Aveti masina echipata cu anvelope de iarna?
![]() ![]() ![]() |
Aveti masina echipata cu anvelope de iarna?
OAP |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|||
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
parerea mea...ca tot fac scoala de soferi iarna..si poate o sa am norocul sa iau permisul din prima si cat mai repede(fara amanari din cauza vremii cum au fost pana acum),
NU mi-as lua anvelope de iarna.....o investitie prea scumpa.... cu 30 ron am luat niste lanturi antederapante, 15 minute pentru instalare....si gata ![]() ar merita anvelopele resapate? |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
Norris_Chuck |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 7 January 08 ![]() |
Cristi , nu te supara , dar se vede ca nu ai condus pana acuma.Oricum daca ai chef incearca sa mergi cu lanturi pe asfalt , sau poate iti palce sa petreci zilele pe drumuri legand lanturi....Eu tot nu inteleg ce este asa greu : In conditii de zapada este normal , de bun simnt si sper cat mai curand obligatoriu sa ai cauciucuri pentru iarna.Este un lucru care tine de siguranta , iar la asa ceva nu se face rabat!
Presupun ca un DVD sau un castefon "meserias" l-ai cumpara inainte la un set de cauciucuri de iarna... |
--------------------
Dacia
Logan
MCV 2006 dCI
- B-54-XXX
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
cristitranca, nu poti merge cu lanturile tot timpul...
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
ai dreptate, nu m-a luat instructoru pana acum pe gheata....asta o sa capat experienta pe masina personala......
cauciucuri resapate merita? totusi....un cauciuc costa cam 130RON spre minim....si in planul meu intra sa pun si GPL si aprindere gotronic, si alte maruntisuri.....si deasta ma gandeam la resapate....(si pt vara, ca astea de acum sunt putrezite....au 18 ani....) |
--------------------
Dacia
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu stiu cum ai tupeul sa mergi cu masina incaltata cu gume de 18 ani, sau nu treci de 50 km/h? Tinand cont ca in timpul anului e mai mare vara decat iarna ca sa zic asa, ia niste gume all season.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
Eu am Sava Eschimo... al doilea rand, luat inainte de a incepe iarna asta... foarte multumit.... si au costat vreo 95 de lei bucata.
QUOTE(cristitranca @ 7 Jan 2008, 20:11) parerea mea...ca tot fac scoala de soferi iarna..si poate o sa am norocul sa iau permisul din prima si cat mai repede(fara amanari din cauza vremii cum au fost pana acum), NU mi-as lua anvelope de iarna.....o investitie prea scumpa.... cu 30 ron am luat niste lanturi antederapante, 15 minute pentru instalare....si gata ![]() ar merita anvelopele resapate? Cristi Lanturile distrug anvelopele daca nu e zapada "destul" de groasa....cel putin in oras, unde alterneaza portiunile de zapada cu cele de asfalt si cu sine de tramvai... plus ca devin si "consumabile" din cauza asfaltului... eu consider ca lanturile sunt solutii in caz de extrema urgenta... iar sa stai sa le pui cand intrii pe o straduta cu zapada, si sa le scoti pe bulevard... si apoi sa le pui iar... nu multumesc... am lanturi in portbagaj de 3 ierni... dar nu a trebuit sa le folosesc niciodata.... anvelopele de iarna si-au facut datoria.... This post has been edited by GABY IS BACK !: 7 Jan 2008, 20:25 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 2003 CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
brigada_diverse |
![]()
|
au de abia 30k km....nefortate...mers usor.....si pentru oras sunt bune....
la drum lung as putea pati ceva grav? ca planuiam la vara o excursie pana la munte(daca iau permisul ![]() |
--------------------
Dacia
|
Norris_Chuck |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 7 January 08 ![]() |
Avand in vedere ca nu are permis , sper ca nu merge
![]() Conteaza si varsta , cum Doamne iarta-ma sa mergi cu asa ceva? Cum sa fie bune pentur oras? Sau daca iti explodeaza unul nu-i nimic , mai ales daca mai faci praf alte masini , sau trebuie sa omori pe cineva? Nu imi vine sa cred ca pot sa citesc ![]() This post has been edited by Norris_Chuck: 7 Jan 2008, 20:23 |
--------------------
Dacia
Logan
MCV 2006 dCI
- B-54-XXX
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
Scuze... post dublu... dar, daca tot am editat:
Ce bine ar fi daca situatia "din teren" ar fi identica cu statistica de aici, din acest moment ( 50% au, 50% nu ). Din pacate este departe.... This post has been edited by GABY IS BACK !: 7 Jan 2008, 20:29 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 2003 CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Eu am avut pe masina veche cauciucuri reesapate (de iarna, dar mergeam cu ele si vara).
Ce pot sa zic despre ele.... bunicele, totusi nu aveau acele crestaturi fine care conteaza foarte mult la aderenta. Pt 1 mil in plus am preferat sa iau noi. Si in nici un caz sa nu lasi sa te prinda iarna cu anvelope de vara. Cum a dat prima ninsoare eu nici nu puteam pleca din fata blocului. Iti recomand un al 2-lea rand de jante, pe care sa pui cauciucurile de iarna. In 2 ani iti amortizezi investitia (cheltui destul cu demontatul-montatul-echilibratul de 2 ori pe an) Tocmai vin de la Durau. Am fost impreuna cu niste prieteni cu 3 masini. A mea a fost singura care a urcat fara ajutor pana la cabana, chiar am oprit in spatele unuia care bloca drumul si apoi am plecat pe langa el. Atunci s-au vazut cei 10 mil. bagati in cauciucuri. This post has been edited by $$ilvviu: 7 Jan 2008, 20:26 |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
brigada_diverse |
![]()
|
QUOTE(Norris_Chuck @ 7 Jan 2008, 20:21) Avand in vedere ca nu are permis , sper ca nu merge ![]() Conteaza si varsta , cum Doamne iarta-ma sa mergi cu asa ceva? Cum sa fie bune pentur oras? Sau daca iti explodeaza unul nu-i nimic , mai ales daca mai faci praf alte masini , sau trebuie sa omori pe cineva? Nu imi vine sa cred ca pot sa citesc ![]() nu imi permit sa merg...ca nu-i de joaca, sunt constient ![]() masina merge 2 km pe luna....cu 30 pe ora....nu cred ca are ce face mare lucru....oricum, anvelopele arata f bine pt varsta lor |
--------------------
Dacia
|
argon |
![]()
|
Daca le schimbi fa cumva sa nu le pui camere, daca jantele nu-ti permit asta, fa o investitie si in jante pentru tubeless, ca merita.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
O solutie la un pret rezonabil o constituie anvelopele sh.
QUOTE(LoganDeViteza @ 7 Jan 2008, 17:36) LDV, nici voi nu stiti sa mergeti cu un carnat si doua oua intre picioare. ![]() ![]() QUOTE(GABY IS BACK ! @ 7 Jan 2008, 20:22) Ce bine ar fi daca situatia "din teren" ar fi identica cu statistica de aici, din acest moment ( 50% au, 50% nu ). Din pacate este departe.... Mare dreptate ai! Din pacate in jurul nostru realitatea este mult mai trista decat acest topic. Spre exemplu: la mine la bloc in parcare sunt doar doua masini cu anvelope de iarna. Ambele sunt ale mele. Vecinul taximetrist nu considera necesar sa investeasca in anvelope de iarna, dar nu parcheaza decat pe locurile curatate de altii. Oare de ce? This post has been edited by Sony: 7 Jan 2008, 20:40 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Eu, drum Galati - Otopeni, depasire, zapada cu gheata, masina din fata, viteza maricica, derapaje, incercare de intrare in coloana cu frana de motor, frana de picior, blocaj roti, tata tipa
![]() Concluzia: cauciucuri de VARA. |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Da, cam 45 la oră. Încă de la începerea depășirii cauciucurile au fost de ... vară. S-au învârtit în gol, simțeam că alunec în șanț, știți cum sunt înclinate drumurile județene, la frânare ce să mai zic.
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
OAP |
![]()
|
Cand sti ca ai de vara mergi in consecinta...
|
--------------------
.
.
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(cristitranca @ 7 Jan 2008, 20:17) ai dreptate, nu m-a luat instructoru pana acum pe gheata....asta o sa capat experienta pe masina personala...... cauciucuri resapate merita? totusi....un cauciuc costa cam 130RON spre minim....si in planul meu intra sa pun si GPL si aprindere gotronic, si alte maruntisuri.....si deasta ma gandeam la resapate....(si pt vara, ca astea de acum sunt putrezite....au 18 ani....) Cauciucurile tale sunt bune acum iarna, au multe crapaturi si santuri si angreneaza bine la gheata. ![]() Sfatul meu este sa nu mergi deloc acum iarna, bine, ca ai sa-l incalci, sunt sigur, si eu am mers destul in prima iarna pe zapada cand eram incepator si aveam sub 1000 de km experienta, diferenta era ca am condus matiz nou cu anvelope noi, si aveam aderenta cat de cat si nici mare greutate pe ea. Oricum, stiu ce buget poti sa ai ca elev, iti recomand sa-ti schimbi actualele cauciucuri cu unele de vara si sa astepti primavara sau zilele cu temperaturi pozitive, prudenta, etc. N-o sa-ti permiti si de iarna si de vara in acelasi timp. Stiu ca o sa-mi sara jumatate de forum in cap, dar sa ne amintim cu totii vremurile cand eram incepatori si nici macar n-aveam lanturi la noi, cel mult aveam o lopata si apelam la mila trecatorilor, de anvelope de iarna nici nu stiam ce-s alea si daca ar fi macar utile. Nu poti sa interzici ceva ce tu ai facut la timpul tau. This post has been edited by Laurentziu83: 7 Jan 2008, 22:34 |
--------------------
.
.
.
|
|
argon |
![]()
|
Se presupune ca evoluam ca mentalitate si ca tara, am intrat in UE intre timp, sunt alte vremuri, chiar daca eu cand eram incepator nu stiam ce-s alea cauciucuri de iarna, nu inseamna ca trebuie sa faca si altii aceleasi greseli. Mentalitatea asta e ca aia cu "bataia e rupta din rai", adica, daca te-au batut parintii si tu trebuie sa-ti bati copiii, ca e bine, si exemple mai sunt.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
observati ca pana acum...sunt mai multi la NU decat la DA...trist!
|
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Stai calm ca daca intrau si taximetristii sa voteze pe forum, era si mai nasol.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(OAP @ 7 Jan 2008, 20:26) Pe site-ul politiei rutiere se poate gasi urmatoare stire: "Viteza, neatentia, alcoolul si oboseala sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere"...deci nu cauciucurile de iarna sau lipsa lor. Da, pentru ca statistica e facuta pe tot anul. Si daca un nene fara cauciucuri de iarna o mierleste ca franeaza, i se blocheaza rotile sau "intra abeesu" si de propteste intr-un zid, ala-i trecut to la viteza excesiva. QUOTE(OAP @ 7 Jan 2008, 20:26) Intr-o tara in care multi abia isi castiga painea de maine, a-i obliga sa-si puna cauciucuri de iarna echivaleaza cu infometarea lor. Atunci inseamna ca de fapt si de drept nu-si permit masina respectiva. Nu zice nimeni s-o vanda, s-o duca la remat sau mai stiu eu ce, dar macar atat: n-ai de iarna, stai dracu' acasa cand sunt 30 de centimetri de zapada pe strazi. QUOTE(OAP @ 7 Jan 2008, 20:26) Pe de alta parte soselele sunt pline de imbecili care nu sunt capabili sa-si struneasca sutele de cai putere dar totusi ies pe sosele. taximetristul mort azi la Sinaia nu din cauza cauciucurilor a murit (vezi stirile). Idiotii care se posteaza mergand cu 200 la ora pe drumurile publice nu din cauza cauciucurilor de iarna comit adevarate carnagii pe sosele. Si ce gara are una cu alta? Discutia era despre cauciucuri. QUOTE(OAP @ 7 Jan 2008, 20:26) Sunt atatea probleme care tin de educatie, civilizatie si probleme economice incat cauciucul de iarna se pierde undeva pe drum. Ai sa razi, dar pregatirea masinii in asa fel incat folosirea ei sa nu fie un pericol pentru ceilalti tine tot de educatie, civilizatie si bun simt. QUOTE(OAP @ 7 Jan 2008, 20:26) Ai uitat, dar circulatia se interzicea vehiculelor particulare pe timp de iarna, cel putin cat era zapada. QUOTE(OAP @ 7 Jan 2008, 20:26) Un cauciuc de iarna cu un inbecil la volan nu mai face doua parale. Trist dar adevarat. PS Recomand celor care pot si au nevoie cu adevarat de ele sa-si puna cauciucuri de iarna. Sunt mai bune decat cele de vara in anotimpul rece...DAR nu va bazati doar pe asta. Aici ai dreptate, dar as avea un amendament: recomandarea ar trebui sa fie catre cei care vor sa circule iarna. |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
ZaiR |
![]()
|
![]() Against the System Group: Members Posts: 345 Joined: 7 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Sunt de parere ca atata timp cat nu stii sa iti redresezi in anumuite momente propria masina cauciucurile dedicate pentru iarna in comparatie cu unele bune allseason te ajuta doar ca efect placebo, + ca nu isi merita investitia sub nicio forma mai ales ca in tara noastra, zapada e in peisaj maxim 4 luni..si asta nu in toate zonele ..
Ce urmeaza.."Maine ploua..le pun pe cele numai de ploaie" deci => ca la fiecare schimbare a vremii sa schimbam si setul de cauciucuri. Intrebare:Te ajuta cu ceva niste super cauciucuri de iarna pe gheata? |
--------------------
DUCATI
900 SuperSport
2003
- este!
|
|
argon |
![]()
|
mult mai mult ca cele de vara, raman mai moi la temperaturi scazute, si au mai multe santuri transversale, care ajuta. Nu zic ca nu patineaza, dar tot e mai bine decat cu cauciucuri de vara.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Vad ca toata lumea vorbeste de cauciucuri de vara si iarna, nimeni nu pomeneste de cele mixte?
Din cate stiu cauciucurile din fabrica sunt mixte, si nu de vara, asa e? Mie cel putin Montana noi, mi s-au parut ca se comporta bine pe zapada ( si foarte prost pe sosea uda). Nu prea am mers cu cauciucuri de iarna, dar la cateva drumuri cand soseaua a fost plina de zapada mi se parea destul de stabila masina. De asemenea nu m-am impotmolit sau derapat niciodata, si in general am depasit masinile pe drum.. This post has been edited by testike: 8 Jan 2008, 12:41 |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
afilon |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 90 Joined: 12 September 07 ![]() |
N-am. Cind vine iarna schimb stilul de condus, nu cauciucurile.
|
--------------------
zil
cu pritzep
1984 baba frosa intercracis magna crapetur habet
|
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ROK @ 4 Jan 2008, 22:40) Nu am anvelope de iarna. ![]() Am cumparat iarna trecuta 4 caucioace Vredestein Quatrac 2 (all season) am mers cu ea pe zapada si a fost ok QUOTE(wo_name @ 6 Jan 2008, 00:03) QUOTE(testike @ 8 Jan 2008, 13:41) Vad ca toata lumea vorbeste de cauciucuri de vara si iarna, nimeni nu pomeneste de cele mixte?Din cate stiu cauciucurile din fabrica sunt mixte, si nu de vara, asa e? Mie cel putin Montana noi, mi s-au parut ca se comporta bine pe zapada ( si foarte prost pe sosea uda). Nu prea am mers cu cauciucuri de iarna, dar la cateva drumuri cand soseaua a fost plina de zapada mi se parea destul de stabila masina. De asemenea nu m-am impotmolit sau derapat niciodata, si in general am depasit masinile pe drum.. ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
blondu79 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 29 July 07 ![]() |
Salutare
hai sa va povestesc si eu .. deci cumparat masina noua in decembrie . scoda octavia . masina noua sosita in decembrie... cu cauciucuri bune (dunlop) dar de vara . calatoresc foarte mult in strainatate si mai merg si pe zone unde nu se prea dezapezeste si imediat am cumparat anvelope de iarna ( snowtrac 2 vredenstein) ( este masina de firma si anvelopele le-am luat pe firma - deci fara comentarii de pret ... si cam scumpute astea de care va zic eu .. undeva la 135 euro bucata ) ideaa de baza - super tari caucioacele astea . m0au ajutat foarte mult in micul nostru paris si nu numai. am mers in serbia si am mers pe clisura dunarii ( paralel cu dunarea de la drobeta tr severin la moldova noua) . astia in serbia pe bucata aia de drum au bagat un plug la sanchi si doar au nivelat zapda . nici pomeneala de curatat . super caucioace . spunea cineva mai devreme despre cauciucuri intermediare ( all season) . dragii mei desi legislatia romana nu prevede nimik in acest sens tin sa va aduc la cunostiinta ca legislatia europeana ( la care ne-am alaturat) prevede foarte clar ca iarna se circula cu cauciucuri de iarna. s-au interzis cele all season( probabil o misculatie si a producatorilor de cauciucuri care au observat ca nu prea mai vindeau decat all season) mai multi amici mi-au spus ca iarna asta nu i-au lasat sa intre in ungaria ca nu aveau cauciucuri de iarna . am verificat legislatia europeana - asa este !! deci celor care circula in UE le recomand sa evite cauciucurile all season |
--------------------
Skoda
Octavia II
2008 Elegance
- B74XRG
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 01:07 |