DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 > »  
Closed TopicAdd Video ReplayStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> accident jilava, cutremurator

manucu
post 22 Apr 2008, 16:14
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Iasi

dupa fapta..si rasplata.
in viata exista legaturi foarte stranse intre actiuni si consecinte. daca faci sex neprotejat, ai sa ajungi intr-o zi sa iei boli. daca bei si conduci, scapi un an apoi te prinde politia. daca mergi cu viteza, pana la urma tot faci un accident. e o chestie de statistica pana la urma urmei.
nu vreau sa fiu cinic si nici sa fiu in postura rudelor sau prietenilor celor 3. sa le fie invatatura de minte "soferilor" sa conduca asa cum trebuie, prietenilor sa nu-i lase pe soferi sa braveze si parintilor sa nu le cumpere copiilor masini care duc mai mult decat pot conduce copiii lor.

--------------------
Renault Megane Sedan II 1.6 16V 2006 - IS-07-MAN
Ea - foarte multumita de Meganescu :)
El - Kia cee'd 1,4 GSL LX BEST 109 CP BLACk
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Hypo RS
post 22 Apr 2008, 17:48
Post #32

Lentilescu Obezel

From: Bucuresti

Crestinul ar spune - Acolo le-a fost sfarsitul

Soferul ar spune - Trebuiau sa conduca mai prudent sa nu exagereze cu viteza mai ales ca soferul nu avea experienta.

Parintii celor morti nu mai au nimic de spus, ei doar isi plang copii....

Tragic.

--------------------
Renault Sport Clio 172 2003 - B -- XUU
Hyundai Accent 2005 B xxxxxx
Biciclist urban... Univega HT 560 usor modificata
+
Stefan
post 22 Apr 2008, 18:15
Post #33

Quite opinionated

From: Cluj-Napoca

nu jtiu ce sa spun...in alte conditii ash spune multumesc protv...sunt varul lui claudiu sunt in spania si am aflat stirea de la mama si apoi pe protvint,sunt profund marcat...nu jtiu prin ce trece familia lui mai ales ptr ca este al 2 copil care este pierdut intr-un accident de masina,acum 14-15- ani andrushca fratele mai mare al lui clau a murit aproape de casa...DUMNEZEU S-AI ODIHNEASCA IN PACE!!!

alt cretin:

Eram intre 1 Decembrie si Jilava chiar unde era vechiul Petrom. Aveam 180 km/h si au plecut blana pe langa mine.Ma mir cum de nu au patit ceva pana acolo... Oricum DUMNEZEU SA-I IERTE SI SA AIBA GRIJA DE EI ACOLO SUS.

This post has been edited by DBCooper: 22 Apr 2008, 18:19

--------------------
Volkswagen Golf 7 Variant 1,4 TSI 2013
+
Alexu7
post 22 Apr 2008, 18:29
Post #34

zân

From: Europa

`ai de capu meu,
eu, ma pozam la 100 km/h pe E,
dar 220 ?! O Doamne....

oricat de teribilisti ar fi fost, au fost niste suflete si e pacat sa zici ca te bucuri ca ai parte acum de un trafic mai lejer fara iei.. sleep.gif

--------------------
DACIA POPnituita 1310 L 1998 - B6
incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
+
manucu
post 22 Apr 2008, 18:30
Post #35

Membru autentic

Oricum DUMNEZEU SA-I IERTE SI SA AIBA GRIJA DE EI ACOLO SUS

partea proasta e ca murind infipt intr-un copac cu 200km/h nu dai din coate in randul din fata portii raiului, astfel ca n-ai garantat deloc un loc "sus" prin metoda asta...

--------------------
+
Alexu7
post 22 Apr 2008, 18:35
Post #36

zân

From: Europa

atat timp ca nu avem legatura cu victimile sau familiile lor mereu vom fi carcotasi,
Doamne fereste sa avem de-a face cu grozavii de astea...

Va rog sa inchidem topicul,
e tragic, trist, s-au stins niste baieti,
dar asta e viata..

--------------------
DACIA POPnituita 1310 L 1998 - B6
incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
+
vet
post 22 Apr 2008, 19:56
Post #37

Membrul

Fac de 2 ori pe zi Bucuresti-Calugareni ... 5-6 zile / saptamana. In ultimul an am vazut o gramada de accidente cu morti pe acest traseu. Se circula extrem de aiurea...iar politia Giurgiu stie sa stea zilnic cu radarul langa liceul din Calugareni....si cam atat. Iar politia Ilfov se mai plimba uneori cu u radar mobil in Jilava.Ai iesit din localitate...ai dat drumul la caluti...pana in primul gard.
Desi intr-un fel ma gandesc la faptul ca sunt ceva mai in siguranta odata cu disparitia unui "sofer" kamikaze....trebuie sa recunosc faptul ca am avut o strangere de inima astazi cand am vazut cortegiul funerar a 2 dintre morti.

--------------------
Dacia Logan 2007 / KissFM 1.5 dCi
.
+
CriSTI68
post 22 Apr 2008, 20:14
Post #38

Membru Valvos

QUOTE(adită @ 22 Apr 2008, 09:17)
aseara am trecut pe acolo....si am vazut masina sad.gif ............infiorator!fratilor mai moale cu viteza!
http://www.protv.ro/stiri/eveniment/durere...n-accident.html
*

am fost martor cand sa intamplat... veneam dinspre 1 decembrie tipul gonea foarte tare, sa imprastiat pe tot drumul, sa rostogolit ceva si sa rupt masina in doua... in spate am auzit un mare poc si am apucat sa vad doar cum sa rupt masina, din seara aia conduc foarte incet nu mai alerg

--------------------
Dacia Logan 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere - EDH
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
adită
post 22 Apr 2008, 21:27
Post #39

Membru autentic

From: BUCURESTI

daca io am avut un sentiment ciudat cand am vazut resturile....dar tu ca ai vazut live...Doamne...groaznic

This post has been edited by adită: 22 Apr 2008, 21:28

--------------------
-------------- ------------- ------------- - BUCURESTI
-------------------------
+
padre
post 22 Apr 2008, 21:53
Post #40

Il padrino

QUOTE(aditasse @ 22 Apr 2008, 09:54)
Asta e motivu` pentru care eu recomand tuturor incepatorilor sa foloseasca cu incredere DACIA (1300 eventual) in primii 5 ani de soferie.  Dupa ceva timp, .. apare experienta si creieru lor functioneaza altfel.. nu mai ajung sa faca praf masini super puternice si sa indolieze familii nevinovate.
*

MARE ADEVAR!

QUOTE(manucu01 @ 22 Apr 2008, 16:14)
dupa fapta..si rasplata.
in viata exista legaturi foarte stranse intre actiuni si consecinte. daca faci sex neprotejat, ai sa ajungi intr-o zi sa iei boli. daca bei si conduci, scapi un an apoi te prinde politia. daca mergi cu viteza, pana la urma tot faci un accident. e o chestie de statistica pana la urma urmei.
nu vreau sa fiu cinic si nici sa fiu in postura rudelor sau prietenilor celor 3. sa le fie invatatura de minte "soferilor" sa conduca asa cum trebuie, prietenilor sa nu-i lase pe soferi sa braveze si parintilor sa nu le cumpere copiilor masini care duc mai mult decat pot conduce copiii lor.
*

Nu pot sa nu fiu de acord cu tine. De altfel, sunt de acord si cu cei mai putin sensibili si cinici...

Moartea lor este tragica, imi pare tare rau de ei dar mai ales de familiile lor.
Cel mic, de 14, mi-a fost ruda. Eu l-am cunoscut in cateva ocazii, sotia mea il cunostea de cand era bebelus, au fost apropiati in familie... Ne este foarte greu sa trecem peste momentul asta, iar familia lui Vali este distrusa acum. Ei nu au nici o vina. Nici macar parintii... Vali a plecat fara sa spuna. De ce ai facut asta, Vali?? sad.gif
Proprietarul masinii a lasat in urma un copil de 3 luni. Altceva nu cred ca merita sa spun, el poarta vina tragediei. O tragedie care ar fi putut fi evitata. Nici eu nu mi-as fi dorit vreodata sa ma intalnesc cu el in trafic, cand gonea cu viteza. De ce a trebuit sa mai ia cu el inca 2 suflete?

Singura mea explicatie pentru moartea copilului de 14 ani este ca Dumnezeu avea nevoie de un inger. Si l-a luat pe el. Altfel nu imi explic de ce a plecat in aceasta cursa nebuneasca, noaptea. Este adevarat ca ii placeau masinile foarte mult.... dar era doar un copil. Locul lui era acasa.

Va rog doar atat, nu-i condamnati pe toti. Este posibil ca ei sa-l fi indemnat pe sofer sa mearga repede, sa le fi placut viteza aia nenorocita, dar puteti sti asta? Ati fost si voi acolo, in masina? Inca o data, era doar un copil.

Referitor la drum... este foarte prost, cu multe gropi (nu adanci, dar de genul care sa te faca sa vrei sa le ocolesti) si cu denivelari ale asfaltului... deh, ca in multe alte locuri din minunata noastra tara. Locul accidentului este undeva spre sfarsitul unei linii drepte foarte lungi. Noapte, drum prost, posibil umed, sofer prost... iata ingredientele unei tragedii.

In final, nu pot sa mai spun decat ca ar trebui ca parintii sa fie ingropati de copii, si nu invers. Nu cred ca poate exista suferinta mai mare pentru un parinte decat sa-si ingroape copilul.
Dumnezeu sa-i ierte!
Dumnezeu sa-l odihneasca pe Vali si sa aiba grija de familia lui!

This post has been edited by padre: 22 Apr 2008, 22:20

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
CriSTI68
post 22 Apr 2008, 21:57
Post #41

Membru Valvos

sincer nu credeam ca un bmw sa se faca asa blink.gif dar se gaseste cineva sa incerce... nu am vazut cine stie ce live am auzit un poc puternic de parca a explodat ceva si o masina rostogolinduse in oglinzile retrovizoare ... prietena mea a sunat la 112 care ii zice operatoare ca deja sa anuntat telefonic incidentul...

--------------------
+
padre
post 22 Apr 2008, 22:01
Post #42

Il padrino

Nu era BMW, era Audi A8, modelul anterior. De parca ar mai conta marca si modelul masini...

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
CriSTI68
post 22 Apr 2008, 22:04
Post #43

Membru Valvos

tot fier vechi german este

--------------------
+
D-FENS
post 22 Apr 2008, 23:08
Post #44

Bine zis,fierul tot fier ramane.Omul conteaza.

--------------------
Prestige 16v Ph 2+GPL
+
Cocojambo
post 22 Apr 2008, 23:26
Post #45

Membru autentic

imi pare rau doar de copilul ala, in rest.... prostia si domnia se platesc!

si sincer sa fiu asta e accidentul tipic pt Romania. Sti ca drumul e cum e, da' ai masina bengoasa domle' "hai sa-i dam in gura!" imi e scarba deja

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.5dci 2006 - B-86-...
-
+
D-FENS
post 22 Apr 2008, 23:44
Post #46

Cum a ajuns o masina asa de puternica pe mana unor pustani neexperimentati si plini de teribilism?...sa fie oare parintii?

--------------------
Prestige 16v Ph 2+GPL
+
Bulldog
post 22 Apr 2008, 23:44
Post #47

"Nembru"

From: Cluj-Napoca

E trist cand mor oameni atat de tineri in acest fel, din cauza unor clipe de teribilism.
eu cred ca au avut altceva in fata happy.gif

nu-i mai plangeti ca isi merita soarta!

asa se intampla cu toti soferii de weekend sad.gif

Te rog sa nu generalizezi. Sunt sofer de weekend(si de vacanta) de un an si jumatate si nu am avut accident, amenda, absolut nimic. Pentru ca nu merg cu mai mult de 90km/h, sunt atent si constient ca am o coaja de masina care la impact se compacteaza ca staniolul peste mine si mi se transforma in sicriu. Si fac tot posibilul sa ma feresc de cei care daca ar intra in mine m-ar face terci.

--------------------
Bicicleta, RATUC, Taxi
Imi scot mașina in ploaie să se tuneze cand tună
+
andu911
post 22 Apr 2008, 23:48
Post #48

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

O corectare pentru redactorii de la ProTV... "nu avea experienta in condus si iata ce s-a intamplat". Adica nu era nimic anormal ca mergea cu 200 pe rahatul ala de drum, lipsa de experienta e de vina, nu ?

Oricum acolo la ei in sat, toata lumea cunoaste pe toata lumea si daca ii prindea radarul scapau cu o atentie...

Iar in alta ordine de idei, eu prefer sa merg dimineata prin aglomeratie decat sambata seara prin Bucuresti. Unu mai racer decat altu. Toti fac jaloane printre masini, se baga, taximetristii si ei...motociclistii cu 200 la ora pe Magheru si Drumul Taberei si Politia la sprit.

This post has been edited by andu911: 22 Apr 2008, 23:57

--------------------
- - -
+
Motreanu Sorin
post 23 Apr 2008, 00:47
Post #49

-

From: -

In primul rand Dumnezeu sa-i odinheasca in pace si sa le ierte greselile pamntesti.Orice om este tentat sa greseasca si greseste scump uitand in complexitatea vietii si tumultul ei de zi cu zi ca acesta se poate sfarsi intr-o secunda.Ce paradox..uitam lucruri simple in viata,capitale cum ar fi insusi fragilitatea acesteia!
Condoleante familiilor indurerate.
In lipsa unei atente ( nu spun stricte) si bine gandite educatii si supravegheri,tendinta de a gresi scade.Dumnezeu sa-i odihneasca si sa fereasca pe oricine dintre noi de asemnea spectacol macabru si groaznic.

Ce masina sa alegem?Conteaza?Da dar in ce masura?
Mereu am auzit de astfel de accidente petrecute de cate teribilisti,asa zisii "soferi inconstient-kamikaze".Prima intrebare a celor care isi dadeau cu parererea era de ce respectivului parintii i-au cumparat o masina atat de puternica si nu o dacie.Partial de acord.....partial pentru ca tocmai din teama de a nu fi omorati fara drept de apel de catre ALTI teribilisti parintii le cumpara masini "mai sigure" odraslelor lor.Insa uita un lucru CAPITAL,extrem de important si anume supravegherea atenta si luarea unor masuri care sa previna bravia si excesele de viteza,aici este lucrul foarte important pe care multi il omit sau chair daca il iau in seama,cu timpul il neglijeaza si odraslele profita din plin.

Daca masina este puternica ?
Primul lucru cand pui volanul in mana unui copil este sa dai un search cu Google si sa-i arati cate carnagii s-au petrecut din cauza unor tentatii firesti care stau in fiecare dintre noi mai mult sau mai putin.Apoi..sa petreci un timp considerabil impreuna cu el la volan,insotindu-l cat mai des si explicandu-i ce trebuie sa stie astfel incat,in psihicul tanarului conducator sa atarne in balanta EDUCATIA prevenitiva in asa masua incat sa TEMPEREZE instinctele primare.Ca o balanta..la fel ca in viata unde educatia franeaza instinctul modeland persoana.

Aici este asadar problema...in a sti de cat EXEMPLU este nevoie si de cata EDUCATIE este nevoie pentru a-i fi de ajuns copilului tau si a-l determina sa-si DOMINE instinctul.

Oare ar fi sanse sa se intamplae mai puitne astfel de tragedii?
Problema este foarte complexa,conteaza fiecare aspect.In primul rand conteaza sa inveti ca individ sa valorizezi viata,dincolo de "bruiajele" de zi cu zi care te fac sa uiti ca esti trecator.
Dupa ce ai invatat asta conteaza sa-ti alegi o masina sigura,insa,daca ai bani nu o masina care excede experientei tale de sofer si stadiului,necesitatiilor actuale!
Apoi trebuie,vorba poporului ( cine n-are batrani sa-si cumpere) sa asculti de cei care sunt trecuti prin "casnicia" cu volanul pana cand acestia considera ca pot avea incredere in tine.Pentru aceasta insa este necesar ca Dumnezeu sa te fi inzestrat cu parinti responsabili.
Apoi,ca ultim dar nu cel din urma aspect este mintea treaza.Chiar daca te-ai obisnuit cu volanul si crezi ca il cunsti pastreaza mereu in minte intamplariile precum aceasta si nu uita sa mai pui mana pe o carte de legislatie si..de fizica-of...cat de importanta este!

Din astfel de exemple putem invata.Chiar daca acei oameni au murit speram ca prin puterea acestui exemplu sa se salveze altii de la moarte.

Cu stima

--------------------
- - --
+
D-FENS
post 23 Apr 2008, 00:58
Post #50

QUOTE(Motreanu Sorin @ 23 Apr 2008, 01:47)

Chiar daca acei oameni au murit speram ca prin puterea acestui exemplu sa se salveze altii de la moarte.

Speranta moare ultima... sad.gif

--------------------
Prestige 16v Ph 2+GPL
+
andu911
post 23 Apr 2008, 02:02
Post #51

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Majoritatea celor care fac asemenea accidente sunt tineri. Si eu sunt tot tanar, am doar 24 ani, asta ca sa nu creada cineva ca sunt din alta generatie...
Partea proasta e ca multi nu au un simt al pericolului. Sau daca il au, nu este deloc dezvoltat.
Unu de 20 ani care merge cu 200 km/h pe un asemenea drum, are un simt al pericolului la fel ca unu de 5 ani.

La fel si cei cu motoarele, care alearga cu 200 prin Bucuresti. Sufera de sindromul "Superman" si sunt lipsiti de orice simt al realitatii.

Singurul lucru rau care ei cred ca li se poate intampla este sa ramana fara permis. In rest, toti ceilalalti care au avut accidente, au fost fraieri, au avut ghinion...

Oricum, eu nu-i gasesc vinovati pe ei, ci legile si cei care le aplica.

This post has been edited by andu911: 23 Apr 2008, 02:09

--------------------
- - -
+
Solon
post 23 Apr 2008, 08:08
Post #52

Membru autentic

Eu inca nu am inteles cum au reusit sa faca masina in halul asta! Da, ok, masina a suferit modificarile de rigoare ale celor de la descarcerare dar arata cumplit.
N-au avut nici o sansa! sad.gif

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
negrucvj
post 23 Apr 2008, 08:32
Post #53

Membru

"da-i talpa, da-i talpa! Cit are pa bord? 280, si nu merge? Esti prost tu, nu stii cum sa-i dai! Iete si pa fraerii astia, stau ca boii in fata, iesi pe contrasens, nu sta!" I-a luat tati masina sigura? NU !!! I-a luat masina puternica! Sigura e si-un volvo diesel si un megane de 1,6. Dar nu prinde 260 si nu se pot "da" cu baietii de baieti cu asa ceva. Dumnezeu sa-i odihneasca dar nu-i mai plingeti atita nici pe ei nici pe parinti, nu se merita.

--------------------
dacia solenza 2004 scala - b38xxx
+
V a L y O
post 23 Apr 2008, 09:08
Post #54

Membru autentic

Duminica seara am vazut epava. Mi-au ramas in minte o lumanare pe scaunul soferului, fiarele indoite si partea din fata a masinii la vre-o 4m distanta. Oricum, sa vezi asa ceva cu ochii tai are un impact mult mai mare fata de ce s-a prezentat la TV.

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 2007 - FVV
If You Have Nothing Nice to Say, Say Nothing At All.
+
valpred
post 23 Apr 2008, 09:24
Post #55

Membru

From: Galati

La viteze de peste 120 km/h nu mai conteaza cate airbag-uri are masina, nu mai conteaza cate stele la EuroNCAP sau ABS, ESP si alte chestii de genul asta .... praf te faci .... sad.gif excl.gif
Asta nu inteles unii, care merg "ca salbaticii" ... pacat ca iau cu ei si oameni nevinovati ... sad.gif

--------------------
Renault Clio III Dynamique / 2007 / 1.4 16V 100cP - GL-07-...
+
argon
post 23 Apr 2008, 09:26
Post #56

Mesaj semiautomat

La 150 la ora poate aveau sicriu deschis...dar asa la 220...

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
OVIDIUS
post 23 Apr 2008, 09:31
Post #57

bogat în valori simple

From: Orasu' lui Bucur

Oare de ce toti trebuie sa fie pana in 25 de ani, sa aiba Audi sau BMW si sa vina/plece de la o discoteca/club? Oare se vor lecui vreodata? huh.gif

--------------------
Renault Laguna 2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004
Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
+
Solon
post 23 Apr 2008, 09:32
Post #58

Membru autentic

QUOTE(OVIDIUS @ 23 Apr 2008, 09:31)
Oare de ce toti trebuie sa fie pana in 25 de ani, sa aiba Audi sau BMW si sa vina/plece de la o discoteca/club? Oare se vor lecui vreodata?  huh.gif
*

NU! E vorba de teribilism!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
XMihai
post 23 Apr 2008, 09:40
Post #59

Carcotasu' de Serviciu

From: Dr Tr Severin

Nu ai ce sa le faci, pana nu o simt pe pielea lor tot nu se potolesc, la mine in oras e un pusti de 20-22 de ani care a facut pana acum praf 5 masini(toate accidentele din cauza lui, viteza si/sau bautura), toate masinile cumparate din banii lu tata si lu mama.
Una, nici nu apucase sa o inmatriculeze si a facuto praf, acum taticu ia luat alta, cu multi cp si alearga cu ea pe bulevardul principal cu 180-200, pana nu moare nu se va potoli, SIGURRRR.

MARE MARE MARE VINA O AU PARINTII, EU DACA II DADEAM O MASINA PE MANA LA AL MEU COPIL SI O LOVEA DIN VINA LUI (viteza si/sau bautura) NU MAI VEDEA TALPA PE ACCELERATIE NICI CU MINE IN DREAPTA.

Camerele fixe in oras, aproape in fiecare intersectie, cred ca ar mai potoli din ei.
Este o investitie mare, dar sunt sigur ca ar salva multe multe vieti.

--------------------
. . .
+
manucu
post 23 Apr 2008, 09:57
Post #60

Membru autentic

QUOTE(negrucvj @ 23 Apr 2008, 08:32)
"... Sigura e si-un volvo diesel si un megane de 1,6. Dar nu prinde 260 si nu se pot "da" cu baietii de baieti cu asa ceva. Dumnezeu sa-i odihneasca dar nu-i mai plingeti atita nici pe ei nici pe parinti, nu se merita.
*

QUOTE(valpred @ 23 Apr 2008, 09:24)
La viteze de peste 120 km/h nu mai conteaza cate airbag-uri are masina, nu mai conteaza cate stele la EuroNCAP sau ABS, ESP si alte chestii de genul asta .... praf te faci ....  sad.gif ...
*

adevar graiti!

--------------------
+
5 Pages < 1 2 3 4 > » 
Closed TopicAdd Video ReplayTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th July 2025 - 11:58
Forum Renault