Termopane
![]() ![]() ![]() |
Termopane
liviu2004 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|||
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Umblu si eu sa-mi pun ferestre termopan
![]() E vorba de 4 "piese", 2 usi de balcon cu fereastra alaturata si 2 ferestre "simple", astea din urma cu o deschidere oscilobatanta si plase balama, total 8,7 mp. Am luat pana acum oferta de la o firma ce lucreaza cu VEKA si GU (~1000 euro), in conditia in care piesele usa+fereastra sunt cu 3 camere iar cele 2 ferestre ce dau direct afara (balcoanele sunt inchise, nu cu termopan) sunt cu 5 camere. Geam low-e 4-16-4. Mai am o oferta de la o firma, profile Salamander 5 camere pe toata lucrarea, feronerie Winkhaus, geam low-e cu argon 4-16-4, ies cam la 850 de euro. Ma tenteaza a doua varianta... Firma se numeste Metropolis, a auzit cineva? E buna combinatia? |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
foarte multumit de Veka
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Prin Bucuresti cam toate dau 3 foi la pret de 2.
Cand o sa ma prind cum se pun poze, o sa va arat niste profile Gealan lucrate prost. Adica vreau sa spun ca marca nu inseamna totul, mai conteaza si cine pune mana. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
nu stiu de unde aveai impresia ca Gealan sunt buni...
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Aveam cateva recomandari de incredere + ca cele mai misto masini de firma din domeniu ei le aveau, deci...
Dar tocmai preturile imeeeenseee rostite cu scarba unuia care se da jos din Mercedes m-au indepartat. ![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Rehau sunt bune? Imi trebuie pentru o casa (4 geamuri + geam mic pentru baie, 4 usi de interior si usa de la intrare).
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Am uitat sa intreb, exista ceva avantaje fiscale daca fac lucrarea asta? Vreo deducere la impozit, o maslina, o atentie, ceva? Sau face cinste statu' ca de obicei doar cu masline de iepure? Sau sa ma bucur ca voi plati gazul la anu' la fel ca anu' asta?...
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Iti trimit eu 1-2 masline dupa ce imi trimiti poze cu lucrarea si facturile scanate
![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vijelie @ 10 Feb 2009, 21:05) Cand o sa ma prind cum se pun poze, o sa va arat niste profile Gealan lucrate prost. Adica vreau sa spun ca marca nu inseamna totul, mai conteaza si cine pune mana. Te gasisi si matale, Gealan firma de profile... QUOTE(GoGu @ 10 Feb 2009, 22:31) Am uitat sa intreb, exista ceva avantaje fiscale daca fac lucrarea asta? Vreo deducere la impozit, o maslina, o atentie, ceva? Sau face cinste statu' ca de obicei doar cu masline de iepure? Sau sa ma bucur ca voi plati gazul la anu' la fel ca anu' asta?... masline, masline. De iepure, de iepure. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
addriana_dumitru |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 11 April 10 ![]() |
Am si eu o intrebare pentru cunoscatori.Vreau sa mi pun termopane PVC pt casa. Am 24 bucati. Vreau ceva de calitate. Ce parere aveti de FINK FENSTER? Ei au profile PANORAMA. Stiti cum sunt,ce calitate au fata de TROCAL,REHAU? Ma sfatuuiti sa mi pun PANORAMA? Sau nu. Sunt cu 5 camere,feronerie Roto,mesteri unguri,fabrica e la Satu Mare.Nu vreau sa dau banii aiurea. Am vb si cu cei de la Aplast dar nu mi place ca mi au facut oferta pe Rehau Euro 70 care,dupa cate am citit aici e de clasa B,deci nu f bune. Dar in privinta culorii ce mi recomandati? Casa e pozitionata pe o colina deci va avea mult soare. Alb sau infoliat? Va rog ajutati ma. Doresc o parere obiectiva ca m am saturat de parerile distribuitorilor. Cei care au Trocal e o firma HELIOS. Ati auzit de ei?va multumesc f mult.As vrea un raspuns cat mai repede
|
--------------------
Dacia
Dacia Logan
2000
- 08xyz
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Printre altele, calitatea termopanului e data si de numarul de canale existente in profilul de baza, care influenteaza, in mare masura, transferul termic. Nu te uita numai la marca, stai 5 minute de vorba cu cineva de la o firma de prin imprejurimi, nu-i spui ca vrei ieftin sau scump, il intrebi de ce exista atitea profile diferite, ce face unul si nu face celalalt, unde e indicat sa se monteze unul, unde celalalt. Separat de profile, mai sint si vreo 3 calitati diferite de geamuri, plus calitatea vidarii spatiului dintre ele.
Si intreaba si de feronerie, stabileste cite puncte de inchidere sa aibe, cite balamale sa ai pe fiecare geam sau usa. Spor ! This post has been edited by corbex: 14 Apr 2010, 15:19 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Cosmin.nova |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 688 Joined: 20 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Ce vreau sa va spun, din proprie experienta. La tamplarie PVC/aluminiu 60-70% conteaza cum se lucreaza, calitatea productiei. Celelalte procente depind de profilul respectiv. Si bineinteles, sticla conteaza foarte mult, termopan sau tripan (geam termopan cu 3 foi de sticla).
Tatal meu detine o firma de tamplarie PVC, defapt eu lucrez cu el. Am experienta din 2004. El a fost sef la printre primele firme de tamplarie PVC din Romania, Lipoplast (1997), dar avem propria firma din 2002. Facem orice va puteti inchipui legat de tamplarie PVC: usi, ferestre, jaluzele orizontale/verticale (manual/electric), inchideri balcoane/terase, magazii, plase de insecte pentru ferestre si usi, pervaze int/ex, usi garaj. Orice tip de sticla, (model culoare grosime securizat). Lucram cu 5 profile: WYMAR, VERATEC, RAMPLAST, VIVA, BAUFEN de 3-4-5-6 camere dupa preferinta. Care doreste, sa-mi trimita un PM si ii trimit niste preturi si detalii, ca sa-si faca o idee; sau la id icomar_ro@yahoo.com O zi buna! |
--------------------
Logan 1.6MPi 05'
/
Papuc 1.9D dropside 05'
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Ba conteaza si firma. Am la apartament la sufragerie geam facut de Rehau, la dormitor facut de Gealan. Merg super, nu transpira nu nimic. La balcon am facut de la o firma d-asta no-name... este si lucrat si prost, nici nu se inchide bine
![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Cosmin.nova |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 688 Joined: 20 April 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Cosmin.nova @ 14 Apr 2010, 16:03) Da asa e dar conteaza mai mult calitatea productiei. Rehau este un profil foarte bun. Este turnat dintr-un plastic bun si este ceea ce numim noi un profil complet. Adica cuprinde toate accesoriile de situatie a unui profil. Si chiar e importat din Germania. Putine profile il intrec, de exemplu WYMAR (Belgia) (BALKAN.RO) |
--------------------
Logan 1.6MPi 05'
/
Papuc 1.9D dropside 05'
|
|
vizitatorul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 10 May 09 ![]() |
QUOTE(Cosmin.nova @ 14 Apr 2010, 16:03) 3-4-5-6 camere dupa preferinta. spune-mi---cate camere sunt in fig si cate definesc "randamentul termic"(sic!) |
--------------------
Dacia
1310 L
1998
- B453SCU
|
|
addriana_dumitru |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 11 April 10 ![]() |
Imi spuneti va rog ce stiti de profilele PANORAMA? Culoarea alb sau cele infoliate la PVC se ingalbenesc de la soare?Sau in timp....
|
--------------------
Dacia
Dacia Logan
2000
- 08xyz
|
|
Cosmin.nova |
![]()
|
|
--------------------
Logan 1.6MPi 05'
/
Papuc 1.9D dropside 05'
|
|
vizitatorul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 10 May 09 ![]() |
corect...ma oftici
![]() particip si eu cu cateva pareri la topicul acesta(scze. in cazul in care s-au mai mentionat) optati pentru profile "proiectate" si "produse" in tarile cu clima asemanatoare un alt criteriu foarte important -calitatea garniturilor |
--------------------
Dacia
1310 L
1998
- B453SCU
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Cam cat ar costa asta? Nici sa fie ultimul racnet, nici sa imi cada geamurile sau sa fie sticla ordinara? Are cineva idee? Eventual o recomandare...
Attached thumbnail(s) Untitled.jpg ( Size: 95.01k ) Number of downloads: 2254 |
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Cosmin.nova |
![]()
|
Salut, uite aici. Sticla LOW-E.
![]() This post has been edited by Cosmin.nova: 16 Apr 2010, 09:41 |
--------------------
Logan 1.6MPi 05'
/
Papuc 1.9D dropside 05'
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(argon @ 16 Apr 2010, 09:19) ![]() Ce e sefu, te deranjeaza concurenta? Eu aud claxoanele in casa... Ai devenit un model, vreau geamuri de espero ![]() Multumesc Cosmin! |
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
no, ca m-am trezit si eu sa ma pregatesc de iarna cu niscaiva termopane.
vaz ca lumea recomanda veka... o sa ma prezint la o reprezentanta de-a lor luni, deocamdata am luat oferte de la Aplast (profil aluplast 6 camere ca e oferta) si de la FAR-EST cu profil trocal de 5 camere. Geamul e la fel. Pretu-i foarte asemanator, Aplastul e mai bun ca izolare termica, FAR-EST-ul are ceva avantaje la functionalitate. Presupunand ca VEKA o sa ma rupa la bani iesind astfel din ecuatie (ca daca nu-s prea scumpi inteleg ca alegerea e simpla), ce sa aleg intre Aplast si FAR-EST? Ma intereseaza mai mult calitatea firmelor in cauza decat a profilelor (alea-s ok din ce-am apucat sa citesc pe net). Multumesc. |
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Inainte de a te decide asupra tamplariei PVC, ti-as sugera sa acorzi o atentie mult mai mare geamului. Pe tine nu are cu ce sa te incante numarul de camere din profilul PVC, ci gradul de termoizolare pe care ti-l va asigura noua fereastra.
Din toata gama de oferte aflata pe piata, sunt convins ca cel mai "prost" PVC are o rezistenta termica mai mare decat cel mai "bun" geam. Ma refer la tipurile care se incadreaza intr-o limita decenta de pret. Nu in ultimul rand, fa un calcul sumar, din golul ferestrei cat va fi ocupat de tamplaria PVC si cat de geamul propriu-zis? Ca fapt divers, un "termopan" cu tamplarie cu 1001 de camere dar cu geam dublu netratat, iti asigura o etansare perfecta (conditii ideale pentru aparitia mucegaiului...) dar o termoizolare mai modesta decat o fereastra dubla clasica, cu tamplarie de lemn care se inchide bine. Un "termopan" cu geam dublu tratat pe o surpafata cu un strat reflectorizant cu un coeficient de emisie =< 10% (mai cunsocute sub denumirea de geamuri "low-e") iti asigura o rezistenta termica R = 3,5 m2K / W (metru la patrat x Kelvin / Watt). Azi, maine intra in vigoara toata panarama aia cu auditul energetic. Pentru ferestre, rezistenta termica minima pentru a nu primi o "nota proasta" este de 5 m2K/W. Daca tot cauti oferte din care sa alegi, intreaba-i de rezistenta termica pe care ti-o asigura geamul furnizat de ei. Toti ceilalti parametrii pe care ti-i vantura pe sub nas sunt doar lozinci sa-si vanda marfa. P.S. Daca ai posibilitatea, alege, fara sa stai pe ganduri, un profil PVC prevazut cu orificii (clapeta, etc) pentru ventilarea naturala a aerului, orificii pe care sa nu la astupi nici daca is -30 de grade afara. Castigul pentru sanatate pe care il ai de la un aer ventilat natural compenseaza cu varf si indesat cei cativa lei in plus la factura pentru niste pierderi de caldura care orcium nu sunt semnificative. This post has been edited by radian: 20 Nov 2010, 23:27 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
geamurile sunt cele mai bune pe care le-am gasit. Au coeficient de rupere termica 1.1 W/mpK (invers fata de unitatea de masura data de tine dar cred ca e ok, nu?)
Ambele sunt de 24mm, ambele au argon, la Aplast geamul e "float 4mm+16+4lowe", la FAR-EST "F4+lowe4". Nu am insistat pe geamuri pentru ca oricum sunt ok, am luat ce aveau mai bun in oferta. Despre problema cu umiditatea crescuta in urma montarii termopanelor stiu demult dar asta e, trebuie sa o accept, vor fi geamuri oscilobatante si voi aerisi. Mai mult de atat nu am ce sa fac. In momentul asta ma intereseaza sa montez niste ferestre cu care sa nu am probleme din punct de vedere al montajului si rezistentei in timp. Apropo, Aplast foloseste feronerie GU Unijet iar FAR-EST-ul foloseste Siegenia. |
--------------------
Hyundai/ex Renault
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
O transmitanta de 1,1 W/m2K inseamna o rezistenta termica de 0,9 m2K/W. Sincer am indoieli ca dintr-un geam dublu poti scoate o astfel de performanta. Valaorea asta apare in Certificatul de garantie?
O rezistenta termica de cca. 0,7 m2K/W se obtine cu un "termopan" format din 3 foi de sticla, din care 2 low-e. Dar, pretul creste pe masura. Daca ai de ales intre mai multe tipuri, e de preferat sa alegi o distanta mai mare intre foi in detrimentul unei grosimi mai mari a placii de sticla. Introducerea de argon intre foile de sticla creste spectaculos rezistenta termica, insa la fel de putin dureaza in timp. Daca aerisesti suficient de bine incaperea (sa nu creasca exagerat umiditatea din camera), si ai montat radiatorul sub fereastra, astfel incat caldura radiata sa compenseze pierderile mai mari de caldura prin geam, iar diferenta dintre temperatura din camera si cea de pe suprafata interioara a ferestrei sa nu fie mai mare de 4 grade C, nu se pune problema apartiei fenomenului de condens. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Cum poti sa masori toate valorile astea?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
radian |
![]()
|
In orice caz, prim masuratori domestice e mai greu...
In principiu rezistenta termica a unui strat omogen (de ex. foia de sticla) R = d / λ, unde d este grosimea stratului omogen iar λ este coeficientul de conductivitate termica. Se determina in conditii de laborator, iar pentru uz curent se folosesc valori din normative. Pentru sticla λ = 1,16 W / mK. Apoi, se calculeaza rezistenta "termopanului" care presupune insumarea rezistentelor termice ale fiecarei foi de sticla, a spatiului de aer dintre ele, a rezistentei termice de conductie interioare si a celei exterioare. Nu cred ca scopul discutie este o dezbatere pe teoriile termotehnicii... ![]() This post has been edited by radian: 21 Nov 2010, 11:02 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
zax |
![]()
|
QUOTE(radian @ 21 Nov 2010, 11:07) Nu stiu, ala il primesc (conform contractului) dupa montarea ferestrei. Foarte posibil sa nu, pentru ca m-am uitat in oferta si nu sunt. Valorile astea apar numai in pliantele de prezentare. Avand in vedere si luand in considerare cele spuse pana acum, si anume ca valorile alea sunt doar bullshit publicitar, inteleg ca e bine sa merg pe Aplast, care macar imi ofera un geam triplu (4+16+4)... adica o teapa mai mica? Grosimea geamului nu cred ca o pot alege, toate-s de 24 din ce am inteles pana acum dar o sa intreb. Multumesc. LE: hai ca-s bou, 16 e distanta intre ele, nu grosimea unui al 3-lea geam... hmmm, aveau si unele cu 3 foi p-acolo... luni ii mai frec odata, am mai invatat ce sa-i intreb. Sa vad ce ofera si veka, ma duc acum la ei ca am gasit o reprezentanta deschisa. Ca si concluzie: - geam cat mai gros, cu foi de sticla cat mai subtiri, asa incat sa avem mai mult aer. - preferabil cu aer, nu cu argon, ca se duce in timp si pe termen lung nu merita banii. Sper ca am inteles bine... vedem This post has been edited by zax: 21 Nov 2010, 11:45 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 04:10 |