Arta de a conduce automobilul, Lectura obligatorie
![]() ![]() ![]() |
Arta de a conduce automobilul, Lectura obligatorie
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Cine simte ca incalca vreo lege, sa se limiteze la Codul Rutier. E bun si ala.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Ziceam de publicarea pe net, stiu ca nu autom a publicat-o, el a pus doar un link. In fine, nu mai conteaza...
|
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
E S E N T A
"Calitatea esentiala nu consta in a conduce incet, ci in a conduce bine. Pentru ca a conduce incetinel inseamna adeseori a provoca accidente in mod indirect. Pe cand a conduce bine inseamna nu numai a nu fi ACCIDENTABIL ci, mai mult decat atat, inseamna a-i ajuta si pe ceilalti sa nu se expuna unor situatii periculoase." Petre Cristea Am mai gasit ceva mic . Le pun doar pentru cei carora le pot fi utile . This post has been edited by logan1.5dci: 18 Jun 2008, 17:22 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
giany911 |
![]()
|
![]() Aproape util Group: Members Posts: 143 Joined: 7 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Merita citita cartea, intr-adevar unele lucruri nu isi mai au rostul acum, dar pt. sfaturile utile merita citita.
|
--------------------
Dacia
Berlina
2000 Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna. |
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.298 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Multumesc proprietarului de Dacia 1300 care a stiut sa isi lase masina pe LIBER astfel incat am putut sa i-o imping pentru a iesi din parcare . Daca nu, iarasi stateam si injuram 3 minute si apoi ma suiam in maxi-taxi !
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
intrebare..am vazut niste "chestii " cu crichet..sau cva de genu.
nu pot fi folosite pt a tara masinile un pic? |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
Detaliaza....
|
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
am vazut pe la wheelerdealers ca aveau o chestie, care semana cu o centura de siguranta
au legat capetele asteia pt a deplasa o bara de torsiune sau antiruliu nu mai tin minte. ca sa o stranga tragea si impingea de o chestie. semana sau chiar e ca cele din carefur cu prins bagaje....."ceva" cu crichet...nu imi amintesc acel "ceva" |
--------------------
Dacia
|
sonykel |
![]()
|
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
chinga cu clichet parca ii zice...
chinga-cu-clichet.jpg banala cablu-strangere-cu-clichet.jpg profesionala |
--------------------
DACIA
Logan MCV
2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine
- CT-87-SNK Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|
koldun |
![]()
|
Aaa! Pai si tu cam ce ai vrea sa faci cu asta? Sa tarasti masina unuia? Pai daca te prinde ala ca "lucrezi" cu trebusoarele astea pe la masina lui, ce crezi ca zice? Sau mai bine zis, ce ai face tu daca l-ai vedea pe unu ca iti "taraste" masina fara voia ta? Parerea mea... care este!
Succese! |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ca tot vorbea domnul Cristea de lovirea barii in parcare, ati vazut clipul de pe topicul asta:
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=115943&hl= ? Pare barbarie, dar masinile care blocheaza cred ca sunt lasate special scoase din viteza, ca sa poata fi mutate de cel care e blocat. Practica e larg raspandita in Franta sau Spania. This post has been edited by Stefan: 19 Jun 2008, 21:21 |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
sa zicem asa....esti cu prietena...nevasta....amanta.....
tree sa te duci , sa o duci, sau ai masina la ea in parcare sau are masina la tine in parcare....si parcheaza un cretin care te/o/va(pe mai multi soferi) blocheaza..... iei frumos chestia aia, ii tragi masina cat sa iesi si bafta....daca e bou, sa suporte consecintele. taman deaia, tot timpul parchez langa copaci/stalpi, etc...aia nu prea se misca, deci eu imi las loc..in spate poa sa o parcheze la milimetru, ca am loc in fata... |
--------------------
Dacia
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Cum ce faci ? Profiti de timp si mai stai cu prietena/sotia/amanta
![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
brigada_diverse |
![]()
|
mda....am gresit situatia...mi-am dat si eu seama
![]() vine soacra si trebe sa o duci acasa...ce faci? mai petreci timpu cu soacra? ![]() sau naste nevasta..sau ai o urgenta.... |
--------------------
Dacia
|
koldun |
![]()
|
Pai daca ai o urgenta tu chiar crezi ca mai ai timp de intins chingi si tras la cric? Ca sa misti 1 m o masina cu o chinga din aceea, manual, faci scurta la mana!
![]() Da' nu ai zis cam care ar fi reactia ta daca ai ajunge aproape de masina si ai vedea unul sau doi straini care se "distreaza" cu o chinga, un copac si masina ta. ![]() Succese! |
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Pe clubopel este un user caruia i s-a furat masina ziua pe la pranz din fata blocului. Au venit baietii cu o platforma si au saltat-o. Cam ce crezi ca ti-ar face ala daca te-ar vedea cu chinga la noua lui masina?
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Cred ca nimica, daca nu vrea sa fie acuzat de tentativa de omor .. ceea ce bag seama e mai grav decat furtul unei masini.
|
--------------------
-
-
-
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
QUOTE(Sony @ 20 Jun 2008, 00:03) Pe clubopel este un user caruia i s-a furat masina ziua pe la pranz din fata blocului. Au venit baietii cu o platforma si au saltat-o. Cam ce crezi ca ti-ar face ala daca te-ar vedea cu chinga la noua lui masina? Aia au crezut ca e o caroserie abandonata si au ridicat-o sa o duca la fier vechi. ![]() Asta e rsicu` cand ai opel ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Bre, de-a coaja mea nu se atinge nici
![]() ![]() ![]() This post has been edited by Sony: 20 Jun 2008, 15:06 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Foarte pitoresc dl. Cristea, si mucalit stilul de a scrie! Ca sa realizati mai bine despre ce vorbeste, ar fi bine sa aruncati un ochi pe aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/P._G._Cristea (de remarcat ca a fost fondatorul revistei Autoturism) http://en.wikipedia.org/wiki/DeSoto_(automobile) http://www.rally.ro/?req=articol&id_a=703 Merita sa cititi cartea, cei care nu ati facut-o inca. LE: pp. 46 - masinile moderne nu mai au nevoie de dublu debreiaj ca sa intre totusi in viteza I, oricum foarte valabila observatia pp. 50 - superb punctata remarca despre ironiile fata de cel depasit pp. 76 - sistemul de repere pt masurarea distantei minime functie de viteza fata de cel din fata - vazut pe implementat pe autostrada din Ungaria (sau Austria), niste V-uri succesive pe drum, trebuia sa numeri cate v-uri vezi in fata masinii, daca aveai peste 100 si nu vedeai 2 v-uri nu era bine; buna treaba This post has been edited by hash: 20 Jun 2008, 17:24 |
--------------------
-
-
-
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
Adevarul e ca pe sosele ar putea fi un adevarat balet dar in schimb pe sosele e fotbal american d'ala cu casti si bulbar la barbie.
|
--------------------
a
b
c
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
am tot dat de termenul "dubla debreiere" ...si nu numai in cartea asta, si pe la TV , din cate am inteles la Fiat 850 (parca) cutia de viteze nu avea sincroane, si pt a schimba vitezele trebuia sa nimeresti turatiile si sa aplici dubla debreiere, din cate am inteles din aceasta carte este mai sanatos sa aplici dubla debreiere la schimbarea in rapoarte inferioare... ce este dubla debreiere? cum se aplica? la scoala nu am invatat asa ceva, si chiar as vrea sa incerc...
![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
aveau sinconizatoare, dar fara inel conic, ci in sine sincronizatorul era conic.. concluzia e ca un sofer mai nerabdator si care nu a stapanit cum se schimba o viteza poate poilza foarte usor din dintii sincronizatorului si al rotii de pe arbore (partea cu caneluri pt sincronizator). Ti-as explica care e diferenta cu poze si tot tacamu dar nu face subiectul topicului.
|
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Pt dublu ambreiaj, click aici
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
aha.. ma duc la o tura sa vad daca-mi iese... sper sa nu rup cutia
![]() mi-a iesit, dar nu totdeauna... dar in 80% din incercari a mers ![]() This post has been edited by SSilent: 21 Jun 2008, 23:04 |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 17:30 |