Filtru praf/polen, cum, de unde si cat?
![]() ![]() ![]() |
Filtru praf/polen, cum, de unde si cat?
dragos01 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 20 January 05 From: Pitesti ![]() |
|
||
--------------------
Nissan
Qashqai 1,6 DIG-T
Tekna 2015
- AG-xx-DAR
|
|||
kapqa |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 26 August 06 ![]() |
QUOTE(OAP @ 9 Jul 2007, 10:11) Montajul e super simplu. Tai capacul ala si pui filtrul. Eu am gasit doar elementul filtrant, adica filtrul fara capacul ala de plastic .Era cu sigla dacia-Renault pe el si a costat 22RON. Am improvizat un capac peste care am pus banda d`aia argintie. Nu am sesizat modificari ale debitului de aer. cred ca e un filtru pt solenza.....nu filtreaza bine.....dc nu ai ascultat de baietii de pe DC? tot o sa ai praf..... ![]() |
--------------------
dacia
logan
2005
- 10
|
|
dragos01 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 20 January 05 From: Pitesti ![]() |
Salut,
Am luat si eu filtru clio3 si montat in locul cu "pricina". Credite lui Klaus, ca fiind cel care ne-a deschis orizonturile ![]() ![]() ![]() This post has been edited by dragos01: 15 Jul 2007, 14:37 Attached thumbnail(s) p1.jpg ( Size: 85.96k ) Number of downloads: 1321 |
--------------------
Nissan
Qashqai 1,6 DIG-T
Tekna 2015
- AG-xx-DAR
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
fusei
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu e cacao, e altceva mai nasol la miros.
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
eu unul am de aproape un an de zile filtru. si am luat ceva ploi cu masina. si nu mi-a intrat apa in masina, ar fi cam greu. chiar si in cazul in care intra se scurge prin gaura pe unde se scurge condensul de la vaporizatorul de ac.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Stiu ca in ultimul timp s-a discutat mai mult despre filtrul acela de habitaclu de Clio 3, insa eu as insista asupra necesitatii unui filtru pe gura de admisie de sub stergatoare. Asta dupa ce am schimbat ieri filtrul improvizat de mine si m-am speriat de mizeria pe care o retinuse. Fara el tote chestiile alea imbacseau aeroterma, habitaclul si nu in ultimul rand plamanii mei. De data asta am pus un filtru ceva mai dens, utilizand acelasi sistem verificat: banda de etansare pentru usi lipita cu prenadez pe laturile exterioare ale filtrului, dupa care cu ajutorul benzii respective atasat filtrul pe gura de admisie a aerului. Pun cateva poze expresive. (Multumiri pe aceasta cale nevastuicii mele care si-a chinuit mainile ca sa lipeasca latura superioara in spatiul ala meschin...)
Attached thumbnail(s) Filtru_vechi.jpg ( Size: 131.61k ) Number of downloads: 1188 Filtru_vechi_1.jpg ( Size: 123.36k ) Number of downloads: 1066 Filtru_vechi_2.jpg ( Size: 171.25k ) Number of downloads: 1071 Filtru_vechi_3.jpg ( Size: 136.41k ) Number of downloads: 1148 Filtre_nou___vechi.jpg ( Size: 86.12k ) Number of downloads: 902 Filtru_nou_montat.jpg ( Size: 109.94k ) Number of downloads: 924 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
am schimbat acum 2 zile - mai degrabă l-am curățat și l-am pus la loc - filtrul de la moshu de la gura de admisie. Cred că sunt 7-8 luni de la montare.
Poze: Attached thumbnail(s) HPIM3258.jpg ( Size: 159.74k ) Number of downloads: 857 HPIM3259.jpg ( Size: 138.43k ) Number of downloads: 701 HPIM3260.jpg ( Size: 149.61k ) Number of downloads: 708 |
--------------------
.
.
.
|
|
salex |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 18 June 04 ![]() |
Lostboy, arata foarte bine filtul acela al tau pentru gura de admisie... l-ai cumparat de undeva? Mi-as face si eu... Spune-mi te rog, scade mult debitul aerului dupa montare? Si nu in ultimul rand, se monteaza greu?
Multumesc mult, Alex |
-------------------- |
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
in cele 29 de pagini ale topicului, despre ce crezi ca s-a discutat ?!
|
--------------------
-
-
-
|
|
danchitu86 |
![]()
|
![]() Membru cu BRB Group: Members Posts: 199 Joined: 24 September 05 From: Bucharest ![]() |
Am retinut ca pot gasi filtru in Bucuresti pe Ceaikovski, dar un magazin ceva mai in sectorul 6 - Militari stiti?
![]() |
--------------------
Logan 1.4 MPI
Albastru Marin
2005 Laureate People's problem is not that they are mortal, but that they are suddenly mortal...
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Am "scuturat" si eu filtrul azi(cel de clio3), care dupa 10 luni era imbicsit si nu-si mai facea treaba, se pare ca acum e bine.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
QUOTE(ady85btz @ 15 Jul 2007, 14:56) fusei ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sunt de-a dreptul intrigat de atitudinea asta. Aproape ca ma face sa cred ca daca lui ii e lene si greu sa faca operatia, mai bine o discrediteaza. Atitudine pe care o au cei puturosi in service. La ce fel de filtru te referi ? Sub stergatoare sau la baza aerotermei ? In ambele cazuri, cred ca nu intra apa decat daca bagi furtunul in fanta de admisie a aerotermei. |
--------------------
-
-
-
|
|
icss |
![]()
|
Nu sunt inginer auto. Doar imi dau cu parerea. Group: Members Posts: 37 Joined: 25 May 07 From: Constanta ![]() |
Dupa ce aseara mi-am decupat loganul si am montat filtrul de praf (Mann CU 1829), un prieten care m-a asistat a incercat si el azi. Numai ca s-a produs dezastrul: si-a gaurit vaporizatorul! Nu mult (zice el), dar suficient cat sa scape un gaz aflat sub presiune.
Ceva sugestii, idei (oare ce-or sa zica aia de la garantie)? |
--------------------
Logan
dCi 1.5
25.05.2007 Ambition
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
icss |
![]()
|
Nu sunt inginer auto. Doar imi dau cu parerea. Group: Members Posts: 37 Joined: 25 May 07 From: Constanta ![]() |
Merci klaus. Eu n-am cautat cum trebuia... Se poate muta acolo. Sau lasa aici ca exemplu negativ
![]() |
--------------------
Logan
dCi 1.5
25.05.2007 Ambition
|
|
salex |
![]()
|
Observ ca e periculoasa operatiune de decupare pentru montarea filtrului... cativa si-au gaurit vaporizatorul... Unde este vaporizatorul? Daca bag lana cutter-ului mai adanc cand decupez plasticul tai si vaporizatorul? Este in stanga sau in partea dreapta, sa stiu unde sa feresc cand decupez.
Multumesc mult, Alex |
-------------------- |
|
icss |
![]()
|
Vaporizatorul este in stanga, inspre maneta de viteze, nu inspre motor. Este paralel cu lama cutitului cu care tai. Atentie sa nu-ti fuga lama in mod necontrolat.
Sunt si vreo 2 poze pe topicul asta unde se vede vaporizatorul, ca sa-ti faci o idee. LE: uite o poza. This post has been edited by icss: 24 Jul 2007, 12:17 Attached thumbnail(s) Vaporizator_Logan.JPG ( Size: 259.56k ) Number of downloads: 1086 |
--------------------
Logan
dCi 1.5
25.05.2007 Ambition
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.123 Joined: 17 January 06 ![]() |
mi-am montat si eu ieri filtru dar la gura de admisie . din pacate a trebuit sa desfac ansamblul stergatoarelor ca nu aveam loc sa bag mainile.
De unde ati procurat acel filtru gen sac cu cheder pe margine ca as vrea si eu unul? |
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
Braveheart |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
filtru cu cheder cred ca e de la moshu_59..ia cauta si tu un pic..parca prin pag 6..
|
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
2006 Laureat The answer my friend is blowing in the wind
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Fabian, filtrul e de la "moshu" si cu putina rabdare se poate "monta/demonta" fara sa demontezi stergatoarele.
|
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
salex |
![]()
|
Multumesc icss, am inteles.
|
-------------------- |
|
salex |
![]()
|
Am cumparat filtru de habitaclu MANN.
47 de lei in Vitan. Nu am gasit din pacate butoane cu impuls pentru geamuri ... Pe seara il montez. Doamne-ajuta! Raportez maine daca mai am vaporizatorul intreg. This post has been edited by salex: 25 Jul 2007, 14:04 |
-------------------- |
|
OldMan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 399 Joined: 8 April 05 ![]() |
butoane cu impuls, se pot face, nu e nevoie sa le cumperi
|
--------------------
Logan
1,5 dci ABS plus
2007
- SV-91-KUL
|
|
salex |
![]()
|
Gata.
Am reusit. Decuparea aia te chinuie putin, prin cele mai diverse pozitii. Vaporizatorul a scapat. De fapt nici nu am taiat pe partea cu vaporizatorul, am taiat cele trei laturi si apoi am indoit pana la rupere. A iesit bine. Pentru a se inchide clema filtrului a trebuit sa tai PUTIN si din buza de jos a marginii aceleia negre. In fine, filtrul s-a inchis frumos cu „click” si toata lumea e fericita. Multumiri celor care au descoperit chestia asta. Numai bine, Alex PS OldMan, cum pot sa fac un buton cu impuls? Poti sa ma ajuti? Suntem OffTopic aici, poate imi scrii pe privat. Multumiri |
-------------------- |
|
prichindel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 23 July 07 ![]() |
Buna seara!
Am citit toate cele 29 pagini. Sunt foarte interesante. Felicit pe toti care gandesc mai mult decat inginerii de la Dacia. Eu am reusit sa pun un filtru de la hota mea din bucatarie la gaura de admisie de sub stergatoare. Am oprit stergatoarele in pozitie verticala, ca asa mi s-a parut ca am mai mult loc, iar filtrul l-am prins de buza admisiei, cu cleme din acelea de prin banii (am cumparat din cele mai mici posibile). Prinderea a fost usoara pe partea dreapta,dar la partea stanga unde locul este foarte ingust am folosit un mocs mai mic (ala care folosesc instalatorii). Si eu consider ca am reusit. De o saptamana de cand am acest filtru nu mai intra in masina nici praf si nici frunze. Acum ma gandesc si la cea de a 2-a varianta, cea cu filtrul de interior. Doru |
--------------------
Dacia Logan 1.4
Laureat
2005
- B-XX-RDE
|
|
salex |
![]()
|
Salut din nou!
M-am uitat pe schema sistemului de AC prezentata la http://www.daciaclub.ro/index.php?act=Atta...e=post&id=60855 Reiese de acolo ca filtrul montat de mine (cel de habitaclu, de Clio3) nu opreste frunzele sa intre in aeroterma. Ventilatorul e inainte de vaporizator si e expus, sau dupa vaporizator si e protejat? Cu multumiri. |
-------------------- |
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
e expus ventilatorul.....
|
--------------------
.
.
.
|
|
salex |
![]()
|
mhh...
|
-------------------- |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
salex draga, ce parere ai avea daca ai citi TOT TOPICUL. Ma refer la ACEST TOPIC pe care ai tot postat, cerand informatii care se regaseau in el cu varf si indesat.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:57 |