Alegere router wireless
![]() ![]() ![]() |
Alegere router wireless
Andy_ACS |
![]()
|
||
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|||
MadHawk1 |
![]()
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
Andy, te inseli!
![]() "Lynksisul wrt54gl" este cel mai bun! Versiunile ulterioare sunt versiuni "castrate" de ram si flash! "draft n" e o mare aberatie pt "a lua ochii" si fiecare implementeaza acest draft dupa cum "il taie capul"! |
--------------------
.
.
.
|
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
Daca zici tu..
![]() |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
@MadHawk1
Lynksis are o multime de modele asemanatoare, cu diverse configuratii hardware (cpu, ram, flash) si diverse sisteme de operare VxWorks, Linux. "L" de la finalul numelui inseamna Linux. Routerul asta e bun dpdv al semnalului, stabilitatii, fiabilitatii, dar e apreciat mai ales de cei care vor sa il configureze, sa il modifice (e bazat pe Linux). Pentru cine nu vrea sa isi bage nasul nu conteaza asa mult ca e linux-based sau nu. Intr-adevar daca te uiti pe linkul pe care il pun, se vede ca versiunile mai noi sunt "castrate" , adica hardware mai slab. http://en.wikipedia.org/wiki/Linksys_WRT54G_series Ce am prezentat eu de ex (D-Link DIR 635) are multe chestii in plus. Draft N nu e "o mare aberatie". Spre uimirea ta echipamentele draft n chiar "se pupa", existand o sansa destul de buna ca la definitivarea standardului (finalul lui 2009) sa poti sa faci un update de firmware si sa rezolvi problema. De asemenea deviceurile draft n sunt backward compatibile, adica merg fara greturi pe B si G (actualele standarde). Deci ai posibilitatea sa iei un device cu draft n (care merge destul de bine si acum, peste cele cu g la rata de transfer si acoperire, iar pe viitor ai sanse mari ca printr-un update sa il faci n 'final'), sau ai posibilitatea sa iei unul cu g, care in veci nu va avea sanse de a merge pe n. De asemenea sa nu uitam de cpu, ram flash. Una e ce se facea in 2005, alta e ce se face in 2008. De asemenea diverse noi "smecherii" ca MIMO (multiple-input multiple-output) si qos, etc. Concluzia mea: in momentul de fata daca ai un router wireless care merge mai astepti pana se finalizeaza n-ul, dar daca nu ai router wireless si frei sa iei unul nou, neaparat sa fie cu draft n. D-link DIR 635 e doar unul dintre ele. Pretul lui e acelasi cu al lui Lynksis wrt54gl, dar parerea mea e ca acesta nu mai merita cumparat. Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 5 Dec 2008, 09:56 |
--------------------
-
-
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Ma vad nevoit sa apelez la un router..
De care sa cumpar? Pentru o conexiune RDS, din aia cu username si password, fiberlink, pppoe. Ma intereseaza stric acest lucru: sa bifurce netul in doua (teoretic as putea si un bridge pe unul din caclulatoare, dar are dezavantaje eveidente) Wireless nu ma intereseaza. (poate sa aiba, dar calitatea si tipul antenei nu ma intereseaza ca nu fosolesc) Prefereabil ieftin. Se poate converti usor un calculator intr-un router? am un PIII tualatin care merge silentios (fanless complet) si pot sa-i dau o utilitate superioara intr-un router, dar ce placi de retea sa pun pe el? cate? ce soft? se face usor? |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
1. daca iei router, ia wireless (mai tarziu poate o sa ai nevoie - vreun laptop vreun telefon cu wifi si o sa iti para rau - vb din experienta
![]() 2. reomandare rouer wireless: Dlink DIR 635 3. rec omandare outer ieftin (fara wireless) Edmax BR 6104K (il am, am tot RDS) 4. pentru a folosi calc p3 pepost de router ai nevoie de linux, 2 placi de retea si un switch. O sa faca NAT calculatorul, netul il primesti pe eth0 si in switch bagi eth1. Nu e foarte la indemana, poate te ajuta cineva. Ai i vedere consumul de curent mai mare, spatiul ocupat. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
Marius97fer |
![]()
|
![]() Membru cu IQ :) Group: Members Posts: 208 Joined: 12 October 06 ![]() |
am luat un router sweex. am conexiune la clicknet cu un modem alcatel 330.
m-am cam bagat ca musca sa il setez si imi dau seama ca nu stiu nici macar ce cabluri sunt pe aici de bagat. ideea e ca as vrea sa am net pe calc si wireless pe laptop. vreo idee? ![]() LE am reusit. am urmat mai atent pasii din manual. ![]() This post has been edited by Marius97fer: 8 Dec 2008, 15:32 |
--------------------
Opel / Rover
Astra / 25
2000 / 2001 hecibec nu sunt inteligent
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Imi recomandati si mie un router pana in 150 lei ?
![]() Vreau sa leg doar un pc si un laptop. Ca cerinte ar fi : 1. sa nu afecteze prea mult viteza, in special la pc, care va fi legat prin cablu, la partea de wirelless nu conteaza foarte mult ca nu o sa fac download cu laptopul. 2. stabilitate, sa nu se reseteze/reconecteze la fiecare 5 minute. |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Fygaro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 11 July 05 ![]() |
recomand http://www.price.ro/preturi_tp-link_router...40gd_149465.htm sau http://www.price.ro/specificatii_netgear_8...14ee_159566.htm Dintre astea doua as lua asta desi e mai scump cu 14 ron http://www.price.ro/preturi_asus_wl-520gc_103641.htm |
--------------------
Fiat
Punto
2003 1,2 16V 80Bhp
- RMS
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Mi-am comandat Asus-ul.
Multumesc pentru recomandari ! |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Aș dori o recomandare de la cunoscătorii în domeniu... Ce router pe care să pot instala un downloader de torrente merită cumpărat? Nu neapărat wireless, deși ar fi de preferat... Oare dacă are un singur port USB, pot conecta printr-un hub USB o imprimantă și un harddisk?
Asta ar fi prima variantă, dar dacă există alternative mai ieftine, aștept idei... Mulțumesc. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
cum am eu asus wl 500GP
![]() memorie maricica poti face firmware foarte bine,e si wierless. |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Merci pentru sugestie. Mă uit la Asus WL 500W, e cam 390 RON, iar Linksys WRT160NL 350 RON. M-a uimit calitatea produselor Asus, dar parcă, dacă e să schimb râca de D-Link, la prețurile astea, aș merge pe Linksys.
Dacă aveți idei de routere mai ieftine, care să facă așa ceva, nu ezitați... ![]() Mulțumesc. |
--------------------
-
-
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
varianta mai scumpa a lui C@talin o am eu, in plus are si hardisk de 250 Gb, Poate lucra fara calculator si poti conecta imprimanta sau alte hard-uri pe USB. Asus WL 700 gE
http://review.zdnet.com/product/external-h...-250gb/31641805 Este mai scump insa, cam vreo 800 lei l-am luat eu dar posibil sa mai fi scazut pretul. Sunt sait-uri intregi cu firmware pentru el. |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Daca tot luati o scula buna pentru mai mult timp recomand sa luati unul care stie N
Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Interesant hardul integrat, dar nu-i pentru mine. Adică mi se pare scump. Hard extern am deja pregătit.
Da, dacă voi lua wireless va fi N (sau draft N). Linksys-ul de mai sus, din câte văd prin manual, nu acceptă imprimantă, deci pică... This post has been edited by MAERSK: 2 Jul 2009, 14:01 |
--------------------
-
-
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
- hdd integrat nu mi se pare o soluti buna. Mai bine port usb pentru hdd extern, mult mai modulabil si mai practic (se poate folosi hdd extern la transport/alt device, se poate inlocui cu unul mai mare, daca se strica se schimba fara a duce la garantie routerul cu totul, etc)
- atentie ca nu toate hdd cu port usb accepta hard. Sunt 2 chestii - printserver (usb pt imprimanta) si usb pt external storage. Desi nu am avut am citit multe lucruri bune despre routerele Asus. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Doar inca o mica mentiune:
Performance The Asus WL-700gE supports both 802.11g and 802.11b clients. Its performance pales in the face of the scores from the Draft N routers on the market but are more than sufficient for home wireless users. In mixed mode at 10 feet, it scored an average of 22.4Mbps. At 200 feet, again in mixed mode, it scored 11.6Mbps. Are wireless, chiar merge, ca masura de securitate poti sa reglezi cu cat emite. Accepta si hard si imprimanta, dar hai sa-l lasam ca asa e, e scump. This post has been edited by logan1.5dci: 2 Jul 2009, 14:08 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Da, nu am fost atent când am citit specificațiile din linkul tău.
Știu de print server și storage link. Unele routere le pot face pe ambele, deși au un singur port... Din câte îmi dau seama, Linksys-ul nu... Eh, te supărași acum... ![]() La 1000 RON cât costă acum, nu merită pentru ce am eu nevoie. Da, are funcții multe, dar... Un hdd extern + un router draft N + un print server, toate separat, nu costă atât... cred ![]() This post has been edited by MAERSK: 2 Jul 2009, 14:11 |
--------------------
-
-
|
|
mk2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 5 August 06 From: Bucuresti ![]() |
WL 700 este mult prea scump pentru ceea ce ofera. Mai bine cumperi un WL 500GP, care are acelasi hardware (http://oleg.wl500g.info/devices.html), dar mai putina memorie (32MB vs 64MB) si 2 porturi USB in loc de 3.
Eu am un Asus WL 500G Premium v1 (atentie, versiunea 2 este cam castrata). Ca rate de transfer maxime, are 5-6 MB/s maxim pe fir (atentie, in acelasi timp, adica 3 MB pe un calc si 3 pe altul sau 6 pe unul singur) , si 2,2 MB/s pe wireless. Insa, daca vrei sa-l folosesti pentru torrente, trebuie sa tii seama de faptul ca nu stie decat FAT 16 sau ext3. Daca vei conecta un hard disk extern formatat NTFS nu va fi recunoscut. FAT 16 cade ca nu stie fisere mai mari de 4GB, deci va trebui sa-l formatezi cu partitie linux, deci partea cu plug'n'play cade. Va trebui sa ai un hdd dedicat numai pentru el. Mai mult, va trebui alimentat separat fata de router. Daca ai hdd extern cu alimentare direct din USB nu cred ca-l va duce. De asemenea, clientul de torrenti cu care vine acesta este destul de primitiv. Plus ca nu va fi acceptat de treacker-e private. Singura solutie este instalarea unui firmware linux si instalarea unui client bit-torrent ca rtorrent. Toate aceste lucururi insa necesita cunostinte de linux command-line. Pentru a folosi imprimanta, vei avea nevoie de asemenea de drivere de linux pentru aceasta (altfel te chinui degeaba). De asemenea, in momentul in care ai schimbat firmware-ul, bineinteles ca nu mai ai garantie. Asa ca, eu unul nu l-as cumpara de la magazin. De exemplu, eu l-am cumparat (sigilat) acum 4-5 luni cu 200 de lei de pe un anumit forum de computer si games (sper ca nu e considerata reclama). Despre linksys nu stiu nimic, dar ceva imi spune ca te vei lovi de exact aceleasi probleme ca mai sus. Nu cred ca vei gasi o solutie fiabila gata-facuta pentru ceea ce vrei tu (si ieftina bineinteles). |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dci
2006 Laureate
- BxxXXX Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Mulțumesc mult pentru lămuriri. Mi-ai cam tăiat elanul...
![]() Dacă acel hdd are partiție linux, legat la router, și configurat pentru download torrente, nu îl voi putea accesa de pe un PC cu Vista? |
--------------------
-
-
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
si io tot sh l-am achzitionat si merge bine,tot v1 am
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
mk2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 5 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Ba da, il vei putea accesa. Fie instalezi un server ftp (pe care wl500 il are preinstalat) fie prin share in retea - care e ceva mai complicat de realizat pe router. Insa, nu vei putea sa vezi un film direct de pe hard, ci va trebui sa-l copiezi mai intai pe calculator, de exemplu.
Dar daca scoti hardul din router si il legi la pc, il vei vedea doar daca ai linux sau driver special pentru windows (care e ceva mai complicat). Nu este imposibil de realizat, doar ca trebuie sa ai ceva cunostinte si sa pierzi vreo doua trei zile pana sa-l faci sa mearga. Uita-te pe http://wl500g.info/ sunt foarte multe tutoriale. @C@talin: eu l-am luat nou-nout, doar ca adus in portbagaj de afara. (am specificat acest lucru pentru a evidentia ca nu este nevoie sa dai 350 de lei in magazin la un lucru pe care vrei sa-l modifici si la care oricum nu vei beneficia de garantie) This post has been edited by mk2: 2 Jul 2009, 18:55 |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dci
2006 Laureate
- BxxXXX Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() oirucm io inca nu-l folosesc decat la o retea simpla lactop,pc.altceva nimic,si pretu bun si mic de sub 200 ron cat am dat pe el acum 1 an mi-a convenit ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
C a t a l i n |
![]()
|
Mulțumesc pentru link. Am citit câte ceva pe acolo, îmi pare prea complicată treaba, nu am lucrat cu linux...
Cred că mă reorientez spre un router cu wireless N și print server, urmând să țin un laptop mai vechi (în loc de un desktop, din motive de spațiu, consum și zgomot) deschis permanent pentru torrente. ![]() |
--------------------
-
-
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
QUOTE(MAERSK @ 2 Jul 2009, 15:08) Nu, chiar nu aveam de ce, mi-a fost teama ca nu e ce-ti trebuie ca pret, de aia spuneam sa-l lasam. Ba chiar e si demodat. ![]() This post has been edited by logan1.5dci: 2 Jul 2009, 21:32 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Daca ai nevoie doar de router wireless iti recomand Belkin 54. Am unul din ala si vreau sa spun ca merge ireprosabil. Ca si semnal bate mai bine decat Linksys 54GL, chiar si daca linksys-ul este cu alt firmware imbunatatit. Il poti lua de la galaxia media pe la 160 de ron. Eu l-am luat cand mi s-a bulit un AP Linksys pentru ca era mai ieftin decat un AP si acu Belkinul este folosit pe post de AP
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
C a t a l i n |
![]()
|
Ok, merci, am notat. Totuși, acum dețin un D-Link 524, deci tot G. Nu e nici pe departe cel mai stabil sau performant router, iar acoperirea nu e extraordinară, dar dacă îl schimb, mă gândesc la ceva din clasa N, și port USB măcar pentru imprimantă.
|
--------------------
-
-
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
Cea mai buna solutie pentru un router wireless: [attachmentid=1627535431]
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Spatiu mare risipit, consum curent mare, galagie mare 24/24....
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th June 2025 - 21:34 |