Probleme cu o bujie, numai la un cilindru
![]() ![]() ![]() |
Probleme cu o bujie, numai la un cilindru
v_razvan_c |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 665 Joined: 11 March 07 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
Hacker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 880 Joined: 12 October 06 ![]() |
O reglare de curbutir nu strica. Ar fi o ultima solutie. E foarte probabil ca pe pistonul 4 sa nu mai ai compresie, iar atunci pa si mersul motorului. Totusi incearca sa reglezi curbutori apoi sa verifici fise, schimb buji noi, capac delcou.
|
--------------------
Dacia
1310 / Super Nova
1985 / 2001
- B-21-VZK / B-85-LTJ Dacia 1310 85'
Dacia SN 01 Peugeot 206 HDI |
|
v_razvan_c |
![]()
|
Capacul delco l-am schimbat, fisa, bujii o gramada noi...
Deci altceva nu prea ar fi decat culbutorii... Si daca nu am compresie, cum de se strica mereu bujia? Nu inteleg de ce omoara de tot bujia, adica daca o pun iar nu mai merge decat foarte putin... |
--------------------
-
-
-
|
|
gygy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 13 May 07 From: Iasi ;) ![]() |
Am si eu o problema asemanatoare : nu imi merge bujianr 2 decat in sarcina peste 1000 Rpm , la relanti , pauza.(e maronie ,nu-i uda).
|
--------------------
Mitsubishi
Colt
1.3 12v
- IS-xx-xxx
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
O supapa nu mai lucreaza...
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
v_razvan_c |
![]()
|
Sa vad cand o sa am timp de reglat culbutorii. I-as regla eu, dar nu am lera...
Merci |
--------------------
-
-
-
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
regelaza culbutorii...daca tot nu si nu, ai probleme la supape.
o lera e 8 lei... |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
v_razvan_c |
![]()
|
OK, am inteles...
![]() Lera de unde Cristi, ca am cautat in magazine de piese auto si nu am gasit... Sambata sau duminica iau din targ, dar pana atunci, arunc bujii noi airea, al naibi motor ![]() ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
badboy_marius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 487 Joined: 1 June 08 From: Brasov ![]() |
de motor praf nici eu nu duc lipsa, chiar si cu consumul enorm de ulei, eu nu am probleme de genul asta...cel putin am o aprindere buna, si asta am aflat-o tot pe forum...o aprindere buna face diferenta.
nu am mai umblat la buji de 2000 de km incoa. |
--------------------
Audi
80
1990 PM, 1.8S, 90CP Dacia 1310 TX.
|
|
v_razvan_c |
![]()
|
Eu cred ca am aprinderea buna, daca celelalte bujii merg foarte bine, nu?
As vrea sa plec cu ea la mare, dar pe la 3000 de ture se fac nori de fum in spate si cred ca mai mult dau pe ulei decat pe benzina. Serios ca am bagat aproape 2l la 50km... ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
v_razvan_c |
![]()
|
![]() ![]() ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
QUOTE(v_razvan_c @ 23 Jun 2008, 23:04) OK, am inteles... ![]() Lera de unde Cristi, ca am cautat in magazine de piese auto si nu am gasit... Sambata sau duminica iau din targ, dar pana atunci, arunc bujii noi airea, al naibi motor ![]() ![]() Lere gasesti in targ la obor cate vrei tu ! si dupa aceea ai grije cum iti reglezi culbutorii se masoara cu doua lere pentru admisie lerade 0.15 sa intre usor iar lera de 0.20 sa nu intre pentru evacuare lera de 0.20 intra usor iar lera de 0.25 sa nu intre. Verifici tijele daca se rotesc dupa ce ai strans culbutorii, trebuie ca fiecare tije care vine de la tacheti si impinge un culbutor trebuie sa se roteasca.. |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
xyz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 3 January 08 ![]() |
cati km zici ca are motoru de consuma atat ulei?
|
--------------------
dacia/opel vectra
1310 L/B,1.8 16V
1997 berlina/1996 berlina
- ph-04-ZVR/ph-42-MMM
|
|
v_razvan_c |
![]()
|
Sa vad daca am inteles:
admisie : 0,15 si sa nu intre de 0.20; evacuare : 0,20 sa nu intre 0,25; Tijele alea despre care spui tu, nu cumva sunt tevutele alea care vin de jos pe ax? ![]() Vreau numai la cilindrul 4 sa-l reglez, cum fac? Inavart de motor pana cand ce? ![]() 24 Jun 2008, 12:11: Nu stiu cati km are motorul, asa am luat-o, a fost masina de firma ![]() This post has been edited by v_razvan_c: 24 Jun 2008, 11:11 |
--------------------
-
-
-
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
volanta la semn, luleaua spre motor.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
v_razvan_c |
![]() ![]()
|
argon, am avut 3 Dacia si am cautat semnul pe volanta de mi-a venit rau... Pe unde se vede ala? Cumva prin gaura aia patrata din mijloc de la priza dintre cutie si motor?
|
--------------------
-
-
-
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
pe unde l-ai cautat pana acum, de intrebi asta?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
v_razvan_c |
![]()
|
Luleaua aia de sub capacul delco?
![]() 24 Jun 2008, 12:55: Unde am crezut eu, adica prin gaura aceea patrata din mijloc, unde e volanta This post has been edited by v_razvan_c: 24 Jun 2008, 11:55 |
--------------------
-
-
-
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
QUOTE(v_razvan_c @ 24 Jun 2008, 11:10) Nu stiu cati km are motorul, asa am luat-o, a fost masina de firma ![]() Daca nu or fi falsificate respectivele acte sau lucrare de mantuiala din moment ce tu ai "scuter" ![]() o sa ajungi sa bagi mai mult ulei decat benzina , faci alimentarea in proportie de 50 benzina -50 ulei % . ![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
msanyix |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 9 November 07 From: Livezeni, Mures ![]() |
Demonteaza capacul delco si cand laleau sta cu ciocul catre aripa stanga trebuie sa apara semnul in fereastra. O alta metoda: scoti bujia nr 1 bagi o surubelnita si cand pistonul urca la PMS atunci trebuie sa ai semnul la fereastra.
Daca iti baga ulei in cilindru de ordinul litrilor atunci nu scapi de bujia infecta orice reglaj ai face Bafta |
--------------------
VW Passat
B5.5 Variant
1.9 TDI
- MS 08 PNK
|
|
v_razvan_c |
![]() ![]()
|
Nu stiu daca 50-50, dar benzina parca nici nu consuma... ma rog...
Haideti sa va spun ce s-a mai intamplat intre timp: aveam reductie la cilindrul 1 si am vrut s-o scot. Atunci cand am scos-o, am observat ca bujia era rosiatica foarte putin, arata aproape ca noua. Ei bine, azi s-a stricat si bujia aia, era foarte nearga, cu ulei pe ea si tot felul de depuneri. Poate daca pun momentan reductia la loc si o alta reductie, o sa mai tina un pic, deoarece oricum trebuie sa-i fac ITP-ul si n-o las asa, insa pe moment imi mai fac si eu treaba... Deci... cu reductia aia de ce tinea? |
--------------------
-
-
-
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Poate te intoarce aia de la ITP ca nu-ti ies noxele
![]() ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
te intoarce la noxe.....o surgumi din surub, scazi avansu, si gata
![]() hai ma, poti pacali noxele.... |
--------------------
Dacia
|
djasu82 |
![]()
|
da poti pacali noxele simplu cumperi 4 brichete pentru incalzirea senzorului
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
te duci cu motorul cald deja
mai sugrumi masina pui benzina CO98 si gata noxele |
--------------------
Dacia
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Glumiti? Cu doi litri de ulei mancati la 50 de kilometri voi vreti sa luati si noxe? Nu stiu daca sa rad sau sa plang... Faptul ca se afuma e ultima grija pe care ar trebui s-o ai.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
voi ganditi?
trebe sa ai distante mari intre segmenti si camasa ca sa manance asa mult. ar inseman sa imputi un bulevard intreg si sa nu aiba compresie deloc. daca ii pierde ulei? si eu credeamc a mananca 1 l la 1000km...dar pierde pe la baie si pe la pompa de benzina...si ep la capac, etc..deci nu imi mai bat capu 24 Jun 2008, 21:56: si daca vrei sa treci, treci ![]() o sa puna alta masina(tot o dacie) pt test, si scrie noxele aleia...ca romanu e inventiv ![]() This post has been edited by cristitranca: 24 Jun 2008, 21:56 |
--------------------
Dacia
|
Merced |
![]()
|
Daca vrei sa treci, dai spaga. Nu te apuci sa dai peste cap reglaje, ca sa ai de lucru dupaia. Si eu tre sa fac curand ITP-ul, dar inainte dau o tura la un mecanic batran care mi-a promis ca ma rezolva si cu aprinderea si cu un reglaj la culbutori, si daca are timp o sa trebuiasca sa umblu si la distributie ca am probabil intinzatorul facut praf si cand accelerez brusc imi loveste lantul de capac.
Dupa ce o sa mi-o puna omul asta la punct, cand ma duc cu ea la ITP sa nu vad ca se apuca cineva sa-mi umble pe la ceva ca sa iasa noxele. Dau spaga, cum dau toti romanii, sa ia naibii noxe de la alta masina, cum se practica. Nu dau bani sa-mi pun la punct masina ca s-o f**a aia ca sa iasa noxele. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
spaga e mai ieftina
![]() atata timp cat masina mea are directia si franele bune, restul nu ma prea(dar totusi imi pasa) intereseaza ![]() |
--------------------
Dacia
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 05:55 |