Hai sa vedem, pe rand, ce "amendamente" mai propun.
Aduc eu si-un kil de carnati de oaie cu vita din Kaufland de care am luat prin la ultimele gratare am luat si au fost ok. Ca sa fie, oricum e o cantitate infima.
La pui chiar nu ma bag, ca nu-s fan, deci acolo stiti voi mai bine cata trebuie. Slabe sanse sa consum eu asa ceva.
Cartofi cred ca ar fi mai bine sa fie d-aia congelati, direct de pus in tigaie. Asta pentru prajit Sigur, nu au acelasi gust, dar macar nu sta nimeni sa munceasca la cojitul lor. Insa decizia finala va apartine, eu oricum am cutitu' la mine si pun osu' daca-i nevoie. La fel ca la pui, pe mine nu prea ma intereseaza, poa' sa fie sau poa' sa nu fie. Parca mai repede ar merge un piure facut din ei, cu niste unt si lapte decat prajiti, la masa de seara.
Malai luam daca suntem 100% siguri ca facem mamaliga. Asta inseamna pastrama. De oaie.
Sau mancare de ciuperci a la Dan, ca la Ranca 1. E ieftin da' si sa-l luam ca sa avem ce plimba prin masini, se sparge punga si se imprastie intr-o masina, cineva injura. Eu stiu ca am patit-o cu niste zahar purtat prin toata tara degeaba prin 2007.
Mai merge si cu mamaliga, am vazut ca ziceti de telemea, in cazul asta mai adaugam si o galeata de smantana.
Si cu niste oua si unt, ar merge bagata o tava de mamaliga la cuptor, daca stiti despre ce-i vorba, sigur va place.
Ciuperci as propune pleutorus. Cica-s mai sanatoase, sunt mari, merg puse de minune pe gratar, cu niste unt si usturoi in ele ies de vis, le taiem in bucati ca sa ia fiecare cat doreste. Restul de legume, o rosioara pentru dimineata, desi nu prea au gust nici alea pe cracuta, dar merg, niste usturoi, de preferat obisnuit, nu d-ala chinezesc care-i la fel de fad, niste ceapa, chiar verde ca a inceput sa apara. Si salata a aparut, ar merge la friptane, dar la fel, eu am luat si n-are gust neam...
Cu 50(cincizeci) de oua nu cred ca avem ce face, daca nu planuieste cineva oua umplute.
Dar ar insemna ca in doua zile si o noapte am sta mai mult de mancare decat de alte alea, si ajungem la vorba lu'
argon. Cred ca maxim 20 sunt suficiente, dimineata de "dupa" vor fi atatea chestii pe masa incat n-o sa manance fiecare om echivalentul a doua oua. Garantat. Desi nu mai e
Marty, expertul in domeniu, primit sa fiu eu ala care se va ocupa de acest preparat.
Unt, dar si miere sau gem am putea cumpara d-alea ca la hotel, ambalate in cantitati mici, ca sa-si ia fiecare pe masa, mai ales la ca la gemuri se pot pune mai multe sortimente si e mai simplu decat sa stea 20 de insi in jurul a doua borcane.
Cascaval ne-ar trebui o halca d-aia de un kil de la Hochland, ala are mereu acelasi gust, sa n-avem surprize. De la altii, acu' poa' sa fie bun, sau sa se farame si sa fie sarat aiurea, ori prea gras, ori prea slab si asa mai departe.
Paini cred ca ar ajunge 20 obisnuite, sau d-alea de prin hypermarket-uri, de dimensiuni mari, maxim 8.
Asta asa, la prima vedere.