trebuie schimbata ditributia ?, neaparat la 60 mii km ???
![]() ![]() ![]() |
trebuie schimbata ditributia ?, neaparat la 60 mii km ???
Buia |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 11 October 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza scala
2003
|
|||
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
kit d distribuite trebuie schimbat la 60 de mii...si nu este 700 ron ci vreo 180-200 ron. daca nu il schimbi si iti cedeaza cureaua ai facut praf mare parte din motor.
ps: l-ai intrebat pe fostul proprietar daca a schimbat cureaua de distributie ? daca nu atunci schimba-o tu ca e foarte necesar. sigur ca te poate tine si 100 de mii de km fara sa cedeze insa eu nu m-as juca ruleta ruseasca pe propria masina. This post has been edited by han_1.6 mpi: 14 Oct 2007, 23:15 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
cata87 |
![]()
|
![]() membru alb-violet Group: Members Posts: 590 Joined: 4 January 07 From: Timisoara ![]() |
100 de mii nu cred...dar pana la 70k de km nu ar trebui sa ai probleme.dar schimb-o cat mai repede (daca n-a fost schimbata)
|
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
B-53-SDP |
![]()
|
![]() 1.6 16v E5 + GPL Group: Members Posts: 489 Joined: 12 March 06 ![]() |
E bine sa o schimbi pentru ca distributia la 60 000 km are ceva uzura si e bine sa o schimbi. Asa cum spunea si colegu daca cedeaza ai cam facut praf motorul adica: supapele or sa loveasca in capul pistoanelor si o sa se strambe deci va trebui sa dai chiuloasa jos sa schimbi supapele daca ai putin noroc si chiuloasa o sa pateasca ceva si in final o sa te coste mai scump reparatia decat schimbul distributiei.
Asa ca nu te zgarci si schimb-o!!!! |
--------------------
Dacia
Logan
Laureat 1.6 16v E5+ GPL On the street, drive safely and reponsibly and wear the seatbelt !
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
distributie SLZ=130 Ron in magazin saptamana trecuta. Cu manopera nu trece de 200.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
![]() Alpinist de weekend !! Group: Members Posts: 612 Joined: 3 July 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(argon @ 15 Oct 2007, 07:05) sa inteleg ca ai cumparat doar cureaua de distributie? care vine desigur cu rola intinzatoare.. eu am cumparat cele 3 curele: 1. cureaua de distributie 2. cureaua de alternator 3. cureaua de aer conditionat iar piesele au ajuns pe la 250 de ron.. doar piesele !! am intrebat la service si mi-au zis oamenii ca imi cer 300 de ron pt manopera.. deci nu stiu despre ce preturi vorbesti tu acolo.. |
--------------------
Ex Dacia
Solenza, Echiparea Scala,
An 2004 Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
|
|
ador13 |
![]()
|
![]() VADER Group: Members Posts: 263 Joined: 9 September 05 From: Mangalia ![]() |
QUOTE(argon @ 15 Oct 2007, 07:05) @argon....200 cu tot cu manopera e pretul in EURO sau in USD? ca in RON mi-e greu sa cred... Poate doar la vreun service de cartier sa fie manopera sub 100 ron; iar kitul cu semering cu tot sa fie doar 120 ron...vreo "promotie" ceva? Inseamna ca eu trebuie sa-i "mut" pe astia de la Dacia Service Mangalia... pe mine m-a costat distrubutia 250 RON (curea+rola+semering) + 270 RON manopera + 30 RON bani de o bere ceva... TOTAL: 550 RON... dincolo era mai ieftin....dar am garantie 18 luni si e important...am vazut si pe la LGN ce cad distributiile in primii 10-20-30 de mii de km.. eu personal nu m-as risca sa nu am garantie la asemenea problema. La alte lucrari poate mai merge si fara garantie..dar nu la distributie (cred eu). @buia...subiectul e discutat si para-discutat pe forum....nu prea ai de ales...cum bine ai zis tot tu, vechiul proprietar a avut grija de masina, a schimbat totul la timp...dar daca nu si distributia... la 60.000km este randul ei. Despre piesele de schimb ai vazut ca sunt diferente destul de mari la pret, asa ca spor la cautat. In ceea ce priveste manopera ai de ales intre un service anonim si fara garantie unde dai maxim 100 ron, sau te duci la un service recomandat, dai poate 250-300 ron dar ai si garantie. Mai nasol la service-urile mari este ca nu prea primesc piesele cumparate de tine, trebuie sa le cumperi tot de la ei si au preturi cam mari. De aceea pe mine m-a ajuns cu totul la peste 500 ron. Este alegerea ta in functie de "buzunar". This post has been edited by ador13: 15 Oct 2007, 10:24 |
--------------------
OPEL
ASTRA
H 2007
- CT-13-... EX: DACIA SOLENZA
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Oricat de bine ar fi fost intretinuta masina, distributia trebuie schimbata. Obligatoriu !!! Este prea mare riscul !!! Poate nu se rupe cureaua. Dar ce te faci daca se rupe ? Bagi motorul in reparatie capitala. Merita ? Uzura principala provine din imbatranirea (turatii+schimbari de temperatura mari) materialului din care este facuta cureaua, cureaua in sine se uzeaza fizic, chiar si rola intinzatoare, etc. Gandeste-te ca cei care pun un kit de distributie pe masina (mecanici), masoara si gradul de intindere a curelei.
La schimbarea distributiei nu trebuie sa faci rabat nici in ceea ce priveste pretul. Te duci la service autorizat si cu piesele lor (din service). Ai garantie !!! Asta e tot ce conteaza. La alte subansamble mai merge si cu o mica "invarteala", insa aici nu. LE: Data viitoare cand iti iei o masina, verifici sa aiba distributie pe lant ![]() This post has been edited by cristi.r: 15 Oct 2007, 11:15 |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
![]() Alpinist de weekend !! Group: Members Posts: 612 Joined: 3 July 07 From: Bucuresti ![]() |
apropo ca tot vorbiti de garantie..
sa luam cazul meu.. am piesele necesare: 1. curea distributie 2. curea alternator 3. curea aer conditionat piesele au fost cumparate din magazin dacia.. bun, ma duc la un service dacia ca sa imi schimbe distributia si sa beneficiez chipurile de garantie.. bun.. imi schimba oamenii ce trebuie si plec acasuca.. Doamne fereste se rupe cureaua (cauza cea mai probabila sa zicem ar fi o eroare de procedura, nu au montat baietii corect) a cui este vina? si ce acopera asa-zisa garantie? adica o sa imi schimbe cureaua dar o sa raman sa imi platesc singur reparatia motorului? daca raspunsul e da atunci de ce as mai apela la mecanicii de la dacia cand am un mecanic absolut calificat la 20 de minute de mine? cu stima, cristi |
--------------------
Ex Dacia
An 2004 Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Deci vorbesc in RON.
asteptam la rand la piese auto sa-mi iau si eu ceva, si nenea de dinainte a cerut kit distributie de Supernova, si tanti ia zis pretul ala. Eu stiam ca e acelasi si la SLZ, daca nu, scuze. In cutia avea curea, si niste role+alte maruntisuri, ca nu ma pricep daca nu e pe lant ![]() Iar de manopera, aceasi chestie, acum cateva luni, stau sa-mi schimb cutare piesa la mecanicul meu de cartier(care lucreaza de 10 ori mai bine ca maimutele din service dar din pacate nu exista garantie), cu masina pe elevator, si vine un nene cu Solenta ca vrea sa-si schimbe distributia, tovarasul mecanic comunicandu-i ~70-80 ron. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
super nova si logan au aceileasi piese in kitul de distributie: curea si rola.
m-a costat 180 ron kitul si inca 100 parca a fost manopera la service dacia . ps: nu imi dau garantie la manopera pt ca nu am cumparat de la ei cureaua! care curea ( exact la fel arata cutia cu piesele respective ) costa la ei 400 ron !!!! deci un adaos comercial incredibil ! |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
deci concluzia in cele din urma care este?
daca o montez la service dacia si peste 1 sapt se rupe cureaua Doamne Fereste a cui este vina? ce acopera aceasta asa-zisa garantie? |
--------------------
Ex Dacia
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Cristi, tu esti un caz mai special. Cumperi piesele de la dealer, da' le schimbi la nea Gica ... ma rog ...
Tinand cont ca este vorba despre distributie si nu despre alt subansamblu, probabil ca garantia acopera si kitul propriu-zis, dar si stricaciunile de la motor datorate "defectarii" (suna cam aiurea, stiu ![]() ![]() |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
argon |
![]()
|
hai sa facem o statistica sa vedem cate curele in termenul de ani si KM se rup asa de la sine. Probabil o sa rezulte ceva de genul 1 la 500 , asa ca mai lasati pesimismul la o parte, ca nu-i facuta din mamaliga cureaua aia. N-am nimic impotriva sa-i imbogatiti pe escrocii din service, dar eu nu as calca acolo daca masina nu mai e in garantie pentru nimic in lume.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
mda.. garantie la masina nu mai am..
spui probabil ca se va acorda garantie la manopera si ca in caz de x,y,z mi-o vor repara pe barba lor nu inainte de a face scandal, ca asa e in romania.. ehh acel probabil ma ingrijoreaza.. eu vreau certitudini nu probabilitati.. chiar daca sunt un caz mai "special" tot ce vreau e un tratament corect.. atat.. cu stima, cristi |
--------------------
Ex Dacia
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Cand vei gasi certitudini, sa ne anunti si pe noi...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Stefan.A |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 June 04 ![]() |
Adaug si eu ceva ce nu s-a spus aici: la motoarele reno (incluzand si dacia de la supernova incoace) odata cu schimbarea distributiei se cam schimba si pompa de apa, daca vrei sa faci o treaba calumea.
Si pun si eu o intrebare de bivas: daca tocmai a facut 4 ani dar n-are decat 40 mii km e mare bai dac-o schimb la primavara? This post has been edited by Stefan.A: 16 Oct 2007, 09:43 |
-------------------- |
|
florinc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 16 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Teoretic nu e nici un bai. Totul tine de noroc. In principiu asta cu 4 ani e un pic de vrajeala dupa parerea mea. Eu nu am auzit de cure rupta din cauza timpului, ci doar din neglijenta si neschimbarea la numarul de km.
OFF: Pret pompa apa: 180RON. Kit ( rola + curea) 140 RON. Curea alternator 15 RON. 3L antigel Glaceol RX tip D 45 RON. Am luat eu zilele trecute, tot pentru operatiunea de schimabare a distributiei ![]() |
--------------------
Opel/Dacia
Vectra B/Solenza
- . Opel Vectra B
|
|
cristi.r |
![]()
|
Pai daca tot e vrajeala schimbatul la 4 ani al distributiei, inseamna ca si chestia cu uleiul schimbat in fiecare an e vrajeala, nu ? Ca daca nu faci 10 sau 15 mii de km (in functie de motorizare) inseamna ca n-are rost sa-l schimbi, nu ? Poa' sa stea si 5 ani in motor ... De ce nu-ntelegeti ca aceste consumabile imbatranesc pur si simplu fara sa le faca nimeni nimic ? Schimbarile de temperatura, aerul, dracu', lacu', ce-o mai fi, toti sunt factori care schimba proprietatile fizico-chimice ale materialelor componente.
@Cristi, certitudinea de care ai tu nevoie se gaseste doar la service, ghici cum ? Intreband !!! "In ce consta garantia la schimbarea distributiei ? Am garantie si la motor, ... ? " (te descurci tu mai departe) In functie de raspuns iei decizia in consecinta. Argon, tu ai o problema cu "hotii" din service. Eu prefer sa-mi repar masina in service pentru ca acel adaos + TVA + ce-o mai fi, inseamna sa dorm linistit sau sa merg cu masina fara teama. Odata singura data sa-i dau forja pentru ca sunt grabit si atunci sa se-ntample beleaua ... Si stii ce fac "hotii" din service ? Au niste tarife exorbitante la berlina si estate !!! De ce ? Pentru ca ei se asteapta la chestii de genul "Trebuie sa schimbam franele de pe spate pentru ca sunt uzate." "Aaa, da' nu se poate numai sa nituiti alte ferodouri ? Costa prea mult ansamblul cu totul ... " "Ba da ! Manopera este x EUR/ora ..." in felul asta descurajand tot ce inseamna mestesugareala in fata blocului, care, din proprie experienta iti spun, nu e buna la nimic. Oricum, felicitari, datorita atitudinii tale se propaga o idee potrivit careia o masina se poate repara de catre oricine cu o sarma si un patent. Toti mecanicii din service sunt ori incompetenti, ori hoti. Sau poate asa o fi in service-urile din Bucuresti ? Iar aia buni lucreaza doar in fata blocului ? Am si eu o intrebare: Cum masurati in fata blocului intinderea curelelor care se schimba ? LE: Moa' da' ce post lung ! Vijelie, uite, alt romancier ![]() This post has been edited by cristi.r: 16 Oct 2007, 14:10 |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
ador13 |
![]()
|
![]() VADER Group: Members Posts: 263 Joined: 9 September 05 From: Mangalia ![]() |
QUOTE(sonycu @ 16 Oct 2007, 09:01) ehh acel probabil ma ingrijoreaza.. eu vreau certitudini nu probabilitati.. chiar daca sunt un caz mai "special" tot ce vreau e un tratament corect.. atat.. @sonycu - Ai factura fiscala, ai deviz de lucrari, ai un certificat de garantie, ce certitudine ti-ar mai trebui, sa se jure aia pe rosu ca o sa-ti repare masina in caz de probleme? Asta este tratamentul corect ... documentele respective nu se dau preferential. De ce isi face lumea asigurare de viata? sau pensie privata? sau asigurare Casco sau imobiliara? Daca nu or sa ii despagubeasca asiguratorul in caz de eveniment? Vezi, asa putem sa ne facem griji la nesfarsit.... nu ai alte certitudini decat documentele. |
--------------------
OPEL
ASTRA
H 2007
- CT-13-... EX: DACIA SOLENZA
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
QUOTE(ador13 @ 16 Oct 2007, 14:39) @sonycu - Ai factura fiscala, ai deviz de lucrari, ai un certificat de garantie, ce certitudine ti-ar mai trebui, sa se jure aia pe rosu ca o sa-ti repare masina in caz de probleme? Asta este tratamentul corect ... documentele respective nu se dau preferential. De ce isi face lumea asigurare de viata? sau pensie privata? sau asigurare Casco sau imobiliara? Daca nu or sa ii despagubeasca asiguratorul in caz de eveniment? Vezi, asa putem sa ne facem griji la nesfarsit.... nu ai alte certitudini decat documentele. garantie la ce?? la piese pentru ca sunt instalate la ei? putin ma intereseaza.. crezi ca ma uit la 300 de ron cat ma costa cele 3 curele in comparatie cu cei 6000 de ron cat ma costa reparatia motorului daca se strica din cauza ruperii curelei de distributie? in nici un caz nu sustin "mecanicii de cartier" dar nici pe cei asa-zisi de "uzina dacia".. hai sa fim seriosi.. toti nu vor decat sa isi traga foloase.. singura diferenta intre ei este ca unii te mint frumos iar unii sunt tarani de-a dreptul.. punct.. cu stima, cristi |
--------------------
Ex Dacia
|
|
cristi.r |
![]()
|
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
De fapt lumea pe aici nu prea face diferenta intre garantia la piese (in speta raspunderea producatorilor pentru pagube generate de produsele cu defecte), si garantia la manopera ( raspunderea prestatorului de servicii pentru pagube generate de manopera neconforma si defectuoasa).
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
argon |
![]()
|
cristi.r, ai inteles gresit sau exagerezi, n-am zis niciodata ce sustii tu. Nu repar masina in fata blocului, si nu improvizez. Atelierul unde merg e chiar mai dotat decat multe service-uri. Atat ca e la negru. apropos de intinderea curelei, m-am mirat ca mi-a verificat-o cu nustiuce scula speciala, acum cativa ani, in service cu tariful la ora au intins-o maimutele prea tare si a crapat pompa de apa.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
QUOTE(cristi.r @ 16 Oct 2007, 15:05) ![]() voi comunica rezultatele.. cu stima, cristi ps. cristi.r obs ca incepi sa exagerezi.. sau ai poate un simt al umorului ceva mai "special" decat noi.. restul.. |
--------------------
Ex Dacia
|
|
RainHawk |
![]()
|
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Hai sa va zic eu cum e cu distributia si cu garantia in cazul meu ca sunt patit:
Cumparat kit distributie dealer Dacia autorizat, montat alt dealer Dacia autorizat. S-a rupt cureaua dupa 4.000 km din cauza rolei intinzatoare, indoit supape, etc, etc. Am sunat la VC si dealerul lui peste din Berceni. Garantie la manopera are dar nu acopera... ca masina a functionat 4.000 de km. Deci nu a fost defect de montaj... a fost defect de... fabricatie. Pentru asta trebuia sa dau in judecata producatorul rolei. Care judecata trebuia sustinuta de o expertiza tehnica care costa si aia niste bani buni. Si uite asa, tot pe banii mei am pus masina iar la punct. ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
- B-xx-XXX "I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
|
|
Chipu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 11 April 06 ![]() |
Nu vreau sa par pesimist, dar c-am asa e cu garantia, numai marketing. Sincer nu dau 2 bani pe ea, si de multe ori mai bine fara. Succes!
|
--------------------
Dacia
SuperNova
FullOption Mondeo Ghia 1.8 Duratec HE@125 stock
|
|
Sorin_gl |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 12 October 07 ![]() |
Tpt ce s-a spus pan acum despre schimbat distributia e valabil si ptr diesel?
|
--------------------
Solentza 1.9D
Solentza 1.9D
2003 Avantage
- GL-xx-XXX
|
|
cristi.r |
![]()
|
Daca are distributie pe curea, da, este valabil.
QUOTE(argon @ 17 Oct 2007, 10:46) Pai asta nu inseamna ca la servisul "la negru" nu se poate intampla lucrul asta, nu ? La aia "cu ora" poti sa le dai, insa, cu meseria in cap. Cam aici este diferenta. QUOTE(sonycu @ 17 Oct 2007, 13:35) ps. cristi.r obs ca incepi sa exagerezi.. sau ai poate un simt al umorului ceva mai "special" decat noi.. restul.. Nu, nu, doar exagerez ... atat ... Referitor la ce-a relatat RainHawk, poate ne explica cineva cum se face efectiv reglarea intinderii curele, cum se regleaza nenorocita aia de rola, ce fel de mecanism este ala care intinde cureaua. Atata timp cat rola vine in kit, iar kitul este vandut de Dacia si mai este si montat de Dacia, rezulta ca si garantia este data de Dacia ! Ce tampenie ti-au inventat si aia !!! Pai, cum vine asta ? Eu trebuie sa caut producatorul rolei ca sa beneficiez de avantajele garantiei daca dau de belea ? Domnu' klaus, da-ne un "hint" referitor la treaba asta si la postul tau anterior. Rogu-te, lumineaza-ne ! Pentru ca in cazul asta, chiar nu mai are rost toata discutia asta si atunci fiecare sa schimbe pe cont propriu ! F*ck service autorizat. Atunci nici garantia de masina noua nu mai are nicio relevanta ... ei pot invoca orice detaliu de ordin tehnic ... |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
bun.. am vorbit la dacoserv militari..
le-am spus ca doresc sa schimb cureaua de distributie, cea de aer conditionat si cea de alternator si mi-a spus 500 de ron cu piese, cu manopera, cu tot.. i-am zis ca am deja piesele si mi-a zis ca in acest caz ma costa 150 de ron manopera si am 3 luni garantie la ea.. la piese cred ca am 1 an.. asta e.. miercuri ma prezint acolo si voi vedea ce va fi.. cu stima, cristi |
--------------------
Ex Dacia
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 14:36 |