DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages « < 5 6 7 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Logan cu ABS. Un pericol iarna?, mod de cuplare de te lasa fara frina--discutii

cristi.r
post 11 Jan 2008, 12:58
Post #181

Membru ... din cand in cand

Group: Members

Nu, mai ... au vrut sa sara din masina si nu le-a iesit manevra ...

--------------------
megane diesel 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 11 Jan 2008, 12:58
Post #182

-

From: Romania

Si da, cu bordura poti sa te mai ajuti. Dar si asta intr-o anumita limita. Cu multi ani in urma am prins ceva gheata pe un drum care vira stanga, iar in fata era sant, padure ... am reusit sa duc masina langa bordura si sa "frec" rotile de ea. Masina s-a oprit la limita de a ajunge in sant. Mai tine si de cunostinte, noroc, mod de reactie, etc ... si cel mai important, viteza cu care te deplasezi in situatia respectiva.

This post has been edited by IRONICK: 11 Jan 2008, 13:01

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
adrianpsk
post 11 Jan 2008, 13:36
Post #183

Membru

N-am mai fost de mult pe aici , azi un taran obosit cu un vito mare si nou era sa ma faca din lateral , aveam liber - verde banda intii el din cealalta banda hit in mine, direct fara sa vada . CULMEA a functionat abs -ul chiar si cu continentalurile, directia a fost super, numai ca m-am urcat cu partea dreapta pe mormanul de zapada si ce misto a tinut frina prin morman fata de rotile de pe sosea sosea... ca m-am oprit profesional. si i-am scapat si carnetul si eu de o aripa infundata cel putin , ce pacat ca ,nu aveam dacia veche ca, o faceam pe domnisoara de inca o vopsea noua... Concluzia e ca ai nevoie si de cauciucuri de iarna cu aderenta mare cred ca dunlop sau firestone winther-howke ar fi mai indicate -naspa ca se termina iarna- ca tare imi plac derapajele prin serpentine ...PLUS ca , trebuie sa incarci si procesorul tau din cerebel vorba lui Cristi di Galati cu noile comportari ale Loganului echipat cu abs...si gata ma duc sa scot motocicleta ca m-am saturat de atita teorie... practica ne omoara.

--------------------
dacia /logan 1300/ abs + 1.6 mpi 1972 recarosat 1990/.6.2007
+
șoferistul
post 11 Jan 2008, 15:52
Post #184

excesul de combustibil dăunează grav sănătății

From: București

Azi am folosit la greu minunatul ABS atunci cînd un nene a luat decizia bruscă de a intra într-un loc de parcare de pe stînga în timp ce eu îl depășeam. Eram în treapta a doua, frînarea a durat o imensitate de timp (îmi imaginam deja impactul) dar trasul de volan a avut efect și am evitat mașina inconștientului. Am cauciucuri de vară Continental EcoContact 2 din dotarea de fabrică. Iarna viitoare voi avea sigur de iarnă.

--------------------
Dacia Logan Prestige
+
tribunul
post 11 Jan 2008, 15:59
Post #185

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Si daca iarna viitoare nu mai ninge?

11 Jan 2008, 16:00:
Si daca iarna viitoare nu mai ninge?

This post has been edited by tribunul: 11 Jan 2008, 16:00

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
afilon
post 11 Jan 2008, 16:53
Post #186

Membru incepator

QUOTE(adip @ 3 Jan 2008, 10:13)
O mai frecam mult cu teoria chibritul^H^H^H^vreau sa zic a abs-ului de Logan?
*

moama ce de ghicsi pe aici, mai adip, tu esti din ala cu nisa de piata, asa-i?

in alta ordine de idei, poate-mi explica cineva din zmeii de pe topic cum se foloseste corect abs-ul, ca am inteles ca nu e intuitiv...

--------------------
zil cu pritzep 1984
baba frosa intercracis magna crapetur habet
+
IRONICK
post 11 Jan 2008, 17:00
Post #187

-

From: Romania

Conducand preventiv!

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
afilon
post 11 Jan 2008, 17:08
Post #188

Membru incepator

ca sa vezi dom'le, vas'ca eram copt de abs inca din epoca de aur si n-o stiam!

ce ti-e si cu tehnica asta, mai ceva ca tinerii din ziua de azi...

--------------------
zil cu pritzep 1984
baba frosa intercracis magna crapetur habet
+
zgribulici^.^
post 11 Jan 2008, 17:22
Post #189

Membru incepator

Pot sa zic si eu parerea mea despre ABS auzita la tipul de la cursurile de legislatie rutiera de la scoala de soferi !
Abs (traducere pt sa inteleaga toti): incepem asa sistemul de franare la masina se axeaza pe niste puncte (adik ma refer la cand ai calcat de ingheatza rotile) punctele alea respectiv partea dreapta si partea stanga nus puse pe aceasi "linie" intr-o parte franeaza mai repede/mai incet drept pt care sa inventat ABS.

ABS: are rolul de a ridica putin pedala pana cand punctele alea 2 ajung pe acelasi linie si sunt atunci FRANEZI "perfect".

Fara ABS : cum spuneam daca o roata franeaza cu o intarziere de 1 ms mai devreme sau mai tarziu , raportandune la o viteza legala (50 km/h) , masina ar luao in directia opusa. DREPT pt care sa inventat ABS .

Ce am mai remarcat la ABS am pus frana pe gheatza (am testat, nu am pus ca taranu) am vazut ca masina se comporta ciudat , adik ingheatza rotile si masina trepideaza.

Cam asta e parerea mea despre abs.

Astept si sfaturile voastre sa imi spuneti daca zic bine sau nu smile.gif va multumesc

--------------------
Dacia Logan 2007 / 1.4
+
AR-18-MOS
post 11 Jan 2008, 17:33
Post #190

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

Uite sfatul meu, NU mai folosi "limbajul" mIRC!

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
klaus
post 11 Jan 2008, 17:38
Post #191

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

La cat de analizat si dezbatut e subiectul cu abs pe forum, la cate documente s-au prezentat, nu prea vad ce sfaturi se mai asteapta in acest sens. Cu putin efort cognitiv toata lumea cu ceva materie cenusie poate intelege ce este ABS-ul si cum functioneaza.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Lord Hades
post 11 Jan 2008, 17:48
Post #192

Memento Mori

From: Brasov

QUOTE(zgribulici^.^ @ 11 Jan 2008, 18:22)
Ce am mai remarcat la ABS am pus frana pe gheatza (am testat, nu am pus ca taranu)  am vazut ca masina se comporta ciudat , adik ingheatza rotile si masina trepideaza.
*

Ce maina trepideaza stimabile? Ca daca ar fi asa ar urla posesorul de maybach sau de audi A8 la dealeri sa isi ia banii inapoi icon_mrgreen.gif

Trepideaza doar pedala de frana.

PS: daca intentionezi sa franezi pana la orpire nu ar strica sa calci si pe ambreiaj candva ... ca poate de acolo ai tu vibratii ...

--------------------
OOOO A3 2010 / Vorsprung Durch Technik - BV03:-)
"Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
+
GolfIII
post 11 Jan 2008, 18:04
Post #193

Membru autentic

QUOTE(vis-a-vis @ 5 Jan 2008, 17:35)
Deci e clar ca esti total pe langa, dar totusi, poate te fac sa gandesti putin.
Prin ce principiu stie sa dozeze abs-ul frana? El actioneaza si cand pui frana putin mai tare decat trebuie, dar si cand apesi la fund pedala.
*

Mi-ai ramas "dator" cu explicatiile anuntate aici, sau ar trebui sa iau tacerea ta drept un raspuns...

QUOTE(cristi.r @ 11 Jan 2008, 12:39)
Marinarul a spus mai devreme ca franarea cea mai eficienta este prin blocarea rotii, asta fata de cea prin alunecare. Corect, insa asta in conditii ideale. In realitate, cauciucul se incinge foarte tare la contactul cu asfaltul, lucru care diminueaza semnificativ din eficienta franarii. Pe gheata datele problemei se schimba.
*

Dupa cum spuneam, eu cred ca tu nu ai inteles discutia anterioara. In plus, prima ta fraza este un nonsens, sau asa mi se pare mie.
Franarea prin blocarea rotii = franare dinamica (sau prin alunecare, cum o numesti tu) si este diferita de franarea statica

De regula,
coeficientul de frictiune dinamica < coeficientul de frictiune statica
deci, franarea fara blocarea rotii este mai eficienta decat franarea cu blocarea acesteia
Ca diferentele sunt nesemnificative sau ca la fiecare regula exista si exceptii, este alta poveste, insa legile fizicii sustin ceea ce am scris mai sus
In cazul cauciucurilor masinilor, se pare ca franarea maxima sa obtine atunci cand roata aluneca totusi f. usor pe asfalt (10%). Acesta este unul din rolurile secundare ale ABS-ului. Sa mentina roata in punctul maxim de tractiune (aderenta), adica permite rotii sa alunece f. usor dar sa nu se blocheze. De aici si urmele pe asfalt, zapada etc.

GolfIII, ce-ai vrut sa arati prin filmuletele alea ? Ca americanii nu stiu ce-s alea cauciucuri de iarna ? Sau ca-s deosebit de prosti, la propriu, batuti in cap ? Din cand in cand mai "incerci" un pic suprafata de rulare, cu franele. In primul filmulet toti au rotile virate spre stanga. Poate alta ar fi fost situatia daca virau rotile invers, catre bordura. Poate nu, dar poate mai aveau o sansa ...
*

Ca prevenirea este mai importanta decat ABS-ul, ESP-ul sau abilitatile inchipuite sau nu ale tanarului "pilot". Iar in cazul celor doua filmulete nu cred ca virarea ar fi fi facut vreo diferenta. Deci singurul mod in care te-ar fi ajutat exeperienta ar fi fost daca ti-ar fi spus sa mergi mult mai incet, macar pentru a acoperi o paguba mai mica

This post has been edited by GolfIII: 11 Jan 2008, 18:07

--------------------
Volkswagen Golf III 1995
+
cristi.r
post 11 Jan 2008, 18:19
Post #194

QUOTE(GolfIII @ 11 Jan 2008, 19:04)
Dupa cum spuneam, eu cred ca tu nu ai inteles discutia anterioara. In plus, prima ta fraza este un nonsens, sau asa mi se pare mie.
*

Ei, probabil ca trebuie sa-mi fac mea culpa, exprimarea corecta este "franarea prin rostogolire" si nu prin alunecare. Cea prin alunecare este cu blocarea rotii, blocarea rotii. Exprimarea a fost gresita.

--------------------
megane diesel 2006
+
GolfIII
post 11 Jan 2008, 18:28
Post #195

Membru autentic

Marinarul a spus mai devreme ca franarea cea mai eficienta este prin blocarea rotii, asta fata de cea prin alunecare. Corect, insa asta in conditii ideale. In realitate, cauciucul se incinge foarte tare la contactul cu asfaltul, lucru care diminueaza semnificativ din eficienta franarii Pe gheata datele problemei se schimba.
*

Bun, am lamurit partea cu nonses-ul. Insa textul inclinat m-a de fapt sa cred ca nu ai inteles. Acelea nu sunt conditiile ideale ci tocmai exceptiile. Daca totusi ai inteles despre ce-i vorba atunci e foarte bine.

--------------------
Volkswagen Golf III 1995
+
zgribulici^.^
post 11 Jan 2008, 20:30
Post #196

Membru incepator

PS: daca intentionezi sa franezi pana la orpire nu ar strica sa calci si pe ambreiaj candva ... ca poate de acolo ai tu vibratii ...

Deci crede-ma ca am calcat si ambreajul. Poate e chestia cu trepideaza doar pedala de frana dar nu prea cred.Poate ma insel,dar masina face cam uratel smile.gif asa mi sa parut smile.gif

--------------------
Dacia Logan 2007 / 1.4
+
tarzy
post 11 Jan 2008, 21:46
Post #197

aroist

cam asa si trebuie sa faca ... important este ca tu sa nu te sperii si sa tii in continuare frana apasata

a ... si inainte sa mai iesi pe strada cu masina aia ... poate dai o bere la cineva sa-ti exzplice clar ce si cum ... nu de alta dar .... daca esti atat de paralel cu subiectul e de-a dreptul periculos sa conduci pe asa carosabil cum e zilele aceastea

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
cristi.r
post 12 Jan 2008, 14:17
Post #198

QUOTE(Lord Hades @ 11 Jan 2008, 18:48)
*

QUOTE(zgribulici^.^ @ 11 Jan 2008, 21:30)
Deci crede-ma ca am calcat si ambreajul. Poate e chestia cu trepideaza doar pedala de frana dar nu prea cred.Poate ma insel,dar masina face cam uratel smile.gif asa mi sa parut smile.gif
*

Aloo, sofeuuuuri, lasati ambreiajul ... mai, numai prostii va invata aia la scoala de soferi !!! Instructori auto unul si unul in ziua de azi !!! Peste tot, iar tot aia se pricep si la fotbal si la agricultura si la femei, deopotriva. Si daca gasesc unul cu capota ridicata sa puna ceva lichid de spalare pentru parbriz, sigur ii spun: "e de la tacheti".

This post has been edited by cristi.r: 12 Jan 2008, 14:18

--------------------
megane diesel 2006
+
Lord Hades
post 12 Jan 2008, 22:39
Post #199

Memento Mori

bre cristi r te plictisesti? tu cand franezi pana la oprire nu apesi si ambreiajul in ultima faza a franarii? Sau poate tu ai CV automata si noi nu sti ...

--------------------
+
AR-18-MOS
post 12 Jan 2008, 23:35
Post #200

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
cristi.r
post 14 Jan 2008, 16:52
Post #201

QUOTE(Lord Hades @ 12 Jan 2008, 23:39)
bre cristi r te plictisesti?
*

Nu, "bre", Lord Hades, nu ma plictisesc biggrin.gif, da' cand "intra" abeesu, de obicei nu te mai intereseaza daca se opreste motorul sau nu. Asta era ideea ... ai prins-o ?

--------------------
megane diesel 2006
+
Adrian78
post 12 Mar 2008, 10:47
Post #202

Membru autentic

QUOTE(Lord Hades @ 5 Jan 2008, 18:33)
Pentru cel care a inceput discutia: ABS este un real ajutor in special in conditii de criza deoarece permite mentinearea sub control a traiectoriei vehiculului. Sa nu imi spuna nimeni ca daca ii sare un iepure in fata el stie sa franeze cu simt de raspundere sa evite blocare rotilor. Pe asfalt curat nu am simtit nicodata pulsatiile specifice ABS, dar cum am intrat pe zapada, la aceeasi vitea a masinii si la aceeasi intesitate de apasare a pedalei de frana efectele ABS au fost resimtite din plin. Traiectoria a ramas la alegera mea si nu la alegerea legilor fizicii. Cat despre distanta de franare, asta niciun forumist nu ti-o poate garanta si demonstra cum sta. Sistemele ABS se vor perfectiona continuu, dar ele nu vor putea inlocui niciodata judecata umana si simtul de raspundere. Eu am optat pentru ABS nu ca sa imi fac de cap in trafic, ci ca sa am un sprijin in situatii de criza. Cu toti ar trebui sa facem la fel.
*

OK, si atunci cand nu ai unde sa "evadezi" nu ti-ai dori mai bine sa te opresti mai repede decat sa controlezi traiectoria si sa iti alegi obstacolul in care sa intri? Asta la viteze relativ mici, eventual si prin oras ... la drum lung pe o autostrada de calitate si viteze mari se mai schimba un pic situatia ...

--------------------
Logan Laureate 1.6 gri perla
"Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
+
IsNa
post 12 Mar 2008, 10:57
Post #203

Membru autentic

From: Timisoara

Eu, nu. Prioritatea e viata mea, nu tabla masinii. Alegand traiectoria poti sa-ti salvezi viata.
Un impact lateral intr-un pom sau stalp (asa cum se intampla cand derapezi) la 30Km/h poate fi fatal (mai ales fara airbag de cap - vedeti testele EuroNCAP), pe cand un impact frontal poate fi fara urmari asupra oamenilor chiar si la 60Km/h.
Daca e sa nu mai pot iesi din rahat, prefer sa pot alege in ce intru si pe ce directie, chiar daca inseamna sa am 20Km/h in plus la impact.

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
einstein1984
post 12 Mar 2008, 11:38
Post #204

fan Dacia

Culmea e ca pastrand controlul asupra directiei, chiar si cu o deceleratie medie mai mica in unele situatii, poti evita cu totul obstacolul si nu mai lovesti nimic.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
nicumig21fn
post 4 Jan 2009, 17:40
Post #205

Membru incepator

Cred ca citind asta veti intelege cum stau lucrurile

Attached File(s)
Attached File  DESPRE_ABS.doc ( 5.88mb ) Number of downloads: 34

--------------------
LOGAN ABS plus 2008 - b 36642
+
Lord Hades
post 4 Jan 2009, 22:34
Post #206

Memento Mori

ce facem, o luam de la capat?

--------------------
+
7 Pages « < 5 6 7
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 23:07
Forum Renault