Alegere router wireless
![]() ![]() ![]() |
Alegere router wireless
Alydor |
![]()
|
||
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|||
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.487 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Si eu tot pe ala-l am. Is multumit de el. Atat de multumit, ca inca nu m-am deranjat sa pun pe el nici openwrt, nici ddwrt, nici macar sa-i fac un update la firmware. De lene... ca singurele momente in care n-a mers de la inceputul anului si pana acum, au fost momentele in care m-am jucat de-a electricianul. Si de-acum, nici macar alea n-o sa-l mai afecteze, ca m-am urnit naibii sa schimb bateria la ups
![]() Openwrt probabil ca o sa pun pana la urma pe el, ca as vrea sa-i leg lui vreo cateva hdd-uri externe, si accesul via FTP mi se pare destul de enervant. Da' as fi curios, cam care-s limitarile la care te referi? Sa nu ma trezesc ca vreau sa fac din el racheta si-l transform naibii in caramida propulsata manual ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
"Atunci marian-j si DragosP vorbesc prostii."
De parca ar fi prima oara! ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Nu stiu cine si ce vorbeste.
Insa router-ul este modest in ceea ce priveste viteza si distanta. Daca ai nevoie doar de browsing probabil nu vei sesiza lipsa de performanta, tocmai de aceea am spus ca este OK tinand cont de pret. In niciun caz insa nu "dezlantuie potentialul maxim al retelelor N-abled' asa cum scrie pe emag. Pe langa superprezentarile diverselor magazine online, sunt si destule alte review-uri pe net: http://www.channelpro.co.uk/reviews/6147/t...wr1043nd-review Critically, however, wireless performance wasn't good enough. At close range, speeds were on a par with most of the other single-band 2.4GHz routers we've seen recently. We measured 79Mbits/sec from the router to laptop and 64Mbits/sec the other way. (Our test laptop uses the excellent Intel Wi-Fi Link 5300 chipset to ensure the highest possible throughput.) Move further away, however, and performance dips dramatically. In our long-range tests, the TL-WR1043ND managed a router to laptop rate of 26Mbits/sec and 37Mbits/sec in reverse. This wasn't good enough for our laptop to maintain a solid frame rate in our HD movie-streaming test at distance. It's one of the slowest 802.11n 2.4GHz routers we've come across in this respect. This post has been edited by paul_p: 2 Oct 2012, 23:43 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Colega paul_p,inainte de 1043 am avut chestia asta.
Sa-l configurezi,novice fiind?Vise!! Fara ajutor de specialitate,esti in pom!! A mers ce a mers(cca 7-8 luni) si dupa aia l-o luat dreaq!A inceput sa se reseteze de nebun,apoi a creat nush ce conflictee de adrese de s-a intepenit de tot,etc. Sa-ti spun ce poezie e sa parolezi cutiuta asta?Presupun ca stii,asa ca nu insist. Prin urmare,chiar daca matale afirmi ca zecepatrustreiu' este un produs mediocru,pentru un utilizator fara prea mari pretentii/cunostinte,este un best deal. Parerae mea. |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
colega??? marian.
Faptul ca ai avut un echipament prost inainte nu imbunatateste cu nimic performantele lui 1043 ![]() Totusi din chiar link-ul dat de tine reiese ca acel Siemens de care ai fost nemultumit ca nu poate fi configurat fara ajutor de specialitate, ar fi extrem de usor de configurat, fara nici un fel de ajutor de specialitate ![]() "Sub mottoul ,,No WLAN know-how required for setup"(Nu sunt necesare cunoștințe de rețelistică pentru instalare), produsul se ridică la nivelul afirmației. Cu o aplicație de configurare extrem de ușor de utilizat, dacă știți ce înseamnă ,,next", aveți toate șansele să împărțiți conexiunea dumneavoastră la internet (fie ea cu IP static, dinamic sau de tip PPPOE) pe patru computere conectate cu fir și un număr mare de sisteme fără fir. În plus, nici specificațiile tehnice nu sunt mai prejos." This post has been edited by paul_p: 3 Oct 2012, 00:25 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
marian-j |
![]()
|
"Colega" se referea strict la termenul de colegi de forum.
N-am doua paie cu domeniul IT. Over&out. ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
paul_p |
![]()
|
OK, np
![]() |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(Alydor @ 2 Oct 2012, 23:52) Nu-i prima dată. Și oricum, întotdeauna, cel mult 50% am dreptate. QUOTE(l@u @ 3 Oct 2012, 00:25) Credeam ca imbunatateste semnalul caci al meu nu are probleme cu stabilitatea asa ca nu cred ca o sa vada altceva decat cu ce a venit !Pentru semnal ,eu am schimbat antenele ! Se poate seta putearea de emisei, poți seta căștigul antenelor și alte o groază de mici opțiuni pe care eu personal le-am lăsat pe "default" pen'că sunt mulțumit cum merge acum. În plus, punând dd-wrt, poți configura scula mult mai mult decât cu firmware-ul original, după cum se poate vedea aici. QUOTE(paul_p @ 3 Oct 2012, 00:34) Prostii, după obicei. Eu nu m-am apucat să fac streaming video pe wi-fi. Habar n-am ce-au testat ăia din review-ul tău. În schimb, pentru pescărie e mai mult decât decent. Nu mai zic că un 1080p este văzut fără probleme prin wi-fi. Bănui că ynu22, dacă tot a întrebat, e ușor novice și deci nici nu-l va folosi pentru streaming gen youtube pe strada lui. Și da, ai dreptate, față de un Cisco sau vreun Asus scos anul ăsta, e de toată jena. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
ynu22 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 25 November 03 From: Oradea ![]() |
Va multumesc pentru sfaturi, azi trebuie sa ajunga,l-am comandat de la emag ieri , acuma ce-o fi o fi...
va fi utilizat in regim "casnic" ![]() ![]() ![]() ![]() Florin |
--------------------
Dacia Solenza
Rapsodie
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Si eu tot 1043 ND AM
![]() Al meu a venit defect in prima faza, in sensul ca dupa ceteva zile de functionare partea de wireless murea subit si nu ma mai puteam conecta la el (pe cablu mergea inca). L-am trimis la garantie (tot emag) si mi l-au inlocuit cu altul nou. Asta nou merge foarte bine. Routerul are HW destul de bun pt gama de pret, HW intalnit in routerele mai scumpe. La emag e acum 209 ron, deci pret foarte bun (inainte era 250) |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.487 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(paul_p @ 3 Oct 2012, 00:34) Asta este discutabil, sincer. Al meu e trantit in debara intr-un capat al apartamentului, si in celalt capat ma uit linistit la seriale de pe vplay. In timp ce un alt comp, legat prin sarma la el, se mai "serveste" cu cate ceva de la pescarii, iar nevasta-mea e si ea conectata prin VPN la reteaua de la lucru. Fara nici o plangere din partea nimanui. Dreptu-i, asta cam e stresul maxim pe care-l poate primi, nu se si intampla asta prea des. De obicei se intampla doar doua din astea trei evenimente simultan. Cat despre distanta, semnalul nu e dat la maxim, si nici n-am schimbat antenele cu unele mai puternice, si totusi, inca mai am o urma de semnal si in parcarea de langa bloc. Bine, stau la I, dar oricum, chiar mi se pare suficient. |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
El o fi obișnuit cu rutere d'alea de ți se scoală pârul pe mâini când treci pe lângă ele...
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Parca Alydor si-a cumparat 7 antene de-alea babane
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
N-a instalat decit pina la Antena 3. A fost multumit.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
paul_p |
![]()
|
QUOTE(bucatzel @ 3 Oct 2012, 11:13) Asta este discutabil, sincer. Al meu e trantit in debara intr-un capat al apartamentului, si in celalt capat ma uit linistit la seriale de pe vplay. In timp ce un alt comp, legat prin sarma la el, se mai "serveste" cu cate ceva de la pescarii, iar nevasta-mea e si ea conectata prin VPN la reteaua de la lucru. Fara nici o plangere din partea nimanui. Voi solicitati extrem de putin de la router. Pentru vplay nu ai nevoie de banda prea larga, si VPN passthrough folosit de sotia ta are cerinte extrem de reduse. Aici e vorba de un router N. Daca vrei sa spui acest router N merge cel putin la fel de bine ca un router G, da, ai dreptate, asa e. Insa in raport cu performantele asteptate de la N este un router mediocru. Eu nu am zis ca route-ul nu e bun de nimic, am fost doar un pic contrariat de exagerarile de pe emag: QUOTE(paul_p @ 3 Oct 2012, 00:34) Daca ai nevoie doar de browsing probabil nu vei sesiza lipsa de performanta, tocmai de aceea am spus ca este OK tinand cont de pret. In niciun caz insa nu "dezlantuie potentialul maxim al retelelor N-abled' asa cum scrie pe emag. Prezentarea asta se potrivea unui router CISCO din gama de pret +250 USD, insa e hazlie daca se refera la un TP-link, fie el si 1043 ![]() This post has been edited by paul_p: 3 Oct 2012, 18:15 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Carcotasilor! Le-am instalat pe toate.
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
bucatzel |
![]()
|
QUOTE(paul_p @ 3 Oct 2012, 19:14) Eu nu am zis ca route-ul nu e bun de nimic, am fost doar un pic contrariat de exagerarile de pe emag: Eu comentariile de produse le iau intotdeauna cu o doza de scepticism. Mai ales cele extreme, ca nu m-ar mira sa fie scrise de vreun distribuitor, concurenta, samd. Pe amazon, treaba asta e dusa la industrie deja. Cati cumparatori "dezinteresati" cu sute de review-uri la activ am ochit... |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Ati incercat cu 1043-ul sa faceti un printserver pe USB? Da cu softul lui (cica-i musai ultimul firmware), nu cu ddwrt. Ca e singurul lucru pe care nu-l face al meu 841, si poate fac un upgrade.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
DragosP |
![]()
|
Am citit că merge.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Am citi si io...
![]() Da voiam sa stiu si daca e probat si merge ok, ca se cam evita prin descrieri asocierea portului USB cu partea de printare. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
Păi fă și tu și zi-ne.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
Pe ce???
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Pe forum.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
gabize |
![]()
|
Pe forum merge!
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
Păi măi dragă, conform cu asta merge.
Acu' ce să zic? Firmware-ul original nu-l mai am pe el, am dd-wrt. Și nici print-server nu vreau să-l fac, am imprimantă de rețea. ![]() Am cetit docomentul ăla de la TPlink de pe site și nu pare mare injinerie să-l configurezi ca print server. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
ynu22 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 25 November 03 From: Oradea ![]() |
salut, a venit router-ul (TP-WRT1043ND),l-am incercat acasa dar sunt cam dezamagit de gradul de acoperire a semnalului, in living canci semnal,casa e in forma de L iar asta implica ca semnalul sa treca prin 3 pereti, cam in diagonala cei drept dar totusi mi se pare cam putin intrucit distante e de aprox. 10 - 12 m sa fie el defect ? sau e din categoria "asa fac toate" inca nu am pus dd-wrt pe el deoarece initial vroiam sa il returenz dar sotia nu vrea deoarece sa obijnuit cu el si butoneza "smartfoana" in timp ce doarme bebe ![]() voi ce ati recomanda : sa schimb cele 3 antene initiale cu unele de 8dBi? sa fac retur la el? multumesc. Florin |
--------------------
Dacia Solenza
Rapsodie
|
|
bucatzel |
![]()
|
Pai vezi ca are undeva prin soft ceva setari referitor la puterea semnalului. Si default nu-i pe high.
|
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
ynu22 |
![]()
|
acesta a fost primul lucru pe care l-am facut dupa ce am instalat noul firmware
multumesc oricum de raspuns. Florin |
--------------------
Dacia Solenza
Rapsodie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th June 2025 - 04:17 |