Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
bomicabomic |
![]()
|
||
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
|
||
--------------------
x
x
- x
|
|||
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Sony, nu-i adevarat! Revizia de 15.000 e obligatorie, altfel te scot din garantie.
Go-go, cand o sa schimbi uleiul, ceri sa-ti mentioneze lucrul asta in carnetul de intretinere. In felul asta n-o sa ai probleme fiindca ai depasit un an; poti face dovada ca ai schimbat uleiul mai devreme. |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
C.M., era vorba despre revizia facuta la un an, in cazul lui la 9.000 de km. In situatia asta nu mai e nevoie de inca o revizie cand faci 15.000, adica dupa un an si jumatate de la achizitionarea autoturismului.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
dios |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 15 September 04 From: Romania ![]() |
Revizie 15000 :
-Ulei sintetic Mobil 5w40 -Filtru ulei -Placute de frana (aici nu era nevoie dar mi-au spus ca nu tin pana la 30000) -Manopera TOTAL :360 RON Spunea cineva ca la prima revizie vom cheltui vreo 30Euro ??,sau nu-mi mai aduc au bine aminte (de acum aproape 1 an)??? |
--------------------
Logan
1.6 Laureate Perla
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca nu schimbai placutele la 15.000 km si euro era inca 40.000 ca acum un am te-ai fi apropiat de 30 de euro
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
@bomica, nu poti avea decat impresii subiective. Mie de ex. mi se pare ca urca mai bine motorul in ture dupa ce am pus Elf...err vroiam sa zic... Dacia Oil, ca sa nu pierd garantia
![]() Da' na, poate e doar o impresie. ( ca e acelasi tip de ulei, nu? ![]() |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
djvibecmc |
![]()
|
![]() Upgrade Group: Members Posts: 269 Joined: 16 September 04 From: Ploiesti ![]() |
Revizie 15 000 km ( facuta la 14 500) :
- Ulei Premium 5w30 4L -> 67.07 RON - Filtru Ulei DSN/X -> 14.6 RON - Manopera -> 42.13 RON Total ( cu TVA ) -> 147.3 RON P.S. am intrebat pe cel care s-a ocupat de masina mea de uleiul Dacia Oil.. si a zis ca e ELF ( de la Renault ) decat ca se numeste asa din motive oficiale.. sau ceva de genu.. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008
- PH 11 CYD Get rich or.... get Diesel!
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Dacia Oil e Texaco toata ziua.
|
--------------------
x
x
- x
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Dacia Oil nu conteaza ce e, conteaza ca pe bidonul de mi la-u turnat mie la revizie scria Made in Spain...
|
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
G.R. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 266 Joined: 17 December 04 ![]() |
Deci vrei sa spui ca orice e bun daca are ca origine o tara aflata la Vest de RO? Daca scria Made in Bulgaria sau Romania fugeai sa cumperi altceva. Eu daca imi voi lua altceva decat Dacia Oil, o voi face fiindca este mai ieftin un Aral sau Mobil 1 luat de la Metro sau Carrefour, decat Dacia Oil de la Service.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.6 Preferance
- CV 03 XXJ
|
|
Mihai Logan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 23 August 05 ![]() |
+1
si eu am luat pt revizia de de 15k un bidon de 4l elf din cora care m-a costat mai putin decit 3l dacia oil din service M. PS a facut cineva revizia de 15k la adras militari? ma intereseaza cam cit costa... la programare au fost destul de evazivi multumesc |
--------------------
Logan
Ambition
- B-39-XXX
|
|
djvibecmc |
![]()
|
![]() Upgrade Group: Members Posts: 269 Joined: 16 September 04 From: Ploiesti ![]() |
Pentru bomica .....Daca pe Dacia Oil scrie : Importator Texaco Romania.. nu inseamna neaparat ca Dacia Oil este Texaco... Oricum ... mie cei de la Service mi-au spus ca este Elf... poate ca altcineva a aflat ca este Texaco...Oricum tot nu se stie ce e.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008
- PH 11 CYD Get rich or.... get Diesel!
|
|
marius_lepra |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 22 May 05 From: Constanta ![]() |
Am aflat ceva de la un prieten care lucreaza in service dacia.Cica ar fi mai bine daca i-as schimba uleiul la 6-7000 km si sa nu astept pana la 15mii.E prea mult!Sincer asa o sa fac.La cati bani am dat pe ea nu mai conteaza cativa lei in plus.Bafta!
![]() This post has been edited by marius_lepra: 27 Aug 2005, 09:20 |
--------------------
Dacia Renault
Logan ambition
2005 iulie , ambition
- CT-81-MTD [COLOR=blue]Niciodata sa nu spui "niciodata"![/COLOR]
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Schimb ulei dacia oil + conexe = 1.200.000 ROL la Dacoserv Militari. Eu am schimbat pe la 8300 ca atunci am venit din concediu.
|
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(djvibecmc @ 26 Aug 2005, 23:59) Daca pe Dacia Oil scrie : Importator Texaco Romania.. nu inseamna neaparat ca Dacia Oil este Texaco... Oricum ... mie cei de la Service mi-au spus ca este Elf... poate ca altcineva a aflat ca este Texaco...Oricum tot nu se stie ce e. Ba este chiar ... TEXACO...QUOTE(marius_lepra @ 27 Aug 2005, 09:18) Am aflat ceva de la un prieten care lucreaza in service dacia.Cica ar fi mai bine daca i-as schimba uleiul la 6-7000 km si sa nu astept pana la 15mii. As putea sa intreb si sa te rog sa-mi spui si mie ce scrie in chenarul ala gri de la pagina 16 din carnetul de intretinere? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
carosa |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 25 July 05 ![]() |
QUOTE(marius_lepra @ 27 Aug 2005, 10:18) Am aflat ceva de la un prieten care lucreaza in service dacia.Cica ar fi mai bine daca i-as schimba uleiul la 6-7000 km si sa nu astept pana la 15mii.E prea mult!Sincer asa o sa fac.La cati bani am dat pe ea nu mai conteaza cativa lei in plus.Bafta! ![]() acelasi lucru mi-a spus si dealerul de unde am ridicat masina, mai ales daca merg mai mult in oras. |
--------------------
am schimbat-o
cu alta
- marca
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Repet, poate lumea reuseste sa citeasca (daca nu se reuseste, dau meditatii joia dupa-masa, pentru preturi si tarife, contactati-ma pe pm):
Ce scrie la pagina 16 in chenarul gri, din carnetul de intretinere al loganului? E? Ia sa vedem, reuseste lumea sa citeasca scrisul ala pe cateva randuri din chenar? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bomicabomic |
![]()
|
QUOTE(djvibecmc @ 27 Aug 2005, 00:59) Pentru bomica .....Daca pe Dacia Oil scrie : Importator Texaco Romania.. nu inseamna neaparat ca Dacia Oil este Texaco... Mai, da-o incolo!!! Da' ce sa fie??? Concurenta....SHELL, ELF, BP, ARAL...a dreaq economie de piata....in loc sa-si vinda propriile produse, le vind p'ale concurentei. ![]() Tu ai vazut reclama aia, "De zece ani impreuna, Texaco-Dacia"? O dadeau astia acum vreo citeva luni. |
--------------------
x
x
- x
|
|
klaus |
![]()
|
Nu te enerva bombica draga...
Eu zic ca este de fapt aditiv din ala ... Dura-lube la pret de Dacia Oil. Eu zic sa va grabiti sa-l cumparati, ca poate termina astia stocul si apuc si eu altceva ![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Mi-am luat azi din Metro un bidon de 4 l de Elf Excellium LDX 5W-40 ( http://www.lubadmin.com/upload/produit/Fic...lang_1/1112.pdf ) cu 1.155.000 lei, maine purced la service pentru schimb. Am 7550 km.
P.S. Imi place cum scrie in prezentare: For all driving styles, particularly "vigorous" and high speeds. ![]() |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
tomycta |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 18 July 05 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4
- CT-57-VTC
|
|
G.R. |
![]()
|
Sunt curios ce părere aveți voi de treaba cu schimbatul uleiului la 15k km sau cel mult un an. Eu cel puțin nu merg 15 k într-un an, și dacă bag un ulei bun, nu-l voi schimba la un an, excepție va face doar prima revizie în februarie. Eu fac cam 6-7 k pe an, și cam 90% în afara orașului (excursii, vizite la părinți și rude, concedii). Voi ce părere aveți?
|
--------------------
Dacia
Logan 1.6 Preferance
- CV 03 XXJ
|
|
mromantan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 12 January 05 From: Cluj ![]() |
QUOTE(G.R. @ 30 Aug 2005, 07:29) Sunt curios ce părere aveți voi de treaba cu schimbatul uleiului la 15k km sau cel mult un an. Eu cel puțin nu merg 15 k într-un an, și dacă bag un ulei bun, nu-l voi schimba la un an, excepție va face doar prima revizie în februarie. Eu fac cam 6-7 k pe an, și cam 90% în afara orașului (excursii, vizite la părinți și rude, concedii). Voi ce părere aveți? Eu zic ce spune si chenarul acela. Nu au scris ei aiurea chestia aia, doar sa umple paginile |
--------------------
Dacia
Logan Ambition rosu
|
|
lapescuit |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 6 December 04 From: Timisoara ![]() |
pana una-alta daca cititi "carnetul de intretinere" aflati raspunsuri la toate intrebarile mai putin la cati ani sau cati km schimbi uleiul in cutia de viteze si cati litrii are rezervorul de lichid pt. parbriz(eu nu am gasit dar o sa mai iau la puricat cartile).deh...asa e cand citesti in diagonala
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate - 1.4 MPI
- .
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Imi cer scuze, am o intrebare stupida... Cat dureaza un schimb de ulei (cu programare)? Ca eu sunt legat de maini si de picioare la serviciu...
|
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
Sclaud |
![]()
|
Status: activ Group: Members Posts: 480 Joined: 24 July 04 From: Brasov ![]() |
Cred ca nu mai mult de 1/2 ora ... maxim
This post has been edited by Obscuru: 30 Aug 2005, 08:43 |
--------------------
none
none
2019
- BV-XX-XXX
|
|
Seeker |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 18 February 05 From: Iasi ![]() |
Teoretic 1/2 h , doar ca trebuie sa iei o marja de siguranta in cazul in care cei de la service gasesc si diverse mici defectiuni la revizie.Mie mi-au remediat in sfirsit sursele de zgomot din portiere dar a durat cam 2 ore revizia cu totul.
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6
2005
- IS-XX-XXX Ford Focus Ghia 2007
|
|
GABI_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 4 January 05 From: Bucuresti ![]() |
am si eu 2 intrebari stupide.
am citit topicul si nu am inteles mai nimic. sunt mai greu de cap. ![]() daca schimb uleiul la 7500 km trebuie sa-l schimb si la 15000 km? sau 15000+7500 = 22500 km? se scrie si in carnetul de intretinere ceva de ulei daca il schimb la 7500km? sau doar la revizie? multumesc si scuze pt. aceste intrebari ![]() |
--------------------
Renault Megane
1,5 dci 100 CP
2006 CE
- B 71
|
|
G.R. |
![]()
|
Scurt: dacă mergi mult prin oraș, se recomandă schimb ulei la 7500 km, dacă nu, schimbi la 15 000 km sau cel mult un an. Normal că dacă ai schimbat uleiul la 7500 km cu 2 luni înaintea reviziei de un an, nu vei mai schimba uleiul ș.a.m.d.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.6 Preferance
- CV 03 XXJ
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 13:55 |