DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

27 Pages « < 8 9 10 11 12 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ridicari auto, abuziv,zic eu

Sudsemnatu
post 21 Nov 2012, 18:04
Post #271

Membru Huligan

Group: Members
From: Bucuresti

ce javre..cum au ajuns, sa masoare ca sunt 80cm in loc de un 1 m. grav!!!

--------------------
Skoda Fabia 2005 Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova 2000/2007/2002
Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
romeo_id
post 21 Nov 2012, 18:40
Post #272

Engineer

Legea e lege... la carte zice sa lasi 1 m liber pt. circulatia pietonala. E cam aiurea sa pui o mamica cu carucior si niscaiva sacose sa te ocoleasca pe strada. Data viitoare va fi cu mai multa bagare de seama, imi pare rau ca i-a fost ridicata masina si probabil a pierdut o caruta de bani cu asta. Mai bine mai departe si in regula decat -$$$ la pusculita si cateva ore pierdute.

--------------------
Renault Clio 2, 1.2 16V 2003 Authentique Kadjar 1.6 dCi 4WD 2016 Zen
+
ag02cws
post 23 Nov 2012, 15:23
Post #273

Membru autentic

From: Bucuresti / Pitesti

Fix la pietoni se gandeau ei si nu la banii care intra in contul firmei de ridicat masini. Legea asta e de cand lumea si nu se sinchiseau politistii sa imparta amenzi, dar de cand le da si lor de-un covrig, parca e altceva. Nu de alta, dar daca nu le da, nu imi explic de unde atata vigilenta:

http://www.politia6.ro/images/__ridicari-m...29/DSCN3771.jpg

--------------------
Dacia 1310 L 1994 / Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd 2008
+
Kojak
post 23 Nov 2012, 16:04
Post #274

Membru autentic

Diferenta aia de 20cm pana la totalul de 1.00m, reprezinta fix gabaritul de trecere pentru un carucior de copii, asa ca ganditi-va de 2 ori cand parcati partial pe trotuar si va doare-n win(dos) de altii.
Si da, nu sunt lupul moralist...eu intotdeauna am lasat si voi lasa spatiu de minim 1m libera trecere pe trotuar pentru pietoni, indiferent daca se ridica sau nu masini in zona. (pe vremuri nu se ridicau si nici amenda nu-ti luai)
Se numeste respect. Nu gasesti loc de parcare in apropiere daca ai vreo treaba de rezolvat? Parchezi la 50, 100, 200m safe daca e nevoie, ca nu-ti cad suncile daca mergi oleaca pe jos.

This post has been edited by Kojak: 23 Nov 2012, 16:12

--------------------
Dacia Logan 2006
+
dizzy
post 23 Nov 2012, 16:13
Post #275

Work smart not hard!

Ia vezi caruciorul ala intra pe o usa de apartament? Daca intra are mai putin de 1m, estimez ochiometric din amintiri ca are cam 60 cm latime.
Ce e aia sa parchezi safe?
De ce ai impresia ca peste 100 metrii exista locuri garla? Mai era unul pe aici care o ardea prin Olanda si tot asa se dadea moralist pana si-a luat masina.

This post has been edited by dizzy: 23 Nov 2012, 16:14

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
Kojak
post 23 Nov 2012, 16:32
Post #276

Membru autentic

QUOTE(dizzy @ 23 Nov 2012, 17:13)
Ia vezi caruciorul ala intra pe o usa de apartament? Daca intra are mai putin de 1m, estimez ochiometric din amintiri ca are cam 60 cm latime.
Ce e aia sa parchezi safe?
De ce ai impresia ca peste 100 metrii exista locuri garla? Mai era unul pe aici care o ardea prin Olanda si tot asa se dadea moralist pana si-a luat masina.
*

Golu' de usa (metalica e de 80cm, respectiv 90cm usa lemn) la un ap. de bloc. In casa bag caruciorul pliat.
Sunt diverse tipuri de carucioare, da exista si de 60cm (sort) si pana la 90-95cm latime de gabarit (f. multe modele), le excludem pe alea ptr. gemeni, paralele...ma uit in semnatura ta si pana la varsta asta ma gandesc ca trebuia sa stii. tongue.gif
Poate nu peste 100m, poate peste 200m, poate peste 20m, dupa colt,etc. tot gasesti daca cauti. Locuiesc in Bucale, ca si tine stiu ce inseamna un loc de parcare.
Si apropos, n-o ard prin Holanda (la faza asta mi-e ciuda, recunosc laugh.gif ) sau alte civilizatiuni, masina am de pe vremea cand probabil tu inca nu aveai...aici e posibil sa ma insel ca nu esti decat cu 2 ani mai mare decat mine. cool.gif
In concluzie, banuiesc ca ai inteles ideea de baza E vb de nesimtire sau minimum de respect. Simplu.

P.S. Nu te chinui sa-mi dai vreo replica in cazul in care golu' tau de usa d-acas are doar 60cm. radmasa.gif

This post has been edited by Kojak: 23 Nov 2012, 16:35

--------------------
Dacia Logan 2006
+
dizzy
post 23 Nov 2012, 16:43
Post #277

Work smart not hard!

Latimea caruciorului pe care l-am folosit era de aproximativ 60cm. Intrucat l-am dat altcuiva nu mai am cum sa-l verific. Nu era in nici un caz de 1metru asa cum zici tu. Daca tu ai inteles ca am eu usa lata de 60 cm, atunci ai inteles complet gresit. Si daca as locui intr-un camin de nefamilisti, cu usi de 60 cm ai avea vreo problema?
Doar ca un carucior de copil lat de 1m ar avea mari probleme sa intre pe o usa de apartament oricat ai demonstra tu pe aici. Nici in lift nu ar intra. Iar daca trebuie sa-l pliezi ca sa intri pe fiecare usa atunci e un carucior foarte prost ales. Hai sa lasam comentariile legate de cand ai tu masina. Daca te uitai in aceeasi semnatura ai fi vazut ca macar teoretic exista posibilitatea sa am permis de conducere de mai mult timp decat tine. La fel exista si posibilitatea sa am masina de mai mult timp decat tine.
Ti se pare normal sa fii privat de bunul tau pentru ca ai incalcat regula de circulatie referitoare la parcare? Sa iti fie facturat un serviciu pe care nu l-ai solicitat e in regula? Daca ai blocat linia de tramvai sau accesul in spital e normal sa iti mute masina. Pe de alta parte nu te deranjeaza ca un tembel are dreptul sa puna semne prin oras cu "Oprirea Interzisa" oriunde i se scoala lui numai ca sa umfle gusa unuia ca Prigoana prin ridicarea masinilor. Grosul banilor intra in buzunarele firmei de ridicat si nu in buzunarele primariei. Asta nu te deranjeaza?

This post has been edited by dizzy: 23 Nov 2012, 16:52

--------------------
+
ag02cws
post 23 Nov 2012, 16:46
Post #278

Membru autentic

Nu zice nimeni sa nu platesti pentru greseli, dar suma incasata de firmele astea e un abuz. Asta e ideea. Cum ar fi sa platesti 10 milioane ca ai depasit viteza regulamentara sau ca ti s-a ars un bec? Acu te-ai prins?

--------------------
+
Kojak
post 23 Nov 2012, 17:01
Post #279

Membru autentic

QUOTE(dizzy @ 23 Nov 2012, 17:43)
Latimea caruciorului pe care l-am folosit era de aproximativ 60cm. Intrucat l-am dat altcuiva nu mai am cum sa-l verific. Nu era in nici un caz de 1metru asa cum zici tu. Daca tu ai inteles ca am eu usa lata de 60 cm, atunci ai inteles complet gresit. Si daca as locui intr-un camin de nefamilisti, cu usi de 60 cm ai avea vreo problema?
Doar ca un carucior de copil lat de 1m ar avea mari probleme sa intre pe o usa de apartament oricat ai demonstra tu pe aici. Nici in lift nu ar intra. Iar daca trebuie sa-l pliezi ca sa intri pe fiecare usa atunci e un carucior foarte prost ales. Hai sa lasam comentariile legate de cand ai tu masina. Daca te uitai in aceeasi semnatura ai fi vazut ca macar teoretic exista posibilitatea sa am permis de conducere de mai mult timp decat tine. La fel exista si posibilitatea sa am masina de mai mult timp decat tine.
*

Bun...deci n-ai usa de 60cm biggrin.gif ....Daca tot o ardem in offtopicuri, da-mi voie sa-ti raspund punctual:
Pacat ca n-ai cum sa verfici latimea caruciorului...ghinion de nesansa.
Recunosc, poate am exagerat cu 1m, dar in mod sigur pot sa-ti zic ca sunt modele cu 85cm, daca mai iei in calcul si oglinda laterala nepliata a masinii (nu ma leg de bunu' omului sa o pliez eu daca el n-a pliat-o)...ghici ce valoare iese. Parca ne apropiem biggrin.gif
In legatura cu usa de 60cm si "caminu' de nefamilisti"...ce sa zic, stai f. prost la simtu' umorului...pacat. Nu (prea - a se citi culoarea pielii radmasa.gif ) fac discriminari de natura asta.
Lifturile uzuale, au in g-ral cutia interioara de 1.00m x 1.00m...pe masurate tongue.gif
Legat de permis si masina...ai zis bine, TEORETC...
Altceva? cool.gif

@ag02cws:
Ai bagat de seama de unde masoara baietii 1.00m, in poza ta, aia cu dacia?
Exact, ai vazut bine, de la interiorul bordurii mici, care mai are si aia un 10-12cm latime (ochiometric)
Cat ramane in final latimea utila de trecere a trotuarului fara a zgaria caroseria sau oglinda masinii sau a incaleca bordurica cu rotle carutului?

@dizzy
La ultimul edit al postului tau precedent sunt total de acord cu tine.

This post has been edited by Kojak: 23 Nov 2012, 17:12

--------------------
Dacia Logan 2006
+
ag02cws
post 23 Nov 2012, 17:09
Post #280

Membru autentic

Nu am spus niciodata ca nu am gresit sau ca nu trebuia sa platesc.

--------------------
+
Kojak
post 23 Nov 2012, 17:16
Post #281

Membru autentic

QUOTE(ag02cws @ 23 Nov 2012, 18:09)

Sincer, imi pare rau ca ti-ai furat-o de la hingherii de masini. Nu ma intelege gresit, si eu am ciuda pe ei. Cel putin in sect. 4, ridica intr-o veselie masini aiurea. Sunt masini stationate care nu afecteaza sub nici o forma siguranta sau buna desfasurare a traficului auto sau pietonal...doar ptr. ca au impanzit de-a-n pulea orasu' de panouri cu oprirea interzisa, acolo unde nu e cazu'.
Sunt altii care le lasa pe zebra sau in buza ei si nu patesc nimic, lucru mult mai grav.
Din postarile pe care ti le-am mai citit ocazional, nu pari genu' ala de om mentionat de mine in primu' post.

This post has been edited by Kojak: 23 Nov 2012, 17:22

--------------------
Dacia Logan 2006
+
dizzy
post 23 Nov 2012, 17:19
Post #282

Work smart not hard!

Da, ai un simt al umorului mai special.
Pe la noi prin cartier onor primaria a considerat ca e in regula sa puna cusca de bilete a RATB langa un spatiu imprejmuit lasand vreo 40 cm ca sa treci cu celebrul tau carut. Pe acolo chiar trebuia sa trec pe strada cu carutul copilului si nu s-a mai sesizat nici un pulitioner. Am facut si reclamatii si i-a durut in banana. Asa ca mi s-a luat de atata intransigenta a autoritatilor.
Noi sa fim sanatosi!

This post has been edited by dizzy: 23 Nov 2012, 17:20

--------------------
+
Kojak
post 23 Nov 2012, 17:28
Post #283

Membru autentic

Multumesc ptr. aprecieri colega biggrin.gif
Carutul meu (impropriu spus, al meu, e al kinderului) nu e deloc "celebru' sau special, e chiar uzual...dar "militez" si ptr. carucioarele mai speciale (inclusiv ale pers. cu disabilitati, nu e vb. doar de alea de copii.
Sanatate maxima, drumuri bune si benzina / motorina-n rezervor cat cuprinde sa avem!

This post has been edited by Kojak: 23 Nov 2012, 17:29

--------------------
Dacia Logan 2006
+
dandee
post 23 Nov 2012, 21:20
Post #284

Membru autentic

mie mi se pare o mare tampenie cu ridicatul si cred ca si cel mai idiot judecator din lume ar da castig de cauza amaratului careia i s-a ridicat masina, din simplul motiv ca nu exista locuri de parcare, cu alte cuvinte creezi o lege, dar nu si conditiile de aplicare. Eu zic sa mergeti in instante, mai ales la cele de afara. E un abuz vizibil de pe Marte!!!

--------------------
dacia berlina 1999
+
SandelBS
post 23 Nov 2012, 22:15
Post #285

Membru autentic

Dandee, daca s-ar merge dupa logica ta, hai sa mergem cu 100 km/h in localitate si 140 extra ca n-avem autostrazi si eventual sa dam in cap la oameni daca n-avem bani - legislativul a creat legea aia (penala) spunand ca e infractiune sa jefuiesti pe cineva, dar cel mai idiot judecator ar trebui sa ne ierte ca n-avem bani si tre sa mancam si noi cumva.

Legea e buna, aplicarea e proasta. Totusi, daca nu era masura asta cu ridicarea, se ajungea sa se parcheze si in intersectii - s-au mai potolit unii cu parcatul aiurea (pacat ca nu toti). Daca am parca cum trebuie astia ar da faliment, dar se pare ca au clienti in continuare.

Locuiesc in Bucuresti si lucrez in Pta Victoriei si gasesc mereu loc de parcare intre 8:30 si 9 - pe trotuar, legal si las si vreo 2 m pietonilor si nici nu merg prea mult pe jos, desi altii cauta o gramada un loc de parcare (pe Titulescu pe ambele sensuri de mers desi la plecare seara stau o gramada pana sa iasa din aglomeratie). Cred (poate sunt si exceptii ce le poti numara pe degete) ca oriunde in Bucurestiul asta aglomerat se pot gasi locuri de parcare, inclusiv fara plata si fara sa incalci regulile (spatiu pt pietoni), doar ca tre sa mergi putin mai mult pe jos.

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
dandee
post 23 Nov 2012, 23:36
Post #286

Membru autentic

Si atunci de ce se tot trambiteaza ca nu sunt locuri de parcare? Nu ma obliga nimeni sa dau in cap, nici sa merg cu 100 km/h in localitate, dar sunt obligat sa gasesc un loc in care sa imi parchez masina si pentru ca nu sunt locuri de parcare o parchez pe unde pot. Eu am refeream strict la modul in care exista o lege care poate fi aplicata cu greutate, daca ar fi o mie de spatii de parcare si eu nu am parcato legal ATUNCI si doar ATUNCI vreau sa fiu sanctionat. Daca vrei eu am refer si la aspectul moral al legii. "oricum nu au locuri de parcare" wink.gif

--------------------
dacia berlina 1999
+
sorin1983
post 23 Nov 2012, 23:54
Post #287

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

QUOTE(ag02cws @ 21 Nov 2012, 16:13)
Acum am aflat si eu ca imi pot vedea masina pe net, fara sa-i actionez in instanta:

http://www.politia6.ro/images/__ridicari-m...29/DSCN2653.jpg
*

eu nu vad nici un semn pe acolo... las-o pe strada direct biggrin.gif

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
SandelBS
post 24 Nov 2012, 00:00
Post #288

Membru autentic

QUOTE(dandee @ 23 Nov 2012, 23:36)
dar sunt obligat sa gasesc un loc in care sa imi parchez masina si pentru ca nu sunt locuri de parcare o parchez pe unde pot. Eu am refeream strict la modul in care exista o lege care poate fi aplicata cu greutate, daca ar fi o mie de spatii de parcare si eu nu am parcato legal ATUNCI si doar ATUNCI vreau sa fiu sanctionat.
*

O gandire foarte rationala, dupa cum ma asteptam...cine te obliga sa iti parchezi masina ilegal? Cine te obliga sa mergi cu masina? Tot unde am spus eu ajungi, ca daca n-au aia locuri de parcare hai sa parchezi unde vrea muschiul tau, eventual daca ai chef ii suni pe politisti sa vina sa te sanctioneze. Organul te sanctioneaza cand si cum vrea, nu dupa cum ii canti tu. Nu e nevoie sa ma lamuresti suplimentar de partea morala a legii, sunt satul de intepretarile astea specifice de genul politistul e sclavul oricui, ca e platit din banul public. Hai sa scapam de mentalitatea asta ca daca nu sunt locuri de parcare parchezi unde poti. In loc de 500 RON (sau cat o fi) nu e mai putin o cartela de metrou sau bilet de autobuz? Sau sa zicem ca e vorba de spital, ceva mai urgent - un taxi?

Cei care se plang de lipsa locurilor de parcare sunt cei carora le e lene sa mearga ceva mai mult sau nu vor sa plateasca 1.5 RON/ora.

Am spus mai sus, legea e buna, dar prost aplicata, asta neinsemnand s-o incalcam doar ca avem circumstante atenuante.

Am dat exemplele alea cu datul in cap si mers neregulamentar ca sa intelegi ca aceeasi gandire cum o ai tu cu parcarea o au si ceilalti, ca acum unii le fac de placere asta e altceva, deja intram la alta categorie de oameni, dar unii o fac de nevoie, considerand ca sunt obligati (de mama omida), desi ar putea sa munceasca.

This post has been edited by SandelBS: 24 Nov 2012, 00:06

--------------------
+
dizzy
post 24 Nov 2012, 07:38
Post #289

Work smart not hard!

Domn politioner Sandel, a amenda e una, a ii lua masina cu japca e altceva. Daca a amenda e normal, ai gresit - platesti, atunci a il deposeda pe unul de masina lui care nu incomodeaza traficul e cel putin imoral. E ca si cum daca ai fi prins sa zicem cu 62 km/h in localitate, pe langa amenda, ar trebui sa platesti unei firme de tractari auto un drum pana intr-o alta localitate, calculat de dansii la vreo 500lei asa. Dupa care tu ai fi obligat sa mai platesti un taxi pana acolo.
In acelasi timp aceleasi autoritati nu au nici o problema cu masinile abandonate care blocheaza locuri de parcare. Masini coapte de rugina, in stare atat de proasta incat nu au nici o sansa realista de a reveni pe sosele, ajunse cuiburi de drogati si focare de infectie. Noroc cu programul rabla ca a scos din circulatie cateva mii de cazane rutiere.
Cei de la firmele de jepcari auto nu vor lua niciodata o ragalie chiar si parcata in mijlocul intersectiei deoarece raman cu ea in parcul lor din Afumati. Iau numai masini bune, de preferinta cat mai noi. Blocheaza cu nesimtire traficul cand se aduna sa mearga in tarla dupa prada. Aceleasi autoritati nu sunt capabile sa termine odata linia tramvaiului 5 de exemplu. Tramvai care ar permite catorva sute sau mii de oameni sa ajunga in Baneasa la munca. Aceleasi autoritati nu sunt capabile sa creeze un sistem public de transport civilizat. Singurul care merge decent la ora asta este metroul, de altfel si singurul in care chiar trebuie sa platesti cand mergi, chestie care se vede.

This post has been edited by dizzy: 24 Nov 2012, 07:58

--------------------
+
vijelie
post 24 Nov 2012, 13:09
Post #290

membru violet

Nu am retinut din explicatiile oferite de ce cetatenii fara autoturism trebuie sa circule pe partea carosabila, obligatii fiind de masinile cocotate pe trotuar.
Pentru ca si astia au dreptul sa ajunga sanatosi acasa sau la locul de munca, nu?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
SandelBS
post 24 Nov 2012, 16:15
Post #291

Membru autentic

Vijelie, acolo vroiam sa ajung, dar se pare ca pentru unii e mai important dreptul lor, chiar daca incalca dreptul altora.

Dizzy, logica ta se rezuma la faptul ca daca sunt si alti nesimtiti, ce tu esti mai prost? Hai sa parchezi si tu pe unde apuci. Sincer, nu prea vad utila comparatia cu ridicarea masinii daca ai viteza (nu imi place dar iti dau un exemplu din Franta, unde daca ai depasit o anumita viteza masina iti este confiscata si vanduta la licitatie - dar evident o sa zici ca aia au autostrazi, bani, totul e roz).

De cate ori ai sunat la politie pentru o ragalie din mijlocul drumului? Unui prieten i-a ridicat masina (la sesizare) pentru ca lasase vreo 50 cm pt pietoni, desi eu ii spusesem ca e riscul mare, mai ales ca traficul pietonal era intens si incepuse sa imi zica aceleasi idei vehiculate si de voi; rezultatul- a renuntat la masina si merge cu metroul (si nici ca l-am mai auzit dandu-se mare si tare ca el e corect si doar e nevoit sa parcheze aiurea)

De unde ideea asta ca daca am o parere opusa fata de a ta, sunt politist? Sau daca fac niste lucruri legale si incerc sa nu deranjez pe alti participanti la trafic -pietonii, cum de cele mai multe ori sunt si eu si crede-ma ca ii injur mai mult p-aia care parcheaza masinile aiurea ca pieton decat injur eu lipsa locurilor de parcare ca sofer- sunt catalogat la fel?

Daca s-ar termina linia tramvaiului 5, fix aceleasi masini vor merge catre serviciu, in plus se vor mai duce cateva locuri de parcare actuale de pe linia de tramvai, nu-i asa?

La faza cu de ce autoritatile nu ridica masini care sunt de 100 de ani intr-un anumit loc imi aduci aminte de tipul de la serviciu care se ocupa de logistica; ii spune o femeie ca "stiai ca la toaleta noastra nu mai merge trasa apa?" Iar asta, "Nu aveam de unde sa stiu, eu o folosesc pe cea de la barbati". Asa si cu astia, daca nu sesizezi, de ce te plangi si ii acuzi ca nu isi fac treaba? Dupa ce suni si nu se rezolva, atunci da, iti dau dreptate, dar asta tot nu inseamna ca tre sa te porti in consecinta, necivilizat.

--------------------
+
vijelie
post 24 Nov 2012, 17:22
Post #292

membru violet

Posesorii de auto nu au niciun drept.
Cine e nemultumit de activitatea administratiei publice si are sange, sa-si parcheze masina in fata portii institutiilor respective, nu sa sa razbune pe terti fara nicio vina in aceasta situatie.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
dizzy
post 24 Nov 2012, 18:13
Post #293

Work smart not hard!

exact

This post has been edited by dizzy: 24 Nov 2012, 18:14

--------------------
+
Tamango
post 24 Nov 2012, 19:00
Post #294

Biciclist

QUOTE(SandelBS @ 23 Nov 2012, 22:15)
Locuiesc in Bucuresti si lucrez in Pta Victoriei si gasesc mereu loc de parcare intre 8:30 si 9 - pe trotuar, legal si las si vreo 2 m pietonilor
*

De unde le tot scoateti ? Ai indicator acolo ca se poate parca ?

Colegilor, voi uitati o chestie, care e scrisa foarte clar in codul rutier: daca nu exista indicator care sa permita parcarea pe trotuar, parcarea pe trotuar este interzisa. Chiar daca lasati 1 m pentru pietoni ...
In rest, puteti parca daca nu există nici un semn de oprirea interzisă/depășirea interzisă și dacă distanța între mașina ta și o trecere de pietoni/un colț de stradă/o stație de autobuz este mai mare de 25 de metri.

This post has been edited by Tamango: 24 Nov 2012, 19:02

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
Vanzatorul de Iluzii
post 24 Nov 2012, 19:29
Post #295

Membru autentic

Art. 142. - Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor:
...
n) pe trotuar, dacă nu se asigură spațiu de cel puțin 1 m pentru circulația pietonilor;
...

În concluzie, parcarea pe trotuar nu este interzisă (dacă nu este semnalizat altfel, bineînțeles).

--------------------
Tiida Tekna+ HB 1.5dCi 106 trapasi Warm Silver
Megane 2.2 Sedan Privilege 1.6i/112 Beige Poivre
+
paul_p
post 24 Nov 2012, 20:13
Post #296

Membru autentic

From: psd=evil

QUOTE(Tamango @ 24 Nov 2012, 20:00)
De unde le tot scoateti ? Ai indicator acolo ca se poate parca ?

Colegilor, voi uitati o chestie, care e scrisa foarte clar in codul rutier: daca nu exista indicator care sa permita parcarea pe trotuar, parcarea pe trotuar este interzisa. Chiar daca lasati 1 m pentru pietoni ...
*

Da tu de unde ai scos aberatia asta?
Si o zici pe un ton, cu sublinieri, de parca tu ai fi scris codul rutier smile.gif .

Mi se pare corect sa se ridice masinile daca nu lasa loc de trecere suficient pentru pietoni. Sunt strazi pe care nesimtitii parcheaza perpendicular pe trotuar, si nu lasa decat 10-20cm intre botul masinii si cladiri. Nu ai cum sa treci. Singura solutie ca pieton este sa faci slalom printre masini, pe strada.

This post has been edited by paul_p: 24 Nov 2012, 20:16

--------------------
Fara roti fara ipocriti - 2010
+
Tamango
post 24 Nov 2012, 20:29
Post #297

Biciclist

QUOTE(Vanzatorul de Iluzii @ 24 Nov 2012, 19:29)
Art. 142. - Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor:
...
n) pe trotuar, dacă nu se asigură spațiu de cel puțin 1 m pentru circulația pietonilor;
...

În concluzie, parcarea pe trotuar nu este interzisă (dacă nu este semnalizat altfel, bineînțeles).
*

Art. 177. - (1) Se interzice oprirea sau stationarea pe trotuare. Autoritatea competenta poate permite oprirea sau stationarea, partial sau total, a unui vehicul pe trotuar, cu respectarea marcajului, iar în lipsa acestuia, numai daca ramâne liber cel putin un culoar de minimum 1,5 m latime înspre marginea opusa partii carosabile, pentru circulatia pietonilor.

Autoritatea competentă, dacă vrea, poate permite parcarea autovehiculelor. Dacă vrea! Dar dacă vrea, ce mai ridică hingherii de mașini?

@paul_p, nu am scos eu "aberatia", scrie in lege wink.gif

--------------------
+
paul_p
post 24 Nov 2012, 20:38
Post #298

Membru autentic

QUOTE(Tamango @ 24 Nov 2012, 21:29)
Art. 177. - (1) Se interzice oprirea sau stationarea pe trotuare. Autoritatea competenta poate permite oprirea sau stationarea, partial sau total, a unui vehicul pe trotuar, cu respectarea marcajului, iar în lipsa acestuia, numai daca ramâne liber cel putin un culoar de minimum 1,5 m latime înspre marginea opusa partii carosabile, pentru circulatia pietonilor.

@paul_p, nu am scos eu "aberatia", scrie in lege wink.gif
*

Se pare ca nu era o gluma ca tu ai scris codul rutier smile.gif.

Codul rutier pe care-l stim noi ceilalti, are doar 137 de articole! ohmy.gif
Dar tu ai citat articolul 177!
http://www.codulrutier.ro/codul_rutier_dispozitii_finale.php

In normele de aplicare exista intr-adevar articolul 177, dar are un cu totul alt continut.

Completare. Gata, m-am lamurit. Ai citat din vechiul cod radmasa.gif .
Poate n-ar fi rau sa-ti mai dai un refresh la informatii, ca multe s-au schimbat de atunci smile.gif .

This post has been edited by paul_p: 24 Nov 2012, 20:47

--------------------
+
Tamango
post 24 Nov 2012, 20:52
Post #299

Biciclist

OK, greseala mea, e intr-adevar alt articol, din regulamentul de aplicare, dar cu acelasi continut:

Art. 144
(1)Administratorul drumului public este obligat sa delimiteze si sa semnalizeze corespunzator sectoarele de drum public unde este interzisa oprirea sau stationarea vehiculelor.
(2)Administratorul drumului public poate permite oprirea sau stationarea, partial ori total, a unui vehicul pe trotuar, cu respectarea marcajului, iar în lipsa acestuia, numai daca ramâne liber cel putin un culoar de minimum 1 m latime înspre marginea opusa partii carosabile, destinat circulatiei pietonilor.

@paul, am dar refresh si observ ca nu s-a schimbat nimic smile.gif Ia zi, ai voie sau nu sa parchezi pe trotuar ?

This post has been edited by Tamango: 24 Nov 2012, 20:55

--------------------
+
paul_p
post 24 Nov 2012, 20:57
Post #300

Membru autentic

Pai nu stiu, spune-ne tu, ca vad ca ai colaborat la scrierea codului rutier smile.gif.

--------------------
+
27 Pages « < 8 9 10 11 12 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd June 2025 - 20:27
Forum Renault