Aveti masina echipata cu anvelope de iarna?
![]() ![]() ![]() |
Aveti masina echipata cu anvelope de iarna?
LuluMOB |
![]()
|
||
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|||
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Un cauciuc de vara foarte bun, este destul de moale si mult mai performant pe asfalt uscat chiar si la temperaturi scazute, decat un cauciuc de iarna normal. La rulaj temperatura benzii de rulare creste, nu e cea a mediului ambiant.
Unele idei sunt induse datorita marketingului, la fel cu pastele de dinti minune care te scapa de tartru, cat toata lumea stie ca ala nu cade nici de-al dracu fara actiune mecanica. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Vorbesti din auzite?
Eu folosesc cauciucuri de iarna si chiar se simte diferenta aia pe asfalt uscat la temperaturi scazute. Si nu e tocmai mica! |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Placebo...
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
Noi la camioane nu avem anvelope de iarna si de vara.Sa fim oare ignorati,sa nu merite financiar,sa nu fie nevoie n-as putea sa va spun ca doar stiti ca nu ma duce capul!
|
--------------------
a
b
c
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Diferență este, dar mie personal mi s-a părut -pe asfalt- mică.
Aici am vorbit de experiența personală. Testul acela nu l-am găsit încă. |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
QUOTE(bulan @ 6 Jan 2008, 15:24) Noi la camioane nu avem anvelope de iarna si de vara.Sa fim oare ignorati,sa nu merite financiar,sa nu fie nevoie n-as putea sa va spun ca doar stiti ca nu ma duce capul! Din ce-am observat eu, cele de iarna se tocesc destul de repede pe asfalt, ele avand o compozitie moale. Asta la turisme, banuiesc ca la camioane, mai intervine si greutatea si miile de kilometri parcurse zilnic.Dar pt. camioanele specializate, gen Unimog, se gasesc anvelope de noroi, de nisip sau de zapada. Dar astea nu parcurg f multi kilometri. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 6 Jan 2008, 16:01) Un cauciuc de vara foarte bun, este destul de moale si mult mai performant pe asfalt uscat chiar si la temperaturi scazute, decat un cauciuc de iarna normal. La rulaj temperatura benzii de rulare creste, nu e cea a mediului ambiant. Unele idei sunt induse datorita marketingului, la fel cu pastele de dinti minune care te scapa de tartru, cat toata lumea stie ca ala nu cade nici de-al dracu fara actiune mecanica. ![]() ![]() ![]() eu as spune sa faci un test: 1. temperaturi scazute pe asfalt si sa vezi eficienta frinarii cu cauciucuri de vara vs de iarna 2. cel mai concludent, carosabil acoperit cu zapada (acum un an intre Miercurea Ciuc - Comanesti doua masini am reusit sa trecem (dupa o ninsoare de 3 ore), ambele masini cu cauciucuri de iarna, la o viteza de 50 km/h in timp ce multe masini 4x4 cu cauciucuri de vara n-au reusit) ![]() |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
LuluMOB |
![]()
|
QUOTE(kaspersky @ 6 Jan 2008, 16:17) 2. cel mai concludent, carosabil acoperit cu zapada (acum un an intre Miercurea Ciuc - Comanesti doua masini am reusit sa trecem (dupa o ninsoare de 3 ore), ambele masini cu cauciucuri de iarna, la o viteza de 50 km/h in timp ce multe masini 4x4 cu cauciucuri de vara n-au reusit) Poate nu ai fost prea atent, era vorba de mersul iarna pe asfalt uscat. |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(RIon @ 6 Jan 2008, 15:49) DA. Cei care au de vara sa stea in casa, ca o sa intre in noi, cei care avem de iarna. ![]() ![]() This post has been edited by OAP: 6 Jan 2008, 16:36 |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu vroiam sa il ard da am un gust amar de fiecare data cand imi amintesc faza aia...
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Asta asa este , faza a fost de kko tare de tot.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
johnnybegoode |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 9 December 06 From: Piatra Neamt ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus Laureate Plus 1.4 mpi
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
piperate
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bulan @ 6 Jan 2008, 14:08) Mai dureaza pana cand sinceritatea ne va da afara din casa.Inca mai sunt destui nemti care scrasnesc din dinti ca trebuie sa isi cumpere anvelope de iarna.La noi mai dureaza pana vom scrasni din dinti si ne vom si cumpara. Oare ce ii opreste pe asiguratorii de la noi sa bage in polita casco obligativitatea cauciucurilor de iarna intre 1 noiembrie si 31 martie? Sunt convins ca ar fi mult mai putine tamponari cand da zapada. ![]() Oricum nu mai dureaza mult: 2 maxim 3 ani. Nu de alta dar in 2 ani se fac cei 20 de ani ai lui Brucan de revenire la civilizatie. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
Sony |
![]()
|
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
airimia13 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 9 March 06 From: Nehoiu/Bucuresti ![]() |
LA multi ani ! la toata lumea mai intai.
Dupa ce am vazut ca nu mai pot urca nici pana la garaj, mi-am luat si eu doua cauciucuri de iarna (Matador MP 55 Plus) pentru fata. Pe spate am Matador MP 12 (eu credeam ca sunt All Seasons, dar baiatul de la vulcanizare mi-a zis ca sunt de vara----probabil de aia nu au aderenta pe zapada si nu puteam urca--tot Matador MP 12 aveam si pe fata). Pana acum vad ca astea de iarna merg foarte bine pe zapada. Daca a avut cineva probleme cu cele de iarna (Matador MP 55) as fi in interesat sa mi le spuna si mie. |
--------------------
Dacia
1310
1998 L
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
Eu am cumparat dupa ninsoarea de acum 3 sapt Fulda Kristal Montero si e o mare deosebire fata de Bridgestone Turanza care le aveam inainte ( foarte bune de altfel - dar numai vara).
|
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
Dic |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 4 January 04 From: Bucuresti ![]() |
NU, pentru ca am 4 Debica Navigator all season. Solutia este un compromis bun pentru o masina care parcurge 7000km/an.
|
--------------------
Dacia
DSN Rapsodie x 2
2001
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Doar pe fata.
![]() Si fuge fundul de nu-i adevarat. ![]() No money. ![]() Macar nu raman impotmolit si urc dealurile inzapezite. ![]() This post has been edited by Laurentziu83: 7 Jan 2008, 02:41 |
--------------------
.
.
.
|
|
catalin-g3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 26 August 04 From: BaileGovora ; BUCURESTI ![]() |
DA.
2 Continental pe fata si 2 Nankang pe spate. Astea de pe spate raman pe masina si pe timpul sezonului cald. |
--------------------
AsconaC/AstraF
BERLINA
85/96 "Esti prost si vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceată!" - MAERSK |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 7 Jan 2008, 02:40) Doar pe fata. ![]() Si fuge fundul de nu-i adevarat. ![]() No money. ![]() Macar nu raman impotmolit si urc dealurile inzapezite. ![]() Ma miram eu de ce faci pe desteptul la bula..de fapt nu ma miram.. ![]() ![]() ![]() QUOTE(Laurentziu83 @ 5 Jan 2008, 19:48) |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
catala2k |
![]()
|
posesor de elice alb albastra... pt moment Group: Members Posts: 893 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
octavia - da
logan - nu, e in garaj si cred ca pana la primavara nu-l mai scot de acolo, probabil ca si vecinii mi-au pus toata zapada in fata usilor. |
--------------------
.
.
. ;)
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(argon @ 7 Jan 2008, 08:32) Nenea, sa stii ca rabla din semnatura o am de la firma, eu nu-mi faceam rate la un Symbol (imi luam ceva mai mic, totusi), eu astept scoaterea taxei de prima inmatriculare sa-mi iau o masina decenta la 1000-2 de euro. Sa stii ca, daca ai 1300 si nu ai rate la banca se ca pur si simplu nu-ti permiti ratele la alta masina. Si nici nu inseamna ca esti plin de bani si ai si de benzina ca nu te saraceste banca. Si anvelopele alea 2 (pe care am dat 300 ron acum 2 ani) le-am pus din banii mei, ca la noi cica nu e nevoie de anvelope daca nu ninge. Macar sa stiu ca nu ma impotmolesc cu masina. |
--------------------
.
.
.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu trebuie sa fii "plin de bani" sa iei niste gume de iarna, e vorba de siguranta, nu de un lux.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Sony |
![]()
|
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Am votat DA!
E o diferenta ENORMA! Numai cine n-a folosit anvelope de iarna poate spune ca sunt un moft... Vredestein Snowtrack2 - foarte bune. This post has been edited by VladG: 7 Jan 2008, 11:11 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
@Sony: merg si astea bine la noroi.
|
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 01:06 |