DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Aro Lanseaza Un MODEL NOU!, IMS are un FIU!

lookin4cash
post 19 Nov 2004, 09:02
Post #31

Membru incepator

Group: Members
From: Iasi

QUOTE(SYL @ 19 Nov 2004, 04:13)
Patrolul nu are calitati off-road ?? Te pomenesti ca nici Defenderul sau G-classe sau H1 nu sunt bune in teren. Patrolul exceleaza la capitolul off-road. Si de asemena Land Cruiserul e f bun in teren. Aceste doua masini sunt off-road veritabile, spre deosebire de X5 care e un SUV si intr-adevar nu este prea bun in teren.
*

Din pacate, Patrol-ul nu prea mai are calitati off-road, cum nici LandCruser nu mai are. Noile generatii au fost "imblanzite" la capitolul off-road. Defender-ul si G-classe sunt super masini off-road si, ca si Aro, se remarca prin faptul ca sunt spartane (adica nu prea au dotari). Cum am mai spus, eu am avut sansa sa conduc foarte multe masini de teren (si modele noi, dar si modele vechi) si cand fac niste afirmatii ma bazez pe experienta. Deci, Syl Patrolul si LandCruserul nu MAI exceleaza la capitolul off-road. Punct!!!

--------------------
Dacia Logan 2004, 1.4 MPI
cash rulez!!!!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
maxx
post 19 Nov 2004, 12:36
Post #32

Megane Renault Sport 2.0 Turbo 225hp, 6 speed, 0 - 100 6,5s

From: Bucuresti - Tei

straini pun pe masinile alea sisteme electronice de contol al tractiunii, garda la sol variabila si multe altele...
si aro vine cu marea lor descoperire "noul sistem cu planetare pe fata in loc de cardan, un sistem de ultima generatie "
pt. mine aro ramane o firma foarte slaba...
masinile lor sunt depasite moral si arata penibil, nemaivorbind de performante on-road, care practic nu exista....
voi luati-va aro ca yo imi cumpar x-trail, chiar daca nu-i bun in afara soselei... smile.gif

--------------------
DACIA Logan Ambition Perla - B 62 DRB
---- RENAULT -- NISSAN -- DACIA ----
+
maddan
post 19 Nov 2004, 12:44
Post #33

Speedy Gonzales

From: Bucuresti

Mmm, ai bani, nu? Daca-ti mai raman, da-mi si mie de un Logan! tongue.gif

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
maxx
post 19 Nov 2004, 12:50
Post #34

oooooo maddam....
ce versiune, culoare si ce optionale ??
si nu uita adresa pe care vrei sa-ti trimit masina, ok ??
P.S. - vrei sa trec cu ea putin pe la C&C Tunning ???

--------------------
+
SYL
post 19 Nov 2004, 13:45
Post #35

doc

From: IF, Balotesti

QUOTE(lookin4cash @ 19 Nov 2004, 11:02)
Din pacate, Patrol-ul nu prea mai are calitati off-road, cum nici LandCruser nu mai are. Noile generatii au fost "imblanzite" la capitolul off-road. Deci, Syl Patrolul si LandCruserul nu MAI exceleaza la capitolul off-road. Punct!!!
*

Daca o masina are tapiterie de piele si climatizare automata nu insemna ca nu mai e buna in off-road. Patrolul e o masina excelenta in teren (spre exemplu amintesc aici de posibilitatea decuplarii barei stabilizatoare spate, astfel marindu-se cursa suspensiei). Referitor la "imblanzire" cred ca faci confuzie cu Pajero care de la off-roader veritabil (su sasiu separat) la ultima generatie s-a apropiat de SUV.

E bine ca recunosti ca G-classe e inca bun in off-road, desi este echipat in interior ca S-classe.

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
tatabobu
post 19 Nov 2004, 14:02
Post #36

membru

syl, si patrolul a avut parte de un downgrade la calitatea de offroader. Erau mai bune generatiile anterioare.

later edit: asta am vazut-o intr-un test comparativ al mai multor masini de teren, unde ziceau autorii ca naul terrano e mai offroad decat noul patrol, care nu se ridica la nivelul vechii generatii.

This post has been edited by tatabobu: 19 Nov 2004, 14:04

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
lookin4cash
post 19 Nov 2004, 16:46
Post #37

Membru incepator

"Daca o masina are tapiterie de piele si climatizare automata nu insemna ca nu mai e buna in off-road. Patrolul e o masina excelenta in teren (spre exemplu amintesc aici de posibilitatea decuplarii barei stabilizatoare spate, astfel marindu-se cursa suspensiei). Referitor la "imblanzire" cred ca faci confuzie cu Pajero care de la off-roader veritabil (su sasiu separat) la ultima generatie s-a apropiat de SUV.

E bine ca recunosti ca G-classe e inca bun in off-road, desi este echipat in interior ca S-classe."

Syl, tu ai mers cu vreo masina dintr-asta, sau vorbesti din filme? Stai linistit ca nu fac nici o confuzie. Daca cineva face o confuzie, tu esti acela. G-classe nu are dotari de S-classe te asigur eu (apropos de G-classe: pe la sfarsitul anilor '80, inceputul anilor '90 cea mai apreciata motorizare de la G-classe era un diesel aspirat de 3.0 l si 88 cp). Patrolul nu MAI este o masina buna de teren, si treaba cu pielea si AC-ul nu are nici o importanta. Dar nu este nimic daca nu stii aceste lucruri, poti trai bine-mersi si fara ele.
P.S. La Familia parca zicea intr-o piesa: "Nu vorbi fara sa stii...".

--------------------
cash rulez!!!!
+
SYL
post 19 Nov 2004, 22:21
Post #38

doc

QUOTE(lookin4cash @ 19 Nov 2004, 18:46)
Syl, tu ai mers cu vreo masina dintr-asta, sau vorbesti din filme? Stai linistit ca nu fac nici o confuzie. Daca cineva face o confuzie, tu esti acela. G-classe nu are dotari de S-classe te asigur eu
P.S. La Familia parca zicea intr-o piesa: "Nu vorbi fara sa stii...".
*

Ceea ce spun eu o zic cei de la Auto Motor si Sport, care e cea mai buna revista din domeniu din Romania, nu sunt nascoceli de la coltul blocului.

tatabobu unde ai vazut tu acel test ?
In gama Nissan X-trail e SUV, Patrol e off-roaderul, iar Terrano II e intermediar intre cele doua modele.

--------------------
+
lookin4cash
post 19 Nov 2004, 23:16
Post #39

Membru incepator

Syl, ....................................................................................................................
.........................................................................................................................
.......................................
.cum.

P.S. scuze pt. off-topic!!!

Asarban dixit!
Nu va mai permiteti apelari de genul acesta ca nu e recomandat de asociatia medicilor stomatologi!

--------------------
cash rulez!!!!
+
SYL
post 20 Nov 2004, 02:37
Post #40

doc

QUOTE(lookin4cash @ 20 Nov 2004, 01:16)
Syl, tu vorbesti din ce ai citit prin reviste pe la coltul blocului. Eu vorbesc bazandu-ma pe faptul ca am mers cu foarte multe masini de teren, deci pe experienta. Eu iti garantez ca tu habar n-ai despre ce vorbesti, dar ai zis sa te bagi si tu in seama, sa iti dai un pic cu parerea, chiar daca nu ai nici o tangenta cu subiectul. Nu te chinui sa imi demonstrezi ca nu e asa, pt ca n-ai cum.

P.S. scuze pt. off-topic!!!
*

Scuze, asa e, ma bag si eu in seama fara sa stiu e vorbesc. Sunt convins ca tu ai facut cursuri speciale de conducere off-road, ai condus numerose masini de teren in off-road adevarat, ai participat la concursuri off-road si in acest fel ai o experienta vasta in domeniu si sti cum sta treaba, iar astia in reviste spun numai prostii, chiar daca unele dintre articole sunt scrise de cei mai renumiti piloti off-road din Romania.

Si gata cu off-topicul, eu cedez aici, daca cineva care nu ma cunoaste deloc stie ca eu citesc pe la coltul blocului, si imi garanteaza ca nu ma pricep.....

--------------------
+
sod
post 20 Nov 2004, 08:52
Post #41

Membru autentic

am rugamintea sa nu mai citati postul imediat precedent. Nu ae nici o noima si se incarca aiurea baza de date

--------------------
Renault Megane Estate Privilege dCI - B-xx-GNU
+
lookin4cash
post 20 Nov 2004, 11:32
Post #42

Membru incepator

Pentru astia de la revistele auto (ca si pt cei de la emisiunile auto) off-road inseamna un banal drum de tara si cateva balti, vreo doua rampe scurte si... cam atat. Acum vreo 2 ani, la emisunea auto de pe Antena 1 au facut test off-road cu Dacia Pick-Up DoubleCab 4X4!!! S-au declarat foarte multumiti de performantele masinii (testul s-a efectuat in Bucegi, drumul era in rampa pronuntata, dar fara obstacole gen: bolovani, santuri, noroi etc). Cu adevarat profesionisti... As putea sa ma dau exemple de genul asta, dar l-am preferat pe asta cu Papucu' pt ca m-a socat. Halal profesionalism!!!

--------------------
cash rulez!!!!
+
SYL
post 20 Nov 2004, 12:59
Post #43

doc

Am vazut si eu la TV testul cu Dacia 1307 4x4 (era un papuc albastru), au mers cu ea la Babele si apoi la Costila.
E adevarat ca si in reviste auto si la emisiunile auto de la TV majoritatea testelor cu masini off-road se fac pe drumuri forestiere, sau undeva la marginea soselei, dar se fac si testein care conduc cei mai buni piloti off-road din Romania si masinile sunt solicitate la maxim, de multe ori masinile raman "impotmolite".... Spre exemplu cei de la AMS (Auto Motor si Sport) chiar descriu "pataniile" dintr-un astfel de test, si tocmai de aceea de obicei in test merg 2-3 masini de teren.
Auto Show a scos in urma cu vreo 2 ani un supliment off-road, si in care ea un articol destul de lung in care erau prezentate dotarea, echipamentele suplimentare pt o masina care face off-road, si de asemenea erau prezentate cateva sfaturi si tehnici de condus in off-road. Ghici ce masina era folosita ? Nissan Patrol ultima generatie. tongue.gif

--------------------
+
asarban
post 20 Nov 2004, 14:33
Post #44

Membru autentic

Group: Banned

Dragute posturile despre 4x4
Ca sa nu parasim subiectul:
SC Aro Campulung SA este "subiectul" unei proceduri de intrare in faliment.
Termen 15 decembrie 2004 la Tribunalul Arges.
De asemenea, este inscrisa la CIB cu cca 100 cec-uri si Bo-uri neonorate!
Asa ca....putin probabil sa mai faca ceva.

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
maxx
post 20 Nov 2004, 16:29
Post #45

domnu' 4cash sunteti amabil sa ne explicati si noua mai multe despre off-road, vad ca va pricepeti, in special despre modele testate de dumneavoastra ???
m-ar interesa in speciala gama NISSAN (mi se pare mai accesibila ca pret) ???
Ceva noutati despre MURANO stii sa ne spui si noua, am auzit ca foloseste sistemul de tractiune de pe X-Trail...
P.S. am citit in autoshow (unde-i totu' ca-n filme) si am mai auzit ca astia de la reviste "este prosti" ...

--------------------
+
Ake
post 20 Nov 2004, 17:14
Post #46

Morderator

Group: Moderatori

maxx , nu cred ca are rost sa te aprinzi pe un topic plin de offtopic-uri.
Domnul cauta bani cauta ban cu lumanarea prin stilul de exprimare (vezi post #39). Sunt sigur ca moderatorii vor lua atitudine. Chiar daca e posibil sa aiba dreptate in cea mai mare parte in ceea ce priveste revistele romanesti, stilul de adresare catre un un coleg de forum mi se pare nejustificat.
Eu zic sa nu uitam de la ce s-a plecat, adica de la un turism offroad care ar avea toate sansele teoretic sa fie cat de cat accesibil ca pret. Restul masinilor (cele de care discutati voi, G-classe, Nissan, etc) pentru multi dintre noi sunt niste OZN-uri.
V-ati legat de faptul ca masinile sunt din ce in ce mai putin offroad. Ori mi se pare firesc asta, din moment ce omul modern are din ce in ce mai putin ocazia (si deci si nevoia) de a merge pe coclauri cu masina. Si sa nu uitam ca fiecare producator isi adapteaza masinile la conditiile pietei in care se vinde. E posibil ca acelasi model sa fie "mai putin off-road" in Europa decat in Africa. Imi povestea un prieten din Bolivia, ca la ei sunt aproape exclusiv masini Toyota, deoarece sunt singurii care au adaptat modelele pentru a fi perfect functionale la altitudini mari.-3700m

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
maxx
post 20 Nov 2004, 17:59
Post #47

ake ai perfecta dreptate...
10x worship.gif

--------------------
+
SYL
post 20 Nov 2004, 18:55
Post #48

doc

QUOTE(Ake @ 20 Nov 2004, 19:14)

V-ati legat de faptul ca masinile sunt din ce in ce mai putin offroad. Ori mi se pare firesc asta, din moment ce omul modern are din ce in ce mai putin ocazia (si deci si nevoia) de a merge pe coclauri cu masina. Si sa nu uitam ca fiecare producator isi adapteaza masinile la conditiile pietei in care se vinde. E posibil ca acelasi model sa fie "mai putin off-road" in Europa decat in Africa.
*

Studiile arata ca dintre posesorii de masini de teren, doar 10% le folosesc in afara soselelor, si doar 2% pt off-road extrem.

Si pe lookin4cash vreau sa il intreb daca a avut curiozitatea sa se uite la mine in profil la interese, poate asa o sa isi dea seama ca nu vb din auzite "dupa blocuri" sau din filme SF.

This post has been edited by SYL: 20 Nov 2004, 18:58

--------------------
+
SYL
post 27 Nov 2004, 20:19
Post #49

doc

In luna octombrie la Salonul Auto de la Val D'Isere a fost prezentat noul Nissan Patrol. Acesta "vine cu un design de actualitate, un interior cu totl nou, un disel revizuit si, cel mai important, ramane fidel constructiei cu sasiu separat si punti rigide ce-l mentine in segmentul off-road". "Noul Patrol are capacitati de trecere si locul intr-o clasa in care doar Mercedes G-klasse si Toyota Land Cruiser mai activeaza".
Iata niste citate dintr-o revista de specialitate in domeniul 4x4. Asta pt cine mai are indoieli ca Patrol nu ar fi foarte bun in off-road. Deasemenea si Toyota Land Cruiser e o masina f buna in off-road, si comparatia lui Patrol si Land Cruiser cu BMX X5 chiar nu isi are rostul. Repet, Mitsubishi Pajero e cel care a fost "imblanzit" la ultima generatie, nu Patrol sau Land Cruiser.

--------------------
+
MBZ
post 27 Nov 2004, 20:56
Post #50

Membru autentic

Realitatea, vesela sau trista, cum o fi ea, este ca unde urca, si de unde coboara IMS`u numai G`urile facute pana in 95 cu tot mecanic si desemeni Toyotele LC mai ajung, asta daca vorbim de masini de serie, pentru ca mai sunt cele special concepute si lucrate artizanal pe diverse sasiuri pentru catarare si care sunt lata mancare de peste si la alti bani...
IMS`ul asa invechit cum este si rudimentar da clasa in teren accidentat la toate facturile moderne care au deacum alt scop si rol functional.
Si poate o sa radeti dar chiar si G`ul care este recunoscut pentru unghiul de atac imens este depasit de banalul IMS, pentru ca si aici IMS`ul poate urca, atentie cu spatele unde G`u nu reuseste, basca pe inclinare foarte mare, asa turtit ca o valiza rezista mult si bine, si in special cel cu husa din doc...
Nu am IMS, nu sunt partizan cu nimeni, dar asta este realitatea vazuta si simtita, nu din povesti.

--------------------
+
asarban
post 27 Nov 2004, 22:33
Post #51

Membru autentic

Dragut!
NUmai ca noul "IMS", de fapt M461 se va numi "Nostalgia"
Se va produce in serie limitata (max 100 buc) si numai pe baza de comanda ferma.
Este vorba de caroseria de M461 pusa pe platforma tehnica de 244.
Costuri?
In jur de 550 bulioane.

--------------------
+
maxx
post 28 Nov 2004, 09:42
Post #52

cat ? blink.gif
~ 18.300 USD
~ 13.750 E
frate chiar daca nu face SantaFe-ul(vreo 20.000 CIP, nu mai stiu exact...) sau X-Trail-ul(20.250 CIP) un IMS d-asta, da tot nu cred ca va da cineva banii pe asa ceva(pt oras...)
P.S. intrati pe http://www.ssangyong.ro la 20.750CIP un REXTON si Korando 16.955CIP...

This post has been edited by maxx: 28 Nov 2004, 10:03

--------------------
+
asarban
post 28 Nov 2004, 10:19
Post #53

Membru autentic

Maxx...e masina de colectie nu de mers prin oras sau pe munte cu ea!
E un retromobil!

--------------------
+
GeorgeB
post 28 Nov 2004, 13:06
Post #54

the 7 stars of Pleiades constellation

si sunt bani cu tot cu taxe nu CIP . 20000E CIP la o masina non europeana inseamna ~30 000 cu toate taxele wink.gif .

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
maxx
post 28 Nov 2004, 13:15
Post #55

da asa-i, dar o iei in leasing cum se iau toate...

--------------------
+
Agrig
post 28 Nov 2004, 22:25
Post #56

Membru autentic

From: Jimbolia/Timisoara mai rar.

Interesanta masina M 461 , avea motor semicarpati adica 1/2 din blocul unui camion Carpati care de fapt era un V8 de aprox 5.2 -5.6l si o putere max. 75 CP SAE . Buna in teren dar te cam rupea pe drumuri lungi. Si in ziua de azi este o optiune interesanta pentru zonele montane din tara noastra unde mai vezi IMS chiar si M 57 dar toate diselizate. Daca pretul ar fi mai mic ar fi o treaba ff buna pentru ca sint oameni care nu au bani de Nissan sau altele dar nu se descurca cu Dacia iar 4X4 serioase isi pastreaza pretul mult si bine si nici intretinerea ieftina nu este.
Grig

--------------------
Renault Megane IV 1,33Tce 2021 Life
"Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"

Nelson Mandela
+
Sony
post 29 Nov 2004, 14:52
Post #57

Membru autentic

From: Ban Land

QUOTE(MBZ @ 27 Nov 2004, 21:56)
Realitatea, vesela sau trista, cum o fi ea, este ca unde urca, si de unde coboara IMS`u numai G`urile facute pana in 95 cu tot mecanic si desemeni Toyotele LC mai ajung, asta daca vorbim de masini de serie, pentru ca mai sunt cele special concepute si lucrate artizanal pe diverse sasiuri pentru catarare si care sunt lata mancare de peste si la alti bani...
IMS`ul asa invechit cum este si rudimentar da clasa in teren accidentat la toate facturile moderne care au deacum alt scop si rol functional.
Si poate o sa radeti dar chiar si G`ul care este recunoscut pentru unghiul de atac imens este depasit de banalul IMS, pentru ca si aici IMS`ul poate urca, atentie cu spatele unde G`u nu reuseste, basca pe inclinare foarte mare, asa turtit ca o valiza rezista mult si bine, si in special cel cu husa din doc...
Nu am IMS, nu sunt partizan cu nimeni, dar asta este realitatea vazuta si simtita, nu din povesti.
*

Din pacate autoturismele noi gen Patrol, Land Cruiser sau G trebuie sa sufere un tratament de "inraire" inainte de a intra in teren. IMS-ul nu are nevoie de asa ceva. Diferenta nu apare pentru ca unii ar fi mai prosti decat altii, ci pentru ca publicul tinta este diferit si orice constructor trebuie sa isi adapteze produsele la cerintele publicului pentru a supravietui.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
asarban
post 29 Nov 2004, 17:05
Post #58

Membru autentic

QUOTE(Agrig @ 28 Nov 2004, 22:25)
Interesanta masina M 461 , avea motor semicarpati adica 1/2 din blocul unui camion Carpati care de fapt era un V8 de aprox 5.2 -5.6l si o putere max. 75 CP SAE . Buna in teren dar te cam rupea pe drumuri lungi. Si in ziua de azi este o optiune interesanta pentru zonele montane din tara noastra unde mai vezi IMS chiar si M 57 dar toate diselizate. Daca pretul ar fi mai mic ar fi o treaba ff buna pentru ca sint oameni care nu au bani de Nissan sau altele dar nu se descurca cu Dacia iar 4X4 serioase isi pastreaza pretul mult si bine si nici intretinerea ieftina nu este. Grig
*

Alea erau asa numitele motoare de "Brasov"
M461 a avut la inceput motoare de conceptie proprie, dar muult mai slabe!

--------------------
+
Sony
post 29 Nov 2004, 17:06
Post #59

Membru autentic

From: Ban Land

Motoarele de "Brasov" aveau 3.2 l si 80 cp.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Agrig
post 29 Nov 2004, 22:46
Post #60

Membru autentic

From: Jimbolia/Timisoara mai rar.

Negativ , motorul de 461 se chema M 27 si deriva din motorul V8 folosit de camionul Carpati avind 5025 cmc si o putere de 140 CP/3600 rpm.
M 27 avea 77 CP/4000 rpm si era doar 4L . Prin `75-76 apare 240 cu motor derivat din M27 denumit L25 de 86CP/4200 rpm. dar care avea cilindreea mai mare . A urmat apoi L29 cred. Oricum eu pe M461 am invatat sa conduc si l-am cunoscut destul de bine si apreciat la fel. Ca o curiozitate supapele de evacuare de la Carpati respectiv motorul SR132 erau racite cu sodiu , solutie pe care o iubeau mult americanii .
Motoarele initiale erau mai salbe aprox. 60 CP si erau de influenta ruseasca de la GAZ de fapt asa cum era si masina si au fost folosite pe primele M adica M57 si M59.

Grig

--------------------
Renault Megane IV 1,33Tce 2021 Life
"Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"

Nelson Mandela
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 01:13
Forum Renault