DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 2 3 4 5 6 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Solenza mai fiabila decat Loganul?

bogdan_90
post 2 Jun 2008, 16:28
Post #91

baiatu' cu apa

Group: Members

aoleu cu discurile voastre ventilate. problema sta asa eu am abs si face cand vrei un test ca loganul meu franeaza mai bine decat solenza ta care nici macar nu are abs.

--------------------
ford focus 2007 - xxx
plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ryco1
post 2 Jun 2008, 16:29
Post #92

Membru autentic

From: Pitesti

Pai la 4500 eoro pot lua o intreaga gama de masini de afara care nu se pot compara nici cu Loganul nici cu Solenza incepand cu VW POLO 6N2.Skoda Felicia Opel Agila ,Opel Corsa,Fiat Punto si lista poate continua. cool.gif

--------------------
Dacia Supernova Rapsodie 2002
+
bogdan_90
post 2 Jun 2008, 16:31
Post #93

baiatu' cu apa

da cum sa nu poate mai bune cand erau noi dar nu la 200-300 000 km si nu uita ca esti off-topic aici dinscutam de solenza si logan.

--------------------
ford focus 2007 - xxx
+
nh1980ro
post 2 Jun 2008, 16:34
Post #94

Membru

From: Togo-Togo.

QUOTE(vijelie @ 2 Jun 2008, 17:03)
Si tobe care tin 3-4 ani.

Ale mele sunt din 2003 ambele tobe si arata ruginite, dar n-a picat niciuna.

@Ryco1 Asa e, doar ca masinile alea au 100k+ km la bord si cand le bagi prin gropile din tara incep sa pice multe si scumpe.. smile.gif

Eu as zice ca Solenza a fost singura masina de 5000E a celor de la Dacia.
In 5000E aveai si ceva confort (servodirectie, A/C) si o masina acceptabila.

Piesele sunt ceva mai ieftine ca cele pentru Logan, doar ca si SLZ fiind mai vechi, sunt mai uzate. (cele mai intretinute si cu putin km au pret mare).

Si faptul ca inca mai exista SLZ taxi inseamna ca e o masina suficient de buna.

Si apoi in Bucuresti in care conteaza masinile mici si usor de parcat.....

PS: Multe din bubele SLZ au fost datorate incompetentei muncitorilor din fabrica care in loc sa lipeasca masticul pe unde trebuie il luau acasa. Auzisem zvonuri ca furau o masina pe zi.. biggrin.gif
Partea proasta e ca tot cam aceiasi muncitori au ramas in fabrica si muncesc la Logan.. icon_mrgreen.gif

This post has been edited by nh1980ro: 2 Jun 2008, 16:38

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
bogdan_90
post 2 Jun 2008, 16:38
Post #95

baiatu' cu apa

nh1980ro: fara suparare nu o mai ridica la nu stiu ce nivel realitatea e alta. cand te gandesti la o masina mai buna si mai fiabila te gandesti la dotari , la generatie si solenza n-are abs air bag care au care n-au la siguranta cat au o stea? si sa intrebi mecanicul de la service despre partea de la roti si suspensii de la logan si cea de la solenza sa vezi cate diferente sunt. astea nu se vad dar se simt.

--------------------
ford focus 2007 - xxx
+
nh1980ro
post 2 Jun 2008, 16:41
Post #96

Membru

Asa si eu ma gandesc la Toyota Yarris, dar aici e vorba de pret, de dotari si de generatie.
Si cel care primeaza e PRETUL.

Kaveo are o stea jumate si e de generatie cu Loganul, iar SLZ n-a fost testata niciodata ca sa stim cate stele are, deci nu pot spune cate ar fi avut.
Ce sa mai zic de chinezarii sau de Renault Symbol, care nici el nu se stie cate stele are.

Partea din fata nu stiu cat de diferita e.
Dar in spate intr-adevar puntea e diferita, ceea ce a mai redus din zgomote si e mai usor de demontat, dar pretul solutiei tehnice de la SLZ e mai mare ..smile.gif

This post has been edited by nh1980ro: 2 Jun 2008, 16:45

--------------------
+
bogdan_90
post 2 Jun 2008, 16:44
Post #97

baiatu' cu apa

pai tocmai de asta nu a fost testata ca nu scoteau rezultate prea bune asa ca....imi place si mie solenza dar nu mai aruncati cu pietre in logan ca e mai bun decat slz nu e diferenta mare dar conteaza ca e. nu sunt prosti nici astia de la dacia sa scoata masini mai proaste.

--------------------
ford focus 2007 - xxx
+
nh1980ro
post 2 Jun 2008, 16:48
Post #98

Membru

Eu n-am zis niciodata ca Loganul ar fi mai prost decat SLZ.
Doar ca pretul cerut in plus nu mi se pare justificat de imbunatatiri.
In plus forma masinii nu prea o face sa se preteze la mersul prin oras cu ea, mai ales intr-un oras aglomerat unde mergi cu ea mai mult goala (1-2 pasageri).

In plus pana acum n-am auzit de nicio SLZ care sa ajunga in service din cauza ca avea cureaua de distributie prea intinsa din fabrica si facea zgomote ciudate. Nu mai zic de eventualele probleme cauzate de ruperea curelei.

E o chestiune de QA si a mentalitatii ca masinile pentru intern sunt facute mai la "misto".
Ungurii le mai si refuza unele loturi si apoi le vand baietii la noi la superoferta.

Oricum deviem de la subiect.

In 12000RON nu cred sa gaseasca cineva o SLZ Clima in stare buna si cu atat mai putin un Logan.

In rest, nu ramane decat un alt versus care n-are niciun rezultat.
Loganistii tin cu troaca lor, SLZarii cu a lor si in final nu putem decat sa speram ca o sa ne permitem o troaca care sa nu aiba sigla in forma de deschizator de sticle.. tongue.gif

This post has been edited by nh1980ro: 2 Jun 2008, 16:55

--------------------
+
klaus
post 2 Jun 2008, 16:49
Post #99

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

QUOTE(nh1980ro @ 2 Jun 2008, 17:02)
Daca si berlina mai avea discuri ventilate pe fata....
*

Eu la berlina in 7 ani nu am fost nevoit sa schimb discurile. La DSN (aceleasi discuri sunt si pe SLZ), dupa km mai putini si dupa nici 3 ani se cerea oarecum unul schimbat.
Asta e din categoria cu fiabilitatea. La logan asa ceva nu apare. Si asa cu discuri neventilate loganul nu franeazaa rau. Nu discurile lui de pe fata sunt problema.
Dar ma rog, trebuie lumea sa se lege de ceva, ca de, vede ca nu e asa cum sustine. Deh, trebuie sa mai si vanda solenza din dotare, si nu prinde bine o cadere de pret...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
aphophis
post 2 Jun 2008, 16:53
Post #100

Membru autentic

QUOTE(marius80_eugen @ 2 Jun 2008, 16:06)
cristi.r - sunt frane ventilate si sunt tapene ! Mai mult de atat ce ai nevoie ?

SRV - nu inteleg de ce scrii TU intr-un topic de SLZ ! Deci compara unde vrei tu frigiderul tau cu avioane , nu AICI ! AICI este topic de SLZ si despre ea vb !
Problema care am avut-o s-a rezolvat de mult timp si totul este ok . Acea usa nu a fost folosita si s-a gripat ... ma rog , nici nu are rost sa incerc sa-ti explic ...
Mergi la configurator si sa faci calculul pentru aproximativ aceeasi putere si dotari si ai sa iesi mai scump la Renault decat VW ! Am pierdut ore in sir ... si am ajuns la concluzia ca nu se mai merita Renault ca masina noua !
Termenul de notchback - inca nu-mi este definit bine , am citit de el , dar inca nu este explicat !

Deci daca ajungi la 4.300 - 4.500 euro ai sanse sa-ti iei o masina intretinuta si buna , in rest noi vb de lucruri sfinte la 120 mil .
*

eu zic sa te duci pe serus.ro caci o sa ai o surpriza sa vezi ca obtii un megane full dci 130 cp la banii in care iei un jetta benzinar smile.gif deci inainte de a pleca cu idei preconcepute , pune macar piciorul in reprezentanta renault smile.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
nh1980ro
post 2 Jun 2008, 16:57
Post #101

Membru

QUOTE(klaus @ 2 Jun 2008, 17:49)
Eu la berlina in 7 ani nu am fost nevoit sa schimb discurile. La DSN (aceleasi discuri sunt si pe SLZ), dupa km mai putini si dupa nici 3 ani se cerea oarecum unul schimbat.
Asta e din categoria cu fiabilitatea. La logan asa ceva nu apare. Si asa cu discuri neventilate loganul nu franeazaa rau. Nu discurile lui de pe fata sunt problema.
Dar ma rog, trebuie lumea sa se lege de ceva, ca de, vede ca nu e asa cum sustine. Deh, trebuie sa mai si vanda solenza din dotare, si nu prinde bine o cadere de pret...

Si eu la berlina a trebuit sa schimb discurile pentru ca erau ovalizate din fabrica, berlina fiind din '89.

Si la Logan daca iti bagi piciorul in frana pe asflat umed, cam in cat timp o mai redresezi, avand in vedere cursa pedalei? Senzatia de 'sanie' iti spune ceva?

Si cand va veni vremea o sa-mi vand SLZ la pretul de pe piata, pentru ca asa merg lucrurile....Tu chiar crezi ca ce vb noi aici influenteaza piata?

This post has been edited by nh1980ro: 2 Jun 2008, 16:59

--------------------
+
klaus
post 2 Jun 2008, 17:00
Post #102

步步

Daca la solenza nu se blocheaza rotile cand iti bagi piciorul in frana pe asfalt umed treaba e grava. Inseamna ca sistemul de franare e varza.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
nh1980ro
post 2 Jun 2008, 17:02
Post #103

Membru

QUOTE(bogdan_90 @ 2 Jun 2008, 17:28)
aoleu cu discurile voastre ventilate. problema sta asa eu am abs si face cand vrei un test ca loganul meu franeaza mai bine decat solenza ta care nici macar nu are abs.

Hai sa facem testul asta pe un drum pe care ies camioanele din santierele de constructii (pe strada vor fi sigur pietricele si nisp). Sa vedem cam care e distanta de franare cu ABS?.. biggrin.gif
Si sunt atatea santiere in Bucuresti.....

2 Jun 2008, 18:03:
QUOTE(klaus @ 2 Jun 2008, 18:00)
Daca la solenza nu se blocheaza rotile cand iti bagi piciorul in frana pe asfalt umed treaba e grava. Inseamna ca sistemul de franare e varza.

Se blocheaza, doar ca atunci cand iei piciorul de pe frana se mai si deblocheaza si cursa iti permite sa franezi si mai usor.

This post has been edited by nh1980ro: 2 Jun 2008, 17:03

--------------------
+
klaus
post 2 Jun 2008, 17:06
Post #104

步步

La cate loganuri nu ti s-a deblocat tie roata cand ai luat piciorul de pe frana? Ca mie nu mi s-a intamplat la nici unul. Plus ca in primul enunt nici nu zisesi ceva de "luat piciorul", zisesi doar de "bagat piciorul".
Asta e din categoria manipularilor prin omisiune. Daca nu spui ce gandesti e fapt, lumea o sa creada ca tu gandesti altceva. Poate vise ero..ice, ceva.

--------------------
+
slider2
post 2 Jun 2008, 17:10
Post #105

doar membru si atat

cred ca cel care a deschis acest topic, prin ultimele lui posturi nu a inteles o chestie:
cu 120 mil lei vechi nu iti iei slz, deci cu atat mai putin lgn.
apoi se contrazice singur prin faptul ca la un moment dat spune ca il intereseaza pretul pieselor sa nu fie ridicat, apoi zice ca s-ar uita la un vw polo si alte masinii de genul.

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
+
Mihai_eon
post 2 Jun 2008, 17:16
Post #106

Mihai

solenza este una dintre cele mai proaste masini avand in vedere preturile....este o supernova la pret de logan...solenza e mult inferioara loganului...iar cat despre performante nu aveti decat sa mergeti voi cu solenzele voastre ...si atunci cand inchideti usa se aude ca la o berlina din 71...inotati in ele...ca atrage apa de zici ca-i sugativa..si toate acestea la un pret ,,mic de tot'' solenza cea mai proasta gluma...supernova isi merita banii dar solenza NICIODAtA

--------------------
Chevrolet Lacetti 2008 1.6 benzina + gpl
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
+
alex_DNK
post 2 Jun 2008, 17:37
Post #107

Membru autentic

From: Slobozia

avand in vedere ca ai o super nova ..te intelegem post-336-1110552475.gif

--------------------
skoda octavia 2009 - 87 dnk
+
argon
post 2 Jun 2008, 17:55
Post #108

Mesaj semiautomat

ia' auzi si la nenea asta , cea mai reusita Dacie radmasa.gif

si ce dotari wub.gif

Oglinzi reglabile manual din interior.
Lampa plafon.
Manere de sustinere pasageri in viraje.

si esteitu (ala din dreapta din avatar pentru profani) din 96 are asa ceva..si in plus lumina la torpedo, bricheta, si turometru ph34r.gif
fara suparare, unii posesori de SLZ(nu toti) au mari probleme cu perceptia blink.gif toata lumea stie ca esteitu e cea mai reusita Dacie excl.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
bion
post 2 Jun 2008, 18:20
Post #109

Membru autentic

From: TM

QUOTE(Mihai_eon @ 2 Jun 2008, 17:16)
solenza este una dintre cele mai proaste masini avand in vedere preturile....este o supernova la pret de logan...solenza e mult inferioara loganului...iar cat despre performante nu aveti decat sa mergeti voi cu solenzele voastre ...si atunci cand inchideti usa se aude ca la o berlina din 71...inotati in ele...ca atrage apa de zici ca-i sugativa..si toate acestea la un pret ,,mic de tot'' solenza cea mai proasta gluma...supernova isi merita banii dar solenza NICIODAtA
*

Corect... si bancheta care troncane si hayonul care valseaza si conductele de benzina care ruginesc si radiatorul de climatizare care se sparge si radiatorul care curge de nou si bordul care se desprinde si asa e daca nu iti iei Bentley nou.
La cati bani am dat si am bagat in solnitza e mai mult decat ok.
Si frigiderul lui fiica-mea pare ok desi mi s-a parut cam scump comparativ la achizitie(airbag, ABS si lumina permanenta in cutia de acte wink.gif
Discutam de doua masini cu destule diferente intre ele lgn trebuind cel putin teoretic sa fie cu o clasa mai sus decat slz biggrin.gif

Cu stima bion

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
bogdan_90
post 2 Jun 2008, 18:48
Post #110

baiatu' cu apa

rog un moderator sau u klaus inchide topicul asta, stergel fa-i ceva ca au luat-o razna toti.

--------------------
ford focus 2007 - xxx
+
nh1980ro
post 2 Jun 2008, 19:03
Post #111

Membru

Eh, unii mai cauta inca termocupla la Solenza...

@bogdan_90 Asa e in toate topicurile cu SLZ vs Logan... icon_mrgreen.gif
Pana una alta, fiecare isi face treaba cu troaca lui, la sfarsit trage linie: cat a dat pe masina, cat a dat pe intretinere, de cate ori l-a lasat in drum, etc. si vede ce iese.

--------------------
+
bogdan_90
post 2 Jun 2008, 19:21
Post #112

baiatu' cu apa

exact pana la urma fie ea solenza fie ea logan tot dacie e , probleme sunt bine cunoscute si asta-i e unii sunt multumiti alti nu etc.

--------------------
ford focus 2007 - xxx
+
klaus
post 2 Jun 2008, 19:39
Post #113

步步

No, mai vine cineva cu argumente on topic in afara de mine?
Poate ma combate cineva cu argumente reale care sa sustina ideea opusa celei spuse de mine.
Deci eu am sustinut mai sus (oarecum argumentat zic eu) ca e mai fiabil loganul.
De asemenea am subliniat si ceva avantaje legate de confort pe care le aduce loganul.

Cine se baga la o discutie PE ARGUMENTE on topic?

PS: va rog eu, cu argumente reale si cu argumente care sa nu ma "ajute" pe mine (asa cum e "argumentul" lui nh1980ro mai sus postat, care spune in subsidiar ca pe asfalt umed la apasarea violenta a pedalei de frana la solenza nu se blocheaza rotile-ceea ce denota o crasa si grava ineficienta a sistemului de franare de pe solenza)

--------------------
+
Mihai_eon
post 2 Jun 2008, 19:50
Post #114

Mihai

alex_dnk am logan,dar sa stii ca si supernova ar avea la fel de multe probleme ca si solenza doar ca....e mare dif de pret....sa nu mai zic ca am avut nova gt din 2ooo care in afara de motor cutie si aer cond arata sau era ca o solenza cu tabla beton,etc...si la un pret de numai 16oo euro fata de o solenza de 4ooo si ceva:P think about oameni buni,cand vorbiti...si........la design da loganul nu e prea ok,aerodinamicitate......dar per ansamblu e cu peste 3oo% mai bun decat solenza ptr ca altfel se scotea loganul din fabricatie nu sollenza........

This post has been edited by Mihai_eon: 2 Jun 2008, 19:54

--------------------
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
+
vis-a-vis
post 2 Jun 2008, 19:54
Post #115

DaciaClubber

klaus, solenza e mai mica, suspensie mai ferma. Se tine mai bine pe viraje, consuma mai putin si are o viteza maxima mai mare decat loganul cu motorizare similara biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
Mihai_eon
post 2 Jun 2008, 19:57
Post #116

Mihai

klaus, solenza e mai mica, suspensie mai ferma. Se tine mai bine pe viraje, consuma mai putin si are o viteza maxima mai mare decat loganul cu motorizare similara

esti sigur?

eu cu loganul 1,4 am mers pana la 17o pe autostrada soarelui cu 5 pers si bagaje...

--------------------
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
+
b64chr
post 2 Jun 2008, 20:01
Post #117

Moderator incepator

From: Buzias, Timis

Avantaje SLZ:
- Bancheta rabatabila + 5 usi -> se pot transporta obiecte voluminoase, gen televizor, congelator.
- Recirculare comandata electric
- Filtru de particule
- Discuri ventilate

Una peste alta, obiectiv vorbind, eu apreciez ca LGN este totusi categoric superior.
Eu insa sunt subiectiv si nu mi-as da solenza pe un logan cu aceeasi motorizare si aceleasi dotari.

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
+
andri1940
post 2 Jun 2008, 20:10
Post #118

Membru autentic

From: Pitesti

Doar pentru ca e mai mica si Solenza devine o masina mult mai buna de oras decat Loganul. Daca mai punem la socoteala consumul redus, pretul mai mic de achizitie fata de un Logan SH plus aspectul de masina, nu de frigider si tot sunt ceva argumente.
Si pentru initiatorul topicului, suma de care dispui nu iti va permite sa iti iei nici solenza, nici logan , doar daca nu cunosti cumva o superoferta...

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16v Dynamique 2002
+
nh1980ro
post 2 Jun 2008, 20:15
Post #119

Membru

@klaus eu am zis ca rotile alea se blocheaza cam repede la Logan si pe asfalt umed si mai repede si pierzi cam usor controlul masinii. Daca tot imi rstalmacesti cuvintele, macar da-mi si un argument valabil la chestia asta. Ai sa zici ca sa pun pneuri mai scumpe sau sa iau Logan cu ABS, dar ideea e sa fie ieftin.. tongue.gif

--------------------
+
klaus
post 2 Jun 2008, 20:32
Post #120

步步

Ieftina e o bicicleta. Si nici nu consuma benzina. Am vazut eu una zilele trecute cu suspensii hidraulice, cu frane pe discuri cu etrieri hidraulici, cu cadru de aliaj usor, cu roti usoare si era numai vreo 2600 ron.

Legat de fiabilitate, are cineva noutati?

--------------------
+
6 Pages « < 2 3 4 5 6 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 10:11
Forum Renault