DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

27 Pages « < 10 11 12 13 14 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ridicari auto, abuziv,zic eu

george_scala_2004
post 8 Jul 2013, 15:48
Post #331

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(VladSoare @ 8 Jul 2013, 12:58)
S-ar putea ca poliția să nu fie vinovată. Uneori ridicările se fac împreună cu așa-zisa "poliție locală", care în afară de denumire n-are nici o legătură cu poliția, ci este serviciul de pază al primăriei, a.k.a. gardienii publici, care n-au atribuții legale în materie de circulație.
Dacă PV-ul a fost întocmit de un "local" în baza vreunei hotărîri a primăriei (și nu în baza OUG 195/2002), atunci primăria trebuie dată în judecată, nu poliția.
*

eronat:

CAPITOLUL III
Atribuțiile Poliției Locale

Art. 7.
- În domeniul circulației pe drumurile publice, Poliția Locală are următoarele atribuții:

h) constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar;

http://www.cdep.ro/proiecte/2009/500/30/4/leg_pl534_09.pdf

This post has been edited by george_scala_2004: 8 Jul 2013, 15:48

--------------------
... ... ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ov
post 8 Jul 2013, 15:59
Post #332

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori
From: Bucuresti

ca idee aici: http://www.politia6.ro/images/__ridicari-m...3)/DSCN2314.JPG

Se vede clar masina politiei in spate. Nu ridica hingherii nimic fara politie de fata. Ca nu ii vedeti voi (pe politisti) asta nu inseamna ca nu exista. Ca sofer care e stingherit in absolut fiecare zi de masini parcate in coltul strazii, masini care ma impiedica sa ma asigur corespunzator, ca parinte care nu poate merge pe trotuar cu caruciorul din cauza masinilor parcate lipit de gard, sau parcate in coltul strazii fix pe unde trotuarul se lasa catre strada sa pot cobora si eu ca omul cu caruciorul, imi doresc sa ridice de 100 de ori mai multe masini ca si pana acum. Singura mea problema e ca 80% din paguba se duce in buzunarele hingherilor si restul la politie. Procentul ar fi trebuit sa fie invers. Si nu, NU parchez pe interzis, NU parchez in coltul strazii, NU parchez pe trotuar. Daca stiu ca merg undeva si NU am unde sa las LEGAL masina, ma duc cu metroul/pe jos!

Sunt 100% de acord cu ridicarile ca macar asa melteanu' care abandoneaza masina unde il taie capu' simte pe pielea lui deranjul pe care l-a provocat la randul lui altuia si macar 50% din cei cu masinile ridicate o data, a doua oara se vor chinui sa parcheze legal.

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
Sudsemnatu
post 8 Jul 2013, 16:12
Post #333

Membru Huligan

Am zis in postul anterior ca in unele poze se vede silueta de politist, in umbra, cand face poza. Cred ca vin! Dar crede-ma ca atunci, vorbesc de cazul Logan-Mondeo de mai devreme, nu era niciun politist. Am vazut cu ochii mei cand din masina de ridicari, care era singura, s-au dat jos 2 baieti, unu facea poze, altul punea sfoara aia. Dupa aia, ala a bagat aparatul in buzunar si a trecut sa monteze alea la roti.
Nu inteleg fraza "ca nu ii vedeti voi'! Ce inseamna asta? Ca stau ascunsi? Ca fac pozele din boscheti? Pur si simplu nu erau. Si daca ar fi fost...de ce ar mai fi facut carausul ala pozele?

Si inca o intrebare! Ai loc de parcare de la ADP? Daca da, bravo tie. Te numeri printre cei 10% norocosi? Esti genul are a gasit un loc relativ ilegal si pe principiu primu' venit-e locul meu, pui masina acolo? Ca daca nu faci parte din aceste 2 categorii, cu siguranta parchezi pe unde apuci. Nici eu nu sunt de acord cu idiotii care parcheaza aiurea, dar vino la 9 seara de la servici, intr-un cartier ca Tineretului, incearca sa parchezi o masina...
Nu incepeti cu daca nu ai unde sa o pui, nu iti lua masina...ca ei cum iau taxe si impozite, pot sa creeze locuri de parcare pentru fiecare masina taxata. Astfel incat sa ajungem sa se ridice doar masinile CARE cu ADEVARAT incurca circulatia....nu hinghereala si bani aruncati in diferite firme ale nu stiu care acuzat PENAL.

Si de asta suntem unde suntem...ca in Romania domneste Interesul direct sau mai bine zis: Sa moara capra vecinului!

This post has been edited by Sudsemnatu: 8 Jul 2013, 16:13

--------------------
Skoda Fabia 2005 Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova 2000/2007/2002
Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does
+
ag02cws
post 8 Jul 2013, 16:28
Post #334

Membru autentic

From: Bucuresti / Pitesti

Ov, ne spui parerea ta si despre tarifele practicate de hingherii de masini?

--------------------
Dacia 1310 L 1994 / Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd 2008
+
SandelBS
post 8 Jul 2013, 18:03
Post #335

Membru autentic

Se ridica masinile si noaptea, fara a fi chemati hingherii?

Pe la sfarsitul lui mai era sa mi-o ridice si mie, am parcat neregulamentar cu buna stiinta pe Iuliu Maniu , P veteranilor , (trebuia sa trimit o prostie de declaratie prin posta) si noroc ca era coada si m-am intors la masina sa plec. Deja mi se facusera poze, erau 2 politisti acolo, am vorbit cu ei si mi-au zis sa plec. Si nici amenda nu mi-am luat. Nu stiu cat de mult incurcam circulatia (se parcheaza acolo dar eram in zona de 25 m pana in intersectie si cu indicator de interzicere), ideea e ca puteam sa o parchez la Cora si sa merg pe jos 5 min in plus (cum fac de obicei, dar atunci am crezut ca rezolv repede).

Cat despre tarifele de ridicare mi se par bune, trebuie sa fie mari ca alt data sa nu mai parcheze aiurea, ca daca ar fi 50 de lei pe unii i-ar durea undeva de aia.
Iar daca ag02cws vei intreba ca la un nivel de 750-800 de lei minimul pe economie si 1600 de lei salariul mediu (sau cat o fi) e normal o asemenea taxa - nu cred ca e cazul, nu vad cum iti poti permite o masina cu salariul ala. Problema e in primul rand destinatia banilor si in al doilea rand ca oricat am gresi, tot suntem nevinovati.

Sudsemnatule, lasand locurile unde nu sunt locuri de parcare, de ex pe bvd Expozitiei , drum cu 2 benzi pe sens, linie (dubla) continua pe mijloc, oprirea interzisa pe tot bvd. Locuri de parcare garla la Romexpo, 1,5 lei/h. Si se ridicau masini. cine era cu clontu mare si spunea ca citez "suntem in UE si se ridica masini? Asta e un abuz, in nicio alta tara nu e asa".

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
ag02cws
post 8 Jul 2013, 18:17
Post #336

Membru autentic

Nu te-am intrebat pe tine, ci pe Ov care m-a facut meltean ca am parcat asa:

http://www.politia6.ro/images/__ridicari-m...29/DSCN2653.jpg

Btw, crezi ca mi-as permite masina asta cu salariul mediu? Mentionez ca are toate cele platite si un ITP luat pe bune in aprilie.

--------------------
+
vijelie
post 8 Jul 2013, 19:39
Post #337

membru violet

Cand mai parchezi asa, coboara te rog din masina pe partea cu gardul.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
VladSoare
post 8 Jul 2013, 21:05
Post #338

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

QUOTE(Ov @ 8 Jul 2013, 15:59)
ca idee aici: http://www.politia6.ro/images/__ridicari-m...3)/DSCN2314.JPG

Se vede clar masina politiei in spate. Nu ridica hingherii nimic fara politie de fata. Ca nu ii vedeti voi (pe politisti) asta nu inseamna ca nu exista.
*

Nu-mi dau seama prea bine. Care-i mașina de poliție? Loganul alb? N-are girofar și nu-i văd numărul. Aia e? unsure.gif
Poate că uneori e prezentă poliția, dar am văzut cu ochii mei, în parohia lui Chiliman, hingheri care ridicau o mașină fiind însoțiți de "poliția locală". Or așa-zisa "poliție locală" nu este poliție!

This post has been edited by VladSoare: 8 Jul 2013, 21:14

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
octavian.gagu
post 8 Jul 2013, 21:18
Post #339

Bucuresti

From: hell

QUOTE(VladSoare @ 8 Jul 2013, 21:05)
Este un serviciu de pază al primăriei, care n-are nici o legătură cu MAI sau cu polițiștii adevărați și care nu are dreptul să intervină în chestiuni de trafic.
*

Aici o sa imi permit sa ma bag in seama, sperand sa fiu iertat daca supar pe cineva. Te contrazit. Pentru simplul fapt ca nu sunt militarizati (adica sa poarte armament dupa ei toata ziua), este totusi un serviciu de politie. Ca iti place tie sa ii numesti paznici sau bodyguarzi sau mai stiu eu cum...asta e partea a doua. Ei oricum AU DREPTUL sa se bage peste tine in traffic daca observa ca nu respecti regulile de circulatie, au dreptul sa te opreasca pentru ca mai apoi sa ia legatura prin statie si sa cheme un echipaj cu Logan de MAI (ca ciresele). Dar de obicei sunt cuminti...se rezuma mai mult la a patrula prin piete...
Inca odata, fara sa te superi si sper sa te fac sa intelegi: Scrie POLITIA pe masina? Au sisteme de avertizare optice si/sau acustice care necesita aprobari speciale? Poarta tinuta de serviciu pe care sunt vizibile insemne distinctive?
Daca ai raspuns cu DA la aceste intrebari....atunci e POLITIA!
Cu stima! smile.gif

--------------------
Renault / Ford Megan 2 Hatch 2005 Ford Focus Break 2012
Cine se scoala de dimineata...f*te fete care inca mai dorm
+
Markos
post 8 Jul 2013, 21:20
Post #340

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(VladSoare @ 8 Jul 2013, 22:05)
Poate că uneori e prezentă poliția, dar am văzut cu ochii mei, în parohia lui Chiliman, hingheri care ridicau o mașină fiind însoțiți de "poliția locală". Or așa-zisa "poliție locală" nu este poliție!
*

În parohia lui Chiliman, dacă suni la "poliția-poliție" ca să ridice o mașină, fix la comunitari (poliția-nepoliție, pentru Ov) te pune să te adresezi. Pe motiv căcomunitarii sunt cei care se ocupă de așa ceva.

Regulile sunt stabilite de primării (cele care încasează bănuțu' pentru locurile plătite) și diferă de la oraș la oraș, iar în cazul Bucureștiului - de la sector la sector. Pentru că se există "autonomia locală", cică. Așa că orice comparații între orașe sau sectoare diferite sunt fix-pix.

Un bucureștean ar trebui să aibă "Ghidul celor 6 sectoare", actualizat la zi, ca să nu și-o fure unsure.gif

This post has been edited by Markos: 8 Jul 2013, 21:22

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
Sudsemnatu
post 8 Jul 2013, 21:26
Post #341

Membru Huligan

QUOTE(SandelBS @ 8 Jul 2013, 19:03)
Sudsemnatule,  lasand locurile unde nu sunt locuri de parcare
*

pai de ce sa le las? Ei le lasa? Ei ridica masini doar din zonele aglomerate sau doar din centru? Hingherii astia ridica masinile din spatele blocurilor, din asa zisele strazi de resedinta, unde oamenii stau. E posibil ca in Drumul Taberei sa distruga strazi in serie, sa desfiinteze parcari in spic, sute de locuri de parcare, oamenii....ce sa faca? Fug cu masinile pe stradute...si tu ce faci? Inmultesti semnele de oprirea interzisa, pui stalpi pe trotuare( sa nu mai urce lumea masinile) late de 3m( unde teoretic raman cam 2m de circulatie pentru pietoni) distrugi spatii verzi...

Ce e asta? Te haituiesc asta inseamna...! Si da taxele sunt enorme! Masina nu mai e demult un lux, nu e normal ca unul sa plateasca 800 de ron cand castiga 1200.

Si ca sa inchei: Nu mi s-a ridicat niciodata masina, parchez mereu unde trebuie, sunt atent, ma invart si o juma de ora ca sa gasesc un loc 'legal'', dar nu pot sta cu mainile in san, ca alti nesimtiti, sa vad cum atatia concetateni sunt haituiti zi de zi. Si ma refer la Drumul Taberei! E bataie de joc!

Referitor la ce a zis colegul de mai sus: Da, ei sunt Politie, sunt un fel de politie Metropolitana, ca in statele civilizate. Chestia e ca si ei sunt mana in mana cu astia de ridica. Dar v-am spus, saptamana trecuta ei nu erau de fata cand hingherii ridicau. Dar chiar si asa, ei au dreptul sa constate parcarile ilegale de pe drumurile publice? E de cercetat...

This post has been edited by Sudsemnatu: 8 Jul 2013, 21:32

--------------------
+
argon
post 8 Jul 2013, 21:52
Post #342

Mesaj semiautomat

QUOTE(VladSoare @ 8 Jul 2013, 12:58)
S-ar putea ca poliția să nu fie vinovată. Uneori ridicările se fac împreună cu așa-zisa "poliție locală", care în afară de denumire n-are nici o legătură cu poliția, ci este serviciul de pază al primăriei, a.k.a. gardienii publici, care n-au atribuții legale în materie de circulație.

*

nu pe naiba, atata doar ca nu au radare, dar amendeaza fara greturi si perfect legal daca te bagi pe interzis, de exemplu.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
aleksanders
post 8 Jul 2013, 21:58
Post #343

.

From: ...

asta daca opresti sa ii dai explicatii.... - masinile se ridica in sectorul 6 si fara gardieni - va invit in fiecare zi pe la 8 45 la piciorul podului grant sa vedeti cum vin masinile pe platforma si stau asa vreo 10 min pana apare un local sa ii faca actele de ridicat..... atata vreme cat prin judecata castigi mereu si e dovedit ca ridicarile se fac abuziv eu zic ca nu are sens sa vorbim de cine si cum le ridica.....

--------------------
. . . - .
....
+
ag02cws
post 8 Jul 2013, 22:04
Post #344

Membru autentic

QUOTE(vijelie @ 8 Jul 2013, 20:39)
Cand mai parchezi asa, coboara te rog din masina pe partea cu gardul.
*

Mai dificil ar fi sa trec pe scaunul din dreapta.

--------------------
+
VladSoare
post 9 Jul 2013, 10:06
Post #345

Membru autentic

QUOTE(octavian.gagu @ 8 Jul 2013, 21:18)
Aici o sa imi permit sa ma bag in seama, sperand sa fiu iertat daca supar pe cineva. Te contrazit. Pentru simplul fapt ca nu sunt militarizati (adica sa poarte armament dupa ei toata ziua), este totusi un serviciu de politie. Ca iti place tie sa ii numesti paznici sau bodyguarzi sau mai stiu eu cum...asta e partea a doua. Ei oricum AU DREPTUL sa se bage peste tine in traffic daca observa ca nu respecti regulile de circulatie, au dreptul sa te opreasca pentru ca mai apoi sa ia legatura prin statie si sa cheme un echipaj cu Logan de MAI (ca ciresele). Dar de obicei sunt cuminti...se rezuma mai mult la a patrula prin piete...
Inca odata, fara sa te superi si sper sa te fac sa intelegi: Scrie POLITIA pe masina? Au sisteme de avertizare optice si/sau acustice care necesita aprobari speciale? Poarta tinuta de serviciu pe care sunt vizibile insemne distinctive?
Cu stima! smile.gif
*

Nici vorbă de supărare. smile.gif
Din punct de vedere lingvistic ai dreptate. Este într-adevăr un serviciu de poliție. Dar nu este Poliția.
Nu au dreptul să sancționeze abateri de trafic. Pe asta, conform legii, o pot face numai polițiștii rutieri. După cum spui și tu, dacă vor să facă așa ceva trebuie să cheme un echipaj de MAI.

Întreabă un polițist oarecare dacă "localii" sînt polițiști. Apoi povestește-ne reacția lui. biggrin.gif

QUOTE(octavian.gagu @ 8 Jul 2013, 21:18)
Daca ai raspuns cu DA la aceste intrebari....atunci e POLITIA!
*

Ba nu. Ca să fie Poliția nu-i suficient să aibă girofar și uniforme (care apropos, sînt diferite, localii au voie doar cu girofar albastru, tocmai ca să se deosebească de Poliție). Poliția Română este o instituție națională subordonată ministerului de interne. "Localii" răspund numai în fața primarului.
Iar ca să poți fi numit "polițist" trebuie să fi absolvit fie o școală de poliție, fie Academia. Cine n-a trecut printr-o școală de poliție nu se poate numi polițist, chiar dacă are dreptul la girofar și uniformă. smile.gif

N-am nimic contra "localilor". Au o treabă de făcut, o treabă care nu-i neapărat ușoară și pe care trebuie s-o facă cineva. Tot respectul pentru ei. up.gif
Insist numai asupra distincției care trebuie făcută între cele două instituții. Una este o poliție a primăriei, alta este Poliția.

QUOTE(argon @ 8 Jul 2013, 21:52)
nu pe naiba, atata doar ca nu au radare, dar amendeaza fara greturi si perfect legal daca te bagi pe interzis, de exemplu.
*

Ba nu e deloc "perfect legal". Polițiștii rutieri sînt singurii care pot sancționa abateri la OUG 195/2002.
Localul nu poate decît să cheme un echipaj de poliție ca să te amendeze. Dacă te amendează el însuși, PV-ul e nul.

This post has been edited by VladSoare: 9 Jul 2013, 10:19

--------------------
+
vijelie
post 9 Jul 2013, 10:24
Post #346

membru violet

Legea 155/2010:
Art. 7
In domeniul circulatiei pe drumurile publice, politia locala are urmatoarele atributii:
http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea...le_155_2010.php

--------------------
+
VladSoare
post 9 Jul 2013, 10:50
Post #347

Membru autentic

În articolul 7, unde sînt listate atribuțiile "localilor" în materie de trafic, nu văd nimic despre circulația autovehiculelor. tongue.gif
OK, pot amenda pietoni, bicicliști și căruțași. Cînd am vorbit de OUG 195/2002 sau de "chestiuni de trafic" m-am referit la mașini, că astea ne interesează pe noi. smile.gif

This post has been edited by VladSoare: 9 Jul 2013, 10:55

--------------------
+
vijelie
post 9 Jul 2013, 11:09
Post #348

membru violet

Nu stiu de ce, dar aveam senzatia ca despre asta se discuta aici:

h) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis, avand dreptul de a dispune masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar.

--------------------
+
Ov
post 9 Jul 2013, 11:30
Post #349

QUOTE(Sudsemnatu @ 8 Jul 2013, 17:12)
Si inca o intrebare! Ai loc de parcare de la ADP?
*

inainte sa am parcam legal in fiecare zi fara sa deranjez pe nimeni si fara sa incalc nicio lege. Se poate, crede-ma, dar implica sa mergi 5 minute pe jos de la masina pana acasa. La fel nici la servici o buna perioada de timp n-am avut parcare si parcam perfect legal. In plus natura job-ului imi impune destule drumuri la clienti unde aproape niciodata nu am loc de parcare asigurat si cu toate astea ma invart de cate un loc legal wink.gif

QUOTE(ag02cws @ 8 Jul 2013, 17:28)
Ov, ne spui parerea ta si despre tarifele practicate de hingherii de masini?
*

am spus-o, procentul ar trebui sa fie invers, si anume hingherii sa ia 100-150 ron pe "serviciul" de ridicare si depozitare si politia 7-8 sute.

QUOTE(ag02cws @ 8 Jul 2013, 19:17)
Nu te-am intrebat pe tine, ci pe Ov care m-a facut meltean ca am parcat asa:

http://www.politia6.ro/images/__ridicari-m...29/DSCN2653.jpg

*

bunul simt ma face ca atunci cand merg cu caruciorul pe trotuar si sunt nevoit sa cobor in trafic cu copilul ca sa ocolesc cate un specimen care parcheaza ca mai sus sa nu-i trag o cheie pe masina dintr-un capat in altul. Recunosc ca totusi lipsa de civilizatie (si faptul ca nu sunt de acord cu castigurile lor nemeritate) ma face si sa nu sun la hingheri sa-i ridice masina, dar din fericire sunt altii care se ocupa cu asta icon_mrgreen.gif

9 Jul 2013, 12:34:
Inca ceva, sunt in stare sa pun pariu cu oricine ca pot gasi la orice ora din zi si din noapte un loc de parcare legal la o distanta de maxim 5 minute de mers pe jos de unde aveti voi treaba.

This post has been edited by Ov: 9 Jul 2013, 11:34

--------------------
Dacia 1300 1972
+
Sudsemnatu
post 9 Jul 2013, 11:46
Post #350

Membru Huligan

QUOTE(Ov @ 9 Jul 2013, 12:30)
1.inainte sa am
<span class='edit'>9 Jul 2013, 12:34:</span>
2.Inca ceva, sunt in stare sa pun pariu cu oricine ca pot gasi la orice ora din zi si din noapte un loc de parcare legal la o distanta de maxim 5 minute de mers pe jos de unde aveti voi treaba.
*

1. QED cum ar zice cineva. Oricum asta cu locurile de parcare mi se pare o grosolanie si o nedreptate. Ar trebui ca la resedinta sa fie locurile la liber! Cand ADP poate sa ofere locuri doar la 25% din masini, de ce sa o faca discriminatoriu? De ce unu pune mana pe un loc si nu il mai lasa pana moare? Eu stau de 30 de ani in Drumul Taberei, cereri depuse la ADP, niciodata nu mi s-a atribuit loc. De ce altii au? Care este criteriul? Am mai zis...e fix sa moara capra vecinului. De ce unu sa fie nevoit sa caute juma de ora loc, sa mearga 5 minute prin ploaie, ninsoare, canicula, bagaje etc...si altul sa parcheze la 30 de secunde scara blocului?

2. Tin eu pariul! Dar mergem cum ai zis da? Locul il aleg eu, ora tot eu, maxim 5 minute de mers pe jos, mersul meu pe ceas. Nu mai spun ca 5 minute mi se pare mult...dar accept pariul asa.

This post has been edited by Sudsemnatu: 9 Jul 2013, 11:54

--------------------
+
vijelie
post 9 Jul 2013, 11:55
Post #351

membru violet

Propun ca posesorii de locuri de la ADP sa poarte insemne vestimentare distincte care sa le anuleze drepturile de pietoni (atat lor cat si rudelor pana la gradul 3) si care sa ofere circumstante atenuante soferilor care ii accidenteaza cand acestia circula pe partea carosabila din cauza celor multi (75%) care ocupa trotuarele.
Fraza "are loc platit la ADP, sa stea dreacu'n casa" sa faca parte din sentinta, cu rol educative pentru ceilalti infractori neacccidentati.

--------------------
+
ag02cws
post 9 Jul 2013, 12:09
Post #352

Membru autentic

QUOTE(Ov @ 9 Jul 2013, 12:30)
bunul simt ma face ca atunci cand merg cu caruciorul pe trotuar si sunt nevoit sa cobor in trafic cu copilul ca sa ocolesc cate un specimen care parcheaza ca mai sus sa nu-i trag o cheie pe masina dintr-un capat in altul.
*

Daca ridici un pic privirea, o sa observi ca oricum ar trebui sa cobori intrucat trotuarul e ocupat cu tot felul de gunoaie. Cat despre traficul pe strada aia... radmasa.gif

Dar nu mai conteaza, faptul e consumat, pana la urma eu mi-am asumat greseala, ma deranja doar tariful imens. Acum insa m-am lamurit si sunt intru totul de acord. Mai mult decat atat, as vrea sa se inaspreasca exponential toate sanctiunile.

De exemplu, "specimenul" asta pune multe vieti in pericol conducand cu 60 km/h doar cu o mana pe volan:

http://www.youtube.com/watch?feature=playe...d&v=6M9qQGhHSZs

--------------------
+
Ov
post 9 Jul 2013, 12:21
Post #353

QUOTE(Sudsemnatu @ 9 Jul 2013, 12:46)
5 minute mi se pare mult.
*

QED

QUOTE(ag02cws @ 9 Jul 2013, 13:09)
Daca ridici un pic privirea, o sa observi ca oricum ar trebui sa cobori intrucat trotuarul e ocupat cu tot felul de gunoaie.

de acord, dar macar unele sunt ridicate de hingheri tongue.gif

De exemplu, "specimenul" asta pune multe vieti in pericol conducand cu 60 km/h doar cu o mana pe volan:

*

Ba chiar mai si filma in timpul asta. Plus ca a incalcat limita de viteza radmasa.gif Nu vad cu ce scuza faptul ca tu parchezi ILEGAL faptul ca eu merg cu o mana pe volan.

<span class='edit'>9 Jul 2013, 13:23:</span>
Oricum asta cu locurile de parcare mi se pare o grosolanie si o nedreptate.
*

Surprinzator poate (pt unii), dar sunt de acord cu tine. Parerea mea e ca locurile ar trebui acordate in urma unei licitatii intre cei interesati. Cine plateste mai mult are loc, cine nu-si permite, sa mearga cu tramvaiul ca nu trebuie musai sa aiba toti masina.

This post has been edited by Ov: 9 Jul 2013, 12:24

--------------------
Dacia 1300 1972
+
vijelie
post 9 Jul 2013, 12:28
Post #354

membru violet

Vina, odata asumata, trebuie imprastiata si in jur.
Numai sentimentul colectiv al invinovatirii mai poate racori buzunarul incins de Consiliul Local.
Pentru pietonii care trec prea rar, sanctiunea tocmai ce fuse aplicata: blocarea trotuarului.
Oare cum ar fi daca o mana de pietoni, considerand ca traficul rutier e prea anemic, ar bloca 2 benzi pentru cateva ore de tenis cu piciorul?
La urma urmei, toti recomanda miscarea in aer liber.

--------------------
+
corbex
post 9 Jul 2013, 12:35
Post #355

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

QUOTE(Ov @ 9 Jul 2013, 11:30)
Inca ceva, sunt in stare sa pun pariu cu oricine ca pot gasi la orice ora din zi si din noapte un loc de parcare legal la o distanta de maxim 5 minute de mers pe jos de unde aveti voi treaba.
*

Ai ideie cit de mari sint 5 minute? In 5 minute de mers pe jos cosumi 748 de calorii, echivalentul a 3 Eugenia. Cine suporta costul?

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
bucatzel
post 9 Jul 2013, 12:38
Post #356

Membru plictisit

From: Timisoara

QUOTE(ag02cws @ 8 Jul 2013, 23:04)
Mai dificil ar fi sa trec pe scaunul din dreapta.
*

Si io am problema asta... Tre' sa incep sa mai slabesc naibii tongue.gif .

Oricum asta cu locurile de parcare mi se pare o grosolanie si o nedreptate. Ar trebui ca la resedinta sa fie locurile la liber!
*

Nici in Timi, unde nu-i nici pe departe tragediile voastre capitalistice nu-i tocma' moca sa parchezi la resedinta, in destule locuri. Nu-i scump, si nu-s predominante locurile unde se intampla asta, dar si aici sunt. Daca la voi n-ar fi, jumate din voi v-ati cumpara mitraliere.

Daca ridici un pic privirea, o sa observi ca oricum ar trebui sa cobori intrucat trotuarul e ocupat cu tot felul de gunoaie. Cat despre traficul pe strada aia...  radmasa.gif
*

Asta nu-i scuza. Si oricum, si eu cand sunt pieton (adica nici macar carut, copil, de-astea agravante), si as putea sa ma strecor linistit pe langa o masina de aia, tot ma enervez ca altu' nu-i in stare sa isi puna troscoleta cu un pic de atentie.

*

Hai fii serios. Tu realizezi ca se deplasau in grup, si ca nu prea avea ce surpriza sa-i apara?

Cat de condus cu o singura mana... daca cineva nu-i in stare sa conduca cu o singura mana, n-ar trebui sa aiba permis. Nu de alta, fiecare schimbare de viteza ar trebui sa fie ca tragerea la loto.

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
Bill
post 9 Jul 2013, 12:41
Post #357

Membru autentic

QUOTE(Ov @ 9 Jul 2013, 12:21)
Parerea mea e ca locurile ar trebui acordate in urma unei licitatii intre cei interesati. Cine plateste mai mult are loc, cine nu-si permite, sa mearga cu tramvaiul ca nu trebuie musai sa aiba toti masina.

Ce vorbesti domne!
daca ai avea banii lui Jiji probabil ai fi "proprietarul" tuturor locurilor de parcare din cartier.

Fara gluma: este vorba de un spatiu public, de unde pana unde improprietaresti pe viata pe cetateanul x pt o suma modica (50 lei/an)?

Pe pricipiul asta inchiriezi si bancile din parc cu observatia ca nu maia re nimeni voie sa se aseze pe banca ta, ca doar ai platit (50lei/an, adica o cutie de bere pe luna)

Fiind domeniu public, ar trebui sa ai dreptul sa pui oriunde masina (pe locuri amenajate bineinteles), doar toti platim impozite taxe, etc, in mod egal.

--------------------
Dacia Logan SL Techroad TCe 90 - B14xxx
+
Sudsemnatu
post 9 Jul 2013, 12:49
Post #358

Membru Huligan

QUOTE(vijelie @ 9 Jul 2013, 12:55)
posesorii de locuri de la ADP sa poarte insemne vestimentare distincte
*

nu am nimic cu cei care au inchiriat locurile de parcare de la ADP, am o problema cu ADP, ca face asta...macar daca te-ar lasa 5 ani, dupa aia ar lua alta cerere. Stiu ca ar iesi haos...dar asa macar ar avea toti vecinii, nu doar cativa. La liber e cel mai corect!

QUOTE(Ov @ 9 Jul 2013, 13:21)
QED
*

Tii pariul sau nu? Ca asa ai zis! Am zis ca mi se pare mult la modul general, nu pt mine. Eu am facut cerere pt o parcare supraterana, la o 2 statii de mine, nu mi s-a acordat. Asa ca nu am nimic impotriva sa tin masina la o distanta mai mare de casa, dar si la distanta aia sunt alte blocuri, alti oameni care au masini si tot asa...

--------------------
+
Ov
post 9 Jul 2013, 12:59
Post #359

QUOTE(Bill @ 9 Jul 2013, 13:41)
Fara gluma: este vorba de un spatiu public, de unde pana unde improprietaresti pe viata pe cetateanul x pt o suma modica (50 lei/an)?

*

Imi recunosc greseala pentru ca nu m-am exprimat pana la capat. Ideea mea era valabila in cazul in care trebuia sa ia si municipalitatea un ban. Ca altfel cel mai corect cu putinta ar fi sa nu existe locuri cu plata si sa parcheze fiecare unde gaseste liber. Am mai spus mai demult, repet si acum: am primit loc de parcare ca m-a sunat administratorul cu care ma aveam bine in secunda in care s-a eliberat un loc. Altfel nu pupam loc. N-am niciun merit si nu sunt deloc mandru ca eu parchez cu 60 de lei pe an (suma absolut ridicola, dealtfel am si propus o idee de a se ajunge la o suma corecta si anume acolo unde cererea se intalneste cu oferta) si vecinu' o tine pe trotuar.

Partea proasta cu locurile "la liber" e ca unii au impresia ca daca parcheaza mai mult de 2 zile in acelasi loc brusc ala e locul lor. Si sa te vad cum ii convingi p'aia ca poti parca si tu acolo.

This post has been edited by Ov: 9 Jul 2013, 13:00

--------------------
Dacia 1300 1972
+
vijelie
post 9 Jul 2013, 13:00
Post #360

membru violet

Crezi tu ca daca de maine ar fi la liber (adica niste oameni de la ADP nu si-ar mai justifica prezenta iar primaria ar incasa mai putine taxe) ar incapea toate masinile de care se impiedica lumea?

--------------------
+
27 Pages « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th June 2025 - 14:07
Forum Renault