Kit admisie, cine stie??
![]() ![]() ![]() |
Kit admisie, cine stie??
einstein1984 |
![]()
|
||
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.624 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|||
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Filtru original mult mai bun sau filtru de carbon care costa cat 5-10 filtre normale.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
E mai bun ala dar e prea scump si nu se merita
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
B_i_t_z_a |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 745 Joined: 8 May 09 From: The Land Of Opportunities ![]() |
Acel filtru de carbon unde se gaseste,daca ai ceva poze sau pret(link).Multumesc
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Clima
- BH-85-BIT
|
|
Calin_UKU |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 166 Joined: 5 May 08 From: Bistrita-Cluj ![]() |
poti sa cauti la cei de la BMC
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002
- bn01uku
|
|
B_i_t_z_a |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 745 Joined: 8 May 09 From: The Land Of Opportunities ![]() |
Green Filters se incadreaza la ce vreau eu,adica sa nu fac nici o modificare,doar inlocuire...dar ce`i 70 de euro nu stiu daca se justifica.Doar pentru un sunet mai sportiv si nimic altceva din cate am inteles(din pacate),atunci mai bine ii investesc in alte modificari,parerea mea.Bafta
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Clima
- BH-85-BIT
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
K&N e slab ori filtru de carbon sau daca nu filtru normal , filtru de carbon nu mai ai treaba cu el doar la 20.000 de km il speli il usuci si il montezi la loc.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
S.Alex-F |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 4 February 09 From: Bucuresti S4 ![]() |
Vad ca nu s-a mai scris de mult...asa ca dau iar startul!
1.Am cumparat filtru sport....(bla,bla...provenienta VITAN-abtineti-va) 2.Vreau sa-l montez ... dati-va cu parerea la cel mai bun loc! Melomanu...as cam vrea parerea celor ca tine! Pentru ceilalti care vor sa-mi vanda gogosele cu praf si alea alea...abtineti-va-ti ca nu merge... stiu si eu cate ceva despre motoarele aspirate...si nu e chiar asa....cum zic unii....cu 2 "kile" de praf / kilometru...alea erau daca-mi aduc aminte bine atentionarile la motoarele neaspirate care poseda turbine iar aerul ajunge in rampa cu presiune mare....deci acolo praful este chiar dusman! Vreau sa-l pun pentru simplul fapt ca asta conic imi lasa motorul sa mearga normal...fara sa mai "dea in gat" din cauza lipsei aerului si a benzenului f.prost! ![]() Am incercat sa-l pun in spate la far dar este foarte greu....al "draq" de greu! Metodei asteia i-am spus BUG(ca al colegului)! si mi se pare cea mai buna...dar ![]() Va rog...! This post has been edited by S.Alex-F: 30 Jun 2009, 21:55 |
--------------------
DACIA
SuperNova
2002Clima
- XX-XX-ALX "A gresi incepe din momentul in care nu incercam sa reparam ce am constatat ca am gresit!"
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
eu vazusem la unele masini ca le au montate chiar unde e capacu de la filtru de aer.acum nu stiu cat de bine o fi acolo
|
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
Calin_UKU |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 166 Joined: 5 May 08 From: Bistrita-Cluj ![]() |
acolo trage aer cald si eu l-am avut pus la inceput acolo, pe exterm nu era pb dar in oras nu era prea bine.
parerea mea ori in spate la far ori pe corpul clapeta cu protectie pe langa el si priza de aer |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002
- bn01uku
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
cred ca la tine l-am vazut
![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Depinde de filtru... cum e asta k&n special pentru reno 1.4 si 1.6 se monteaza direct pe clapeta dar la 559 ron cat costa eu zic ca nu merita
Attached thumbnail(s) 57_0356__01818.jpg ( Size: 15.73k ) Number of downloads: 516 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
Calin_UKU |
![]()
|
intradevar acolo se monteaza si cu acel racord flexibil "se aduce" aer din bara dar ii eficient doar la mers intins.
Eu am avut 2 racorduri (atunci cand am fost luat la misto ca mi-am facut hota) si tot se incalzea. In spatele farului vine aer mult mai rece, dar aici se incalzeste tubulatura, dar asta se poate izola si oricum aerul nu sta el curge prin ea, si acolo in spate la far se pot face si niste branhi (am vazut asa ceva pe un S3) This post has been edited by Calin_UKU: 3 Jul 2009, 18:23 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002
- bn01uku
|
|
and_rei |
![]()
|
eu in vara asta o sa-i fac multe
![]() ![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
|
|
melomanuu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 600 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
pentru cei care vor sa scoata din motoru asta cat mai mult... acum vreo 2 saptamani m-a sunat un prieten cu loganu ca vin niste oameni de la pitesti care se ocupa cu resoftare printre altele si ca daca nu vreau sa merg si eu. M-am dus si am stat putin de vorba cu unu dintre ei. Omu stia foarte bine motorul de SN, SZ si logan, iar diferenta dintre cel de logan si SN este ca cel de logan este "patrat" iar cel de SN "suprapatrat", tocmai de aceea SN trage mai bine ca loganu (in afara de faptul ca difera rapoartele cutiei si greutatea masinii) iar SN presteaza mult mai bine la resoftare. Omu mi-a spus ca la 2000 ron imi poate face motorul "criminal"... in banii astia imi dadea alta chiuloasa cu alte supape, alte arcuri la supape, alt ax cu came, alte injectoare, alt soft si nu mai stiu eu ce.... Mi sa parut foarte palpitant ce-mi spunea el acolo dar daca stai sa te gandesti nu merita sa faci asa ceva la o masina cu care toata ziua trebuie sa umbli prin oras
|
--------------------
dacia
super nova
2001 clima
- TM86SRG
|
|
S.Alex-F |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 4 February 09 From: Bucuresti S4 ![]() |
Salut!
Stiu ca denumirea "populara" de motor patrat sau subpatrat sau suprapatrat se referea la egalitatea sau inegalitatea dintre alezaj si cursa! Mai stiu si ca cu cat cursa este mai mica cu atat regimul de turatii al motorului este mai mare! Cu cat alezajul este mai mare cu atat puterea este mai mare! Si mai stiu ca suprapatrat cat si subpatrat nu sunt bune! Sunt rezultatul a doua compromisuri legate de viteza vs cuplu(speed vs acceleration)! Si mai stiu ca cele mai perfecte motoare sunt cele de pe monoposturile F1 care storc tot de la capacitatea cilindrica prin motor patrat! Deci.....daca nu e asa....sa ma corectati.... SUPERNOVA 75.8x77(alezaj x cursa)...ca rezultat...5250 rot/min(max) SOLENZA 75.8x77(-)....ca rezultat.....5250 rot/min(max) LOGAN 79.5x70(-)....ca rezultat.....5500 rot/min... Intradevar..motorul de pe supernova/solenza tinde spre patrat si o reuseste destul de bine! daca in schimb era chiar patrat...77x77..aveam probabil 82CP si 114Nm la 2750rpm! E destul de bine si asa! |
--------------------
DACIA
SuperNova
2002Clima
- XX-XX-ALX "A gresi incepe din momentul in care nu incercam sa reparam ce am constatat ca am gresit!"
|
|
djasu82 |
![]()
|
QUOTE(melomanuu @ 6 Jul 2009, 16:24) pentru cei care vor sa scoata din motoru asta cat mai mult... acum vreo 2 saptamani m-a sunat un prieten cu loganu ca vin niste oameni de la pitesti care se ocupa cu resoftare printre altele si ca daca nu vreau sa merg si eu. M-am dus si am stat putin de vorba cu unu dintre ei. Omu stia foarte bine motorul de SN, SZ si logan, iar diferenta dintre cel de logan si SN este ca cel de logan este "patrat" iar cel de SN "suprapatrat", tocmai de aceea SN trage mai bine ca loganu (in afara de faptul ca difera rapoartele cutiei si greutatea masinii) iar SN presteaza mult mai bine la resoftare. Omu mi-a spus ca la 2000 ron imi poate face motorul "criminal"... in banii astia imi dadea alta chiuloasa cu alte supape, alte arcuri la supape, alt ax cu came, alte injectoare, alt soft si nu mai stiu eu ce.... Mi sa parut foarte palpitant ce-mi spunea el acolo dar daca stai sa te gandesti nu merita sa faci asa ceva la o masina cu care toata ziua trebuie sa umbli prin oras Daca trage si ai cuplu mai mare la 2000 de ture e perfect oricum 20 de mil e prea mult . Si 82 de cp sunt suficienti pentru greutatea masini . Ramane de vazut consumul... Totusi una e sa ai 41 cp la 2625 de ture si alta e sa ai 34,5 cp la 2625 de ture cum se circula normal deci un surplus de 7-8 cp se simt. Cine vrea kit de admisie poate cumpara si monta filtru de carbon in rest mai bine ramai la cel original zic eu e foarte bun. Iar o admisie buna e si cea realizata de mine pe desupra radiatorului ... trage de rupe cand are oxigen bogat. This post has been edited by djasu82: 10 Jul 2009, 18:58 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
@ Melomanuu,mai concret.....ce inseamna pt tine 'criminal'?
La ce putere ajungea si ce fiabilitate avea acel motor preparat? Bafta! |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
melomanuu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 600 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
criminal in sensul ca bateai undeva la 110-120 cp, cun cuplu de aprox 140-160 Nm, iar pentru caroseria de SN era arhisuficient. De fiabilitate nu stiu sa-ti spun, ma gandesc ca automat scade.
Aceleasi modificari le are un pilot de raliu pe o SN care ii este masina de antrenamente. Nu mai retin numele pilotului, nu mai retin de unde exact. Ideea e ca omu era foarte multumit de ce i-au facut oameni acelui motor |
--------------------
dacia
super nova
2001 clima
- TM86SRG
|
|
andreiy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 February 09 From: Pitesti ![]() |
La 110-120 cp pe masina trebuie neaparat sa umblii la suspensii si frane (care cer alte costuri destul de mari) ca nu stiu cat de bine ar sta pe strada cu ele stock.
P.S:Nu stiu daca s-ar merita asemenea costuri(doar daca nu ai bani de te enerveaza). P.S1:Nu cumva pe pilotul ala de raliu il cheama Dudu?Si are o sn galbena cu DUD la numar? This post has been edited by andreiy: 11 Jul 2009, 16:49 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Imi place stilul tau, tunezi si apartamente?
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
@ Melomanuu,poti sa imi spui cum iau legatura cu acesti domni priceputi? Te rog.....
Bafta! |
--------------------
Toyota
Auris
2011
Ex-clima verde jad. |
|
melomanuu |
![]()
|
QUOTE(andreiy @ 11 Jul 2009, 17:33) La 110-120 cp pe masina trebuie neaparat sa umblii la suspensii si frane (care cer alte costuri destul de mari) ca nu stiu cat de bine ar sta pe strada cu ele stock. P.S:Nu stiu daca s-ar merita asemenea costuri(doar daca nu ai bani de te enerveaza). P.S1:Nu cumva pe pilotul ala de raliu il cheama Dudu?Si are o sn galbena cu DUD la numar? sincer nu mai stiu cum il chema pe pilot. Tot ce este posibil sa-l cheme asa si sa aiba o sn galbena QUOTE(puiu82 @ 12 Jul 2009, 12:58) am sa vb cu un prieten care m-a dus la el sa vad daca are cumva numarul lui de tel |
--------------------
dacia
super nova
2001 clima
- TM86SRG
|
|
B_i_t_z_a |
![]()
|
A incercat cineva pana acuma un filtru sport replacement(doar inlocurie) eu am gasit ceva de genu!
Product Style: Oval Air Filter Height: 2.375 in (60 mm) Inner Wire: No Inside Length: 9.625 in (244 mm) Inside Width: 6.125 in (156 mm) Outside Length: 11.438 in (291 mm) Outside Width: 7.875 in (200 mm) Top Style: Open Top Material/Finish: None Filter Re-Oiling Amount: 0.8 oz (24 ml) Weight: 1.7 lb (0.8 kg) Product Box Length: 12.13 in (308 mm) Product Box Width: 3.56 in (91 mm) Product Box Height: 12.31 in (313 mm) Din cate am inteles e mai mult pentru performanta,nu prea iti reda un sunet sportiv ca si cele conice.Astept raspunsuri si pareri Attached thumbnail(s) E_9136.jpg ( Size: 28.39k ) Number of downloads: 367 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Clima
- BH-85-BIT
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Si eu as fi interesat de un astfel de filtru spor (adica identic ca dimenziuni/forma cu cel de origine)...
@B_i_t_z_a unde ai vazut acest filtru ? |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
djasu82 |
![]()
|
Filtrul acela daca e K&N cu siguranta e cel mai performant fiindca il poti utiliza la infinit doar trebuie sa-l speli la vreo 10.000 de km si sa dai cu o solutie pe el cu care vine in pachet. Daca e realizat de YED mai bine ramai cu cel original... yed am avut pe 1310 con , suna frumos foarte sportiv de se speria multi dar trebuia cel putin odata pe saptamana sa fie sapalat cu apa la compresor.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
K&N nu face filtru care sa inlocuiasca cel de pe motorul 1.4 de la DSN, SLZ, LGN, etc...Din gama Dacia doar pt motorul 1.6 16V face K&N (ma refer la filtru care sa fie identic ca forma/dimensiuen cu cel din fabrica).
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
puiu82 |
![]()
|
@ Bitza......n-am incercat,dar as vrea.
Nu stiu dimensiunile filtrului stock......dar o sa le aflu ![]() Daca a masurat cineva pana acum,il rog sa posteze dimensiunile. @ Syl,pe site-ul producatorului nu apare,dar poate gasim ceva compatibil pt Renault. Bafta! |
--------------------
Toyota
Auris
2011
Ex-clima verde jad. |
|
B_i_t_z_a |
![]()
|
Filtru este K&n,nu este conceput special pentru Dacii,el fiind facut pentru Renaul Clio I dar la dimensiuni este indentic cu cel de Supernova,Solenza,pretul lui este de 280 ron + taxe transport(15 ron).Am gasit si de la Green Filters sau Raid Hp exact aceelasi model,dar am inteles ca nu se compara cu K&n.Nu vreau sa fac reclama la nici o firma prin acest post,dar chiar as fi foarte curios daca exista diferenta notabila dupa schimbarea avestuia.Din cate am inteles filtre ca acesta,adica in cutia originala sunt mai mult pentru performanta...acuma nu stiu cata performanta poate sa scoata o Supernova,dar sper ca mult:)
This post has been edited by B_i_t_z_a: 23 Sep 2009, 11:17 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Clima
- BH-85-BIT
|
|
djasu82 |
![]()
|
Imbunatatiri la performante nu scoti si nu ai cum doar din filtru , imbunatatirile vin de la motor , injectie , evacuare.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
B_i_t_z_a |
![]()
|
Producatorul spune ca un filtru sport replacement(in cutia originala)este mai mult pentru performante,si aceste performante sunt in funtie de motorizarea masinii.Un filtru sport replacement de la k&N iti poate marii puterea de la 1 la 4 chiar 5 Cai,la un motor de Renault 1.4 de 75 de cai,eu spun ca 2 cai proveniti de la o cantitate mult mai mare de aer,se resimt foarte bine,plus ca acceleratia sau motorul mai bine zis v`a raspunde mult mai bine.Bafta
24 Sep 2009, 10:38: Am masurat eu cred ca un filtru stock,nu stiu exact cu ce filtru vine masina dar eu am avut Fram,si dimensiunile sunt urmatoarele: -Inaltime 8 cm -Latime interior cerc 25 cm -Latime exterior cerc 31 cm -Lungime interior cerc 15.4 cm -Lungime exterior cerc 19,4 cm Doar inaltimea difera cu 2 cm in rest este indetic!!! Si oricum cei 2 cm in minus sunt bine veniti,deoarece capacul sta umpic bombat cu cel din fabrica.Daca isi face cineva curaj si cumpara acest filtru sunt foarte curios de rezultate,aporpo pretul cel mai mic gasit de mine este de 240 ron + 9 lei posta.Bafta This post has been edited by B_i_t_z_a: 24 Sep 2009, 10:38 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Clima
- BH-85-BIT
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 20:16 |