Deschidere portbagaj comandata electric, sfaturi si solutii
![]() ![]() ![]() |
Deschidere portbagaj comandata electric, sfaturi si solutii
Maskatu |
![]()
|
||
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|||
alexutzzzg |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 8 July 09 ![]() |
Bineinteles ca nu o sa ma apuc sa schimb heyonul...
![]() Nu m-am lamurit cum fac sa se invarta butucul pe interior, fara sa fie cheia introdusa. Poate incearca cineva si-mi aice si mie. Mersi pentru link-ul ala, dar acolo este vorba de dacia 1300. Nu cred ca este cazul nostru... |
--------------------
Dacia
Logan
2005
|
|
kat |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 132 Joined: 30 March 07 From: Ploiesti PH ![]() |
Salutare.
Am citit acest topic cap-coada si nu am aflat ce voiam eu, adica incuierea/descuierea portbagajului cu ajutorul unui actuator (rotirea la 180 grade a butucului in care se introduce cheia) in acelasi timp cu incuierea /descuierea usilor si/ sau dintr-un buton separat. Nu ma intereseaza doar deschiderea portbagajului din buton. Ideea este ca atunci cand dezarmez/armez alarma sa se descuie/incuie atat usile cat si portbagajul. Daca a reusit sa realizeze cineva asa ceva il rog sa posteze cateva informatii ajutatoare, poate si niste poze. Va multumesc si imi cer scuze pentru ca doresc mai mult decat au realizat cei care au postat in acest topic. Ii respect pentru ceea ce au facut. |
--------------------
Renault
Megane IV
2016
|
|
ronin33dan |
![]()
|
![]() Membru Afumat Group: Members Posts: 514 Joined: 11 September 08 From: Braila ![]() |
Citeste si topicul asta si cred ca te vei lamuri :
http://www.daciaclub.ro/Go-to-last-page-page-t3992-s570.html Succes~~!!! |
--------------------
Dacia
Supernova
2003
- BR-29-***
|
|
cristi87 |
![]()
|
![]() fa-te viteaz knd esti singur in masina...nu chinui si p altii Group: Members Posts: 507 Joined: 2 May 08 ![]() |
merge sa pastrezi si deschiderea din cheie si deschiderea din telecomanda a portbagajului.am eu asa cv
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.2 1.6 16v 82Kw
2007
- Unknown..yet [COLOR=blue][SIZE=7]omul este dator sa sculte, nu sa si creada....
|
|
fory |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 27 April 09 From: Bucureti ![]() |
pai daca ai alarma care sa aiba functia asta, adica deschiderea portbagajului treaba e simpla...daca nu, eu unu as trage fire de la una din usi pana la inchuietoarea portbagajului...si cand armezi/dezarmezi alaram se vor inchide/deschide si usile si portbagajul...daca gresesc va rog sa ma scuzati
|
--------------------
Dacia
Supernova europa+
2001
- OT-03-JDA
|
|
kat |
![]()
|
Problema este daca a reusit cineva sa roteasca acel butuc 180 grade (parca atat se roteste cu cheia) cu ajutorul unui actuator. Poze va rog.
Cu legatul firelor cred ca ma descurc. Va multumesc. |
--------------------
Renault
Megane IV
2016
|
|
fory |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 27 April 09 From: Bucureti ![]() |
deci nu stiu ce ai tu rotitul acelui buton....eu stiu ca acel butuc il inchizi cu cheia si asa ramane rotit si deschiderea o faci din alarma sau buton.
|
--------------------
Dacia
Supernova europa+
2001
- OT-03-JDA
|
|
kat |
![]()
|
QUOTE(fory @ 2 Aug 2009, 22:06) deci nu stiu ce ai tu rotitul acelui buton....eu stiu ca acel butuc il inchizi cu cheia si asa ramane rotit si deschiderea o faci din alarma sau buton. Cred ca n-ai inteles. Eu vreau ca portbagajul sa se descuie nu sa se deschida (sa sara ca atunci cand apesi butonul). 2 Aug 2009, 23:09: In cazul in care nu reusesc sa fac incuierea/descuiere portbagajului odata cu incuierea/descuierea usilor (este cam dificil tinand cont de faptul ca cineva spunea ca acel butuc nu se poate roti fara cheie), imi ramane sa fac doar deschiderea din buton (nu am studiat in detaliu problema dar banuiesc ca inchiderea se poate face doar manual). In aceasta situatie as putea (sau nu) sa renunt la acel buton si sa astup acea gaura astfel incat sa nu se poata umbla la mecanismul de deschidere. Afacut cineva asa ceva? Astept pareri si sfaturi. Va multumesc. This post has been edited by kat: 2 Aug 2009, 23:09 |
--------------------
Renault
Megane IV
2016
|
|
fory |
![]()
|
gata m-am prins...asa are opelul de la munca..tu vrei doar sa descuie incuietoarea...mda buna idee nu stiu daca o sa reusesti...
si da poti sa astupi incuietoarea, stiu pe cineva care a facut asa la o dacie |
--------------------
Dacia
Supernova europa+
2001
- OT-03-JDA
|
|
kat |
![]()
|
Exact asta vreau dar nu cred ca este posibil............. daca nu raman la varianta cu deschiderea automata si anularea butonului.
|
--------------------
Renault
Megane IV
2016
|
|
cristi87 |
![]()
|
![]() fa-te viteaz knd esti singur in masina...nu chinui si p altii Group: Members Posts: 507 Joined: 2 May 08 ![]() |
tu cand apesi butonul de la haion,impingi o tija.daca este incuiat portbagajul,cursa butonului pe care apesi,se opreste undeva la jumate cred.dar actuatorul este montat sa actioneze acea tija din spatele butonului asa ca nu conteaza cum este butonul ala,incuiat sau descuiat
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.2 1.6 16v 82Kw
2007
- Unknown..yet [COLOR=blue][SIZE=7]omul este dator sa sculte, nu sa si creada....
|
|
Tince1290 |
![]() ![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
QUOTE(kat @ 2 Aug 2009, 22:48) Problema este daca a reusit cineva sa roteasca acel butuc 180 grade (parca atat se roteste cu cheia) cu ajutorul unui actuator. Poze va rog. Cu legatul firelor cred ca ma descurc. Va multumesc. prietene...ceea ce vrei tu (rotirea cu 180 de grade a butucului) este aproape imposibil pentru ca actuatorii auto au cursa mult mai scurta....si daca ai face cumva sa transformi miscarea liniara a actuatorului in una circulara tot nu vei putea realiza rotatia completa.....insa....daca doresti sa renunti definitiv la deschiderea cu cheia....poti sa faci butucul sa se roteasca la 60-70 grade....pentru ca daca te-ai uitat la butuc si cunosti functionarea lui sti ca din cele 180 grade ale cursei....pe vreo 10 grade are loc deshiderea si pe restul de 170 se actioneaza in gol....deci nu e necesar sa-l rotesti 180 grade.....in pui pe pozitia "deschuiat"....si cu ajutorul unei parghii prinsa de capatul actuatoruluipoti sa-l faci ca la incuierea masinii sa invarta butucul cu cateva grade....suficient pentru a fi in pozitia "incuiat"....iar la descuiere s-ar comuta inapoi.....nu e greu dar repet....sistemul functioneaza doar in cazul in care renunti DEFINITIV la deschiderea haionului din cheie....pentru ca actuatorul o sa limiteze miscarea de rotatie a butucului care nu va mai ajunge la 180 grade.... daca vrei mai multe detalii pot sa-ti reprezint schematic... This post has been edited by Tince1290: 5 Aug 2009, 15:57 |
--------------------
-
-
-
|
|
crick |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 666 Joined: 2 January 09 From: Bucuresti ![]() |
Ar fi o metoda la ceea ce vrei tu(de fapt o metoda surogat),montezi un actuator cu 5 fire intr-o usa(3 fire sunt pe 2 contacte care arata pozitia actuatorului),iei un + permanent,il treci prin contactul care se face cand usile sunt descuiate,il duci apoi la actuatorul din hayon,celalalt fir de la actuator il dai la masa printr-un buton montat in exteriorul masinii(se poate monta in acel ornament negru de plastic de care se ridica hayonul).In concluzie, acel buton va fi activ numai cand usa cu noul actuator(cu 5 fire,probabil cea a soferului)va fi descuiata.Butucul vechi isi poate pastra functia sau nu ,cum doresti.Astfel,scapi si de acea rotire de 180 de grade.
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala
2003
- B _____
|
|
Tince1290 |
![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
inhteresanta ideea.....
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
sonnic53 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 18 May 09 From: Vrancea ![]() |
o intrebare .. si-mi trebue un raspuns mai rapid . va rog . ca dimineata ma apuc de treaba si sa stiu . vreau sami intrept portbagajul la SN mea .adik sa renunt la locul pentru numar la incuietoare portbagaj si la tot ce e scris pe el . sa raman doar dunga care face conturu masini. in rest tot drept. intrebarea e pot sscoate incuietoarea asta cu totu? adik sa ramana gaura goala. mentionez:am buton in masina de la care deschid portbagajul , el e mereu pe inchis si se deschide avand pus motoras cum e la inchiderea centralizata... adik pot scoate ala si sa functioneze in continuare ala ? sa nu raman cu portbagajul deschis /> ?
![]() |
--------------------
Vw Golf 3
Logan 1.4
2007
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
si ce te faci de fiecare data deschizi usa si se deschide si porbagajul ... cand inchizi usa cu siguranta nu se mai inchide si porbagajul doar daca te duci frumos il ridici si il lasi in jos
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
sonnic53 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 18 May 09 From: Vrancea ![]() |
|
--------------------
Vw Golf 3
Logan 1.4
2007
|
|
iulian.bisty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 382 Joined: 24 March 07 From: Braila ![]() |
salutare!
eu as vrea sa nu mai stau sa incui/descui cu cheia haionul as vrea ca in momentul cand inchid/deschid din cheie usile sa se incuie/descuie si haionul daca a facut cineva asa ceva? |
--------------------
Renault
Megane 3 2015
Kadjar 2017 zxcxzcz
|
|
BeatMAN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 9 December 07 From: Tarnaveni ![]() |
Si eu vreau sa fac acelasi lucru dar inca nu am gasit actuatori la bucata decat la set. Iar din cate am vazut eu pozitia de montare e putin nasoala.
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2002 Rapsodie
- MS 84 MES
|
|
tester |
![]()
|
![]() dacia tester ;) Group: Members Posts: 747 Joined: 22 August 07 From: iasi ![]() |
poate nu ar strica o mica cautare pe forum pentru ca mai mult ca sigur veti gasi toate detaliile de care aveti nevoie, ca nu inventati voi apa calda sau roata.
cat despre cumpararea de actuatori la bucata vizitati sectiunea BURSA a forumului ca sunt destule oferte. |
--------------------
dacia
logan
2007
- is xx xxx
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Posturile voastre au fost mutate aici unde deja se dezbate sau s-a dezbatut aceasta tema. Numai bine
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
S.Alex-F |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 4 February 09 From: Bucuresti S4 ![]() |
Bun!
Haideti sa va zic si eu cum am facut eu! Scurt! Pot deschide hayonul la comanda cu ajutorul alarmei..oricand!(de preferat cand nu e pusa alarma ...ca altfel daca-l deschid si eliberez microcontactul din yala...tipa alarma! pot deschide hayonul si manual...apasand pe un buton montat central intre cele doua becuri pentru iluminarea placutei(nu se vede doar se simte) aceasta functie din urma este conditionata de actuatorul din usa soferului care este prevazut cu functia "stare-actuator"(adica "deala" cu 5 fire)! in mod cert...am anulat butonul din fabrica (strambatorul de cheie) si urmeaza sa-l maschez cumva(probabil va fi nevoie de sudura ceva!) E bine asa??? Va place?? daca da...va rog sa-mi comunicati si maine va pun detaliile pentru actiunea DIY(do it yourself)!!! Numai de bine! ![]() |
--------------------
DACIA
SuperNova
2002Clima
- XX-XX-ALX "A gresi incepe din momentul in care nu incercam sa reparam ce am constatat ca am gresit!"
|
|
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
eu asa am facut deschiderea din buton.
This post has been edited by ghitza: 16 Sep 2009, 17:21 Attached thumbnail(s) SDC11680.JPG ( Size: 471.68k ) Number of downloads: 1232 SDC11682.JPG ( Size: 473.3k ) Number of downloads: 1229 SDC11683.JPG ( Size: 455.45k ) Number of downloads: 1231 |
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
danut81 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.499 Joined: 2 March 08 From: Iasi ![]() |
Am si eu facut de ceva timp ca haionul sa se deschida din exterior electric.Mai exact am montat in haion un comutator cu 3 pozitii,care este actionat de butucul haionului.Pentru protectia motorasului si pentru functionarea corecta am realizat un mic montaj format din 2 relee,un condesator si o dioda.Astfel oricat de mult se va tine apasat pe bunton motorasul va primi un singur impuls si astfel nu se va arde.Semnalul vine de la un motoras cu 5 fire montat in una din usi.Daca cineva este interesat pot sa dau schema electrica si ceva poze.
Ca materiale am folosit: - 15 m cablu dublu; - 2 relee - unul comanda deschiderea portbagajului,semnalul venind de la un condesator de 100 micro.Se putea evita folosirea releului dar trebuia sa pun un condesator de putere mai mare,ceva de 4400 sau 6600 micro. - unul intrerupe semnalul condesatorului catre releu atunci cand masina este armata.Aceasta problema am intalnit-o cand am terminat montajul si se intampla urmatorul fenomen:armam masina si motorasul mai putea fi actionat o singura data datorita faptului ca,condesatorul ramanea incarcat. - dioda permite si folosirea butonului de deschidere al portbagajului din interiorul masinii. -motoras master cu 5 fire. -comutator This post has been edited by danut81: 4 Oct 2009, 20:05 |
--------------------
Renault
Megane 2 2005
Lux Privillege
- vs.01.smb
|
|
capu14rox |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 163 Joined: 8 November 09 From: Tirnaveni Jud. Mures ![]() |
M-ar interesa daca pot sa o cuplez la inchiderea centralizata, sa trag fire si sa se inchida si deschida odata.stima
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2002
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
pe supernova?da se poate.cauta motoras de portiera spate .dinala de dacie veche.vezi ca trebuie sa aiba 5 fire.eu mi-am montat pe cel cu 2 fire si deschid doar din buton din interior
![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
deavilangel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 19 December 09 ![]() |
Salut! Eu sunt din ploiesti si am gasit sa cumpar inchidere cu deschiderea portbagajului din telecomanda (ca sa dea bine la vanzare cheia este tip briceag) a trebuit sa cumpar un actuator in plus atata tot dar este cam pipreata la pret 350 rom plus maontajul 100 rom.
|
--------------------
DACIA
NOVA
1999 GTI
- PH-99-GTI
|
|
Maskatu |
![]()
|
Cel mai bine si simplu dupa parerea mea este actuator cu 2 fire cu actionare pe buton din interior. Toata treaba costa 25-30 de lei. Adica fir, push button, si actuator cu tija. Asta daca aveti bormasina la indemana si un pic de "dibacie". In schimb daca va duceti la vreun service, se poate sa va ceara pe manopera si 30-40 de lei, daca nu mai mult.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
harry |
![]()
|
![]() E-TECH tester Group: Members Posts: 414 Joined: 3 July 08 From: Bucuresti ![]() |
Dupa cum am mai spus, se poate pune in butuc o "tablita" care sa o actionezi cu un motoras de inchidere... bla bla bla... dar este mult mai complicat!
Solutia lui S.Alex-F mi se pare foarte eleganta, fiabila si practica! Intrebare: ca sa nu schimb actuatorul cu unul cu 5 fire, pot sa ma folosesc de vreun fir din modulul de inchidere centrala al masini? are cineva o schema electrica ? |
--------------------
Renault
Captur 2 E-TECH plugin hybrid
2021 Logan MCV, 1.5 dci, Laureat, 2007
Duster, 1.5 dCi, Laureat, 4WD, ESP, 2013 |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 13:43 |