparati doar kituri "plug & play" care se monteaza f usor, si se mufeaza la una din mufele de far ca sa "citeasca" cand dai scurta si lunga.

spor la toata lumea

This post has been edited by madcos: 18 Apr 2008, 12:10

--------------------
NOVA GT NOVA GT - CT 06 UDH
+
argon
post 18 Apr 2008, 12:30
Post #101

Mesaj semiautomat

QUOTE(unEL @ 16 Apr 2008, 15:59)
Ca ex. m-am uitat la 2 ML-uri si nu aveau nici o instalatie de spalat farul si aveau xenon stock.

*

Nici nu o sa o vezi, decat atunci cand functioneaza. Asta nu inseamna ca nu e acolo.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
unEL
post 20 Apr 2008, 04:11
Post #102

Loganist cu multi km.

Nu am vazut nici la un CLS.
Si crede-ma ca m-am uitat sa vad daca bara are vre-un bombeu sau ceva in zona.
Nici macar traditionalele capace care se ridica.
Dar daca tu vrei sa fie acolo .... o sa fie. Ca doar nu am vazut aceleasi masini.
Si daca prind una, o sa-i fac si poza. Dar tare mi-e teama ca o sa par ridicol facind poze pe strada la faruri.
Si in afara de asta cum pot sa demonstrez ca are xenon ???
Offff ce complicat e sa demonstrezi ca ai cuvant.
"parol mon cher"

This post has been edited by unEL: 20 Apr 2008, 04:17

--------------------
Led & sound tuning.
+
Slaps
post 23 Apr 2008, 00:22
Post #103

Membru incepator

From: Romania(Bucuresti)

sal all...sunt nou p forum...si am si yo o intrebare.....mi-am luat un set d proiectoare p led....si becuri xenon H1...aveti idee dak le montez....pot pierde garantia ?.....ms frumos si scz dak nu am scris unde nu trebuia....

Attached thumbnail(s)
DSC01131.JPG ( Size: 835.11k ) Number of downloads: 414

--------------------
Logan 1.5 dci 85cp 2007/Ambition - B 76 M O Y
+
crising
post 23 Apr 2008, 06:32
Post #104

Membru autentic

From: Danube Delta Gates

Bine ai venit. Ai scris unde trebuia dar n-ai scris cum trebuia. Citeste regulamentul si lasa-te de scrisul mirc ca e obositor de citit si inteles ce vrei sa zici. Imaginea atasata nu se vede asa ca da-i un resize si fa-o mai mica.

--------------------
Mazda 6 2011 Combi 2.0 - TL31...
+
Slaps
post 23 Apr 2008, 10:04
Post #105

Membru incepator

am inteles,o sa mai pun odata poza ca sa vezi despre ce e vorba.....mersi frumos

Attached thumbnail(s)
DSC01131.JPG ( Size: 138.42k ) Number of downloads: 625

--------------------
+
crising
post 23 Apr 2008, 11:15
Post #106

Membru autentic

From: Danube Delta Gates

Becurile din imagine nu sunt xenon. Sunt becuri normale cu halogen doar ca au sticla colorata. Din experienta iti spun ca genul asta de becuri nu sunt de loc fiabile. Unui coleg i s-a ars unul intr-o saptamana. Tipul lampii H1 nu ai unde sa o montezi pe logan. In faruri ai H4 si in proiectoare H11. De acele bare cu leduri ma abtin, nu stiu ce efect sau lumina vor da.

--------------------
Mazda 6 2011 Combi 2.0 - TL31...
+
speed_fane
post 23 Apr 2008, 12:55
Post #107

daca tot vrei sa pui in proiectoare xenon, cumpara un kit care sa corespunda acestora respectiv

tip soclu: H11
putere: 35W
alimentare 12V
temperatura 4300 - parca asta este cea care are raportul cel mai bun si lumina alba biggrin.gif

h1 alea nu sunt xenon, teoretic dar nu stiu daca si practic ar trebui sa contina gaz xenon, dar o instalatie xenon e mult mai complexa decat doua becuri biggrin.gif daca intelegi ce vreau sa zic

p.s. nu e cam puternic "xenonul" ala de 55w in proiectoare?

--------------------
+
Slaps
post 23 Apr 2008, 23:14
Post #108

Membru incepator

merci frumos pentru sfaturi....becurile nu vreau sa le pun in proiectoare.....dar cred ca ma razgandesc si nu le mai pun deloc....mai mult vreau sa pun doar proiectoarele cu led...si doar vroiam sa stiu daca le montez sa nu pierd garantia....mersi biggrin.gif

--------------------
+
speed_fane
post 24 Apr 2008, 10:25
Post #109

referitor la garantie.....o pierzi, dar daca stii cum/unde/cand sa "cotizezi" si in ultimul rand si cu ce, stai linistit ca nu e nici o problema biggrin.gif

This post has been edited by speed_fane: 24 Apr 2008, 10:25

--------------------
+
Slaps
post 24 Apr 2008, 15:03
Post #110

Membru incepator

am inteles:D....mersi:*

--------------------
+
marius80_eugen
post 25 Apr 2008, 19:15
Post #111

Membru autentic

QUOTE(Slaps @ 23 Apr 2008, 10:04)
am inteles,o sa mai pun odata poza ca sa vezi despre ce e vorba.....mersi frumos
*

radmasa.gif Nu am mai ras atat de mult timp ! Ma mir ca in zilele noastre un forumist poate sa faca o asa greseala !
Initial am crezut ca ma sa vad un soclu de H11 cu leduri si eram foarte incitat de idee , dar cand am vazut poza ... nu mi-a venit sa cred .
Proiectoarele alea sunt slabute si sincer ce tocmai mi-am montat eu azi lumineaza mult mai puternic , dar nu le tin aprinse decat atunci unde am "vad" , altfel nu le aprind sa nu ma ia Garcea la intrebari .
QUOTE(speed_fane @ 23 Apr 2008, 12:55)
daca tot vrei sa pui in proiectoare xenon, cumpara un kit care sa corespunda acestora respectiv

tip soclu: H11
putere: 35W
alimentare 12V
temperatura 4300 - parca asta este cea care are raportul cel mai bun si lumina alba biggrin.gif

h1 alea nu sunt xenon, teoretic dar nu stiu daca si practic ar trebui sa contina gaz xenon, dar o instalatie xenon e mult mai complexa decat doua becuri biggrin.gif daca intelegi ce vreau sa zic

p.s. nu e cam puternic "xenonul" ala de 55w in proiectoare?
*

1. Gazul Xenon se aprinde la tensiuni MARI si de asta nu este folosit in locul Halogenului !
2. Acela este un bec de Halogen H1 , care este o tiganie din targ si vrea sa dea o nuanta albastra ca cea a Xenon-ului , dar nu are nimic de-a face cu Xenon-ul !
3. Exista si H11 si H4 la 50 W si nu are nici un fel de problema proiectorul ca nu se incalzeste nici pe jumatate cat Halogenul !

--------------------
+
speed_fane
post 26 Apr 2008, 07:52
Post #112

eu am pus de 35 W si sus si jos si e totul ok (si in proiectoare si in faruri)

--------------------
+
ga!nusha
post 26 Apr 2008, 19:36
Post #113

Still here

From: Paris

te tot lauzi.... baga poze biggrin.gif

--------------------
Mazda 3 MPS ex: Logan Preference+AC 1.6 2oo8
+
HackY25
post 27 Apr 2008, 17:33
Post #114

Membru incepator

Hello la toata lumea,

Am vazut si eu acest topic al vostru si mi se pare foarte interesant.

Am si eu o Bora, poate stiti toate aceste masini au o problema cu lumina care o da farurile; poti pune si mama becului in ele si tot nu vezi nimic; atunci am zis ca sa fac ceva; am cumparat 2 bucati far cu lupa pe faza scurta si separat oglinda pe faza lunga; 2 bucati xenon 35W, H7 (ca asa necesita noul tip de far) 8000k.

Le`am montat, reglat si ca rezultat am ramas pur si simplu uimit; fata de oglinda, lupa are o linie pana la care face lumina, mai sus e bezna si e lucru bun ca nu orbesti pe cel din fata; am avut parte de ploaie torentiala in prima noapte dupa ce le-am montat si am iesit in afara orasului, nu am avut de loc probleme, am vazut drumul extraordinar de bine, nu am orbit pe nimeni si timp de mai bine de jumatate de an am fost oprit de politie pentru control si nu sa legat nimeni de mine; in urma cu 2 luni si jumatate am avut un accident din spate, mi-a fost dusa masina la verificat si a trecut peste verificare foarte frumos. in plus am fost si in iarna la ITP, am fost apreciat ca nu raman la nivelul de Halogen si Doamne ajuta; daca insistati o sa pun si poze.

Parerea mea e ca nu se compara nici cu chinezariile alea de 85/100w H4 sau 100/120w tot H4 care le-am incercat sa vad daca reusesc sa vad mai bine.

Daca doriti lumina mai multa si doriti sa mai tineti masina (ca sa nu faceti o investitie proasta) va recomand Xenonul!

Toate cele bune wink.gif

This post has been edited by HackY25: 27 Apr 2008, 17:33

--------------------
VW Bora 1.9 SDI(vanduta) BMW 1998 ; 320D E46
+
speed_fane
post 27 Apr 2008, 20:07
Post #115

ca sa fiu un pic carcotas... de ce ti-ai ales de 8000k si nu de 6000?

sa le stapanesti sanatos

--------------------
+
HackY25
post 28 Apr 2008, 23:25
Post #116

Membru incepator

Ms mult wink.gif

Si raspunsul la intrebare este:

De cand eram mic am vazut la o prezentare o masina cu lumina farurilor de culoare albastra si atunci am zis ca asa ceva vreau si eu pe masina mea, cand voi avea una tongue.gif

Asa ca acuma ia sosit momentul, dar nu de fanatic sau vezi doamne ca la mine e albastru sau de alea; e un lucru care mi l-am dorit de mult si acuma am reusit sa il obtin wink.gif

This post has been edited by HackY25: 28 Apr 2008, 23:26

--------------------
VW Bora 1.9 SDI(vanduta) BMW 1998 ; 320D E46
+
george_slz
post 29 Apr 2008, 10:25
Post #117

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

Aseara tarziu am intalnit in zona Rosu doua Logane dotate cu xenon. Deranjeaza tare! Cu greu imi stapanesc o injuratura la adresa celor care inca cred ca e in regula sa umbli cu asa ceva!

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
dan.gutu
post 29 Apr 2008, 11:37
Post #118

Membru autentic

QUOTE(HackY25 @ 29 Apr 2008, 00:25)
Ms mult wink.gif

Si raspunsul la intrebare este:

De cand eram mic am vazut la o prezentare o masina cu lumina farurilor de culoare albastra si atunci am zis ca asa ceva vreau si eu pe masina mea, cand voi avea una tongue.gif

Asa ca acuma ia sosit momentul, dar nu de fanatic sau vezi doamne ca la mine e albastru sau de alea; e un lucru care mi l-am dorit de mult si acuma am reusit sa il obtin wink.gif
*

Probabil stii ca,cu cat este temperatura culorii mai mare, cu atat vizibilitatea este mai mica,dar ai posibilitatea sa-ti ei alte becuri 6000k,care dupa parerea mea ,imbina utilul cu placutul smile.gif .

--------------------
+
AR-18-MOS
post 29 Apr 2008, 12:10
Post #119

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

QUOTE(HackY25 @ 27 Apr 2008, 17:33)

daca insistati o sa pun si poze.
*

rolleyes.gif

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
speed_fane
post 29 Apr 2008, 15:03
Post #120

poti sa ii injuri cat vrei deoarece si eu fac acelasi lucru, dar stii de ce?

iti spun eu, multi isi pun dar putini le si REGLEAZA.

p.s. insist biggrin.gif vrem pozeeeeee blink.gif

This post has been edited by speed_fane: 29 Apr 2008, 16:58

--------------------
+
7 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 19:57
Forum Renault