Aveti masina echipata cu anvelope de iarna?
![]() ![]() ![]() |
Aveti masina echipata cu anvelope de iarna?
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
blondu79 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 29 July 07 ![]() |
QUOTE(argon @ 8 Jan 2008, 13:43) Toti romanii circulam in UE, Romania este in UE, macar de s-ar respecta regulile comune, dar noi ca membru mai tras la față avem statut special... man ma referea la cei ce circula in afara tarii . in romania nu m-a intrebat nimeni de sanatate legat de cauciucuri . in schimb acum 2 sau 3 ani la granita ungaria - austria am fost intrebat de cauciucuri si lanturi . |
--------------------
Skoda
Octavia II
2008 Elegance
- B74XRG
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Mos bion a invatat in 31 de ani de soferie si un mil de km ca tare e bine sa ai vara sandale si iarna cizme(asta ca sa priceapa toata lumea
![]() Acu` dupa ce m-am dat scula tre ` sa recunosc ![]() ![]() Stimata LDV ban ptr. gume ![]() Cu stima bion |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Am mutat la "despre orice" o serie de postari. Multumesc pentru intelegere.
|
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Ieri am scos masina la plimbare si am facut peste 100 de km. Concluzii: am coborat si urcat pante cu inclinare destul de mare cu zapada (mica ce-i drept) pe ele, si se simtea nevoia cauciucurilor de iarna. Orice comanda mai ne la locul ei te-ar putea trimite in sant
![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Hai sa va spun si eu despre diferenta dintre cauciucurile de iarna si cele de vara, diferenta observata pe propria piele, la inceputul iernii.
De unde cu cele de vara masina patina serios la plecarea de pe loc, desi era zapada doar de vreo 2 cm, sau poate doar o chiciura, in zilele astea cu nameti necuratati, dar cu gume de iarna, n-am avut nici o problema. Masina e foarte joasa, asa ca faceam un pic si pe plugul, pe cam toate stradutele, insa nu am ramas deloc impotmolit. Cu turatie mica se simtea cum inoata cauciucul, cum musca zapada, se lupta, dar nu patina in gol. Si vorbesc de 15-20 cm de zapada. Un vecin cu o masina cu garda mai inalta, dar cu cauciucuri de vara a ramas impotmolit in coltul blocului, iar dupa ce a iesit de acolo, am incercat sa vad daca eu pot sa razbesc. Am trecut fara probleme, constant mergand, fara avant, ca era si curba. Deci nu e placebo, chiar se simte. Si altceva, de care nimeni n-a amintit. Profilul celor de iarna e facut a.i sa se autocurete zapada, nu sa se umple ridurile si sa obtii un slick, ca la cele de vara. Pe zapada mare si asta conteaza foarte mult. This post has been edited by VladG: 9 Jan 2008, 15:48 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Fugi, bre, ca e placebo!
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Santurile si canelurile la anvelopele de iarna se largesc atunci cand ating asfaltul datorita greutatii masinii si se strang atunci cand se desprind de pe sosea, urmarea fiind "scuturarea" acestora de zapada.
|
--------------------
.
.
.
|
|
LoganDeViteza |
![]()
|
![]() I Taut I Taw A Puddy Tat!!! Group: Banned Posts: 43 Joined: 2 February 07 ![]() |
QUOTE(OAP @ 9 Jan 2008, 11:08) Ieri am scos masina la plimbare si am facut peste 100 de km. Concluzii: am coborat si urcat pante cu inclinare destul de mare cu zapada (mica ce-i drept) pe ele, si se simtea nevoia cauciucurilor de iarna. Orice comanda mai ne la locul ei te-ar putea trimite in sant ![]() yo ti-am zis sa iti pui caucioace de iarna...tu nu ai vrut sa ma asculti...asa iti trebuie ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
GoLogan V6
2007 3.2 MPI
- CL 03 FLM v-as coase la gura cu sfoara..... vreau sa va doara!
Si eu!!! :) Cu dragoste, Sony! ;) |
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Sandalele avand mai mult plastic decat causugi la frig isi pierd elesticitatea nu mai au aderenta si nici nu se mai pot scutura
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
|
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(LoganDeViteza @ 9 Jan 2008, 18:16) Tu mi-ai spus sa invat sa merg pe tocuri... ![]() QUOTE(deconectat @ 9 Jan 2008, 19:00) Pai o capeti mergand mai intai pe sosele mai putin circulate, cu factor mai redus de risc, nu te avanti din prima pe Dealul Negru sau Valea Prahovei duminica dupa amiaza, asta era ideea.... |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
sau mergi nopatea
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(VladG @ 9 Jan 2008, 15:46) De unde cu cele de vara masina patina serios la plecarea de pe loc, desi era zapada doar de vreo 2 cm, sau poate doar o chiciura, in zilele astea cu nameti necuratati, dar cu gume de iarna, n-am avut nici o problema. Din ciclul "parerea mea": avand cauciucuri de iarna esti tentat sa te bagi, la propriu, in cele mai tampite locuri de parcare disponibile. Din experienta personala: eu si cu vecinul de deasupra (un focus cu dunlop wintersport nou-noute) suntem cam singurii care avem parte de cele mai nasoale locuri de parcare ![]() This post has been edited by adip: 9 Jan 2008, 23:15 |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Da, dar esti sigur ca gasesti loc de parcare, unde nu se incumeta altii sa intre. Mai nasol e cand cobori din masina.
|
--------------------
.
.
.
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Prea multe masini pocnite prin oras. La cateva masini, sigur e una atinsa.
Mergeti fratilor mai incet, ca si-asa sunt service'urile pline... am vazut oameni programati de-abia in martie... Ca o paranteza. Astazi cand veneam catre casa, cam de pe la Piata Romana aparut un Matiz care a mers pe acelasi drum cu mine pana la Tineretului. De nu mi-a frecat ridichia tot drumu. Schimba banda de cateva ori pe minut. Ba pe 1, ba pe 2, ba pe 3. La un moment dat nu l-am mai lasat sa intre la loc in coloana, deja ma enervase. Dupa 2 min a aparut iar langa mine. Si a frecat benzile alea de i-a venit rau si tot a ajuns o data cu mine. N-a castigat nimic. Tot ce putea sa castige era o tamponare. Pentru ce ? Castigi 5 secunde si stai 2 luni pe la politie si service, spagi, bani aruncati...etc... This post has been edited by andu911: 10 Jan 2008, 01:08 |
--------------------
-
-
-
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(andu911 @ 10 Jan 2008, 01:07) [...]cam de pe la Piata Romana aparut un Matiz care a mers pe acelasi drum cu mine pana la Tineretului. De nu mi-a frecat ridichia tot drumu. andu911, daca in loc de matiz era un x5 sau un santa-fe (care mie mi se pare cel HOT gipan de romanas nesimtit), probabil ca il vedeai ca te depaseste de 3 ori pe linia de tramvai, dup-aia probabil ca te plictiseai si-l ignorai ![]() |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Da. Dar sansele ca ala sa ma loveasca, ar fi fost minime.
De acord cu Santa Fe ![]() This post has been edited by andu911: 10 Jan 2008, 01:52 |
--------------------
-
-
-
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
XMihai |
![]()
|
![]() Carcotasu' de Serviciu Group: Members Posts: 1.785 Joined: 31 January 06 From: Dr Tr Severin ![]() |
eu am anvelope iarna pe ambele masini
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
OAP |
![]()
|
Las ca vine ea vara...nu mai e mult. Ianuarie-i ca si trecuta, Februarie-i luna scurta si hopa Martie....
![]() ![]() |
--------------------
.
.
|
|
negrucvj |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 10 October 07 ![]() |
posesor de 2 pirelli, super multumit, n-am avut nici un fel de pb.
Un coleg a fost la rinca, avind cauciucuri de iarna, si pe drum a fost depasit de masini cu cioace de vara dar cu lanturi. Asta acu vreo juma de luna. Bineinteles ca a tras pe dr si si-a pus si el lanturile, pe serpentine. Cica-i frumos pe acolo, sper sa ajung si eu in iarna asta. |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- b38xxx
|
|
XMihai |
![]()
|
![]() Carcotasu' de Serviciu Group: Members Posts: 1.785 Joined: 31 January 06 From: Dr Tr Severin ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Posesor de 4 bucati Dayton de iarna 450 Ron din Carrefour, super multumit pana acum.
Eu stau pe o straduta in Berceni, unde nu prea s-a dezapezit si nu am avut pb. Insa aseara a trebuit sa parchez masina de servici a prietenei, o Octavia Tour, echipata cu pneuri standard si am vazut diferenta, respectiv nu prea ma miscam. Probabil ca Octavia e si mai grea decat rasnita mea, dar chiar simteam cum DSN-ul "musca" din zapada. Un alt avantaj e ca gasesc mai usor loc de parcare la servici, respectiv ma cam infig in nameti. Placebo, ne-placebo a meritat investitia, sa vad ce fac la primavara caci inca sunt in dubii daca sa cumpar si un set de pneuri de vara sau nu. Asta ar implica si alte jante, respectiv o cheltuiala mai mare. hmmm.... This post has been edited by Diac: 11 Jan 2008, 12:53 |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
nu trebuie musai alte jante .... cu toate ca la cat costa acum serviciile de montare/demontare + echilibrare se amortizeaza relativ repede
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Poate chiar niste aliaje, ca sa dea bine cu zgarieturile ruginite de pe aripi
![]() |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 930 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
da
Vredestein Snowtrac 2 |
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
aveti idee cam costa un set de jante pentru logan? fie ele din aliaj sau normale ( tabla)
|
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
in toamna lu' 2006 am luat eu una de tabla pe CASCO si a costat cam 150 lei
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
deci 6 mil
This post has been edited by Sudsemnatu: 11 Jan 2008, 17:49 |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 01:16 |