Modificare chiuloasa dacia 1.4 carburator.
![]() ![]() ![]() |
Modificare chiuloasa dacia 1.4 carburator.
payty |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.329 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310
1996 1.6/2002 1.4
- B-##-### Chuck Norris does not sleep. He waits!
|
|||
B-34-SGM |
![]()
|
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 1.397 Joined: 16 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
da, corect. ma gandeam la altceva cand am scris
![]() |
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
- B 34 SGM www.prelucrariSIRA2000.ro
|
|
MECCA |
![]()
|
![]() VOLVO.FOR LIFE ! Group: Members Posts: 538 Joined: 25 November 06 From: de la mare/tkg/cta ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1987
- CT-06-PTY DACIA MOTOR DUBLU V8, 5 CILINDRI, 4 PRISME SI UN TETRAEDRU SPORT.
|
|
godmaaty |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 28 June 05 ![]() |
Nu le-am lustruit,poate pe viitor.Oricum erau foarte netede.
|
--------------------
Dacia
1310 TX
1984
- XHA
|
|
payty |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.329 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
de lustruit oglinda, nu trebuie lustruita decat evacuarea. Admisia trebuie doar corectata un pic, adica eliminate bavurile si alte defecte din turnare. Suprafata ei trebuie sa fie un pic rugoasa, pentru ca asta ajuta la omogenizarea amestecului la turatii mici.
|
--------------------
dacia
1310
1996 1.6/2002 1.4
|
|
1300 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 12 November 07 From: Iasi ![]() |
Salut. la mine in Iasi pe cine imi recomandati sa se ocupe de chiulasa (planare, rectificare supape ) ... sau un service ca de omuleti din astia care fac treaba de mantuiala m-am saturat ![]() un PM daca stie cineva ... orice indrumare e de mare ajutor |
--------------------
Dacia
1300
1975
- IS 02 JBG Dacia 1300 @ 1975 fratuzoaica
Lucrurile vechi dăunzează grav gunoaielor moderne!!!!!!!!!!! |
|
ab05mlw |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 123 Joined: 20 April 08 ![]() |
|
--------------------
dacia
1310
1990
- ab05mlw
|
|
n3m0 |
![]()
|
![]() Membru sadic Group: Members Posts: 297 Joined: 3 February 07 From: Campina ![]() |
Crezi ca-l mai intereseaza dupa atatia ani?
![]() |
--------------------
Dacia,Toyota Avensis
L
1998/2007
- PH-04-xxx
|
|
AdyTirla |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 12 February 08 From: Pitesti ![]() |
Am o dacie cu mot 1289 si chiulasa lafel, cat trebui sa iau din ia ca sa ajung la rapor de compresie 10/1
|
--------------------
Nova 1,6(1998)/
Solenza 1,4MPI(2004)
Scala
- AG-XX-XXX
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
1 - 1.5 mm
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
AdyTirla |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 12 February 08 From: Pitesti ![]() |
Dar cineva spunea mai sus ca a luat din ia 2,5 -3 mm ca sa ajunga la 10,5 raport de compresie tot pentru 1289?????????
|
--------------------
Nova 1,6(1998)/
Solenza 1,4MPI(2004)
Scala
- AG-XX-XXX
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Eu am luat 3 mm si dupa 10000 km chiloasa este perfect curata (am si poze),s-a marit mult puterea camera de ardere s-a micsorat cu 10 ml.Nu stiu cu cat a crescut raportul de compresie dar puterea este mult mai mare(cu GPL).
|
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
gabi1 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 399 Joined: 19 April 06 From: NEAMT ![]() |
Daca tu zici ca volumul camerei de ardere a scazut cu 10ml,adica 10 cm cubi,inseamna ca raportul de compresie este in jur de 11.5,cam mare zic eu.
|
--------------------
1310 / Nova GT '99 /
FORD Focus2 2005 1.6TDCI
...
- nt-yy-yyy
|
|
payty |
![]()
|
la gpl se poate creste rc mai mult pentru ca nu detoneaza, dar atentie ca la benzina s-ar putea sa apara probleme.
|
--------------------
dacia
1310
1996 1.6/2002 1.4
|
|
BlackAlien |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 26 June 07 ![]() |
salut.
am motor 1.4 cu pistoane scobite, si cu chiuloasa de 1.3. am masurat compresia pe cilindru si mia iesit 8.5 deci cat ar fi bn sa iau din chiuloasa k sa ii maresc compresia? cum a zis mutley? 1-1.5? multumesc. |
--------------------
dacia
dacia
1983 1310
- BR 40 YUL Am o dacie si nu mi-e frica sa o folosesc
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Mai bine schimbi pistoanele cu unele plate, e mai bine si pentru frontul de flacara si creste si raportul de comprimare.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(BlackAlien @ 7 Jul 2008, 01:14) In primul rand compresia si raportul de comprimare n-au nicio treaba una cu alta. Sunt notiuni diferite si cu VALORI diferite. In al doilea rand ori n-ai masurat compresia bine (trebuie etanseitate perfecta intre compresometru si chiulasa, baterie in perfecta stare, clapeta de acceleratie deschisa la maxim in timpul masuratorii), ori ai setul muci. 8.5 e extrem de putin chiar si pentru pistoanele tale scobite. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
BlackAlien |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 26 June 07 ![]() |
pai eu ce am zis, am masurat compresia pura pe cilindru.
compresiometrul era deala care se infileta. bateria este buna si am tinut si clapeta deschisa. |
--------------------
dacia
dacia
1983 1310
- BR 40 YUL Am o dacie si nu mi-e frica sa o folosesc
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 1 July 07 From: Roman-Iasi ![]() |
sper sa isi aduca aminte lumea ca exista topicul acesta;
IPOTEZA:carburator-nici o problema delco-nici o problema bujii-nimic bobina-idem CONCLUZIA:3800 ture in relanti apar "paraituri" in carb(stat pe loc),in mers turometrul oscileaza MULT tot la aceeasi turatie. SOLUTIA:????? IDEI:probleme la supape:tije drepte,arcuri bune,culbutori reglati 15-20 cu piston in pms si volanta la semn cu ruptorul la fisa 1; POATE daca curat supapele cu ACEA pasta abraziva vor inchide mai bine(nu am dat chiuloasa sa verific daca tin supapele),chiuloasa e standard de 1397 Ca tot sunt aici:probleme intampinate la montarea de sup 1,6 pe admisie(initial voiam pe evacuare dar am obs ca nu are nevoie de asa mare "gaura" ca sa scoata volumul de gaze ARSE care e mai < decat gazele care INTRA) deci pun de 1.6 pe admisie,iau 1,5 mm(daca mai am dupa ce o planez) Poate cineva sa desene EFECTIV cum se aseaza supapele la 30gr fata de cele standard? |
--------------------
DACIA
1410
1996E
- NT-01-BSZ cea mai buna masina e masina pe care o ai
|
|
baranga |
![]()
|
![]() ...eu merg cu DACIA iar tu pe jos.... Group: Members Posts: 888 Joined: 8 February 08 From: Slobozia- IALOMITA ![]() |
asta e treba de strungar priceput...parerea mea,daca mai vrei sa se numeasca chiluasa
|
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
- IL 03 HLE mi-au sters reputatia;eu o aveam cea mai mare
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 1 July 07 From: Roman-Iasi ![]() |
era de inteles ca asa este...munca e bratara de aur:Pdeci imi iau deocamdata gandul de la supape inlcinate...ce nu inteleg eu...este cum se aseaza ele pe 30gr....si cozile vor fi inclinate....deci culbutorii cum vor mai apasa pe cozi eficient?...existand inlinatie nu vor apasa pe langa coada?
referitor la subtiere si inlocuire supape evacuare cu 1.6 cu lustruirile aferente pt camera ardere,galerie si celelate trasee...imbunatatire va exista?(sunt constient ca nu castig zeci de cai dar ma refer la functionare buna) 11 Dec 2008, 21:57: nici o parere? This post has been edited by CandyMan13: 11 Dec 2008, 20:57 |
--------------------
DACIA
1410
1996E
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Dragilor , o rectificare cu 3 mm , este minunata. Vad ca unii sunt cam egoisti, nu vor sa va spuna cat, cum , va trimit la servisuri unde, se invarte de trei ori pe langa ea, si va luat bani, cat pe o Dacie din '80. Acasa (nu la bloc) puteti face orice la o Dacie . Si cu toporul o poti ciopli, daca ai bunavointa, te apleci iei o piatra si o slefuiesti , si mergi pe drum cu ea. Am exagerat , ca sa pricepeti. Nu sunt un papagal .
Am facut multe, inclusiv a mea (v-am spus mai sus)care am luat din ea 3,2 mm. Se comporta minunat la toti, eu nu ma pricep la formule matematice, dar cred ca se apropie de 70 CP. motorul de 1300. Supapele originale, nu va complicati, mariti scaunul la diametru interior, prin alezare, lustruiti ce se poate la galerie, pe interiorul arcurilor originale la supape, mai puneti cate un arc pe interior, din cele folosite la injectoarele de la mot. de locomotiva de tip B (LDH vit max 70) , dar asta daca vreti sa se tureze mai mult, si e necesar.Una e sa te duci cu a 3-a la 60 si alta la 100. Luati 1Kg din volanta (risc de dezechilibru) si ar mai ramane axa , dar va spun altadata(nu din egoism). Supapele nu se vor face mai conice( 30 grade) ci mai plate, de 120 (acum are 45) pentru a avea o sectiune de trecere a gazelor, mai mare. V-as fi aratat si film, dar nu se recunoaste extensia ( cred ca merge pe Mes.) 11 Dec 2008, 22:12: Candy , faci comfuzie, nu se inclina supapa, ca chiuloasa nu-i din silicoane, ci suprafata de asezare dintre supapa si scaun. Supapa e un trunchi de con, care intra intr-o gaura tot conica la inceput, dupa care e cilindrica.Cu cat inclinatia suprafetei de asezare e mai inclinata apropiindu-si de o paralela cu coada supapei, cu atat e mai rau, ca supapa va trebui sa faca o cursa mai mare. Un mm de cursa, micsoreaza puterea cu 4,8 CP. This post has been edited by PH-06-BOA: 11 Dec 2008, 22:12 |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
multumesc domnu ph-06-boa...acu am pricipit...asta era treaba cu acele grade la supapa...multzam inca o data pt explicatie
in leg cu alezarea scaunului...cat e recomandat sa dau jos ? |
--------------------
DACIA
1410
1996E
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Poti mari diametrul interior al scaunului, cu maxim 1 mm. Peste, devine nesigur in locasul lui, si e destul 1mm. Cu o freza ( daca nu gasesti dimensiunea dorita, o poate face orice strungar dintr-un OSC sau alte oteluri de arc, decalit , prelucrat si iar calit ). Merge si din tije de sonda.
Bine era daca le faceai tu acasa, ca-ti spuneam si cum, poze, desene... |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
nu sunt sigur daca pot sa ma descurc de unul singur acasa cu uneltele pe care le am...dar daca se poate ma intereseaza orice ai legat de aceasta operatiune:D...poate totusi ma descurc
|
--------------------
DACIA
1410
1996E
|
|
Anonim5 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 21 October 07 From: Ploiesti ![]() |
salutare.. sunt foarte interesante modificarile facute de voi dar m-ar interesa si pe mine cam ce modificari as putea face pe o chiuloasa de 1.6 eu avand motor de 1.6.. as vrea sa stiu ce cote sunt cele mai bune si ce ar mai trebui schimbat pt performante cat mai mari..
multumesc pentru intelegere |
--------------------
Volkswagen Polo 6n2,
Opel
Astra F Doar prostii au noroc in viata...
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Exact aceleasi modificari ca la 1400, numai ca din chiulasa e cam mult sa iei 3 mm.
|
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
Tossi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 25 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Dar cum functioneaza motorul pe benzina, ca pe GPL am inteles ca merge mai bine.
Multumesc. |
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
2004
- B6SSSS
|
|
Kaboom |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 20 December 08 ![]() |
ok... stiu ca s-ar putea sa par idiot, dar in cazul unui motor de 1.4 injectie, daca as prefera sa nu schimb supapele (nu din economie ci pentru ca nu am timp prea mult sa ma joc cu ea) cam cat ar trebui sa iau? sau alte idei? pentru ca eu nu vreau sa alerg cu ea ci vreau doar sa ii mentin performantele actuale pentru ca masina va primi inca vreo 80-100 kg pe ea: antifonare, geamuri electrice, diverse sisteme electronice, sisem audio, inchidere electrica portbagaj si asa mai departe... sau in orice caz, nu o vreau bolid de curse... ci strict placerea de a o conduce si sa fiu sigur ca daca vreau sa fac o depasire nu ma lasa...
|
--------------------
Dacia 1310 Li 2001
Hyundai Accent 2008
Da' tot Dacia ramane piesa de rezistenta :D
- B-27-NXF
|
|
oviss2006 |
![]()
|
![]() Oviss Group: Members Posts: 90 Joined: 10 August 06 ![]() |
nu ma pricep nici eu prea mult la calcule matematice dar sa va spun ce modificari am avut eu pe dacie.masina a fost a cumnatului meu si ii stiu istoria.a ramas odata fara ulei (nu i-a mai verificat nivelul mult timp si cam asa a mers cu ea) si a trebuit sa segmenteze motorul si sa rectifice chiulasa.din cate m-am documentat eu, chiulasa de 1400 este mai inalta decat cea de 1300(pt o compresie mai mare, cu 1sau 1.5mm, nu mai stiu exact), numai ca dacia mea a avut chiulasa atat de rectificata incat era mai mica decat cea de 1300 cu 2mm si aveam detonatii.bineinteles ca aveam si putere mare la un consum mic5.2l% fata de 6.2l%cu chiulasa de 1300 si puterea mult mai mica dar fara niciun fel de detonatie.deci chiulasa de 1300 merge la motor de 1400 fara probleme iar puterea creste daca inaltimea chiulasei este mai mica cu vreo 2mm maxim fata de inaltimea originala.
|
--------------------
dacia
libertalogan
1990/1325-2007/1.4mpi
- VL02RIS/VL28GOD
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 06:55 |