Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Ti-a dat cu virgula, manopera pentru schimbatul filtrului e 5 ron sau 50.000 vechi
![]() This post has been edited by Codrin: 6 Jan 2006, 15:03 |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu m-am bazat pe afirmatia:
QUOTE(GABI_ @ 6 Jan 2006, 14:26) 2. pentru inlocuire filtru AER este scris "tarif mecanica" 510.000 lei cica este o operatie in plus, ca la 15.000km nu se schimba filtrul de aer; in carte scrie 30.000km Daca filtru aer+inlocuirea lui este acel "tarif mecanica" atunci as putea sa mentionez ca filtru de aer a fost "la negru" bagat de cei din service? Pai daca nu apare pe factura dar l-au schimbat si l-au scris drept "tarif mecanica" treaba nu e prea verde in Danemarca. De fapt, cred ca ceva e putred... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
GABI_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 4 January 05 From: Bucuresti ![]() |
klaus, filtrul de aer l-am cumparat eu cu mana mea, din magazie de la ei si impreuna cu filtrul de ulei am dat 590.000 lei.
|
--------------------
Renault Megane
1,5 dci 100 CP
2006 CE
- B 71
|
|
klaus |
![]()
|
Deci aia 51 RON au fost manopera doar, sau au inclus si ceva materiale?
Ca aici e problema. Caci pentru 1/2 ore de manopera e exorbitant. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
GABI_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 4 January 05 From: Bucuresti ![]() |
filtrul de aer - ~50 ron
filtrul de ulei - ~? filtru ulei + aer = 59 ron manopera 51 ron total 110- 50ron (f. aer)= 60ron ( f. ulei + manopera f. ulei si f. aer) ![]() eu asa cred. cat este un filtru de ulei??? |
--------------------
Renault Megane
1,5 dci 100 CP
2006 CE
- B 71
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
GABI_ |
![]()
|
deci....
60 ron -20 ron = 40 ron 40 ron manopera. astept raspunsurile de la vc...... ![]() |
--------------------
Renault Megane
1,5 dci 100 CP
2006 CE
- B 71
|
|
klaus |
![]()
|
E, la 40 RON manopera inlocuire filtru aer si filtru ulei cu ulei cu tot, mai merge (40 RON = 60 RON - 20 RON filtru ulei).
Inlocuire f. aer = 0,5h inlocuire ulei+filtru ulei = 0,4h total 0,9 h, intregit 1 h deci cam 40 RON/ora demanopera. Le-au mai tras ei din condei si au incarcat oleaca factura, dar nu substantial. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Pai si cu:
QUOTE(GABI_) demontare/montare roti, verificare directie, amortizoare, esapament, verificat placute de frana (daca le controla "vizual" nu se mai lua taxa), verificare tamburi, golit/umplere ulei, inlocuit filtru ULEI, diagnosticare calculator etc. cost : 1.050.000 lei. cum ramane ?This post has been edited by IRONICK: 6 Jan 2006, 15:57 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
GABI_ |
![]()
|
dar totusi nu este cam mult 220 ron fara ulei????
![]() |
--------------------
Renault Megane
1,5 dci 100 CP
2006 CE
- B 71
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai e o mica problema... tocmai am sunat la VC. Tanti de acolo mi-a spus ca revizia de 15k include 1h de manopera + consumabile (total 51 euro).
E drept ca tanti nu a inclus printre operatii si schimbarea filtrului de aer - deci asta e ceva separat. Oricum, pana la 380 RON (daca am retinut bine), e distanta mare. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
klaus |
![]()
|
Eu zic ca revizia de 15.000 nu are cum sa fie ca normativ sub 2 - 2,5 ore.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu iti spun ce mi-a zis tanti de la VC
![]() Si mie mi s-a parut ciudat. Plus ca stiam de 30 euro, nu de 51. Oricum - pe site-ul Dacia schimbul de placute de frana e cotat la 11 euro, nu la 250 RON: http://www.dacia.ro/servicii-pentru-clienti/intretinere |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
GABI_ |
![]()
|
dar din 380 ron scad uleiul, care l-am cumparat eu separat cu 160 ron.
|
--------------------
Renault Megane
1,5 dci 100 CP
2006 CE
- B 71
|
|
GABI_ |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 6 Jan 2006, 17:00) eu am bagat masina la 8.15 minute si am iesit la 9.45, deci 1,5 ore oricum te taxeaza la 2 ore. si cred ca de aici e diferenta: 220 ron - 188,7 ron = 31,3 ron asta este, am vrut LOGAN. va multumesc tuturor pt. lamuriri. p.s. inca mai astept raspunsul de la vc. This post has been edited by GABI_: 6 Jan 2006, 16:29 |
--------------------
Renault Megane
1,5 dci 100 CP
2006 CE
- B 71
|
|
adisan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 19 December 04 From: ORADEA ![]() |
Buna
Am fost si eu la Revizia de 1 an (in februariae fac de fapt 1 an ) si am la bord 10.700 km. M-am programat si in fisa scrie durata reviziei 2 ore. Cost 123,32 RON. pE FACTURA scrie asa COMENZI DE REPARATII si suma de 123,32 RON. In momentul in care am aratat ca am platit contravaloarea Reviziei, am observat ca pe fisa ce am completatat-o pt revizie ,fisa numita COMANDA REPARATIE scria numarul 207 adica Schimbare ulei si "ulei LOGAN 3 flacon ulei". In carte de intretire se afla si doua fise - PUNTE DE CONTROL si CERTIFICAT DE CONTROL(cu R1,RP,RM SC si RM ) care fiecare aveau mai multe rubricute ce trebuiau bifate de angajatii Service. Culmea NICI o rubrica nu era bifata DAR era semnata si stampilata. Nu am pling, revizia la partea mecanica a fost realizata atent,spuneu, m-a intrebat daca am vreo problema ...deci a fost corect.Mi-a schimbat DOAR uleiul si filtrul ulei cica doar asta se cere. La revizia pe TESTER cu sonda am observat o raceala, adica a conectata masina la calculator si a dat la cautare sau asa ceva , rezultatul ...nici o defectiune sesizata. Intrebare, cum pot eu sa imi dau seama de parametrii normali din moment de nu ii cunosc. Spun acest lucru deoarece tot mai des aud ca din fabrica , unele Logan-uri vin cu parametrii prea mici, sau ca dupa ceva timp acei parametrii scad sau cresc. L-am intrebat pe "Tovarasul" de la service si mi-a spus ca ,calculatorul decide si ca, acesta are toate datele normale date de Pitesti, idem ca la testarea in uzina. ![]() This post has been edited by adisan: 7 Jan 2006, 11:12 |
--------------------
DACIA LOGAN
Preferance 1.4 MPI
- BH - xx - xxx salutari din Ardeal....
|
|
adisan |
![]() ![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 19 December 04 From: ORADEA ![]() |
Am omis , revin
Uleiul care mi l-a pus la Logan este TEXACO si e 5W30 semi-sintetic. Nu mi-a dat voie sa aduc eu uleiul pe care il doream si nici nu-mi recomanda alt ulei (desi pe flacon scria Dcaia oil si la importator TEXACO) pentru ca Logan-ul a fost testat cu acest tip de ulei in toate conditiile si NU garanteaza ca, cu alt ulei parametrii vor mai fi aceeasi. ![]() Adica e in garantie, te cheama la revizie si mai baga si MANOPERA pe factura. ![]() This post has been edited by adisan: 7 Jan 2006, 16:57 |
--------------------
DACIA LOGAN
Preferance 1.4 MPI
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
QUOTE(adisan @ 7 Jan 2006, 12:16) Conform cu acest răspuns de la Vocea Clientului: Intervale revizii si preturi pentru Logan MPI, prețurile de revizie includ următoarele: piese + manopera. O manoperă suplimentară nu poate apărea decât pentru alte operațiuni decât cele incluse în revizia periodică obligatorie. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(adisan @ 7 Jan 2006, 11:16) Am omis , revin Nu mi-a dat voie sa aduc eu uleiul pe care il doream si nici nu-mi recomanda alt ulei eu totusi voi face tot posibilul sa duc uleiul meu,am vazut in metro,elf 5-40,la 1.200.000 rol.full sintetic.am printat raspunsul de la VC,postat de catre klaus si sper sa ma ajute. |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
adisan |
![]()
|
este la Selgros Mobil 5w30 semi sintetic in jur de 300.000 si chiar si full sintetic la pret accesibil.
|
--------------------
DACIA LOGAN
Preferance 1.4 MPI
|
|
vv |
![]()
|
Pe mine m-a costat 105 RON la Nesty. Fara schimbul de ulei - deci ar fi trebuit sa fie mai putin, ca nu mi-au dat si uleiul (am schimbat uleiul la 10k, il mai schimb la 20k). Probabil ca m-au suprataxat un pic, dar tinand cont ca mecanicul a fost de gasca si mi-a suflat filtrul de aer (operatie care nu era inclusa in cei 30euro), n-am mai comentat.
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
|
|
Zetu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 633 Joined: 18 December 04 ![]() |
QUOTE(vv @ 8 Jan 2006, 12:39) Pe mine m-a costat 105 RON la Nesty. Fara schimbul de ulei - deci ar fi trebuit sa fie mai putin, ca nu mi-au dat si uleiul (am schimbat uleiul la 10k, il mai schimb la 20k). Probabil ca m-au suprataxat un pic, dar tinand cont ca mecanicul a fost de gasca si mi-a suflat filtrul de aer (operatie care nu era inclusa in cei 30euro), n-am mai comentat. Mie mi se pare de SF sa platesti 30 de euro pentru revizie. Ala e pretul recomandat de Dacia cu tot cu ulei si filtre. Eu am platit 50 RON revizia (cu uleiul si filtrul meu). |
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
BAD_MF |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 9 May 05 From: Iasi ![]() |
Mi-am schimbat si eu uleiul la 7500 de km zilele astea. Nu am avut chef sa ma cert cu ei si am zis ca un schimb/doua schimburi cu Dacia oil nu are ce sa strice. M-a costat 139 ron. Am platit 9 ron pe antigel, ca m-au pacalit cu faza Completam si lichidele?? Si mi-au pus 50 ml de antigel dar mi-au bagat pe gat toata sticla de 1 litru de antigel Dacia, erau sa-mi puna si lichid de parbriz dar am vazut si am zis ca am(chiar aveam 8 litri abia cumparati). S-au purtat frumos m-au lasat sa stau langa masina vreo 10 min cat au facut o verificare pe rampa apoi mi-au spus sa ma duc in sala de asteptare ca nu aveam voie in service. Per total multumit, mi-a spus un mecanic ca normal ar trebui sa imi scoata garantia la partea electrica ca nu am pus alarma la ei dar nu a facut-o.
Uleiul a fost dacia oil 5w30, pe el scrie made in spain, nu erau facute in bulgaria parca? |
--------------------
Seat leon FR
1.8 TURBO
2003
- IS-xx-COD 9.5j 255/35R18>>8.5J 225/40R18 PORSCHE CHROME WHEELS
|
|
GABI_ |
![]()
|
|
--------------------
Renault Megane
1,5 dci 100 CP
2006 CE
- B 71
|
|
bassfreak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 897 Joined: 29 August 04 From: Bucuresti ![]() |
doamne fereste! mie si nici altora nu cred ca li s-a tarifat asa ceva!
de fiecare data la service adras oltenitei , nu am platit manopera mai mult de 350 mii lei vechi! |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Ambiance Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
|
|
rtrd_dud |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 30 July 04 From: bucuresti ![]() |
Daca nu va suparati ca intreb ce pret are o revizie la dci , ulei, filtru ulei, filtru aer , filtru de motorina ; adica pretul pentru fiecare in parte ma refer ?.Pe aici pe forum am observat ca nimeni nu a facut revizia de 10.000. E scump filtru ala de motorina?
|
--------------------
citroen
xsara
2004 2.0 hdi
|
|
alx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.001 Joined: 11 March 04 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
in .ro e scump ~2.4mil sau 1.5 fara senzor de apa.
In afara e 13euroi... |
--------------------
Mitsubishi
Outlander 1
2.0 benzina
- varies Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet... |
|
JORJ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 4 January 05 ![]() |
QUOTE(vv @ 6 Jan 2006, 16:02) Eu iti spun ce mi-a zis tanti de la VC ![]() Si mie mi s-a parut ciudat. Plus ca stiam de 30 euro, nu de 51. .... http://www.dacia.ro/servicii-pentru-clienti/intretinere Poate trebuie dezvoltat nitel... Si eu imi amintesc o sumedenie de pliante si afise care inca de la lansare clamau costurile reduse de intretinere ale Loganului si prezentau preturile reviziilor. Nu le-am retinut pe toate insa sigur cea de 15.000 trebuia sa coste 31 de Euro, conform pliantelor Dacia si nu 51 Euro cum pretind acum. Pe langa faptul ca au redus si intervalul de schimb al unor consumabile (vezi filtrul de aer), oare asta nu se constituie intr-o pacaleala pentru consumator? Nu or fi ele sume care sa ne cocoseze dar considerand numai cresterea asta de la 31 la 51 este totusi o crestere de peste 60%. Oare protectia consumatorului considera normal sa ti se spuna sa cumperi o masina ca te va costa intretinerea x si apoi sa ti se spuna ca de fapt intretinerea ei este cu peste 60% mai mare. Ar trebui poate sa ne facem toti copii dupa pliantele alea vechi (sigur au existat si in format electronic) si sa ne ducem cu ele la revizii la service-uri si sa le spunem ca nu platim mai mult decat ni s-a spus la cumparare. Dar asta s-ar putea intampla daca am face-o in masa si daca nu am vrea majoritatea sa bagam un ulei mai bun decat cel de la Dacia. Altfel daca le dam doar 31 de Euro poate ne baga astia ulei de la bunica ![]() This post has been edited by JORJ: 12 Jan 2006, 09:50 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 Perla
- B -XX - XXX Nu dau flashuri
Daca vreau sa depasesc semnalizez si astept Nu claxonez decat daca e absolut necesar Folosesc proiectoarele doar cand e ceata |
|
bassfreak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 897 Joined: 29 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Mai oameni buni, eu cred ca acei 30 euro de pe pliant/afis/anunt sunt doar o ESTIMARE a costului total al reviziei, nicidecum o manopera adaugata asa la sanchi, ca uite scrie pe afis ca atat te costa in plus.
Eu cred ca este total gresit interpretat acel cost.. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Ambiance Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 23:00 |