Filtru praf/polen, cum, de unde si cat?
![]() ![]() ![]() |
Filtru praf/polen, cum, de unde si cat?
Stefan.A |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 June 04 ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Nici cel montat in aeroterma nu opreste mirosurile. Despre garantie nu cred ca se va uita cineva vreodata sub bord. Despre cel de la moshu_59 nu iti pot da nicio informatie...
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
In momentul in care ai dat gaura ai pierdut garantia la aeroterma. In service, orice problema ai avea la aeroterma, vor zice ca au parut ca urmare a interventiei tale.
This post has been edited by zodrac: 27 Jul 2007, 08:13 |
--------------------
*
*
* Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
|
|
Stefan.A |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 June 04 ![]() |
zodrac, sa inteleg ca stii cazuri concrete, nu?
|
-------------------- |
|
vibratie |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 4 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Am reusit sa-mi montez si eu filtru de interior MANN. Am gasit la magazinul de pe Calea Plevnei cu 60 RON.
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
LOGAN
Laureate - 1,6 MPI - 2006
|
|
cosming |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 2 November 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
am montat si eu MANN CU1829 (65RON - magazine auto pe fabricii de zahar, cluj-napoca, comanda 24h)
cost-uri : 3 chestii care taie (2 cutter-e, si o scula la care i se schimba lama - am rupto-o),un set de pile de lemn, 2 ore de muncit cu tot cu scarpinatu in cap si 2 pauze de tigara, o julitura la genunchi, 2 capace la roti pe stanga furate in timp de ma plimbam prin praktiker (mi-au pus altele in loc dar is crapate) concluzia buna: am filtru de habitaclu, 2 cuttere si pile de lemn concuzia rea: trebuie sa imi cumpar capace de roti Obs. cel mai mult m-am chinuit cand am taiat partea de sus, lipsa spatiu, asa ca a trebuit sa sparg plasticul ala in 2 bucati pe la jumatate transversal, apoi a mers usor. la introducerea filtrului nu a vrut din prima... sus ramasesra niste "colti" .. dar i-am linistit in 5 minute cu pila... This post has been edited by cosming: 28 Jul 2007, 16:20 |
--------------------
Logan
Ambiance 1.4 MPI
2006 cosming
|
|
michou |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
In final am reusit si eu sa montez filtrul....30 de minute mi-a luat..pozitia in care trebuie montat e destul de greu accesibila..Multumesc celor care au explicat in detaliu intreaga operatie, pozele din acest topic au fost de un real ajutor...inca odata multumiri...
This post has been edited by michou: 30 Jul 2007, 09:37 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2004 daca ai condus Dacie stii sa conduci orice!!!!!
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Moderatorii ,modereaza acest topic....multumeste-le celor de la care ai invatat sa il montezi.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Braveheart |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
..raule..
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
2006 Laureat The answer my friend is blowing in the wind
|
|
ciprianuv |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 27 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Ieri mi-am luat si eu filtru de clio III, de la AMG cu 69ron. In dupa-amiaza zilei de azi m-am hotarat sa-l montez. A durat aproximativ 45min, cu mici pauze, dar sper sa merite efortul
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
Laureate 2006
- B-79-XXX
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(kapqa @ 12 Jul 2007, 21:12) cred ca e un filtru pt solenza.....nu filtreaza bine.....dc nu ai ascultat de baietii de pe DC? tot o sa ai praf..... ![]() Nu stiu daca e de Solenta sau nu. Cert e ca nu mai trebuie sa sterg bordul de praf ca inainte. Oricum se mai intampla sa mai deschid si geamul asa ca praf tot mai intra. Am ascultat de sfaturile baietilor in ceea ce priveste montajul. Acuma daca l-am gasit mai ieftin am zis sa incerc. Nu-i o problema, data viitoare o sa iau unul mai performant sa vad care-i diferenta. As zice ca sunt multumit. Filtrare 100% nu cred ca are nici unul. |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Mihai R |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 17 May 06 ![]() |
ca sa te apropii de 100% cred ca ar trebui acoperita si gaura de la stergatoare (ceea ce pt mine e un pic mai greu cu carnaciorii mei, tre' sa caut pe cineva cu o mana mai subtire sa il pot acoperi)
oricum eu sunt foarte multumit de filtrarea din prezent |
--------------------
Ford
Focus
Iunie 2008 Trend+OPTIONALE 1.6L 16v
- B xx xxx
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Poti folosi un filtru cu rama tip cheder, pe care il montezi apasand cu o cheie hexagonala in L (ca acelea imbus, numai ca mult mai mare) si nu e nevoie prea mult sa bagi mana.
Recomand cu incredere http://daciaclub.tehnoplus.net/DaciaClub/L...tru%20Logan.pdf e cea mai buna imbunatatire la masina asta. |
--------------------
-
-
-
|
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
Un mic sfat ! Nu va zgarciti sa puneti filtre de polen no name. Sunt proaste, tin putin, si costa mai mult decat original de CLIO III. Am luat in wikend de la Focsani de la SIMA BEYER cu 52 de lei. Impecabil. Se asaza pe gaura perfect. Nu mai sare de acolo ca Mann-ul sau Fram-ul. Garnitura de cauciuc e moale si se muleaza mult mai bine. Eu il schimb la 3-4 luni si e negru si plin de muste, tantari, frunze, fluturi, etc.....Merita investitia !
P.S. Nu incercati sa-l suflati. Oricum nu mai are acelasi randament. |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
prichindel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 23 July 07 ![]() |
Am luat in wikend de la Focsani de la SIMA BEYER cu 52 de lei. Impecabil. Se asaza pe gaura perfect. Nu mai sare de acolo ca Mann-ul sau Fram-ul. Garnitura de cauciuc e moale si se muleaza mult mai bine. Eu il schimb la 3-4 luni si e negru si plin de muste, tantari, frunze, fluturi, etc.....Merita investitia !
Petrovl, te rog sa-mi spui daca acel flitru se gaseste in magazin. Eu am sunat la Sima Bayer si au spus ca nu stiu de acel filtru. Este cumva de la alta masina? De unde pot sa-l cumpar. Eu locuiesc in Bucuresti. |
--------------------
Dacia Logan 1.4
Laureat
2005
- B-XX-RDE
|
|
cartof |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 8 September 07 ![]() |
Pentru cei din Constanta - MANN CU 1829 gasiti la Mondarco Auto (Str. Aurel Vlaicu, nr. 107, bl. AV4, Parter - Langa CET) www.mondarco.ro . Ei il aduc in aceeasi zi, pret 55 lei (cam cu 10 lei mai ieftin decat pe Poporului).
|
--------------------
Opel
Astra H
2008
|
|
nsa |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 22 October 07 From: Bacau ![]() |
Am si eu doua intrebari:
1. Filtrul montat in aeroterma pare ca sta lipit de aceasta. Nu sunt probleme cand se incalzeste aeroterma (in special iarna la drum lung)? 2. A fost cineva la revizie cu filtrul montat? (inca sunt in garantie cu masina) Multumesc |
--------------------
Logan
Prestige
2007
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
@nsa, vreau sa cred ca esti un om serios... 1. Acel filtru despre care se povesteste se monteaza din fabrica pe Clio III si se schimba la fiecare revizie... El este facut sa stea acolo! In plus, cam la ce temperatura crezi tu ca se ajunge in interiorul aerotermei?
2. Sa stii ca mecanicosu' o sa stea cu un Check List in mina, o sa dea roata masinii, o s-o demonteze bucata cu bucata si acolo unde va gasi o mica modificare va bifa pe check list si te va raporta la Pitesti ![]() |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Al meu mecanicos de la revizie s-a apucat sa-si taie si el aeroterma
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(nsa @ 22 Oct 2007, 12:03) Filtrul este montat inainte de evaporator, la distanta suficienta de caloriferul de incalzire. Pana sa ajunga caldura la filtru e cale lunga rau de tot (de fapt iarna in filtrul ala e doar aer rece). Mai cald e filtrul vara, nu iarna. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Poate e util un "rimembăr" pentru cei ce vor sa-si decupeze aeroterma...
|
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
nsa |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 22 October 07 From: Bacau ![]() |
QUOTE(klaus @ 22 Oct 2007, 12:11) Filtrul este montat inainte de evaporator, la distanta suficienta de caloriferul de incalzire. Pai in cazul asta nu-mi ramane decat sa ma apuc de taiat. Cu fooooaaaarte mare atentie ![]() |
--------------------
Logan
Prestige
2007
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu acum as taia cu un pistol de lipit ... Mi se pare mai "safe"
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
adiya |
![]()
|
A cautat cineva daca se gaseste ca si dimensiune DOAR filtrul evectiv de hartie pe care sa-l lipim pe cadrul de plastic? La filtrul MANN se poate dezlipi relativ usor elementul filtrant si are urmatoarele dimensiuni: 174mm inaltime (distanta intre plastice) si 178mm lungime (distanta intre capac si partea ''libera''.
This post has been edited by adiya: 27 Oct 2007, 20:08 Attached File(s) |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
gabrielmarius |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 27 October 07 ![]() |
QUOTE(klaus @ 23 Dec 2004, 14:59) Cred ca o sa pun niste poze cu priza de aer si cu pozitia ei INFECTA, chiar pe mijloc sub plastice, in zona stergatorului dreapta. Problema majora este lipsa spatiului de lucru. Eu am pus o plasa de tantari (contra frunzelor) pe care am prins-o cam asa: - am pus mastic pe marginea prizei de aer (aflata in acelasi compartiment cu rezervorul de parbriz si cu motorul stergatoarelor) - am luat plasa si am impins-o peste mastic sa intre in el Din cauza lipsei de spatiu, nu am putut pune mastic decat pe jumatate din conturul prizei de aer. Montarea unui filtru mai gros este problematica datorita pozitiei prizei exact sub stergatorul dreapta (axul stergatorului, parghia lui, toate se fofileaza pe acolo). Concluzia: o sa incerc sa pun un filtru de hota (pe alt sistem) dar pozitia este idioata si dificila... ![]() This post has been edited by gabrielmarius: 27 Oct 2007, 21:08 |
--------------------
dacia
logan 1.5 dci
2007
|
|
adiya |
![]()
|
Nu este vorba despre acelasi filtru.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Am scos filtrul dupa cca 4 luni. E negru. N-are rost sa pun poze, ca au mai pus colegi si e la fel. O sa il schimb cat de curand, cel mai probabil cu unul la fel de ieftin, deoarece cred eu ca isi face treaba...atata timp cat era inbacsit de praf, muste si alte bazdaganii..
![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
geodi66 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 27 September 07 ![]() |
am fost si eu in targ vitan si am cumparat un filtru negru de renault (cica original ) si pe el scrie valeo PP -TD20 am dat pe el 60 ron o sa atasej si niste poze
o sa ma uit sa vad daca pot sa il montez singur Attached thumbnail(s) 07112007133.jpg ( Size: 493.16k ) Number of downloads: 876 07112007134.jpg ( Size: 672.14k ) Number of downloads: 804 07112007135.jpg ( Size: 570.43k ) Number of downloads: 799 07112007137.jpg ( Size: 363.33k ) Number of downloads: 684 |
--------------------
dacia
logan
2006 1.6/16v
- b 45 rrt
|
|
Alexroit |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 18 June 07 ![]() |
Am reusit si eu sa montez cu ceva luni in urma filtru de polen, datorita indicatiilor si imaginilor postate pe forum. Am folosit filtru de Clio pe care l-am cumparat de la un dealer Renault cu 51 lei Ron . Am facut o "incizie" cu un cutit si pe urma am folosit o panza de bomfaier.
In privinta garantiei aerotermei eu as spune ca nu sunt motive sa ne temem ptr ca nu am auzit inca pe nimei cum ca aceasta s-ar fi stricat in perioada de garantie a masinii. P.s. Recomand tuturor montarea ptr ca abia dupa ce o sa il montati o sa vedeti ca a meritat si banii si efortul. |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
catala2k |
![]()
|
posesor de elice alb albastra... pt moment Group: Members Posts: 893 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
parca arata ceva mai bine cel de la renault fata de cel de la mann
|
--------------------
.
.
. ;)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 13:50 |