DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

26 Pages « < 14 15 16 17 18 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Termopane

tribunul
post 21 Nov 2010, 12:03
Post #451

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

Group: Members
From: Micul Paris

La ultima fereastra achizitionata, scria asa: termoavantaj 1.1 (argon)

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GoGu
post 21 Nov 2010, 12:14
Post #452

Prea de la tara

Group: Moderatori
From: Iasi

Anul trecut mi-am pus si eu ferestre cu geam termopan, si m-am documentat putin.

Concluzia: profilele similare a producatorilor cat de cat conscrati sunt cam tot un drac. Impresie personala: Rehau si Gealan cam abuzeaza de popularitatea de care se bucura, astfel incat au inceput sa mai taie din calitate (prin punctele putin vizibile, cum ar fi grosimea peretilor).

La fel cu feroneriile, uita-te care iti ofera functii utile (de ex. pozitie intermediara de deschidere a ferestrei, se desprinde chederul 2-3 mm, cat sa intre aerul, pozitie utila daca pleci de acasa si nu vrei sa lasi geamurile deschise, nici inchise smile.gif )

Geamul: musai low-e. Tripanul e cam overkill la clima noastra, iti mareste inutil greutatea geamului, pot avea de suferit balamalele ochiurilor mobile. My 0.02 $.

Mult mai importante sunt calitatea executiei (prezenta tuturor armaturilor, calitatea imbinarilor, prezenta tuturor blocatorilor - multi termopanari smile.gif cam omit blocatorii de pe partea cu balamalele) si calitatea montajului (cat de drept, cat de bine le regleaza, cat de bine umplu golul din zid).

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
radian
post 21 Nov 2010, 13:56
Post #453

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(zax @ 21 Nov 2010, 11:18)
...  - geam cat mai gros, cu foi de sticla cat mai subtiri, asa incat sa avem mai mult aer...

*

De preferat e sa alegi sticla cat mai groasa cu spatiu liber intre ele cat mai mare. Solutia ideala. Dupa ce vezi preturile si te ia cu fiori pe sira spinarii, faci o a doua analiza, si, atunci e de preferat sa optezi pentru varianta cu spatiul pentru aer cat mai mare pe care ti-o poti permite... biggrin.gif

QUOTE(tribunul @ 21 Nov 2010, 12:03)
La ultima fereastra achizitionata, scria asa: termoavantaj 1.1 (argon)
*

Adica, ai avut un meci egal cu colegul Argoneatza??? Termoavantaj? Ce drac o fi vrand sa insemne?

@GoGu:

Geamul format din trei folii (din care doua low-e) este o solutie tehnica foarte buna pentru clima noastra. Problema e ca, inca-s destul de scumpe. Eu am abordat problema strict din punctul de vedere al eficientei energetice. Ca si rezistenta mecanica, sunt convins ca exista solutii tehnice pentru geamul cu trei foi, doar ca nu-s foarte ieftine.

De acord cu tine, intre un profil cu 3, 4 camere de acum 3, 4 ani si cele atat de laudate de azi, din punct de vedere al eficientei energetice, diferentele sunt nesemnificative. Nu contest ca PVCul de azi e mult mai bun, dar cata vreme n-au gasit o solutie pentru a creste si eficienta sticlei, efectul final nu se modifica semnificativ. E ca si cum ai pune o vopsea de lux pe caroseria unei dacii de 20 de ani.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
zax
post 21 Nov 2010, 16:36
Post #454

Membru autentic

From: Bucuresti

am fost si la veka, am luat oferta, geam tripul 36mm nu e scump, un pic sub 10 procente in plus asa ca o sa merg pe geam d-asta fie ca iau veka fie ca iau altceva.
Componenta lui e (la veka): - sticla 4season la exterior - cica ar avea si asta un tratament gen low-e, dracu' sa-l ia.
- geam clar la mijloc
- low-e la interior

Acum, ce nu-mi place, executantul nu e veka ci o anume firma conexpert. Sunt luati de pe veka.ro dar... le-or executa bine?

pe scurt, ce sa aleg (din punct de vedere a calitatii executiei si a rezistentei in timp) dintre:

- Aplast, profile aluplast ideal, feronerie GU
- FAR-EST, profile Trocal Innonova70AD, feronerie Siegenia
- Conexpert group srl, profile veka, feronerie Roto NT

Maine o sa sun la veka romania sa vad ce legatura de rudenie are conexpert asta cu ei dar pana atunci astept de la voi opinii despre ce ati auzit/intalnit.

Multumesc inca o data.

This post has been edited by zax: 21 Nov 2010, 16:38

--------------------
Hyundai/ex Renault I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp aprilie 2022/iunie 2006
"Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
+
dacis
post 21 Nov 2010, 21:00
Post #455

Membru autentic

From: dealurile oable ale Mioritei

Bre, vad ca unii dintre voie sunteti ai naibii de priceputi, pentru niste dacioti... Acuma, daca tot am intrat pe acest topic, ia ziceti, stiti vreun termopanist prin Targul Iesilor?...

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
GoGu
post 21 Nov 2010, 21:10
Post #456

Prea de la tara

Group: Moderatori
From: Iasi

Veka e producator de profile, nu de ferestre. Ferestrele sunt confectionate de alte firme, geamurile (sticla si sandwich-ul) de alte firme.
Unii producatori de profile permit doar unor firme sa le foloseasca profilele, altii dau profile oricui...
Probabil veka e din prima categorie, de aceea ai gasit srl-ul respectiv pe site-ul lor.

@dacis: ai PM, sa nu fac reclama aici

This post has been edited by GoGu: 21 Nov 2010, 21:13

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
einstein1984
post 21 Nov 2010, 21:23
Post #457

fan Dacia

QUOTE(zax @ 21 Nov 2010, 17:36)

Acum, ce nu-mi place, executantul nu e veka ci o anume firma conexpert. Sunt luati de pe veka.ro dar... le-or executa bine?

*

Am de vreo 5 ani ferestre veka cu geam low de la corina Gealan e montate de conexpert. Executate bine, doar ca prima oara au facut o rama cu 200 de mm mai lunga (tocul, ca geamul era bun) si ajungea la vecinul de langa. Au taiat, remontat, in rest totul e ok.
Feroneria nu a avut nevoie de reglaje in perioada asta.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Merced
post 21 Nov 2010, 21:30
Post #458

No fear. No limit. No equal.

Cu ce ung si eu un pic sistemul de inchidere/oscilobatare? Am observat ca la mine in dormitor a inceput sa mearga cam nasol de la o vreme, cam "sacadat" fata de celalalt dormitor la care am un geam similar, dar care nu e in permanenta locuit, deci numarul de inchideri/deschideri au fost mult mai mici.
Ulei pentru mecanisme fine e ok? Sau trebuie un soi de vaselina ceva?
Nu vreau sa mai folosesc asa mult timp ca dupaia sa ma lase. Ferestrele-s niste panarame, dar macar au costat super putin acum doua veri si par sa-si faca treaba ok in ceea ce priveste confortul termic.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
ydaniel
post 21 Nov 2010, 21:55
Post #459

Adrenaline junkie!

From: black sea

da.e f bun ulei pt mecanisme fine.

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
Merced
post 21 Nov 2010, 21:56
Post #460

Imi iau intr-o seringa de la munca atunci si daca e ok la mine in camera, le ung pe toate, preventiv.

--------------------
it's a kind of peace.
+
radian
post 21 Nov 2010, 21:59
Post #461

QUOTE(Merced @ 21 Nov 2010, 21:56)
... le ung pe toate, preventiv.
*

WOW, mi te si imaginez, cu seringa ascunsa in podul palmei, cum vezi un termopan, te apropii tiptil, te uiti preventiv in stanga, dreapta apoi repede, fsstt, fsstt, ungi balamalele preventiv... biggrin.gif

--------------------
+
Merced
post 21 Nov 2010, 22:02
Post #462

Bre ce-ti place sa rastalmacesti cuvintele. icon_mrgreen.gif

--------------------
it's a kind of peace.
+
tribunul
post 22 Nov 2010, 07:09
Post #463

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

QUOTE(radian @ 21 Nov 2010, 22:59)
WOW, mi te si imaginez, cu seringa ascunsa in podul palmei, cum vezi un termopan, te apropii tiptil, te uiti preventiv in stanga, dreapta apoi repede, fsstt, fsstt, ungi balamalele preventiv...  biggrin.gif
*

Se uita preventiv!

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
zax
post 22 Nov 2010, 10:37
Post #464

Membru autentic

ia uite-i, iar s-au pus pe caterinca.

Haidi bre, io ce aleg?. Inafara de einstein1984 nu si-a mai pus nimeni termopane cu fr'una din firmele alea?
Macar de feronerie spuneti ceva daca stiti. Mult'am

--------------------
Hyundai/ex Renault I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp aprilie 2022/iunie 2006
+
GBC
post 22 Nov 2010, 13:11
Post #465

Membru incepator

Ce sa spun? La astea e ca la toate, ca la masini, ca la casatorie....nu prea imi vine sa dau sfaturi, dar vad ca zici ca nu raspunde nimeni smile.gif .

Eu am pus "termopane" cam acum 8 ani (nu mai stiu exct) profile de la Trocal, cred ca Innonova 70 pe criteriul ca stiam de la cineva ca e facut sigur la ei acasa, profilul era relativ nou si nu dadusera matritele. Pe de alta parte gasisem pe net ca Trocal a facut cu 50 de ani in urma prima fereastra de PVC in productie de serie. Profilul asta are 3 garnituri, am vazut ca acum multe au asa, atunci cred ca erau doar 2 garnituri la multe profile. Se cunoaste la izolatia termica, desi ei pretind ca a 3-a garnitura, de fapt cea din mijloc are nu stiu ce scop nu neaparat pentru izolatie si uneori nu o puneau.

Feroneria nu mai stiu ce e , parca Siegenia. Imi amintesc vag ca ziceau ca e garantata la 30.000 de actionari. Pana acum merge perfect.

Montajul l-am facut cu alta firma, nu cu Far Est si in general am fost multumit. Zic in general pentru ca au ajuns la mine cu un geam crapat, dar mi-au spus ei pana sa apuc eu sa il vad si l-au inlocuit in 2-3 zile. Au mai fost niste chestii, o sa scriu mai jos.

Foarte important e ca atunci cand vei zugravi sa ai grija sa nu intre praf in mecanismele gemului ca il termina. Trebuie bine izolat geamul (eu le-am imbracat in plastic si banda adeziva) pentru ca oricum zugravii deschid ferestrele, nu tin seama de praf, spunand ca stiu ei mai bine ce au de facut si oricum nu e o problema. (Unui prieten i se stricasera geamurile dupa zugravit si a fost silit sa-i cheme pe cei care instalasera si astia s-au prins de unde e buba si i-au spus ca evident reparatia nu face obiectul garantiei ca e viciu de exploatare etc. A rezolvat ca la noi, cu spaga la omul de service dar mi-a povestit, iar eu spun mai departe.)

Ce regret e ca nu am discutat ca pentru ferestrele care se deschid cu doua "zavoare" (nu cea care se deschide curent, al 2-lea geam care poate fi lasat fix) sa monteze "zavorul" de sus ceva mai jos, nu la 10-15 cm de partea de sus a geamului pentru ca o persoana mai scunda ajunge mai greu sa il deschida. Nu stiu daca as fi avut succes, daca nu ar fi pretins ca tijele alea din interior sunt "standard", cum ziceam nu am discutat asta, nu am fost pe faza.

Mai sunt in toc spre exterior niste gauri de aerisire pe care e bine sa le pastrezi curate, sa nu se astupe cu praf.

De baza e ca la montare sa echilibreze bine geamurile/usa de la balcon etc, adica geamul lasat intredeschis sa nu se inchida sau sa se deschida singur - sa se mai uite si la nivela (ca la orice usa).

Inca ceva, manerul ala cu care se inchide sa stea vertical atunci cand geamul e inchis, daca sunt erori de montaj nu ajunge in pozitie verticala. La usa de la balcon ramanea asa, aproape vertical manerul. Au inceput sa spuna ca una, alta dar cand am insistat s-au chinuit nitel si au rezolvat.

Sticla e bine sa fie de firma, asta a mea e facuta parca prin Ungaria sub licenta. La vremea respectiva stiu ca erau 2 producatori mari de gamuri in Europa (asta tot ma ametea cel de la vanzari dar asa gasisem si pe net), nu-mi mai amintesc numele lor (unul cred ca era Saint Gobain). Unul dintre producatorii astia inventase procedeul pentru geamul folosit la ferestrele termopan. Mie dupa toata reclama stiu ca mi-au pus gemul de la celalalt ca asta au avut radmasa.gif dar e OK.

Atentie la masuratori, sa nu ramana mult de umplut cu spuma pe langa noile ferestre sau sa inceapa sa ma umble la perete sa faca loc. Sa prinda bine tocul in suruburi, multi pun cate un surub stanga/dreapta sus/jos si gata. E drept ca nu am auzit de geamuri care au sarit din perete dar .... intelegi la ce m-am gandit. Mai ales ca am 3 geamuri destul de mari.
Dupa ce pui geamurile sa astupi repede spuma cu tencuiala (sa nu stepti cu lunile), spuma se descompune in timp la lumina si intra apa pe langa profil.
Uitasem - plasticul ala lipit pe profil e bine sa il scoti imediat ce tencuiesti ca sa astupi spuma, altfel se scoate mai greu.

In general geamurile vechi sunt puse in zid spre interior, au pervazul in afara.
Multi au montat noile geamuri spre exterior ca sa aiba la interior pervazul sa castige spatiu. Cel de la "proiectare" de la firma care a montat mi-a zis ca pun si asa, dar ca nu e bine, geamul pus spre exterior e mai expus si mai apar probleme: infiltratii de apa, mai expus la vant, curenti de aer si deci ma "racoros". M-am luat dupa ei, am lasat geamul spre interior si a fost OK. Ce ar fi fost daca il puneam spre afara evident ca nu stiu.
Pervazul spre afara mai e si asta o chestie, mi-au propus nu stiu ce profile din aluminiu, montat pe un plastic sa nu se auda cand ploua, etc. Daca a vazut ca nu ma inghesi sa dau banii mi-au zis ca cel mai sanatos e sa pun pe pervaz gresie si daca e bine pusa e cea mai bana solutie, nu are moarte si ca evident si el si-a pus acasa la fel - eternul argument ca sa se dea prieten cu clientul. A avut insa dreptate.

Au tot feluri de accesorii, aerisiri controlate, etc, dar tot asa, sunt scumpe si de regula carlige de marketing.

Au incercat sa ma tapuiasca la finalul negocierii, cand incep sa adauge diverse chestii, gen plata ca scot geamurile vechi. Incorect mi s-a parut ca ei calculau asta ca un procentaj din valoarea ferestrelor noi, de parca atunci cand scot vechiul toc din lemn manopera daca in locul lui pun un geam fix (vitrina cum ziceau ei) sau un geam care se deschide in toate felurile si care costa dublu fata de "vitrina". Calculul asta se facea la final, la valoarea globala, asa, la nebagarea de seama. Mie mi-a picat fisa pentru ca aveam un geam inalt cat camera si lat de cca 1,50 m (nu mai stiu, oricum peste 3 m2) si care costa vreo 600 de dolari sau euro (nu-mi amintesc daca era cu preturi in euro sau in dolari) si voiau sa imi calculeze demontatul tocului pe la 10-15% (in functie cica de tipul zidariei, bla, bla) de costa demontatul cat geamul de la bucatarie.
Cand m-am dat la ei mi-au spus "zambind amabil" ca am si varianta sa scot singur tocurile cu o zi inainte si sa-i astept cu casa pregatita. La asta m-am enervat, l-am zis si ca mai am varianta sa nu mai lucrez cu ei - contractul era negociat, proiectul facut, ... eram la final ce mai, nu se asteptau sa o las balta. In final au cedat, dar de incercat au incercat.

Am mai cerut sa fac lucrarea sambata, iar a fost cu discutie dar au acceptat pentru ca altfel chiar nu putem.

Dupa ce mi-au schimbat geamul crapat nu am mai avut nevoie de ei, nu am avut pana acum probleme de nici in fel.

In general in toate relamele se insista pe rezistenta termica a profilului ca sa vezi ce bun e. Dupa mine e important:
- profilul sa nu lucreze in timp (cunosc un caz in care s-au incovoiat ferestrele (profilele) - e o istorie lunga si cu armaturile din interior, cum e la colturi etc - au sa ti-o spuna si tie probabil dar pare reala)
- gereastra sa se inchida bine, garniturile sa isi faca treaba
- rezistenta termica a profilului conteaza, dar foarte important e ca rezistenta termica a geamului sa fie buna, suprafata geamului e de regula semnificativ mai mare decat a profilului. Povestea aia cu geam low-e - parca asa se cheama. Cand am pus eu mai era si cu injectie de gaz inert, dar atunci trebuia "reincarcat" la un interval de timp etc. Nu am servit. Acum or mai fi si alte chestii. Trebuie sa vezi.

Profilele de aluminiu mi s-a spus ca tin mai rece decat cele de plastic cu toata ruperea puntii termice sau nu stiu cum ii ziceau.

Bafta si sa iei cea mai buna decizie!

--------------------
Dacia Logan 2004, Ambition - B xy xyz
In God We Trust, All Others Pay Cash!
If the peasants are disturbing you, get out of the village!
+
b76bgaarh
post 22 Nov 2010, 13:57
Post #466

Membru autentic

cumpara ma orice... si ai grija la montaj. in rest toate vor fi mai bune ca si vechiul sistem de lemn folosit la blocurile comuniste.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
dacis
post 22 Nov 2010, 16:10
Post #467

Membru autentic

From: dealurile oable ale Mioritei

In ce ma priveste am de pus o multime de gemuri (macar 30 mp, in total) asa ca am fost nevoit sa ma documentez pe indelete. Din sursa sigura (montator de termopane cu vechime si fara orgoliul maxim al celor mai multi, gen "profilul meu este cel mai bun" etc. - din pacate pentru mine respectivul este din Bucuresti iar eu am nevoie de termopane puse in Iasi) am aflat profilele bune, spre care este recomandabil sa ma indrept; Veka, Salamander, Deceunink, Trocal, Rehau si parca mai era inca un profil, pe care l-am uitat acum, dar il am scris undeva prin hartiile mele.

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
zax
post 22 Nov 2010, 22:31
Post #468

Membru autentic

Multumesc, o sa fac o lista cu punctele la care sa fiu atent, dupa ce mi-ati spus p-acilea.

Pana la urma cred ca voi merge cu FAR-EST-ul, profile Trocal, geam triplu de 38mm. Geamul este muuuult prea gros, am vorbit cu un vecin care are de 24 si spune ca nu a avut nici o problema dar cum diferenta de pret nu e prea mare... prefer asa decat sa regret.

Am ales FAR-EST-ul pebtru faptul ca imi pot face ambele parti ale unei ferestre duble oscilobatante, fara montant intermediar. In plus imi pot aduce in timp util profile bicolore.

sa vedem ce-o iesi...

--------------------
+
corbex
post 23 Nov 2010, 09:56
Post #469

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Geam mai gros=greutate mai mare. Sa-ti puna 4 balamale.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
zax
post 23 Nov 2010, 10:12
Post #470

Membru autentic

nu-mi fac probleme, ferestrele mobile nu-s mari dar o sa le spun, sa vad ce-or sa zica. Am o presimtire ca nu o sa fie prea incantati, presupun ca sunt mai greu de reglat

--------------------
+
Altis
post 9 Dec 2010, 21:20
Post #471

Membru autentic

Asta e de la Orientul indepartat... geam cu 3 foi. Sunt paralel, asa ca astept opinii va rog... E in regula pret/calitate? Merita 30 coco pentru a 3-a foaie de geam?

This post has been edited by Altis: 9 Dec 2010, 21:45

Attached thumbnail(s)
Untitled.jpg ( Size: 89.32k ) Number of downloads: 2086

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
Marty
post 9 Dec 2010, 22:31
Post #472

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Adica Tripan?

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
corbex
post 9 Dec 2010, 22:39
Post #473

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Adica full de geam cu rame-n coada.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Altis
post 9 Dec 2010, 22:44
Post #474

Membru autentic

QUOTE(Marty @ 9 Dec 2010, 22:31)
Adica Tripan?
*

Da, pretul pentru 2 foi este mai mic decat cel "tripan"cu 30 de euro. Merita sa-i dau sau iau un jack de ei?

This post has been edited by Altis: 9 Dec 2010, 22:52

Attached thumbnail(s)
Untitled.jpg ( Size: 22.65k ) Number of downloads: 2015

--------------------
Tucson JM 2007 - .
+
Marty
post 9 Dec 2010, 22:57
Post #475

Ma, cica e si mai liniste si izoleaza un pic mai bine termic, c-are o rupere-n plus. Da un sarci pa net si vei vedea.

--------------------
+
Altis
post 9 Dec 2010, 23:02
Post #476

Membru autentic

Da ma, stiu, e plin netu de struguri acri - contra si reclama - pro. Incercam sa imi dau zeama daca merita 10% pro... Adica au oamenii termopane de ani de zile speram sa zica unu "da ma e bine ca am eu d-ala", eu am fost numa pe brad pana acu la locuinte si nu stiu cu ce se mananca, ca deh, nu m-a interesat. Acu, 150 lei nu e vre-o suma, da la garsoniera adapostita, cu banii astia fac diferenta intre black label si teachers de revelion...

This post has been edited by Altis: 9 Dec 2010, 23:34

--------------------
Tucson JM 2007 - .
+
radian
post 9 Dec 2010, 23:04
Post #477

QUOTE(Altis @ 9 Dec 2010, 22:44)
Da, pretul pentru 2 foi este mai mic decat cel "tripan"cu 30 de euro. Merita sa-i dau sau iau un jack de ei?
*

Merita cu varf si indesat.

--------------------
+
Altis
post 9 Dec 2010, 23:21
Post #478

Membru autentic

Adjudecat! Maine ii chem p-aia sa masoare! Merci!

--------------------
Tucson JM 2007 - .
+
Marty
post 10 Dec 2010, 10:17
Post #479

Si mai da-l dracu' de uiski, bea si tu vodca. wink.gif

--------------------
+
ady77
post 10 Dec 2010, 10:20
Post #480

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(radian @ 9 Dec 2010, 23:04)
Merita cu varf si indesat.
*

QUOTE(Altis @ 9 Dec 2010, 23:21)
Adjudecat! Maine ii chem p-aia sa masoare! Merci!
*

Daca spun ca nu merita, ce faci? icon_mrgreen.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
26 Pages « < 14 15 16 17 18 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 06:10
Forum Renault