DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

67 Pages « < 21 22 23 24 25 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale

Kunt
post 20 Jan 2006, 13:47
Post #661

Membru lenes

Group: Members

QUOTE(Sony @ 20 Jan 2006, 13:29)

- protectie prag care incepea sa se dezlipeasca. Rezolvat.

Ce protectie prag ? Si cum s-a rezolvat ?

--------------------
Dacia Logan Preference 1.4 MPI, 2005 - 50 VDU
"Oamenii sunt persoane umane" - ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sony
post 20 Jan 2006, 13:55
Post #662

Membru autentic

From: Ban Land

La modelul tau nu exista. Este doar pe Laureate si Ambition

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Rigor
post 30 Jan 2006, 14:15
Post #663

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(mromantan @ 20 Jan 2006, 00:59)
Revizie de un an la Dacia Service Cluj Feleac.

Km:7200

Ulei Mobil 5w50 (eu vroiam 5w40 dar nu aveau) 38 RON/l
Filtru ulei 20 RON
Filtru aer  48 RON
Manopera 50 RON

Total 273 RON

Mi se pare cam mult dar uleiul a fost destul de scump.
Au mai strans suruburi pe dedesubt, calculator nu. Nici nu am avut probleme de semnalat ce e drept.
*

Au carait ceva despre uleiul pe care l-ai pus?

Eu am schimbat astazi uleiul si am pus tot de asta (mobil 5w50). Ala de la receptie mi-a spus ca o sa imi pierd garantia la motor, i-am zis sa puna cea am adus cu toate cosecintele!

Drept urmare pe bonul de service mi-a scris exact: "(ulei adus de client) am fost instiinta de conditiile de garantie (ulei client) (garantie motor)" si am semnat.

Asta e un mare "bullshit" chestia cu uleiul e de marketing-vanzari ca sa isi vanda uleiul lor dar daca vrei sa pui alt ulei nu au cum sa iti faca ceva, nu au cum sa anuleze garantia la motor pe baza celor scrise, cuvinte care probabil sunt cantarite bine pentru face presiune sa cumperi dar sa nu iasa de sub incidenta legilor. In plus pe cartea de garantie nu au scris nimic in ceea ce priveste pierderea garantiei, l-am intrebat pe tip si a zis ca o sa scrie in baza lor de date. radmasa.gif

--------------------
ZKR Preferat - IS-01
+
mromantan
post 30 Jan 2006, 14:36
Post #664

Membru incepator

From: Cluj

Pai nu au comentat nimic pentru ca l-am pus de la ei de la service.
Inainte sa merg le-am dat un telefon sa ii intreb ce uleiuri au si la ce preturi.
Ah, si mai am un coleg(nu s-a dus cu uleiul lui) caruia direct i-au pus ulei din asta (5w50) la revizia de un an.

--------------------
Dacia Logan
Ambition rosu
+
Mich@el
post 30 Jan 2006, 15:01
Post #665

membru fara frane

From: Timisoara

ce noroc pe voi ca ati prins ulei bun in service,la noi este doar Texaco si va iesi un circ destul de mare cand voi merge cu ulei cumparat de mine... mad.gif

--------------------
Logan Laureate 1.4 2005 - TM-Marine Blue
+
DFA
post 30 Jan 2006, 15:07
Post #666

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

QUOTE(Mich@el @ 30 Jan 2006, 16:01)
ce noroc pe voi ca ati prins ulei bun in service,la noi este doar Texaco si va iesi un circ destul de mare cand voi merge cu ulei cumparat de mine... mad.gif
*

Nu trebuie să iasă nici un circ. Te duci cu răspunsurile tipărite de la Voce Clientului în care scrie negru pe alb că se poate pune orice marcă, atâta timp cât are caracteristicile necesare pentru acel motor, înscrise în carnetul de întreținere.

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
Mich@el
post 30 Jan 2006, 15:33
Post #667

membru fara frane

exista si varianta de a nu ma primi la verificare daca refuz categoric uleiul lor?

--------------------
+
DFA
post 30 Jan 2006, 16:01
Post #668

QUOTE(Mich@el @ 30 Jan 2006, 16:33)
exista si varianta de a nu ma primi la verificare daca refuz categoric uleiul lor?
*

Nu au voie!
Așa cum am mai spus mai sus, Dacia nu recomandă o marcă, ci niște caracteristici. Uleiul poate avea orice marcă, poate proveni de oriunde (al lor/al tău) doar să aibă aceleași caracteristici.

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
GunX
post 30 Jan 2006, 16:30
Post #669

Membru autentic

From: Bucuresti

Daca comenteaza, le arati hartia de la Vocea Clientului.
Daca tot refuza sa urmeze indicatiile DACIA, le spui ca ai intrebat dinainte tot la Vocea Clientului ce te faci daca service-ul se va opune in continuare si ca ei au zis sa le comunici numele responsabilului de aceasta decizie. Apoi il legitimezi biggrin.gif

--------------------
Logan Laureate 1.4 - B-40-XXX
Never underestimate the power of human stupidity !
+
testike
post 30 Jan 2006, 16:36
Post #670

Membru autentic

From: Cluj

> Uleiul poate avea orice marcă, poate proveni de oriunde (al lor/al tău) .........

Esti sigur?
Eu am avut de mai multe ori discutii cu cei din service si VC, si mi-au zis clar ca ei nu imi mai dau garantie pentru motor daca merg cu uleiul meu. Explicatia lor a fost ca ei nu pot garanta ce fel de ulei este in cutie ( ex pui ulei ieftin in cutie de Mobil), de parca interesul nostru ar fi sa ne stricam masinile..

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
alx
post 30 Jan 2006, 16:49
Post #671

Membru autentic

From: Bucuresti, Berceni

Of of of, cum naiba sa nu le cedeze nervii moderatorilor de aici cu atatia useri care NU AU AUZIT DE SEARCH???
Sa se faca lumina:
1. Service-ul este obligat sa te accepte cu uleiul tau atata timp cat respecta specificatiile producatorului si nu numai atat, este obligat sa accepte orice piesa atata timp cat este de origine Dacia.
2. Daca nu te accepta, te duci la alt service care accepta, Slava Domnului ca sunt o gramada!
3. Daca nu le convine uleiul pe care-l bagi, nu au decat sa noteze marca si tipul uleiului in cartea de garantie.

4. Bai tata, dupa ce am pus multi dintre noi preturile la revizia de 15k cum naiba mai dati 3 milioane pe aceasta revizie??? Chiar aruncati cu banii aiurea??? Eu am dat 350k pe manopera, 150k pe filtru ulei si 1 mil pe ulei din carrefour (mobil 5w40). deci 1.5 milioane inclusiv tva. Acum se mai schimba mai nou si filtrul de aer (400k) si or mai fi crescut o tzara preturile dar peste 2 milioane nu are voie sa fie aceasta revizie!!!

PS: Eu am facut-o la Dacoserv Militari si nu au comentat nimic despre ulei, desi recomandat era sa bag 5w30....

--------------------
Mitsubishi Outlander 1 2.0 benzina - varies
Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet...
+
andreic
post 30 Jan 2006, 17:20
Post #672

Membru autentic

QUOTE(alx @ 30 Jan 2006, 17:49)
ulei din carrefour
PS: Eu am facut-o la Dacoserv Militari si nu au comentat nimic despre ulei, desi recomandat era sa bag 5w30....
*

Nu recomand a se cumpara de la Carefour. Eu tocmai am fost nevoit sa il schimb pe cel cumparat de acolo(Elf 5w40 Exelium) ca facea numai bule si condens( o mazga gri pe busonul de umplere cu ulei). Am avut acelasi ulei si la masina sotiei o slz si la fel. Repet nu am nimic cu uleiul Elf ci cu cei care il comercializeaza. Am schimbat uleiul din nou de data asta cu Mobil1 5w50 si sper sa nu mai am probleme. De asemenea filtrul de ulei la Dacoserv s-a scumpit este 250.000lei. Colac peste pupaza la schimbul de ulei mecanicii au sustinut ca trebuie schimbate urgent si placutele de frana ca nu mai tin mai mult de 100km. In service erau 2mil lei, asa ca am plecat in oras si am cumparat de Clio II (sunt identice) la 1,4 mil lei. Sunt tot marca Ferodo ca si cele de pe Lgn codul lor fiind U3360. Cand au schimbat placutele am observat ca mai aveau cam 1/3 din material pe ele, deci teapa le-am inlocuit mai devreme. Sa te mai iei dupa mecanici. Masina are 20.000 km.

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.6 mpi - B-xx-yyy
+
alinpopa
post 30 Jan 2006, 17:38
Post #673

Membru incepator

ca sa nu mai deschid alt topic va intreb ceva:eu nu am platit garantie extinsa cand am luat masina si o am de un an,acum va intreb pot plati acum garantia extinsa?

--------------------
logan ambition - dj 17 PAC
+
alx
post 30 Jan 2006, 17:48
Post #674

Membru autentic

From: Bucuresti, Berceni

Numaia daca NU ai facut un an de cand ai luat-o...

--------------------
Mitsubishi Outlander 1 2.0 benzina - varies
Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet...
+
semit
post 30 Jan 2006, 17:48
Post #675

Private Spice

nu nu poti wink.gif

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
DFA
post 30 Jan 2006, 18:45
Post #676

QUOTE(alinpopa @ 30 Jan 2006, 18:38)
ca sa nu mai deschid alt topic va intreb ceva:eu nu am platit garantie extinsa cand am luat masina si o am de un an,acum va intreb pot plati acum garantia extinsa?
*

Scrie mare și tare pe pliantele alea de la Dacia, că se poate opta pentru garanție extinsă doar în momentul achiziției mașinii, odată cumpărată s-a terminat, nu mai ai cum să-ți mai extinzi garanția!!!!

--------------------
ex Logan I 1.5
+
Mich@el
post 30 Jan 2006, 21:20
Post #677

membru fara frane

QUOTE(alx @ 30 Jan 2006, 16:49)

2. Daca nu te accepta, te duci la alt service care accepta, Slava Domnului ca sunt o gramada!

*

poate sunt la voi,la noi in TM stiu ca este doar un singur service al unui singur dealer autorizat unde se ocupa de garantii-AutoEuropa.

--------------------
+
Puiu Tabara
post 31 Jan 2006, 06:36
Post #678

Membru incepator

From: Oradea, Timisoara

Auto Cardo, si te lasa cu uleiul adus de tine. Atentie la tester, ca se fac ca-l uita. Bafta

--------------------
dacia logan ambition - bh-04-yek
+
Mich@el
post 31 Jan 2006, 07:36
Post #679

membru fara frane

Auto Cardo am auzit ca li s-ar fi retras autorizatia de dealeri Dacia.In cazul asta,service-ul lor se mai poate ocupa de revizii pe perioada garantiei?
Despre ce tester e vorba?

--------------------
+
G.R.
post 31 Jan 2006, 08:53
Post #680

Membru autentic

QUOTE(andreic @ 30 Jan 2006, 17:20)
Nu recomand a se cumpara de la Carefour. Eu tocmai am fost nevoit sa il schimb pe cel cumparat de acolo(Elf 5w40 Exelium) ca facea numai bule si condens( o mazga gri pe busonul de umplere cu ulei). Am avut acelasi ulei si la masina sotiei o slz si la fel. Repet nu am nimic cu uleiul Elf ci cu cei care il comercializeaza. Am schimbat uleiul din nou de data asta cu Mobil1 5w50 si sper sa nu mai am probleme.
*

Mă întreb dacă au pus uleiul adus de tine. Au desfăcut bidonul în prezența ta?

--------------------
Dacia Logan 1.6 Preferance - CV 03 XXJ
+
costelbbc
post 31 Jan 2006, 09:04
Post #681

Membru incepator

Mă întreb dacă au pus uleiul adus de tine. Au desfăcut bidonul în prezența ta?

Buna intrebare.
M-am gandit de multe ori ca toti ne straduim sa punem un ulei mai bun, dar de unde stim ce pun ei de fapt daca nu stam langa masina? Nu exista posibilitatea ca sa introduca alt ulei, decat cel adus de noi?

--------------------
DACIA LOGAN LAUREATE 1.6 - TM XX XXX
+
milu
post 31 Jan 2006, 09:13
Post #682

Membru incepator

@ Mich@el:

Eu am fost acu' 2 saptamani la AutoEuropa, si domnu' de la receptie m-a intrebat foarte politicos daca am adus eu ulei, sau pun de-al lor. Dupa felul in care a vorbit (foarte frumos) mi-am dat seama ca puteam aduce uleiul meu linistit. Dar am pus de-al lor - Halvoline 5W30 (ma uit pe bidon si iti spun maine si altele despre el daca te intereseaza)

costul total 2.230.000 (ulei, filtru ulei, filtru aer si manopera)

--------------------
Duster 1.5 dCi & Logan 0.9 TCe
+
G.R.
post 31 Jan 2006, 17:10
Post #683

Membru autentic

QUOTE(costelbbc @ 31 Jan 2006, 09:04)
Buna intrebare.
M-am gandit de multe ori ca toti ne straduim sa punem un ulei mai bun, dar de unde stim ce pun ei de fapt daca nu stam langa masina? Nu exista posibilitatea ca sa introduca alt ulei, decat cel adus de noi?
*

Cum să nu existe! Pe tine te poftește frumos la bar, ei pun ce se găsește pe acolo, mecanicul rămâne cu uleiul bun, tu cu sac de bani dați aiurea. Din acest motiv revizia de 15000 va fi prima și ultima pe ca re o voi face într-un service unde cel mult poți vedea mașina pe elevator printr-un perete de sticlă de la 10 m distanță. În rest să se bucure dacă mă prezint la o constatare sau un test motor și atât plătesc.
Înlocuire plăcuțe de frână - floare la ureche.
Înlocuire filtru ulei și aer - la fel.
Serviceurile de marcă sunt o imensă întreprindere de fraierit, unde prin tot felul de abureli clienții sunt convinși să se lase fraieriți, că doar la serviceul de marcă știe nenea cum se ține o cheie fixă de 10.

--------------------
+
G.R.
post 31 Jan 2006, 17:18
Post #684

Membru autentic

În completare la cele scrise de andreic, serviceul respectiv se va acoperi fain și frumos cu faptul că au pus uleiul adus de client, astfel ei neputând să garanteze pentru conținut. Deci să nu cădeți în plasa vreunui amabil, care vă întreabă dacă ați adus ulei de acasă. Iar clentul nu are decât să se războiască degeaba cu Carrefour, că acolo i se va arăta bidonul sigilat și certificatul de conformitate primit de la firmă.
La fel cu piesele aduse de client, serviceul va da garanție doar pe montaj, dar nu și pe piesă. Aici însă există garanția prin magazin, dacă se aduce dovada că lucrarea s-a făcut într-un service autorizat.

--------------------
+
Mich@el
post 31 Jan 2006, 18:38
Post #685

membru fara frane

@milu:multumesc pt informatii,te-au lasat sa stai langa masina sau te-au tinut afara?

--------------------
+
milu
post 1 Feb 2006, 08:51
Post #686

Membru incepator

QUOTE(Mich@el @ 31 Jan 2006, 18:38)
@milu:multumesc pt informatii,te-au lasat sa stai langa masina sau te-au tinut afara?
*

Am stat in atelier langa usa, si am mai mers putin si pe la masina, dar numai putin cat sa-l mai intreb pe mecanic de una de alta. Eu am fost seara tarziu si probabil ca erau deja plictisiti, dar din discutiile cu altii care erau acolo cu masinile in service zicea unu' ca a mai fost si s-au luat de el ca se tot ducea la masina.
Acum chestia care este, de la usa atelierului, vezi cam tot ce fac la masina, si oricum piesele ce le da jos ti le arata, deci nu au cum sa te fraiereasca. Daca mai mergi la masina si vorbesti cu mecanicu, sa zic asa in reprize scurte de 10-20sec. nu cred ca se iau de tine, dar daca stai pe sub masina si se impiedica mecanicii de tine te trimit in Showroom.
Si eu eram oarecum stresat inainte sa ma duc la revizie, (eu nu am mai fost intr-un service Dacia de prin 92, si am ramas cu impresia ca se face treaba de mantuiala) dar acum nu mai imi fac griji, s-au schimbat multe. Iti spune ce iti va face la masina, ce trebuie schimbat, iti arata placutele, etc.
Mai vreau sa adaug ca mi-au uns schimbatorul din proprie initiativa ca scartaia un pic.

--------------------
Duster 1.5 dCi & Logan 0.9 TCe
+
vead
post 1 Feb 2006, 09:11
Post #687

vechi

QUOTE(Mich@el @ 30 Jan 2006, 15:01)
*

Eu am mers cu aral 5/40 din selgros la europa si no problem....pe linga asta m-au trimis pe Miresei si dupa filtru ca nu aveau....asa ca!!!

QUOTE(Puiu Tabara @ 31 Jan 2006, 06:36)
Auto Cardo, si te lasa cu uleiul adus de tine. Atentie la tester, ca se fac ca-l uita. Bafta
*

Am auzit ca cei de la Cardo nu mai sint agreati de Dacia

QUOTE(Mich@el @ 31 Jan 2006, 18:38)
*

La europa poti sa stai in interiorul serviceului linga biroul de Receptie , adica la intrare. Eu am fost programat pe la 18 seara si am stat chiar linga masina.
Si ei uita sa puna testerul...dar in general sint foarte serviabili....sefii de atelier, mai ales ca eu am avut niste meciuri foarte puternice cu ei arbitrate chiar de Dacia Pitesti si am cistigat fara probleme. De atunci si-au schimbat total atitudinea!

--------------------
dacia logan1.4 laureate 2005 - tm09zzz Timisoara
+
AL
post 1 Feb 2006, 12:36
Post #688

Member

va rog sa incetati discutiile despre comportamentul/obiceiurile de la service-uri.... nu au legatura cu subiectul (revizii la 15 k km) ci mai degraba cu topicul "calitatea service-urilor Dacia" din aceeasi sectiune a forumului.

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
Mich@el
post 1 Feb 2006, 23:59
Post #689

membru fara frane

daca-mi este permis sa-ntreb:totusi despre ce test se tot aminteste?Este vorba despre conectarea laptop-ului la conectorul din torpedo?

--------------------
+
Codrin
post 2 Feb 2006, 01:36
Post #690

Membru autentic

QUOTE(Mich@el @ 1 Feb 2006, 23:59)
Este vorba despre conectarea laptop-ului la conectorul din torpedo?
*

Da.

--------------------
Mazda . .
+
67 Pages « < 21 22 23 24 25 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 20:43
Forum Renault