Greva la DACIA, greva de avertisment
![]() ![]() ![]() |
Greva la DACIA, greva de avertisment
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
mafone |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 194 Joined: 15 November 07 ![]() |
Acum cine vorbeste din auzite? De unde 3000E? Nu exista padure fara uscaturi, insa nu generaliza. Ai vreun cadru didactic in familie? Daca ai avea, cred ca ti-ar da o palma pentru ce ai scris. Sincer imi pare rau pentru tine.
This post has been edited by mafone: 4 Apr 2008, 16:19 |
--------------------
Renault
Scenic Conquest 1.9 130cp Orange Cayenne
2008 4 iulie
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
LNG, mai bine pleci mai repede de la servici si iti faci o asigurare medicala privata FULL-SERVICE, ca daca doamne-fereste ai un accident si nimeresti pe mana unuia din cei 90% din medicii pe care i-ai jignit mai sus poate o sa te lase sa mori cu zile pe masa. Cati ani se pregateste un medic pana sa puna mana sa iti ghipseze tie un picior? Dar pana sa te opereze de ulcer?
E usor a vorbi din spatele monitorului despre invatamant si profesori, cand stii ca seara acasa un director de banca iti da de mancare si nu un profesor de gimnaziu sau de liceu. Imi cer scuze daca cuvintele astea jignesc, insa ai jignit enorm de multi oameni cu mesajul tau, fara sa ai nici cel mai mic habar de nimic. |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
LNG |
![]()
|
. Group: Members Posts: 320 Joined: 6 August 07 ![]() |
@Mafone:
Daca vrei sa stii, am si doctori in familie, si da, castiga peste 3000E pe luna, si nu din salariu. Educatia din scoli nu mai e ce a fost, putini profesori mai fac fata vremurilor, asta si datorita sistemului dar si datorita noua oamenilor. <span class='edit'>4 Apr 2008, 12:33:</span> QUOTE(AlexC @ 4 Apr 2008, 12:32) LNG, mai bine pleci mai repede de la servici si iti faci o asigurare medicala privata FULL-SERVICE, ca daca doamne-fereste ai un accident si nimeresti pe mana unuia din cei 90% din medicii pe care i-ai jignit mai sus poate o sa te lase sa mori cu zile pe masa. Cati ani se pregateste un medic pana sa puna mana sa iti ghipseze tie un picior? Dar pana sa te opereze de ulcer? E usor a vorbi din spatele monitorului despre invatamant si profesori, cand stii ca seara acasa un director de banca iti da de mancare si nu un profesor de gimnaziu sau de liceu. Imi cer scuze daca cuvintele astea jignesc, insa ai jignit enorm de multi oameni cu mesajul tau, fara sa ai nici cel mai mic habar de nimic. Am asigurare privata ![]() Sa dea Domnu sa fii tu sanatos, si sa nu ajungi pe mana lor, ca dabia atunci o sa iti dai seama despre ce vorbesc... This post has been edited by LNG: 4 Apr 2008, 12:35 |
--------------------
-
-
-
|
|
SorinV |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.321 Joined: 28 January 04 From: a ![]() |
cunosc topicul respectiv. Totusi nu poti generaliza sa fim seriosi. Normal ca esti tentat sa vezi partea rea. Ce ar fi daca la stiri ai vedea toate transplanturile reusite, toate operatiile de cancer mamar cu un succes fulminant, toate tratamentele aplicate perfect. iti spun eu ai schimba programul pentru ca raul ne atrage pe toti.
Sincer mie mi se pare ca nu se poate face comparatie intre medicul de la SMURD care prin devotamet si pasiune salveaza un rest de om de la moarte, cu cel care strange suruburile de la balamalele loganului. @just dci: cam greu cu matematica. se scuza totusi pe motiv de inflacarare la citirea acestui topic This post has been edited by SorinV: 4 Apr 2008, 12:36 |
--------------------
a
a
a
|
|
DUZZ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 15 January 08 ![]() |
Datele acelea sunt prezentate pentru slariul mediu care ste facut pt toata DACIA si in el se adauga foarte mute cadre de conducere care au salariiiiiiiiiiii mai mult decat decente si salariile francezilor care sunt la nivel de franta si apoi ale Tesa si de aici provine acea ""marie in palarie"".
Lucrurile stau nasol pentru muncitori . |
--------------------
DACIA
Logan
2007
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Te trateaza de polipi si de analize medicale anuale, ca daca ai nevoie de operatie unde te duci?
Iar doctorului ala din familia ta care castiga peste 3000EUR din spaga transmite-i toate "salutarile" mele, ca din cauza lor ajungi toti ..... sa generalizeze. |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
banutu |
![]()
|
![]() membru cu bani Group: Members Posts: 494 Joined: 12 October 06 ![]() |
[quote=SorinV,4 Apr 2008, 12:15]
Oferta de crestere salariala 2008 + 250 lei brut minim/luna: propunerea de crestere a veniturilor lunare + 13%: cresterea propusa pentru salariul de baza, cu un minim de 156 lei brut/luna + 20%: cresterea propusa pentru un nou angajat + 94 lei: valoarea primei lunare = 1,5 luni de salariu pentru un nou angajat Asta este realitatea. Dar presa a facut cumul. + 250 lei brut minim/luna: propunerea de crestere a veniturilor lunare = pentru muncitori + 13%: cresterea propusa pentru salariul de baza, cu un minim de 156 lei brut/luna = pentru personal TESA (fara f.de conducere) + 20%: cresterea propusa pentru un nou angajat =pentru nou angajat |
--------------------
DACIA
LOGAN /Megane 3
- AG-00-!!!
2006/2011 Membru
|
|
SorinV |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.321 Joined: 28 January 04 From: a ![]() |
O mica adugire pt LNG: adevarul e prietene ca si la stat si la privat sunt aceeasi oameni. Ba chiar uneori la privat nu ai acces decat daca esti bun la raionul ,,pt popor,,. Te amagesti daca ai senzatia ca toti medicii se chinuie prin facultate ca sa lucreze la privat. As putea sa iti spun chiar ca e cam mare concurenta sa ajungi intr-un spital bun la stat.
|
--------------------
a
a
a
|
|
LNG |
![]()
|
Uneori sunt aceeasi oameni, dar nu inteleg de ce cand vin la clinica particulara sunt tratat regeste, si cand ma duc la stat isi bat joc de mine, pana in momentul cand ii bag in buzunar? Si asta se intampla in 90% din cazuri.
This post has been edited by LNG: 4 Apr 2008, 12:41 |
--------------------
-
-
-
|
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(LNG @ 4 Apr 2008, 13:32) @Mafone: Daca vrei sa stii, am si doctori in familie, si da, castiga peste 3000E pe luna, si nu din salariu. Educatia din scoli nu mai e ce a fost, putini profesori mai fac fata vremurilor, asta si datorita sistemului dar si datorita noua oamenilor. <span class='edit'>4 Apr 2008, 12:33:</span> Am asigurare privata ![]() Sa dea Domnu sa fii tu sanatos, si sa nu ajungi pe mana lor, ca dabia atunci o sa iti dai seama despre ce vorbesc... Daca un profesor ar fi avut salariul cara l-ar fi meritat cu mina pe imina iti zic ca alta ar fi fost soarta invatamintului. Nici o elita nu mai ramine in invatamint. Ca exemplu eu acum castig de 40 de ori mai mult decat aveam salar ca profesor debutant de infromatica (bine asta era acu 7 ani probail acum diferenta e mai mica). Cine crezi ca ramine in invatamint cu diferentele astea. Sa fim seriosi. |
--------------------
*
*
* Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
|
|
SorinV |
![]()
|
Ia fa un exercitiu de gandire. Pt ca la particulari te jupoaie de bani cu chitanta si la sfarsit zici multumesc! Deaia. Domnia se plateste! Si sincer trebuie sa dai unor gunoaie de doctori (moral ma refer nu profesional) pt ca asa sunt invatati. totusi ca o generalizare banu se da din placere, sau pt favoruri nu ca sa primesti ceea ce iti garanteaza statul.
|
--------------------
a
a
a
|
|
LNG |
![]()
|
QUOTE(zodrac @ 4 Apr 2008, 12:42) Daca un profesor ar fi avut salariul cara l-ar fi meritat cu mina pe imina iti zic ca alta ar fi fost soarta invatamintului. Nici o elita nu mai ramine in invatamint. Ca exemplu eu acum castig de 40 de ori mai mult decat aveam salar ca profesor debutant de infromatica (bine asta era acu 7 ani probail acum diferenta e mai mica). Cine crezi ca ramine in invatamint cu diferentele astea. Sa fim seriosi. Foarte tare frate! Dar si profesorii fac greva, si sa stii ca atunci ii sustin. Au dreptate cand zic ca au salarii prea mici, asta e adevarul. Dar sa stii ca nu poti compara unele munci. Una e sa-ti risti nervii si rabdarea, alta e sa-ti risti viata. This post has been edited by LNG: 4 Apr 2008, 12:48 |
--------------------
-
-
-
|
|
Puiu Tabara |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 28 November 04 From: Oradea, Timisoara ![]() |
Desi mi-am zis ca nu mai postez totusi....
S-a pus problema ca patroni or sa aduca chinezi sa lucreze pentru salariu x, sa zicem. De ce n-au facut patronii din tarile civilizate asa?? Adica de ce n-au dat fuga la noi sa ne zmulga muncitorii sa-i duca la ei pe un salar de 300-400 de euro?? Or fi mai prosti pregatiti in ale managemntului?? N-au terminat relatii internationale la vre-o institutie de invatamant din Lugoj sa zicem??? Nu. In Germania statul impune un minim de salar in functie de domeniul muncii. Adica o asistenta medica trebuie sa fie platita intre n (unde n este suma minima, sa zicem 1500 euro) si m maxim (unde m sa zicem 2500). Negocierea salarului intre angajat si angajator trebuie sa fie intre aceste valori. Deci statul impune un fel de standard de salarizare. Deci o protectie nu sociala ci o protectie profesionala. La noi statul este condus de patroni. Deci legile sunt facute pentru ei. Si pentru a-si face "afacerile" cat mai profitabile. Va rog sa-mi iertati greselile de scriere, si multumesc celor care or sa faca corectura-n text. This post has been edited by Puiu Tabara: 4 Apr 2008, 12:51 |
--------------------
dacia
logan ambition
- bh-04-yek
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
ionut.tanase |
![]() ![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
Referitor la spagile luate de profesorii universitari, care au salarii europene, va dau un exemplu: la univ. pitesti sunt 2 profesori (nu vreau sa le dau numele) care iau studentilor cate 100 euro/examen/student ca sa-i treaca cu toate ca studentii invata si scriu la examenele acestor doi stimabili prof. universitari. Am si numarul de telefon al intermediarului (cel care colecteaza banii, face lista si o duce "domnilor" profesori.
Mai e unu care daca-i "cumperi" o carte (100 RON) ai trecut examenul indiferent daca esti tufa si nu stii nimic ... 5-ul e al tau! Si sa nu ma contraziceti ca va garantez 100% ca asa e prin urmare sa nu-mi spuneti de corectitudinea acestor elemente numite profesori univ. Astia de ce iau bani???? Nu sunt suficienti de bine platiti? Cei din Pitesti care stiu pot sa confirme! |
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
LNG |
![]()
|
Eu zic ca deja am deviat cam mult de la subiect. Aici se discuta despre greva Dacia .. totusi ...
|
--------------------
-
-
-
|
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
*
*
* Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
|
|
just_dci |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 11 October 06 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan DCI
2006
|
|
ion-cristian.bulete |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 4 April 08 From: Bucuresti ![]() |
Va salut!
Sunt angajat RTR Bucuresti de mai bine de 1 an, si impreuna cu multi dintre colegii mei va sustinem cauza. Desi nu am iesit in strada ca voi, cred ca ar trebui sa o facem si noi. Este drept ca salariile noastre nu se compara cu ale voastre, insa calculand traiul din Bucuresti si chiriile pe care le platim(80% din angajatii RTR sunt din provincie), consider ca suntem tratati si platiti ca niste sclavi. ATENTIE!!! EU unul nu cred ca francezii sunt principalii vinovati, ci mai degraba sefii nostri, romani, care au salarii exorbitante fata de ale noastre(de 4, 5 ori mai mari decat ale subalternilor lor), si care acum trebuie sa-si apere acele salarii. Tineti-o tot asa si nu plecati capul in fata LOR. Prea mult timp ne-au considerat niste sclavi, iar noi suntem cei care le facem toata munca, si totusi suntem platiti sub pragul mediu al pietii de profil. Bravo!!! Suntem mandrii de voi! |
--------------------
HONDA
CB600F
- DJ-55-COX
1999 Te bonne a baiser!!!
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
|
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
SorinV |
![]()
|
@just_dci. Nu cred ca e chiar asa de amuzant. Sa zicem ca ai un neg si te udci la doctor sa ti-l scoata. Si te programeaza peste 2 saptamani. IS apoi dai dreptu ca sa zic asa si se rezolva atunci. Se cheama ca ai cerut un favor nu ca ai dat spaga sa rezolve problema. depinde de unde privesti. Daca ai ochelarii de cal si vezi numai intainte se cheama ca ai dat spaga ca sa nu ramai cu negu. Daca privesti mai larg ai dat spaga ca sa ti se fac un favor sa scapi mai repede.
4 Apr 2008, 13:38: @ ion cristian bulete: te-a fortat cineva sa lucrezi la RTR? Acum serios vorbind ai cautat tu la alte firme prin bucuresti si nu gasesti ceva mai bine platit!? Eu am tot fost la interviuri si salariile sunt bunicele ! This post has been edited by SorinV: 4 Apr 2008, 13:38 |
--------------------
a
a
a
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(SorinV @ 4 Apr 2008, 13:33) .......te-a fortat cineva sa lucrezi la RTR? Acum serios vorbind ai cautat tu la alte firme prin bucuresti si nu gasesti ceva mai bine platit!? Eu am tot fost la interviuri si salariile sunt bunicele ! Si daca un oarecare absolvent de facultate doreste sa lucreze-n domeniul proiectarii si conceptiei de masinute? Simplu, nu? Ori se duce la reno ori se duce-n alta tara... E cam monopol. Sunt curios cum se va descurca reno-ul la aparitia concurentei. Si-n productie si-n proiectare. Bani n-o sa dea. Probabil se va tira-n Alaska, sa-i monteze eschimosii bolizii... This post has been edited by Muttley: 4 Apr 2008, 13:49 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
in Alaska mana de lucru de de 10 ori mai scumpa ca in Romania
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ion-cristian.bulete |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 4 April 08 From: Bucuresti ![]() |
Prietene SorinV tu lucrezi la Dacia?
Poate nu inteleg eu, dar din mesajul tau, ma judeci pe mine si afirmatiile mele ca denunt politica de kk a renault-ului la Dacia si implicit in RTR. Daca nu sustii cauza grevistilor, de ce te obosesti sa mai scrii pe acest topic? Sau nu cumva esti vreun pui de seFUTz, cu salariul pe care nici tu nu poti sa-l justifici, si atunci este de inteles reactia ta! De curios, zi-mi si mie, pasiunea pentru masinile renault te tine in acest sistem...daca ai fost la interviuri in Bucuresti si ai obtinut salariu mai bun...???? Ce te costa sa-ti masori cuvintele inainte sa le scri? |
--------------------
HONDA
CB600F
- DJ-55-COX
1999 Te bonne a baiser!!!
|
|
just_dci |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 11 October 06 ![]() |
QUOTE(SorinV @ 4 Apr 2008, 13:33) @just_dci. Nu cred ca e chiar asa de amuzant. Sa zicem ca ai un neg si te udci la doctor sa ti-l scoata. Si te programeaza peste 2 saptamani. IS apoi dai dreptu ca sa zic asa si se rezolva atunci. Se cheama ca ai cerut un favor nu ca ai dat spaga sa rezolve problema. depinde de unde privesti. Daca ai ochelarii de cal si vezi numai intainte se cheama ca ai dat spaga ca sa nu ramai cu negu. Daca privesti mai larg ai dat spaga ca sa ti se fac un favor sa scapi mai repede. Sa zicem ca te duci la doctor racit mort si zice ca nu te primeste ca nu ai programare si dai dreptu sa te primeasca. Asta ce e, favor sau spaga? Sau depinde de care parte a banilor te afili, ca sa te parafrazez un pic? A, si ca sa nu zici ca nu se poate asa ceva, faza de mai sus mi s-a intamplat mie, la o policlinica situata prin spatele guvernului This post has been edited by just_dci: 4 Apr 2008, 13:57 |
--------------------
Dacia
Logan DCI
2006
|
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
Topicul asta seeamana deja cu comentariile articolelor de ziar. Primele 2-3 sunt pertinente si apoi incepe lumea sa isi dea la gioale
![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(ionut.tanase @ 4 Apr 2008, 13:56) Referitor la spagile luate de profesorii universitari, care au salarii europene, va dau un exemplu: la univ. pitesti sunt 2 profesori (nu vreau sa le dau numele) care iau studentilor cate 100 euro/examen/student ca sa-i treaca cu toate ca studentii invata si scriu la examenele acestor doi stimabili prof. universitari. Am si numarul de telefon al intermediarului (cel care colecteaza banii, face lista si o duce "domnilor" profesori. Mai e unu care daca-i "cumperi" o carte (100 RON) ai trecut examenul indiferent daca esti tufa si nu stii nimic ... 5-ul e al tau! Si sa nu ma contraziceti ca va garantez 100% ca asa e prin urmare sa nu-mi spuneti de corectitudinea acestor elemente numite profesori univ. Astia de ce iau bani???? Nu sunt suficienti de bine platiti? Cei din Pitesti care stiu pot sa confirme! stiu ca sunt off topic, dar confirm ce spune ionut.tanase. sunt f multi spagari, unul din ei, care a fost si inspector scolar o perioada, cerea si favoruri sexuale de la studente. This post has been edited by tkx: 4 Apr 2008, 14:01 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
interesant, stie toata lumea ce fac profesorii aia, dar nu ia nimeni nici o masura...tipic..ne meritam soarta.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
LNG |
![]()
|
Si guvernantii nostri fura, si nu facem nimic, ne meritam soarta.... In unele situatii chiar nu ai ce face ..
|
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 17:05 |