Academia Romana de Tuica, split de la "Caterinca zilei"
![]() ![]() ![]() |
Academia Romana de Tuica, split de la "Caterinca zilei"
dacis |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|||
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Despre cum se face vischiul ne poate lamuri cineva? Orz avem, avem si porumb. In balta Brailei ascunzi cazanele mai usor decit in Kentuky.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
Daca chiar esti interesat arunca un ochi AICI
|
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Da' maltul ce e? Omul a trecut direct la text literar, a sarit peste alfabet.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
@dacis. Normal ca procesul de fabricatie a unui coniac adevarat e foarte complex si atent monitorizat de la vinul care intra pana la temperaturile de distilare.
Insa pentru o bautura de casa care o sa intre doar pe gatlejul meu si a prietenilor e excelent. In legatura cu vischiul, procesul tehnologic e foarte complex si riscul sa pierzi o gramada de vreme si sa iasa plosnita e mare. Eu ma rezum la distilatele astea simple. As face rom dar nu am trestie de zahar ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Vorba lu' Fintesteanu care stie gustu' plosnitei?
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.217 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(dacis @ 10 Sep 2013, 11:56) Ingredientul "secret" necesar unui coniac bun este ca, mai ales la prima distilare, sa faci focul moale, sa nu ia cumva miros de ars / fum. ... de regula ajunge la distilare un vin care intra in faza de degradare, indiferent de vechime. Practic, sunt doua metode de "salvare" a unui astfel de vin: ori se pune la distilat, ori se face un derivat de vin (cel mai cunoscut la noi este vinul pelin). Focul se lasa moale (mai ales cand continutul cazanului incepe sa fiarba), ca sa nu dea pe teava si lichid sau borhot (in functie de ce se fierbe), in loc de aburi ce se condenseaza in ... ceva util. Daca vinul e acrit/otetit, iti pierzi timpul si lemnele facand tuica din el, va iesi acra. @kog: sa-ti stea-n gat ![]() La soacra-mea-i nasol, nu prea s-au facut strugurii, cam 1/3 din ce-a fost anu' trecut ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Wolfman |
![]()
|
![]() The Fastest Group: Members Posts: 483 Joined: 9 July 04 From: Murciélagos ![]() |
Nu iese acra daca o opresti la timp (pe la 35 de grade), restul ce curge pana la cea mai slaba se adauga la fiert la cazanul urmator. Tot ce iese la prima mana se mai fierbe odata, eu o scot pe la 55 de grade si o tin intr-un butoias de dud, dupa cateva saptamani isi schimba deja culoarea.
Tuica de sfecla (samahoanca) e printre cele mai scarboase tarii, doar din sticla o puteam bea in armata, daca o puneai in pahar trebuia sa te tii de nas cu o mana ca s-o poti bea. ![]() This post has been edited by Wolfman: 10 Sep 2013, 12:11 |
--------------------
Opel
MOKKA X
1.4 T 2019 "Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Ce de priceputi..
![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
QUOTE(corbex @ 10 Sep 2013, 11:41) Vezi si AICI autorul pare sa fie acelasi. O parte din userii meseriasi in ale distilatelor de pe softpedia au migrat pe 3xforum |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
QUOTE(iulia_boris @ 10 Sep 2013, 12:10) pentru doamne o visinata ceva? Acu mi-am adus aminte de tuica croatilor din zona Resitei. Am fost anul trecut intr-o excursie timp de o saptamana undeva pe Cheile Carasului. La ajungere ne-au fost inmanate doua sticle una de tuica uleioasa si una de afinata, ca deh erau si fete cu noi. Noi repede ne-am aruncat pe tuica, am apucat vreo trei sa gustam, am pus-o la loc pe masa si am tinut sedinta. Aveam in fata noastra cea mai aromata si tare tuica gustata vreodata; 60 de grade plus o aroma extraordinara de pruna. S-a hotarat in unanimitate ca se degusta inainte de masa nu se bea de sete. Acum despre afinata aia. Setos am zis sa trag o dusca. Aproape ca am scuipat-o din cauza gustului puternic, era facuta tot cu tuica foarte tare dar era mascata de aroma afinelor. Am pus-o de-o parte, nici nu a mai gustat-o nimeni pana seara. La masa ne-am adunat toti, am ciocnit paharele si am dat pe gat licoarea. Fetele insa au zis ca e prea tare tuica si ele nu beau otrava asa ca si-au pus in pahare de wisky cam trei degete de afinata. In jumate de ora caram de ele pe scari =))) |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
corbex |
![]()
|
Dupa ce le-ati dus sus, ce s-a mai intimplat?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Wolfman |
![]()
|
![]() The Fastest Group: Members Posts: 483 Joined: 9 July 04 From: Murciélagos ![]() |
QUOTE(kog @ 10 Sep 2013, 21:00) Am facut si niste visinata anul asta: 10 kg visine, cinci kg de cirese amare, 6 kg de zahar si 15 litri de tuica de 55 grade ramasa de anul trecut, a iesit o licoare mai ceva ca nectarul ce-l beau zeii in Olimp, ciresele i-au dat un gust usor amarui, gen Florio de pe vremuri. Fructele cu zaharul au stat la macerat intr-o damigeana de 50l vreo saptamana dupa care am pus tuica si am plecat in concediu. Mi-au venit niste musafiri pe biciclete duminica la un domino si-o visinata, urmat de-un gratar, au plecat spre casa pe langa biciclete ![]() |
--------------------
Opel
MOKKA X
1.4 T 2019 "Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
|
|
kog |
![]()
|
acu nu stiu ce s-a intamplat dupa cu ele. Aia care erau cu ele au ramas in camere. Noi, restul ne-am intors si am continuat bautul. Am mai topit un kil de tuica de cirese si ne-am ascuns care pe unde. Atata de lesinati am fost ca eram 3 in camera lati si ne-am certat o jumate de ora care sa se duca sa stinga becul.
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
corbex |
![]()
|
Nu-l mai nimereati cu pantoful?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
se terminasera pantofii !
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
nik1965 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 17 June 05 ![]() |
crezi ca mai stiau ce e ala pantof? sau unde sunt?
|
--------------------
dacia
logan , duster
2005, 2017
- xx-xx-xxx
|
|
kog |
![]()
|
ei na, crezi ca l-ar fi nimerit careva?
In alta ordine de idei astazi am vizitat cazile de fermentatie si prunele fierb in draci. Abia astept sa iasa distilatul ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
QUOTE(Wolfman @ 10 Sep 2013, 22:05) Am facut si niste visinata anul asta: 10 kg visine, cinci kg de cirese amare, 6 kg de zahar si 15 litri de tuica de 55 grade ramasa de anul trecut, a iesit o licoare mai ceva ca nectarul ce-l beau zeii in Olimp, ciresele i-au dat un gust usor amarui, gen Florio de pe vremuri. Fructele cu zaharul au stat la macerat intr-o damigeana de 50l vreo saptamana dupa care am pus tuica si am plecat in concediu. Nu e tocmai cea mai fericită alegere să folosești țuică, pentru că are propriul gust. Dulcegăriile gen vișinată, cireșată, afinată, etc. se fac cu dublu-distilat, de preferință din porumb. Așa iese mult mai bine în evidență aroma fructelor. Plus că e păcat de țuică, dacă e de calitate, s-o irosești așa. Iar dacă e veche, nu e de aruncat, ba, dimpotrivă, de ținut. Și degustat. ![]() This post has been edited by gabizegrean: 11 Sep 2013, 15:59 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
Wolfman |
![]()
|
Eu nu fac tuica decat din fructe (prune, caise, mere, struguri), rareori din vin (cand ramane de pe un an pe altul, nefiind tratat se nasoleste) si intotdeauna o distilez de doua ori. Prefer sa pun in visinata tuica decat altceva, nimeni din cei care au gustat nu s-au plans, dimpotriva. Mi s-a mai spus ca stric tuica daca-o pun in visinata, insa e oricum prea tare si nu prea se bea.
![]() |
--------------------
Opel
MOKKA X
|
|
dacis |
![]()
|
Stimati domni tuicari, cat mai este, bre, pe la voi litrul de licoare?
![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Wolfman |
![]()
|
Eu nu vand, daca vrei am un nr. de telefon de la un nene din Iasi, de la care mai luam palinca de Oradea (are el niste surse acolo), pot sa-ti dau nr. de telefon pe PM.
|
--------------------
Opel
MOKKA X
|
|
kog |
![]()
|
aia de 50 e vreo 30 de lei prin zona mea
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(Wolfman @ 11 Sep 2013, 18:44) am un nr. de telefon de la un nene din Iasi, de la care mai luam palinca de Oradea (are el niste surse acolo), pot sa-ti dau nr. de telefon pe PM. Prea lungul lantul de aprovizionare! ![]() ![]() This post has been edited by dacis: 11 Sep 2013, 18:47 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
corbex |
![]()
|
Rezolva cu Kog, tot zicea ca sin puzderie de prune anul asta la Lipova. In muscel, de pilda, nu s-au facut prea multe.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Prunele se fac în Ardeal și Banat (mai ales în Banat!!!
![]() ![]() ![]() Nu-i păcat să se facă la Muscel și s-ajungă magiun? ![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
corbex |
![]()
|
Te deranjeaza ca,in timp ce tu schimbi antigelul, juniorul sa se joace cu ligurita in borcanul cu magiun? E loc pentru toata lumea. In plus, tuica de Muscel are si aroma. Dar nu de spirt.
This post has been edited by corbex: 11 Sep 2013, 19:16 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 05:50 |