DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> revizia 10k - strikes back!

TUBI
post 9 Aug 2005, 15:24
Post #91

Membru incepator

Group: Members

Am revenit si eu dupa 9 luni sa postez ceva pe forumul asta (plecat cu pluta !!!).Eu am fost la revizie la AutoMarcus Pantelimon si m-a costat revizia de 10miiKm doar 152,2RON:
-70Ron mana de lucru;
-64Ron ulei ELF Sti Competition 10W40 (cumparat din Carrefour);
-17Ron filtru ulei (cumparat de la ei de la magazinul de piese);
,,Marea revizie" a constat in ridicarea pe rampa, verificat starea bucselor, tras de ele, verificat placute de frana (nu a necesitat schimbarea lor, le voi schimba pe la 15miiKm), schimbat ulei si filtru, gresat diferite jonctiuni.Am vrut sa-i pun sa-mi schimbe ansamblul tobelor de esapament dar am constatat ca era o treaba prea complicata pt. ei, asa ca m-am lasat pagubas.Alta data.

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4MPI - B-XX-XXX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GABONE77
post 16 Aug 2005, 21:25
Post #92

el jefe

From: Bucuresti

chiar as fi curios cam intre ce limite banesti se incadreaza revizia de 10.000 km caci se apropie si la mine si ar fi bine sa stiu cam la ce sa ma astept

--------------------
Dacia Sandero 2009 1.6 MPI Laureate - TPG
cine e bun e bun si cand e rau
+
TUBI
post 17 Aug 2005, 21:39
Post #93

Membru incepator

O sa te coste in functie de ce vrei sa-ti faca, ce se schimba si nu e pe garantie, + mana de lucru.Daca cumperi uleiul, filtrul sau restul produselor, o sa te coste mai mult decat daca ai veni tu cu ele.Ex: la serviceul unde am facut eu revizia, uleiul ,,Elf 10W40 Competition Sti" de 4l, costa 126RON iar eu l-am luat dintr-un hypermarket (Carff....) cu 64,4RON, la ei placutele de frana sunt 80RON iar in Vitan sunt in jur de 40RON.

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4MPI - B-XX-XXX
+
GABONE77
post 18 Aug 2005, 12:55
Post #94

el jefe

pai scrie undeva daca am voie sau nu am voie sa vin cu consumabilele mele? si daca trebuie sa fie de origine sau nu? ma intereseaza care e procedura standrad deci fara pile sau ceva de genul asta.

--------------------
+
Piciul
post 21 Aug 2005, 08:36
Post #95

Membru incepator

From: Constanta

Salutare,
Am facut si eu reviziade 10 mii in Constanta.
In total m-a costat 167,92 lei noi (manopera, filtru ulei, 3L ulei Texaco, 1L apa distilata). Si sfatul meu este sa veniti la revizie cu ulei "de acasa". Este mult-mult mai ieftin la supermarketuri. Mie mi-a luat pe un litru de ulei Texaco 10W40 24.69 lei noi fara TVA.In rest cu toate ca este trecut 2 ore manopera nu a luat mai mult de 30-45 minute toata afacerea.

--------------------
Dacia Solenza 2004 - Confort
Unde dai si unde crapa!
+
Tudor B
post 21 Aug 2005, 08:42
Post #96

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Timpul de pe facturi se numeste ora tehnologica, toate operatiunile la o masina sunt normate ca durata in ore tehnologice, chiar daca la tine a durat 30 min, operatiile efectuate pe masina ta au cumulat 2 ore tehnologice, acestea inmultite cu tariful pe ora = manopera.

--------------------
DACIA GOLAN Laureate 1.4 MPI - CJ 00 TUD
"Wellcome to the desert of the real"
+
alex85_05
post 25 Aug 2005, 22:53
Post #97

Membru incepator

Fratilor....am si eu o intrebare....- asta in loc de concluzie...
Sa inteleg ca la revizia de 10k ma pot prezenta la service cu toate produsele cumparate din alte magazine (supermarket-uri)...si aici ma refer la filtre...uleiuri..etc.?
Ca nu m-am lamurit inca...si ma paste revizia peste vre-o saptamana.
Multumesc

--------------------
Dacia Solenza Decembrie 2004 - B40VCU
Furtul de idei de la o singura persoana se numeste plagiat...
Furtul de idei de la mai multe persoane se numeste documentare...
+
i96nds
post 26 Aug 2005, 09:20
Post #98

Stefan

Group: Moderatori

In mod normal poti sa vii cu toate de acasa.
Nu risti nimic NUMAI daca toate sunt piese de origine DACIA, asa cum e scris si in carte. In cazul acesta nu au ce comenta.

Insa: daca vii cu consumabile ce nu sunt de origine DACIA s-ar putea ca la anumite service-uri sa comenteze. Nu au voie sa comenteze ca nu ai cumparat de la ei. Insa pot zice ca nu efectueaza reparatii cu piese "neomologate" DACIA pentru ca ai pierde garantia.

Deci: daca stii ca la un anume service nu comenteaza nimeni daca ai venit cu ulei ELF atunci e OK, vii cu el. Altfel e bine sa vii cu ulei DACIA OIL. La fel la placutele de frana, de ex. (dar astea ar tb sa tina 20.000)

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
Giu
post 27 Aug 2005, 09:00
Post #99

Membru incepator

From: Suceava

Depinde de service. Daca stii unde vrei sa mergi, e bine sa intrebi daca poti veni cu consumabile cumparate de tine. Eu am intrebat daca pot lua un ulei mai bun si mi s-a spus ca nu, e obligatoriu ulei Dacia de la ei (cel putin in garantie evident), care se pare ca este si foarte bun fata de altele care nici nu poti fi sigur ca sunt originale. In plus, la fiecare 10000km este recomandat sa schimbi bucsele la bara stabilizatoare, chiar daca aparent nu sunt uzate. Costa cam 15RON toate 4 si ia 15 min. sa le schimbe. Ca pret, la mine a fost 180RON, cu toate de la ei si bucsele in garantie. Cred ca m-au pacalit cu 1 litru de Glaceol (aprox. 16 RON) din care au completat max. 200ml si nu sant convins ca trebuia.

--------------------
+
GABONE77
post 5 Sep 2005, 17:28
Post #100

el jefe

eu unul m-am hotarat ma duc la Dacoserv (Militari) pt ca macar acolo ma lasa sa stau langa masina si sa mai arunc si eu un ochi la ce se petrece la masina. si vin si cu uleiul si cu filtrul de acasa ca sunt mai ieftine iar de placute nici sa nu aud ca la cum conduc si la ce am citit aici cred ca o sa le schimb pe la 20.000 km. joi sunt programat la ei. probabil ca am sa le cer sa faca si testul CLIP si sa schimbe si bucsele de la bara stabilizatoare.

--------------------
+
GABONE77
post 8 Sep 2005, 22:11
Post #101

el jefe

am facut si eu in sfarsit revizia de 10 mii.
Luni am facut programare pt joi la ora 12 ca sa fiu sigur ca o fac in ziua aia. Am servici deh.
Am ales Dacoserv din simplul motiv ca te lasa sa stai langa masina sa vezi si tu ce face mecanicul sa iti mai bagi si tu ca client nasul pe sub masina ta.
Ce mi-a placut e ca s-au miscat repede, mecanicul mi-a zis caimi pune orice ulei vreau eu numai sa fie 10W40, indiferent daca e de la mine sau cumparat de la ei. Ca pot sa aduc consumabilele de la mine dar asta era tardiv si ca placutele mamai tin 5 mii si nu are rost sa sa dau aproape un milion acum pe ele. Nu stiu poate l-am prins pe om intr-un acces de sinceritate ceva...
Cam 45 de minute a durat toata treaba nici nu avea de ce sa dureze mai mult.
I-am zis de bucsile de la bara stabilizatoare dar a zis ca sunt bune nu are rost sa le schimb si ca e bine sa trag de alea cu care vine masina ca sunt mai bune decat astea care se gasesc ca piese de schimb. Nu prea am inteles dar poate stie omul ceva.
Manopera si consumabilele m-au costat 140 RON si 15 RON la mecanic care mi-a facut o impresie f buna.
Contrar celor care se declara nemultumiti si care sunt f multi pe forum eu unul sunt satisfacut de serviceul asta poate si din cauza ca nici nu am avut probleme majore cu masina pana acum.

--------------------
+
telefonis
post 16 Sep 2005, 13:27
Post #102

Membru incepator

From: Pitesti

salutare
eu sunt din pitesti a trecut ceva timp de la revizia de 10k a trecut si garantia iar ce am schimbat a fost uleiul+filtru la revizie;ulei am pus la recomandarea celui de la service(amat )ulei ce pun ei in logan tot dacia se cheama numai ca e facut in spania daca retin bine si e 5W40(din cauza asta cheama logan la 15k la revizii).asa ca e foarte recomandat 5W40 . singura chestie vizibila cu uleiul nou este ca motorul ajunge la temp de lucru mult mai rapid.sfatul meu e sa sch si tobele in garantie;asa am facut si eu cu toate ca arata f bine(nimic negru pe interiorul teviii de evacuare)dar daca ii dai ceva pumni o sa auzi filtrele are in ea.asa ca o schimba baietii gratis finala+intermediara.
cautint pe net am gasit si un soft dragut pentru diagnoza.

nu imi da voie sa postez aici soft-ul...sad.gif( si am si crack la el pacat daca e cineva interesat poate gasim o solutie...are cam 28MB

poate pun in arhive de cite 2MB cit imi dau voaie astia ,,sa vedem

This post has been edited by telefonis: 16 Sep 2005, 13:37

Attached File(s)
Attached File  OBDII_Software__Vehicle_Diagnostics_Software.htm ( 23.77k ) Number of downloads: 120

--------------------
dacia solenza 04.2004 prima - b-36-hti
+
telefonis
post 16 Sep 2005, 13:30
Post #103

Membru incepator

revin cu arhivele

Attached File(s)
Attached File  Digimoto_v3_1_.7.zip ( 17.49k ) Number of downloads: 41

--------------------
+
telefonis
post 16 Sep 2005, 13:34
Post #104

Membru incepator

nu imi da voie acest tip de fisier.... forum naspa!
pacat e un soft bun..asta e

ce am postat e numai crack-ul scrie v3 dar merge si pe v4 pe care trebuie sa o descarcati de la www.digimoto.com
in link-ul de mai sus gasiti si voi locul de unde se descarca soft-ul ..daca aveti conexiune ca lumea la net.

This post has been edited by telefonis: 16 Sep 2005, 13:39

--------------------
+
Daedalus
post 26 Oct 2005, 15:20
Post #105

sound addicted

QUOTE(TUBI @ 9 Aug 2005, 15:24)
Am revenit si eu dupa 9 luni sa postez ceva pe forumul asta (plecat cu pluta !!!).Eu am fost la revizie la AutoMarcus Pantelimon si m-a costat revizia de 10miiKm doar 152,2RON:
-70Ron mana de lucru;
-64Ron ulei ELF Sti Competition 10W40 (cumparat din Carrefour);
-17Ron filtru ulei (cumparat de la ei de la magazinul de piese);
,,Marea revizie" a constat in ridicarea pe rampa, verificat starea bucselor, tras de ele, verificat placute de frana (nu a necesitat schimbarea lor, le voi schimba pe la 15miiKm), schimbat ulei si filtru, gresat diferite jonctiuni.Am vrut sa-i pun sa-mi schimbe ansamblul tobelor de esapament dar am constatat ca era o treaba prea complicata pt. ei, asa ca m-am lasat pagubas.Alta data.
*

Si eu tot acolo o sa fac revizia ca de acolo a fost cumparata masina. Vreau sa stiu cum e atmosfera pe acolo, daca ma lasa sa asist la revizie, daca vor comenta ca vin cu alt ulei (acelasi pe care l-ai luat si tu)

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI 2004 - B xx FTU
mda
+
valioglu
post 26 Oct 2005, 21:27
Post #106

Membru autentic

Te lasa, dar sunt superincompetenti si ultraspagari si pierzi timpul ca sa remediezi dupa aceea ce au stricat.

This post has been edited by valioglu: 26 Oct 2005, 21:35

--------------------
DACIA SOLENZA CONFORT 1.4 - B-01-DOG
viata e scurta dar nedreapta
+
valioglu
post 26 Oct 2005, 21:34
Post #107

Membru autentic

QUOTE(telefonis @ 16 Sep 2005, 13:27)
salutare
singura chestie vizibila cu uleiul nou este ca motorul ajunge la temp de lucru mult mai rapid.
*

Asta nu e bine pt ca uleiul nu incalzeste motorul si nici nu preia o cantitate mai mare de caldura daca are specificatia diferita. Singura explicatie valabila e ca nu are calitati de ungere corespunzatoare si datorita frecarilor mai ridicate creste temperatura mai repede.

--------------------
DACIA SOLENZA CONFORT 1.4 - B-01-DOG
viata e scurta dar nedreapta
+
V.Radu
post 27 Oct 2005, 09:27
Post #108

Membru incepator

A sosit timpul sa fac revizia de 10k . Am zis sa merg la dealerul de unde am si luat solenza, cobalcescu pt. ca e langa casa.Pana aici toate bune si frumoase, mi s-a explicat ce mi se va schimba si pretul aprox de 3 mil.Ma intreaba "mesterul cu halat renault pe el" ce prbl mai am si ii zic ca trage putin dreapta, ca am un sgomot la franare pe fata si cam atata.

Ma suna mesterul in halat renault si imi zice ca masina este gata, tocmai a iesit de la geometrie si ma costa 4.5 mil
Ma duc acolo si zic daca vad si un beculetz schimbat le dau cu el in cap ca nu am vrut sa imi schimbe nimic in afara de placute, ulei, filtru...
Oamenii m-au lucrat la manopera mai bine zis... mi-au luat 7.1 ore manopera in conditiile in care masina am lasat-o la 9 si am luat-o la 3... 9-15=6 ore.. dar asta nu mai conteaza pt ca mi s-a explicat ca s-a lucrat in paralel la masina mea.
Sa va mai zic ca pt 2 litrii de ulei (nu stiu ce baga astia) am platit 850.000.. in conditiile in care 4 l de ulei elf, valvoline, texaco, omv, si ce mai vreti voi nu costa mai mult de 1 mil

2 ore de manopera am platit numai la geometrie... Acum va intreb eu .. daca masina este in garantie si eu ii zic ca trage dreapta vi se pare corect sa platesc "remedierea" prin geometrie? E treaba lor sa vada de ce trage ..

Ce mi-au mai zis... domne' masina asta a luat o gropa mare sau un soc ca era indoit pe spate nu stiu ce invelitoare a arcului.. sigur mai merge cineva cu masina, dupa ce i-am taiat macaroana si i-am zis ca sunt unicul sofer de pe ea, a inceput ca poate am luat o bordura.. etc, cert este ca a mai durat 1.2 ore de manopera, plus invelitoarea aia de plastic pt. "bordura mea" de care nu am habar

ASA CA FRATILOR, EVITATI COBALCESCU CA NU ARE TREABA...

E prima mea revizie ca daca stiam imi luam eu ulei ca m-a intrebat daca am venit cu materialele mele... problema e ca oricum nu as fi stiut daca le baga pe alea de le-am adus eu ca politica firmei nu iti permite sa stai langa masina si inplus probabil m-as fi plictisit sa stau 7 ore in 6 posibile langa masina

--------------------
+
Daedalus
post 29 Oct 2005, 02:52
Post #109

sound addicted

Am aproape 9800km si am nevoie de un sfat de la voi. Tocmai a gasit taica-miu prin garaj un bidon mai vechi (cine stie de cati ani zace prin garaj) neinceput de 4 litri si ce credeti ca este? Castrol 10W60. Deja nu mai am nevoie sa imi cumpar, dar asta vreau sa stiu sigur daca afecteaza masina in rau ca nu pun d-asta cum e originalul, adica 10W40. Si inca ceva: 10 inteleg ca inseamna ca e semi-sintetic, dar numarul 60 (sau 40) ce reprezinta ca nu prea am inteles ? E in regula pana la urma uleiul acesta cu aceste specificatii daca il bag la SLZ mea ?

--------------------
mda
+
alex_axn
post 29 Oct 2005, 07:41
Post #110

Membru autentic

baga frate ce trebuie. pentru 6-7 sute sa nu iti para rau dupa aia.. uleiul asta pe care il ai tu e si vechi si nici nu e ce trebuie. merge sa umblii la primul indicativ (10 - 5).. celalt nici eu nu stiu ce e , dar nu am mai auzit pe nimeni sa bage asa ceva

--------------------
vw passat 2009 - B __ ___
"putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
+
GABONE77
post 29 Oct 2005, 12:34
Post #111

el jefe

suntem prea saraci sa ne permite lucruri proaste. proverbul parca era englezesc. iar eu sunt de parere ca o masina nu e ceva cu care sa te joci si sa bagi chestii proaste in ea.

--------------------
+
andreic
post 30 Oct 2005, 12:40
Post #112

Membru autentic

QUOTE(Daedalus @ 29 Oct 2005, 03:52)
Am aproape 9800km si am nevoie de un sfat de la voi. Tocmai a gasit taica-miu prin garaj un bidon mai vechi (cine stie de cati ani zace prin garaj) neinceput de 4 litri si ce credeti ca este? Castrol 10W60. Deja nu mai am nevoie sa imi cumpar, dar asta vreau sa stiu sigur daca afecteaza masina in rau ca nu pun d-asta cum e originalul, adica 10W40. Si inca ceva: 10 inteleg ca inseamna ca e semi-sintetic, dar numarul 60 (sau 40) ce reprezinta ca nu prea am inteles ? E in regula pana la urma uleiul acesta cu aceste specificatii daca il bag la SLZ mea ?
*

Prima cifra reprezinta temperatura minima pana la care uleiul isi pastreaza proprietatile de ungere si 60 reprezinta temperatura maxima. Castrolul de care vorbesti tu daca scrie pe el rs este un ulei foarte bun si destul de scump. Daca nu este iesit din garantie( vezi ca ar trebui sa scrie pe cutie valabilitatea, care este de ordinul anilor) pune-l cu incredere. Nu este semi-sintetic ci sintetic, iarasi scrie pe bidon. Vezi ca este norma API SL, iar tu din cate stiu eu trebuie sa folosesti minim API SJ.
Vezi ca la Diverse logan era un topic despre primul schimb ulei,acolo vei gasi mai multe detalii.

This post has been edited by andreic: 30 Oct 2005, 12:42

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.6 mpi - B-xx-yyy
+
RIon
post 30 Oct 2005, 14:23
Post #113

pasionat

From: CJ

reclama
soft piratat
ulei vechi - e cam expirat...
off topic total
ce naiba????

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
+
Daedalus
post 30 Oct 2005, 16:54
Post #114

sound addicted

Am aflat ca este de 1 an de fapt prin garaj (la cum arata plin de praf bidonul mi se parea vechi) si are termen de valabilitate pana in 2008. M-am uitat putin pe eticheta si scrie ceva cu API, dar nu mai retin exact ce scrie dupa, parca ceva cu CL/SL. Deci in primul rand mai are garantie lejer si nu fac eu mai mult de 1 an pana la urmatoarul schimb de ulei. Eu am auzit ceva de temp maxima ca reprezinta numaru ala 60 dar nu stiam sigur. Ma incanta ideea pt ca vara se simte cand e f. cald afara ca trage mai greu motorul.
RIon, nu fac reclama la nimic, eu vreau doar sa aflu ce-i mai bun pentru masina mea. Daca nu am mentiona si numele producatorilor, cum ne-am mai intelege ? Plus ca nu e nimic off-topic, discutam de revizia de 10.000km si ceea ce implica ea.

--------------------
mda
+
alex_axn
post 30 Oct 2005, 21:06
Post #115

Membru autentic

zici ca a doua insemna temp maxima? 60?? 60 de ce? ca doar nu grade celsius..

--------------------
vw passat 2009 - B __ ___
"putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
+
Daedalus
post 31 Oct 2005, 17:51
Post #116

sound addicted

Probabil ca grade celsius, dar se refera la temperatura de afara. Am dat cu presupusul. Vrem lamuriri biggrin.gif

--------------------
mda
+
i96nds
post 31 Oct 2005, 18:00
Post #117

Stefan

Group: Moderatori

http://www.carbibles.com/engineoil_bible.html

Scrie pe acolo cate ceva la vascozitate. Nu are nici o legatura cu gradele celsius, stiti deja prea bine.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
stuiberv
post 2 Nov 2005, 16:53
Post #118

Membru autentic

From: Iasi

Azi am fost si eu la Caremil sa fac revizia de 10k km.
150 ron.
Cursa pedalei de frana parca e mai mare acum (daca vreau sa opresc trebuie sa apas mai cu nadejde decat inainte).
Portiera spate dreapta care se misca mai greu acum se misca mai usor :DDDDD - nu ca celelalte, dar mai usor.
Si daca o sa intre la bula propozitia de mai sus, o sa fiu mandru smile.gif.

--------------------
Papuci marimea 43 3 ani bocanci - is xx undoitrei
“All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them
together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM
maintenance manual, 1925
+
Daedalus
post 7 Nov 2005, 17:38
Post #119

sound addicted

Azi tocmai mi-am cumparat 3L de ulei Elf Competition ST. Maine dimineata am revizia. O fi bine, n-o fi, am facut-o. Pur si simplu nu am incredere in uleiul lor.

--------------------
mda
+
Daedalus
post 9 Nov 2005, 15:51
Post #120

sound addicted

800.000 manopera
770.000 uleiul cumparat de mine
800.000 placute (erau pe roata din stanga mult mai uzate decat cele din dreapta.. de ce, nu pot sa stiu dar era f. vizibil)
180.000 filtru ulei
300.000 "atentia" catre mecanic si receptionist
Aproape 3 milioane per total.

--------------------
mda
+
5 Pages « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th July 2025 - 12:41
Forum Renault