DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 2 3 4 5 > 
Closed TopicAdd Video ReplayStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> accident jilava, cutremurator

ssilviu
post 23 Apr 2008, 14:55
Post #91

F1 Man

Group: Members
From: Nicaieri

QUOTE(andu911 @ 23 Apr 2008, 15:34)
Din cate am inteles, in masina mai era un copil de 14 ani. Ala ce vina mai avea ?
*

Nici una. El a fost teleportat in masina cu 5 secunde inainte de accident. icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovidiusoft
post 23 Apr 2008, 15:01
Post #92

Membru de sub patura

From: Bucuresti

Mai oameni buni, eu nu va inteleg. Ca are o familie care il plange si sufera. Asa, si? Cine e de vina? Nu parintii, care nu l-au educat? Ce credeti ca s-a intamplat atunci cand a mers cu tatal lui in masina? Acesta a mers cu viteza legala si i-a spus "fiule, condu prudent, ca poti sa pui oameni si pe tine in pericol" sau a bagat piciorul in ea "uite fiule, perfectiune germana, ia sa vedem, urca la 280?". Credeti ca familia cand a plecat de acasa i-a spus "condu cu atentie"? Credeti ca i-a iubit asa de tare si i-a pasat atat de ei incat sa se gandeasca sa ajunga intreg acasa? Am citit mai sus ca avea un copil mic. S-a gandit la el cand a bagat cheia in contact sau doar la placerea de a simti masina?

Asa ca repet - el un dobitoc, a platit pentru ce-a facut. Iar familia o sa plateasca acum toata viata pentru ca n-a stiut sa-l creasca.

Iar sunt cinic - dar nu e mai bine sa planga maica-sa decat mama mea? Sau a ta? Sau sa-ti plangi tu copilul?

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
A l e x
post 23 Apr 2008, 16:51
Post #93

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

ovidiu, inconstienta nu tine de educatie, cel putin nu in asa o masura incat sa dai vina numai pe parinti.

Cand esti prost, esti prost si aia e... Crezi ca nu sunt atatia care cu tatal lor merg regulamentar, cu 50 la ora, si cand sunt singuri cu 200+ ?

Stiu caz concret de kamikaze la volan care mergea ca un ingeras cu parintii lui in masina, si cand era singur facea numai faze cretine, asta la 18 ani cand a luat permisul. Parintii erau asa de convinsi ca "baiatul mamei" e un sofer prudent incat in gluma daca-i spuneai ca nu merge cu 50 la ora, nu te credea. Norocul lui a fost ca nu a avut niciun incident. Dar uite ca altii nu au fost atat de norocosi.

Da vina pe parintii care la 18 ani le cumpara masini cu motoare puternice. Da vina pe cei care-i incurajeaza sa mearga tare (or fi si de astia, nu cunosc totusi). Dar nu poti generaliza la orice idiot care rupe masina in 2 (si la propriu, si la figurat) ca a primit o educatie proasta de acasa.

Plus, nu cred ca e frumos acum sa-i punem la zid. Sa se odihneasca in pace.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
radu_vasile59
post 23 Apr 2008, 17:37
Post #94

Membru incepator

Intru si eu la cinici. Bine ca au plecat singuri din lumea asta. Pacat totusi ca a murit soferul. Era mai "nasol" daca scapa, eventual paralizat, ca sa aiba timp de meditatie...
Vinovat este soferul. Si legal si moral. Dumnezeu sa il ierte, dar zice un popa batran de la noi (Cleopa) ca astia intra la categoria sinucigasi (prin imprudenta). Si in plus este criminal si pentru cei pe care ii duce cu el. Daca a murit nespovedit, cred ca stiti pe unde este acum ... unsure.gif
In Italia (tara plina de idioti locali si de import, mai ceva ca la noi) permisul se da pe categorii de varsta si cilindree (deci putere). La varsta alora, asa masina + asa sofer = puscarie direct. Pana la 20 de ani nu ai dreptul legal la masina peste 2000 cc, asta daca bine stiu. Si asigurarea se face la fel, pe sofer (experienta + varsta + cilindree maxima permisa). Atunci se va mai linisti pushtimea nebuna.
Problema eu o vad la bani. Racerii astia nu isi cumpara ei masina, deci nu ii doare pe ei intretinere, asigurari, gaz si altele. Toate le suporta "cineva" - parinti sau diverse firme.
Si modul de retinere a permisului pentru diverse "delicte rutiere" (depasit pe linie continua, trecut pe rosu, viteza +50 peste legal) este cam prea lax.
Daca aveti norocul sa stati la urgenta sa asteptati SMURD-ul sa aduca "marfa" o sa auziti povesti de te doare mintea. Plin de "soferi buni" in spital.

--------------------
Renault x 2/Nissan Kadjar/Captur/Patrol 2021 - 1.3 TCe / 2015 - 0.9 TCe / 2003 - 3.0 d
Stupidity is not a handicap. It's a privilege.
+
padre
post 23 Apr 2008, 17:37
Post #95

Il padrino

QUOTE(SorinV @ 23 Apr 2008, 13:47)
Mare paguba ce sa spun! Glorie fratie tot  inainte! pomii fie cu voi nu oameni nevinovati!  - 3 oameni la capitolul retardati... imi e greu sa vad pierderea afara de masina evident.
*

QUOTE(ssilviu @ 23 Apr 2008, 14:55)
Nici una. El a fost teleportat in masina cu 5 secunde inainte de accident.  icon_mrgreen.gif
*

Credeam ca aveti mai multa minte, mai ales Ssilviu pe care il si cunosc personal. Macar pe SorinV nu cred ca am avut placerea sa-l cunosc.

Inainte de a mai spune ceva legat de copilul de 14 ani, va intreb asa: mai tineti minte cum era cand aveati 14 ani? Dar prietenii vostri, cum se purtau?

Frate, chiar daca acel copil a vrut sa mearga asa tare cu masina, el nu are mintea si discernamantul unui adult.
Este el vinovat? Da, dar de altele, nu de producerea accidentului.
Ar mai fi multe de spus dar nu cred ca mai are rost.

Alex, poate ca ar fi mai potrivit sa inchizi topicul.

Dumnezeu sa-i odihneasca!

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
VLADIautomobile
post 23 Apr 2008, 17:55
Post #96

cu 1 passat in -

From: Timisoara

In anturajul acela, copilul de 14 ani si la 20 si la 25 si la 30 era la fel...parerea mea.

--------------------
Dacia Logan 1,5 DCI 2005 - TM 22 ZCH
What the mind can conceive and believe, it can achieve!
+
djasu82
post 23 Apr 2008, 18:08
Post #97

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

Toti vorbiti de viteza dar cu siguranta si voi ati incercat loganul si alte rable straine cat duce , cat urca sunt convins mai ales pe ambele autostrazi . Era noapte si cum se intampla mai mereu noaptea belele mai bine stai acasa. Deci nu mai judecati are cine sa ne judece pe toi!

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
mauru007
post 23 Apr 2008, 18:09
Post #98

sir

QUOTE(radu_vasile59 @ 23 Apr 2008, 17:37)
Daca a murit nespovedit, cred ca stiti pe unde este acum ...  unsure.gif
*

Chiar sunt curios unde e? La morga?

--------------------
Ford Focus 2002/Ghia - vl
Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan
+
ssilviu
post 23 Apr 2008, 18:22
Post #99

F1 Man

QUOTE(A l e x @ 23 Apr 2008, 17:51)
Dar nu poti generaliza la orice idiot care rupe masina in 2 (si la propriu, si la figurat) ca a primit o educatie proasta de acasa.

Pai daca a avut educatie buna cum ajunge sa rupa masina in 2?

QUOTE(padre @ 23 Apr 2008, 18:37)
Frate, chiar daca acel copil a vrut sa mearga asa tare cu masina, el nu are mintea si discernamantul unui adult.
Este el vinovat? Da, dar de altele, nu de producerea accidentului.

Nu zice nimeni ca el a fost vinovat de producerea accidentului. Ci el a fost vinovat pentru ca s-a urcat in masina. Iar asta s-a intamplat pentru ca parintii au esuat in a-i da o educatie buna.

This post has been edited by ssilviu: 23 Apr 2008, 18:34

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Motreanu Sorin
post 23 Apr 2008, 18:45
Post #100

-

From: -

Nu cred ca putem acuza omul ca fiind vinovat daor ca s-a urcat in masina.Poate a mers cu niste prieteni si el si nu putea sa ia metroul sau taxi. Dumnezeu sa-l odihneasca.

Bunaoara si eu m-am urcat pe vrema cat eram la liceu in masina unui coleg care avea acelasi drum spre casa.Nu aveam de unde sa stiu ca e idiot si face fel de fel de "scheme" pe drum de nu ma mai vedeam scapat de acolo.

In legaura cu datul cu vina ( unii zic ca politia,altii ca victimele,altii ca masina etc etc etc) va rog sa retineti ca dand vina pe atat de multi factori care au conlucrat la producerea unor asemnea tragedii nu riscam decat sa devenim subiectivi.
Fiecare factor implicat direct sau indirect precum si factorii secundari acestora la randul lor au partea lor de vina.Si drumurile,si politia,si cel de la volan ,si educatia si pe cine s-a mai dat vina.Dar la randul lor acesti factori sunt determinati de altii.Eu zic ca trebuie doar sa invatam de aici si sa spunem cu totii un Dumnezeu sa-i ierte....are sus cine sa-i judece.
Legat de educatie asta e important si repet ideea din postul trecut educatia poate,in cantitate corespunzatoare,functie de individ sa domine instinctul.Dar uitati-va ca trim intr-o lume in care totul se misca rapid si nu avem uneori capacitate fizica sa ne ocupam de toate asa cum trebuie.Iata deci cati factori si subfactori contribuie la astfel de evenimente...daca stam sa ne gandim atent....

--------------------
- - --
+
Solon
post 23 Apr 2008, 18:51
Post #101

Membru autentic

QUOTE(ssilviu @ 23 Apr 2008, 19:22)
Pai daca a avut educatie buna cum ajunge sa rupa masina in 2?
Nu zice nimeni ca el a fost vinovat de producerea accidentului. Ci el a fost vinovat pentru ca s-a urcat in masina. Iar asta s-a intamplat pentru ca parintii au esuat in a-i da o educatie buna.
*

Ce are de a face educatia cu apasatul pe acceleratie?

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
ssilviu
post 23 Apr 2008, 18:54
Post #102

F1 Man

Te las pe tine sa descoperi. Mie mi se pare destul de evident. Na, fiecare vede cum vrea. Daca e mai confortabil sa dai vina pe hazard, anturaj, problemele varstei si chestii din asta in loc sa-ti asumi responsabilitatea ... e alegerea ta.

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
mauru007
post 23 Apr 2008, 19:12
Post #103

sir

Ssilviu tu ai invatat sa conduci acasa cu parintii? Eu am invatat la scoala de soferi unde instructorul ma incuraja sa "ii dau carbunei". Acasa ai mei imi ziceau mereu sa merg incet prudent etc. Teoretic eu sunt bine educat dar invatat prost. smile.gif

--------------------
Ford Focus 2002/Ghia - vl
Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan
+
CriSTI68
post 23 Apr 2008, 19:15
Post #104

Membru Valvos

QUOTE(andu911 @ 22 Apr 2008, 23:48)
O corectare pentru redactorii de la ProTV... "nu avea experienta in condus si iata ce s-a intamplat". Adica nu era nimic anormal ca mergea cu 200 pe rahatul ala de drum, lipsa de experienta e de vina, nu ?

Oricum acolo la ei in sat, toata lumea cunoaste pe toata lumea si daca ii prindea radarul scapau cu o atentie...

Iar in alta ordine de idei, eu prefer sa merg dimineata prin aglomeratie decat sambata seara prin Bucuresti. Unu mai racer decat altu. Toti fac jaloane printre masini, se baga, taximetristii si ei...motociclistii cu 200 la ora pe Magheru si Drumul Taberei si Politia la sprit.
*

super rahat de drum... imi este mila de masina sa ies pe jilava si mai ales 1 decembrie a ba nu pardon in BUCURESTI

--------------------
Dacia Logan 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere - EDH
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
ovidiusoft
post 23 Apr 2008, 19:16
Post #105

Membru de sub patura

@Alex, @solon:

Dupa parerea mea, sa fii responsabil, sa cunosti si sa respecti legile, se invata acasa. Asa cum parintii iti spun sa nu furi, ca faci puscarie, tot parintii trebuie sa-ti spuna ca nu trebuie sa mergi cu 200 la ora cu masina, in conditiile alea.

Mie parintii nu mi-au oferit niciodata masina s-o conduc inainte sa am carnet, si nici nu am simtit tentatia sa conduc. Pur si simplu nu mi-a trecut prin cap, era absolut clar si in mintea lor cat si intr-a mea ca eu pana nu am plastic in mana nu ma urc la volan. Punct.

Si nu vreau sa ma dau mare, nu sunt printre cei mai responsabili sau cei mai destepti oameni din lume. Dar am iesit cu CTC-ul luat de la educatie.

Cei implicati nu prea... si repet, omul ala a murit, dar parintii o sa-si petreaca restul vietii gandindu-se "unde am gresit". Daca sunt cat de cat destepti, o sa-si dea seama si o sa-si ajute macar prietenii/rudele sa nu repete greseala. Daca nu...

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
andu911
post 23 Apr 2008, 20:03
Post #106

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Eu totusi nu am lamurit o chestie.

Cand esti apt pentru a conduce autovehicule pe drumurile publice, inseamna ca esti un om rational. Iar un om rational nu merge cu 200 prin Jilava, corect ?
Cum a trecut de testul psihologic ? Fac pariu ca daca unu ca respectivul, ar da testul psihologic pe bune, sigur nu l-ar trece.

--------------------
- - -
+
CriSTI68
post 23 Apr 2008, 20:13
Post #107

Membru Valvos

corect... eu la 90 pe drumul ala deja aveam impresia ca ma rastorn

--------------------
Dacia Logan 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere - EDH
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
god
post 23 Apr 2008, 20:17
Post #108

wizard

Testul pshigologic este foarte departe de ce s-a intamplat acum. Nu are nici o legatura.
Ca un exemplu, pe mine, pe tine sau pe altii care am luat testul respectiv fara nici o problema cine ii impiedica sa nu apese acceleratia ?
Nu inseamna ca daca s-a intamplat ce s-a intamplat nu a luat testul psihologic pe bune; este oricum foarte usor conceput si ar trebui sa ai probleme majore ca sa-l pici.

--------------------
Dacia Duster 1.5 dci 4X4 Iunie 2010 / Prestige
It's time to burn™
+
andu911
post 23 Apr 2008, 20:24
Post #109

Membru autentic

oricum permisele se obtin prea usor in Romania

--------------------
- - -
+
Solon
post 23 Apr 2008, 20:27
Post #110

Membru autentic

Daca voi credeti ca educatia mea are carente doar prin faptul ca pe autostrada merg cu 140, deci peste limita legala, mai reflectati un pic!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
sadi
post 23 Apr 2008, 21:04
Post #111

tanti moderatoreasa

Group: Moderatori

testul psihologic de la scoala de soferi e de 2 lei.. te pune sa urmaresti niste linii, sa colorezi niste casute, sa identifici niste desene din mai multe si-ti testeaza reflexele.. mi se pare ca e de clasa a 2-a..
iar instructorul si pe mine ma indemna sa merg mai tare, desi nu ma simteam sigura la o viteza mai mare..
deci vina e impartita.. fiecare stadiu pe care il parcurgi de cand te inscrii la scoala de soferi pana ajungi sa conduci are o anumita importanta in formarea ta ca sofer.. testul psihologic care nu e test, instructorul care te invata sa mergi ma tare decat ai curaj, politistul care-ti ia bani in schimbul permisului, parintii care le iau copiilor masini puternice, copiii care isi testeaza curajul pe spatele altora

--------------------
VW Passat Confortline 2.0 TDI 140 cp 2009 - numar de moldova :)
Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
+
aphophis
post 23 Apr 2008, 21:47
Post #112

Membru autentic

QUOTE(XMihai @ 23 Apr 2008, 09:40)
Nu ai ce sa le faci, pana nu o simt pe pielea lor tot nu se potolesc, la mine in oras e un pusti de 20-22 de ani care a facut pana acum praf 5 masini(toate accidentele din cauza lui, viteza si/sau bautura), toate masinile cumparate din banii lu tata si lu mama.
Una, nici nu apucase sa o inmatriculeze si a facuto praf, acum taticu ia luat alta, cu multi cp si alearga cu ea pe bulevardul principal cu 180-200, pana nu moare nu se va potoli, SIGURRRR.

MARE MARE MARE VINA O AU PARINTII, EU DACA II DADEAM O MASINA PE MANA LA AL MEU COPIL SI O LOVEA DIN VINA LUI (viteza si/sau bautura) NU MAI VEDEA TALPA PE ACCELERATIE NICI CU MINE IN DREAPTA.

Camerele fixe in oras, aproape in fiecare intersectie, cred ca ar mai potoli din ei.
Este o investitie mare, dar sunt sigur ca ar salva multe multe vieti.
*

eu nu inteleg motivatia unor asemenea parinti. adica vad ca feciorul e idiot si si-o cauta cu lumanarea si tot il incurajeaza sa faca in continuare prostii, uitand ca ulciorul nu merge de multe ori la apa,fara sa se sparga. Probabil is genul care nu si-au dorit copilul respectiv...

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
andu911
post 23 Apr 2008, 22:37
Post #113

Membru autentic

Stati putin, din cate am inteles, era altul la volan, nu proprietarul.

Deci cel de 20 ani s-a urcat la volan ca proprietarul era baut.

Eu am inteles ca multi dintre noi n-am avut parte de asemenea masini si ca daca se numea Dacia 1310 in loc de Audi A8 nu-i mai critica lumea asa tare, dar n-am inteles altceva.

Voi, pe ai cui parinti ii acuzati ? Ii acuzati pe parintii celui de 23 ani care avea Audi ? Pai nu ala era la volan. Sau ii acuzati pe parintii celui care era la volan, de 20 ani ? Pai ce vina au si parintii lui ?

N-au nicio logica acuzele voastre la adresele parintilor...

--------------------
- - -
+
deconectat
post 23 Apr 2008, 22:43
Post #114

Membru cu avatar de sezon

From: Brasov

QUOTE(sadi @ 23 Apr 2008, 22:04)
deci vina e impartita.. instructorul care te invata sa mergi ma tare decat ai curaj
*

Nu cred ca tu acum, dupa ce ai terminat scoala, mergi mai tare decat ai curaj. Una e sa mergi decent si sa mai atingi din cand in cand masina in parcare si alta e sa mergi cu peste 200 km/h si sa te infigi intr-un pom.

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
argon
post 24 Apr 2008, 06:41
Post #115

Mesaj semiautomat

QUOTE(andu911 @ 23 Apr 2008, 22:37)
Stati putin, din cate am inteles, era altul la volan, nu proprietarul.

Deci cel de 20 ani s-a urcat la volan ca proprietarul era baut.

*

exact, si sa te inveti cu o masina si sa o cunosti iti ia un timp si cateva sute de km, si ma refer la o masina "normala", nu la una de sute de cai !

De exemplu daca bruschezi un Logan nu patesti nimic, dara daca bruschezi o masina de 300 de cai e mai nasol..

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
verde
post 24 Apr 2008, 08:21
Post #116

Membru autentic

From: Pitesti

Nu avem politie care sa aplice legea egal si impartial tuturor. Parintii care intervin sa-si scape odraslele de amenzi si suspendari de permise sunt inconstienti. Drumurile noastre au ajuns o jungla. De ce afara si cei cu supermasini merg corect. Am mers cu cocosatu meu umar la umar cu Lamborghini, Jaguar si tot felu de scule.130 Km / h. La ei se aplica legea! Drastic! La noi nu exista lege. La ei nu am avut nici cea mai mica emotie in trafic. La noi ma inchin de cate ori ajung acasa intreg si nevatamat. Ne place sau nu suntem un popor in general incult si necivilizat. Nu vreau sa jignesc pe nimeni , stiu ca sunt si oameni adevarati printre noi.

--------------------
megane 3 /clio 4 ....dci 110 /1,2aspirat ....2015 /2017
+
SorinV
post 24 Apr 2008, 08:23
Post #117

Membru autentic

From: a

Frate la 14 ani ai discernamant cu carul! Ce atata nevinovatie!
de ce doar unii copii de 14 ani fac toate cretinitatile si ceilalti nu! oare nu aleg? eu spun ca au puterea de alegere cu varf si indesat!

Mie mi se pare ca nu poti fi mai prost de atat: sa mergi obosit, noaptea, pe o sosea plina de gropi, cu o masina pe care nu o cunosti deloc, blana, cu alti oameni in masina, cu o asemenea viteza.....hai sa fim seriosi!

--------------------
a a a
+
andu911
post 24 Apr 2008, 09:52
Post #118

Membru autentic

QUOTE(argon @ 24 Apr 2008, 06:41)
exact, si sa te inveti cu o masina si sa o cunosti iti ia un timp  si cateva sute de km, si ma refer la o masina "normala", nu la una de sute de cai ! 

De exemplu daca bruschezi un Logan nu patesti nimic, dara daca bruschezi o masina de 300 de cai e mai nasol..
*

Pai si-atunci de ce tot tipa lumea pe-aici... ai naibii parinti, ca i-au luat Audi A8 !

Daca tie iti cumpara parintii A8 si ti-o conduce altu si ti-o loveste, tot parintii tai sunt de vina ca ti-au cumparat tie A8 in loc de 1310.
Cred ca pana la urma asta e marea problema a multora, de ce avea ala A8 la 23 ani.

--------------------
- - -
+
DrK
post 24 Apr 2008, 09:57
Post #119

Lapins Creed Assassin

From: From: From:

masina si femeia nu se imprumuta... pe bune...

--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
+
andu911
post 24 Apr 2008, 10:02
Post #120

Membru autentic

In concluzie, mai sunt de vina parintii sau nu ?

This post has been edited by andu911: 24 Apr 2008, 10:02

--------------------
- - -
+
5 Pages « < 2 3 4 5 >
Closed TopicAdd Video ReplayTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th July 2025 - 15:21
Forum Renault