DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 5 > 
Closed TopicAdd Video ReplayStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> accident jilava, cutremurator

andu911
post 23 Apr 2008, 10:08
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti - Berceni

De ce dati vina pe parinti ?
Orice coaja de masina prinde 200. Daca nu era A8 si era Espero, poate n-avea 200, dar tot avea un 170.

Iar in alta ordine de idei, la 20 ani se zice ca esti matur si raspunzi pentru faptele tale, voi de ce dati vina pe parinti ?

Eu v-am zis, singurul vinovat in treaba asta este Politia cu leglie.

Si pe-afara mai e cate unu teribilist, dar Politia il potoleste imediat. Pentru chestia asta il lasa ani de zile fara permis. Aici e maxim o luna, in cazul in care nu cade la pace cu militienii.

--------------------
- - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 23 Apr 2008, 10:12
Post #62

Mesaj semiautomat

De obicei genul asta de copii sunt din familii de "baroni locali" , doar sunt salutati politicos de militieni.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
andu911
post 23 Apr 2008, 10:16
Post #63

Membru autentic

Pai si cine e de vina ? Politia ii pupa-n fund in loc sa-i disciplineze ? Normal ca ala la 20 ani cu 3 grame de creier alearga cu 200 prin sat, cand stie ca nimeni nu ii face nimic.

--------------------
- - -
+
DrK
post 23 Apr 2008, 10:18
Post #64

Lapins Creed Assassin

From: From: From:

QUOTE(andu911 @ 23 Apr 2008, 10:08)
Iar in alta ordine de idei, la 20 ani se zice ca esti matur si raspunzi pentru faptele tale, voi de ce dati vina pe parinti ?
*

Nu te supara, dar tu chiar crezi ce se zice?? Eu sigur nu cred ca la 20 de ani te duce capul sa mergi mai incet...
De ce multi parinti isi trimit copii la scoala cu RATB si au in curte 2-3 masini mai scumpe decat 20 de meganeuri? Pentru ei sunt cei maturi si stiu ca la 20 de ani ai doar 2 ani vechime cu fetele.

--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
+
andu911
post 23 Apr 2008, 10:22
Post #65

Membru autentic

La 20 de ani te duce capul sa mergi si mult mai incet. Depinde de cat creier ai. Probabil ca o persoana de genul asta n-ar fi trebuit sa obtina nici macar examenul psihologic.

--------------------
- - -
+
mauru007
post 23 Apr 2008, 10:29
Post #66

sir

From: Bucuresti

QUOTE(valpred @ 23 Apr 2008, 09:24)
La viteze de peste 120 km/h nu mai conteaza cate airbag-uri are masina, nu mai conteaza cate stele la EuroNCAP sau ABS, ESP si alte chestii de genul asta .... praf te faci ....  sad.gif  excl.gif
Asta nu inteles unii, care merg "ca salbaticii" ... pacat ca iau cu ei si oameni nevinovati ...  sad.gif
*

Depinde de la caz la caz. Stiu un caz coliziune frontala, o masina se deplasa cu 50 km/h alta cu peste suta, nu au existat urme de franare, o singura victima cu picioare rupte, aflata in masina cu 3 stele ncap, varianta cheala fara airbaguri.
In alta ordine de idei de vina sunt si producatorii de masini care fac masini tot mai puternice si mai rapide desi legal nu ai unde sa mergi cu masinile lor la viteze de top. De asemena cand configurezi o masina poti sa iei o motorizare puternica fara sa iei si airbaguri suplimentare, esp sau alte dotari de siguranta.
O parte din vina o are si adminstratia drumurilor, pentru drumurile proaste pline de gropi, criblura, curbe periculoase nesemnalizate corespunzator etc. Sunt locuri unde anual mor mai multe persoane auzim clisee la Tv gen "curba cenzurat" si cu toate astea nu se iau masuri. Ar putea sa semnalize mai bine un astfel de loc, ar putea sa puna mici denivelari care sa te oblige sa reduci viteza, ar putea amplasa in sectoarele de drum cu probleme camere radar fixe.
Parintii au si ei partea lor de vina pina la un punct desi o persoana care este suficient de matura sa se casatoreasca si sa aiba un copil de 3 luni ar trebui sa fie mai responsabila.
Despre morti numai de bine, pina la urma de aceea se numesc astfel de cazuri accidente, oamenii acestia se fac vinovati de inconstienta nu e un gest premeditat.
Legislatia e prea permisiva, in cel mai rau caz daca mergi ca nebunul ramai fara permis pentru 3 luni.

This post has been edited by mauru007: 23 Apr 2008, 10:31

--------------------
Ford Focus 2002/Ghia - vl
Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan
+
andu911
post 23 Apr 2008, 10:36
Post #67

Membru autentic

Acum de vina sunt producatorii de masini... laugh.gif

In SUA, daca mergea unu cu 200km/h ( cred 130 mile), in afara faptului ca Politia il aresta imediat si nu mai vedea permis vreo 4-5 ani, vindea ma'sa Audi'ul, sa-i plateasca avocati si cautiune.

--------------------
- - -
+
XMihai
post 23 Apr 2008, 10:38
Post #68

Carcotasu' de Serviciu

From: Dr Tr Severin

De ce dam vina pe parinti?
Pai arata-mi tu mie unu la 20-22 de ani care e capabil sa-si ia singur o masina de 40.000 de euro S.H.

--------------------
. . .
+
DrK
post 23 Apr 2008, 10:40
Post #69

Lapins Creed Assassin

eu stiu ca in hAmerica e penal sa mergi cu viteza.. PENAL ! smile.gif

--------------------
Sedan Negru 2015
+
mauru007
post 23 Apr 2008, 10:41
Post #70

sir

Andu911
Producatorii de masini sunt vinovati pentru ca pun accent pe motorizare mai mult decat pun pe siguranta.

XMihai
Un a8 vechi de 10 ani motorizare de 4.2 litri vreo 300 Hp este pina in 10.000 euro la mana a doua.

This post has been edited by mauru007: 23 Apr 2008, 10:42

--------------------
Bucuresti/Salajan
+
andu911
post 23 Apr 2008, 10:43
Post #71

Membru autentic

Frate, si o coaja de BMW ursulet din 90 prinde 200km/h si costa 2000 euro.

Hai sa-ti mai dau un scenariu.
Sa presupunem ca tanarul de 20 ani, cu Audi de 40.000 euro alearga cu 200km/h prin comuna, se face praf, moare si in impact, mai loveste 2 oameni care mergeau pe strada.

Oamenii aia ce vina au ? Ce vina au oamenii aia, ca el are masina de 40.000euro ??? Sau Politia e de vina fiindca nu l-a potolit ?

Eu asta incerc sa explic, ca poate nu murea el si omora pe altii. Si atunci n-ar mai fi dat nimeni vina pe parinti. Totul consta in a preveni aceste incidente.

This post has been edited by andu911: 23 Apr 2008, 10:46

--------------------
- - -
+
jcdenton
post 23 Apr 2008, 10:46
Post #72

Membru

Vinovat este omul din spatele volanului... apoi dupa vin cei din masina (ca nu au reactionat, dar nici ei nu cred ca erau mai cu mot decat soferul), parintii (pentru lipsa de educatie; 'plodul' prinde apucaturi de-astea si de la 'ta-su'), militienii (pentru ei numai carne), drumarii (si pentru ei la fel), sistemul in care traim.

Producatorul masinii nu are nici o vina; el vinde un bun LEGAL (atat bunul, cat si vanzarea in sine).

Cu toate ca accidente ca asta se intampla din ce in ce mai des tot mai multi 'super-driveri' apar pe sosele, fac tot felul de manevre periculoase, depasiri in scurt, viteza dincolo de orice limita, etc... Stiti despre cine vorbesc, categoria aia de oameni care daca noaptea pe un drum pustiu tu pieton fiind te-ar accidenta n-ar ezita o clipa sa fuga fara mari remuscari. Eu astora le doresc cate un pom la fiecare... Mai bine un pom decat eu sau oameni nevinovati

--------------------
Dacia Logan Laureate 2010
+
adită
post 23 Apr 2008, 10:47
Post #73

Membru autentic

From: BUCURESTI

acum sa fim sinceri cati dintre noi nu i-am mai dat si am scapat neprinsi de politie!ok nu isi fac treaba dar nici nu pot fi din suta in suta de metri!

--------------------
-------------- ------------- ------------- - BUCURESTI
-------------------------
+
andu911
post 23 Apr 2008, 10:49
Post #74

Membru autentic

Dar sambata seara nu sunt nicaieri. Ai dracu nu stiu unde se baga ca nu-i mai vede nimeni. In Bucuresti, sambata seara, toata lumea blana.

--------------------
- - -
+
dragos62
post 23 Apr 2008, 10:50
Post #75

Membru autentic

Parintii,fabricanti de masini,administratorii de drumuri nu au nici o vina,fiecare este direct raspunzator pt faptele lui.Dumnezeu sa-i odihneasca in pace.

--------------------
Renault Megan Sedan Manager 2007 1,6 16v
+
XMihai
post 23 Apr 2008, 10:53
Post #76

Carcotasu' de Serviciu

From: Dr Tr Severin

da perfect mare mare vina o are cel din spatele volanului. deci...pana la urma tot camerele i-ar potoli cumva, parerea mea.

PS: defapt...daca stau si ma gandesc politia romana e cea mai corupta, degeaba pun camere daca jmk-u de la volan are pile

--------------------
. . .
+
adită
post 23 Apr 2008, 11:00
Post #77

Membru autentic

[quote=dragos62,23 Apr 2008, 10:50]
Parintii,fabricanti de masini,administratorii de drumuri nu au nici o vina,fiecare este direct raspunzator pt faptele lui.Dumnezeu sa-i odihneasca in pace.
*

[/qu
foarte adevarat!te-a obligat cineva sa ii dai 200!hai sa fim seriosi!

--------------------
+
DrK
post 23 Apr 2008, 11:02
Post #78

Lapins Creed Assassin

Sunt oameni care merg de luni pana vineri prin bucuresti bara la bara si normal ca vor sa vada si ei cum e cu mai mult de 50km/h radmasa.gif
dar oamenii astia sunt destul de constienti de ce fac si politistii sunt mai intelegatori in weekend...

--------------------
Sedan Negru 2015
+
mauru007
post 23 Apr 2008, 11:17
Post #79

sir

Eu ma refeream la o vina morala nu legala a producatorilor de masini. Ei vand un lucru care te ajuta sa incalci legea. Daca vreau sa imi cumpar pistol cu glont in Romania nu pot decat daca fac parte din anumite categorii sociale(demnitari, cadre militare, politie etc.). In schimb pot sa cumpar o bomba pe roti cu motor cat mai puternic si sa fac ce vreau cu ea pe strada. Pentru ce se vand (in Romania) masini care ating viteze de peste 130 km/h daca nu le poti folosi legal (viteza maxima pe autostrada 130km/h). Si daca totusi e legal sa cumperi o astfel de masina si suporti consecintele de ce se mai face atita caz cand moare cineva. Asta e, merg cu masina cu 250km la ora in localitate omor un pieton sau alt participant la trafic, fac puscarie 7 ani(daca scap cu viata), daca fac (ca poate iei cu suspendare) si dupa aia imi vad de viata mai departe. Va multumeste ca parte vatamata ramasa in urma victimei aceasta solutie? Voi dati vina pe parinti ca au cumparat sau l-au ajutat sa isi cumpere un bolid. Eu dau vina in aceeasi masura pe producatorii de masini ca vand un astfel de bolid oricarui individ. Locul unor masini asa puternice e pe circuit nu pe strada. Cine cumpara o astfel de masina nu o cumpara sa mearga legal cu ea, a un moment dat il va fura viteza si dupa aceea vom avea ce discuta pe forum.

This post has been edited by mauru007: 23 Apr 2008, 11:19

--------------------
Bucuresti/Salajan
+
BogdanX
post 23 Apr 2008, 12:43
Post #80

Membru

From: Deva

Da mai si terminati mai oameni buni. Cum naiba sa fie politia de vina? Sunteti ca liniutarii, care cer autoritatilor sa le faca circuit. Iar cand moare cate unu, cine sa fie vinovat? Politia, autoritatile, etc.
Ce treaba are politia? Ia mai mergeti prin tara sa vedeti cati depasesc aiurea, pe linie continua, cati merg cu viteza. Sa stea politia din kilometru in kilometru?
Ca sunt spagari politistii? Da, e adevarat, o parte din ei sunt. Dar oare nu noi, soferii, incurajam aceasta practica? Cati dintre voi confruntati cu o situatie de genul asta, i-ati spus politistului: "Nu domnule, mie sa-mi dati amenda si sa-mi suspendati permisul"?

Adica in SUA, Germania, Marea Britanie, acolo unde voi ziceti ca se aplica legea la sange(si chiar aveti dreptate), nu exista astfel de accidente? Sa fim seriosi, si acolo ca si aici sunt destui care incalca regulile de circulatie. De unde sunteti voi asa convinsi ca daca un echipaj de politie il prindea pe cel cu a8, nu ii lua carnetul?

Ia sa facem un sondaj sa vedem cati dintre voi aveti detectoare de radar? Pai de ce le aveti, de ce aveti nevoie de ele? Ca eu nu am.

Eu ma minunez ce vad aici pe forum la sectiunea legislatie si prin alte parti. Cum sa scapam de amenda, cum sa contestam procesul verbal. Sa ne luam in gura cu politistii, ca sa ne arate actele la radar, ca e calibrat, ca e nu stiu cum. Naiba mai stie ce. Nu semnam procesul verbal, mergem in instanta, facem aia, facem aia...

Poate nici nu are legatura, dar am un prieten care este politist la ordine publica. Si nu-mi vine sa cred cat de ingraditi de lege sunt politistii. Orice rahat pe care-l ridica, pt te miri ce, poate sa-ti ia toata familia la gura. Iar tu ca politist daca ai dat in el, sa vezi apoi cate batai de cap ai. Te scuipa in fata si nu ai voie sa faci nimic.

Aud si de la prieteni tot felul de povesti. Prinsi de aparatu radar, fac si pe dracu-n patru numa sa scape cumva de amenda si puncte. Chit ca au gresit.

M-a prins si pe mine radaru, dupa o foarte lunga perioada de timp in care nu ma mai prinsese, culmea, nici macar nu eram cu masina mea. Circulam cu 130 intr-o zona unde aveam voie cu 100. Nici pas nu am zis. Stiam ca am gresit si asta e. Am dat si eu la politisti de cateva ori, acum ceva timp, dar am cam terminat cu practica asta.

This post has been edited by BogdanX: 23 Apr 2008, 12:51

--------------------
Renault Laguna II.2 2.0T 2006
+
manucu
post 23 Apr 2008, 13:02
Post #81

Membru autentic

From: Iasi

caz real: o amica de-a mea a ramas vaduva la o luna de la casatorie (nici nu scosese dvd-ul de la nunta), sotul murind intr-un accident din cauza unui viteaz italian cu o alfa care mergea cu viteza foarte mare, a derapat intr-o curba si a intrat frontal in masina sotului ei.
crede cineva ca-i pasa cine e de vina?
respectati limitele de viteza impuse, ale soselei, ale masinii si experientei fiecaruia!

--------------------
Renault Megane Sedan II 1.6 16V 2006 - IS-07-MAN
Ea - foarte multumita de Meganescu :)
El - Kia cee'd 1,4 GSL LX BEST 109 CP BLACk
+
adită
post 23 Apr 2008, 13:06
Post #82

Membru autentic

din pacate pe la noi nu prea se respecta nimic!vezi un accident....te sperii...zici "frate gata o sa merg mai incet ca uite ce se poate intampla" dupa 3-4 zile ai uitat si iar ii dai blana sad.gif

--------------------
+
jcdenton
post 23 Apr 2008, 13:07
Post #83

Membru

Da, am detector de radar, si il folosesc cu succes la fiecare iesire din Bucuresti. De ce am nevoie de el? Pentru ca merg peste 50km/h in localitate si peste 90/100/130km/h in afara CAND SE POATE (vreme ok, trafic lejer, drum ok)!! Nu vreau sa par mai catolic decat papa, dar e o diferenta intre a merge peste limita legala de viteza (dar in siguranta, pentru tine si pentru ceilalti) si a merge peste orice limita (inclusiv cea dictata de instinctul de autoconservare).

--------------------
Dacia Logan Laureate 2010
+
SorinV
post 23 Apr 2008, 13:47
Post #84

Membru autentic

From: a

Mare paguba ce sa spun! Glorie fratie tot inainte! pomii fie cu voi nu oameni nevinovati! - 3 oameni la capitolul retardati... imi e greu sa vad pierderea afara de masina evident.

--------------------
a a a
+
adi_ar
post 23 Apr 2008, 14:10
Post #85

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

In general vorbind, cred ca-mi cunoasteti deja pozitia in asemenea chestiuni.
Atunci cand am vazut reportajul la ProTv, eram aproape de pozitia lui SorinV. Acum, dupa ce am citit cele scrise de Padre, trebuie sa recunosc ca nu ma pot desprinde de imaginea unui parinte, frate sau cunostinta, ce-o fi, care sufera.

Revenind, este dramatic ca lectia trebuie sa fie "in the hard way" pentru ca unii sau altii sa-si bage mintile in cap !
Fericiti cei care si le baga in urma experientei altora !

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
SorinV
post 23 Apr 2008, 14:16
Post #86

Membru autentic

bai e foarte simplu: fiecare face cat il duce capul! Cel de la volan e vinovat direct pt prostie la cel mai inalt nivel iar restul 2 se fac vinovati de a se fi suit in masina cu un asemenea hanidcapat!

un om normal nu s-ar fi suit cu el in masina, ar fi avut ceva de comentat la cresterea vitezei in asemenea hal si mai mult de atat ar fi vrut sa se dea jos daca nu incetau idiotenia!

pt cel care nu se semneaza cand da reputatie: amice poti sa dai cate 1000 puncte gramada ca tot nu ii aduci inapoi.

--------------------
a a a
+
andu911
post 23 Apr 2008, 14:34
Post #87

Membru autentic

"fiecare face cat il duce capul"
Pai si daca nu-l duce capul, nu e prea dura sanctiunea, chiar sa moara ?
Nu suna cam cinic ?

Din cate am inteles, in masina mai era un copil de 14 ani. Ala ce vina mai avea ?

This post has been edited by andu911: 23 Apr 2008, 14:35

--------------------
- - -
+
bogdan_90
post 23 Apr 2008, 14:36
Post #88

baiatu' cu apa

eu zic sa-i lasam sa se odihneasca in pace, au fost inconstienti,au platit gata sa-i lasam in pace.

--------------------
ford focus 2007 - xxx
plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
+
SorinV
post 23 Apr 2008, 14:50
Post #89

Membru autentic

Daca nu il duce capul asta e! ghinion curat!

printr-o miraculoasa coincidenta toate accidentele grave au acelasi tipic: cativa pustani, bauturam o masina buna, inconstienta si un pom mai rezistent. rezultat invariabil......

--------------------
a a a
+
god
post 23 Apr 2008, 14:51
Post #90

wizard

Partea trista este ca suntem inconjurati de un numar destul de mare de astfel de specimene iar asta a fost un caz pot spune fericit pentru simplul fapt ca s-au facut praf doar si ei atat,nu au agatat pe traseu alte masini sau pietoni.

QUOTE(SorinV)
printr-o miraculoasa coincidenta toate accidentele grave au acelasi tipic: cativa pustani, bauturam o masina buna, inconstienta si un pom mai rezistent. rezultat invariabil....

Adevar graiesti...

This post has been edited by god: 23 Apr 2008, 14:52

--------------------
Dacia Duster 1.5 dci 4X4 Iunie 2010 / Prestige
It's time to burn™
+
5 Pages < 1 2 3 4 5 >
Closed TopicAdd Video ReplayTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th July 2025 - 20:23
Forum Renault