Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
Mich@el |
![]()
|
||
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|||
collinro2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 457 Joined: 22 August 04 From: Iasi ![]() |
Vezi sa nu ai o surpriza cum am avut eu: ma duc la Caremil Iasi sa intreb de ulei, si imi spun ca nu au DECIT ulei dacia oil 10/40! Si nu pun alt ulei decit al lor, ca nu mai dau garantie la motor, gargara, etc. Asa ca ar trebui sa te interesezi de dinainte de conditiile de schimbare, daca te lasa sa vii cu uleiul tau. Eu zic ca merita 5/40 motorul, cit e nou, si ca e bine sa se pastreze aceeasi marca de ulei.
|
--------------------
renault
megane 2.2
2006 1,5dCi 80CP
- IS-05-GP? We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
|
|
andreic |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 18 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Mich@el @ 19 Oct 2005, 21:36) sa inteleg ca la prima revizie voi gasi in service-ul dealerului ulei de calitate,nu trebuie sa cumpar din alta parte...ma refer aici la uleiul elf... ![]() uleiul Dacia,ce-l au pe stoc,nu e bun? Gasesti in service uleiul pe care il vrei numai ca este mult mai scump decat in Orhideea de exemplu. E bun si uleiul Dacia. This post has been edited by andreic: 20 Oct 2005, 07:26 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.6 mpi
- B-xx-yyy
|
|
LucVer |
![]()
|
![]() Membru foarte autentic! ;-) Group: Members Posts: 240 Joined: 9 October 03 From: Brasov ![]() |
|
--------------------
Renault
Fluence Expression Plus 1.6 16v
2011
- BV xx XXX ex-Logan Laureate 1.4
Fortza fie cu tine! - Star Wars |
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
pai in cazul asta voi face niscaiva vizite la service,voi pune intrebari,pentru a fi bine informat...eventual imi voi face un "prieten" acolo
![]() |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
QUOTE(Mich@el @ 19 Oct 2005, 22:36) sa inteleg ca la prima revizie voi gasi in service-ul dealerului ulei de calitate,nu trebuie sa cumpar din alta parte...ma refer aici la uleiul elf... ![]() uleiul Dacia,ce-l au pe stoc,nu e bun? nu de alta,dar vreau sa fiu pregatit/informat pe cand voi ajunge la revizie. Uleiul dacia este Texaco |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Mich@el |
![]()
|
daca este ulei dacia 5-40,sunt multumit,nici Texaco nu e de lepadat.
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
maverick_24 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 24 February 05 ![]() |
Am facut si eu de curand prima revizie la Logan.
Am venit cu uleiul meu Elf Competiton 10w-40w...Avand in vedere ca in curand vine iarna intrebarea mea este : M-am pripit cumparand un 10-40 in loc de 5-40 ? Care sunt valorile de temperatura (cele scazute) specifice celor 2 tipuri de ulei? |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
ValentinnoRossi2005 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 25 August 05 ![]() |
|
--------------------
*
*
* The DOCTOR
|
|
andreic |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 18 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.6 mpi
- B-xx-yyy
|
|
Mario_b |
![]()
|
![]() Membru Simplu Group: Members Posts: 625 Joined: 9 December 04 From: Craiova+Sibiu ![]() |
Eu am schimbat doar uleiul la 8000km cu Castrol GTX3 Magnatec 10w40, mi-au spus la service ca este cel mai bun ulei al lor si ca e ok pe timp de iarna. Parca motorul merge mai putin 'stresat', adica mai rotund acum!
![]() This post has been edited by Mario_b: 21 Oct 2005, 16:50 |
--------------------
'05 Dacia
Logan 1,6
Ambition
- MBM War is peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Strength.
--->Logan Tuning Club Craiova<--- |
|
ValentinnoRossi2005 |
![]()
|
Data: 21.10.2005 ... la 9200 km ( 1 an )
revizie la Adras Com Impex Str. Intrarea Caravanei nr. 9, sect. 6 ulei Elf Excellium 5W40 ... pret 110 RON din Cora filtru ulei 29 RON manopera 38 RON spaga 20 RON ( mai bine zis bacsis ) PS: in acest service iti este permis sa vii cu uleiul tau si sa stai langa masina in timp ce ei isi fac treaba |
--------------------
*
*
* The DOCTOR
|
|
simon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 735 Joined: 30 October 04 ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane III
2009 Dinamique 1.6 16V
|
|
furnal |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 23 October 05 ![]() |
Chiar daca sunt umpic offtopic , la revizia de un an afland ca uleiul ,,casei,, este semisintetic am dat o fuga la o benzinarie de unde am venit cu 4 l de ulei omv 0sw40 full sintetic dar care am aflat mai tarziu este recomandat motoarelor otto , disel si turbodisel loganul meu fiind pe benzina .
Cat de tare am gresit , dauneaza motorului ?? sa-l schimb imediat sau pot sa-l mai las ? multumesc anticipat . |
--------------------
dacia logan
laureatte
- b-96-oys
|
|
collinro2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 457 Joined: 22 August 04 From: Iasi ![]() |
Toate motoarele pe benzina sunt Otto. In afara de alea cu piston rotativ (Wankel, ca la Mazda rx8). Eu asa tin minte de la fizica din clasa a X-a.
|
--------------------
renault
megane 2.2
2006 1,5dCi 80CP
- IS-05-GP? We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
|
|
kurupt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 282 Joined: 29 May 05 ![]() |
Si cum se comporta cu uleiul 0w40? Se simte ceva diferenta fata de ce ai avut inainte? Intreb asta pt ca dupa cum am vazut in cartea de instructiuni dacia recomanda 5w sau 10w.
|
--------------------
Logan
Ambiance
- ##### --=-- The KING Of The Hill --=--
|
|
andreic |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.6 mpi
- B-xx-yyy
|
|
ValentinnoRossi2005 |
![]()
|
QUOTE(simon @ 21 Oct 2005, 22:00) OFF: am precizat bacsis pt ca am dat din proprie initiativa deoarece mi-a placut cum si-au facut datoria . ON: datorita uleiului 5w40 se pare ca s-a diminuat zgomotul produs de motor, adica se aude o functionare mai "rotunda" a acestuia resimtita mai bine la turatii mici si mai putin in intervalul bine cunoscut 3200-3700 rpm; cat despre >4000 rpm am crezut ca s-a oprit motorul ![]() |
--------------------
*
*
* The DOCTOR
|
|
furnal |
![]()
|
QUOTE(kurupt @ 23 Oct 2005, 10:45) Si cum se comporta cu uleiul 0w40? Se simte ceva diferenta fata de ce ai avut inainte? Intreb asta pt ca dupa cum am vazut in cartea de instructiuni dacia recomanda 5w sau 10w. Motorul acum este mult mai silentios , ramane turat mai mult timp , parca accelereaza mai bine , sant curios cum se va comporta la drum lung . |
--------------------
dacia logan
laureatte
- b-96-oys
|
|
alc2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 12 July 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(furnal @ 23 Oct 2005, 10:51) Motorul acum este mult mai silentios , ramane turat mai mult timp , parca accelereaza mai bine , sant curios cum se va comporta la drum lung . Chiar mult mai silentios ? ( mai silentios ca logan-ul lui Klaus ? ) ![]() Accelereaza mai bine ?? Cam ca un motor de 2 litri , nu ? ![]() Ce nu pricep , este cat timp si la ce turatie ramane mai mult timp ?? ![]() Sigur nu este o simpla senzatie legat de toate cele de mai sus ? Ia baga un ochi aici :http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=26347&hl= |
--------------------
Renault
Kadjar Intens
Flame red_K9K-648
- Ex :Renault Clio III 2007/1.4 16v/98 CP/Privilege/ Beige Poivre
|
|
BAB |
![]()
|
![]() GUERRIER MARIN DE VAILLANT Group: Members Posts: 383 Joined: 13 June 05 From: CONSTANTA ![]() |
QUOTE(furnal @ 23 Oct 2005, 02:49) Chiar daca sunt umpic offtopic , la revizia de un an afland ca uleiul ,,casei,, este semisintetic am dat o fuga la o benzinarie de unde am venit cu 4 l de ulei omv 0sw40 full sintetic dar care am aflat mai tarziu este recomandat motoarelor otto , disel si turbodisel loganul meu fiind pe benzina . Cat de tare am gresit , dauneaza motorului ?? sa-l schimb imediat sau pot sa-l mai las ? multumesc anticipat . ![]() Unul din cele mai nostime mesaje de pe topic! Motorul Loganului tau este pe benzina, nu e nici "disel" nici "turbodisel", nici Otto? O fi turbina pe benzina, nu? ![]() Off topic, cuvantul "umpic" nu exista in limba romana, ci poate "un pic". Cam la fel este si cu denumirea motoarelor cu aprindere prin compresie: "diesel", nu "disel". Cat despre ulei, lasa-l unde este, adica in motor, pentru ca sta (unge) foarte bine acolo. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
1,6MPI Laureate
- CT 06 BAB "NOSCE TE IPSUM"
"Avoir une passion dans la vie, c’est un moteur fondamental pour vivre." |
|
bolovan_ro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 449 Joined: 25 November 04 ![]() |
24.10.2005-AutoCardo Timisoara
Ulei MOT 5W30 DA LG ![]() Filtru Ulei DA LG = 15.45+TVA Antigel Concentrat Glaceol 1l = 13.68+TVA Materiale auxiliare (pamintul din service, uleiul de pe podea etc) = 6.92+TVA Manopera: Revizie obligatorie 15000km (chestii avansate: verificat semnalizare, placute frina, scobit in nas, stat la povesti cu vecinul de stand etc)= 74.75+TVA Total: 213.96 lei (de data asta cu tot cu TVA) Timp total: 2 ore (cu tot cu povestile de rigoare cu colegii de servici) This post has been edited by bolovan_ro: 24 Oct 2005, 09:17 |
--------------------
Dacia
Logan II
2016/Laureate 0.9TCe Suma inteligentelor pe pamint ii constanta, populatia este in crestere
|
|
furnal |
![]()
|
![]() |
--------------------
dacia logan
laureatte
- b-96-oys
|
|
simon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 735 Joined: 30 October 04 ![]() |
QUOTE(furnal @ 24 Oct 2005, 16:19) Mai inveti si din greseli, totul este sa ai bunavointa de a te corecta. Nu este niciodata prea tirziu sa te straduiesti sa scrii corect, sa recitesti ce-ai scris si sa-i dai drumul numai cind ti se pare ca este bine. Nu stiu cu ce te ocupi dar felul in care scrii este important pentru oricine. Si sa nu uiti un lucru: posibilitatea de a te exprima public pe un forum este un privilegiu. Onoreaza-l. |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Dinamique 1.6 16V
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Schimb de ulei intermediar la 9500 km (n-am reusit la 7500).
Motor Service Bucuresti: ulei Dacia 5W30, filtru si manopera la 120 RON. Plus o mica atentie pentru ca m-au primit in service vineri la 16.30 si m-au rezolvat pe loc; am stat langa ei si m-am uitat si eu prima oara pe sub masina. Intr-un bidon a ramas 1/2 de litru de ulei si mi l-au dat sa completez eu daca e nevoie. Le-am zis ca merg prin oras, iar baietii s-au autosesizat si au facut si inspectie vizuala a placutelor de frana. Fain! Uleiul vechi era negru, iar motorul cam troncanea pe la 3000 de ture; acum masina urca vizibil mai usor in ture si merge mai rotund. |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
dydycom |
![]() ![]()
|
![]() daca exista vointa, orice se poate Group: Members Posts: 630 Joined: 24 March 05 From: Bucharest ![]() |
![]() ![]() au tupeul si nesimtirea sa iti bage pe gat FORTAT orice mica recomandare Dacia....care are si mici note de subsol pe care nesimtiti de la receptie nu se obosesc sa le citeasca. Aveti mare grija: Fraza de genul: "daca nu puneti uleiul "X" e ok dar trecem in cartea de garantie"....ceea ce duce la pierderea garantiei la motor......pt ca iti trec marca uleiului si indicatiile x W y dar nu si API.....ceea ce poate duce la refuzul de a-ti repara motorul pe garantie..... si acum pe scurt: ajung si eu la 15k km si pt ca meridian sud e langa mine ma hotarasc sa imi fac programare la ei....ok. in momentul intocmirii fisei de service direct de la receptie se completeaza: ulei+filtru ulei+ filtru aer+ placute. incerc sa ii spun ca nu vreau uleiul lor de 150.000/L vandut la pret de 500000/L si imi spune ca altfel imi trece in carnetul de garantie ca am pus alt ulei decat cel recomandat si ca orice reclamatie ulterioara asupra problemelor de motor....devine NULA. bun si in carnetul de intretinere nu se pomeneste nimik de schimbat automat filtru de aer si placute, mi se raspunde ca asta e "recomandarea" Dacia.....bine bine dar nu se ia in calcul si uzura?....ca trebuie sa vezi daca e uzata placuta sau nu.... Raspuns: NU ![]() Buuun...si pret total al reviziei??????? cat credeti....care da mai mult mai mult mai mult dublati>>>> si aveti pretul:4.500.000 lei( patru milioane cinci sute mii lei) si toate acestea fara sa se uite cineva la masina......eee nu e rau nu? Ii cer sa anuleze fisa de revizie, ma indrept spre Adras de pe Sos oltenitei( langa orasel) unde cu Antigel cumparat costul a fost de ........ ... .. ......550.000 CINCI SUTE CINCIZECI MII LEI,,,,, adica ~10% din cat costa la meridian..... acum o fii rau ...o fii bine...voi apreciati...oricum pe mine la meridian eu nu mai calc! |
--------------------
laguna
2.0 dci cva
2008 privilege Imi vand Laguna 3, Detalii la bursa!
http://https://www.reno.ro/index.php?act=ST&f=5&t=313709 |
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
AMG-pantelimon
de pe bon: ulei auto (cred ca elf au pus) 4x23 = 92 lei filtre auto (filtru de aer cred) 42 lei filtre auto (filtru de ulei cred) 19 lei placute frana 195 lei ![]() piese auto (asta era un capac de roata) 39 lei piese auto (am uitat ce era) 12 lei manopera 40 lei TOTAL 439 lei bacsis 0 lei durate: - asteptat terminat receptioner vorbit telefon+umblat dupa mecanic 1/2 ora - urcat masina pe rampa, uitat, plecat, revenit - "ati luat piese domnu?" 1/2 ora - cumparat piese 1/4 + scris factura 1/4 - schimbat placute+ulei 1/2 ora - asteptat receptioner stampila +bon 1/2 ora - platit manopera+ scris alta factura 1/4 TOTAL 2 h 3/4 + nervi la greu Later edit In afara de placute si ulei NICI NU S_AU UITAT LA ALTCEVA! |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Ma duc si eu acuma la revizie..
Poate sa mai imi spuna cineva daca cei din service le-au impus schimbarea placutelor de frana (la recomandarea Dacia) , chiar daca nu erau uzate? Mi se pare cam absurd, dar nu stii niciodata... This post has been edited by testike: 28 Oct 2005, 18:52 |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
La mine de exemplu au fost finuti, s-au uitat la placute si au zis doar ca recomanda, fac cum vreau. Le-am schimbat pentru mine.
Bineinteles ca nu s-au uitat la nimic altceva dar nici nu am cerut. |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
GunX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 26 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu as tine placutele vechi ca dovada. Daca aflu ulterior ca nu erau suficient de uzate incat sa trebuiasca schimbate, ii pot acuza de escrocherie profesionala/abuz de incredere.
Desi se zice ca piesele schimbate devin proprietatea DACIA S.A. as intreba atunci cat costa ele noi si cat costa "upgrade-ul" ca sa imi dau seama din diferenta de pret ce merita sa aleg. This post has been edited by GunX: 28 Oct 2005, 19:35 |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
- B-40-XXX Never underestimate the power of human stupidity !
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 00:08 |