Motor de R5 Alpine pe berlina, ...si alte imbunatatiri aferente
![]() ![]() ![]() |
Motor de R5 Alpine pe berlina, ...si alte imbunatatiri aferente
Muttley |
![]()
|
||
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Attached thumbnail(s) Imagine_0097.jpg ( Size: 146.74k ) Number of downloads: 2837 Imagine_0098.jpg ( Size: 136.04k ) Number of downloads: 3072 |
||
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|||
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu credeam ca deja l-ai pus pe masina, daca ai dat buzna cu topicu'.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
A, nu.
Topicul l-am facut pt ca azi am deschis pt prima oara portbagajul si i-am facut 2 poze. Bun motiv, nu? ![]() La cum ma cunosc eu pe mine, nu m-ar mira sa fie gata abia prin toamna ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
NU iti ajunge concediul, Decat daca ai vreo 1-2 luni
![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
![]() ai o mare belea, motorul este turbo...... deci ai axa de 240 de grade.....nu de 280 cum are aspiratul.....o sa ai cuplu jos o sa fie un fel de diesel...... cum de mi-am dat seama ? ramane un secret........ bafta la reconditionat.......... mai am urmatoarele........ carburator dublu corp de r5 alpine turbu (cu tot cu galerii si tubulatura aferenta pentru turbo....) chiulasa (cred ca mai exista evacuarea pe ea) galerii de evacuare (de turbo) volanta cu cititor (pentru o aprindere originala nu din aceea cu tot felul de scheme prin delcou ) daca mai are pistoanele originale de turbo ar fi bine sa le pastrezi (daca mai sunt bune si sa nu scoti biele de pe ele), pompa de ulei daca este ok si este cea de turbu ar fi bine sa o pui in noul motor, distributia nu o pune pe aia dubla daca mai exista.........in functie de ceea ce imi mai amintesc iti zic..... This post has been edited by AAlpine1: 20 Jun 2007, 10:58 |
--------------------
.
.
. 929y
ma urmareste vis-a-vis :)))) |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ti-ai dat seama dupa distribuitor?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Muttley |
![]()
|
"Si-a dat seama" dupa baia de ulei banuiesc.
Nu, nu e turbo. Este si va continua sa fie cat se poate de aspirat. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
QUOTE(Muttley @ 20 Jun 2007, 11:03) "Si-a dat seama" dupa baia de ulei banuiesc. Nu, nu e turbo. Este si va continua sa fie cat se poate de aspirat. nu dupa baia de ulei sau distribuitor ....... ne zici dupa ce il desfaci si vezi ce pistoane are inauntru .... si masori si axa si ne zici cate grade are ...... |
--------------------
.
.
. 929y
|
Muttley |
![]()
|
Am s-o masor, sa vad cate grade RAC s-au pierdut din cele 280
![]() This post has been edited by Muttley: 20 Jun 2007, 13:02 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 1.397 Joined: 16 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
Si eu sunt de parere ca a fost turbo dupa un anumit reper, nu AEW-ule ?
![]() |
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
- B 34 SGM www.prelucrariSIRA2000.ro
|
|
payty |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.329 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
mda... dupa pompa aia de benzina, care nu prea e unde ar trebui(adica nu e deloc in poza aia
![]() daca ai axa de turbo, atunci e o mare problema. This post has been edited by payty: 20 Jun 2007, 20:03 |
--------------------
dacia
1310
1996 1.6/2002 1.4
- B-##-### Chuck Norris does not sleep. He waits!
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai il face turbo si scapa de probleme
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 1.397 Joined: 16 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
Nu dupa faptul ca nu are pompa mi-am dat seama. Alpine-ul are o flansa care se leaga cu baia de ulei, pt a permite scurgerea mai rapida a uleiului de la axa ,in baie. Altul este reperul cheie
![]() |
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
|
|
Muttley |
![]()
|
QUOTE(B-34-SGM @ 21 Jun 2007, 02:26) Alpine-ul are o flansa care se leaga cu baia de ulei, pt a permite scurgerea mai rapida a uleiului de la axa ,in baie. Altul este reperul cheie ![]() Stiam bre Robert, m-am documentat, io-te ![]() QUOTE(valisupernova @ 10 Feb 2005, 15:06) Aceasta scurgere prin flansa pompei de benzina este folosita datorita faptului ca la acest tip de bloc motor, incinta din bloc aferenta axei cu came nu comunica cu baia de ulei ca la blocul Dacia, ci exista acel perete despartitor din turnarea blocului pt imbunatatirea ungerii camelor axei cu came(palierele axei se afla in circuitul de presiune nu se ung prin barbotaj), deci este necesara o scurgere rapida a uleiului pt intoarcerea acestuia in baie la turatii ridicate. Si acu' zi iute care e reperu' cheie ca m-ati 'nebunit secretosilor care-mi sunteti ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
reperu e secret .........
daca are pistoane de turbu eu zic sa il faci turbo....... costa mai mult dar e altceva...... da segemeule altui reperu ![]() am flansa de la pompa de benzina pentru turbo ![]() |
--------------------
.
.
. 929y
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Muttley...ramai pe pozitii, astia vor sa te termine psihic sa crezi ca cari motoru in portbagaj sute de km ... degeaba
![]() ![]() This post has been edited by driverx: 21 Jun 2007, 13:03 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Muttley |
![]()
|
AAlpine, fara nici o suparare...
Pana acum ai intrat pe topic ca sa-mi spui ca am dat banii pe prostii si ca sa-mi vinzi piese ca, vezi Doamne, am mare nevoie de ele. De ce? Culmea, e SECRET! Pot sa-ti spun ca acel fatidic "reper", pana una-alta se afla pe motorul meu! Nu stiu daca realizezi, da' e aiurea rau ce faci... Deci daca vrei sa m-ajuti, fa-o, chiar va rog, si pe tine si pe Robert. Dar daca interventiile voastre se rezuma la aruncat intrigi si vanturat secrete, sincer, ma lipsesc. ![]() Mersi driverx, masina asta o fac pentru mine, e placerea mea si atat. N-am nevoie "sa bat" pe nimeni vreodata. In plus, motorul asta va fi doar ceva "sprinten", nimic spectaculos... In ce-l priveste pe SGM, am avut placerea de a merge cu masina lui si imi permit sa cred ca nu va exista vreodata Dacie mai rapida ca a lui. This post has been edited by Muttley: 21 Jun 2007, 13:05 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
mihai1677 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Uite ceva mai folositor:
This post has been edited by mihai1677: 21 Jun 2007, 13:11 Attached File(s) ![]() ![]() |
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
Desfa motorul, si vezi exact ce pistoane are. Oricum nu conteaza, ca il faci 1.6 orice ar fi. Recomand montarea unei injectii electronice cu MAP sensor, si a 4 corpuri de carburatoare orizontele, pt a te folosii de clapetele lor.
Sau clapete de BMW M, ori corpuri de carburator de motocicleta, vezi ce gasesti. Pt comprimare, se poate incarca pistonul cu aluminiu cativa mm, apoi prelucrat mecanic. ![]() Robert SGM iti recomanda urmatorul motor : Attached thumbnail(s) SP_A0612.jpg ( Size: 66.89k ) Number of downloads: 2857 SP_A0608.jpg ( Size: 59.06k ) Number of downloads: 2404 SP_A0615.jpg ( Size: 77.45k ) Number of downloads: 2458 |
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
QUOTE(Muttley @ 21 Jun 2007, 12:56) AAlpine, fara nici o suparare... Pana acum ai intrat pe topic ca sa-mi spui ca am dat banii pe prostii si ca sa-mi vinzi piese ca, vezi Doamne, am mare nevoie de ele. De ce? Culmea, e SECRET! Pot sa-ti spun ca acel fatidic "reper", pana una-alta se afla pe motorul meu! Nu stiu daca realizezi, da' e aiurea rau ce faci... Deci daca vrei sa m-ajuti, fa-o, chiar va rog, si pe tine si pe Robert. Dar daca interventiile voastre se rezuma la aruncat intrigi si vanturat secrete, sincer, ma lipsesc. ![]() unde am spus ca ai dat banii pe prostii ???????????????????????? am vrut sa iti spun ce piese mai am daca ai nevoie de ceva.......( nu le-am dat la alti pentru ca nu stiau ce sa faca cu ele) dar tu esti baiat destept si te descurci.... eu ti-am dat niste sfaturi..... |
--------------------
.
.
. 929y
|
marius-gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.006 Joined: 14 November 03 From: CALARASI ![]() |
felicitari muttley pentru achizitia facuta si multa bafta la urcat motorul pe masina.
daca ai nevoie de ajutor, hai pana in calarasi ca e aproape. |
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
Muttley |
![]()
|
Robert, va ramane carburatie in prima faza.
Imi pare rau sa spun insa ca topicul va intra la naftalina pentru ceva timp. Abia azi am apucat sa ma uit ceva mai atent la motor si am constatat ca la modu-n care vreau sa-l fac si sa-l bibilesc eu imi trebuie timp. Foarte mult timp pe care momentan nu-l am din pacate ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
ROBY 06-TFA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 9 April 05 From: BRASOV ![]() |
Nu ma pot abtine sa nu il felicit pe Daniel pentru achizitie!Cam riscant spatiul de depozitare,dar nu mai conteaza!
Chiar daca iti va lua ceva timp montarea lui pe" Frumoasa Moldovei" ![]() ![]() |
--------------------
dacia
1310tlx/Logan1.6mpi/Sport 2000
1988/2007/1986
- bv 06 tfa/bv xx ara/
|
|
Muttley |
![]()
|
Mersi Robert. Motorul se afla-n Iasi de saptamana trecuta. Chiria in bucuresti e exclusa, nu realizezi ce cheltuieli implica!
Si voi sacrifica bucuros concediul, ca mi-a mancat zilele si noptile motorul asta ![]() Oricum e planificata, la inceputul lui august ma izbesc tare in el. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
vis-a-vis de afirmatia ca motorul este turbo urmatoarele sunt reperele :
blocul motor si capacul de la motor.... |
--------------------
.
.
. 929y
|
Muttley |
![]()
|
![]() Blocul, baia si pompa de ulei sunt de gtt. De capac am aflat si eu azi, de la chili. ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
de la?
|
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() Pe tine nu te ascult niciodata serios. Daca zici ceva, mai intai trebuie sa verific. ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
muttley poti soptii asa si mie cat $$$ ai dat pe motor ?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
Muttley |
![]()
|
Un raspuns la intrebarea asta ar genera o groaza de reactii care nu si-ar avea rostul. In plus, suma de bani pe care am dat-o pe motor e doar o mica parte din investitia totala. Urmeaza arbore, set, anexe, maruntisuri. Ma apuca groaza numai cand ma gandesc.
Deci ma abtin pt moment. La sfarsit, dupa ce e pe masina revenim. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd May 2025 - 19:18 |