Dacia vs Skoda, utopie ?
![]() ![]() ![]() |
Dacia vs Skoda, utopie ?
tache |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 22 November 04 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
|
|||
luxcor |
![]()
|
![]() Acaru' Păuna Group: Members Posts: 272 Joined: 18 February 03 From: Bucuresti - Dorobantzi ![]() |
sigur ca da ... problema este ca atunci cand vor ajunge Daciile la calitatea Skodei de acum aia o asa faca alta si mai si ... apoi o sa ne chinuim sa o egalam si pe aia vom reusi dar aia vor soate alta ... si tot asa ... si acum vorbind serios aceasta posibilitate exista dar este improbabila dintr-un singur motiv - dacia a fost, este si va ramane masina omului sarac ... asa ca banii pe care ii dai nu vei primi nici macar Renault dar apai Skoda ...
|
--------------------
Hyundai TUCSON
2,7 V6 AT 190 CP
GLS 4WD Premium - 2007
- B 07 LUS Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza |
|
tache |
![]()
|
cele doua masini din test aveau acelasi pret
|
--------------------
dacia
|
|
paul_s |
![]()
|
. Group: Members Posts: 305 Joined: 2 July 04 From: . ![]() |
ce optionale ,motoare etc
![]() |
--------------------
.
.
.
- .
|
|
Kramer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
Am trecut de la Felcia 1.6 (motor VW AEE) la Supernova si pot spune ca Dacia este superioara ca tinuta de drum, comportament dinamic si consum. In schimb este inferioara ca si calitate a asamblarii caroseriei si a interiorului. Skoda produsa in 2000, Dacia in 2001.
Mie Skoda nu mi se pare asa departe, cel putin la nivelul mic/compact. Poate Superb o fi vreo revelatie, nu stiu. |
-------------------- |
|
tache |
![]()
|
echipare aprox aceeasi
motoare renault 1.5 dci 100 cp; skoda 1.9 tdi ~ 105 cp (nu retin exact) |
--------------------
dacia
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Kramer, insa ce zici (dam pretul la o parte, da?) de Octavia II si Logan, ambele produse in anul de gratie 2004? Nu-i cam mare diferenta? Si pana una alta Skoda produce Fabia in 3 caroserii, Octavia in vreo doua, Superb, plus ceva utilitare in timp ce Dacia deocamdata produce papuc simplu si doublecab, Solenza si Logan. Skoda, cum ne-cum, s-a dat nitel prin campionatul international de raliuri sa acumuleze nitica experienta. Dacia si-a ucis echipa de uzina care era prin campionatul local. Cred ca nu are sens sa mai intram si in detalii tehnice ca sa realizam ca Skoda produce ceva masini cu care nu are nici o greata sa se expuna in lumea intreaga iar Dacia nici macar nu stie sa raspunda unor intrebari simple adresate VC!
Dpdv al meu, tot respectul pt VAG si pentru oamenii care muncesc in fabrica din Cehia. Unii au avut clar in cap ca trebuie sa produca niste masini care sa le acopere gama inferioara, iar de partea cealalta ambitia unor oameni care vor sa demonstreze ca pot face masini care sa se bata cu cele produse de fratele cel mare. Iar faptul ca Octavia II reuseste sa infranga produsul de baza al Renault, e doar o incununare a eforturilor constante pe care le-au facut. |
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War |
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Cine-i cunoaste pe cehi stie ca n-o sa-i ajungem din urma nici intr-o mie de ani. Dupa ce am cunoscut cativa, am inceput sa ma gandesc la ei ca la "japonezii Europei".
O sa dau exeplu de cateva trasaturi pe care le-am remarcat la ei intr-un schimb (unilatelal ![]() -sunt extrem de ambitiosi, profesional vorbind -sunt foarte inventivi si descurcareti - tehnic vorbind - intr-o perioada in care pana si la noi la facultate erau calculatoare, ei faceau desene in creion si machete din ziare inmuiate in apa cu aracet- si era ditamai biroul lui Gehry!!-cine stie cunoaste - cautati cu google gehry si prague si vedeti ce-a facut) - au o ura innascuta pe nemti. - au cultura disciplinei si corectitudinii cel putin la fel ca nemtii - sunt foarte priceputi comercianti - probabil au invatat mult de la evrei de-a lungul timpului. - oamenii cu bani in general se poarta modest, nu exista acea dorinta de epatare ca la romani. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
Kramer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
Eu vad Dacia ca pe o uzina Renault in care se asambleaza modelul lor entry level. Deci Octavia II ar trebui comparata eventual cu Megane sau Laguna.
Dacia a incetat sa mai fie "a noastra", deci nici o sansa ca "noi" sa-i ajungem pe cehi. Poate un "noi" largit, care include Renault. |
-------------------- |
|
Bihomoldoveanul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 515 Joined: 31 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu mi se pare ca Skoda e cine stie ce scula. Este evident o marca straina si asta se simte, nu poti compara Octavia cu Loganul o mie de ani. In acelasi timp Solenza zdrobeste fara probleme Fabia, iar Superb este sub foarte multe masini din clasa aia de pret (inclusiv Passat). Ultima oara stiam ca Skoda este o marca VW, si asta se simte puternic. Fabia veche e foarte diferita de ceea ce produce Skoda zilele astea. Se vad influentele proaste ale nemtilor: caracterul spartan - un bord oribil, ca sa numesc un singur lucru care mie imi displace.
Ca o parere personala as putea spune ca aleg Megane 2 Sedan in orice moment in fata a foarte multe sigle, de la VW la Mazda (trecind repde prin Skoda). |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
|
|
tache |
![]()
|
eventual favorit se bate de la egal la egal cu solenza si nu fabia care e mai buna decat modele vestice cu renume
|
--------------------
dacia
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
QUOTE(BH07ATX @ 24 Nov 2004, 16:05) Nu mi se pare ca Skoda e cine stie ce scula. Este evident o marca straina si asta se simte, nu poti compara Octavia cu Loganul o mie de ani. In acelasi timp Solenza zdrobeste fara probleme Fabia, iar Superb este sub foarte multe masini din clasa aia de pret (inclusiv Passat). Ultima oara stiam ca Skoda este o marca VW, si asta se simte puternic. Fabia veche e foarte diferita de ceea ce produce Skoda zilele astea. Se vad influentele proaste ale nemtilor: caracterul spartan - un bord oribil, ca sa numesc un singur lucru care mie imi displace. Ca o parere personala as putea spune ca aleg Megane 2 Sedan in orice moment in fata a foarte multe sigle, de la VW la Mazda (trecind repde prin Skoda). Si eu eram foarte incantat de Megane II (ambele versiuni) pana cand m-am intalnit cu Dany la IPSO la 3 zile dupa ce isi luase masina nou noutza, era deja in service, si mai erau destule pe acolo care pareau noi ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Valentine, sa vezi acuma ce o sa-ti sara toti posesorii de "by Renault" in cap.
![]() Referitor la fiabilitate, nici Golf IV nu se compara cu Golf II, dar II e deja masina veche si din pacate nu se mai fabrica, decat prin Africa de Sud cred. ![]() Si cu toate tehnologiile care sunt pe masini in zilele astea, iti fac viata/condusul dar si buzunarul mai lejer. ![]() This post has been edited by litza: 24 Nov 2004, 19:16 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
maxx |
![]()
|
![]() Megane Renault Sport 2.0 Turbo 225hp, 6 speed, 0 - 100 6,5s Group: Members Posts: 401 Joined: 26 September 04 From: Bucuresti - Tei ![]() |
fratilor ce comparati voi LOGAN cu Octavia ???
5700 vs 12800 ??? logan-ul este indiscutabil inferioara, daca cei de la dacia faceau o masina de 12.ooo E credeti ca n-o faceau la fel de buna ca skoda???? |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
- B 62 DRB ---- RENAULT -- NISSAN -- DACIA ----
|
|
FLEX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 570 Joined: 14 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Da, sint convins de asta!
Diferenta o face calitatea de fabricatie! singurul moment in care a existat egalitate la CALITATEA DE FABRICATIE intre Dacia si Skoda au fost modelele Dacia 1100 si Skoda 100S; 105 si 120 au avut un avans mititel fata de Dacia 1300, iar de la 1310 nu s-a mai pus problema de comparatie ... repet, NUMAI DPDV AL CALITATII DE FABRICATIE! 105 si 120 aveau prestatii rutiere mai modeste decit 1300/1310, dar erau masini facute cu respect pentru lucrul bine facut. Ulterior momentului '90, Forman era mult peste Nova, SuperNova a mai strins un pic ecartul fata de Felicia. |
--------------------
Daewoo Matiz
Fiat 600D "Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
|
|
paul_s |
![]()
|
. Group: Members Posts: 305 Joined: 2 July 04 From: . ![]() |
skoda a fost cumparata de vw in 90 si ceva dacia abia in 99 , deci judecind dupa asta am mai redus putin diferenta
Pe de alta parte skoda se vrea o masina ieftina pt vest , dacia pt est normal ca sunt diferente si la calitate dar si la pret |
--------------------
.
.
.
- .
|
|
maxx |
![]()
|
![]() Megane Renault Sport 2.0 Turbo 225hp, 6 speed, 0 - 100 6,5s Group: Members Posts: 401 Joined: 26 September 04 From: Bucuresti - Tei ![]() |
mai paul, din punct de vedere al pretului, nu ca-s diferite, nu se pot compara....
ce dracu' are ![]() sa stearga cineva posturile.... This post has been edited by maxx: 25 Nov 2004, 15:33 |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
|
|
ckristi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 4 June 04 From: botosani ![]() |
QUOTE(tache @ 24 Nov 2004, 12:25) in ultimul nr ams este un test comparativ intre megane II si oktavia II, iar masina mai buna iese skoda avand in vedere cele de sus , credeti ca va ajunge vreodata dacia la nivelul de calitate al skodei ? ![]() Niciodata! Daca nu din alte motive, atunci macar datorita faptului ca pentru a fi mai buna Dacia decat Skoda, ar trebui (conform celor scrise mai sus) sa fie mai buna decat Renault! ![]() |
--------------------
Laureate 1.4 Nu-i masina ca Loganul decat, poate, doar Mertanul. Sau ..invers ??
|
|
maxx |
![]()
|
care-i inteligentul cu renault mai slab decat skoda ???
toata gama reno face pi.. pe skodele voastre... Modus vs Fabia Megane II vs Octavia II Laguna II vs Superb de aici 3 masini au 5 stele la EuroNcap, ghici care ??? si oricum asta nu-i tot... daca vreti sa discutam de concepte, de ex., cate stiti voi de la skoda, yo in afara de TUDOR n-am auzit de nici unu... si as mai putea continua cu aceste comparatii, dar skoda nu mai are modele... ![]() Vel Satis Scenic II Scenic RX4 Espace Kangoo Clio Generation 2004 |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
QUOTE(tache @ 24 Nov 2004, 12:25) in ultimul nr ams este un test comparativ intre megane II si oktavia II, iar masina mai buna iese skoda avand in vedere cele de sus , credeti ca va ajunge vreodata dacia la nivelul de calitate al skodei ? ![]() NUUUUUUU!!!! Atata timp cat pretul de vanzare va ramane mai mic la Dacia!!! Cui ii convine sa dea sa zicem 15.000 euro pt un model romanesc full options?? Dacia - limuzina saracului (am auzit intr-o semnatura de pe forum asta ![]() |
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
QUOTE(maxx @ 26 Nov 2004, 16:29) care-i inteligentul cu renault mai slab decat skoda ??? toata gama reno face pi.. pe skodele voastre... Modus vs Fabia Megane II vs Octavia II Laguna II vs Superb de aici 3 masini au 5 stele la EuroNcap, ghici care ??? si oricum asta nu-i tot... daca vreti sa discutam de concepte, de ex., cate stiti voi de la skoda, yo in afara de TUDOR n-am auzit de nici unu... si as mai putea continua cu aceste comparatii, dar skoda nu mai are modele... ![]() Vel Satis Scenic II Scenic RX4 Espace Kangoo Clio Generation 2004 Fabia e in aceeasi clasa cu Clio, clasa mica.; Modus e un monovolum facut pe platforma lui Clio. Superb e in aceeasi clasa cu Vel Satis, clasa mare. Cat de spre Ocatvia, cand a aparut (ma refer la prima generatie) era considerata ca facind parte din clasa medie, apoi a fost inclusa in clasa compacta (are aceeasi platforma ca alte modele din clasa compacta: Audi A3, VW Golf/Bora, Seat Leon/Toledo), iar acum Octavia II e din nou inclusa in clasa medie, deci in aceeasi clasa cu Laguna II. In clasamentul pe vanzari din Europa, "grupul" Renault e pe locul 2, dupa grupul VW, dar luata ca marca separata Renault e prima. |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
Concis si la subiect... Bravo, Silviu!
|
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
Bihomoldoveanul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 515 Joined: 31 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Din cite am auzit Vel Satis se vinde la fel de prost ca Superb, deci egalitate la capitolul asta
![]() |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
|
|
maxx |
![]()
|
syl ai dreptate, dar tinand cont ca nu toate marcile au reprezentanti in toate clasele...am comparat si yo cat de cat, octavia II si modus sunt modele noi, in schimb clio are cativa ani buni, la fel si lagunaII si fabia...
despre modus afla ca are platforma noii generatii de clio (care va urma, nu care este acum), si pe care daca erau baieti buni cei de la renault o puneau si pe logan... ![]() treba cu prima marca in europa ar trebui sa le-o spui si unora(posesori VW) care cred "ca e minciuni" ![]() This post has been edited by maxx: 28 Nov 2004, 09:26 |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Renault Modus e construit pe platfoema B a aliantei Renault-Nissan, pe care s-au realizat deja Nissan Micra si Dacia Logan !!! Si intr-adevar pe aceasta platforma se va fabrica si noul Clio ce va aparea in toamna 2005.
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
maxx |
![]()
|
stiam ca logan are platforma lui micra, dar nu stiam ca asta-i ultima ca generatie(in clasa mica) si ca-i pusa si la modus si ca va fi si la noul clio...
|
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
|
|
SYL |
![]()
|
Nissan a scos o singura generatie de Micra de cand e in alianta cu Renault. Pe aceasta platforma tehnica (platforma
![]() ....ca doar Loganul nu a folosit platforma lui Micra de generatie mai veche, scoasa pe vremea cand Nissan nu avea nici o treab ac Renalult. ![]() |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Vad ca incet-incet topicul a ajuns la Renault vs Skoda. Mi se pare o comparatie mai reusita decat cea din titlu, asa ca propun moderatorilor sa schimbe numele topicului.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
saruman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 303 Joined: 24 September 04 ![]() |
|
--------------------
Mercedes
C 180 Kompressor
2006 Elegance De multe ori drumul este mai important decat destinatia.
|
|
maxx |
![]()
|
ar fii bine daca ar inlocui gama clio cu logan (bine pt noi si rau pt ei)....
insa nu cred, renault are o imagine creata pt clio, nu o pierde... ![]() |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 21:01 |