Kit admisie, cine stie??
![]() ![]() ![]() |
Kit admisie, cine stie??
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
B_i_t_z_a |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 745 Joined: 8 May 09 From: The Land Of Opportunities ![]() |
E....acuma si frumosi,nu ajunge ca sunt potcoviti!Eu am postat ce am vazut pe site`ul unor producatori de filte sport.Bafta
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Clima
- BH-85-BIT
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Bine ca ai postat si e bine venit cine doreste isi cumpara si nu mai da odata pe an 35 de lei pe un filtru de hartie ... asta se poate curata . Cum am spus cp nu scoti din filtru .... Daca urla mai tare nu inseamna ca ai si cp mai mari cum unii isi imagineaza
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
B_i_t_z_a |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 745 Joined: 8 May 09 From: The Land Of Opportunities ![]() |
Pai sunt care schimba filtru si de 2,3 ori pe an...oricum fluxul de aer este mult mai mare la un filtru sport de calitate,decat la cel "original" care oricum nu este cel recomandat de producator.Chiar nu stiu ce sa zic in legatura cu cresterea puterii,eu am spus doar ce am citit si auzit,date concrete sau fapte inca nu am vazut.Concluzie este ca odata il cumperi si dupa aceea doar il mai cureti.Succesuri:)
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Clima
- BH-85-BIT
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Puterea nu creste si nu va creste din filtru chestia cu crescutul puteri e realizat de firme pentru vezi doamne a vinde cat mai multe filtre. Dute la dino si verifica cu cel original si cel sport si vei observa ca aceeasi putere o obti. Reglajele sunt efectuate de ecu si sunt respectate numai daca bagi nox atunci creste puterea cu 10% poate si mai mult.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 24 Sep 2009, 20:52) Puterea nu creste si nu va creste din filtru chestia cu crescutul puteri e realizat de firme pentru vezi doamne a vinde cat mai multe filtre. Dute la dino si verifica cu cel original si cel sport si vei observa ca aceeasi putere o obti. Reglajele sunt efectuate de ecu si sunt respectate numai daca bagi nox atunci creste puterea cu 10% poate si mai mult. ![]() ![]() Sefu,ce-i ala"nox"? Bafta! |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
E ceva care se prizeaza ca sa iti dea idei de aberezi pe forum..
OT: Filtrul de aer sport creste puterea motorului, dar creste si consumul(nu scade precum cred unii)... |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
kmykze |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 18 April 08 From: Bucuresti ![]() |
SYL are dreptate, filtru sport BUN creste cu putin puterea motorului, la DSN nu se va observa asta, in general se observa la motoarele mari,cu modoficari, supraalimentate, chiar si daca iti faci un chiptuning si o evacuare marita nu faci nimic daca nu-i permiti motorului sa traga cat mai mult aer.
Dupa parerea mea filtrele de la K&N sunt cele mai bune dar mult prea scumpe, sunt supraevaluate, cele de la Pipercross au cel mai bun pret si performanta foarte apropiata de K&N. Si inca o data SYL are dreptate, consumu creste, cum credeti ca aveti mai multa performanta fara sa ardeti mai mult combustibil, lafel ca si in cazul OBD tuning-ului, bagati picioru in ea, si incepe sa pape ca un gurmand dupa 3 zile de foamete. Modificari placute. This post has been edited by kmykze: 25 Sep 2009, 08:34 |
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Clima New owner of OPEL ASTRA G 2L, 16V, Turbo Diesel, 101 CP.
|
|
Bogyciu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.017 Joined: 11 July 07 From: Constanta ![]() |
Am mai zis si o repet... Cati dintre voi au filtru sport pe masina, sau au avut, si au observat diferente de consum sau performante? Se pare ca toti suntem buni la un singur lucru, sa ne dam cu presupusul, si cam atat. Cati vor intradevar un filtru sport bun pt masina lor, cati sunt dispusi sa dea 500 de ron pe Kit-ul de la K&N, si cati isi pot spune parerea apoi despre el, o parere pertinenta, nu comentarii de genu: "frate filtru asta e de rahat, parca merge putin mai bine motorul dar atat, nu fuge de rupe cum mi-a zis vanzatorul, de 500 de ron bagam benzina 2luni".
|
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
B_i_t_z_a |
![]()
|
De ce se bagi 500 de ron pe un Kit plus inca nu stiu cate modificari la sistemul de prindere,cand poti cumpara unul replacement,eu tot imi bat capul de vre`o 3 saptamani si deabea deabea am gasit unul care sa fie ok.Si eu tot astept sa pe cineva care are montat asa ceva,dar peste 2 saptamani va dau eu un raspuns sigur:)
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Clima
- BH-85-BIT
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ce castigati prin enormele performante in plus? Un loc mai in fata in coloanele de masini de la semafor? 1 minut mai devreme la destinatie?
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
kmykze |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 18 April 08 From: Bucuresti ![]() |
Bogyciu m-am plimbat cu un seria 5 inainte si dupa ce s-a pus filtru sport pe el,si se simte diferenta, am si zis la motoare mici nu se va simtii diferenta decat in combinatie cu alte modificari, credema nu am vorbit doar asa sa ma aflu in treaba sa sa-mi dau cu parerea, am vrut sa explic ca intr-adevar iei 2-3 caluti putere nu asa cum zice lumea ca e un fas si ca intra praf in motor, depinde de masina.
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Clima New owner of OPEL ASTRA G 2L, 16V, Turbo Diesel, 101 CP.
|
|
djasu82 |
![]()
|
Nu iei nici un cal putere deoarece avansul e limitat injectia la fel din ECU.
Iar dl SLY ai creste lui puterea la urechi fiindca urla mai tare motorul. Sa-mi dovedeasca el ca o sa creasca puterea la DSN montant un filtru sport. Debitul de aer e acelasi din cauza ca intra pe acelasi corp clapeta care are aceeasi dimensiune iar controlul automat de combustibil e acelasi avansul e acelasi si asta vorbesc dupa caracteristicile afisate in timp real pe care sunt preloate de sonda si afisate pe pc. Eu cred ca tu aberezi si ai ce ai cu mine dl SLY. This post has been edited by djasu82: 25 Sep 2009, 16:15 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
@djasu82 atunci oare de ce scade puterea motorului cand filtrul de aer e murdar, imbacsit, etc ?...Daca ar fi sa o luam dupa "rationameuntul" tau, ar insemna ca si daca in loc de filtru de aer punem o tabla sau punem un dop la corpul clapate tot aceeasi putere are motorul.
![]() This post has been edited by SYL: 25 Sep 2009, 16:19 |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Bogyciu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.017 Joined: 11 July 07 From: Constanta ![]() |
Asa ceva am avut eu pe masina, diferente: peste 3500 de ture e total alceva, nu gafaie, nu da in nas cand calci acceleratia deoadata la maxim. Consum in oras cu unu doi litri mai mult, in extern la 130 km/h acelasi consum ca la 100km/h cu filtrul stock (in combinatie cu fise Tesla si bujii NGK). Cat m-a costat? Putin sub 500 de lei, + 50 de lei un kit de curatare si cam atat. Nu e nevoie de adaptari, cum zicea un coleg mai sus, kit-ul vine cu flansa de prindere pt corp clapeta, in suruburile in care se prindea filtrul vechi. Unii (intelepti) ar argumenta ca nu e destul aer rece acolo, ca se incalzeste filtrul de la motor... eu am scos carenajul acela din fata radiatorului si acum aerul intra peste tot (odata cu mizeria pe timp ploios). Suplimentar am pus un "breather" si am astupat orificiul prin cara trebuia sa intre in filtru vaporii de ulei din capacul de la culbutori, pt a pastra mai curat corpul clapeta. Per total, am fost multumit de filtru, acum e pe bazar, sper sa gasesc pe caruia sa il dau, pt ca acum masina a cazut din planurile de investitii si mai trebuie recuperat cate ceva si de acolo.
PS Am zis mai demult ca nu am sa mai postez pe acest forum, dar nu m-am putut abtine, din cate posturi sunt, nu stiu daca 25% reprezinta lucruri practice, adevarate, care te pot ajuta cu ceva, in rest numai "profesori". Toate cele bune! |
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
Calin_UKU |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 166 Joined: 5 May 08 From: Bistrita-Cluj ![]() |
masina mea a fost testa pe dyno cu filtru sport si fara filtru sport.
84.6 CP la motor si 66 CP la roata cu filtru sport 84.4 Cp la motor si 65.9 CP la roata fara filtru Pe acelasi dyno s-a facut un test cu o toyota celica cu o admisie de la BMC. Am atasat linku http://forum.4tuning.ro/37-cluj/123364-dyn...oom/page-2.html |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002
- bn01uku
|
|
B_i_t_z_a |
![]()
|
Ce fel de filtru sport,replacement sau kit,ce firma,unde este situat,si ce alte modificari mai ai la masina inafara de filtru sport,si aici ma refer chiar si la bujii,fise,traseu sport...daca se poate cateva poze,sper ca nu am cerut chiar foarte mult.Mersi mult pentru detalii.Bafta
This post has been edited by B_i_t_z_a: 26 Sep 2009, 00:13 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Clima
- BH-85-BIT
|
|
djasu82 |
![]()
|
Calin tu ai modificari la evacuare , rescreiere de soft e altceva... la Bogyciu ma gandesc cum saracul motor haleste doar aer cald generat de motor in loc sa preia aer cat mai rece pentru a realiza cat mai bine omogenizarea amestecului.
Parerea mea imbunatatirea adusa de un filtru sport e ca nu mai cumperi an de an alt filtru. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Calin_UKU |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 166 Joined: 5 May 08 From: Bistrita-Cluj ![]() |
djasu82 ai dreptate cu cu aer cald (daca iti mai aduci aminte de faza cu hota
![]() Trebuie facut un traseu izolat si tras filtrul in spatele farului, a mai vazut pe forum la o solenta ceva asemanator si mai aranjat decat montajul meu. In cazul in care vrei sa lasi filtrul montat direct pe corpul clapeta, atunci trebuie facut o protectie heat shield si priza de aer dar nu stiu cati dintre voi ar dori sa taie capota. Bitza pe masina am un filtru sport de la FK pus in spatele farului, evacuare, soft. Farul a fost dat jos cand s-a facut testul pt a trage aer mult mai bine. In viitor vreau sa schimb tot kitul de admisie cu unul de la BMC. |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002
- bn01uku
|
|
Reckno |
![]()
|
![]() Adaug tampiti in lista de warn logs! Group: Members Posts: 523 Joined: 18 June 07 ![]() |
o intrebare mica: unde gasesc sa cumpar un filtru din asta?
Attached thumbnail(s) 123.jpg ( Size: 707.79k ) Number of downloads: 454 |
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011
- MAG
|
|
B_i_t_z_a |
![]()
|
Revin cu informatii noi,filtru de care am mentionat in posturile de mai sus se potriveste exact in cutia veche la Nova Gt(carburatie),Nova Gti(Injectie Monopunct).La Supernova si Solenza filtrul de aer este umpic mai inalt,luni cel tarziu revin cu poze cu filtrul sport pento Nove,sper ca si filmare.Bafta
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Clima
- BH-85-BIT
|
|
liviu242006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 11 May 09 ![]() |
pt cei care vor filtru sport va pun un link ca sa va documentati,este pt logan dar e acelasi motor ca super nova .
http://www.autoexpert.ro/autotuning--filtr...ru-dacia-logan/ acum nu va mai puteti contrazice ca e bun sa ca nu This post has been edited by liviu242006: 8 Nov 2009, 09:20 |
--------------------
dacia
supernova clima
2002
- gj-69-bic in femeie si in guvern sa nu ai incredere
|
|
Bogyciu |
![]()
|
Foarte interesant... Eu folosesc cam aceeasi configuratie si dupa un drum putin mai lung (700 km) cu 4 pers in masina si un geamantan mare in portbagaj, la viteze de 100-110 si fara a menaja masina pe depasiri si rampe am scos un consum de 5,8 litri.
Cat despre aerul rece am am studiat putin problema si cred ca voi opta pt o gura pe capota, e cea mai buna alternativa. |
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
djasu82 |
![]()
|
si cand ploua cea mai proasta alternativa .
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Pai doar nu o sa o faca chiar deasuprea filtrului poate isi pune una de reno 19 16v
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
liviu242006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 11 May 09 ![]() |
eu zic ca cea mai buna alternativa sa facem rost de o gura de aerisire de opel astra de ia direct de la grlia si nu o sa intre nici apa la viteze mari,si un filtru ca alea sport dar de intra in carcasa asta ,am vazut unul pe un site dar nul mai gasesc
|
--------------------
dacia
supernova clima
2002
- gj-69-bic in femeie si in guvern sa nu ai incredere
|
|
Bogyciu |
![]()
|
QUOTE(djasu82 @ 8 Nov 2009, 11:00) La ce s-or fi gandit inginerii aia de la Mitsubishi cand au facut ditai gaura in capota la Evo9... Ce o fi fost in capul lor, nu s-au gandit oare ca mai si ploua, si se va intra apa in compartimentul motor... No offence man, dar la tine doar ideile tale sunt alea bune, partea proasta e ca mai dai si altora sfaturi cand tu vorbesti mai mereu din "auzite" si din "ce zic baietii pe forum". Priza de aer va fi ceva in genul asta, http://forum.4tuning.ro/attachment.php?att...18&d=1257320291 putin mai mica in dimensiuni, si va directiona aerul in spatele filtrului, adica exact in fata peretelui "antifoc". Astfel, apa de ploaie nu are cum sa ajunga in filtru, iar daca ajunge oricum la acesta fiind "tratat" cu o solutie uleioasa nu prea are cum sa o aspire. This post has been edited by Bogyciu: 8 Nov 2009, 18:23 |
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
djasu82 |
![]()
|
ce repede sari de fund in sus , ca ce sfaturi am dat eu din auzitele altora ??? In fine da-i gaura in capota si inca ceva Evo9 nu are motor de 1.4 mpi reno plus caroserie realizata in romania pe hartie milimetrica.
Solutia lui liviu242006 mi s-a parut mult mai interesanta . |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Bogyciu |
![]()
|
NU sar de cur in sus aiurea, de ce nu argumentezi afirmatiile care le faci. Iar cand ziceam de gaura aia din capota de la evo9, ma refeream strict la gaura aia si atat, ca prin ea curge apa (de la ploaie) direct pe galeria de evacuare care e din fonta si aceasta rugineste si are un aspect urat, cam acelasi efect va avea si in cazul meu, adica cel mult niste mizerie in plus in compartimentul motor, si cam atat. In nici un caz nu poate fi vorba de apa in motor daca la asta te-ai gandit. La teorie stam bine, practica ne omoara...
|
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
djasu82 |
![]()
|
Faci cum crezi oricum nu ai motor pentru ai asigura asemenea admisie.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 20:10 |